Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
Tisková konference Vítězslava Lavičky (kon.) | Tisková konference Draků Šumperk (kon.)
Tisková konference HC Vítkovice Steel (kon.) | Tisková konference Karla Jarolíma (kon.)
konec
Tisková konference Vítězslava Lavičky po zápasech reprezentace

Středa 07.09.2016, 14:00Tiskové konference
     
    Tisková konference Vítězslava Lavičky skončila. Za malou chvíli přijde trenér seniorské reprezentace Karel Jarolím ke svému zhodnocení nedělního duelu v kvalifikaci na mistrovství světa 2018 se Severním Irskem. (14:21:54)
     
    Vítězslav Lavička: Věřím v to, že najdeme s Karlem Jarolímem vhodné řešení. Pro nás je Schick klíčovým hráčem, což můžete vidět i ze statistik.
     
    Vítězslav Lavička: Máme pravidelné schůzky s realizačním týmem áčka, vlastně i kanceláře máme vedle sebe. Pokud trenéři a manažer áčka dospějí k názoru, že Patrik Schick je pro ně v danou chvíli nepostradatelný a klíčový, tak to budu jako trenér jednadvacítky respektovat a Patrikovi přát hodně štěstí v áčku.
     
    Jaromír Šeterle: Chceme vyslat signál, aby si lidé 7. října ve 20 hodin udělali čas a přišli kluky do Znojma povzbudit. Myslím, že se jim za to odvděčí.
     
    Jaromír Šeterle: Přestože je to těžké, měli bychom se přenést přes včerejší výsledek. Někteří hráči popadali na trávník a plakali. Myslím, že v mužstvu je kvalita i morální síla. Soustředíme se ode dneška na další zápas, který se odehraje 7. října ve Znojmě. Vybrali jsme město po dlouhých úvahách v průběhu jara. Byl jsem se tam podívat na přátelském zápase dvacítky. Je tam podpora státních orgánů, jako města i hejtmana, kteří přispěli určitou finanční částkou na rekonstrukci stadionu.
     
    Jaroslav Kolář: Zápas s Moldavskem se bude hrát ve Znojmě, protože je to město, které je hladové po fotbale.
     
    Vítězslav Lavička: Jsem rád, že za námi do Belgie přijel Karel Jarolím s Borisem Kočím. Myslím, že si udělali obrázek, kdo by mohl v budoucnu připadat v úvahu pro naše „áčko“.
     
    Vítězslav Lavička: Byť Patrik Schick odešel do zahraničí a zažívá tam pocity, o nichž jsme mluvili, v obou našich zápasech patřil k nejlepším. Řekl bych, že ostatní hráče svým výkonem převyšoval. Když se podíváte na jeho produktivitu ve srovnání s ostatními hráči z jiných týmů, ne nadarmo se pohybuje na nejvyšších příčkách.
     
    Vítězslav Lavička: Rezervy ve hře určitě máme. Když se podíváte na počet vstřelených branek, myslím, že nezaostáváme, ale některé situace můžeme řešit jinak, líp. Myslím, že víc prostoru ke zdokonalování máme v součinnosti defenzivy. Je to o procesu. Kluci mají své návyky z klubů, my využíváme každý den toho, kdy můžeme být spolu. Pracujeme hodně na tréninku i u videa, aby kluci co nejvíc dostali pod kůži způsob hry, který chceme praktikovat.
     
    Vítězslav Lavička: Všichni víme, že v tuhle chvíli nemáme situaci ve svých rukou. Nejpodstatnější, co mě zajímá, je příprava na Moldavsko. Co bude dál, to už bohužel neovlivníme a musíme čekat, jak to dopadne. Z vlastní zkušenosti ale víme, že Černá Hora je nepříjemný soupeř. Když si vzpomenu na naše vzájemné souboje, byly tam pasáže, kdy oni dokázali zahrozit.
     
    Vítězslav Lavička: Někteří z hráčů v začátku kvalifikace nebyli, ale my jsme je sledovali. Postupem času se ale díky své práci do týmu dostali. S každým z těch hráčů se na srazech bavím a ptám se, jak se cítí v klubech. Není pro ně jednoduché přijít do jiného prostředí v tak útlém věku, kde je pro ně spousta věcí nových. Někdo na svou šanci ještě v klubu čeká, ale dává jim to velkou zkušenost.
     
    Vítězslav Lavička: Mužstvo jsme chtěli poskládat tak, aby bylo vybalancované. Aby tam byli dobře bránící hráči i hráči s invencí a nápadem a kteří dokáží pracovat v křídelních prostorech a v rychlosti i ti, kteří dokáží dát gól. Myslím si, že pro budoucnost českého fotbalu je to dobrý signál. Mladí hráči si nosí to dobré ze svých klubů, ať už českých či zahraničních. Jsou tam i ročníky 96 a 97 a právě pro ně jsou tyto zápasy důležité.
     
    Vítězslav Lavička: Včera byl můj pocit z herního projevu dobrý. Nejen můj, ale i celého realizačního týmu. Moderní střih fotbalu byl patrný. Proti takovým soupeřům ale potřebujete způsob hry přetavit v to, že dokážete šance zrealizovat a proměnit. To nám včera chybělo.
     
    Vítězslav Lavička: Teď pro nás vznikla komplikace, ale první slova, která včera padla v kabině byla, že naše cesta nekončí. Pořád existuje šance přímého postupu, byť to v současné chvíli nemáme ve svých rukou.
     
    Vítězslav Lavička: Potěšil mě způsob hry, který jsme včera praktikovali. Odpovídá to tomu, že mužstvo je zdravé. Má zdravý charakter, má jasný cíl – postup na Euro. Začátek cyklu nebyl jednoduchý, mužstvo se skládalo trošku s rozpaky a s rozpačitým očekáváním, co může dokázat. Ale naše roční cesta ukázala to, že kluci mají kvalitu a mají dobrou soudržnost a touhu postoupit na Euro.
     
    Vítězslav Lavička: Posílali jsme do hry Tondu Baráka i proto, že jsme chtěli do středu hřiště novou energii i proto, aby pomohl ve vzduchu. V té gólové situaci už jsme se nedokázali srovnat. Chyba ale byla i v součinnosti dalších hráčů, kteří se tam nacházeli.
     
    Vítězslav Lavička: V tak náročném způsobu hry, který chcete praktikovat, byli hráči unavení. Soupeř šel do rizika, poslal do hry další ofenzivní hráče na úkor defenzivních. I my jsme se snažili hru oživit. Mrzí mě, že jsme pak propadli v banální situaci. Hluboko z obranné poloviny přišel nákop na naší polovinu a naše obrana pak byla nedostatečná. Rozhodli individuality soupeře, ať už to byl Praet nebo Tielemans.
     
    Vítězslav Lavička: Plán se nám trochu vzdálil a zkomplikoval, nicméně jsem přesvědčený, že nic nekončí. V říjnu přivítáme doma Moldavsko a náš prvořadý úkol je utkání zvládnout. A pak čekat, jak se vyvine situace v zápasech Belgie. Naši cestu do Polska nevzdáváme.
     
    Vítězslav Lavička: V úvodní části zápasu nás soupeř zatlačil a byl sebevědomější, vytěžil i gól. V té závěrečné jsme neměli dostatečnou energii. Zbylou část utkání jsme odehráli tak, jak jsme si představovali. Vypracovali jsme si šance, ale proměnili jsme jenom jednu jedinou, což potom nestačilo. Můj vnitřní pocit – a když jsem viděl hráče, jak po závěrečném hvizdu padli na trávník frustrovaní – je takový, že cítíme zklamání.

    Radek Šamša

    HOSTÉ TISKOVÉ KONFERENCE

    Vítězslav Lavička, trenér české reprezentace do 21 let
    Jaromír Šeterle, manažer české reprezentace do 21 let
    Jaroslav Kolář, mluvčí české reprezentace do 21 let
    bahis siteleri