Kazaň – Jaroslavl 0:2 (kon.) | Nižněkamsk – Chabarovsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Čeljabinsk – Minsk 2:3 (kon.)
Toljatti – Viťaz 3:0 (kon.) | N.Novgorod – Vladivostok 2:3 (1:2 po s.n.) | Soči – Kunlun 3:1 (kon.)
konec
HK Soči
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Red Star Kunlun
Pondělí 12.09.2016, 18:30 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu KHL, kde se proti sobě postaví celky HK Soči a Kunlunu.

    Domácí mají zatím za sedm zápasů 13 bodů – a to jim vyneslo průběžné sedmé místo v rámci jejich západní konference, což značí, že by tento ruský celek měl bojovat o postup do play-off.

    Hosté z Číny zatím odehráli pouze tři zápasy a z nich dva vyhráli – to jim stačilo na dvanácté místo ve Východní konferenci. Ale nutno říci, že letošní debutant má ještě pět zápasů k dobru.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Barulin (Šikin) – Mamkin, Mamašev, Fantenberg, Pedan, Gorochov, S. Kuzněcov – A. Kosticyn, Ignatuškin, Krikunov – Levickij, Maxwell, Tolpeko – Skačkov, I. Zacharčuk, O'Dell – Dělnov, Tomilin, Padakin.

    Kunlun: An. Makarov (Karhunen) – Salmela, Jalasvaara, Viklund, Pereťagin, Mäntylä, Bellemore, Mikulovič, Jüe – Rau, Wärn, Lahti – Marcinko, Fleury, Bakoš – Collins, Pöysti, Jašin – Jing, Ponikarovskij, Pereskokov..
     
    Už zazněly obě hymny a hráči už jsou na ledě – za chvíli se bude začínat a čínský tým tak bude bojovat o svoje třetí vítězství ve čtvrtém zápase.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:58
    Domácí začali hodně rozpačitě a hned několikrát ztratili puk celkem zbytečně, celek z Číny toho ale nijak nevyužil a naopak po nahození Gorochova schoval puk v lapačce Makarov.
     
    01:52
    Dopředu se ale dostal i Kunlun, ovšem tvrdý souboj o puk za bránou v podání Lahtiho byl nakonec zbytečný, protože podpora byla mizivá a z akce tak nic nebylo.
     
    02:49
    Další zákrok musel zapsat Makarov, který se včas položil na zem proti střele od modré v podání Mamkina a jeho betony splnily svou práci.
     
    04:15
    Hra je zatím hodně klidná a na větší šance čekáme – dokonce se ani nedá říci, kdo je lepší, protože oba celky se hodně rovnoměrně střídají v držení kotouče.
     
    05:49
    Opět byli i puku déle domácí a dostali se ke střele z levého kruhu, ale puk nebyl trefen moc prudce, takže si Makarov poradil – a to samé platilo i při nahození Pedana o pár vteřin později.
     
    06:43
    Teď ale Red Star trochu uklidnil hru a dostal se více k držení puku, ovšem obrana Soči je zatím bezchybná a Barulin tak moc práce nemá.
     
    07:23
    Momentálně je hra přerušena, protože byl puk do ochranné sítě tečován Mamaševem, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    08:53
    A zase jsou u puku více hosté, ti ale nejsou ve finální přihrávce přesní a to jim brání ve vytvoření velké šance.
     
    09:19
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak ale je to nakonec gól do opačné sítě – za bránu se dostal po už skoro zabržděné akci Padakin, který se snažil tlačit puk před branku a tam se hodně zvláště odrazil od ALEXANDRA DĚLNOVA, který ho tak procedil za Makarova! Asistence: Pavel Padakin a Michajl Mamkin.
    09:19 Alexandr DĚLNOV - 1:0
     
    10:35
    Domácí Soči jsou ale stále o něco lepší, jihoruský celek má víc ze hry a byť teď byl Makarov bez práce, před jeho bránou je nebezpečno.
     
    11:29
    Hra se opět vyrovnala a Kunlun se z té inkasované branky asi už dostal – ovšem do šance se před Barulinem ne a ne probít, protože je tam zkrátka plno.
     
    11:49
    Vyloučen je domácí Pavel Padakin, který hrál vysokou holí a uvidíme tak první přesilovku v zápase.
     
    11:52
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Tak to je nevídaná chyba obrany domácího celku! Max Wärn vyhrál bully přesně na hůl zcela volného CHADA RAUA, který napřáhl k ráně a propálil vše, co se mu odvážilo postavit do cesty! Hodně rychle využitá přesilovka Kunlunu! Asistence: Max Wärn.
    11:52 Chad RAU - 1:1
     
    12:49
    Hra je tak opět vyrovnaná a sledujeme hodně těsný zápas, kdy mají zatím oba celky opticky stejně ze hry.
     
    13:47
    Hraje se teď hodně ve středním pásmu, odkud se sice dostal ke střele Lahti, ovšem jeho pokus šel doprostřed brány a tak ho Barulin vyrazil.
     
    14:51
    Do hodně dobré šance se už dostávala Krikunov, který jel ze strany skoro sám na Makarova, nakonec mu ale puk na poslední chvíli upálil Viklund!
     
    16:35
    Teď se toho na ledě zase tolik neděje, máme za sebou další komerční pauzu a i když se opět hraje, domácí svoji mírnou převahu nejsou schopni přetavit v branku.
     
    17:52
    Teď už je tlak Soči vážně velký, ale vše vygradovalo pouze zablokovanou střelou od Tolpeka, po čemž se hra zdárně přesouvá před bránu domácích.
     
    18:33
    Rychlou střelu po bully od Bakoše sebral Barulin a bude se tak vhazovat znovu, tohle si ruský gólman pohlídal.
     
    19:29
    Třetina se bude už chýlit ke konci a pomyslnou taktovku zase přebrali domácí, hosté už se snaží hlavně dohrát třetinu bez branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je tak za námi a skóre je po ní asi zaslouženě vyrovnané – nejprve šli do vedení domácí, když se prosadil po akci za bránou Dělnov, ovšem Kunlun zvládl reagovat. Přesilovou hru ihned po vyhraném bully využil střelou skrz gólmana Rau a stav je tak 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    První zákrok třetiny musel vytáhnout Barulin, který si počkal na střelu Lahtiho z levého kruhu a u své bližší tyčky ji v pohodě kryl.
     
    21:36
    Vyloučen je hráč Kunlunu Mäntylä za podražení.
     
    22:05
    A hned v úvodu přesilovky měli obrovskou šanci domácí, když se puk převaloval u brankové čáry, ale nakonec ji s dobrou prací Makarova nepřekročil!
     
    24:22
    Už se hraje v plném počtu ze strany Kunlunu a my tak sledujeme opět hokej nahoru-dolů. I tak se ale dá říci, že zatím za delší konec provazu tahají domácí.
     
    25:38
    Teď se ale do akce dostali i hosté, ti ovšem o puk celkem rychle přišli a dopředu se hnal opět útok Soči – ale ten ztroskotal na dobrém bloku.
     
    26:45
    Už se celkem konstantně hraje u brány hostů, teď ale puk neprošel ani do třetiny, protože byl tečovaný jedním z beků.
     
    27:39
    Ale i Kunlun umí zazlobit, jako třeba teď, když se před bránou cpal k puku Bellemore – ovšem nakonec na něj nedosáhl a nebezpečná akce tak nebyla dotažena do konce.
     
    29:29
    Do obrovské šance se hnali domácí! Ti jeli po lapsu hostující obrany dva na jednoho, ale střela od Tolpeka pouze vyprášila betony Makarovovi!
     
    30:10
    Janne Jalasvaara je dalším vyloučeným hráčem čínského klubu – odpočinout na dvě minuty si půjde za držení hole.
     
    30:49
    Zatím se ale hosté v tomto oslabení celkem drží, do žádné velké šance se domácí nedostali.
     
    31:35
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec to do brány ale spadlo, byť to byla první šance domácích ve této přesilové hře! ILJA KRIKUNOV si najel na přihrávku od Kosticyna před bránu a i když mu ji obránci tečovali, dokázal puk silou vůle docpat do sítě! Asistence: Andrej Kosticyn a Oscar Fantenberg,
    31:35 Ilja KRIKUNOV - 2:1
     
    32:49
    ČÍnský celek se snaží dostat zpátky do hry, ale Soči je teď na koni a tak to bude pěkně těžké.
     
    33:52
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak je to další gól a vypadá to, že domácí přebírají definitivně otěže nad dnešním duelem – v rohu kluziště se dostal k puku IVAN ZACHARČUK, který se nadechl ke krásné individuální akci a po najetí před bránu propálil i Makarova! Následně se sice srazil s Jalasvaarou, ale bude v pořádku. Asistence: Ruslan Pedan.
    33:52 Ivan ZACHARČUK - 3:1
     
    34:55
    Ale domácí i nadále tlačí a Makarov musel vytáhnout parádní zákrok! Z úhlu totiž pálil Ignatuškin, ale gólman Kunlunu se parádně přesunul a lapil jeho bombu do lapačky.
     
    35:53
    Teď ale málem zahřmělo na druhé straně, protože sám byl před Barulinem Lahti, ovšem ani on, ani jeho kolegové nakonec puk do brány nedotlačili!
     
    37:32
    Zatím domácí drží zápas ve svých rukou, ale teď budou hrát ve čtyřech – Denis Tolpeko si jde sednout za hákování.
     
    38:45
    Hosté se snaží zamáčknout Soči, ale z tlaku nic není, takže je zatím spíše platonického rázu.
     
    39:15
    Je tu ale další vyloučení pro domácí, to už je větší komplikace! Sergej Kunzněcov, totiž hodně tvrdě naremploval soupeře a jde si sednout za napadení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhou periodu tak máme za sebou a domácí po ní vedou o dvě branky – a nutno říci, že zcela zaslouženě! Soči je lepší ve všech směrech a nejprve dotlačil puk za záda Makarova Krikunov, aby na něj následně krásnou individuální akcí navázal Zacharčuk – ten tak i přes konečný tlak Kunlunu stanovil skóre po čtyřiceti minutách na 3:1!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Do obří šance ve vlastním oslabení jeli dva hráč domácích, do poloodkryté brány mohl nakonec zakončovat Maxwell, ale vychytal ho parádní Makarov!
     
    42:29
    A přesilovka Kunlunu už je dávno passé, takže Soči v pohodě kontroluje hru a vypadá to, že by dnešní zápas mohlo dovést ke třem bodům.
     
    43:18
    Ale čínský klub se snaží, to se mu upřít nedá, akorát je tu asi určitý rozdíl v sehranosti a kvalitě, který se prostě projevuje.
     
    44:54
    Vyloučen je ale domácí útočník Kosticyn, který se dopustil sekání a Soči tak opět jde do čtyřech.
     
    45:29
    Další gólovku ve vlastním oslabení ale měli domácí, když jel úplně sám na Makarova Levickij, ale tento gólman hosty stále drží ve hře.
     
    46:13
    Ale v obrovské šanci se z ničeho nic zjevil i kunlunský Fleury, ovšem jeho střela švihem skončila pouze na vyrážečce Barulina!
     
    47:34
    Už se opět hraje vyrovnaný hokej, který trochu zmírnil nastolené tempo.
     
    47:52
    Teď se do sebe pustili Salmela a Gorochov po tom, co právě Salmela narazil svého soka na hrazení. Byla z toho taková menší bitka a sednout si jde na dvě minuty právě hostující hráč.
    47:52 Krátká bitka v podání Salmely.
     
    49:04
    Domácí se sice snaží tlačit, ale je to jenom taková údržba, takže jsme šanci už pár minut neviděli a vypadá to, že Soči si zápas pohlídá.
     
    50:13
    Teď si další zákrok musel připsat dnes skvělý Barulin, který ale do lapačky nakonec kryl pokus Bellemoreho, takže je hra opět přerušena.
     
    51:13
    Vyloučen je opět Sergej Kuzněcov, který si dvě minuty odpočine za úder do oblasti hlavy a krku. Přidá k tomu deset minut osobního trestu.
     
    52:29
    Kunlun se snaží něco vymýšlet směrem dopředu, ale má to hodně těžké, protože Soči velice dobře brání a nedává soupeři skoro žádný prostor.
     
    54:48
    Na ledě se toho teď mnoho neděje a oba celky se asi smířily s výsledkem – Kunlun by se rád dostal do zápasu, ale prostě na to nedostal možnost.
     
    56:25
    Stále se hraje hlavně ve středním pásmu a ruský celek si svoje vedení zkušeně hlídá, na tom se mu nedá nic zazlívat, ale už to není tak atraktivní podívaná.
     
    57:34
    Teď celkem nebezpečně pálil od modré čáry Kuzněcov, ale jeho rána nakonec šla pouze doprostřed, takže si Makarov rady věděl.
     
    58:48
    Hosté to ještě nějak zkouší urvat zpět na svoji stranu, berou si timeout a asi půjdou do šesti.
     
    59:23
    Hosté tlačili, ale poté o puk přišli a na prázdnou bránu nebojácně vypálil Mamkin, ale asi o půl metr ji minul a je to z toho icing.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy u konce a domácí ho zaslouženě vyhráli – byli lepším týmem a poslední třetina na výsledku 3:1 nic nezměnila. Kunlun na konci sice měl tlak, ale nic z něj nevytěžil, takže jsme se změny stavu nedočkali.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkně prožitý nový týden! (20:58:06)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 10. Dělnov (Padakin, Mamkin), 32. Krikunov (A. Kosticyn, Fantenberg), 34. I. Zacharčuk (Pedan) – 12. Rau (Wärn)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Mamkin, Mamašev, Fantenberg, Pedan, Gorochov, S. Kuzněcov – A. Kosticyn, Ignatuškin, Krikunov – Levickij, Maxwell, Tolpeko – Skačkov, I. Zacharčuk, O'Dell – Dělnov, Tomilin, Padakin.
    Red Star Kunlun: An. Makarov (Karhunen) – Salmela, Jalasvaara, Viklund, Pereťagin, Mäntylä, Bellemore, Mikulovič, Jüe – Rau, Wärn, Lahti – Marcinko, Fleury, Bakoš – Collins, Pöysti, Jašin – Jing, Ponikarovskij, Pereskokov.
    bahis siteleri