Kodaň – APOEL 1:0 (kon.) | Ajax – Rostov 1:1 (kon.) | Young Boys – Mönchengladbach 1:3 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Salzburg 1:1 (kon.) | FCSB – Manchester City 0:5 (kon.)
konec
GNK Dinamo Záhřeb
1:1 (0:0)
FC Red Bull Salzburg
Úterý 16.08.2016, 20:45 • Stadion Maksimir, Záhřeb • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! GNK Dinamo Záhřeb nerozehrálo dvojzápas s FC Red Bull Salzburg příliš dobře, doma remízovalo 1:1. Naopak, na straně rakouského celku bude panovat spokojenost!

    První poločas dnešního úvodního duelu play-off Ligy mistrů sice branku nenabídl, avšak viděli jsme několik velkých šancí. Tu největší měl po půl hodině rakouský stoper Hinteregger, který hlavičkoval z malého vápna, avšak Eduardo ho vychytal! V samotném závěru zahrozili domácí, jmenovitě Soudani, jehož střílený centr vyrazil Walke pouze před sebe, Schwegler však míč odkopl do bezpečí.

    Do druhého poločasu vstoupil výrazně aktivněji Salzburg, který se dočkal po hodině hry, kdy se po krásném centru Wandersona prosadil mladý Valentino Lazaro! Dinamo muselo být po obdržené brance aktivnější a otevřelo hru. Vyrovnání se chorvatský mistr dočkal patnáct minut před koncem základní hrací doby, kdy se z penalty prosadil Marko Rog.

    Více už však Dinamo nestihlo, a tak si Salzburg z Chorvatska odváží nadějný výsledek 1:1!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (22:41:06)
    Na rakouské straně bude panovat spokojenost, neboť si po brance Lazara odváží z Chorvatska výsledek 1:1

     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:7. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:19.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na pravé křídlo dostal ideální centr Lazaro, který hledal za obranou Valona Berishu. Norskému záložníkovi však ve skluzu zhruba půl metr chyběl, aby míč zasáhl!
     
    90+2
    Ante Ćorić dostal prostor na levé straně, píchl si míč do středu a pohotově vystřelil. Jeho střela před Walkem skočila, avšak zkušený německý brankář si poradil!
     
    90+1
    Chorvatský mistr se ještě v závěru pochopitelně pokouší vstřelit druhou branku, avšak jak jsem již říkal, obrana Salzburgu dnes pracuje na jedničku!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Salzburg v závěru dnešního utkání dokázal vybojovat rohový kop, kterého se zhostil Valon Berisha. Centr norského fotbalisty hledal ve vápně Gulbrandsena, avšak Eduardo dokázal míč vyboxovat!
     
    89
    Stoper Benković zvolil z vlastní poloviny nákop na útočnou polovinu, kam směřoval za míčem Alžířan Soudani. Ten však vybíhal, dle názoru pomezního, z ofsajdu, a tak je hra přerušena.
     
    88
    Dinamo se pokoušel prokombinovat se do vápna přes levou stranu, avšak obrana rakouského mistra v dnešním utkání pracuje zatím opravdu velmi dobře!
    87. Lainer měl v závěru na noze druhý gól svého týmu
     
    87
    Salzburg měl teď obrovskou šanci na to, jak si vzít zpět ztracené vedení! Valon Berisha dostal míč do středu hřiště a v pádu dokázal míč posunout na osamoceného Lainera, který však v obrovské šanci branku přestřelil!
     
    86
    Na levé straně svedl ostrý souboj Ulmer se obráncem Stojanovičem. Rakouský bek musí být po tomto souboji ošetřen a odchází za postranní čáru.
     
    85
    Marko Rog táhl další akci svého týmu středem hřiště! Chorvatský útočník přenechal míč Soudanimu, který z voleje vypálil. Jeho ránu sice tečoval Hinteregger, avšak Walke míč stihl na hrací ploše.
     
    84
    Benković krásně přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Henríquez. Střídající hráč si na souboj s Ulmerem netroufl, a tak raději vrátil míč ke stoperům.
     
    83
    Salzburg se nyní po delší době dostal na delší dobu na útočnou polovinu. Rakouský mistr šetří čas, neboť i výsledek 1:1 je pro hosty skvělou výchozí pozicí do odvety!
     
    82
    K rohovému praporku přišel Valon Berisha, který se zhostil rozehrávky rohového kopu. Norský reprezentant poslal míč do středu hřiště, avšak obrana Záhřebu dokázala míč odhlavičkovat!

    Jan Havlovic

    Branky: 76. Rog (pen.) – 59. Lazaro (Wanderson)

    Karty:   37. Sigali (ZAG) – 27. Ćaleta-Car (SLZ), 72. Hinteregger (SLZ)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:7. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:19.
    GNK Dinamo Záhřeb: Eduardo – Stojanovič, Sigali, Benković, Măţel – Kneževič (57. Pavičić), Jonas – Antolić (65. Ćorić) – Soudani, Rog, Fernandes (78. Henríque)
    Náhradníci: Śenoer .- Henríquez, Paulo Machado, Gojak, Pavičić, Schildenfeld, Corić

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Ćaleta-Car, Hinteregger, Ulmer – Lazaro, Laimer, Bernardo, Berisha – Wanderson (78. Lainer), Jonathan Soriano (63. Gulbrandsen)
    Náhradníci: Stankovic – Upamecano, Samassékou, Dabbur, Minamino, Gulbrandsen, Laimer

    Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos – Efhimiadis, Kostaras (vš. GRE)
    Středa 24.08.2016
    Salzburg - Dinamo Záhřeb 1:2

    Branky: 22. Lazaro – 87. Fernandes (Schildenfeld), 96. Soudani

    Karty:   22. Lazaro (SLZ), 103. Samassékou (SLZ), 120+1. Ćaleta-Car (SLZ) – 31. Sigali (ZAG), 61. Jonas (ZAG), 77. Stojanovič (ZAG)

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 15:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:15.
    bahis siteleri