Osvětim – Vsetín 3:1 (kon.) | Havířov – Tychy 5:3 (kon.)
konec
AZ Havířov
5:3 (1:1, 2:2, 2:0)
GKS Tychy
Sobota 13.08.2016, 14:30 • K&K PNEU Aréna • O pohár ředitele HM Globus
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezkou sobotu a příjemné prožití posledního zápasu na programu turnaje O pohár ředitele HM Globus. Zlatým hřebem závěrečného dne se stane duel mezi AZ Havířov a GKS Tychy!
     
    AZ Havířov

    Pořádající celek zatím během turnaje ani jednou neklopýtl a oba doposavadní zápasy zvládl bez větších problémů. Vsetín domácí porazili vysoko 7:2, a i když se ve druhém zápase proti Osvětimi vítězství rodilo hůře, konečný výsledek 3:0 Havířovu bohatě stačil. Dvě výhry znamenají, že jsou Havířovští ve hře o celkový titul turnaje a právě tento duel rozhodne o tom, zda-li se mu jej podaří získat.

    Po posledním odehraném zápase AZetu promluvil trenér Štefan Mikeš: Soupeř vstoupil do zápasu aktivně a velmi odhodlaně a také dohrával osobní souboje. My jsme si z části vypracovali šance, které jsme dokázali i proměnit a zápas jsme nakonec vyhráli, což je v pořádku. Dnes jsme některé hráče nechali mimo hru, dokonce nehrála celá první pětka. To však dnes neřeším, jako tým jsme zahráli kompaktně. Byly tam chyby typické na úvod sezóny, to však není potřeba ani podceňovat, ani přeceňovat.
     
    GKS Tychy

    Tychy si udržuje na turnaji úplně stejnou bilanci jako jeho dnešní soupeř. Také on má na svém kontě dva vyhrané zápasy. V polském měření sil urval vítězství proti Osvětimi poměrem 7:3 a poté si poradil také s celkem ze Vsetína výsledkem 4:2.

    Jiří Šejba po vyhraném zápase nad Vsetínem: Viděli jsme dobrý zápas. Dnes proti nám stál zase trochu jiný soupeř, takže jsme museli některé věci, i třeba v průběhu utkání, změnit a to se ukázalo jako správné. Od druhé třetiny už jsme se více prosazovali a podařilo se nám vstřelit branky. Ale je potřeba hrát naplno až do konce, vyvarovat se vyloučení a být preciznější ve využívání šancí.
     
    Úvodní sestavy:

    AZ Havířov: Laco (Šimeček) – Krisl, Lenďák, Petran, Korím, Nesvadba, Peslar, Orság, Bahounek – Sztefek, Haas, Kalus – Maruna, Matula, Štumpf – Ollender, Valchař, Dvořáček – Pořízek, Bednář, Kotala

    GKS Tychy: Žigárdy (Kosowski) – Baginski, Komorski, Ciura, Vozdecký, Kalinowski, Rzeszutko, Kristek, Gazda, Kogut, Galant, Kotlorz, Kuboš, Bryk, Witecki, Zatko, Pociecha, Kůrka, Kolusz, Horzelski, Bepierszcz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Domácí se hned po úvodním buly nastěhovali do pásma soupeře, a i když si nepřipsali žádnou střelu, vytvořili si dobrý tlak.
     
    00:59
    Sztefek zkoušel bekhendem překvapit Žigárdiho, což se mu nepodařilo.
     
    01:46
    Valchař zkoušel střelu zpoza obránce, ten ji však stihl vytečovat mimo branku.
     
    02:06
    Havířov právě vstřelil branku!
    Samuel Ollender objel s kotoučem branku soupeře a nabídl parádní přihrávku DAVIDU DVOŘÁČKOVI. Ten s ničím neotálel a puk z bezprostřední blízkosti branky poslal pod víko! Brankář Žigárdy zde mnoho šancí neměl. Domácí se rychle ujímají vedení.
    Asistence: Samuel Ollender, Radim Valchař.
     
    03:21
    Hosté z Tych se snaží o zteč, ale zatím brankáře Laca nezaměstnali.
     
    03:38
    GKS Tychy právě vstřelil branku!
    Máme rychle srovnáno. Nenápadný nához od modré vypadal sice poněkud neškodně, jenže Laco měl zcela zakrytý výhled a puk se navíc po několika tečích dostal přesně do růžku havířovské branky. Za autora branky je prohlášen MATEUSZ BEPIERSZCZ.
    Asistence: Marcin Kolusz.
     
    04:48
    Vyloučení v týmu GKS Tychy (Gazda – 2 min., podražení).
     
    06:48
    Hosté v plném počtu.
     
    07:18
    Krisl projel útočným pásmem jak nůž máslem a ohrozil branku Tych, jenže jak on, tak ani dorážející Štumpf již ležícího Žigárdiho překonat nedokázali!
     
    08:31
    Pokračujeme rychlým a agresivním stylem hokeje, který krásně ukazuje, že se hraje "finále" turnaje.
     
    09:18
    Domácí nyní nahodili kotouč na brankáře Tych, ten jej raději pokryl před dotírajícím soupeřem. Vhazovat se tedy bude před hostující brankou.
     
    09:59
    Kalus se po rychlém objetí branky snažil zakončit k bližší tyči, ale zde na něj čekal pouze připravený beton Žigárdiho.
     
    11:35
    Martin Vozdecký teď nepochopitelně váhal s rozehrávkou před vlastní brankou a s váháním neskončil, ani když jej o puk obírali dva dotírající hráči Azetu. Pro Tychy to ale nakonec zůstalo bez ujmy na zdraví.
     
    12:26
    Petranova střela po buly od modré byla tečována do betonu Žigárdiho.
     
    13:20
    Hostům se stále nedaří zaměstnat obránce soupeře na delší dobu, v útočném pásmu se ani nyní příliš neohřáli.
     
    14:07
    Další z řad povedených tečí před brankou z pohledu Azetu. Tentokrát se puk možná i otřel o brankovou konstrukci. Havířovští nemají o počet šancí v prvním dějství nouzi.
     
    14:55
    K bližší tyči teď pálil Ollender, ale ani on na připraveného Žigárdiho nevyzrál.
     
    15:48
    Sztefek se dostal buldočí silou i přes tři obránce až před branku, dokázal dokonce i vypálit ale v těsné obraně soupeře Žigárdiho moc prověřit nedokázal.
     
    16:39
    Na druhé straně vypálil tvrdý projektil Kogut, Laco ale betonem vyrazil do rohu.
     
    17:10
    Vyloučení v týmu GKS Tychy (Bepierszcz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:02
    První minutu přesilové hry má Havířov za sebou a nic si v ní vypracovat nedokázal. Prakticky stále bojuje o kotouč se soupeřem a nemá žádný tlak.
     
    18:50
    Lenďák měl dobrou pozici ke střele, když mohl pálit do rozhozené obrany hostí z vrcholu kruhu, jenže chvíli otálel a pak už pouze natrefil brusli stojícího obránce před ním.
     
    19:10
    Hosté v plném počtu.
     
    19:15
    Sztefek se svou šancí nezaváhal a okamžitě pálil z první, jenže brankář Žigárdy proti němu vytasil skvělý zákrok lapačkou!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou atraktivní první třetinu, ve které většinu času dominoval domácí AZ. Přesto je stav utkání smírný – 1:1. Tychám totiž vyšel nenápadný nához od modré, a tak se obě mužstva stěhují do kabin za nerozhodného stavu.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Opět se puku ujali domácí hokejisté, ale tentokrát se dostali pouze k souboji ve středním pásmu.
     
    21:20
    GKS Tychy právě vstřelil branku!
    Hosté se dostali do rychlého přečíslení 2 na 1, puk se ocitl na hokejce PETERA KUBOŠE, který viděl, že je jeho spoluhráč dobře pokrytý obráncem. Zvolil tak střelu po zemi, kterou si Laco nechal projít mezi betony.
    Asistence: Marcin Kolusz, Kamil Kalinowski.
     
    22:39
    Obrovská šance na druhé straně! Kotala dostal výbornou přihrávku do středního pásma a ve velké rychlosti stačil přebruslit obránce soupeře tak, že se ocitl sám před brankou. Jeho klička do bekhendu ale úspěch neslaví, Žigárdy jeho záměr vystihl a parádním přesmístěním k druhé tyčce zamezil takřka jistému gólu.
     
    24:48
    Valchař dostal dobrou nabídku ke střele z mezikruží, ale obránce hostí mu stihl do střely vložit svou hůl, takže kotouč nakonec skončil pouze v ochranné síťi.
     
    24:59
    Za sekání Martina Lenďáka pojede Marcin Kolusz trestné střílení!
     
    24:59
    Marcin Kolusz svůj nájezd neproměňuje. Se svou střelou pod víko to zamýšlel dobře, ale Laco si střelecký úhel pohlídal a ramenem vyrazil nad.
     
    25:31
    Haas s Korímem ohrozili branku soupeře, ale nakonec ani z této akce branka nepadá.
     
    25:54
    Na druhé straně tasí svou lapačku Laco! Přečíslení 2 na 1 Tychy nevyužívají! Sledujeme nádherný hokej, ve kterém se hra přelévá z jedné strany na druhou.
     
    26:31
    To snad není možné! Rozhodčí už opět kříží své ruce nad hlavou, což znamená, že se opět pojede trestné střílení. Tentokrát však na druhé straně a aktérem nájezdu bude faulovaný Daniel Štumpf.
     
    26:31
    Havířov právě vstřelil branku!
    DANIEL ŠTUMPF opět provedl bekhendovou kličku, jenže jako pravák dokázal Žigárdiho oklamat a parádním způsobem posílá kotouč za jeho záda!
     
    27:45
    Vyloučení v týmu GKS Tychy (Ciura – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    28:24
    Havířov právě vstřelil branku!
    Vedení v zápase se otáčí, nyní jdou do trháku Havířovští. Přesilovou hru totiž dokázali bleskurychle využít po jednom z nahození od modré čáry. To orazítkovalo tyč hostující branky a dorážející MAREK KALUS stihl volný kotouč rychle uklidit až za brankovou čáru.
    Asistence: Jakub Peslar, David Nesvadba.
     
    28:24
    Vyloučení v týmu GKS Tychy (Kolusz – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    29:36
    Tlak Azetu pokračuje a na Žigárdiho míří jedna střela za druhou. Do poloviny zápasu už jich stihl pochytat slušnou porci.
     
    31:18
    Nyní se tempo trochu uklidnilo a oba týmy se o kotouč perou výhradně ve středním pásmu.
     
    31:49
    Vyloučení v týmu GKS Tychy (Kotlorz – 2 min., faul kolenem).
     
    32:05
    Hostům se daří pohotově vyhodit přes všechny čáry.
     
    32:51
    Tychy si teď hodně ve vlastním oslabení věřily, kotouč zbrkle nevyhazovaly a dokázaly si jej několikrát přihrát. Aby toho nebylo málo, o pár sekund později se dostali do přečíslení 2 na 1, z toho však ale po nepřesné střele nic nebylo.
     
    33:49
    Hosté v plném počtu.
     
    34:09
    Peter Kuboš měl na holi druhou branku v zápase, ale ve vyložené šanci se snažil ještě přihrávat před brankoviště volnému spoluhráči. Přihrávku nikdo nezachytil, přesto se konalo drama, protože obránce domácích puk tečoval vlastní bruslí těsně kolem Lacovy brány. Neštěstí se však nakonec nekonalo.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu AZ Havířov (Bednář – 2 min., držení protihráče).
     
    36:02
    GKS Tychy právě vstřelil branku!
    Také hosté rychle využívají přesilovku, a tak máme opět srovnáno. Ani tentokrát se nejednalo o žádnou hokejovou krásu, ale účinnou střelu od modré, která byla před Lacem tečována. O změnu směru až do branky se postaral REMIGJUSZ GAZDA.
    Asistence: Marcin Horzelski.
     
    36:35
    Vyloučení v týmu AZ Havířov (Maruna – 2 min., vražení na hrazení).
     
    37:16
    Bryk už zvedal po své střele ruce a s ním i celý tým, ale jeho tým nakonec branky nedosáhne. Bryk natrefil nejprve tyč, od které se puk odrazil k Lacovi. Brankář Havířova si málem kotouč srazil až do branky, ale nakonec jej stihl svým tělem pokrýt tak, aby se červené světlo za jeho branou nemuselo rozsvěcovat.
     
    38:16
    Vyloučení v týmu AZ Havířov (Krisl – 2 min., hrubost).
     
    38:16
    Vyloučení v týmu GKS Tychy (Ciura – 2 min., hrubost).
     
    38:39
    Vyloučení v týmu GKS Tychy (Gazda – 2 min., sekání).
     
    39:26
    Sztefek stál sám před brankou a říkal si o přihrávku, tu ale dostal vzduchem. Havířovský útočník se snažil trefovat i ve vzduchu, to se mu však nakonec nepodařilo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    S brankami se ve druhé třetině roztrhl pytel, celkem jsme jich viděli po dvou na obou stranách. To znamená, že je stav stále nerozhodný – 3:3. Hraje se ale pohledný hokej a ve hře nechybí ani emoce, takže se je do třetí třetiny rozhodně na co těšit.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Hosté v plném počtu.
     
    41:09
    Nahození na branku Žigárdy raději ukrývá pod lapačkou.
     
    41:41
    Kristek dostal přihrávku přímo před branku, kde stál zcela sám. Ani střela z první však k brance nevedla, protože v tento moment byl ještě přesnější brankář Marek Laco se svou vyrážečkou!
     
    42:47
    Lenďákova střela byla stíněná, ale trefila nastavený beton Žigárdyho.
     
    43:23
    Útočnou akci Azetu nyní kazí ofsajd.
     
    44:16
    Bepierszcz dostal na vrcholu pravého kruhu nabito a vypálil na branku pořádnou pumelici. Laco si malinko oddechl, že tato rána nemířila na branku.
     
    45:46
    Dvořáček střílel na vzdálenější tyč a Žigárdy musel svůj beton hodně natahovat. Nakonec však brankář Tych vše zvládl.
     
    46:25
    Domácí však pokračují ve svém tlaku a poprvé v zápase se ozývají také tribuny se svým "AZ, AZ".
     
    46:44
    Ollender jako další z řad Havířovských pálí na branku.
     
    47:20
    Kotala se z ničeho nic objevil volný před brankou a stejně rychle dostal i přihrávku, jenže byl v dosti nehokejové pozici a zpracování kotouče bruslí mu nevyšlo.
     
    48:06
    Vyloučení v týmu GKS Tychy (Kalinowski – 2 min., hákování).
     
    48:43
    Štumpf měl nyní několikrát možnost vypálit, ale z mnoha pokusů se dostal ke střele až na ten poslední. O několik chvil později měl palebnou pozici Lenďák, jehož pokus vyrazil brankář hostů ramenem.
     
    50:06
    Hosté v plném počtu.
     
    50:13
    AZ byl nyní až příliš pasivní, a tak se mu nepodařilo hostující obranu v přesilovce ničím překvapit.
     
    51:24
    Kalus dobře operoval na hranici brankoviště, ale všechny vzniklé zmatky si obrana Tych pohlídala.
     
    52:18
    Žádné větší šance nyní na ledě nevidíme. Přestože se jedná pouze o přípravné utkání, je vidět, že oba týmy by si přály v turnaji zvítězit.
     
    52:35
    Laco nyní kryje ránu z kruhu do své výstroje a hra se po delší době ocitá před jeho brankou.
     
    53:52
    Havířov právě vstřelil branku!
    Kde se vzal, tu se vzal – MICHAL SZTEFEK. Vzniklou díru v obraně Tych dokázali domácí skvěle využít. Vybojovaný kotouč v útočném pásmu poslal Marek Kalus okamžitě na rozjetého Sztefka, který z ideální střelecké pozice v mezikruží nezaváhal. Ranou těsně pod břevnou překonal bezmocného Žigárdyho.
    Asistence: Marek Kalus.
     
    54:57
    Před brankou Havířova vznikly menší zmatky, to ale nebylo nic, s čím by si obrana domácích neporadila.
     
    55:48
    Tribuny už se opět ozývají, tentokrát ještě hlasitěji. Cítí ve svých zádech vítězství, k tomu ale ještě chybí čtyři minuty hry.
     
    57:33
    Domácí dobře bruslí a rychle napadají. I proto se Tychám nedaří rozehrávka a prakticky se jim nedaří vytvořit dvě souvislé přihrávky.
     
    58:30
    Nyní se ale hosté usazují v pásmu a bojují o vyrovnávací branku.
     
    58:51
    Domácím se daří získat kotouč, který posílají chytře do středního pásma.
     
    59:07
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:20
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté už neměli na co čekat a riskli hru bez brankáře. Jenže při jednom ze soubojů v rohu mantinelu o kotouč přišli a výsledkem je pátá branka Azetu. Do prázdné branky pálil přes celé kluziště RADIM VALCHAŘ.
    Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Samostatné nájezdy začíná Karol Korím.
     
    Korím neproměňuje.
     
    Martin Vozdecký rovněž ne.
     
    Jiří Krisl druhý nájezd za Havířov neproměňuje.
     
    Jaroslav Kristek si na Laca nepřišel.
     
    Martin Lenďák skóruje.
     
    Kamil Kalinowski neproměňuje a Havířov tak vítězí i v dodatečných samostatných nájezdech poměrem: 1:0.
     
    Nejlepšího obránce turnaje získává: Martin Lenďák.
     
    Nejlepšího útočníka turnaje získává: Jaroslav Kristek.
     
    Aby to bylo kompletní, nejlepšího brankáře turnaje jsme už vyhlásili před tímto duelem. Stal se jím Petr Hromada (VSE).
     
    Tímto se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů opět na počtenou. (16:39:33)

    David Motloch

    Branky a nahrávky: 3. Dvořáček (Ollender, Valchař), 27. Štumpf (TS), 29. Kalus (Peslar, Nesvadba), 54. Sztefek (Kalus), 60. Valchař – 4. Bepierszcz (Kolusz), 22. Kuboš (Kolusz, Kalinowski), 37. Gazda (Horzelski)


    AZ Havířov: Laco (Šimeček) – Krisl, Lenďák, Petran, Korím, Nesvadba, Peslar, Orság, Bahounek – Sztefek, Haas, Kalus – Maruna, Matula, Štumpf – Ollender, Valchař, Dvořáček – Pořízek, Bednář, Kotala
    GKS Tychy: Žigárdy (Kosowski) – Baginski, Komorski, Ciura, Vozdecký, Kalinowski, Rzeszutko, Kristek, Gazda, Kogut, Galant, Kotlorz, Kuboš, Bryk, Witecki, Zatko, Pociecha, Kůrka, Kolusz, Horzelski, Bepierszcz

    Rozhodčí: Mikula – Moravec, Hranoš
    bahis siteleri