Trenčín – Trnava 3:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Myjava 1:2 (kon.) | Prešov – Podbrezová 0:2 (kon.)
Michalovce – Žilina 0:2 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:1 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
1:2 (0:1)
TJ Spartak Myjava
sk Sobota 10.09.2016, 19:00 • Štadión Pasienky • Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Prajem vám príjemný sobotňajší podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 8. kola Fortuna ligy, v ktorom ŠK Slovan Bratislava na Pasienkoch privíta Spartak Myjava. Stretnutie sa začína o 19:00.

    Na bratislavských Pasienkoch uvidíme určite zaujímavý zápas. V tabuľke štvrtý Slovan privíta svojho suseda z piateho miesta, Myjavu. Slovan má na konte momentálne 13 bodov, ktoré získal vďaka štyrom výhram a jednej remíze a skóre 10:9. Na účet si pripísal aj dve prehry. Slovan si v posledných troch kolách počínal takto: podľahol Ružomberku vonku 3:2, doma zdolal aktuálneho lídra tabuľky zo Žiliny 1:0 a v poslednom zápase Fortuna ligy, v tradičnom derby remízoval so Spartakom Trnava 0:0.
    Kopaničiari z Myjavy prichádzajú do hlavného mesta so skóre 6:6 a ziskom 11 bodov, ktoré si pripísali do tabuľky po troch víťazstvách a dvoch remízach. Myjavčania naposledy zdolali doma staronového účastníka najvyššej súťaže z Prešova 1:0, predtým remízovali s Trnavou 1:1 a prehrali so Žilinou 1:0.

    V minulej sezóne boli vo vzájomných zápasoch úspešnejší hráči Myjavy. Spartaku sa podarilo Slovan zdolať dvakrát 0:1, zatiaľ čo Slovan si pripísal jediné víťazstvo 0:2. Zaujímavosťou je, že pri všetkých prípadoch platilo, že body bral hosťujúci celok. Či tomu bude tak aj v tomto prípade, to sa necháme prekvapiť. V každom prípade vás pozývame sledovať náš on-line prenos.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulić (C), Ligeon – de Kamps, Scott – Schet, Soumah, Kubík – Oršula.
    Náhradníci: Krnáč – Burnet, Morlacchi, de Sa, Čavrić, Nascimento, M. Rigo.

    Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Ostojić, Bílovský, Pavlík – Mehremič, Kolár, Brigant, Kukoľ – Marček, Kóňa (C).
    Náhradníci: Solnička – Pekár, Černáček, Sabler, Duga, Copko, Sládek.

    Rozhodca: Vlk – Vorel, Hrčka.
     
    Hráči práve vychádzajú na trávnik. Slovan sa predstaví v tradičných belasých farbách, hostia z Myjavy budú dnes hrať v žltých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu na Pasienkoch zahrávali domáci futbalisti. Saláta posúval loptu dopredu, no pred šestnástkou nebol pripravený nik z jeho spoluhráčov.
     
    2
    Kubík sa presúval k súperovej šestnástke po ľavej strane ihriska, odkiaľ sa snažil o strelu. Jeden z hráčov Spartaka mu ju však v poslednej chvíli uchmatol.
     
    3
    O prvú strelu v zápase sa postaral Tomáš Marček, ktorý zakončoval spoza šestnástky, ale brankár Mucha s prízemnou strelou protihráča nemal problémy.
     
    4
    Myjava dala gól!
    Myjavský Spartak sa dostáva do vedenia v tomto zápase! Mehremič najprv neprihral cez Salátu a lopta sa odrazila k rohovej zástavke. Odtiaľ Mehremič pekne nacentroval do šestnástky ĽUBOŠOVI KOLÁROVI, ktorý hlavičkou trafil žrď, ale následnú dorážku premenil suverénne!
     
    6
    Marčeka počas prieniku na útočnej polovici fyzicky atakoval Schet. Môže byť rád, že z toho súboja vyšiel ako nepotrestaný, pretože hráča Myjavy nepekne stiahol za dres.
     
    7
    Sekulića pri rohovej zástavke napádal Kolár a kapitán Slovana musel okamžite loptu odkopávať preč. Nahral iba na kopačku protihráča a Myjava teda môže ďalej pokračovať v útočnom ťažení.
     
    8
    Kukoľ si síce vymenil loptu s Mehremićom pred pokutovým územím, no vážnejšia šanca z toho nevznikla. Po následnom autovom vhadzovaní hostí loptu získal Slovan.
     
    9
    Oršula bežal po loptu na útočnej polovici, ale už ju dobehnúť nedokázal. Bezpečne ju zachytil hosťujúci Kóňa.
     
    11
    Mehremića atakoval na útočnej polovici Kubík a Myjava získava štandardnú situáciu. Centrovať bude Kóňa.
     
    12
    Kóňa sa napokon rozhodol pre šírkovú prihrávku na Bilovského. Myjavčania sa snažili rozhýbať svojho súpera v šestnástke, čo sa im aj podarilo, no nakoniec ani neodcentrovali.
     
    13
    Kubík sa nedostal k lopte v šestnástke. Slovan však získal autové vhadzovanie, po ktorom sa snažil niečo vymyslieť Pliatsikas. Taktiež bez výsledku.
     
    14
    Po skvelej prihrávke od Scheta vybehol do rýchleho zakončenia Pliatsikas, no toho v šestnástke sklzom čisto od lopty odstavil Mehremić.
     
    15
    Slovan zahrával aut, po ktorom sa domácim podarilo vytvoriť si aj streleckú príležitosť. Dostal sa k nej Soumah spoza pokutového územia. Prízemné zakončenie výraznejšie neprekvapilo brankára Hrušku.
     
    16
    Pliatsikas prihrávkou po pravej strane našiel Kubíka, ktorý sa však v šestnástke pošmykol po súboji s Ostojić. Nebol to však nedovolený zákrok, Kubík spadol sám.
     
    18
    Mitchell Schet sa ocitol na hranici pokutového územia na ľavej strane a odtiaľ poslal loptu pred Hrušku, ktorú ju bezpečne zachytil.
     
    19
    Mehremić sa kľučkou uvoľnil smerom na os ihriska a snažil sa kolmicou posunúť loptu svojmu spoluhráčovi, ale obranca Slovana vystihol smer prihrávky.
     
    20
    Schet síce vypálil spoza pokutového územia, no jeho zakončenie smerovalo ďaleko vedľa brány.
     
    21
    Sekulić posunul loptu Oršulovi, ktorý mal proti sebe v šestnástke Pavlíka a ten ho odzbrojil. Následne sa však Oršula ocitol v šanci opäť. Z vnútra šestnástky strieľal a tesne minul bránu. Zdalo sa, že Hruška tečoval loptu končekmi prstov.
     
    24
    Pliatsikas bojoval o loptu s Marčekom, ale príliš proti nemu nepochodil. Následne bol faulovaný Mehremić a Myjava získala loptu.
     
    25
    Saláta nakopával loptu dopredu po pravom krídle, kde si nabiehal Kubík, ale dlhý pas už nedokázal dostihnúť. Rozohrávať teda bude Hruška.
     
    26
    Sálata posunul Sekulićovi, ktorý po ľavej strane predĺžil na Oršulu, ale pri ňom už bol okamžite myjavský hráč a Oršula musel loptu vrátiť späť obrancom.
     
    28
    Ligeon pekne prenikol po ľavej strane a snažil sa v blízkosti rohovej zástavky odcentrovať loptu do vnútra pokutového územia. Tam si ju pýtal Schet, ale k zakončeniu sa už nedostal.
     
    30
    Františkovi Kubíkovi sa podarilo vniknúť do pokutového územia. Odtiaľ sa snažil loptu posunúť Schetovi, ktorý si nabiehal, no myjavská obrana loptu zablokovala.
     
    31
    František Kubík sa tentokrát už do streleckej možnosti dostal. Spoza pokutového územia to však nebola príliš razantná strela. Hruška ju bezpečne zachytil rukami.
     
    32
    Oršula sa snažil vysunúť Soumaha, ktorému napokon neposlal presnú prihrávku. Slovan v posledných minútach zvýšil útočnú aktivitu, ale veľa vody zatiaľ v šestnástke brankára Hruška nenamútil.
     
    34
    Pliatsikas sa snažil zbaviť lopty na pravej strane ihriska, ale hráčom Myjavy sa ju podarilo zachytiť. Spartak možno po dlhšom čase zaútočí.
     
    35
    Hostia ostali s loptou na kopačkách ešte na istý čas, ale k zakončeniu sa napokon nedostal. Poslednýkrát sa lopty dotkol Mehremić, ktorému odskočila ďaleko od kopačky.
     
    37
    Určitý čas sa poriadne nehralo, najprv Myjavčania poslali loptu k Muchovi a domácim potom nevyšla akcia s dlhým nákopom.
     
    40
    Slovan dokonca na trikrát zahrával rohový kop. Prvý bol okamžite zablokovaný a z následného pokusu Soumah mieril na horné brvno, ale Hruška loptu vyrazil. Tretí roh skončil nepresným centrom.
     
    42
    Myjava sa snaží výsledok 0:1 udržať do konca polčasu. Slovanisti sa ešte o niečo pokúšajú, no zatiaľ bez výsledku, keďže hostia majú dobre organizovanú obranu.
     
    44
    Mitchell Schet vybehol dopredu s loptou a v šestnástke ju prenechal Filipovi Oršulovi, ktorý sa ocitol vo výbornej streleckej pozícii, no gól nedal!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme boli svedkami jediného gólu. Myjava sa dostala do vedenia vďaka rýchlemu zásahu Kolára zo 4. minúty.
    Druhý polčas sa začína približne o 20:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov nerozhodol vykonať zmeny v zostave. Výkop mali Myjavčania.
     
    47
    Soumah posunul pred šestnástku Kubíkovi, ktorý sa snažil svojmu spoluhráčovi loptu vrátiť, no hostia tento úmysel vystihli.
     
    48
    Spoza pokutového územia napriahol De Kamps. Jeho strela bola poriadne tvrdá, no letela ponad bránku.
     
    49
    K odrazenej lopte k hranici šestnástky sa dostal Seydouba Soumah, ktorý sa dostal do skvelej šance po tom, čo dvaja Myjavčania od neho odstúpili, no koncovku nezvládol. Pálil ďaleko vedľa.
     
    50
    Soumahovi sa na ľavej strane ponúkal Sekulić, no Soumah sa nakoniec nerozhodol pre túto možnosť. Hľadal inú alternatívu, ale veľmi ju nenašiel.
     
    51
    Scott posielal do šance Scheta vo vápne. Brankár Hruška pozorne sledoval situáciu a k lopte stihol pribehnúť skôr.
     
    52
    Beňo rozohrával štandardku pre Myjavu z veľkej vzdialenosti. Na cente skákal niekto z jeho spoluhráčov, ale nezakončil.
     
    54
    Myjava dala gól!
    Hostia zvyšujú svoj náskok! Mehremić smeroval s loptou po ľavej strane a následne posunul loptu na hranicu šestnástky pre ĽUBOŠA KOLÁRA. Ten sa v šanci nemýlil a trafil s istotou k ľavej žrdi. Spolupráca týchto dvoch hráčov bola aj po druhýkrát v zápase gólová.
     
    55
    Aktuálny stav svedčí momentálne aj o efektivite Slovana. Domáci si síce vytvárajú príležitosti a ohrozujú Hrušku, no nedokážu premeniť gólové šance.
     
    57
    De Kamps posunul na ľavej strane ešte Schetovi, ktorý v poslednej chvíli pred bránkovou čiarou vystrelil, no toto zakončenie z ostrého uhla nenarobilo Hruškovi problémy.
     
    57
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Granwald Scott, prichádza Cleber Silva Nascimento.
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Filip Oršula, prichádza Aleksandar Čavrić.
     
    58
    Šance pre Slovan. Bol v nich čerstvo striedajúci Cleber Nascimento. Najprv prenikol sám na Hrušku, no trafil iba jeho telo. Následne sa dostal aj k ďalšej strele, ale prízemný pokus nebol obzvlášť až taký nebezpečný.
     
    60
    Kubík sa šikovne prepracoval do šestnástkového oblúku, následne ponúkol loptu Soumahovi na úzkom priestore. Soumah napokon nestrieľal a Slovan neťažil ani z tejto situácie.
     
    62
    Pavlík si musel ako obranca dať pozor na pribiehajúceho Soumaha a loptu preto radšej odovzdal Hruškovi.
     
    63
    Kubík vbiehal do pokutového územia. Cestu mu skrížil Pavlík a nedovolil hráčovi Slovana, aby spracoval prihrávku.
     
    64
    Myjavský brankár Hruška rozohrával. Loptu odkopol nakoniec iba priamo k Muchovi, ktorý bude taktiež kopať päťku.
     
    65
    Adi Mehremić vložil do prihrávky Soumaha ruku a Slovan bude kopať pokutový kop! Úplne zbytočný zákrok rukou.
     
    66
    Slovan dal gól!
    SEYDOUBA SOUMAH úspešne premenil penaltu prízemnou strelou k ľavej žrdi. Hruška vystihol smer, ale už loptu nevytlačil.
     
    67
    Slovan sa teda po tomto góle vracia do zápasu a môže ešte svojmu súperovi výrazne skomplikovať cestu za ziskom troch bodov.
     
    68
    Čavrić vybehol s loptou po ľavom krídle, prenikol do šestnástky a dostal sa do kontaktu s Bilovským. Čavrić sa snažil aj prifilmovať, no rozhodcu Vlka nepresvedčil.
     
    70
    František Kubík je potrestaný žltou kartou za zákrok na Lukáša Beňa, pri ktorom je aj lekár.
     
    71
    Vynútené striedanie Myjavy. Zranený Lukáš Beňo musel byť striedaný. Na trávnik prichádza Denis Duga.
     
    72
    Soumah sa centrom snažil vyhľadať svojich spoluhráčov v šestnástke, ale Myjavčania sa rozostavili dobre a loptu dali do bezpečia.
     
    74
    Kolár takmer získal loptu po nie veľmi stopercentnej prihrávke Salátu. Soumah však bol pri nej skôr a prihrať späť Salátovi.
     
    76
    Myjavčania si už v posledných minútach dávajú pozor na svojho súpera a snažia sa neinkasovať.
     
    77
    Soumah si šikovne nabehol do šestnástky a prijal prihrávku od Čavrića, no k následnej strele sa už nedostal.
     
    78
    Hlavný rozhodca potrestal hosťujúceho Tomáša Marčeka žltou kartou.
     
    79
    Belasí si aktuálne prihrávajú loptu po myslenej kružnici pred šestnástkou, no bližšie k bránke sa im zatiaľ nepodarilo preniknúť.
     
    80
    Domáci napokon zrýchlili hru po pravej strane ihriska. Prišla prihrávka od Sekulića, ktorú protihráč zrazil na rohový kop.
     
    81
    Brankár Matúš Hruška loptu päsťami poslal von z vápna a Slovan musí začínať odznovu.
     
    81
    Nascimento našiel v pokutovom území Kubíka, ktorý strieľal na bránu, ale jeho zakončenie tesne minulo pravú žrď!
     
    82
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Vladimír Kukoľ, prichádza Dávid Copko.
     
    83
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Seydouba Soumah, prichádza Marek Rigo.
     
    85
    Belasým už veľa času neostáva. Domáci sú v posledných minútach takmer stále na útočnej polovici. no Myjavčania odvracajú skoro každú loptu.
     
    87
    Marek Rigo sa snažil spracovať loptu v šestnástke. K nej však prišiel skôr myjavský brankár Hruška, ktorý ju okamžite zachytil.
     
    88
    Kubík hľadal prihrávkou Ligeona na ľavú stranu. Myjavčania následne odvrátili na rohový kop. Po následnom rohu sa dostal k hlavičke Marek Rigo, ale Hruška loptu zachytil rukami!
     
    89
    De Kamps kolmicou vo vápne síce našiel Františka Kubíka, ale ten sa s loptou zamotal a nedokázal už vystreliť.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú štyri minúty.
     
    90+1
    Myjavskí hráči v strede poľa na dva razy zablokovali rozvíjajúce sa útoky Slovana, čím nazbierali cenné sekundy.
     
    90+2
    Po nakopávanej lopte do pokutového územia Myjavy hlavičkoval práve hosťujúci hráč. Lopta skončila pri Hruškovi.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Luboš Kolár, prichádza Martin Černáček.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 847 divákov.
     
    90+4
    Čavrićovi sa nepodarilo odcentrovať z pravej strany, loptu získali hostia a podarilo sa im ju odkopnúť až na obrannú polovicu Slovana.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme videli dva góly. Vedenie Myjavy najprv v 54. minúte navýšil Kolár, a potom v 66. minúte znížil z penalty Soumah. Slovanu sa už následne nepodarilo vyrovnať a Spartak teda berie z Pasienkov plný bodový zisk. (20:54:00)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 66. Soumah (pen.) – 4. Kolár (Mehremič), 54. Kolár (Mehremič)

    Karty:   70. Kubík (SBA) – 78. Marček (MYJ)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulić (C), Ligeon – de Kamps, Scott (57. Nascimento) – Schet, Soumah (83. M. Rigo), Kubík – Oršula (57. Čavrić).
    Náhradníci: Krnáč – Burnet, Morlacchi, de Sa, Čavrić, Nascimento, M. Rigo.

    TJ Spartak Myjava: Hruška – Beňo (71. Duga), Ostojić, Bílovský, Pavlík – Mehremič, Kolár (90+3. Černáček), Brigant, Kukoľ (82. Copko) – Marček, Kóňa (C).
    Náhradníci: Solnička – Pekár, Černáček, Sabler, Duga, Copko, Sládek.

    Rozhodčí: Vlk – Vorel, Hrčka

    Diváci: 847
    bahis siteleri