Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
Tisková konference Vítězslava Lavičky (kon.) | Tisková konference Draků Šumperk (kon.)
Tisková konference HC Vítkovice Steel (kon.) | Tisková konference Karla Jarolíma (kon.)
konec
Tisková konference HC Vítkovice Steel

Středa 07.09.2016, 14:30Tiskové konference
     
    Děkujeme Vám za pozornost a těšíme se na počtenou od 17:30, kdy vítkovičtí sehrají poslední kolo základní části Ligy mistrů. (15:40:55)
     
    Tisková konference je u konce, nyní probíhají individuální rozhovory zástupců médií.
     
    Na závěr by ještě p. Pavlík rád znovu poděkoval Františku Černíkovi za jeho dlouholetou práci pro klub, panu Václavu Daňkovi za to, že věří vizi Vítkovic a byl ochoten spojit svou firmu se jménem klubu a také podpoře Statutárního města Ostravy. které se stalo hlavním partnerem HC Vítkovice Ridera.
     
    „Padla zde možnost spolupráce Vladimíra Vůjtka s klubem. V jaké fázi tato spolupráce je?“ Odpovídá Aleš Pavlík. Pokud jste dobře poslouchali, hovořil jsem o tom, že my, mladá nastupující generace, si rádi necháme poradit od starších a zkušenějších. To se týká jak Františka Černíka, tak Vladimíra Vůjtka. Druhý jmenovaný se teprve včera vrátil z dovolené, dnes by se měli s Alešem Pavlíkem sejít na zápase a konkretizovat spolupráci. Během příštího týdne bude snad vše dořešené a Vítkovice budou moci přijít s konkrétní zprávou.
     
    Něco k zahajovacímu zápasu, který vítkovičtí odehrají na domácím ledě se Spartou. Podle Petra je sestava na Spartu už hotová, včetně taktiky, kterou budou ale ještě rozebírat ráno v zápasový den. Největší práci ale asi trenéři budou mít s krocením emocí, protože na Spartu jsou vždy všichni přemotivovaní – Petr jako ostravský fanoušek o tom taky ví své.
     
    Trenéři si do kabiny vybrali hráče, kteří zapadli jak do jejich herní představy, tak lidsky do kabiny, Některým hráčům přisoudili role, na které nebyli v předchozích týmech zvyklí, ale akceptovali je a vzali za své.
     
    A jaký je tedy cíl Vítkovic v letošní sezóně? Odpovídá znovu Jakub Petr. Cílem pro tento ročník je přivézt do Ostravy regulérní účast v play-off.
     
    Další z dotazů padl na to, zda mají trenéři jasno ve složení pětek. Zatím nejsou trenéři omezováni výjimkami, tedy chtějí dát, jak už je ze soupisky jasné, šanci mladým hráčům. Pokud by tomu tak nebylo, byl by Petr jistě špatným trenérem „dvacítek“ a bývalým trenérem „osmnáctek“.
     
    Na dotaz: „Jak jste spokojeni s přípravou?“ odpovídá trenér Petr tím, že v přípravě se chtěli setkat s co nejvyšším počtem silných týmů, s kterými se nevídají běžně v extralize, chtěli vidět zpětnou vazbu na systém, který v přípravě hráčům vytvořili. Mluvili o tom s kolegou Trknou a Pruskem a zhodnotili, že se jim systém podařilo nastolit, hodnotili ale třetinu od třetiny, pětku po pětce.
    Škoda jen působení v soutěži Ligy mistrů, která má určitě svou budoucnost.
     
    Začíná prostor pro dotazy novinářů.
     
    Podle Aleše Pavlíka je na vedení klubu, aby zajistil chod klubu, a to ne jen pro A-tým, ale také pro mládežnické výběry od těch nejstarších až po žáčky, aby se trenéři a hráči mohli věnovat jen odevzdáním co nejlepšího výkonu na ledě.
     
    Jsou zápasy, kdy se vyhraje, ale předváděná hra neodpovídá nárokům trenérů, jsou však i zápasy, kdy se bodově vyjde naprázdno, ale po herní stránce se nedá týmu nic vytknout.
     
    Úspěch není sprint, úspěch je maraton!. Tak zní motto vítkovické kabiny,
     
    Každý z hráčů, který je v týmu, si už prožil nějaký úspěch, byť jen v mládežnické kategorii, ví, jak úspěch chutná a chtějí ho zažít znovu a udělají pro něj vše.
     
    Tito hráči jsou spjati s tímto regionem, stejně jako firma generálního partnera a to Petr považuje za obrovské plus.
     
    P. Petr sleduje tisková prohlášení jiných klubů a už teď ví, že jeho prohlášení bude jiné. Na vítkovické soupisce je celkem šestnáct jmen hráčů, kteří nějakým způsobem prošli mládežnickými výběry Vítkovic a na tom si klub zakládá a bude na něm stavět.
     
    Dle Petra je na oficiální soupisce třiadvacet jmen hráčů. Díky partnerské spolupráci, kterou klub navázal s dalším ostravským klubem RT TORAX Poruba mají Vítkovice k dispozici více jmen,
     
    Slovo si bere generální manažer klubu a zároveň hlavní trenér Jakub Petr.
     
    Slovo si bere p. Václav Daněk, který by svou podporou Vítkovic rád upevnil jejich pozici a pomohl jim vrátit se mezi hokejovou elitu. V jisté míře podporuje firma Ridera vítkovický klub stále a nyní je prostor pro větší spolupráci.

    Monika Baloghová

    bahis siteleri