N.Novgorod – K. Vary 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
3:2 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 17.08.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Dukla Cup
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího, v pořadí již čtvrtého, zápasu Dukla Cupu, ve kterém se proti sobě postaví ruský celek z KHL Torpedo Nižnij Novgorod a český extraligista HC Energie Karlovy Vary. Utkání na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě začíná přesně v 18:00.
     
    HC Energie Karlovy Vary:
    Energetici vstoupili do Dukla Cupu v pondělí, když hráli s Duklou Jihlava. Přestože Karlovy Vary v každé ze třetin prohrávali, vždy se jim podařilo vyrovnat a v 56. minutě rozhodnout zápas zásluhou Tomáše Rohana. Tímto vítězstvím zatím převažují karlovarské výhry v přípravách nad porážkami, protože předtím Energie vyhrála v Kladně 5:2, stejným poměrem prohrála na Slavii, poté podlehla doma s Kladnem 3:4 na nájezdy a nakonec přehrála doma Litvínov 4:1
    Pozvánka na stránkách Energie Karlovy Vary
     
    HK Torpedo Nižnij Novgorod:
    Ruský celek odehrál na Dukla Cupu první zápas včera, tzn. v úterý, kdy změřil síly s Olomoucí. Hanáci v první třetině příliš nestíhali, zato Torpedo ukázalo svojí sílu z KHL. První gól vstřelilo v šestatřícáté vteřině a na 2:0 zvýšilo v osmé minutě. Jenže ve druhé části se Mora srovnala s tempem Novgorodu, což bylo zapříčiněno i tím, že Rusové lehce vypadli ze hry. Během tří minut Olomouc srovnala, ale prakticky hned po vyrovnání Torpedo opět vedlo. Kohoutům se znovu podařilo srovnat ve 44. minutě, a to dokonce v oslabení, a když se zdálo, že zápas půjde do prodloužení tří proti třem, rozhodl jej druhým gólem kanadský útočník Carter Ashton.
    Tabulka Dukla Cupu (odehrány 3 zápasy ze 6):
     
    Oba dva týmy, které se dnes večer utkají, slaví tuto sezonu významné jubileum. Nižnij Novgorod slaví v roce 2017 70 let od svého založení. Oproti tomu Karlovy Vary mají jubileum menší, ale také hodně zajímavé – nepřetržitých 20 let v extralize.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (Kasutin) – Jegoršev, Pepeljajev, Budkin, Osipov, Višněvskij, Marakov, Aljajev – Ashton, Galuzin (A), Mozer, Pettersson, Daugavinš (A), Bogoslovskij, Gračjov, Urakov, Žerděv, Verjajev, Iljin, Žarkov, Potapov (C). Trenér: Peteris Skudra

    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Fečo) – Sičák, Lisov, Harant, M. Rohan, Dvořák, Benák, J. Tomeček, Dujsík – Rachůnek, Matuš, Stloukal – T. Rohan, Skuhravý, V. Tomeček – Vachovec, Kindl, Flek – Harkabus, Gríger, Kohout. Trenér: Jan Tlačil

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Kotlík, Polák.
     
    Ruský tým již přijíždí na ledovou plochu, karlovarští si dávají maličko na čas.
     
    Nyní jsou Karlovarští již také na ledě a utkání za malý okamžik začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Energie začala aktivně a po úvodním buly se dostala k brance Proskurjakova.
     
    01:05
    Vojtěch Tomeček se dostával v těsné blízkosti Proskurjakovovy levé tyče k zakončení. Odražený puk ale gólman hostí vytěsnil a poradil si i se střelou Lisova od modré.
     
    01:20
    Hned po buly Karlovarští nahodili touš na branku a Martin Rohan zkusil střelu ze středu pásma. Nakonec byl čistě zastaven obránci Novgorodu.
     
    01:58
    Další pokus Energie. Z levé strany to zkusil na bližší tyč Flek, nicméně gólman Rusů byl opět pozorný a srazil touš za branku.
     
    02:27
    První střela také v podání Torpeda. Z levého kruhu to zkusil zkušený Daugavinš, na Honzíka však nevyzrál.
     
    02:35
    Stejně jako nyní Galuzin dělovou ránou po odraženém puku z mezikruží. Touš poslal zhruba půl metru nad horní tyčku.
     
    02:56
    Kohout projel po pravé straně před branku. Zkusil to také na bližší tyč, ale neujala se ani jeho střela a ani následná dorážka, ke které se mladý forvard rychle dostal.
     
    03:13
    Torpedo zkusilo po vyhraném buly rychlý útok. Zblízka zakončoval Žerděv, Honzík byl ale pozorný.
     
    03:45
    Neuspěl ani Tomáš Rohan. Zkusil prostrčit skákavý puk mezi betony Proskurjakova, jenž mu jej svojí mohutnou brankářskou holí doslova upálil.
     
    04:10
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    V dalším protiútoku se již Torpedo z branky raduje. Osipovovu střelu zblízka ještě stihl výborný Honzík vyrazit, jenže pětice karlovarských hokejistů si nepohlídala volného KIRILLA URAKOVA, ke kterému Osipov přistrčil odražený kotouč a útočník Novgorodu zakončoval podél natahujícího se gólmana prakticky do prázdné klece Asistence: Maxim Osipov, Jevgenij Gračjov.
     
    05:47
    Ilja Proskurjakov čelil menšímu závaru před svojí svatyní a možná utržil nepříjemný, tak jako tak neúmyslný, úder. Na led je povolán lékař hostí, který gólmana Torpeda prohlédl a už se opět může hrát.
     
    06:21
    Stloukal hezky tečoval puk do jízdy na Rachůnka. Varští se po té lehce kostrbatou kombinací dostali do pásma a Proskurjakov dobře zneškodnil střelu Matúše z mezikruží i dorážku Stloukala ze stejné pozice.
     
    06:35
    Torpedo raději odehrává puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    07:28
    Ačkoliv se tomu Danil Verjajev hodně diví, tak se při obranném zákroku na své modré dopustil hry vysokou holí a musí jít na trestnou lavici, kam se mu tedy moc nechce.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    08:10
    Začátek přesilovky se Karlovým Varům moc nedaří, Novgorod dvakrát po sobě vyhodil puk až k Honzíkovi.
     
    08:38
    Tak to bylo hodně nebezpečné. Václav Skuhravý zblízka dorážel, jenže na Proskurjakovova si nepřišel. Asi zatím jedna z největších šancí Karlových Varů.
     
    09:10
    A nyní bude mít Energie 18 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Stanislav Jegoršev jde ven a také za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    09:28
    Torpedo zvládlo krátce po buly získat puk a posílá jej do středního pásma. Vzápětí již hraje ruský klub v šesti.
     
    09:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Využitá přesilová hra v podání Energie. PETR STLOUKAL dostal kotouč na levý kruh od Rachůnka. Lehce jej pozdržel a poté vypálil hodně tvrdě. Ač Proskurjakov na jeho střelu viděl, propustil jí mezi betony do sítě. Asistence: Tomáš Rachůnek, Václav Skuhravý.
     
    10:25
    První nahození Dvořáka od modré zblokoval Ashton. K obránci Energie se vrátil puk a tentokrát už nahození na branku prošlo. Sápal se po něm Michal Vachovec, jenž puk poslal těsně vedle levé tyče gólmana.
     
    10:37
    Honzík předvedl dobrý zákrok, ale Jevgenij Mozer po něm sáhl hokejkou. Vznikla tak zprvu nenápadná šťouchanice, do které se nakonec zapojili čtyři hráči z každé strany a budou se rozdělovat tresty.
     
    10:37
    Vypadá to na tři vyloučené hráče na straně Torpeda a dva Energetiky. A je to tak. Pokračovat se ale bude pět na pět, jelikož jeden z hráčů Novgorodu dostal vyšší trest. Tomáš Harkabus dostává 2+2+2 minuty za hrubost (celkem tak šest minut pro "Harkyho") a Jan Tomeček 2+2 minuty za hrubost.

    Z týmu Torpeda jde ven Carter Ashton, který dostává 2+2 minuty za hrubost. Dvě minuty si odsedí Alexej Pepeljajev za krosček a počet deset minut na obou stranách dorovnává Jevgenij Mozer, který obdržel 2+2 minuty za hrubost.

    Celkem tak sudí rozdal dvacet trestných minut během jednoho okamžiku

    Na vyloučení: 7-5.
     
    11:25
    Máme tu další potyčku, v obranném pásmu Torpeda a tentokrát se do ní zapojili jen tři hráči a sudí dává trest Petru Stloukalovi za podražení.

    Na vyloučení: 7-6.
     
    12:05
    Torpedo si zatím žádnou nebezpečnou akci nevytvořilo, Energie se dobře brání oslabení.
     
    13:25
    Pokračuje se v plném počtu hráčů na obou stranách.
     
    13:38
    Ale ne na dlouho. Další trošku zbytečné potyčky na ledě, při kterých nyní byl hodně aktivní Tomáš Harant a oslabuje svůj tým. Znovu je to napadení a dvě minuty.

    Na vyloučení: 7-7.
     
    15:10
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    První lajna Torpeda vrací svému týmu vedení. Galuzin přihrál touš na Daugavinše, jenž našel před brankou volného FREDRIKA PETTERSSONA a švédský mistr světa z roku 2013 nedává zblízka Honzíkovi naději na úspěšný zásah. Asistence: Kaspars Daugavinš, Vladimir Galuzin.
     
    15:29
    Bude se znovu vyloučovat a znovu to bude na straně Karlových Varů. Michal Vachovec jde ven za držení protihráče.

    Na vyloučení: 7-8.
     
    16:05
    V této přesilovce se zatím Rusové nemohou dostat do vážnější šance.
     
    17:11
    Obrana Energie funguje dobře, za takto dobře odpracované oslabení asi Jan Tlačil své svěřence bude v pozápasovém rozboru chválit.
     
    17:29
    Po hodně dlouhém čase se zřejmě bude chvíli hrát v plném počtu.
     
    18:58
    Znovu to tak nemuselo být. Martin Kohout se snažil vydolovat pod betony Proskurjakova puk, který neměl gólman hostí zdaleka pod kontrolou. To se nelíbilo Makarovovi a za brankou se pořádně začali pošťuchovat, ale rozhodčí nyní netrestá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda je u konce. Viděli jsme v ní tři góly, když se nejprve trefil v páté minutě Kirill Urakov a za dalších pět minut srovnal Petr Stloukal. Poté se ale hráči obou týmů začali pořádně řezat a rozhodčí začal vylučovat. Od poloviny dvanácté minuty rozdali sudí hned 30 trestných minut, z toho dvacet během jedné strkanice.

    Nejprve to bylo bez přesilové hry, oba týmy dostaly stejný počet trestů, ale poté dostal ruský tým šanci dvou přesilovek a druhou již využil, když Fredrik Pettersson nedal zblízka Honzíkovi šanci.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Torpedo nevybojovalo puk v útočném pásmu, Energie jej posílá až k Proskurjakovovi a jde střídat.
     
    21:08
    Za brankou Honzíka si nejlépe vedl Martin Rohan, ovšem i napodruhé Karlovarští při zavážení puku do útočného pásma ztratili touš.
     
    21:43
    Kindl při střele od modré uklouzl, přesto Energie zůstala u puku a prakticky ze stejného místa pálil Tomáš Dvořák, jehož pokus srazil gólman Torpeda za branku.
     
    22:45
    Martin Kohout se snažil před brankou dostat k dorážce, na poslední chvíli byl ale zpacifikován Alexejem Pepeljajevem a tady mohli sudí klidně trestat, zákrok ruského beka byl hodně na hraně.
     
    23:24
    Akce Torpeda nemůže pokračovat pro ofsajd.
     
    23:49
    Ashton se ve středním pásmu pořádně srazil s Janem Tomečkem, oba hráči si nic nedarovali. Torpedu se poté podařilo dostat touš do pásma, kde Ashton při střele z pravého kruhu zlomil hůl.
     
    24:01
    Energie se osvobozuje na zakázané uvolnění.
     
    24:31
    Střela Ivana Višněvského do modré nebyla přesná a fanoušci Energie, kterých je tady několik a neúnavně povzbuzují svůj tým, se děsit nemusí. Puk se odrazil od zadního mantinelu do zadní sítě.
     
    25:23
    Což o to, Verjajev dobře obkroužil prakticky celé pásmo, ale při přihrávce na modrou pro Budkina našel přesně hůl protihráče.
     
    26:09
    Dávid Gríger také objel téměř celé pásmo, z levé strany si sjel na modrou a poté blíže středu, jenže při pokusu ke střele k němu přistoupil soupeř a zblokoval puk do ochranné sítě.
     
    26:45
    Po dlouhém čase vidíme první vážnější akci druhé třetiny. Petterson našel zpoza branky před Honzíkem číhajícího Galuzina, jehož střelu z první gólman Varů parádně zlikvidoval.
     
    26:48
    Nikita Lisov přidržel Fredrika Petterssona, který proti němu zahrál vysokou holí a oba dva jdou na trestnou lavici na dvě minuty.

    Na vyloučení: 8-9.
     
    27:03
    Velká šance Karlových Varů. Václav Skuhravý zakončoval protiútok dva na jednoho šikovně na pravý horní roh, kam by Proskurjakov nedosáhl ani omylem, ale střelu zastavila spojnice. Ačkoliv se na sekundu rozsvítilo červené světlo, jednalo se o evidentní tyčku.
     
    27:21
    Energie si vyzkouší výhodnou přesilovku čtyři na tři. Ven jde Nikolaj Žerděv, tak trošku enfant terrible ruského hokeje, za krosček.

    Na vyloučení: 9-9.
     
    27:33
    Trestů dnes rozhodně málo nemáme. Po ráně Benáka od modré zahrál před brankou vysokou holí Carter Ashton, čímž možná zachránil Proskurjakova od těžkého zákroku, nicméně na trestnou musí. Je to čtyři na tři pro Energii, která bude hrát přesilovku delší čas.

    Na vyloučení: 10-9.
     
    28:08
    Sičák se na modré nedomluvil s Rachůnkem a hostům utíká puk do středního pásma.
     
    28:31
    Prvně pálil od modré Sičák jen těsně vedle, krátce poté vychytal Proskurjakov Rachůnka a nedal mu prostor k dorážce.
     
    28:45
    Dělovku Tomáše Dvořáka vyrazil Proskurjakov před sebe, kde k puku měli nejdříve obránci hostí a odpalují touš do středního pásma.
     
    28:48
    Energie je v plném počtu a začíná její minutová přesilová hra pět proti třem.
     
    29:11
    Právě střelu navrátivšího Lisova likviduje Proskurjakov, po dalším buly se Torpedo znovu osvobozuje díky Jegorševovi.
     
    29:21
    Přesilovka pět na tři se Energii nezdařila, Torpedo je ve čtyřech. Pokračuje tak dvouminutový trest Cartera Ashtona.
     
    30:20
    Ani nyní to zatím není ze strany Karlových Varů žádná sláva. Budkin ve spolupráci s Daugavinšem odpaluje puk na druhou stranu, kde ještě ušetřil pár vteřin aktivním napadáním Mozer.
     
    31:02
    Při návratu vyloučeného Cartera nejprve tvrdě pálil z pravého kruhu Denis Kindl. Proskurjakov vyrazil puk, stejně jako proti další slibné ráně Kindla ze středu útočného pásma. A je to jeho poslední zákrok dnešního utkání, jelikož se střídá v brance s Ivanem Kasutinem.
     
    32:25
    Na Matuše si vyšlápl při obranném zákroku Galuzin. Ruce měl hodně vysoko, na trestnou lavici ale nyní nemíří.
     
    33:05
    Nahození Osipova zblokoval za branku Skuhravý a stejný hráč vložil hůl do již mnohem více připravené rány stejného obránce soupeře.
     
    33:42
    Mezi kruhy zabojoval Tomáš Rohan, který se lehce položil do střely Jevgenije Gračjova.
     
    33:50
    No jo, dlouho se nevylučovalo. Ale to už není pravda. Alexej Potapov, kapitán Novgorodu, totiž před brankou podrazil soupeře.

    Na vyloučení: 11-9.
     
    34:16
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přesilovka Energie je bleskově využitá. Před brankou Kasutina vznikl velký závar, při kterém Flek sice nepřekonal gólmana, ale puk si u pravé tyče našel MICHAL VACHOVEC a ten již zblízka dostrkal puk za čáru. Dobrá to práce agilního Jakuba Fleka, který má na gólu poloviční zásluhu. Asistence: Jakub Flek, Tomáš Dvořák.
     
    34:37
    Ovšem nyní se bude muset Energe bránit. Nikita Lisov zahrál před svým brankovištěm až příliš tvrdě a jde ven za hrubost.

    Na vyloučení: 11-10.
     
    35:01
    Od modré se pokusil vypálit Maxim Osipov. Puk se odrazil od branky k levé tyči na hůl Petterssona, který nejlepší okamžik ke střele prováhal.
     
    35:28
    Více jak minutová přesilovka pro Torpedo. Tomáš Rachůnek podrazil protihráče a tentokrát o vyloučení nemůže být žádného sporu.

    Na vyloučení: 11-11.
     
    35:50
    Torpedo nezačíná dvojnásobnou přesilovku nejlépe, Jegorševovi uniká puk do středního pásma.
     
    36:14
    Ivan Višněvskij dostal kotouč na modrou a svojí dělovou ránu z první – to by se asi líbilo Karlu Gottovi – poslal jen těsně vedle levé spojnice.
     
    36:37
    Karlovy Vary jsou ve čtyřech, Novgorod přesilovou hrou pět na tři hodně opovrhl.
     
    37:21
    Ruskému týmu se při klasické početní výhodě vůbec nedaří zavézt puk před Honzíka.
     
    37:28
    Energie hraje v plném počtu.
     
    37:43
    Osipov mířil z vrcholu pravého kruhu na branku a i na druhé straně musela přijít pomoc v podobě Tomáše Haranta a jeho zdržování, hry, puk by jinak směřoval na branku Honzíka, který by měl hodně práce. Vzápětí si Torpedo Nižnij Novgorod bere oddechový čas a radí se, jak sehrát přesilovku.

    Na vyloučení: 11-12.
     
    37:52
    Tohle asi Peteris Skudra svým svěřencům v oddechovém čase neřekl a bude se hodně zlobit. Přesilovka Torpeda končí po zbytečném podražení Vladimira Galuzina.

    Na vyloučení: 12-12.
     
    38:40
    Ivan Kasutin raději kryje puk před dotírajícím Skuhravým, který se k němu blížil vskutku mílovými kroky.
     
    38:50
    Střela Vladimíra Sičáka byla přizvednuta jeho spoluhráčem Votěchem Tomečkem do ochranné sítě, ačkoliv si to nyní varský hráč důrazně vysvětluje se sudími.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:20
    A byl to právě Vojtěch Tomeček, který po pravé straně prošel až před branku. Zakončoval na bližší tyč, ale byl odstaven Budkinem, navíc sebou ještě nepříjemně mrštil o mantinel.
     
    39:52
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině měla nejprve Energie příležitost v podobě přesilové hry pět na tři, a to více jak minutu a půl, ale nevyužila jí. Litovat nemusela, v pětatřicáté minutě srovnal Michal Vachovec dorážkou v klasické výhodě. Ani Torpedo poté nevyužilo více jak minutovou přesilovku pět na tři, proto se jde do kabin za stavu 2:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:23
    Závěrečné dějství zatím nabízí rychlý hokej, ale žádnou vážnější šanci. Oba týmy nedokáží udržet touš na svých holích po delší čas.
     
    42:25
    Vladislav Bogoslovskij za vlastní klecí podrazil soupeře a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 13-12.
     
    42:48
    Energie si nerozuměla na modré, přihrávka Rachůnka na obránce nebyla přesná.
     
    43:02
    Karlovy Vary se zbytečně připravují o útočné pásmo i podruhé.
     
    43:32
    Nyní již Energie kombinuje před brankou. Rachůenek přihrál mezi kruhy volnému Matušovi, jenž na nic nečekal a prezentoval se hezkou střelou zápěstím. Puk mířící k levé tyči vyrazil Kasutin ramenem.
     
    44:24
    K odraženému puku se už sápal Martin Rohan a pokoušel jej napálit z první na branku, ale vypíchl mu jej Maxim Osipov.
     
    44:35
    Novgorod dlouho v plném počtu hráčů nehrál. Deset vteřin po návratu Bogoslovského jde ven za zásah do oblasti hlavy a krku – dvě plus deset minut.

    Na vyloučení: 14-12.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    45:11
    Trestná lavice se zase hezky zaplňuje. V útočném pásmu Energie se u mantinelu tak dlouho pošťuchovali Denis Kindl a Stanislav Jegoršev, až jdou oba dva ven na dvě minuty za napadení.

    Na vyloučení: 15-13.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    45:39
    Energie musí začít útok od své klece, Torpedo vyhazuje puk.
     
    46:10
    To se příliš nepovedlo, jelikož Galuzin se ujal v obranném pásmu puku a byl o něj připraven až u pravého kruhu na druhé straně.
     
    46:29
    Petr Stloukal to zkusil individuálně po pravé straně, najel si až před branku, ale střelou po ledě Kasutina nepřekonal.
     
    46:35
    Torpedo hraje v plném počtu.
     
    46:44
    Další vyloučení, již třicátý trest dnes evidujeme. Nyní jde ven Martin Kohout za držení protihráče.

    Na vyloučení: 15-14.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    47:44
    První minuta přesilovky se Torpedu vůbec nevydařila, účastník KHL se nemůže dostat do pásma.
     
    48:01
    Až nyní tomu tak bylo a hned z toho vznikla velká šance, kdy Vladimir Galuzin těsně neprostrčil puk pod pravým betonem do sítě. David Honzík je právem vyvoláván fanoušky Energie.
     
    48:44
    Karlovarští hrají v plném počtu.
     
    49:48
    Osipovova střela nadělala Honzíkovi nemalé problémy, když se puk odrazil od bránícího varského hráče a mladý gólman musel proti změně směru letu puku vystrčit rychle svůj levý beton.
     
    50:17
    Zcela volný se dostal k puku na pravém kruhu Ivan Osipov. Potáhl si jej blíže k brance a nahrával podél brankoviště na spoluhráče, kteří to nečekali a touš projel brankovištěm ven.
     
    50:47
    Další přesilová hra pro Karlovy Vary, už se v těch trestech začínám pomalu ztrácet. Alexander Makarov držel protihráče a jde ven.

    Na vyloučení: 16-14.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    51:14
    Pettersson vyhodil puk přes všechny čáry přímo na branku Honzíka, který tak musel chtě nechtě zasáhnout.
     
    51:40
    Další vyhození, nyní ze středního pásma ke gólmanovi Varů, provedl Ivan Višněvskij.
     
    52:30
    Varská přesilovka je hodně nevydařená, Energetici se prakticky nemohou dostat ke Kasutinovi a znovu musí začínat od svojí branky.
     
    52:47
    Torpedo hraje v plném počtu.
     
    54:11
    Zajímavé, když je nyní po přesilovce, tak se Karlovy Vary již v pásmu před Kasutinem dokáží udržet.
     
    54:47
    A právě nyní zlikvidoval Kasutin střelu Skuhravého z levého kruhu, který byl ale tísněn hráčem soupeře.
     
    55:08
    Po zakázaném uvolnění Varů se hra stěhuje k levici Honzíka.
     
    56:08
    Za brankou dlouze bojovali o puk Ashton a Rachůnek, rozhodčí poté při pokračující akci Torpeda píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    57:01
    Hra je přerušena pro zakázané uvolnění Torpeda, buly tak bude naopak před Kasutinem.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Dočkáme se prodloužení, které by se hrálo tři na tři?
     
    58:42
    Opět je zde menší pošťuchovaná poblíž mantinelu u střídaček Torpeda. V klinči jsou Budkin, Gračjov a Potapov z řad Torpeda a za soupeře Harkabus a Gríger.
     
    58:42
    Takže za Energetiky usedá na trestnou lavici Dávid Gríger – hrubost a dva hráči Torpeda. Je to Arťom Aljajev za podražení a kapitán Alexej Potapov jde ven za hrubost.

    Na vyloučení: 18-15.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    59:35
    Z pravé strany prošel před branku hodně rychle Vojtěch Tomeček, jenž ukázal rychlé nohy. Při zakončení poblíž branky jej fauloval Vladimir Galuzin a je vyloučen za podražení. Energie si zahraje 64 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři!

    Na vyloučení: 19-15.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    59:35
    Oddechový čas pro Karlovy Vary.
     
    59:45
    Z pravého kruhu zkusil střelu z první Václav Skuhravý, ale netrefil ideálně puk.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině jsme branku neviděli, zato opět několik dvouminutových a jeden desetiminutový trest. Po tříminutové přestávce tak bude následovat prodloužení tři na tři, a to zhruba v 20:22.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Karlovarští pokračují v přesilové hře pět na tři a ostřelují branku Galuzina, co to jen jde. Ale rány Sičáka ani Lisova od modré se neujali a ani nikdo z hráčů Energie se nedostal k teči.
     
    60:43
    Po buly proklouzl Tomáši Dvořákovi těžký puk za modrou, Energie tak musí začít znova.
     
    61:08
    Při nápřahu z levého kruhu zlomil Tomáš Rachůnek hůl, jeho střela tak mířila hodně vedle.
     
    61:34
    Z opačné strany trefil Vachovec z první Alexandera Budkina, který obětavě padl do střely.
     
    61:42
    Při návratu druhého vyloučeného hráče Torpeda na led, Galuzina, ujel do protiútoku Kaspars Daugavinš. Možná mohl přihrát přímo Galuzinovi, vracejícímu se z trestné, ale lotyšský plejer prošel mezi dvěma hráči a zamířil z mezikruží těsně vedle pravé tyčky.
     
    62:48
    Neujala se ani střela Cartera Ashtona, mířícího zblízka vysoko nad branku.
     
    63:26
    Hra tři na tři přináší hodně prostoru na ledě a také šanci Torpeda, když Honzík vychytal jednoho z hráčů hostí střílejícího z mezikruží.
     
    64:00
    Za minutu bude prodloužení u konce, pokud nikdo nerozhodne.
     
    64:54
    Mohlo být rozhodnuto. Višněvskij si vyměnil puk se Žerděvem, sjel si od modré blíže ke středu a vypálil jen těsně vedle levé tyčky.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo, vítěze utkání tak určí samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Vladimir Galuzin dvakrát před Honzíkem změnil pohyb a poslal puk následně k jeho levé tyči – 1:0.
     
    1. série
    1:0
    Petr Stloukal si naopak vylámal zuby na pravém betonu Kasutina – 1:0.
     
    2. série
    1:0
    Zajímavé to zakončení Kasparse Daugavinše, jenž vezl puk po ledě špičkou hole. Poté ukázal rychlé ruce a bleskově vystřelil, jenže mimo – 1:0.
     
    2. série
    1:0
    Václav Skuhravý po velkém nápřahu z mezikruží neuspěl – 1:0.
     
    3. série
    1:0
    Nikolaj Žerděv mohl rozhodout, ale také po nápřahu nebyl úspěšný, Honzík zasahuje.
     
    3. série
    1:0
    Tomáš Rachůnek mířil hodně nad branku.
     
    4. série
    1:0
    Fredrik Pettersson si také vylámal zuby na Honzíkovi – 1:0.
     
    4. série
    1:0
    Ani Matuš neuspěl, kličkou do forhendu se neprosadil a poté neměl prostor na překonání Kasutina – 1:0.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Torpedo Nižnij Novgorod.
    O rozhodující nájezd se postaral hned jako první VLADIMIR GALUZIN, po něm již nikdo úspěšný nebyl.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas, ve kterém bylo uděleno 34 dvouminutových trestů a jedna desítka, nakonec vyhrálo Torpedo Nižnij Novgorod po nájezdech, když jediným úspěšným střelcem byl hned jako první Vladimir Galuzin.
     
    S konstatováním, že Torpedo získalo z dnešního utkání dva body do tabulky a karlovarská Energie, kterou již zítra čeká další zápas proti Olomouci, jeden, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:07:48)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Urakov (Osipov, Gračjov), 16. Pettersson (Daugavinš, Galuzin), rozh. náj. Galuzin – 10. Stloukal (Rachůnek, Skuhravý), 35. Vachovec (Flek, Dvořák)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Galuzin (NNO)
    1:0   Stloukal (KVA)
    2. série:
    1:0   Daugavinš (NNO)
    1:0   Skuhravý (KVA)
    3. série:
    1:0   Źerděv (NNO)
    1:0   Rachůnek (KVA)
    4. série:
    1:0   Pettersson (NNO)
    1:0   Matuš (KVA)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (32. Kasutin) – Jegoršev, Pepeljajev, Budkin, Osipov, Višněvskij, Marakov, Aljajev – Daugavinš, Galuzin (A), Pettersson – Mozer, Žerděv, Ashton – Potapov (C), Urakov, Gračjov – Žarkov, Iljin, Verjajev – Bogoslovskij. Trenér: Peteris Skudra
    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Fečo) – Sičák, Lisov, Harant, M. Rohan, Dvořák, Benák, J. Tomeček, Dujsík – Rachůnek, Matuš, Stloukal – T. Rohan, Skuhravý, V. Tomeček – Vachovec, Kindl, Flek – Harkabus, Gríger, Kohout. Trenér: Jan Tlačil

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Kotlík, Polák
    bahis siteleri