Feyenoord – Den Haag 3:1 (kon.) | Groningen – Sparta Rotterdam 1:1 (kon.) | GA Eagles – Kerkrade 2:0 (kon.)
Ajax – Arnhem 1:0 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:0 (0:0)
SBV Vitesse Arnhem
Neděle 11.09.2016, 16:45 • Amsterdam ArenA (Amsterdam) [Kapacita: 53 502] • Nizozemská Eredivisie • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanynky a fanoušky. Vítejte u dnešního zápasu 5. kola nizozemské Eredivisi mezi Ajax Amsterdam a SBV Vitesse Arnhem.
     
    Ajax Amsterdam

    Ajaxu se momentálně v letošní sezóně nedaří. V tabulce se nachází až na sedmé příčce a na svém kontě má pouze sedm bodů, za 2 výhry, 1 remízu a 1 porážku. Na domácí půdě zatím odehrál dva zápasy, ze kterých 1x remizoval a 1x prohrál. V dnešním utkání bude v roli mírného favorita, avšak nikdy není nic předem jisté a tak uvidíme jak nakonec dnešní utkání dopadne.

    Posledních 5 zápasů

    G.A. Eagles – Ajax 0:3
    FK Rostov – Ajax 4:1 (LM)
    Ajax – Willem II 1:2
    Ajax – FK Rostov 1:1 (LM)
    Ajax – Roda 2:2
     
    SBV Vitesse Arnhem

    Vitesse se momentálně nachází v tabulce na osmé příčce taktéž se sedmi body. Po čtyřech odehraných zápasech má na svém kontě 2 výhry, 1 remízu a 1 porážku. Venku zatím odehrál dva zápasy, které oba vyhrál. V dnešním utkání bude v roli mírného outsidera, ale vzhledem k jejich letošní slušné formě se dá očekávat, že Ajax minimálně potrápí.

    Posledních 5 zápasů

    Vitesse – Utrecht 1:1
    Roda – Vitesse 0:1
    Vitesse – Den Haag 1:2
    Willem II – Vitesse 1:4
    Newcastle – Vitesse 3:2 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
     
    Poslední 3 vzájemná utkání

    Ajax – Vitesse 1:0
    Vitesse – Ajax 1:3
    Vitesse – Ajax 1:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks – Klaassen, Riedewald, Gudelj – Ziyech, Traoré, Younes.
    Náhradníci: Boer – Tete, Bazoer, El Ghazi, Sinkgraven, Westermann, Casierra, Schøne, Dolberg.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kašia, van der Werff, Kruiswijk – L. Baker, Foor, Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Nathan.
    Náhradníci: Törnes – Miazga, Ota, Zhang, van Bergen, Yeini, Lelieveld.

    Rozhodčí: Liesveld – Goossens, van Zuilen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí zahájil dnešní utkání a jako první se k balonu dostali domácí hráči. Ti zatím kombinují na vlastní polovině hrací plochy a hledají recept na obranu soupeře.
     
    3
    Ajax Amsterdam nastoupil do zápasu v tradičních červenobílých dresech a hostující Vitesse Arnhem zvolilo černou sadu. Ovšem vraťme se na hrací plochu, kde kombinují hostující hráči.
     
    4
    Ajax si hned v úvodních minutách vypracoval výbornou šanci, ze které branku nedal. Oblouček mezi obránce dostal Gudelj, jehož pokus k tyči vyrazil na roh hostující brankář.
    4. Obrovská šance Ajaxu
     
    5
    Ovšem domácímu celku se rohový kop nepodařil a musel se velmi rychle vracet. Arnhem se totiž dostal do rychlého protiútoku, který zakončila nepřesná přihrávka na levou stranu.
     
    7
    Arnhem zneškodnil další útok domácího týmu a může v poklidu kombinovat na vlastní polovině hrací plochy. Jenže po pár přihrávkách přišla nepřesná přihrávka, které nutí hosty bránit.
     
    8
    Další pěknou akci zakončil Younes, ten dostal balon na hranici vápna a dostal se sním až do šestnáctky. Německý hráč se pokusil o zakončení po zemi k zadní tyči, ale hostující gólman si připisuje druhý velký zákrok dnešního podvečera.
     
    9
    Ajax je stále hodně aktivní a opět se usadil na polovině soupeře. Ovšem zatím kombinuje pouze u půlící čáry a snaží se přejít do další nebezpečné situace.
     
    12
    Domácí Traoré je velmi aktivní, když si opět naběhl na hranici velkého vápna. Jenže pokus útočníka už byl slabý a zamířil do míst, kde stál Room.
     
    13
    Ajax si sice vytváří dost střeleckých pozic, ovšem stále je v jeho hře spousta ztrát. Naopak Arnhem čeká na tyto chyby a přechází do rychlých protiútoků.
     
    14
    Kašia podstoupil rychlý sprint se soupeřem, kterému odebral míč skluzem. Jenže domácí hráč při přeskočení dopadl na hostujícího kapitána, kterému se omlouvá.
     
    15
    Room si vyběhl pro míč, který vzal do rukavic. Ovšem hlavní sudí za celou situaci nařizuje nepřímý kop z nebezpečné pozice. Otázkou je, zda toho Ajax dokáže využít.
     
    16
    Nepřímý kop byl zahrán na krátko a o okamžitou střelu se postaral Gudelj. Jenže pokus domácí záložníka zamířil z desetimetrů pouze vysoko nad branku Vitesse.
     
    17
    Hostující tým se vydal do rychlého protiútoku, ale zakončení jednoho z hráčů bylo sražené na rohový kop. Arnhem má další šanci na ohrožení domácí branky.
     
    19
    Vitesse vybojovalo standardní situaci z pravé strany, ovšem centrovaný míč zamířil pouze na hlavu bránícího hráče. Jenže i poté u balonu zůstal Arnhem.
     
    20
    Hostující tým se dostal po levé straně k přihrávce na hranici pokutového území, kde byl osamocený Foor. Ovšem jeho pokus zamířil z nebezpečné pozice pouze vedle branky. To nebyla střela, kterou by se chtěl hostující hráč pyšnit.
     
    22
    Vitesse váhalo s rozehrávkou až do momentu, kdy je napadal útočník domácího celku. Ajaxu se celá situace vyvedla a vybojoval alespoň vhazování.
     
    23
    V posledních minutách sledujeme spíše průměrný fotbal a zvláště na domácím celku je vidět, že v posledních týdnech není v pohodě. Ajax by snad mohla nakopnout rychlá branka.
     
    24
    V Amsterdam ArenĚ panuje výborná divácká kulisa a fanoušci ženou svůj tým za výhrou. Ovšem zatím se nedočkali žádné branky, ale doufejme, že se to brzy změní.
     
    26
    Po pětadvaceti minutách můžeme říct, že sledujeme spíše průměrné utkání. Ovšem tentokrát jsou u balonu domácí hráči, kteří kombinují na polovině soupeře.
     
    27
    Ajax stále kombinuje na polovině hostujícího celku, který se se soupeři stíhá přesouvat. Ovšem po nepřesné přihrávce budou muset domácí spěchat zpátky.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Nick Viergever (Ajax Amsterdam), který při rychlém protiútoku nestíhal soupeři, a tak ho musel stáhnout směrem k zelenému pažitu.
     
    29
    Arnhem hraje zatím do obrany skvěle a opět dokázal u postranní čáry překazit útok domácího celku. Utkání se zatím hraje v průměrném tempu.
     
    30
    Ajax se dostal k další kombinaci v pokutovém území soupeře, ovšem Traoré se v době přihrávky ocitl v ofsajdu, a tak následné vzrušení fanoušků bylo zbytečné.
     
    32
    Do rychlého protiútoku se dostal Nathan, jemuž vůbec nikdo z domácích hráčů nestíhal. Hostující hráč šel sám na brankáře, ale celou akci pokazil zbrklou střelou do rukavic brankáře.
     
    33
    V pokutovém území po rohovém kopu upadl Veltman, jehož bránil Dijks. Publikum si žádalo pokutový kop, ale hlavní sudí s klidem ukázal, že se bude hrát dál.
     
    35
    Další kolmá přihrávka mířila do šestnáctky, kam si nabíhal Traoré. Ovšem domácí útočník na ní nemohl dosáhnout, a tak se balonu zmocnil Room.
     
    37
    Hosté mohli jít do dalšího protiútoku, ale míč do druhé vlny zachytil jeden z bránících hráčů. Stále platí, že na první branku čekáme, ale co je fakt, že se z duelu vytratily velké šance.
     
    38
    Z dobrých pětadvaceti metrů se napřáhl dnes nejaktivnější střelec, kterým je Gudelj. Ovšem i tentokrát se jeho pokus nevešel do prostoru tří tyčí.
     
    39
    Rashica se vrátil se soupeřem, kterého na levé straně fauloval. Uvidíme, tedy další standardní situaci Ajaxu. Ta už byla sice zahrána, ale míč zamířil pouze vysoko nad bránu.
     
    41
    Ve hře se stále více objevují nepřesnosti a v posledních desítkách vteřin se hraje spíše kolem středové čáry. V tomto okamžiku sledujeme kombinaci Arnhemu.
     
    42
    Na pravé straně dobře pracoval Rashica, který obešel soupeře a následnou přihrávkou našel na hranici vápna spoluhráče. Ovšem Nathan byl v záklonu a poslal balon pouze nad bránu.
     
    43
    První poločas se chýlí ke konci a stále častěji jsou u balonu hostující hráči. K dalšímu zakončení z velké dálky se odhodlal Baker, ale také on přestřelil branku Ajaxu.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Arnold Kruiswijk (SBV Vitesse Arnhem), jenž stáhl soupeře k zemi těsně před šestnáctkou.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme viděli spíše průměrný fotbal, i když začátek zápasu sliboval zajímavou podívanou. Ajax si v úvodních minutách vypracoval dvě nadějné šance, ale ani jednu nedokázal přetavit v branku. Naopak Arnhem čeká na rychlé protiútoky a jeden se mohl vydařit, ale Nathan byl příliš zbrklý a poslal míč přímo do míst, kde stál Onana.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí pan Liesveld dal pokyn k zahájení druhého poločasu, kterého se chopil hostující tým. Ten se sice dostal na polovinu domácího celku, tam ale přišla nepřesná přihrávka.
     
    47
    Od postranní čáry se s balonem na střed dostal Rashica, jenže také jeho pokus zamířil jen vysoko nad bránu. Arnhem trefil prostor tří tyčí snad pouze jednou.
     
    49
    Ještě pro připomenutí, Ajax Amsterdam nastoupil do dnešního zápasu v tradičních červenobílých dresech a hostující Vitesse zvolilo černou sadu dresů.
     
    50
    Vitesse zneškodnilo útok soupeře a hned se vydalo na polovinu Ajaxu. Ovšem dlouhý pas na útočníka odhlavičkoval ke spoluhráči obránce.
     
    51
    Dlouhý pas odvrátil Leerdam na další rohový kop. Ovšem Ajax standardní situaci rozehrál na krátko a další pokus byl opět sražený na roh.
     
    52
    K další střele se dostal Rashica, jenž opět vystřelil z hranice pokutového území, ale ani tentokrát neposlal balon mezi tři tyče. Bude následovat pouze odkop od branky Ajaxu.
     
    53
    Arnhem po odkopu brankáře získal míč a mohl jít do dalšího útoku. Ovšem také ten byl ukončen nepřesnou přihrávkou. Druhý poločas tempem navazuje na ten první a hra je hodně neučesaná.
     
    55
    Ajax právě vstřelil branku!
    Je tu první branka utkání, o kterou se postaral favorit zápasu. Standardní situaci rozehrával Ziyech, jenž centrem našel na malém vápně osamoceného NICKA VIERGEVERA. Domácí obránce se z tohoto prostoru už nemohl mýlit a poslal míč hlavou za brankovou čáru.
    55. Nick VIERGEVER - 1:0
     
    57
    Ajax Amsterdam je po brance při chuti a opět se hnal do útoku. Na pravé straně se beka pokusil obhodit Traoré, který alespoň vybojoval rohový kop.
     
    58
    Arnhem je jako opařený a opět se jednoduchou přihrávkou připravil o balon. Ajax je tak opět u balonu a uvidíme, co domácí vymyslí.
     
    59
    Domácí hlavní trenér chystá nucené první střídání. Při zpracování balonu se za stehno chytil Traoré a je více než jasné, že bude muset jít vystřídat.
     
    61
    Hostující tým se mohl dostat k obrovské šanci, ale jeden z domácích hráčů přizvedl míč na rohový kop. Na zadní tyč si nabíhal Leerdam, jenž by jinak zakončoval do prázdné branky.
     
    62
    Ajax Amsterdam uklidňuje hru kombinací mezi obránci. Ovšem za malou chvíli se dá očekávat přechod na polovinu soupeře.
     
    64
    Domácí tým táhl další útok po pravé straně, ale centrovaný míč nakonec končí v rukavicích Rooma. Ovšem po jeho výkopu jsou u balonu opět hráči Ajaxu.
     
    65
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Nathan, přichází Adnane Tighadouini.
     
    66
    Další pěkná akce domácího celku zůstává neproměněná. Traoré si narazil balon se spoluhráčem a dostal se do šestnáctky. Ovšem jeho následný pokus dokázal vytěsnit gólman.
     
    68
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Arnold Kruiswijk (SBV Vitesse Arnhem). Hostující hráč u postranní čáry zbytečně skluzem poslal na zem soupeře a jde předčasně pod sprchy.
     
    69
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Kasper Dolberg.
     
    70
    Ajax Amsterdam zvyšuje rychlost a snaží se přidat další branku. Ovšem také tentokrát dokázal vybojovat rohový kop. Centr se odrazil na hranici vápna, odkud branku přestřelil Kasper Dolberg.
     
    72
    Jeden z domácích hráčů utrpěl zranění v obličeji. Celou situaci přišel zkontrolovat hlavní sudí, jenž ukazuje, že se může hrát dál.
     
    73
    Arnhem se po inkasované brance u balonu moc často neobjevuje, s čímž jsou fanoušci spokojení. Ovšem nyní hosté dokázali zlikvidovat útok Ajaxu.
     
    74
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Navarone Foor, přichází Kosuke Ota.
     
    75
    Vysoký pas mířil na Klaassena, jenž si balon výborně zpracoval, ale následnou střelou přes obránce nechal vyniknout Rooma. Hostující brankář je zcela jasně nejlepším hráčem Vitesse.
     
    77
    Ajax v dnešním zápase tahá útoky hlavně po pravé straně hrací plochy. O další zakončení se postaral Younes, ale také on míč mezi tři tyče nedostal.
     
    78
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Jaïro Riedewald, přichází Lasse Schøne.
     
    80
    Ajax je velmi aktivní a je stále častěji u balonu. Zápas plyne do své poslední desetiminutovky a hostujícímu celku už moc času nezbývá.
     
    81
    Před branku si nabíhal Klaassen, což velmi dobře viděl Younes. Ten přihrávkou po zemi hledal svého kapitána, ale trefil jen bránícího hráče a Ajax bude kopat další rohový kop.
     
    82
    Centr od rohového praporku byl sražený za velké vápno, odkud domácí opět vystřelili. Ovšem zakončení zamířilo pouze do hlavy soupeře, který je v pořádku.
     
    85
    Vitesse se po dlouhé době dostalo s balonem na polovinu domácího celku, kde si vynutilo faul. Ovšem centr z volného kopu zamířil pouze do míst, kde stál brankář Ajaxu.
     
    86
    Na obránce zle dotíral van Bergen, který donutil soupeře k odkopu do zamezí. Ovšem dlouhý aut hostujícího celku končí až v rukavicích Onany.
     
    87
    Arnhem vybojoval přímý kop ve vzdálenosti čtyřiadvaceti metrů. To je pro hostující tým ohromná šance na vyrovnání. Ovšem pokus van der Werffa zamířil jen do zdi.
     
    88
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Anwar El Ghazi.
     
    90
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby a do velké šance se dostal El Ghazi. Ten si naběhl do pokutového území a svou střelu mířil k zadní tyči. Ovšem Room vytáhl další dobrý zákrok nohou, a tak dále drží svůj tým ve hře o bod.
     
    90+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou nastavovat tři minuty nad rámec normální hrací doby. U balonu je Vitesse, které se snaží o ohrožení branky. Ovšem centr do vápna sbírají domácí hráči.
     
    90+2
    Na levé straně dobře pracoval Tighadouini, který se s míčem dostal do vápna, kde hledal centrem spoluhráče. Ovšem k balonu se dostal Klaassen, jenž jej odkopává na roh.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Díky druhému poločasu zaslouženě vyhrál Ajax, který si vytvořil hned několik šancí, ale proměnit dokázal pouze jednu. Ovšem jinak jsme sledovali spíše průměrný fotbal, který moc krásy nenabídl. Arnhem se za celý zápas dostal snad do jediné velké šance, a tak si nezasloužil brát v Amsterdamu body.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (18:39:51)

    Michal Luxa

    Branky: 55. Viergever

    Karty:   28. Viergever (AJA) – 44. Kruiswijk (ARN)   68. Kruiswijk (ARN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:4. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks – Klaassen (C), Riedewald (78. Schøne), Gudelj – Ziyech, Traoré (69. Dolberg), Younes (88. El Ghazi).
    Náhradníci: Boer – Tete, Bazoer, El Ghazi, Sinkgraven, Westermann, Casierra, Schøne, Dolberg.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kašia (C), van der Werff, Kruiswijk – L. Baker, Foor (74. Ota), Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Nathan (65. Tighadouini).
    Náhradníci: Törnes – Miazga, Ota, Zhang, van Bergen, Yeini, Lelieveld, Tighadouini.

    Rozhodčí: Liesveld – Goossens, van Zuilen
    bahis siteleri