Jednotlivci - dopolední kvalifikace (muži) (kon.) | Jednotlivci - dopolední kvalifikace (ženy) (kon.)
Jednotlivci - odpolední kvalifikace (muži) (kon.) | Jednotlivci - odpolední kvalifikace (ženy) (kon.)
konec
Jednotlivci - odpolední kvalifikace (muži)

Úterý 09.08.2016, 20:00Olympijské hry - Lukostřelba
Sledujte:
     
    To je ode mě pro dnešek z odpolední kvalifikace lučištníků vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera, například sledováním některého ze zbylých textových online přenosů. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen lukostřeleckého) Onlajnu, na počtenou! (22:30:31)
     
    Výsledky:

    1. dvojice (1. kolo):
    Ta-pcheng Wang (CHN) – Elias Malave (VEN) 2:6

    2. dvojice (1. kolo):
    Ahmed El-Nemr (EGY) – Taylor Worth (AUS) 0:6

    1. dvojice (o osmifinále):
    Elias Malave (VEN) – Taylor Worth (AUS) 4:6

    3. dvojice (1. kolo):
    Jake Kaminski (USA) Marcus D'Almeida (BRA) 6:2

    4. dvojice (1. kolo):
    Ali Elghrari (LBA) – Brady Ellison (USA) 0:6

    2. dvojice (o osmifinále):
    Jake Kaminski (USA) – Brady Ellison (USA) 2:6
     
    Je za námi další odpolední mužská kvalifikace v lukostřelbě, ve které jsme poznali dva nové osmifinisty. Stali se jimi Taylor Worth z Austrálie a Brady Ellison z USA. Kvalifikace lukostřelců i lukostřelkyň bude pokračovat ještě zítra, další dny už následují vyřazovací boje společně s boji o medaile.
     
    Odpolední program končí.
     
    Ellison se v prvních dvou setech pouze zastřeloval, protože jak ve třetí, tak ve čtvré sérii nedal svému reprezentačnímu kolegovi šanci a s nástřelem 29 vítězí proti Kaminského nástřelu 28. Dalším osmifinalistou se stává Brady Ellison po vítězství 6:2.
     
    Jenže po třech vystřelených šípech Ellisona se ozývá na stadionu komentátorovo "ten, ten, ten". Tedy nástřel nejvyššího možného bodového ohodnocení = 30 bodů. Ellison přesýpá misky vah na svojí stranu a vede 4:2.
     
    A šíp je uvnitř desítky, rozhodli rozhodčí. Kaminski tak ztratil pouze jeden možný bod v tomto setu.
     
    Ve druhé sadě už ale Kaminski nastřeluje celkově 28 či 29 bodů – bude opět rozhodovat rozhodčí. Už před posledním šípem ale bylo jasno, že Kaminski bude brát dva body za vítězství a srovná stav na 2:2. Ellisonův nástřel činí 27 bodů.
     
    Bohužel pro Kaminskiho je šíp Ellisona na minimální možné hraně v desítce. To tedy znamená, že se Ellison ujímá vedení 2:0.
     
    Hned první set přináší zajímavé drama. První šíp Ellisona se zapíchl na rozhraní devítky a desítky. Rozhodčí tak bude muset rozřešit, zda přešel šíp hranu či nikoli. Pokud ano, Ellison si připíše první dva body za vítězství.
     
    Jake Kaminski společně s Bradym Ellisonem už nastupují na stadion, aby se utkali o místo v osmifinále. Jde ryze o americké střetnutí, které ukončí dnešní odpolední program lukostřelců.
     
    Po dvou ženských úvodních kolech lukostřelby se ještě jednou přihlásíme, neboť proběhne dnešní poslední mužský lukostřelecký souboj mezi dvěma Američany.
     
    Elghrari doslova daroval svému soupeři vítězství ve třetí sadě. Druhým šípem trefil hodně netypicky pouze dvojku. To Brady Ellison ukázal, že se s ním rozhodně musí počítat jako s jedním z adeptů na medaili, když podruhé za sebou zaznamenal nástřel 30 bodů a postupuje do druhého kola po jasném vítězství 6:0.
     
    Libyjec usiloval o dobrý bodový přísun ve druhém setu, ale zradila ho muška u posledního, třetího šípu, který poslal pouze do hodnoty 5. Naopak Ellison nastřílel třicítku a vede již 4:0!
     
    Brady Ellisson však dle rozhodčích trefil dvakrát desítku a jednou devítku, zatímco jeho sok jednou osmičku, jednou devítku a jednou desítku. Američan se ujímá vedení 2:0.
     
    Američan trefil dva šípy na hranici dvou kruhů. Pokud by mu zůstal současný stav bodů, byla by to remíza a oba lučištníci by si připsali po jedno bodu!
     
    Dnešní poslední dvojici v prvním kole mužské části lukostřelby obstarává dvojice Ali Elghrari z Libye a Brady Ellison z USA. Favoritem v tomto duelu by měl být reprezentant Spojených států amerických, který skončil v rozřazovací kvalifikaci na druhém místě.
     
    Ve čtvrtém setu předvedl Jake Kaminski perfektní soustředěnost, když trefil součtem 29 bodů po dvou desítkách a jedné devítce. Naopak Brazilec zapisoval 8-10-8 a pořádající země přišla o jednoho ze svých možných nadějí na medaili.

    Josef Cestr

    Startovní listina kvalifikace:

    1. dvojice (1. kolo):
    Ta-pcheng Wang (CHN)
    Elias Malave (VEN)

    2. dvojice (1. kolo):
    Ahmed El-Nemr (EGY)
    Taylor Worth (AUS)

    1. dvojice (o osmifinále):
    Elias Malave (VEN)
    Taylor Worth (AUS)

    3. dvojice (1. kolo):
    Jake Kaminski (USA)
    Marcus D'Almeida (BRA)

    4. dvojice (1. kolo):
    Ali Elghrari (LBA)
    Brady Ellison (USA)

    2. dvojice (o osmifinále):
    Jake Kaminski (USA)
    Brady Ellison (USA)
    bahis siteleri