Finsko – Švédsko 3:2 (po pr.) | Rusko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Rusko
4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Česko
Čtvrtek 08.09.2016, 18:40 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad (kapacita: 7 012 diváků) • Reprezentace
Partner:
     
    59:16
    Češi hrají powerplay!
    59:01 Obrovské šance Dacjuka a Plekance!
     
    59:01
    Parádní zákroky na obou stranách! Mrázek nejprve zlikvidoval Dacjukův nájezd a Bobrovskij posléze těsně před brankovou čárou zastavil Plekancovu tutovku.
    57:13 Tomáš PLEKANEC - 4:3
     
    57:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přeci jenom však přichází drama! Skvělá pasáž českého týmu vyústila ve střelu Romana Poláka, který po Palátově přihrávce tvrdě vypálil a mimo bránu letící puk se od TOMÁŠE PLEKANCE odrazil za záda Sergeje Bobrovského. Asistence: Roman Polák, Ondřej Palát
     
    55:30
    Češi to na druhé straně sehráli velmi dobře, avšak finální přihrávka na Frolíka nebyla úspěšná. Náš útočník měl před odkrytou bránu zablokovanou hokejku.
     
    53:24
    Další šance české reprezentace. Výborná střela od modré čáry se odrazila od betonu Sergeje Bobrovského, ale ten následně ještě stačil zareagovat na Faksovo zakončení v pádu!
     
    53:02
    Až teď se naši dostali do dobrého zakončení! Voráček si táhl kotouč více na střed a nebezpečnou střelou ohrozil ruského brankáře. Bobrovskij zakročil a zvládl i pokus o dorážku.
     
    51:20
    Rychlejší akce Čechů se sice moc nepovedla, ale Alexandr Ovečkin (RUS) dostává dvouminutový trest. Proviněním ruského kapitána byl faul kolenem.
    48:48 Jevgenij DADONOV - 4:2
     
    48:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Polák s Palátem bohužel nedokázali udržet puk poblíž Bobrovského brány a z protiútok skórují Rusové. Hanzal se jakožto útočník v defenzívě nezachoval dobře, Panarin kolem něj v pohodě projel a poté naservíroval puk JEVGENIJI DADONOVOVI, který z první zakončil do brány přesunujícího se Mrázka. Asistence: Artemij Panarin, Vadim Šipačjov
    46:48 Martin HANZAL - 3:2
     
    46:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dobře sehrané přesilová hra českého týmu končí brankou! Aleš Hemský dobře našel hokejku MARTINA HANZALA, který okamžitě zadovkou posílal kotouč před brankoviště. Tam velmi nešťastně zahrál Alexej Marčenko, jenž v pokleku pravou nohou usměrnil puk do vlastní brány. Asistence: Aleš Hemský, Michal Kempný
     
    45:31
    Jevgenij Kuzněcov (RUS) u zadního mantinelu strčil hokejku mezi nohy Jordána a výsledkem jsou dvě trestné minuty za podražení.
     
    44:15
    Nyní ale mohlo být pro Čechy ještě hůře! Vladimir Tarasenko využil zaváhání jednoho z našich a od vzdálenější modré čáry se ze strany řítil na Mrázka. Ten drží české naděje.
    41:24 Radek Faksa překonal Bobrovskiho, toho ale zachránila pravá tyč! Češi byli blízko kontaktní branky.
     
    41:24
    Radek Faksa vyhrál osobní souboj a poslepu oslovil Frolíka. Ten z dobré pozice trefuje pouze tyč ruského gólmana. To je škoda!
     
    39:52
    V závěru třetiny se ke střele proháčkoval Kuljomin, nicméně jedovaté zakončení prolétlo těsně vedle tyče Mrázkovy brány.
     
    39:12
    Další vyloučení na straně českého týmu. Malkin se snažil prosadit přes Milana Michálka (CZE), který si přidržel soupeře a putuje na trestnou lavici.
     
    37:20
    Další ruská šance! Kuzněcov vyřešil rychlý protiútok po svém, avšak český brankář dokázal vyjet na hranici brankoviště a ramenem zastavil tvrdou ránu.
     
    35:14
    Nahození od modré čáry si Mrázek sice pohlídal, ale za chvíli bude mít zase hodně práce. Tomáš Plekanec (CZE) je totiž penalizován za držení protihráče.
     
    33:06
    Překvapivě teď byl u vyhozeného kotouče jako první obránce Polák, který okamžitě přihrával před bránu. Dojíždějící Hanzal touš usměrnil mimo bránu.
     
    32:43
    Početní výhoda Čechů je u konce. Tomáš Plekanec (CZE) se u mantinelu pokusil získat kotouč, avšak při své snaze podrazil Dacjuka a odměnou mu jsou dvě trestné minuty.
     
    31:51
    Druhá přesilová hra pro českou reprezentaci. Vladislav Namestnikov (CZE) si v souboji s Hemským počínal nedovoleně a míří na lavici hanby. Dvě trestné minuty za podražení.
     
    30:53
    Sobotka nejprve zůstal ležet na ledě, ale Rusové nezvládli protiútok a do šance se dostal Faksa. Mladý útočník dostal přihrávku od Jaškina, avšak před bránou usměrnil puk jen do Bobrovského.
    28:38 Nikita KUČEROV - 3:1
     
    28:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní už je to o dvě branky! Rusové skvěle kombinovali v útočném pásmu, nízká střela od modré čáry sice trefila tyč, ale pak se touš odrazil na hokejku NIKITY KUČEROVA. Útočník Tampy se rychle zorientoval a zakončil do odkryté brány. Asistence: Alexej Marčenko, Dmitrij Orlov
     
    27:25
    Bobrovskij neudržel ránu Michala Kempného a puk se odrazil k Sobotkovi. Ten si nedokázal kotouč srovnat na bekhendem a zakončit do odkryté části brány. Skvělá přesilová hra našich.
     
    26:26
    Češi předvedli obrovský tlak do brankoviště. Po nahození se u Bobrovského snažili dorážet hned dva hráči, ale nakonec ruský brankář ve spolupráci s beky ustál těžkou situaci.
     
    25:47
    Každopádně si ale Češi zahrají přesilovou hru. Za podražení je potrestán Nikita Nestěrov (RUS).
    25:45 Bobrovskij na poslední chvíli dokázal zareagovat.
     
    25:45
    Pastrňák s Palátem se řítili do přečíslení dvou na jednoho a první jmenovaný dokázal ohrozit Bobrovského, jenž však pravým betonem stačil vykopnout kotouč.
    25:22 Vladimir TARASENKO - 2:1
     
    25:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A domácí reprezentace se dostává do vedení! Rusové rozjeli nevinně vypadající souhru na pravé straně útočného pásma, ale poté skvěle vypálil VLADIMIR TARASENKO, který vymetl pavučiny v horním rohu Mrázkovy brány! Asistence: Nikita Kučerov, Andrej Markov
     
    24:47
    Hodně přísné vyloučení. Dmitrij Jaškin (CZE) trochu dohrál Kulikova, který se poroučel k ledu a český útočník dostává dvě trestné minuty.
     
    23:44
    Výborná kombinace Rusů skončila ranou Panarina a Mrázek se musel vytáhnout! Puk se od Mrázkovy levé ruky odrazil do rohu kluziště!
     
    22:59
    Palát úplně zbytečně pomýšlel na útočení, ale srazil se s Hanzalem a výsledkem byl brejk Rusů. Přečíslení 4 na 2 domácí naštěstí nesehráli dobře!
     
    22:20
    Češi se na začátku druhé třetiny dobře pohybují ve středním pásmu, ale napadající Artemij Panarin si vynutil faul. Michal Jordán (CZE) dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
    19:58 Nádherná přímočará akce Rusů, na jejímž konci Nikolaj Kuljomin neuspěl bekhendem tváří v tvář Petru Mrázkovi.
     
    19:58
    Ještě jedna velká šance Ruska! Nikolaj Kuljomin si to už už mířil do úniku, ale nakonec tísněn dokázal zakončit jen bekhendem. Petr Mrázek kotouč dokázal zastavit a odolal i dalším dorážkám.
    18:29 Artemij PANARIN - 1:1
     
    18:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se ale domácí přeci jenom prosazují. Naši po icingu museli zůstat na ledě a Vadim Šipačjov se v útočném pásmu pokusil uvolnit ke střele. Neuspěl, ale kotouč se zjevil před ARTEMIJEM PANARINEM, jenž svižnou střelou z mezikruží vyrovnává. Asistence: Vadim Šipačjov, Jevgenij Dadonov
     
    17:52
    Teď se však Dacjuk dostal do velké příležitosti. Velezkušený útočník byl sám na brankoviště, ale trochu nepřesná přihrávka se mu svezla po hokejce mimo bránu.
     
    12:59
    Skvěle to u červené čáry udělal Šipačjov, který na sebe natáhl dva hráče a uvolnil tím Panarina. Ten tvrdě vypálil, avšak Mrázek proti jeho bombě dokázal vyjet a vyrazit puk do bezpečí.
     
    08:22
    Na obou stranách nyní museli zasahovat brankáři! Hanzal se ze strany dostal před Bobrovského, avšak zakončením trefil jen beton. Následně se Malkinův pokus snášel do brankoviště, ale nakonec dopadl na bránu českého gólmana.
    07:42 Let's dance! Jakub Voráček vyzval na taneček Orlova.
     
    07:42
    Oba kohouti míří na trestnou lavici. Dvě trestné minuty pro Dmitrije Orlova (RUS) a Jakuba Voráčka (CZE).
     
    07:42
    Jedovaté nahození teď Bobrovskému způsobilo nečekané problémy. Poté se u ruské brány strhla menší šarvátka, do které se zapojil Orlov a z naší strany Voráček.
    03:54 Michal KEMPNÝ - 0:1
     
    03:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantastický vstup do utkání. Milan Michálek s Vladimírem Sobotkou výborně zapracovali u mantinelu a nakonec to byl právě Sobotka, který přihrával před bránu. Puk bez teči prošel až na modrou čáru a MICHAL KEMPNÝ parádní dělovkou propálil ruského brankáře. Asistence: Vladimír Sobotka, Milan Michálek
     
    01:47
    Výborná akce třetí ruské lajny! Jeden z Rusů našel volného Panarina, který okamžitě zakončoval, avšak Mrázek se skvěle přesunul a vyrazil kotouč betonem.
    00:28 Bobrovského po několika sekundách málem zaskočil horký brambor! Rusové měli v úvodu zápasu obrovské štěstí.
     
    00:28
    Obrovská šance našich hokejistů! Chybu v ruské rozehrávce vystihl David Pastrňák a Bobrovskij si vůbec nebyl jisté. Nakonec se nahození od mantinelu odrazilo zřejmě i od břevna.
    Marken.cz

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 19. Panarin (Šipačjov, Dadonov), 26. Tarasenko (Kučerov, Markov), 29. Kučerov (Marčenko, Orlov), 49. Dadonov (Panarin, Šipačjov) – 4. Kempný (Sobotka, M. Michálek), 47. Hanzal (Hemský, Kempný), 58. Plekanec (Polák, Palát)


    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Zajcev, Orlov, Nestěrov, Markov, Marčenko, Kulikov – Kučerov, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Tarasenko, Malkin (A), Kuljomin – Dadonov, Šipačjov, Panarin – Namestnikov, Dacjuk (A), Tělegin
    Česko: Mrázek (Neuvirth) – Polák, Kempný, Šustr, Nakládal, Jordán, Z. Michálek – Voráček (A), Plekanec (C), Birner – Pastrňák, Hanzal, Palát – Hemský (A), Faksa, Frolík – Jaškin, Sobotka, M. Michálek

    Rozhodčí: Gord Dwyer (CAN), Konstantin Olenin (RUS) – Michel Cormier (CAN), Gleb Lazarev (RUS)

    Diváci: 6 311
    bahis siteleri