Finsko – Švédsko 3:2 (po pr.) | Rusko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Rusko
4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Česko
Čtvrtek 08.09.2016, 18:40 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad (kapacita: 7 012 diváků) • Reprezentace
Partner:
     
    S konstatováním, že česká reprezentace v úvodním přípravném zápase na Světový pohár 2016 podlehla Rusku 3:4 se s vámi loučím! Dovolím si vás ale pozvat na pražskou sobotní odvetu, kterou vám opět přiblížíme v podrobném on-line přenose. Dobrou noc! (21:29:10)
     
    STATISTIKY ZÁPASU

    Střely na bránu: 28 – 32
    Úspěšnost vhazování: 38% – 62%
    Využité přesilové hry: 1/5 – 1/4
    Tresné minuty: 10 – 12
    Hity: 31 – 32
     
    Parádní utkání je u konce a výhru 4:3 slaví Rusové. Ti šli do třetí části s dvougólovým vedením, ale Martin Hanzal dokázal snížit ve 47. minutě a Češi mohli útočit na vyrovnání. Vše dvě minuty po Hanzalově brance znemožnil Jevgenij Dadonov, který vrátil dvougólové vedení na stranu Ruska a v součtu nakonec rozhodl utkání. Čeští reprezentanti už totiž dokázal v závěru pouze snížit díky Tomáši Plekancovi. Ten měl na hokejce ještě branku na 4:4, avšak zhruba minutu před koncem se fantasticky vytáhl Sergej Bobrovskij, který chytil téměř jistý gól.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Hanzal sice dokázal vyhrát buly pro své spoluhráče, ale Češi se už nedokázali vymanit od mantinelu. Dnešní utkání vyhraje domácí Rusko!
     
    59:44
    Naši reprezentanti se usadili před ruským brankářem, ale vše končí vyhozením na zakázané uvolnění. Josef Jandač si bere oddechový čas.
     
    59:16
    Češi hrají powerplay!
    59:01 Obrovské šance Dacjuka a Plekance!
     
    59:01
    Parádní zákroky na obou stranách! Mrázek nejprve zlikvidoval Dacjukův nájezd a Bobrovskij posléze těsně před brankovou čárou zastavil Plekancovu tutovku.
     
    58:35
    Palát rozjel dobře vypadající rychlou akci, ale následná přihrávka před brankoviště nenašla adresáta.
     
    57:53
    Okamžitě po vhazování ve středovém kruhu se Češi natlačili do pásma ruského týmu. Tentokrát ale Bobrovskij nemusel zasahovat.
    57:13 Tomáš PLEKANEC - 4:3
     
    57:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přeci jenom však přichází drama! Skvělá pasáž českého týmu vyústila ve střelu Romana Poláka, který po Palátově přihrávce tvrdě vypálil a mimo bránu letící puk se od TOMÁŠE PLEKANCE odrazil za záda Sergeje Bobrovského. Asistence: Roman Polák, Ondřej Palát
     
    56:43
    Domácí znovu jen tak v poklidu vyhodili puk do neutrální zóny. Svěřenci Josefa Jandače se snaží, ale na pozornou obranu Ruska zatím nevyzráli.
     
    55:56
    Puk se vrací do středního pásma, avšak Češi se opět pokoušejí rychle dostat před Bobrovského.
     
    55:30
    Češi to na druhé straně sehráli velmi dobře, avšak finální přihrávka na Frolíka nebyla úspěšná. Náš útočník měl před odkrytou bránu zablokovanou hokejku.
     
    54:49
    Naši dobře napadali, ale nakonec znovu mohli zahrozit Rusové. Šipačjov s Panarinem byli v přečíslení, jenže druhému jmenovanému puk odskočil k mantinelu.
     
    54:08
    Po dalším buly u Bobrovského už se Češi nedokázali udržet v pásmu soupeře a musejí se vrátit až za Mrázka.
     
    53:24
    Další šance české reprezentace. Výborná střela od modré čáry se odrazila od betonu Sergeje Bobrovského, ale ten následně ještě stačil zareagovat na Faksovo zakončení v pádu!
     
    53:20
    Rusko v plném počtu.
     
    53:02
    Až teď se naši dostali do dobrého zakončení! Voráček si táhl kotouč více na střed a nebezpečnou střelou ohrozil ruského brankáře. Bobrovskij zakročil a zvládl i pokus o dorážku.
     
    52:33
    Znovu se Rusům podařilo vyhodit puk přes všechny čáry. Tato přesilová hra není zrovna z těch nejlepších.
     
    52:11
    Po buly v ruském pásmu se ke střele odhodlal Nakládal, nicméně jeho tvrdý projektil trefil jen nohu Tomáše Plekance.
     
    51:42
    Úvod přesilové hry v podání českého týmu nebyl zrovna ideální. Dadonov se zmocnil kotouče a vyvezl ho do středního pásma odkud nahazoval na Mrázka.
     
    51:20
    Rychlejší akce Čechů se sice moc nepovedla, ale Alexandr Ovečkin (RUS) dostává dvouminutový trest. Proviněním ruského kapitána byl faul kolenem.
     
    50:48
    Na obou stranách jsme zaregistrovali nepovedené pokusy o založení útoku a kotouč tak u české střídačky získávají naši, kteří volí pozvolnou rozehrávku.
     
    49:57
    Dacjukova formace podnikla velmi rychlý výpad a Mrázek se musel ohánět. Tentokrát to byl Namestnikov, kdo nadvakrát pálil zpoza obránce, avšak naštěstí pro naše hráče minul!
     
    49:25
    Do útočného pásma by se nyní rád podíval Aleš Hemský, nicméně důrazný Orlov ho celkem bez potíží odstavil od kotouče.
    48:48 Jevgenij DADONOV - 4:2
     
    48:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Polák s Palátem bohužel nedokázali udržet puk poblíž Bobrovského brány a z protiútok skórují Rusové. Hanzal se jakožto útočník v defenzívě nezachoval dobře, Panarin kolem něj v pohodě projel a poté naservíroval puk JEVGENIJI DADONOVOVI, který z první zakončil do brány přesunujícího se Mrázka. Asistence: Artemij Panarin, Vadim Šipačjov
     
    48:17
    Rusové vyhodili kotouč na zakázané uvolnění a záhy po buly je pískán ofsajd Jevgenije Dadonova. Hra je teď hodně rozkouskovaná.
     
    47:47
    Kuzněcov se následně snažil prodrat až k zakončení, jenže na levé straně ho velmi dobře stínoval jeden z našich beků a puk posléze končí až ve středním pásmu.
     
    47:19
    Milan Michálek dostal po mantinelu kotouč do jízdy, nicméně Markov měl blíže k puku a bez problémů rozehrál na Kuzněcova.
    46:48 Martin HANZAL - 3:2
     
    46:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dobře sehrané přesilová hra českého týmu končí brankou! Aleš Hemský dobře našel hokejku MARTINA HANZALA, který okamžitě zadovkou posílal kotouč před brankoviště. Tam velmi nešťastně zahrál Alexej Marčenko, jenž v pokleku pravou nohou usměrnil puk do vlastní brány. Asistence: Aleš Hemský, Michal Kempný
     
    46:26
    Tentokrát už se Čechům podařil přechod přes modrou čáru a Michael Frolík se dostal do výborné pozice. Rychlé zakončení mířilo do náruče Sergeje Bobrovského.
     
    45:59
    Nahození od modré čáry se dostalo jen k zadnímu mantinelu a poté byl kotouč poslán k Mrázkovi. Následně navíc odpískán ofsajd české reprezentace.
     
    45:31
    Jevgenij Kuzněcov (RUS) u zadního mantinelu strčil hokejku mezi nohy Jordána a výsledkem jsou dvě trestné minuty za podražení.
     
    44:52
    Naši se znovu snaží přenést hru před Bobrovského, nicméně tentokrát to zatím nevychází.
     
    44:15
    Nyní ale mohlo být pro Čechy ještě hůře! Vladimir Tarasenko využil zaváhání jednoho z našich a od vzdálenější modré čáry se ze strany řítil na Mrázka. Ten drží české naděje.
     
    43:59
    Velmi dobře se teď nabízel Milan Michálek. Šustr se ho snažil najít prudkou přihrávkou od modré čáry, nicméně českému útočníkovi puk nesedl a hokejku.
     
    43:19
    Domácí reprezentanti se vydali do útoku, ale více než vhazování po levici Petra Mrázka nezískali.
     
    42:59
    Rychlý výpad a situaci dva na dva zakončoval Michal Birner. Jeho rána byla sražena do ochranné sítě a naši získávají buly v útočném pásmu.
     
    42:19
    Rusům se v této třetině zatím nedaří přechod do útočného pásma. Češi hýří aktivitou a rádi by jistě rychle snížili na rozdíl jediné branky.
    41:24 Radek Faksa překonal Bobrovskiho, toho ale zachránila pravá tyč! Češi byli blízko kontaktní branky.
     
    41:24
    Radek Faksa vyhrál osobní souboj a poslepu oslovil Frolíka. Ten z dobré pozice trefuje pouze tyč ruského gólmana. To je škoda!
     
    41:12
    Česko hraje v plném počtu.
     
    40:46
    Ondřej Palát dokonce dokázal zakončit, ale jeho slabší pokus od mantinelu Bobrovského příliš neohrozil. Každopádně oslabení za chvíli skončí.
     
    40:17
    Závěrečnou část oslabení Češi začínají velmi dobře a již podruhé vyhazují kotouč až k Bobrovskému.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:38.
     
    Také druhá část zápasu je minulostí a tentokrát už jsou výrazně spokojenější domácí borci. Ti totiž dokázali využít střeleckou převahu a Vladimir Tarasenko ve 26. minutě otočil vývoj utkání. O tři minuty a 16 vteřin později se navíc díky šťastnému odrazu od tyče prosadil ještě Nikita Kučerov a Češi na tyto dvě branky dosud nedokázali odpovědět. Hodně naše srážely nedovolené zákroky, kterých se v druhé třetině vyrojilo hned pět!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    V závěru třetiny se ke střele proháčkoval Kuljomin, nicméně jedovaté zakončení prolétlo těsně vedle tyče Mrázkovy brány.
     
    39:38
    Birner opět dobře pracuje v oslabení a dostal puk až do pásma soupeře. začátek početní nevýhody Čechům vychází podle představ.
     
    39:12
    Další vyloučení na straně českého týmu. Malkin se snažil prosadit přes Milana Michálka (CZE), který si přidržel soupeře a putuje na trestnou lavici.
     
    38:38
    Opět rychle na druhou stranu. Mrázek však přerušuje tuto velmi dobrou pasáž obou reprezentací.
     
    37:36
    Jakub Voráček šel s Birnerem do brejku, nicméně místo střely hledal právě druhého jmenovaného a s tím ruská obrana víceméně počítala.
     
    37:20
    Další ruská šance! Kuzněcov vyřešil rychlý protiútok po svém, avšak český brankář dokázal vyjet na hranici brankoviště a ramenem zastavil tvrdou ránu.
     
    37:14
    Česko v plném počtu.
     
    37:08
    V závěru přesilové hry vypálil Alexandr Ovečkin! Mrázek se stačil přesunout a výborně zasáhl.
     
    36:26
    Češi vyhazují kotouč přes všechny čáry a posílají na led čerstvou čtveřici. Frolík opět málem získal kotouč během napadání.
     
    36:05
    Dvakrát to nyní zkusil obránce Nikita Zajcev. První střela z vrcholu kruhu šla mimo a ani druhá si nenašla cestu za záda pozorného Mrázka.
     
    35:47
    Po komerční přestávce se pokračuje ve hře a Rusové se drží v útočném pásmu. Zatím však bez zakončení.
     
    35:14
    Nahození od modré čáry si Mrázek sice pohlídal, ale za chvíli bude mít zase hodně práce. Tomáš Plekanec (CZE) je totiž penalizován za držení protihráče.
     
    34:43
    Česko hraje v plném počtu.
     
    34:36
    Michael Frolík skvěle napadal v oslabení a dokázal ohrozit Bobrovského. Teď už ale Rusové spěchají znovu do útoku.
     
    33:51
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    33:42
    Na druhé straně se opět připomněl Tarasenko. Rus se dobře vymotal, nicméně jeho zakončení zápěstím letělo vedle.
     
    33:06
    Překvapivě teď byl u vyhozeného kotouče jako první obránce Polák, který okamžitě přihrával před bránu. Dojíždějící Hanzal touš usměrnil mimo bránu.
     
    32:43
    Početní výhoda Čechů je u konce. Tomáš Plekanec (CZE) se u mantinelu pokusil získat kotouč, avšak při své snaze podrazil Dacjuka a odměnou mu jsou dvě trestné minuty.
     
    32:31
    Rusům se podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry a Češi se až teď dostávají zpět do útočného pásma. Kombinace je však zatím neurovnaná.
     
    32:00
    Velmi záhy to na začátku přesilové hry zkusil Plekanec, nicméně jeho skrytá střela se odrazila pouze do rohu kluziště.
     
    31:51
    Druhá přesilová hra pro českou reprezentaci. Vladislav Namestnikov (CZE) si v souboji s Hemským počínal nedovoleně a míří na lavici hanby. Dvě trestné minuty za podražení.
     
    31:22
    S dalším zakončením se pokusil přispěchat Hemský, avšak střela zápěstím v podání zkušeného šikuly byla sražena.
     
    30:53
    Sobotka nejprve zůstal ležet na ledě, ale Rusové nezvládli protiútok a do šance se dostal Faksa. Mladý útočník dostal přihrávku od Jaškina, avšak před bránou usměrnil puk jen do Bobrovského.
     
    30:04
    Nepřesné nahození Zajceva šikovně trefil Dadonov, nicméně jemná teč z pravé strany letěla za bránu.
     
    29:55
    Kotouč se po ráně od modré čáry odrazil až do ochranné sítě a následuje komerční přestávka. Vítaný oddech pro českou defenzívu.
     
    29:47
    Češi se pokusili rychle odpovědět, avšak teď už domácí zase kombinují před českým brankářem a na Mrázka letí jedna střela za druhou.
    28:38 Nikita KUČEROV - 3:1
     
    28:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní už je to o dvě branky! Rusové skvěle kombinovali v útočném pásmu, nízká střela od modré čáry sice trefila tyč, ale pak se touš odrazil na hokejku NIKITY KUČEROVA. Útočník Tampy se rychle zorientoval a zakončil do odkryté brány. Asistence: Alexej Marčenko, Dmitrij Orlov
     
    28:02
    Špatnou rozehrávku českého týmu na modré čáře zachytil jeden z domácích a kolem Mrázka proletělo jedovaté nahození. Naštěstí puk nedokázal tečovat dobře postavený Kuzněcov.
     
    27:47
    Rusko v plném počtu.
     
    27:25
    Bobrovskij neudržel ránu Michala Kempného a puk se odrazil k Sobotkovi. Ten si nedokázal kotouč srovnat na bekhendem a zakončit do odkryté části brány. Skvělá přesilová hra našich.
     
    27:01
    Dobré nahození Aleše Hemského výborně tečoval Martin Hanzal a Bobrovskij si nebyl vůbec jistý. Nakonec ale dokázal přikrýt kotouč.
     
    26:40
    Voráček nedokázal trefit Plekancovu přihrávku a poté už je pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti. Vhazuje se ale u Bobrovského.
     
    26:26
    Češi předvedli obrovský tlak do brankoviště. Po nahození se u Bobrovského snažili dorážet hned dva hráči, ale nakonec ruský brankář ve spolupráci s beky ustál těžkou situaci.
     
    25:47
    Každopádně si ale Češi zahrají přesilovou hru. Za podražení je potrestán Nikita Nestěrov (RUS).
    25:45 Bobrovskij na poslední chvíli dokázal zareagovat.
     
    25:45
    Pastrňák s Palátem se řítili do přečíslení dvou na jednoho a první jmenovaný dokázal ohrozit Bobrovského, jenž však pravým betonem stačil vykopnout kotouč.
    25:22 Vladimir TARASENKO - 2:1
     
    25:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A domácí reprezentace se dostává do vedení! Rusové rozjeli nevinně vypadající souhru na pravé straně útočného pásma, ale poté skvěle vypálil VLADIMIR TARASENKO, který vymetl pavučiny v horním rohu Mrázkovy brány! Asistence: Nikita Kučerov, Andrej Markov
     
    24:47
    Hodně přísné vyloučení. Dmitrij Jaškin (CZE) trochu dohrál Kulikova, který se poroučel k ledu a český útočník dostává dvě trestné minuty.
     
    24:37
    Naši už potřebovali vystřídat a proto Mrázek přerušuje hru. Vhazuje se v pásmu českých reprezentantů.
     
    24:20
    Česko v plném počtu.
     
    23:44
    Výborná kombinace Rusů skončila ranou Panarina a Mrázek se musel vytáhnout! Puk se od Mrázkovy levé ruky odrazil do rohu kluziště!
     
    23:27
    Vůbec první střelu v této přesilové hře Ruska zaznamenal Vladimir Tarasenko. Pokus z pravého kruhu letěl přesně do hrudi českého gólmana.
     
    22:59
    Palát úplně zbytečně pomýšlel na útočení, ale srazil se s Hanzalem a výsledkem byl brejk Rusů. Přečíslení 4 na 2 domácí naštěstí nesehráli dobře!
     
    22:38
    Okamžitě po Hanzalově vyhraném buly vypálil Michal Kempný. Bobrovskij zasahuje a je tady další buly před ruskou bránou.
     
    22:36
    Michal Birner skvěle zapracoval ve vlastním oslabení a Ovečkin s ním měl velké potíže. Každopádně však útočník Čeljabinsku získal buly u Bobrovského.
     
    22:20
    Češi se na začátku druhé třetiny dobře pohybují ve středním pásmu, ale napadající Artemij Panarin si vynutil faul. Michal Jordán (CZE) dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
    21:49 Bobrovskij předvedl v úvodu 2. části úžasný semafor!
     
    21:49
    Radek Faksa byl první u vyhozeného puku a po rychlé souhře se ke střele dostal Jordán. Dělovku od modré čáry Bobrovskij schoval v lapačce.
     
    21:00
    Velké štěstí měl nyní Bobrovskij. Palát šikovně vypálil od modré čáry a ruský gólman měl úplně zakrytý výhled. Touš však letěl těsně vedle.
     
    20:46
    Malkin se příliš pozdě postavil na buly a tak byl kotouč darován Hanzalovi. Češi rozjeli akci, avšak Rusové okamžitě vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    20:26
    První střelu druhé části si připisuje Alexandr Ovečkin. Domácí kanonýr čekal možná až moc dlouho a nakonec už byl z ideální pozice. Puk protečován do ochranné sítě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:38.
    Nahlédnutí do nádherné kabiny ruské hokejové reprezentace, kam se její hráči po první třetině vrací za stavu 1:1.

     
    První perioda zápasu je u konce a týmy jdou do kabin za vyrovnaného stavu. Naši měli dobrý vstup do utkání a již ve 4. minutě šli do vedení díky Michalu Kempnému, avšak poté se Rusové postupem času dokázali sehrát a Artemij Panarin v závěru třetiny vyrovnal. Nutno říci, že více hrají Rusové, avšak Češi i díky skvěle chytajícímu Mrázkovi výborně odolávají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:58 Nádherná přímočará akce Rusů, na jejímž konci Nikolaj Kuljomin neuspěl bekhendem tváří v tvář Petru Mrázkovi.
     
    19:58
    Ještě jedna velká šance Ruska! Nikolaj Kuljomin si to už už mířil do úniku, ale nakonec tísněn dokázal zakončit jen bekhendem. Petr Mrázek kotouč dokázal zastavit a odolal i dalším dorážkám.
    18:29 Artemij PANARIN - 1:1
     
    18:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se ale domácí přeci jenom prosazují. Naši po icingu museli zůstat na ledě a Vadim Šipačjov se v útočném pásmu pokusil uvolnit ke střele. Neuspěl, ale kotouč se zjevil před ARTEMIJEM PANARINEM, jenž svižnou střelou z mezikruží vyrovnává. Asistence: Vadim Šipačjov, Jevgenij Dadonov
     
    17:52
    Teď se však Dacjuk dostal do velké příležitosti. Velezkušený útočník byl sám na brankoviště, ale trochu nepřesná přihrávka se mu svezla po hokejce mimo bránu.
     
    17:26
    Problémy v rozehrávce českého týmu se pokusil zneužít Dacjuk. Tomu ale kotouč sjel z čepele a Mrázek mohl být na chvíli v klidu.
     
    16:43
    Bobrovskij u mantinelu nerozehrál ideálně a Hemský se pokusil nahodit puk na prázdnou bránu. Kotouč se však odrazil od bruslí jednoho z Rusů.
     
    16:11
    Češi se chvíli dobře drželi v útočném pásmu, ale nakonec se snad poprvé v zápase pořádně předvedl Ovečkin. Jeho pokus o uvolnění zastavil Nakládal.
     
    15:35
    Neposedný kotouč nyní nedokázal napoprvé zastavit Jordán a je z toho postavení mimo hru. Škoda!
     
    15:17
    Panarin se ukvapil s rozehrávkou a byla z toho ztráta, kterou naši mohli potrestat. Přihrávka před bránu však minula Plekancovu hokejku.
     
    14:56
    Okamžitě po komerční přestávce a buly se Rusové usadili v pásmu, ale naši se opět dokázali osvobodit. Další snahu domácích zastavuje ofsajd.
     
    14:34
    Po pasáži plné nepřesností se Rusové dokázali prodrat k dalšímu zakončení. Kolem Malkina ale bylo docela plno a útočník Pittsburghu tak kotouč nemohl pořádně umístit. Mrázek připraven.
     
    13:41
    Českým hráčům se teď moc nedaří držet kotouč na hokejkách a po většinu času se musejí bránit. To však našim zatím nečiní problémy.
     
    12:59
    Skvěle to u červené čáry udělal Šipačjov, který na sebe natáhl dva hráče a uvolnil tím Panarina. Ten tvrdě vypálil, avšak Mrázek proti jeho bombě dokázal vyjet a vyrazit puk do bezpečí.
     
    12:25
    Šustr dobře zastavil rozehrávku soupeře, ale následný výpad Ruska už skončil Malkinovým bekhendem. Mrázek nemusel zasahovat.
     
    11:42
    Další odvrácený atak domácích reprezentantů. Naši nyní skvěle brání modrou čáru a lehce vracejí puk zpátky.
     
    11:09
    Opět to vypadalo nebezpečně, nicméně k Ovečkinovi skvěle přistoupil jeden z našich hráčů. Puk letí zpátky až do pásma Ruska.
     
    10:32
    Marčenko měl problémy za vlastní bránou, ale nakonec se z toho vymotal a Rusové mohli jít do přečíslení. Rychle se však vrátil Kempný.
     
    10:21
    Tomáš Plekanec teď neměl prostor pro přechod do útočného pásma a tak skákavou žabičkou nahodil puk k Bobrovskému. Ten raději zastavil časomíru.
     
    09:42
    Rusové to sehráli velmi dobře, nicméně otevřené rána ze středu vylétla mimo tři tyče. Oba týmy už hrají v pěti.
     
    08:56
    Našim se rychle podařilo vymanit z vlastního pásma, avšak Bobrovskij tentokrát zasahovat nemusel. Puk se od mantinelu odráží k domácím.
     
    08:22
    Na obou stranách nyní museli zasahovat brankáři! Hanzal se ze strany dostal před Bobrovského, avšak zakončením trefil jen beton. Následně se Malkinův pokus snášel do brankoviště, ale nakonec dopadl na bránu českého gólmana.
    07:42 Let's dance! Jakub Voráček vyzval na taneček Orlova.
     
    07:42
    Oba kohouti míří na trestnou lavici. Dvě trestné minuty pro Dmitrije Orlova (RUS) a Jakuba Voráčka (CZE).
     
    07:42
    Jedovaté nahození teď Bobrovskému způsobilo nečekané problémy. Poté se u ruské brány strhla menší šarvátka, do které se zapojil Orlov a z naší strany Voráček.
     
    07:29
    I po komerční přestávce nás Rusové sevřeli před Mrázkem, ale Voráček už dokázal vyvézt puk z pásma a dokonce mohl ohrozit Bobrovského.
     
    06:59
    Domácí se drží v útočném pásmu, ale zatím je jejich kombinace poměrně nevýrazná. Kromě Panarinovy šance z úvodu zápasu zatím Mrázek nemusel předvést těžší zákrok.
     
    06:34
    Od mantinelu se Rusové pokusili najít Panarina, ale Plekanec před bránou tečoval puk mimo dosah mladého kanonýra.
     
    05:52
    Nyní to byl Markov, kdo střílel od modré čáry, avšak kotouč si našel cestu pouze vedle Mrázkovy brány. Následně se puk odráží až do neutrální zóny.
     
    05:43
    Češi sice dostali puk až do útočného pásma, ale Rusové předvedli rychlý přechod zpět před našeho brankáře a Mrázek musel nadvakrát likvidovat Orlovův pokus.
     
    05:22
    Petr Mrázek v pohodě schoval kotouč v lapačce a následuje buly po jeho levici.
     
    04:59
    Ovečkin se pokusil vymyslet něco kloudného, ale v útočném pásmu nebyla ruská kombinace ideální a Češi puk dostávají k červené čáře.
     
    04:28
    Naši hokejisté tentokrát pouze nahazují puk podél mantinelu. Rozjet nějakou zajímavější akci tak mohou Rusové.
    03:54 Michal KEMPNÝ - 0:1
     
    03:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantastický vstup do utkání. Milan Michálek s Vladimírem Sobotkou výborně zapracovali u mantinelu a nakonec to byl právě Sobotka, který přihrával před bránu. Puk bez teči prošel až na modrou čáru a MICHAL KEMPNÝ parádní dělovkou propálil ruského brankáře. Asistence: Vladimír Sobotka, Milan Michálek
     
    03:08
    Rusové se zmocnili kotouče po buly ve středním pásmu a díky vyhranému souboji u mantinelu pálil Kuljomin. Mrázek se za nepřesným nahozením pouze ohlédl.
     
    02:43
    Nyní už to vypadalo lépe. Pastrňák dobře podržel kotouč a oslovil osamoceného Šustra. Jeho střela letěla přesně do náruče ruského gólmana.
     
    02:29
    Po delší době se naši dostali až do útočného pásma, nicméně Bobrovskij neměl se slabým pokusem sebemenší problém.
     
    01:47
    Výborná akce třetí ruské lajny! Jeden z Rusů našel volného Panarina, který okamžitě zakončoval, avšak Mrázek se skvěle přesunul a vyrazil kotouč betonem.
     
    01:25
    Zakázané uvolnění české reprezentace. Hra se vrací před našeho brankáře.
     
    01:02
    Rusové šli důrazně do brankoviště a Mrázek se musel hodně činit. Tarasenko nakonec posunul bránu a tlak domácích je tedy přerušen.
     
    00:55
    Po buly před Petrem Mrázkem přilétlo na českého brankáře okamžité nahození. Rusové se usazují v útočném pásmu.
    00:28 Bobrovského po několika sekundách málem zaskočil horký brambor! Rusové měli v úvodu zápasu obrovské štěstí.
     
    00:28
    Obrovská šance našich hokejistů! Chybu v ruské rozehrávce vystihl David Pastrňák a Bobrovskij si vůbec nebyl jisté. Nakonec se nahození od mantinelu odrazilo zřejmě i od břevna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymny jsou za námi a jde se na věc! Na úvodní buly se staví Jevgenij Kuzněcov a Tomáš Plekanec.
    Světelná a hudební show je za námi a zápas může začít.

     
    Zahajovací šestky se postavily na modrých čarách a arénou už zní české hymna. Po ní bude samozřejmě následovat také hymna Ruské federace.
     
    V čele se Semjonem Bobrovským se na ledové ploše objevují konečně i Rusové. Utkání tedy začne během několika desítek vteřin.
     
    Čeští reprezentanti se právě teď vytrousili na led a čekají na příchod domácích hvězd.
    Prestižnímu duelu Rusko - Česko předcházela skvělá show.
     
    Začátek utkání se o pár minut opozdí. Hokejisté ještě nejsou na ledové ploše a v 18:35 se tedy rozhodně nezačne. Zpoždění by však nemělo být nikterak výrazné.
     
    Dobrý večer! Ještě jednou vás vítám u on-line přenosu z prvního přátelského utkání české hokejové reprezentace před Světovým pohárem 2016! Hokejisté Ruska a Česka by na led měli vyjet během několika příštích minut.
    Posledních pár koleček, střel a zákroků a Češi jdou na to!

     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Zajcev, Orlov, Nestěrov, Markov, Marčenko, Kulikov – Kučerov, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Tarasenko, Malkin (A), Kuljomin – Dadonov, Šipačjov, Panarin – Namestnikov, Dacjuk (A), Tělegin

    Česko: Mrázek (Neuvirth) – Polák, Kempný, Šustr, Nakládal, Jordán, Z. Michálek – Voráček (A), Plekanec (C), Birner – Pastrňák, Hanzal, Palát – Hemský (A), Faksa, Frolík – Jaškin, Sobotka, M. Michálek

    Rozhodčí: Gord Dwyer (CAN), Konstantin Olenin (RUS) – Michel Cormier (CAN), Gleb Lazarev (RUS).
    Ve Sportovním paláci Jubilejnyj hraje hlasitá hudba, v jejímž rychlém tempu se domácí hokejisté Ruska pečlivě rozcvičují.

     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    6. května 2016 – Mistrovství světa, Rusko
    Česko – Rusko 3:0

    13. února 2016 – Euro Hockey Tour, Ostrava
    Česko – Rusko 2:4

    11. února 2016 – Euro Hockey Tour, Třinec
    Česko – Rusko 3:2 sn.

    20. prosince 2015 – Channel One Cup, Rusko
    Rusko – Česko 2:4

    8. listopadu 2015 – Karjala Cup, Finsko
    Rusko – Česko 3:4 sn.
    Ruský trenér se na tiskové konferenci příliš dlouho neohřál.

     
    PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA ČESKA

    Mrázek (Neuvirth) – Polák, Kempný, Šustr, Nakládal, Z. Michálek, Jordán – Voráček (A), Plekanec (C), Birner – Hemský (A), Faksa, Frolík – Palát, Hanzal, Pastrňák – Jaškin, Sobotka, M. Michálek
    V českém týmu panuje výborná nálada.

     
    ČESKO

    Naši reprezentanti dnes nebudou favority a to platí i pro samotný Světový pohár. Zámořská média označila český výběr jako jeden z nejslabších a to se navíc trenéru Jandačovi v posledních dnech začala rozpadat sestava. Vinou nedoléčených zranění se totiž do Toronta nepodívá trojice David Krejčí, Tomáš Hertl, Radko Gudas a to je velmi citelná ztráta. Krejčí s Hertlem měli totiž být jedními z nejnebezpečnějších útočníku a Gudasův důraz měl být postrachem defenzívy. Místo těchto hráčů tak bylo povoláno trio Roman Červenka, Michal Birner a Tomáš Kundrátek. Hodně se také mluvilo o Jiřím Hudlerovi, avšak toho se netýkala původní nominace a následné donominování jakožto náhradník forvard odmítl.

    Naše reprezentanty čeká v Torontu hodně těžká skupina A, ve které se kromě Česka nachází ještě Kanada, Výběr Evropy a USA. Přesně v takovém pořadí budou tyto týmy soupeři Česka, ale ještě před samotným turnajem čekají naše hráče dvě přípravná utkání s Ruskem a jedno mladíky Severní Ameriky.

    Nominace české reprezentace

    Brankáři: Petr Mrázek (Detroit, NHL), Michal Neuvirth (Philadelphia, NHL), Ondřej Pavelec (Winnipeg, NHL)

    Obránci: Michal Jordán (bez angažmá), Michal Kempný (Chicago, NHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Brat., KHL), Zbyněk Michálek (Arizona, NHL), Jakub Nakládal (bez angažmá), Roman Polák (Toronto, NHL), Andrej Šustr (Tampa Bay, NHL)

    Útočníci: Michal Birner (Čeljabinsk, KHL), Roman Červenka (Fribourg, Švýc.), Radek Faksa (Dallas, NHL), Michael Frolík (Calgary, NHL), Martin Hanzal (Arizona, NHL), Aleš Hemský (Dallas, NHL), Dmitrij Jaškin (St. Louis, NHL), Milan Michálek (Toronto, NHL), Ondřej Palát (Tampa Bay, NHL), David Pastrňák (Boston, NHL), Tomáš Plekanec (Montreal, NHL), Vladimír Sobotka (Omsk, KHL), Jakub Voráček (Philadelphia, NHL)

    Trenér: Josef Jandač
    Kapitánem ruské reprezentace byl zvolen Alexandr Ovečkin. Malkin s Dacjukem budou asistenty.

     
    RUSKO

    Rusové budou společně s Kanadou a Spojenými státy americkými patřit mezi největší favority Světového poháru 2016. Výběr Olega Znaroka si určitě bude chtít napravit reputaci po nepovedeném hokejovém turnaji na Zimních olympijských hrách v Soči, kde skončil nečekaně již ve čtvrtfinále a výběr hráčů tomu značně napovídá. Ruský dres v Torontu totiž obléknou největší hvězdy v čele s Alexandrem Ovečkinem, Jevgenijem Malkinem či zářící hvězdou Artěmijem Panarinem. Chybět nebudou ani zkušenosti v podobě Pavla Dacjuka nebo kvalitní brankářské trio Bobrovskij, Varlamov, Vasilevskij.

    V základní skupině se Rusko utká postupně se Švédskem, poté s mladíky Severní Ameriky a nakonec čeká Rusy zápas s Finy. Ještě před samotným Světovým pohárem pak Rusko čeká dnešní přípravný zápas s Českem, sobotní odveta v Praze a také atraktivní duel s Kanadou.

    Nominace ruské reprezentace

    Brankáři: Sergej Bobrovskij (Columbus, NHL), Semjon Varlamov (Colorado, NHL), Andrej Vasilevskij (Tampa Bay, NHL)

    Obránci: Alexej Jemelin (Montreal, NHL), Dmitrij Kulikov (Buffalo, NHL), Alexej Marčenko (Detroit, NHL), Andrej Markov (Montreal, NHL), Nikita Nestěrov (Tampa Bay, NHL), Dmitrij Orlov (Washington, NHL), Nikita Zajcev (Toronto, NHL)

    Útočníci: Arťom Anisimov (Chicago, NHL), Jevgenij Dadonov (Petrohrad, KHL), Pavel Dacjuk (Petrohrad, KHL), Nikita Kučerov (Tampa Bay, NHL), Nikolaj Kuljomin (NY Islanders, NHL), Jevgenij Kuzněcov (Washington, NHL), Jevgenij Malkin (Pittsburgh, NHL), Vladislav Namestnikov (Tampa Bay, NHL), Alexandr Ovečkin (Washington, NHL), Artemij Pamarin (Chicago, NHL), Vadim Šipačjov (Petrohrad, KHL), Vladimir Tarasenko (St. Louis, NHL), Ivan Tělegin (CSKA, KHL)

    Trenér: Oleg Znarok
    Dopolední trénink českého týmu.

     
    Dobrý večer! Velmi očekávaný Světový pohár 2016 se pomalu blíží a před námi jsou první přípravné zápasy. Dnes se spolu podíváme na atraktivní střetnutí mezi Ruskem a Českem. Přeji příjemný hokejový zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 19. Panarin (Šipačjov, Dadonov), 26. Tarasenko (Kučerov, Markov), 29. Kučerov (Marčenko, Orlov), 49. Dadonov (Panarin, Šipačjov) – 4. Kempný (Sobotka, M. Michálek), 47. Hanzal (Hemský, Kempný), 58. Plekanec (Polák, Palát)


    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Zajcev, Orlov, Nestěrov, Markov, Marčenko, Kulikov – Kučerov, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Tarasenko, Malkin (A), Kuljomin – Dadonov, Šipačjov, Panarin – Namestnikov, Dacjuk (A), Tělegin
    Česko: Mrázek (Neuvirth) – Polák, Kempný, Šustr, Nakládal, Jordán, Z. Michálek – Voráček (A), Plekanec (C), Birner – Pastrňák, Hanzal, Palát – Hemský (A), Faksa, Frolík – Jaškin, Sobotka, M. Michálek

    Rozhodčí: Gord Dwyer (CAN), Konstantin Olenin (RUS) – Michel Cormier (CAN), Gleb Lazarev (RUS)

    Diváci: 6 311
    bahis siteleri