Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
Tisková konference Vítězslava Lavičky (kon.) | Tisková konference Draků Šumperk (kon.)
Tisková konference HC Vítkovice Steel (kon.) | Tisková konference Karla Jarolíma (kon.)
konec
Tisková konference HC Oceláři Třinec

Středa 07.09.2016, 11:40Tiskové konference
     
    Z mé strany to je vše, děkuji za pozornost. (11:57:28)
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, nyní je prostor pro individuální rozhovory.
     
    Zbyněk Irgl na sebe právě oblékl dres s kapitánským céčkem.
     
    Oceláři pro letošní sezónu prodali 3 450 permanentek, kapacita WERK ARENY přitom činí 5 200 míst.
     
    Mgr. Pavel Marek: "Pokud v pátek zvítězíme, tak hráčům slibuji nějakou svačinku. Jako bývalý pardubičák je chci porazit."
     
    Zbyněk Irgl: "Ani bych se nedíval na soupeře. Je to začátek extraligy, každý je natěšený. Bude to spíše o urputnosti než hokejovosti. Musíme makat na 120%."
     
    Téma prvního zápasu nové sezóny:

    Vladimír Kýhos: "Mám u sebe pár videí, ještě jsem je ale neviděl. Určitě to ale nebudou loňské Pardubice. Je to začátek extraligy, těžko říct, jak to bude vypadat. Určitě sem ale nepřijedou nic odevzdat."
     
    Zbyněk Irgl o prohře ve Frýdku: "Nějaké podcenění tam určitě bylo. Když nedáte hokeji 100%, tak nikdy nemůžete pomýšlet na výhru."
     
    Zbyněk Irgl: "V přípravě jsem viděl, že do každého zápasu jdeme koncentrovaní a s odhodláním vyhrát. Cítím, že mužstvo jde a pokaždé chce vyhrát. Tohle tady loni nebylo."
     
    Zbyněk Irgl: "Máme kvalitní mladé hráče, kteří ale na sebe neumí vzít zodpovědnost. V tom by Frýdek měl velmi pomoci."
     
    Mgr. Pavel Marek: "Je to také vynikající šance pro starší hráče, kteří se vracejí po zranění. Mají příležitost se pořádně rozehrát a vrátit do tempa. Pro mladé to je opravdu skvělé, mladí mají šanci se ukázat a zlepšit svůj růst."
     
    Otázka na přínosy partnerského týmu Frýdku-Místku.

    Vladimír Kýhos: "Největší plusy vidím u mladých hráčů, u těch starších to spíš bude za trest. Co se týče Davida Ciencialy a Michala Kovařčíka, tak pro ně to bude velký přínos. Ve Frýdku budou hrát prim, jednu z hlavních rolí. To jim pomůže k většímu růstu."
     
    Zbyněk Irgl: "Souhlasím s trenérem, kádr je opravdu vyrovnaný. Některé týmy mají dvě lajny, my čtyři. Z toho musíme vytěžit maximum."
     
    Vladimír Kýhos: "Je to jen o zvyku. Není to nic nového, co bych já přinesl. Pořád se to opakuje. Tím, jak máme poskládaný tým, tak naše největší síla bude ve čtyřech vyrovnaných lajnách, kdy každá může rozhodnout zápas. Za to můžeme poděkovat majitelům klubu a musíme to naplno využít. Všechno musí být rozloženo na všechny hráče, v tomhle bude naše velká síla."
     
    Jak bylo těžké si zvyknout na nový herní systém?

    Zbyněk Irgl: "Každý je profesionál, každý trenér vždy přijde s něčím novým. My se musíme přizpůsobit, herní systém se mi velmi líbí."
     
    Otázka na Zbyňka Irgla ohledně role kapitána.

    Zbyněk Irgl: "Zatím to se mnou nic nedělá. Je pravda, že to je poprvé, co mám tuto roli, předtím jsem jen občas zaskakoval. Máme spoustu zkušených kluků v kabině, je opravdu jedno, jestli to mám já nebo někdo jiný."
     
    Téma Rostislava Klesly:

    Tomáš Želazko: "Rostislav Klesla u nás stále má platný kontrakt, stále jednáme. Několik jednání již proběhlo, další budou ještě následovat."
     
    Vladimír Kýhos: "Zbyňa to řekl dobře. Může se stát, že někdo vystřelí nahoru, někdo zase propadne. Dobře posílila také Mladá Boleslav, silný bude také Liberec."
     
    Další otázka zní, koho přítomní zástupci klubu považují za favority extraligy.

    Zbyněk Irgl: "Kromě nás to vidím na Spartu, Hradec nebo Kometu. Pokaždé to je ale o štěstí, o zraněných. To jsme mohli vidět loni u nás, měli jsme hodně zraněných hráčů. Pro jiná mužstva by tohle bylo kritické, my se z toho snažili vyhrabat, ale nedopadlo to nejlépe. Extraliga ale bude velmi vyrovnaná."

    Daniel Ježek

    bahis siteleri