Lugano – Mannheim 4:3 (po pr.) | Plzeň – Stavanger 6:4 (kon.) | Linköping – Gap 6:1 (kon.)
Luleå – Eisbären 2:5 (kon.)
konec
Luleå Hockey
2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Eisbären Berlín
Čtvrtek 08.09.2016, 20:00 • Coop Norrbotten Arena, Luleå (SWE) • Hokejová Liga mistrů • Skupina I
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a někdy zase u hokejové Champions League napočtěnou! (22:32:15)
     
    Utkání je u konce. Domácí celek byl ve třetí třetině lepším celkem a dal dvě celkem rychlé branky. K vyrovnání ovšem již nedošlo, i když hráli hokejisté Luley osm minut bez brankáře v powerplay. Rozhodl dvě minuty před koncem Cramo Top Scorer, Daniel Fischbuch.
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Poslední minutka hry je před námi. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře a skóre se už pravděpodobně nijak nezmění.
    58:10 Daniel FISCHBUCH - 2:5
     
    58:10
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Švédskému celku to dnes nevyjde! Nicholas Petersen zachytil kombinaci domácího celku a křižnou přihrávkou vyzval je skórování DANIELA FISCHBUCHA, jenž udělal kličku padajícímu hráči a vstřelil branku. Asistence: Nicholas Petersen.
     
    57:45
    Jedna z posledních akcí domácího celku byla ukončen dalším postavením mimo hru. Luleå má už jen velice málo času na vyrovnání.
     
    57:17
    Následovala pasáž hry, kdy se domácím nepovedlo nic vymyslet. Vše bylo zakončeno nepřesnou přihrávkou do ofsajdu.
     
    56:20
    Už mohlo být hotovo! Hosté vybojovali puk v útočném pásmu a kapitán Andre Rakell zakončoval do odkryté branky. Do střely mu ovšem padl obránce, jenž zachránil svůj celek!
     
    55:15
    Německému celku se povedlo po dlouhé době vyhodit puk mimo své obranné pásmo. Žádný z hráčů se za toušem ovšem nehnal a šel raději střídat.
     
    54:59
    Hra bez brankáře pokračuje. Nyní to od modré čáry zkoušel Daine Todd, ale jeho pokus byl Vehanenem pohotově sražen do ochranné sítě.
     
    54:39
    Následovala potyčka mezi hráči co doráželi a těmi, co se pokoušeli ochránit finského brankáře. Vypadá to, že ale rozhodčí nebude kouskovat hru, což je jedině dobře.
     
    54:39
    Tak to byla šance! Po střele z levé strany se puk dostal po odrazu mantinelu před branku, kde jeden z domácích zakončoval do odkryté branky, ale Vehanen předvedl skvělý zákrok!
     
    53:45
    Kombinační hra švédského celku byla šperkována přihrávkou z levého kruhu na pravý, kde byl osamocený hráč. Do trajektorie přihrávky ovšem vložil hokejku pozorný obránce, jenž puk ztečoval nad plexisklo.
     
    53:05
    Domácí již hrají v plném počtu a bez brankáře. Zatím se jim ovšem nepovedlo vymyslet nic, co by bylo zakončeno brankou na 3:4.
     
    52:09
    Kouč domácího celku dokonce odvolává brankáře. S vyrovnáním to tak myslí vážně. Za pár okamžiků začne přesilovka Luley.
     
    52:09
    Síly na ledě se ovšem vyrovnají. Při útočném snažení byl hokejkou do obličeje zasažen jeden z domácích. Jens Baxman inkasuje dvě minuty.
     
    51:44
    První minutka z přesilovka je pomalu a jistě pryč. Hostům se zatím nepovedlo vymyslet akci, která by byla zakončena pátou brankou.
     
    50:50
    Následně Anton Hedman ošklivě napadl u mantinelu Nicka Bruneteaua a zbytečně přitížil svému celku v cestě za vyrovnáním. Inkasuje dvě minuty.
     
    50:34
    Následoval další vzruch před brankou, kde byli snad čtyři hráči švédského celku. Ani jeden ovšem nedostal puk do ideální pozice.
     
    50:06
    A že byla třetí branka opravdu blízko. Po levé straně si najel do střelecké pozice Christian Jaros, jenž trefil jen tyčku Vehanenovi branky!
     
    49:24
    Opět je o co hrát. Domácí celek se vrátil stylově do utkání a nyní má ještě polovinu třetinu na to, aby se pokusili o vyrovnání či dokonce o zvrat.
    48:19 Ilari MELART - 2:4
     
    48:19
    Luleå právě vstřelila branku!
    A Luleå dává druhou branku v krátkém časovém sledu, už je to jen o dvě branky! Střela Christiana Jarose byla před brankou skvěle tečována ILARI MELARTEM, jenž snižuje na rozdíl pouhých dvou branek. Asistence: Christian Jaros a Gustav Rydahl.
     
    47:50
    Rychlá akce hostů, jenž byla vedená po pravé straně, nebyla zakončena střelou. Pokračovat se tak bude útokem švédského celku.
     
    47:12
    Domácí i nadále aktivní, rýsuje se nám zápletka? Po střele od modré čáry byl ovšem Vehanen nyní připraven. Následná potyčka nebude trestána.
    46:35 Anton HEDMAN - 1:4
     
    46:35
    Luleå právě vstřelila branku!
    Neudrží! Tato branka visela ve vzduchu a nyní je tu! Linus Nassen vypálil tahem od modré čáry na branku, kde ovšem brankář puk vyrazil. ANTON HEDMAN se dostal k odraženému puku a pohotově jej poslal za záda vyjetého brankáře. Asistence: Linuss Nassen a Tim Kennedy.
     
    46:12
    Domácí jsou hodně aktivní. Nejdříve to zkoušeli přihrávkou zpoza branky a následně také průnikem do brankoviště. Vehanen se dnes ovšem rozhodl, že udrží čisté konto.
     
    45:28
    Výborně projel po levé straně až před branku jeden z domácích, který ale na poslední chvíli akci pokazil přihrávkou na spoluhráče, jenž stál vedle něj. Skvěle zasáhl obránce.
     
    44:31
    Hosté zachytili rozehrávku domácích a hnali se do zajímavé příležitosti. Snažení bylo zakončeno střelou z pravého kruhu, odkud se ale Petersenovi nepovedlo překonat pozorného brankáře.
     
    44:08
    Sven Ziegler atakoval rozehru Luley, ale zakopl o bránícího hráče. Následně si dal zády o tyčku, a tak se pomaleji zvedá z ledové plochy.
     
    43:43
    Hrát se naopak snaží domácí, ale těm se nedaří, až na jednu šanci, projít do nějaké blízkosti, kde by se mohli vrátit do utkání.
     
    42:59
    Berlínský celek se v této třetině ještě nedostal k puku, ale i tak se mu daří vzdorovat. Medvědi vedou o čtyři branky a nikam se nejspíše hnát nebudou.
     
    42:19
    Důkazem je také bomba Craiga Schiry, jenž z pravého kruhu napálil jen pravou tyčku ze střelcova pohledu! Pokračuje se vhazování ve středním pásmu.
     
    41:30
    Hosté již hrají v plném počtu, ale i tak jsou pod tlakem domácího celku, který vstoupil do této periody hodně aktivně.
     
    40:59
    Po následné přesilovkové kombinaci se ke střele od modré čáry dostal jeden z domácích, ale ten bombou po ledě nedokázal překonat připraveného Vehanena.
     
    40:12
    Domácí hokejisté pokračují v přesilové hře, která bude trvat ještě minutku a půl. Uvidíme, zda se jim povede vsítit první branku utkání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina patřila hostům. Těm se povedlo dát během pěti minut tři branky, čímž se výrazně přiblížili k výhře v tomto utkání. Budeme se těšit za nějakých patnáct minut.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    V závěru druhé třetiny je dvouminutovým trestem potrestán hostující Frank Hoerdler, jenž za brankou hákoval útočícího hráče domácího celku.
     
    38:50
    Snaha o útok domácího celku končí na zakázaném uvolnění, a tak bude následovat vhazování po pravici již dnes čtyřikrát překonaného brankáře.
     
    38:10
    Následoval rychlý útok hostujícího celku, který ovšem nebyl zakončen nějakou střelou či zakončením, které by vedlo k páté brance.
     
    37:24
    Po pravé straně si až do brankoviště najel jeden z domácích, kterému se ale bekhendem nepovedl překonat finského brankář. Neúspěšná byla také dorážka.
     
    36:40
    Hosté jsou nadále aktivní v útočném pásmu a s obranou švédského celku si hrají. Aréna je ztichlá a jen přihlíží destrukci domácího celku.
     
    35:45
    Kanonáda Berlína ve druhé třetině pokračuje. Německý celek je aktuálně ve výborné pozici a vedení jim snad nemůže uniknout.
    Jamie MACQUEEN - 0:4
     
    35:12
    Eisbären právě vstřelili branku!
    A je tu další branka, to je už destrukce domácích hokejistů. Darin Olver posílal puk z levé strany do brankoviště na Petersena, který se ale nedokázal prosadit. Kotouč se ovšem odrazil k JAMIEMU MACQUEENU, jenž bekhendem trefil prázdnou branku. Asistence: Nicholas Petersen, Darin Olver.
    Darin OLVER - 0:3
     
    33:11
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Tak to byla povedená individuální akce, na jejímž konci byl útočník DARIN OLVER! Německý útočník si najel mezi kruhy, odkud se mu střelou přes obránce povedlo zaskočit bezmocného brankáře. Asistence: Jen Baxmann.
     
    31:42
    Do menší potyčky se dostal domácí Anton Hedman a hostující Barry Tallackson. První jmenovaný dostává čtyři minuty za vysokou hůl. Hostující hráč potrestán za hru loktem.
    30:42 Sven ZIEGLER - 0:2
     
    30:42
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Je to 2:0 pro hostující celek! Florian Busch se dostal s pukem po pravé straně až před branku. Místo zakončení ovšem zvolil přihrávku na levé křídlo, kde se SVEN ZIEGLER dokázal střelou k bližší tyčce prosadit! Asistence: Florian Busch a Jens Baxmann.
     
    24:41
    Domácí Isac Lundeström míří na trestnou lavici poté, co byl jeho celek nalezen v šesti bruslařích na ledě. Následuje přesilovka Eisbärenu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistika střel po první třetině: Luleå 5 Eisbären 11.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 20:56.
     
    Eisbären vstoupil do utkání skvěle a po necelých třech minutách se ujal vedení, když se z otočky prosadil Julian Talbot. Hráči německého týmu mohli navýšit své vedení v závěru první části, ale Lassinantti si skvěle pokryl prostor u své levé tyče. První třetina přinesla hodně fyzický hokej a byli jsme svědky několika vyloučení, žádný z týmů ale ani jednu přesilovou hru zatím nevyužil. Skóre po první třetině. Luleå Hockey 0 Eisbären Berlin 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Vyloučení v týmu Luleå Hockey (Kael Mouillierat – 2 min., hákování).
     
    18:50
    Eisbären mohl v závěru první třetiny navýšit své jednobrankové vedení, když se v blízkosti pravé tyče ocitl jeden z jeho hráčů ve velké šanci, Lassinantti ale skvěle zakročil levým ramenem a jeho pokus vyrazil!
     
    17:17
    Hráči Luley a Eisbärenu si nic nedarují a více než na hokej se soustředí na dohrávání soupeře.
     
    16:27
    Oba týmy hrají v plném počtu a zatím nesledujeme nikterak přehnaně ofenzivní hokej.
     
    14:27
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlin (Andre Rangel – 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    14:27
    Vyloučení v týmu Luleå Hockey (Johan Harju – 2 min., krosček).
     
    13:59
    Rangel shodil rukavice na led a pustil se do Harjua. Následovat bude na obou stranách vyloučení.
     
    13:42
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlin (Darin Olver – 2 min., sekání).
     
    12:03
    Eisbären se v závěru přesilové hry dostal k několika střelám, jenže ani jedna z nich za zády Lassinanttiho neskočila a na řadu přichází první powerbreak.
     
    11:19
    Vyloučený Tim Kennedy, který si dnes odbývá v dresu Luley premiéru, je zpět na ledě a domácí hrají v plném počtu.
     
    10:05
    Hokejisté německého týmu hrají přesilovou hru velice špatně a nepřesnými přihrávkami se připravují o možnost dostat se přes útočnou modrou čáru.
     
    9:23
    Tim Kennedy šel do brankáře Vehanena zbytečně ostře a poslal svůj tým do čtyř. Eisbären má příležitost navýšit své jednobrankové vedení v početní výhodě.
     
    9:19
    Vyloučení v týmu Luleå Hockey (Tim Kennedy – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    8:00
    Falk se pokusil vyrovnat stav utkání střelou z ostrého úhlu, Vehanen byl ovšem připraven a jeho pokus zastavil!
     
    7:20
    Luleå si vytvořila slušný tlak, jenže hostující hráči berlínského týmu skvěle brání a jednotlivé pokusy o střely blokují.
     
    6:23
    Luleå se zatím dostala pouze k jedné střele na bránu, zatímco hosté už jich vyslali na brankáře Lassinanttiho pět.
     
    5:16
    Eisbären často obléhá bránu domácího brankáře Lassinantti, po úvodním gólu Juliana Talbota na něj ale zatím nevyslal žádnou nebezpečnou střelu.
     
    3:46
    Luleå se marně snaží zareagovat na nepříznivý vývoj zápasu a hokejisté německého týmu jsou nebezpečnější.
    Julian TALBOT - 0:1
     
    2:18
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Jonas Mueller našel přesnou přihrávkou JULIANA TALBOTA, který se v blízkosti brány skvěle otočil s pukem a poté ho poslal za Lassinanttinova záda. Eisbären se ujímá brzkého vedení a Luleå musí nutně zabrat. Asistence: Jonas Mueller.
     
    1:46
    Vehanen si před pár okamžiky poradil se střelou Lundeströma a po jeho snadném zákroku mohou jeho spoluhráči vyrazit směrem vpřed.
     
    1:20
    Úskalí dnešního utkání tkví v tom, že domácímu celku ani případné vítězství v prodloužení k zachování šancí na postup nestačí.
     
    00:35
    Domácí fanoušci před zápasem hlasitě zpívali, aby nabudili hokejisty Luley, která dnes potřebuje nutně zvítězit v normální hrací době. V opačném případě se vítěz CHL ze sezóny 2014/15 bude muset se soutěží rozloučit.
     
    00:01
    Puk dopadl na ledovou plochu a utkání mezi Luleou a Eisbärenem Berlin bylo s pětiminutovým zpožděním zahájeno!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vítejte v Coop Norrbotten Areně, kde už je vše připraveno k zahájení utkání mezi Luleou a Eisbärenem Berlin.
    Pohled do Coop Norrbotten Areny těsně před začátkem zápasu.

     
    Vítězovi Champions Hockey League ze sezóny 2014/15 hrozí v letošním ročníku vypadnutí v základní skupině, Luleå potřebuje nutně vyhrát v normální hrací době, aby udržela své postupové naděje.
    Tim Kennedy si odbude proti Eisbärenu Berlin premiéru.

     
    Úvodní sestavy:

    Luleå Hockey: Lassinantti (Gustavsson) – Todd, Mikkelson, Jaros, Melart, Schira, Sandstrom (A), Nassen – Kennedy, Sweatt, Mouillierat – Junttila, Lagace, Harju (C) – Falk, Hedman, Lundeström – Rydahl, Mastomäki, Fabricius (A) – Forsberg.

    Eisbären Berlin: Vehanen (Cuepper) – Dupont (A), Baxmann, Wissmann, Braun, Bruneteau, Mueller, Gervais, Hoerdler – Petersen, Olver, Fischbuch – Wilson, Tallackson, Rankel (C) – Machacek (A), MacQueen, Noebels – Busch, Talbot, Ziegler.

    Rozhodčí: Artur Kulev (RUS), Linus Ohlund (SWE). Čároví: Jan Sandström (SWE), Emil Yletyienen (SWE).
    Den před zápasem proběhlo zasedání funkcionářů, kteří mají obrovskou zásluhu na tom, že Luleå patří mezi zvučné týmy.

    Dags för funktionärskväll i Coop Norrbotten Arena. Vi uppskattar verkligen alla ideella krafter som jobbar på våra många matcher!

    Fotka zveřejněná uživatelem Luleå Hockey Official (@luleahockey),


     
    Eisbären Berlin

    Eisbären na úvod skupiny I porazil Luleu 2:1 a druhý vzájemný duel může rozhodnout o postupujícím. Oba týmy v prvním střetnutí vstupovaly do poslední třetí třetiny za stavu 1:1, deset minut před koncem ale odvrátil v přesilové hře prodloužení Frank Hoerdler a vystřelil svému týmu klíčové tři body. Eisbären si v případě vítězství zajistí postup a vzhledem k tomu, že pro Luleu je to poslední zápas ve skupině, může si dovolit prohrát po prodloužení nebo nájezdech.
     
    Luleå Hockey

    Luleå vyzve ve čtvrtek večer na svém ledě v posledním zápase základní skupiny I Eisbären Berlin, a pokud si chce zachovat šanci na postup, musí bezpodmínečně zvítězit v normální hrací době. Švédský klub má na kontě jeden bod, který vybojoval v zápase proti Saipě. Luleå již jistě postupujícímu týmu podlehla venku 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    Bohatý program základních skupin hokejové Champions League pokračuje i ve čtvrtek. Společně se zaměříme na duel základní skupiny I, ve které už má zajištěný postup Saipa a o druhou postupovou příčku si to v přímém souboji rozdají Luleå a Eisbären Berlin. Německý tým má k postupu blíže a v případě jakéhokoliv vítězství si ho definitivně zajistí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Reiner

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 47. Hedman (Nassen, Kennedy), 49. Melart (Jaros, Rydahl) – 3. Talbot (Mueller), 31. Ziegler (Busch, Baxmann), 34. Olver (Baxmann), 36. MacQueen (Petersen, Olver), 59. Fischbuch (Petersen)


    Luleå Hockey: Lassinantti (Gustavsson) – Todd, Mikkelson, Jaros, Melart, Schira, Sandstrom (A), Nässen – Kennedy, Sweatt, Mouillierat – Junttila, Lagace, Harju (C) – Falk, Hedman, Lundeström – Rydahl, Mastomäki, Fabricius (A) – Forsberg.
    Eisbären Berlín: Vehanen (Cuepper) – Dupont (A), Baxmann, Wissmann, Braun, Bruneteau, Mueller, Gervais, Hoerdler – Petersen, Olver, Fischbuch – Wilson, Tallackson, Rankel (C) – Machacek (A), MacQueen, Noebels – Busch, Talbot, Ziegler.

    Rozhodčí: Artur Kulev (RUS), Linus Ohlund (SWE). Čároví: Jan Sandström (SWE), Emil Yletyienen (SWE)
    bahis siteleri