Kodaň – APOEL 1:0 (kon.) | Ajax – Rostov 1:1 (kon.) | Young Boys – Mönchengladbach 1:3 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Salzburg 1:1 (kon.) | FCSB – Manchester City 0:5 (kon.)
konec
GNK Dinamo Záhřeb
1:1 (0:0)
FC Red Bull Salzburg
Úterý 16.08.2016, 20:45 • Stadion Maksimir, Záhřeb • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Na pravé křídlo dostal ideální centr Lazaro, který hledal za obranou Valona Berishu. Norskému záložníkovi však ve skluzu zhruba půl metr chyběl, aby míč zasáhl!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
    87. Lainer měl v závěru na noze druhý gól svého týmu
     
    87
    Salzburg měl teď obrovskou šanci na to, jak si vzít zpět ztracené vedení! Valon Berisha dostal míč do středu hřiště a v pádu dokázal míč posunout na osamoceného Lainera, který však v obrovské šanci branku přestřelil!
     
    80
    Následné standardní situace se ujal Ante Ćorić, jehož centr odvrátil Lazaro pouze k Rogovi, jehož ránu zablokoval Ćaleta-Car. Domácí se dožadovali odpískání další penalty za hru rukou, avšak rozhodčí nechává hru plynout dál!
     
    78
    Salzburg provádí své druhé střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Wanderson, kterého nahrazuje Lainer. Střídá také Dinamo, trenér Kranjčar stahuje ze hry Fernandese, kterého nahrazuje Henríquez.
    76. Marko ROG - 1:1
     
    76
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    A máme srovnáno! K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný, tedy MARKO ROG! Nejaktivnější hráč domácího celku v dnešním zápase poslal míč s klidem do středu branky a srovnává na 1:1!
    75. Faul Bernarda na Roga
     
    75
    Bernardo chtěl ve vápně zasáhnout míč, nicméně to se mu nepovedlo a místo toho zasáhl nohu Marka Roga!
     
    75
    Penalta pro Záhřeb!
    73. Velká šance Ćoriće
     
    73
    A Dinamo nyní mělo obrovskou šanci na vyrovnání! Marko Rog skvěle rozehrál standardní situaci z pravé strany a svým centrem našel před brankou zcela volného Ante Ćoriće. Střídající hráč však míč poslal odrazem o zem nad branku Walkeho!
     
    72
    Na pravém křídle ukázal svou rychlost alžírský křídelník Soudani, který se velmi rychle obtočil kolem Hintereggera, a ten fauloval, za což dostává zaslouženě žlutou kartu!
     
    65
    Podruhé v tomto zápase střídá i domácí kouč Zlatko Kranjčar. Ze hřiště odchází Domagoj Antolić, na jehož místo přichází další mladá naděje chorvatského fotbalu – Ante Ćorić.
     
    63
    Óscar Garcia zcela logicky reaguje na průběh zápasu a posílá na hřiště čerstvého útočníka. Ze hřiště odchází Jonathan Soriano, kterého na hřišti nahrazuje norský forvard Gulbrandsen.
    59. Valentino LAZARO - 0:1
     
    59
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A máme tady úvodní branku dnešního utkání, kterou střílí VALENTINO LAZARO, jenž šokoval zaplněný Stadion Maksimir! Salzburg vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně a po hodině hry přichází zasloužená odměna. Laimer posunul míč na pravou stranu, kde se nacházel Wanderson. Nová posila Red Bullu přesným centrem našla Lazara, a ten nedal Eduardovi šanci zasáhnout!
     
    57
    A domácí kouč Zlatko Kranjčar provádí první střídání! Bojan Knežević v dnešním utkání nebyl příliš vidět, a tak po necelé hodině hry odchází ze hřiště. Na jeho místo přichází Pavičić.
     
    54
    Salzburg mířil do dalšího nebezpečného protiútoku a je vidět, že se rakouskému mistrovi nástup do druhého poločasu hodně povedl. Soriano posunul míč doprava na Wandersona, jehož přízemní střelu na vzdálenější tyč tečoval Eduardo na roh!
    50. Nebezpečná střela Lazara
     
    50
    Salzburg se velmi rychle dostal na útočnou polovinu a kombinoval před vápnem. Jonathan Soriano spadl po souboji s Benkovićem, nicméně míč se odrazil před Lazara, jehož přízemní rána nebyla vůbec špatná! Eduardo se však natáhl a míč lapil!
     
    49
    Nebezpečná standardní situace Dinama! Marko Rog poslal z pravé strany dlouhý nákop do pokutového území a míč se málem snesl na nohu Sigali, avšak ten nedokázal míč zpracovat, neboť byl bráněný Hintereggerem.
    45+1. Závěrečná šance Soudaniho
     
    45+1
    Dinamo mířilo do nebezpečného protiútoku, který táhl přes pravou stranu Soudani! Následný střílený centr alžírského útočníka Walke vyrazil pouze před sebe. Naštěstí pro Salzburg, v daném prostoru se nacházel jeden z hostujících hráčů, který míč odkopl!
     
    37
    Dlouhý odkop Walkeho skončil ve středu hřiště, kde se nacházel Bernardo. Brazilský středopolař si míč krásně zpracoval a postupoval vpřed. Následně ho však poslal k zemi skluzem Sigali, který dostává zcela zaslouženě žlutou kartu.
    32. Hintereggera vychytal Eduardo
     
    32
    Teď byli blízko úvodní brance také domácí! Soudani poslal z pravé části vápna míč před branku, kde čekal Rog. Chorvatský hráč dostal míč od Hintereggera, avšak střela mu příliš nesedla, tečoval ji Ćaleta-Car a je z toho roh!
     
    30
    A teď jsme viděli největší šanci dosavadního průběhu zápasu! Valon Berisha skvěle zakroutil míč před branku, kde se balon snesl na hlavu Hintereggera. Jeho hlavičku však reflexivně Eduardo vyrazil na rohový kop!
     
    27
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává Duje Ćaleta-Car, který špatně zareagoval na kličku Fernandese, a tak svého protihráče poslal k zemi.
    27. Nebezpečná standardní situace Berishy
     
    27
    Povedená rána! Exekuce se ujal Valon Berisha, norský reprezentant, kterému střela poměrně sedla, avšak míč se stáčel ven z branky, a tak nakonec skončil mimo! Domácím fanouškům však při pohledu na tuhle střelu jistě zatrnulo!
    22. Fernandes střílel pouze do boční sítě
     
    22
    Bernardo přišel ve středu hřiště o míč, čehož Dinamo okamžitě využilo a šlo do protiútoku! Z pravé strany poslal míč do vápna Stojanović, jehož centr chtěl odkopnout Hinteregger – nepovedeně, a tak se ke střele dostal Fernández, který však mířil pouze do boční sítě!
     
    6
    Hodně zajímavé řešení rozehrávky rohového kopu zvolil Soriano, který stříleným, přízemním centrem našel před vápnem rozběhlého Wandersona, který se opřel do míče, avšak trefil pouze Soudaniho!

    Jan Havlovic

    Branky: 76. Rog (pen.) – 59. Lazaro (Wanderson)

    Karty:   37. Sigali (ZAG) – 27. Ćaleta-Car (SLZ), 72. Hinteregger (SLZ)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:7. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:19.
    GNK Dinamo Záhřeb: Eduardo – Stojanovič, Sigali, Benković, Măţel – Kneževič (57. Pavičić), Jonas – Antolić (65. Ćorić) – Soudani, Rog, Fernandes (78. Henríque)
    Náhradníci: Śenoer .- Henríquez, Paulo Machado, Gojak, Pavičić, Schildenfeld, Corić

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Ćaleta-Car, Hinteregger, Ulmer – Lazaro, Laimer, Bernardo, Berisha – Wanderson (78. Lainer), Jonathan Soriano (63. Gulbrandsen)
    Náhradníci: Stankovic – Upamecano, Samassékou, Dabbur, Minamino, Gulbrandsen, Laimer

    Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos – Efhimiadis, Kostaras (vš. GRE)
    Středa 24.08.2016
    Salzburg - Dinamo Záhřeb 1:2

    Branky: 22. Lazaro – 87. Fernandes (Schildenfeld), 96. Soudani

    Karty:   22. Lazaro (SLZ), 103. Samassékou (SLZ), 120+1. Ćaleta-Car (SLZ) – 31. Sigali (ZAG), 61. Jonas (ZAG), 77. Stojanovič (ZAG)

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 15:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:15.
    bahis siteleri