Astana – Žalgiris Vilnius 2:1 (kon.) | Dudelange – Karabach 1:1 (kon.) | Norrköping – Rosenborg 3:2 (kon.)
Ferencváros – Partizani Tirana 1:1 (1:3 po pen.) | Trenčín – Olimpija Lublaň 2:3 (kon.) | Celtic – Lincoln 3:0 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Vardar 3:2 (kon.) | Hafnarfjördur – Dundalk 2:2 (kon.)
konec
AS Trenčín
2:3 (2:2)
NK Olimpija Lublaň
Středa 20.07.2016, 20:15 • Mestský štadión Trenčín • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Příjemný středeční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Dnes jsou na programu odvety v rámci druhého předkola kvalifikace na Ligu mistrů, v tomto online přenosu se společně zaměříme na střetnutí, v němž slovenský AS Trenčín hostí celek NK Olimpija Lublaň. Začínáme ve 20:15, tak u toho buďte s námi!
     
    AS Trenčín

    Trenčínský celek v posledních letech vládne fotbalové scéně našich východních sousedů, minulou sezonu si, stejně jako tu předchozí, dokráčel až pro prvenství ve Fortuna Lize. V podání svěřenců kouč Ševely to byla naprostá dominance, ze třiatřiceti kol poznali hořkost porážky pouze čtyřikrát, v konečném součtu na ně druhý Slovan Bratislava ztratil propastných dvanáct bodů. V evropských pohárech se celek ze západu Slovenska představí již počtvrté v řadě, kvalifikačními boji o účast v základních skupinách Ligy mistrů nebo Evropské ligy však ani v jednom z případů nedokázal projít, loni mu stopku vystavila Steaua Bukurešť. V nadcházejícím ročníku se už trenčínský celek bude muset obejít bez jednoho ze svých klíčových hráčů, třiadvacetiletý Gino van Kessel totiž zamířil do pražské Slavie.
     
    NK Olimpija Lublaň

    Tento celek byl založen až v roce 2005 a začínal v páté nejvyšší slovinské soutěži, během nejkratšího možného časového úseku se ale dokázal prokousat mezi tamní elitu a nutno podotknout, že v Prve Lize zatím zanechává velice pozitivní dojem. Po dvou stříbrných umístěných z let 2012 a 2013 přišel minulou sezonu největší úspěch v klubové historii. Olimpija všechny dokonale zaskočila, z šestatřiceti mačů prohrála jen šestkrát, a ve velkém stylu si tak dokráčela pro svůj premiérový titul, druhý Maribor zůstal pozadu o osm bodů. V evropských pohárech se tak Olimpija představí po tříleté pauze, tehdy jim v druhém předkole Evropské ligy vystavila stopku slovenská Žilina, která do další fáze kvalifikace postoupila díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře.
    Olimpija v dnešní odvetě optimisticky věří v obrat

     
    První utkání

    13.7. 2016 – NK Olimpija Lublaň:AS Trenčín 3:4

    Branky: 34. Velikonja (Novak), 43. Zajc, 89. Eleke – 4. Lawrence, 6. Kalu (Lawrence), 20. Janga (Holúbek), 32. Holúbek (Bero)

    NK Olimpija Lublaň: Šeliga – Bajrić, Zarifović, Kelhar – Klinar, Zajc, Matić (C), Novak (75. Alves), Kirm (80. Krefl) – Velikonja, Wobay (52. Eleke).

    AS Trenčín: Šemrinec – Kleščík (C), Lawrence (39. Jančo), Skovajsa – Šulek, Ibrahim, Bero, Madu – Kalu, Janga (90. Udeh), Holúbek (78. Diks).
    Předzápasový trénink domácího Trenčína

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík (C), Skovajsa, Madu – Ibrahim, Holúbek, Bero – Kalu, Janga, Bala
    Náhradníci: Chovan – Richtárech, Diks, Udeh, Jančo, Prekop, Vieira

    NK Olimpija Lublaň: Šeliga – Kelhar, Zarifović, Bajrić – Klinar, Zajc, Matić (C), Alves, Kirm – Eleke, Velikonja
    Náhradníci: Brljak – Crnomarković, Ejup, Wobay, Vukčević, Novak, Krefl

    Rozhodčí: João Capela – Paulo Soares, Jorge Manuel Oliveira (všichni Portugalsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Portugalský arbitr Capela právě odstartoval dnešní utkání, pojďme na to! Výkopu se ujali hosté, kteří nastupují v zelených dresech, naopak Trenčín se představí v tradiční bílé kombinaci.
     
    2
    Domácí začali pořádně zostra. Hned zkraje utkání se podél pravé postranní čáry protáhl Kalu, který následně přesným pasem uvolnil Bera. Ten se probojoval až do šestnáctky, kde upadl po souboji se Zarifovićem, sudí ale pokutový kop nenařídil.
     
    3
    Po Maduově zblokovaném pokusu se na útočnou polovinu poprvé vydali i hosté. Příliš se tam ale neohřáli, Ricardo Alves v souboji s Holúbekem přišel o balon a zpět jej následně získal jen za cenu faulu.
     
    4
    Kleščíkova nahrávka na Skovajsu nebyla ale vůbec přesná, domácí stoper se na to konto ocitl v nepříjemné situaci, vyřešil ji ale s velkou parádou, jeho následný dlouhý nákop na Jangu se však s takovým úspěchem už nesetkal.
     
    5
    Oproti minulému utkání, kdy jsme už od úvodních minut sledovali ofenzivní podívanou z obou stran, se zatím hraje o poznání opatrněji. Nyní Kelhar dlouhým pasem hledal Elekeho, před něj ale včas předstoupil Madu.
     
    6
    Bero zvedl hlavu a přesně našel sprintujícího Balu, kterému se po povedené kličce podařilo odcentrovat do šestnáctky, o hlavičku se snažícího Jangu ale ve vzduchu předčil brankář Šeliga, který sevřel balon ve své náruči.
     
    7
    Trenčín opět vsadil na postupnou kombinaci, ani tentokráte ale s touto variantou úspěch neslavil, Holúbekův pas na Jangu byl až přespříliš dlouhý. Poté se sice k balonu dostal Madu, jeho centr ale hosté s klidem odvrátili.
     
    8
    Tohle vypadalo zajímavě! Z pravé strany přilétl do šestnáctky Olimpije nepříjemný centr, v následném závaru se balon odrazil od nohy nešťastně postaveného Bajriće a směřoval do branky, Šeliga ale byl na svém místě.
    8. První ohrožení hostující branky
     
    9
    Teď to slovenský tým zbytečně překombinoval! Bero se po parádní kličce mohl hnát sám na branku soupeře, místo toho se ale srazil s dezorientovaným Balou, kterému poté ještě přihrál, ani to ale k ohrožení branky nevedlo.
     
    10
    Nyní už to domácí pojali o poznání jednodušeji a hned se dostali ke střele. Po Ibrahimově pasu si balon na silnější pravačku přehodil Samuel Kalu, jeho přízemní ránu však vzdálenější tyč o pořádný kus minula.
     
    11
    Domácí se opět na několik vteřin usadili v bezprostřední blízkosti Šeligovy pokladnice. Kaluův centr obrana Olimpije nešikovně odvrátila k Berovi, který jakýmsi stříleným centrem vyzval k zakončení Jangu, tomu ale chyběl jeden krok.
     
    12
    Po Ibrahimově pěkném sólu se Trenčínští dočkali prvního rohového kopu v utkání. Balon po Holúbekově centru doputoval až do šestnáctky, obrana Olimpije jej odvrátila pouze k Berovi, který orazítkoval břevno!
     
    13
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Nyní už to Trenčínu vyšlo! Brankáře Šeligu ještě jednou zachránila branková konstrukce, od níž se však kulatý nesmysl odrazil k dobíhajícími Holúbekovi, který přesnou přihrávkou našel před brankou číhajícího RANGELA JANGU a ten už měl jednoduchou práci! Domácí se tak mílovými kroky přibližují k postupu do další fáze Ligy mistrů.
    13. Rangelo JANGA - 1:0
     
    14
    Hosté si však málem připravili okamžitou odpověď! Po zmatcích v rozehrávce Trenčína balon vyplaval přesně u Klinara, který si jej obhodil okolo svého strážce a vypálil, vzdálenější tyč Šemrinecovy pokladnice minul jen o vlásek!
     
    16
    Trenčín se hnal s další ofenzivní akcí, tentokráte to ale k zakončení nevedlo, protože Berův pas přebíral Samuel Kalu v naprosto zřejmé ofsajdové pozici, tady pomezní sudí nemusel o ničem přemýšlet.
     
    17
    Janga teď ukázal své přednosti a vyhrál hlavičkový souboj s Kelharem, načež prodloužil míč za sebe na sbíhajícího Kalua, toho ale ve sprinterském souboji předčil vracející se Bajrić, jenž v rámci uklidnění situaci zvolil pas na brankáře Šeligu.
     
    18
    Po kratší pauze se kupředu podívala i Lublaň. Zajc si všiml rozběhnutého Elekeho a právě jemu balon také adresoval, hostující útočník však stál v jasném ofsajdu.
     
    19
    Další práce pro Šeligu! Po Kaluově centru si balon ukázkově zpracoval Matúš Bero, přehodil si jej na svou silnější pravačku a vypálil, hostující gólman se však stačil natáhnout a kulatý nesmysl vytěsnit!
    19. Berova štiplavá střela
     
    20
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Z něj se ale domácí už dokázali prosadit, o postup do třetího předkola je už připraví jen malý fotbalový zázrak! Na hranici šestnáctky se balonu ujal Kalu, který vyhrál klíčový osobní souboj s Matićem, předložil kulatý nesmysl pro MATÚŠE BERA a tomu už pouze stačilo trefit z více jak poloviny odkrytou svatyni Olimpije!
    20. Matúš BERO - 2:0
     
    22
    Hosté se opět snažili o okamžitou odpověď, po Velikonjově pasu prodloužil Eleke balon ke Kirmovi, který se odhodlal ke střele z první, trefil ale pouze před sebou stojícího Šuleka.
     
    23
    Na druhé straně Holúbek dlouhatánským pasem uvolnil Balu, který si sice u rohového praporku dokázal poradit s napadajícím Kelharem, jeho následný centr však zaplul přesně do míst, kam si vyběhl gólman Šeliga.
     
    24
    Na levé straně si balon vyměnili Bala a Madu, nakonec jej do šestnáctky přetaženým centrem vyslal druhý jmenovaný, Aleksander Šeliga však celou situaci zase dobře odhadl a nepřipustil další komplikace.
     
    25
    Lublaňští se odhodlali k postupné kombinaci, domácí jim však celou situaci díky dobrému napadání zkomplikovali. Nechali ale malou mezírku v defenzivě, načež zleva odcentroval Kirm, nabíhajícímu si Elekemu však k dosažení na balon chyběl jeden krok.
     
    26
    Po souboji s napadajícím Balou se k zemi poroučel Dejan Kelhar, celá situace se však, zdá se, obejde bez ošetření, hostující zadák bude schopen pokračovat.
     
    27
    Zarifović si vyměnil míč s Bajrićem, poté z hloubi obranné poloviny vyslal dlouhý nákop na sbíhajícího si Kirma, ten však kulatý nesmysl přebíral v metrovém ofsajdu, a dál tak pokračovat nemohl.
     
    28
    Hostům to směrem do útoku zatím nelepí, jejich akcím chybí potřebný klid, nervozita je na nich znatelná. Názornou ukázku nyní předvedl Alves, který se zbytečně vrhl mezi trojici protihráčů a o balon okamžitě přišel.
     
    29
    Další hloupou chybičku v kombinaci Olimpije teď mohl využít Rabiu Ibrahim, jeho přenesení na levou stranu však postrádalo potřebnou přesnost, Kelhar balon v klidu zpracoval a zažehnal nebezpečí.
     
    30
    Máme za sebou půlhodinku hry, Trenčín zatím celému utkání jasně dominuje a svého soupeře téměř k ničemu nepouští. Nyní se domácí navíc opět řítí dopředu, konkrétně se u balonu drží Madu.
     
    31
    Levý bek Trenčína ale byl odzbrojen Kelharem, který převedl parádní obranný skluz. Po autovém vhazování však akce domácích pokračovala a nakonec z ní vzešel další kop od rohového praporku.
     
    32
    S bráněním standardních situací má Olimpija dnes velké problémy! Po centru od Holúbeka míč doplachtil k nkým nehlídanému Kaluovi, který si jej zpracoval a ihned vypálil, do jeho rány však obětavě padl Zajc.
     
    33
    Zajc se nyní předvedl i na opačné straně hrací plochy, když ukázkově přenesl hru na Klinara, který se odhodlal k centru z první, ve vápně si sbíhající Eleke však neobstál v hlavičkovém souboji s Kleščíkem.
     
    34
    Třetí gól v síti Lublaně nebyl ale vůbec daleko! Hosté si opět velice špatně rozebrali hráče, načež Kalu parádním pasem našel z druhé vlny si sbíhajícího Ibrahima, ten však v momentě zakončení zaškobrtl a nakonec ani nevystřelil.
     
    35
    Zajc vymyslel povedenou uličku pro rychlonohého Velikonju, který v souboji rameno na rameno přetlačil Šuleka a natáhl ke střele, brankář Šemrinec byl však dobře postavený a míč vytěsnil na rohový kop.
    35. Velikonjovu střelu vyškrábl pozorný Šemrinec
     
    36
    S ním Trenčínští nenaložili vůbec zle. Zajcův centrovaný balon doputoval přesně do míst, kam si seběhl obránce Bajrić, který jej hlavou prodloužil na zadní tyč, tam na něj jen o kousek nedosáhl Eleke.
     
    37
    Hra se přerušuje, po souboji s Balou se totiž k zemi skácel obránce Kelhar. Na hřiště jsou přivoláni zdravotníci, situace si bude žádat drobné ošetření za postranní lajnou, hostující bek však bude schopen v utkání pokračovat.
     
    38
    Kalu s Maduem si na levé straně pohráli se svými strážci a přenesli balon napravo, tam se však proti mnohonásobné přesile ocitl Janga, který nakonec po boji o kulatý nesmysl přišel.
     
    39
    Kelhar se už vrátil zpět na trávník a ihned se zapojil do hry, po jeho zákroku na Balu se asi měl kopat volný přímý kop ze zajímavé pozice, sudí byl ale, k nespokojenosti domácích příznivců, jiného názoru.
     
    40
    Ou, ta byla zdravá! Samuel Kalu se nadechl k parádnímu slalomu skrze obranu soupeře, které zakončil povedenou ranou mířenou na zadní tyč, tu však o pár centimetrů minul! Šeliga se jen ohlédl, tady by byl naprosto bez šance.
    40. Kalu jen těsně minul
     
    41
    Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky, a vykřesávají tak alespoň drobnou jiskřičku naděje! Gólová situace se narodila po rohovém kopu Olimpije, Alvesův načechraný centr doputoval přesně k volnému DEJANU KELHAROVI, který balon hlavou uklidil za záda marně se natahujícího Šemrinece!
    41. Dejan KELHAR - 2:1
     
    42
    Domácí předvedli parádní kombinaci, která nakonec vyústila v Kaluův chytře myšlený pas na Jangu, ten však v postupu směrem k brance soupeře nemohl pokračovat, zastavil jej totiž praporek pomezního sudího, který správně viděl ofsajd.
     
    43
    Po Elekeho zablokované ráně hosté vybojovali další kop od rohového praporku. Zajc svůj centr směřoval na zadní tyč, kde se k hlavičce jako dravá šelma dral Alves, dobrou práci ale odvedl trenčínský kapitán Kleščík.
     
    45
    Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
    Panečku, to jsou věci, Lublani se krátce před odchodem do šaten povedlo vyrovnat! Domácí viditelně polevili v koncentraci, míč se dostal k na levé straně číhajícímu Kirmovi, který parádně načasovaným pasem oslovil mezi stopery si sbíhajícího BLESSINGA ELEKEHO, na jehož přesnou ránu k tyči Šemrinec nedokázal dosáhnout!
    45. Blessing ELEKE - 2:2
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se sudí rozhodli nastavit jen jednu minutu.
     
    45+1
    Pěkná akce Trenčína! Janga vyhrál hlavičkový souboj a ze vzduchu sklepl balon pro Kalua, který nebezpečně vypálil, mířil ale přesně doprostřed branky, kde číhal pozorný Aleksander Šeliga.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Vzájemná střetnutí mezi slovenským a slovinským mistrem nám zatím přinášejí velké množství vsítěných branek, což se potvrzuje i dnes! Po prvním poločase je skóre nerozhodné, v jeho průběhu to ovšem vypadalo, že Trenčín si v naprostém klidu dokráčí pro postup, Olimpija však opět dokázala zabojovat a vrátit se do hry. Po dvaceti minutách domácí vedli o dvě branky, jejich převahu v přesné trefy přetavili Janga a Bero. V závěrečných pěti minutách si však Ševelovi svěřenci vybrali dva slabší momenty a draze za to zaplatili, nejprve hlavou snížil obránce Kelhar, v samotném závěru první půle se o vyrovnání postaral Eleke. Nechme se překvapit, co nás čeká v dalších pětačtyřiceti minutách!
    Fanoušci obou týmů společně před zápasem. Jak vidno, vládne pohoda

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují oba celky v naprosto totožných sestavách. Hosté musí být posilněni dvěma brankami v závěru předchozí pětačtyřicetiminutovky, k postupu, popř. vybojování prodloužení, jim však ještě stále dva góly scházejí.
     
    47
    Kirmův centr si ve vápně Eleke sice zvládl zpracovat, následně byl ale odzbrojen Kleščíkem. Levý záložník Olimpije za malou chvíli vyslal do pokutového území další balon, i s ním si ovšem obrana Trenčína poradila.
     
    48
    Klinarovo dlouhé sólo sice úspěch neslavilo, balon se však šťastně odrazil na kopačky hostujících fotbalistů. Zajc hledal Elekeho, ten si ale nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    49
    Zatím to vypadá, že Lublani po dvou vstřelených brankách narostla křídla. Hostů je plné hřiště, nyní se po levé straně až k centru prodral Kirm, v šestnáctce ale balon na poslední chvíli do bezpeční uklidil Skovajsa.
     
    50
    Blessing Ekele ukázal, že má opravdu sakramentsky rychlé nohy a podél pravé postranní čáry se protáhl až k centru. Ve vápně se však nikdo z jeho kolegů nenacházel, Šemrinec se tak další hrozby obávat nemusel.
     
    51
    Poprvé v utkání je sudí nucen tasit žlutou kartu, po faulu na unikajícího Bera ji zcela po zásluze dostává Kenan Bajrić.
     
    52
    Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal Holúbek, jeho centr se však mezi ty zdařilé opravdu počítat nedal, obrana Olimpije balon v naprostém klidu odklidila do bezpečí.
     
    53
    Samuel Kalu se pokusil rozhýbat hru Trenčína, trochu sobecky to však místo přihrávky vzal na sebe, jeho individuální průnik mezi obránci soupeře opravdu úspěšně skončit nemohl.
     
    54
    Domácí jsou v dosavadním průběhu druhé půle hodně zaskočeni, jejich ofenzivní a pohledný fotbal se zničehonic vytratil. Nyní Bero dlouhým nákopem zkusil najít Balu, ten však spadl do ofsajdové pasti Olimpije.
     
    55
    Nyní se však domácí nevraceli v ideálním počtu, situace se pro ně vyvíjela velice bídně, proto musel Kirm k zemi stáhnout unikajícího Ibrahima, žlutou kartu vidí naprosto oprávněně.
    55. Kirmův žlutý faul na Rabiua
     
    57
    Ani další útočné snažení Trenčína úspěch nepřineslo, obrana hostí v druhé půli zatím funguje bezchybně. Kalu se sice dostal ke střele, předtím ale balon přebíral v ofsajdu, což sudí správně viděl.
     
    58
    Skupinka slovinských fanoušků se nyní asi oprávněně zlobí, na levé straně se totiž ke střele dral Velikonja, byl ale jasně faulován Šulekem. Jednalo se o jasný faul, sudí však nechal hru plynout.
     
    59
    Kingsley Madu se vydal na ofenzivní dobrodružství, na jehož konci si balon píchl směrem do středu a nahrál Berovi, který nasadil jesličky Zajcovi a zkusil vystřeli, po jeho ráně byl však balon sražen na roh.
     
    60
    Pro centr z Holúbekovy kopačky si sice brankář Šeliga sebevědomě vyskočil, balon mu ale vypadl z rukavic, čehož se snažil využít Bala, který střílel z otočky, jeho ránu ale obětavě zastavil Zarifović.
    60. Bala svou střelou z otočky domácím vedení nevrátil
     
    61
    Z následného rohu se domácím sice zahrozit nepodařilo, chvíli nato se však míč šťastně odrazil k Holúbekovi, který však z dobré pozice trefil jen prostředek branky, kde číhal připravený gólman Šeliga.
     
    62
    Domácí zvyšují aktivitu! Načechraný centr z pravé strany si na bližší tyči zpracoval Janga, sklepl balon pro nabíhajícího si Ibrahima, jeho rána však přesná nebyla, brankář Šeliga tentokráte zasahovat nemusel.
     
    63
    Velikonja roztáhl hru na Elekeho, jehož centrovaný balon odvrátil Kleščík přesně do míst, kde stál Andraž Kirm, jehož rána sice nepostrádala razanci, přesnost ovšem ano, a Šemrinec tak se zákrokem příliš práce neměl.
     
    64
    Po několika nepřesnostech na obou stranách to na sebe zkusil vzít Velikonja, daleko se ale při své snaze nedostal, těsně za polovinou hřiště jej totiž k zemi stáhl Bero.
     
    65
    Střídání v týmu NK Olimpija Lublaň: ze hřiště odchází Alves, přichází Wobay.
     
    66
    Přímý kop nakonec nahrával Zajc, jehož centrovaný balon Šemrinec se štěstím vyboxoval mimo šestnáctku, poté se však ke střele dostal dobře postavený kapitán Matić, díky dobrému obrannému zákroku svého kolegy Skovajsy ale brankář Trenčína zasahovat nemusel.
     
    67
    Skovajsa na hranici šestnáctky jasně fauloval do dobré šance se ženoucího Velikonju, sudí mu zcela správně udělil žlutý kartónek.
     
    68
    Exekuce přímého kopu z nějakých dvaadvaceti metrů se ujal střídající Wobay, jeho rána nebyla vůbec špatná, ve vápně stojící Kleščík však míč hlavou srazil na rohový kop.
     
    70
    Samuel Kalu se nadechl k další ze svých individuálních akcí, o balon ale téměř okamžitě přišel. Z následné protiakce Olimpija vybojovala rohový kop, jak s ním hosté naloží?
     
    71
    Nic nebezpečného z něj nevzešlo, k hlavičce se sice dral Blessing Eleke, ve vzduchu si s ním ale poradil poctivě bránící Peter Kleščík.
     
    72
    Hostům stále ubíhá čas. Zajc roztáhl hru na Klinara, který se odhodlal ke střele z nějakých pětadvaceti metrů, balon ale rozhodně nezasáhl podle svých představ a poslal jej vysoko nad branku.
     
    73
    Po nepřehledném souboji mezi Šulekem a Kirmem se balon odporoučel do zámezí, sudí jej nakonec přidělil slovinskému týmu, za což si od domácích fanoušků vysloužil hlasitý pískot.
     
    74
    V posledních minutách se hostům, kteří potřebují ještě dvakrát skórovat, směrem do útoku nedaří. Eleke si nyní vůbec neporozuměl s Wobayem, míč se dokutálel k brankáři Šemrinecovi, který s rozehrávkou už nikam spěchat nehodlá.
     
    75
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Bala, přichází Diks.
     
    76
    Klinar přiběhl do souboje s Ibrahimem o fous později a svým skluzem místo balonu trefil právě domácího středopolaře. Jasná žlutá karta.
     
    77
    Střídající Diks se dostal ke střele ze zajímavé pozice, Zarifović však kulatý nesmysl srazil na rohový kop. Trenčín nakonec zahrával rovnou dva, ani z jednoho se však z jakémukoliv zakončení nedostal.
     
    78
    Krátce nato vybojoval Janga pro Trenčín další kop od rohového praporku, ani tentokráte však domácí tuto příležitost za pačesy nechytli, Holúbekův centr opravdu za moc nestál.
     
    79
    Tohle může domácí mrzet! Na pravé straně se parádně uvolnil obránce Šulek, který zvedl hlavu a milimetrově přesným centrem oslovil ve vápně si sbíhajícího Jangu, ten se však před prázdnou brankou k zakončení vůbec nedostal.
     
    79
    Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
    Hosté udeřili jako blesk z čistého nebe, k postupu do další fáze Ligy mistrů jim však stále ještě jedna branka schází! Kirmův centr z levé strany nikterak nebezpečně nevypadal, díky podcenění situace ze strany domácích beků však balon doputoval k DENISI KLINAROVI, který se ve stoprocentní tutovce nemýlil!
    79. Denis KLINAR - 2:3
     
    81
    Střídání v týmu NK Olimpija Lublaň: ze hřiště odchází Kirm, přichází Krefl.
     
    82
    Matúš Bero parádně uvolnil Jangu, který se řítil do nadějně vyhlížející příležitosti, v důležitý moment však kulatý nesmysl nechal za sebou a poté se v souboji s vracejícím se Bajrićem dopustil nedovoleného zákroku.
     
    83
    Domácí se snaží kombinovat na útočné polovině, a získat tak cenné vteřinky k dobru. Nyní se o to pokoušeli Madu s Jangou, první jmenovaný byl ale čistě odstaven Kelharem.
     
    84
    Martin Šulek se protáhl po pravé straně až k centru, ten se mu ale příliš nevydařil, dobře postavený Kelhar balon prsy sklepl pro brankáře Šeligu, který okamžitě rozjíždí protiakci Olimpije.
     
    85
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Janga, přichází Udeh.
     
    86
    Po nemalých zmatcích v defenzivě Trenčína balon přes několik protihráčů propadl až k Elekemu, který si jej už už připravoval na střelu, domácí ale zachránil praporek pomezního sudího, který správně viděl těsný ofsajd.
     
    87
    Jamarro Diks si na pravé straně balon obhodil okolo Krefla a zkusil odcentrovat, brankář Šeliga však ukázal dobré čtení hry a pro přízemní centr si sebevědomě vyběhl.
     
    88
    Po nepřesné rozehrávce b podání Zarifoviće se k balonu dostal Matúš Bero, jenž jej ihned chtěl poslat směrem k za obranu si sbíhajícího Udeha, vyběhnuvší brankář Šeliga byl však u kulatého nesmyslu jako první.
     
    89
    Kalu se u rohového praporku ocitl proti trojnásobné přesile, z celou situací ovšem naložil parádně a vybojoval pro Trenčín roh. Ten se ale domácím nevydařil, Olimpija se bleskově řítí směrem kupředu.
     
    90
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Ibrahim, přichází Vieira.
     
    90+1
    Sudí se rozhodli nastavit tři minuty! Bude to hostům stačit na vstřelení čtvrté a zároveň postupové branky?
     
    90+2
    Zatím se to pro ně ovšem nevyvíjí dobře. Diks si doslova došel pro faul od Zajce a vybojoval pro Trenčín přímý kop. Ten domácí pochopitelně rozehráli na krátko a znovu kombinují na útočné polovině.
     
    90+3
    Postupový gól Olimpije nebyl daleko! Stoper Zarifović se vydal na hrot útoku, vyhrál hlavičkový souboj a prodloužil balon pro Velikonju, který se vřítil do šestnáctky a vypálil na zadní tyč, brankář Šemrinec však klíčový moment ustál a vytáhl skvělý zákrok!
    90+3. Velikonja mohl rozhodnout o postupu Olimpije
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Lublaň sice na půdě slovenského mistra dokázala zvítězit 3:2, díky vyššímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře však do třetího předkola, kde jej čeká varšavská Legia, postupuje Trenčín! Stejně jako v před týdnem hraném mači si Ševelovi svěřenci celou situaci zkomplikovali sami, v prvních dvaceti minutách totiž naprosto dominovali a po trefách Jangy a Bera vedli o dvě branky. Poté však naprosto zbytečně polevili a v konečném součtu za to málem zaplatili, ještě do konce první půle se totiž hostům podařilo srovnat, nejprve se hlavou prosadil Kelhar, v pětačtyřicáté minutě přesně zacílil Eleke. Úvod druhého poločasu se odehrál v režii Olimpije, která hrála velmi sebevědomě, třetí branku ale stále ne a ne přidat. Nakonec se to Slovincům přeci jen podařilo, v devětasedmdesáté minutě zaváhání obrany soupeře využil Klinar, v závěru však Trenčín už žádné komplikace nepřipustil, a může tak slavit postup!
    Trenčín se ve třetím předkole střetne s Legií Varšava

     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 5:6. Fauly: 12:9.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a dobrou noc! (22:17:47)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 13. Janga (Holúbek), 20. Bero (Kalu) – 41. Kelhar (Alves), 45. Eleke (Kirm), 79. Klinar (Kirm)

    Karty:   67. Skovajsa (TRE) – 51. Bajrić (OLL), 55. Kirm (OLL), 76. Klinar (OLL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 5:6. Fauly: 12:9.
    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík (C), Skovajsa, Madu – Ibrahim (90. Vieira), Holúbek, Bero – Kalu, Janga (85, Udeh), Bala (75. Diks)
    Náhradníci: Chovan – Richtárech, Diks, Udeh, Jančo, Prekop, Vieira

    NK Olimpija Lublaň: Šeliga – Kelhar, Zarifović, Bajrić – Klinar, Zajc, Matić (C), Alves (65. Wobay), Kirm (81. Krefl) – Eleke, Velikonja
    Náhradníci: Brljak – Crnomarković, Ejup, Wobay, Vukčević, Novak, Krefl

    Rozhodčí: João Capela – Paulo Soares, Jorge Manuel Oliveira (všichni Portugalsko)
    13.07.2016
    Olimpija Lublaň - Trenčín 3:4

    Branky: 34. Velikonja (Novak), 43. Zajc, 89. Eleke – 4. Lawrence, 6. Kalu (Lawrence), 20. Janga (Holúbek), 32. Holúbek (Bero)

    Karty:   67. Kelhar (OLL) – 42. Ibrahim (TRE), 74. Šemrinec (TRE)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 17:20.
    bahis siteleri