N.Novgorod – Olomouc 4:3 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
HC Olomouc
Úterý 16.08.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Dukla Cup
Partner:
     
    S konstatováním, že HK Torpedo Nižnij Novgorod svůj první zápas na Dukla Cupu zvládlo, protože porazilo Olomouc 4:3, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:29:45)
     
    Tabulka Dukla Cupu po polovině zápasů:
    1. HC Energie Karlovy Vary – 1 výhra, 0 remíz, 0 porážek, skóre 4:3, 3 body
    1. HK Torpedo Nižnij Novgorod – 1 výhra, 0 remíz, 0 porážek, skóre 4:3, 3 body
    3. HC Olomouc – 1 výhra, 0 remíz, 1 porážka, skóre 9:4, 3 body
    4. HC Dukla Jihlava – 0 výher, 0 remíz, 2 porážky, skóre 3:10, 0 bodů.
     
    Ve třetí třetině se olomouckým hokejistům znovu podařilo vyrovnat, když se prosadil Jan Knotek, aktuálně nejlepší střelec Dukla Cupu. Oba týmy se poté soustředily hlavně na to, aby neudělaly chybu. Už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, ale pět minut před koncem rozhodl o vítězství ruského celku Carter Ashton, jenž svůj druhý gól zaznamenal po teči Jegorševovy střely.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Olomouc to po buly málem stihla, ale Ostřížek byl při střele zablokován.
     
    59:54
    Ve stejném času totiž putuje na trestnou lavici Fredrik Pettersson za hákování. Šest vteřin do konce zápasu, to je tak čas na vyhrané buly, střelu a dorážku.

    Na vyloučení: 8-3.
     
    59:54
    Olomoučtí si vyžádali oddechový čas.
     
    59:50
    O puk se bojuje v rohu za brankou Proskurjakova, odtud Hanáci nebezpeční nejsou.
     
    59:16
    Olomoučtí mají puk na holích a Branislav Konrád opouští svojí branku.
     
    58:57
    Nižnij Novgorod je v plném počtu.
     
    58:16
    Torpedo potřetí v oslabení vyhazuje touš až ke Konrádovi.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:47
    Jenže Olomouc se během padesáti vteřin k žádné vážnější šanci nedostala, střela jednoho z jejich obránců od modré neměla nejpřesnější parametry.
     
    56:57
    Zdálo se, že to tak dopadne i nyní, když se David Ostřížek prosmýkl podél modré a u levého kruhu jej fauloval Kaspars Daugavinš.

    Na vyloučení: 7-3
     
    56:45
    Dva útoky Olomouce navíc skončily ještě před útočnou modrou.
     
    56:14
    Torpedo nyní nepouští Olomouc před branku, ba naopak, co nejvíce se snaží udržet puk ve svém útočném pásmu. To se Rusům celkem daří.
     
    54:46
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nyní to již Novgorodu vyšlo. Nebyla to žádná vypracovaná akce, ale pořádný nápřah od modré v podání Jegorševa, který si našel hůl CARTERA ASHTONA. Kanadský útočník přidává tečí dnes svůj druhý gól. Asistence: Stanislav Jegoršev, Nikolaj Žerděv.
     
    54:23
    Semin hledal před brankou volného Frolova, ke kterému puk také prošel, jenže útočník s téměř šesti sty starty v NHL a 176 góly promáchl do prázdna.
     
    53:06
    Aljajev si za brankou počkal, až mu najedou spoluhráči, a poté poslal dlouhou přihrávku na Osipova. Ten chvíli operoval v útočném pásmu s pukem, ale nakonec jej ztratil.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 1. Daugavinš (Frolov), 8. Ashton (Žerděv, Višněvskij), 34. Galuzin (Žerděv), 55. Ashton (Jegoršev, Žerděv) – 30. Houdek (Zeman), 33. Burian (Ostřížek, Eberle), 47. Knotek (Škůrek)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (30. Proskurjakov) – Pepeljajev, Lofquist, Jegoršev, Budkin, Osipov, Višněvskij, Aljajev – Pettersson (A), Galuzin (A), Gračjov – Daugavinš, Frolov, Semin – Žerděv, Ashton, (A), Mozer – Kuljomin, Potapov, Urakov – Verjajev. Trenér: Peteris Skudra
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Skrbek, Galvas, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, Škůrek – Laš, Knotek, Protasenja – Burian, Ostřížek, Eberle – Mikúš, Zeman, Skladaný – Matai, Herman, Fořt. Trenér: Zdeněk Venera

    Rozhodčí: Hejduk, Krob – Rittich, Kotlík
    thejrc.org