Tým Evropy – USA 3:0 (kon.)
konec
Tým Evropy
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
USA
Sobota 17.09.2016, 21:45 • Air Canada Centre, Toronto • Světový pohár • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z úvodního zápasu Světového poháru 2016! Utkání začíná v 21:30.
     
    TÝM EVROPY

    Svěřenci trenéra Ralpha Kruegera budou největšími outsidery Světového poháru. Německo-kanadský trenér sestavil opravdu velmi zkušený tým z těch nejlepších hráčů zbytku Evropy, kteří hrají v NHL, ale již příprava naznačila, že to nebude ideální. Navíc se Tým Evropy v základní skupině utká s Kanadou, Spojenými státy americkými a Českem, což tento celek činí favorita na čtvrtou pozici. Ve třech přátelských utkáních před tímto turnajem inkasoval tento evropský výběr rovných 13 branek!

    Přípravné zápasy

    15.9.2016 Švédsko – Tým Evropy 2:5
    12.9.2016 Severní Amerika U23 – Tým Evropy 7:4
    9.9.2016 Severní Amerika U23 – Tým Evropy 4:0

    Kanadské bodování týmu v přípravě

    Leon Draisaitl 3 (3+0)
    Roman Josi 3 (0+3)
    Pierre-Édouard Bellemare, Thomas Vanek, Marián Gáborík, Frans Nielsen, Mats Zuccarello 2 (1+1)

    Nominace Týmu Evropy

    Brankáři: Thomas Greiss (NY Islanders), Philipp Grubauer (Washington), Jaroslav Halák (NY Islanders)

    Obránci: Zdeno Chára (Boston), Christian Ehrhoff (bez angažmá), Roman Josi (Nashville), Luca Sbisa (Vancouver), Dennis Seidenberg (bez angažmá), Andrej Sekera (Edmonton), Mark Streit (Philadelphia)

    Útočníci: Pierre-Édouard Bellemare (Philadelphia), Mikkel Bødker (San Jose), Leon Draisaitl (Edmonton), Marián Gáborík (Los Angeles), Jannik Hansen (Vancouver), Marián Hossa (Chicago), Anže Kopitar (Los Angeles), Nino Niederreiter (Minnesota), Frans Nielsen (Detroit), Tobias Rieder (Arizona), Tomáš Tatar (Detroit), Thomas Vanek (Detroit), Mats Zuccarello (NY Rangers)

    Trenér: Ralph Krueger
    Tým Evropy se v přípravě dvakrát utkal se severomaerickými mladíky, ani jednou jim nestačil

     
    USA

    Oproti Týmu Evropy bude reprezentace Spojených států amerických společně s domácí Kanadou největším aspirantem na celkový triumf. Za USA v Torontu bude hrát nespočet hvězd a mezi nimi samozřejmě i Patrick Kane jenž je nejproduktivnějším hráčem loňské sezóny NHL. V tomto úvodním duelu budou Spojené státy americké naprostými favority a to nejen díky tomu, že vyhrály dvě ze tří přípravných střetnutí.

    Přípravné zápasy

    14.9.2016 USA – Finsko 3:2
    11.9.2016 Kanada – USA 5:2
    10.9.2016 USA – Kanada 4:2

    Kanadské bodování týmu v přípravě

    Derek Stepan 4 (2+2)
    Patrick Kane 3 (1+2)
    Joe Pavelski, Ryan Kesler, John Carlson 2 (1+1)

    Nominace USA

    Brankáři: Ben Bishop (Tampa Bay), Jonathan Quick (Los Angeles), Cory Schneider (New Jersey)

    Obránci: Dustin Byfuglien (Winnipeg), John Carlson (Washington), Erik Johnson (Colorado), Jack Johnson (Columbus), Ryan McDonagh (NY Rangers), Matt Niskanen (Washington), Ryan Suter (Minnesota)

    Útočníci: Justin Abdelkader (Detroit), David Backes (Boston), Brandon Dubinsky (Columbus), Patrick Kane (Chicago), Ryan Kesler (Anaheim), TJ Oshie (Washington), Max Pacioretty (Montreal), Kyle Palmieri (New Jersey), Zack Parise (Minnesota), Joe Pavelski (San Jose), Derek Stepan (NY Rangers), James van Riemsdyk (Toronto), Blake Wheeler (Winnipeg)

    Trenér: John Tortorella
    Pohled do kabiny reprezentace USA

     
    SLOŽENÍ SKUPINY A

    Kanada
    USA
    Česko
    Tým Evropy
     
    Úvodní sestavy:

    Tým Evropy: Halák (Greiss) – Josi, Seidenberg, Chára, Sekera, Ehrhoff, Streit – Tatar, Kopitar (C), Hossa – Gáborík, Nielsen, Zuccarello – Rieder, Draisaitl, Niederreiter – Vanek, Bellemare, Hansen.

    USA: Quick (Bishop) – Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, J. Johnson, E. Johnson – Pavelski (C), Parise, Wheeler – van Riemsdyk, Stepan, Kane – Pacioretty, Kesler, Oshie – Abdelkader, Dubinsky, Backes.

    Rozhodčí: Sutherland, Dwyer – Heyer, Amell (vš. CAN).
     
    Pěkný pozdní večer! Všemi očekávaný Světový pohár 2016 je tady a my se spolu můžeme pomalu těšit na úvodní střetnutí mezi Týmem Evropy a reprezentací Spojených států amerických. Utkání začne zřejmě s menším zpožděním než v plánovaných 21:30. Přeji ničím nerušený a příjemný zážitek.
     
    Jak již jsem zmiňoval, utkání stoprocentně nezačne v plánovaných 21:30. Úvodní buly bude vhozeno o několik minut později.
     
    Na led už nastupují hráči obou celků. Američané se dnes předvedou v bílých dresech, jejich soupeř bude hrát v modré kombinaci.
     
    Postupně jsou jmenovitě představováni všichni hokejisté. Po Američanech jsou vyvolávána jména borců z evropského výběru.
     
    Představení hokejistů je za námi. Poté, co si kapitáni vyměnili vlajky týmů, bude následovat hymna Spojených států amerických.
     
    Všechny nezbytné předzápasové procedury byly vykonány. Čas na úvodní buly Světového poháru 2016!!!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Hned první pokus o založení útoku v podání amerického týmu končí sraženým pukem. Buly se bude ve středovém kruhu záhy opakovat.
     
    00:58
    Registrujeme první zakončení. Josi ztratil puk ve středním pásmu a těžit z toho mohl James van Riemsdyk. Jeho pokus byl zablokován a letěl mimo tři tyče.
     
    01:23
    Jaroslav Halák si poprvé osahal kotouč. Bylo tomu tak po nevýrazném nahození, které slovenskému brankáři nezpůsobilo potíže.
     
    01:42
    Hossa s Tatarem se jako správní slovenští kolegové snažili prokombinovat do útočného pásma. Bez úspěchu!
     
    02:09
    Zahřívací zákrok má za sebou již i Jonathan Quick. Ránu od mantinelu v podání Ehrhoffa si brankář Los Angeles Kings v pohodě pohlídal.
     
    02:46
    Hráči evropského výběru jsou zatím velmi pozorní a nepouštějí favorita zápasu do střeleckých pozic. Američany dnes nečeká jednoduchá práce.
     
    03:23
    Bellemare se statně rval v rohu kluziště, nicméně proti přesile kotouč neodkázal udržet. Následný pokus o brejk Spojených států amerických znemožnil Halák, jenž rozehrál kotouč na své spoluhráče.
     
    04:19
    Tým Evropy právě vstřelil gól!
    Šokující úvod tohoto zápasu! Američané propadli ve středním pásmu a bylo z toho přečíslení Týmu Evropy. Nielsen přebral kotouč u střídačky a parádní přihrávkou našel najíždějícího si MARIÁNA GÁBORÍKA! Ten bez potíží zakončil do sítě přesunujícího se Quicka. Asistence: Frans Nielsen, Mats Zuccarello
    04:19 Marián GÁBORÍK - 1:0
     
    04:43
    No tak ani po inkasované brance se Evropané vůbec neštítí soupeře. Američané zahráli na icing a hned po buly vyslal tvrdou bombu Seidenberg. Quick tentokrát připraven.
     
    05:30
    Po delší době zahrozili Američané. Pavelski dostal precizní dlouhou přihrávku a oslovil ke střele Wheelera. Rána prošla přes blokujícího Cháru, nicméně puk letěl jen do hrudi slovenského brankáře.
     
    05:36
    Halák musel být znovu pozorný. Jeden z Američanů se rychle otočil a solidně vypálil. Puk se zastavil o Oshieho.
     
    06:21
    Hra se rychle přelévá ze strany na stranu. Evropané jsou trpěliví a čekají na zakončení, zatímco Američané se snaží zakončovat čím jak nejrychleji.
     
    06:54
    Patrick Kane se chtěl prosmýknout podél mantinelu, nicméně jeden z beků Týmu Evropy si s ním s noblesou poradil. Hvězdný útočník jde střídat.
     
    07:38
    Draisaitl chtěl vymyslet cosi zajímavého, ale v rohu kluziště byl důrazně zpracován soupeřem. Američané se však moc daleko nedostali.
     
    07:59
    Opět se favorizovaní hokejisté USA dostali k pouhému nahození po mantinelu. Za svou bránou tak uklidňuje hru Jaroslav Halák.
     
    08:31
    Velmi dobře to vymyslel Kopitar. Kapitán Týmu Evropy našel zadovkou zpoza brány Tatarovu hokejku, ale jeho střela byla výborně zablokována.
     
    08:58
    Američané nejsou v ideálním rozpoložení a opět jeden z nich pouze vyhazuje za Haláka. Slovenský gólman dosud neřešil těžší situaci.
     
    09:42
    Až nyní se Američané usadili v útočném pásmu. Nevýraznou střelu Halák v pohodě vyrazil a další pokus od modré čáry skončilo na brusli jednoho z bránících hráčů.
    09:42 Fotografie ze začátku turnaje.

     
    10:17
    Niskanen si teď s jedním ze spoluhráčů předával puk ze strany na stranu, nicméně v útočném pásmu nic moc vážného nevymyslel.
     
    10:39
    Trochu prostoru teď dostal Patrick Kane! Americký forvard na nic nečekal a rychle vystřelil, avšak puk letěl jen doprostřed brány, kde byl pozorný Halák.
     
    10:39
    Komerční přestávka.
     
    10:56
    Už se zase pokračuje ve hře. Wheeler nahodil puk od mantinelu a Parise tečoval kotouč těsně vedle tyče. Následně je pískán icing Týmu Evropy.
     
    11:05
    T.J.Oshie to udělal skvěl, když objel bránu a oslovil Niskanena. Jeho svižný pokus si to namířil opět jen do Haláka.
     
    11:19
    Ryan Kesler (EUR) likvidoval rychlý protiútok soupeře a pomohl si nedovoleně. Dvě trestné minuty za držení hole.
     
    11:58
    Fantastickou přihrávkou teď Gáborík našel jednoho ze spoluhráčů! Quick se ale stačil přesunout a skvěle zasáhl.
    11:58 Šance Gáboríka
     
    12:26
    Nyní se Američané osvobozují a posílají puk daleko od své brány. Na led míří čerstvá čtveřice.
     
    12:56
    Kopitar byl velmi blízko u Quicka, ale místo zakončení se ještě snažil nahrát na modrou čáru Josimu. Kotouče se ujal jeden z Američanů a přesilová hra za chvílí skončí.
     
    13:19
    USA v plném počtu.
     
    13:53
    Ani po ubráněném oslabení se ale Američané ne a ne vymanit z vlastního pásma. Tým Evropy se prezentuje opravdu skvěle.
     
    14:56
    Až nyní se Američanům podařilo na trvalejší dobu přenést hru do pásma soupeře. Kotouč se však jen odrazil k Halákovi a ten bez potíží přerušil hru.
     
    14:56
    Komerční přestávka.
     
    15:21
    Oshie se pokusil přenést hru na druhou stranu kluziště. Pacioretty číhal na kotouč, ale do souhry těchto borců zasáhl vracející se Thomas Vanek.
     
    15:35
    Další megašance Týmu Evropy! Zuccarello rozjel přečíslení, které vyústilo v jeho přihrávku na volného Franse Nielsena. Quick betonem zachránil USA od velké pohromy.
    15:35 Šance Týmu Evropy
     
    16:26
    Američané se snažili napadat Seidenberga a donutili jeho celek aspoň k zakázanému uvolnění. Hra se tak přesune před Jaroslava Haláka.
     
    16:56
    Skvělým pohybem nyní reprezentanti USA donutili soupeře k několika chybám. Celou akci přerušuje až Halák, který přikryl kotouč.
     
    17:21
    Po souboji v rohu kluziště se puk dostal na modrou čáru k Jacku Johnsonovi. Jeho prudké nahození bylo sraženo.
     
    17:53
    Rychlý výpad v podání Týmu Evropy vyústil v jemnou teč pokusu od mantinelu. Nyní už ale Američané uklidňují hru za vlastní bránou.
     
    18:18
    Už už to vypadalo na další přečíslení. Zuccarello však tentokrát nedosáhl na příliš dlouhou přihrávku spoluhráče.
     
    18:52
    Derek Stepan obdržel puk od Kanea a směřoval touš na hůl Jamese van Riemsdyka. Ten v dobrém postavení minul kotouč.
     
    19:23
    Týmu Evropy se po delší době daří kombinovat v útočném pásmu. Zdá se, že hráči USA se k dalšímu zakončení v této třetině nedostanou.
     
    19:54
    Stále je puk v pásmu USA. Bellemare ještě zkusil štěstí, nicméně jeho svižné nahození po rychlé otočce letělo mimo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část zápasu je minulostí a do kabin jdou spokojenější hráči evropského výběru. Ti se totiž zatím prezentují velmi dobře a dokonale zaskočili favorizované Spojené státy americké, když v 5. minutě Mariánem Gáboríkem využili přečíslení dvou na jednoho. Američané dosud neměli žádnou vyloženou šanci, ale naopak Quick musel řešit ještě jednu totožnou situaci, ze které inkasoval první branku. Tentokrát si poradil a díky němu je tak stav utkání jen 1:0. Američané však mají, o čem přemýšlet.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:35.
    Momentka z první třetiny.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Patrick Kane to vzal hodně od podlahy. Hned po přihrávce Dereka Stepana zkusil štěstí z velkého úhlu. Halák připraven.
     
    20:23
    Na druhé straně zahrozil Marián Gáborík. Slovenský útočník dostal prostor na levé straně a jeho pumalice prolétla těsně nad bránou Jonathana Quicka.
     
    21:18
    Američané tuto třetinu začínají velmi aktivně a snaží se kombinovat v útočném pásmu.
     
    21:35
    Evropané se po chybě McDonagha dostali do přečíslení, ale Niskanen se parádně položil na led a vypíchnul kotouč Kopitarovi do rohu kluziště.
    21:35 Šance Evropanů
     
    22:43
    nyní bylo k vidění několik nepřesností na obou stranách a celá pasáž je zakončena icingem Jacka Johnsona. Ten hrál na chvíli bez helmy, ale nyní už má náčiní opět na hlavě.
     
    22:56
    Pavelski vyhrál buly před Quickem a Parise dokázal rychle přenést hru na druhou stranu. Tam však Američané vůbec nic nevymysleli.
     
    23:09
    Naopak si musel dávat pozor Jonathan Quick. Pří přečíslení tří proti dvěma zakončoval z pravé strany, ale Quick dokázal zasáhnout ramenem.
     
    24:02
    Tým Evropy právě vstřelil gól!
    Neskutečné! Kane nejprve minul v dobré střelecké pozici, ale poté celá americká pětice zůstala ve středním pásmu a byl z toho brejk dva na nikoho. LEON DRAISAITL předal kotouč Niederreiterovi, který mu nabídku vrátil a německý útočník už měl hodně jednoduchou práci. Quick byl bez šance. Asistence: Nino Niederreiter, Tobias Rieder
    24:02 Leon DRAISAITL - 2:0
     
    24:26
    Podruhé v tomto utkání je dvěma trestnými minutami odměněn Ryan Kesler (USA). Penalizován byl za podražení.
     
    24:58
    Evropané sice kombinovali v útočném pásmu, ale finální souhra nebyla vůbec přesné a puk se odráží až za modrou čáru.
     
    25:14
    Backes šikovně vložil hůl do kombinace soupeře a mohl by si to mašírovat do úniku. Dobře se vrátil Ehrhoff.
     
    25:51
    Teď už ale Američané zahrozili ve vlastním oslabení. Jaroslav Halák si poradil, ale na podobné výpadky by si Tým Evropy měl dávat pozor.
     
    26:26
    USA v plném počtu.
     
    26:47
    Nepřesnost v rozehrávce Spojených států amerických. Je z toho zakázané uvolnění a hra se vrací před Quicka.
     
    27:07
    Ve středním pásmu sice získal kotouč Ryan Suter, ale výsledkem bylo jen slabé bekhendové posunutí puku k Halákovi. Ten hru přerušil.
     
    27:07
    Komerční přestávka.
     
    27:46
    Druhá evropská lajna dělala u Quicka opět hodně vzruchu. Zuccarello byl ale nakonec velmi důrazně odstaven.
     
    28:17
    Američané se však stále ne a ne dostat do klidu. Momentálně reprezentantům USA téměř nic nevychází a prosadit se nemůže ani hvězdný Patrick Kane.
     
    28:42
    Jedovatá dělovka nyní prolétla kolem Quickovy svatyně. Americký brankář měl velké štěstí, neboť se tam zřejmě Rieder snažil tečovat.
     
    29:18
    První velká šance USA! Kane získal puk ve středním pásmu a bylo z toho přečíslení. Žabička před brankoviště prošla až na Keslera, avšak Halák si se štěstím poradil.
     
    30:30
    V útočném pásmu se něco zajímavého pokusil vymyslet Backes. Jeho střelu měl tečovat Abdelkader, nicméně puk skončil sražen v rohu kluziště.
     
    30:59
    Opravdu velmi obtížně hledají Američané cestu až k zakončení. Další nepřesnost kazí potenciální akci Patricka Kanea.
     
    31:32
    Nyní Američané zvýšili aktivitu před Halákem a snaží se zakončovat z každé pozice. Pavelski po obtočení brány, ani Niskanen od modré čáry však Haláka neohrozil.
     
    32:11
    Přesilová hra pro Spojené státy americké. Příliš mnoho hráčů na ledě totiž měl Tým Evropy a je z toho početní výhody pro USA. Trest odsedí Tomáš Tatar.
     
    32:19
    Početní výhoda USA vypadá od prvních chvil velmi nebezpečně. Na Haláka už šla velmi slibná střela, nicméně nakonec puk zamířil vedle.
     
    32:54
    Carlson na Haláka poslal tvrdou dělovku od modré čáry. Nyní však slovenský gólman nemusel zasahovat, neboť puk zablokoval Chára.
     
    34:10
    Američané docílili branky, ale hlavní rozhodčí po shlédnutí videa gól neuznává! Van Riemsdyk totiž jednoznačně ramenem pohnul směrem k puku, který poté zapadl za Haláka.
     
    34:36
    Zdravě naštvaní Američané kombinují v útočném pásmu. Ozývají se také fanoušci, kteří cítí, že jejich oblíbenci potřebují podporu.
     
    35:08
    Komerční přestávka.
     
    35:31
    Gáborík ve středním pásmu dobře nabral rychlost, zakombinoval s Zuccarellem, avšak ve finální pasáži mu kotouč odskočil od hole.
     
    36:08
    Halák pouze vyrazil střelu od mantinelu a poté měl štěstí, když další projektil letěl jen vedle jeho brány. Američané přidávají pod kotel.
     
    36:19
    Z tlaku USA vyplývá vyloučení Christiana Ehrhoffa (EUR). Německý bek je vyloučen za podražení.
     
    36:24
    Chárovi se okamžitě po buly podařilo vyhodit puk aspoň do středního pásma. tam ale kotouč samozřejmě přebírají Američané.
     
    36:47
    Carlson výborně předal puk do strany na hůl Pavelskiho a jeho dělovka minula Halákovu svatyni jen o pár centimetrů!
     
    37:31
    Na Haláka letí jedna střela za druhou. Oshie ani Kane se však nedokázali trochu lépe trefit.
     
    37:55
    Další zablokovaná střela Oshieho, avšak Američané se ještě drží v útočném pásmu.
     
    38:19
    Tým Evropy v plném počtu.
     
    38:32
    Tým Evropy právě vstřelil gól!
    Zničehonic přichází třetí zářez evropského týmu. Ehrhoffův brejk ještě nevyšel, ale poté Hansen dokázal plácnout do kotouče a PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE výbornou tečí usměrnil puk k tyči Quickovy brány. Trochu šťastná trefa, ale rozhodně se počítá! Asistence: Jannik Hansen, Christian Ehrhoff
    38:32 Pierre-Édouard BELLEMARE - 3:0
     
    39:24
    Američané by jistě rádi rychle snížili, avšak zatím se jim nedaří získat kotouč. navíc je nyní pískán icing Spojených států amerických.
     
    39:53
    Na Quicka ještě letěla jedna střela až z pásma Týmu Evropy. S tímto projektilem však americký gólman neměl problém.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá část zápasu je minulostí a tentokrát už je to pro Spojené státy americké hodně alarmující. Ve 25. minutě totiž akci dva na gólmana zakončil Leon Draisaitl a v samotném závěru periody se štěstím navýšil vedení Týmu Evropy Pierre-Édouard Bellamare. Před třetí třetinou je tak stav utkání 3:0!
     
    Další třetina začne přibližně v 23:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Dva američtí hokejisté se vydali napadat, ale bylo to při signalizovaném postavení mimo hru a to znamená ofsajd.
     
    40:52
    McDonagh zkusil štěstí nahozením od mantinelu. Halák trochu nejistým zákrokem poslal kotouč za svou svatyni.
     
    41:06
    Na druhou stranu teď spěchal opět aktivní Mats Zuccarello. Norský hračička řešil přečíslení střelou z pravé strany, nicméně Quick byl připraven.
     
    41:40
    Zasahovat musel pro změnu Jaroslav Halák. Poradil si a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    42:17
    Američané výrazně zvýšili intenzitu střel na bránu, nicméně zatím to jsou velmi nevýrazné pokusy, které Halákovi nezpůsobují velké potíže.
     
    42:22
    Brandon Dubinsky (USA) se při souboji s Chárou nešikovně zapřel o soupeře a hokejka mu vylétla do tváře slovenského obra. Čtyři trestné minuty!
     
    42:49
    Hned trio hráčů USA se vydalo rychle dopředu, nicméně bylo z toho jen našetření několika cenných vteřin.
     
    43:25
    Halák vůbec neměl přehled o hře a za bránou nechal projít kotouč do volného prostoru, kde se objevil jeden z Američanů. Tahle přesilová hra rozhodně není ideální.
     
    43:42
    Velmi dobrá střelecká pozice pro Nielsena! Dánský útočník si připravil kotouč a vyslal jedovatou ránu z vrcholu levého kruhu. Quick kotouč vytěsnil mimo tři tyče.
     
    44:41
    Až teď se evropskému výběru podařilo usadit se na trvalo v útočném pásmu. Uvidíme, zda přijde nějaká šance.
     
    45:13
    Už už se zdálo, že se Američané ubrání velké šanci, ale nakonec to byl Quick, kdo musel přijít se skvělým zákrokem. Z dorážky zblízka se ho snažil překonat Tatar, nicméně americký gólman se opět vytáhl.
     
    45:46
    Kotouč je až u Haláka. Zdá se, že tato přesilová hra Týmu Evropy nepřinese další branku.
     
    46:08
    Zuccarello zadovkou zpoza brány našel Nielsena, ale ten na přední tyči přestřelil! Ouu, to byla šance!
     
    46:22
    USA v plném počtu.
     
    47:35
    A velký zákrok pro změnu vytáhl Halák! Nejprve sice jenom vyrazil střelu Oshieho, ale poté parádně zneškodnil dorážku Justina Abdelkadera.
     
    48:13
    Hra se velmi rychle přesouvá ze strany na stranu. Už hodně dlouho se nepřerušovalo.
     
    48:35
    Evropané se sice momentálně jen brání, ale bohatě jim stačí odrážet ataky soupeře. Kotouč se dostává do středního pásma.
     
    49:13
    Po zakázaném uvolnění USA a následném buly se hra rychle vrací před Haláka. Američané si však nyní ne a ne připravit střeleckou pozici.
     
    49:39
    Napadání USA je velmi kvalitní, nicméně u toho snaha favorizované reprezentace většinou končí.
     
    50:18
    Icing poté, co Andrej Sekera odehrál kotouč. Někteří hráč Evropy už vypadají trochu zataveně a nyní navíc nemohou vystřídat.
     
    50:35
    Další zakázané uvolnění v podání Týmu Evropy. Hra se vrací před Haláka a Američané by už nutně potřebovali skórovat.
     
    50:56
    John Carlson získal kotouč od Oshieho a dokázal zadovkou přihrát před brankoviště. Halák puk rychle stáhl pod lapačku!
     
    50:56
    Komerční přestávka.
     
    51:11
    Po krátké přestávce se pokračuje. Kopitar zaútočil po pravé straně, ale jeho svižné zakončení proletělo nad bránou Jonathana Quicka.
     
    51:54
    Teď musel zasahovat Halák! Pálil na něj totiž Wheeler, avšak slovenský brankář měl dobrý výhled a bez potíží schoval kotouč v náruči.
     
    52:22
    Troufnu si říct, že toto utkání už Američané v řádné hrací době rozhodně nevyhrají. Se štěstím se půjde do prodloužení, ale ani na to to rozhodně nevypadá.
     
    53:02
    Nejprve se do obrovské šance prodral Tatar, ale před bránou mu bylo znemožněno zakončení a následně musel být pozorný Halák. Ze všeho vyplývá přesilová hra pro USA.
     
    53:02
    Dvě trestné minuty pro Christiana Ehrhoffa (EUR). Přestupkem německého obránce bylo tentokrát nedovolené bránění.
     
    53:20
    Opravdu obrovský tlak do brankoviště v podání USA! Halák si po nahození od modré čáry poradil s několika pokusy o dorážky a byla z toho krátká strkanice.
     
    53:20
    Určitě se dalo vylučovat na obou stranách, ale sudí nakonec nechávají pokračovat ve hře 5 na 4.
     
    53:36
    Po krátké přihrávce od Kanea se jeden z Američanů rychle otočil a od tyče se snažil prodrat puk za Haláka. Neuspěl a kotouč letí přes celé kluziště.
     
    54:10
    Další vyhození Týmu Evropy ještě na modré čáře zastavil Jack Johnson. Velký tlak Spojených států amerických.
     
    54:26
    Halák dnes vypadá nepřekonatelně! Po závaru před bránou pustil hokejku a dvěma rukami rychle přikryl volný kotouč. Snaha o dorážku hned tří Američanů nebyla úspěšná.
     
    54:45
    Další dělovku z pravé strany Halák jen vyrazil, ale poté se kotouče chopil jeho spoluhráč a puk končí u Quicka.
     
    55:02
    Tým Evropy v plném počtu.
     
    55:29
    Další přesilová hra pro Spojené státy! Za hákování si jde dvě trestné minuty na lavici hanby odsedět Marián Gáborík (EUR).
     
    55:44
    Po souboji u modré čáry se Evropanům podařilo vytlačit hru do středního pásma. Tam začíná ofenzivní snaha USA.
     
    56:21
    Nyní to vypadalo velmi dobře. Bombu od modré čáry Halák pouze vyrazil a puk se chvíli ocitl u brankoviště. Nakonec se však Evropané ubránili a vyhazují kotouč přes celé kluziště.
     
    57:21
    Tak druhá část přesilové hry USA je opravdu velmi chabá. Vyloučený Gáborík se za chvíli vrátí na led.
     
    57:29
    Tým Evropy v plném počtu.
     
    57:44
    Rychlý přechod do útočného pásma. Wheeler to zkusil nahozením na vzdálenější tyč, avšak tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl a puk končí v rohu.
     
    58:13
    Dubinsky skvěle našel Abdelkadera, ale ten před bránou nedokázal usměrnit kotouč mezi tři tyče!
     
    58:41
    Američané stále nastěhovaní v útočném pásmu. K odvolání brankáře se Spojené státy zřejmě neodhodlají.
     
    59:00
    Předchozí akci USA přerušila nepřesnost u modré čáry a ofsajd. Nyní se už ale Američané s vidinou poslední minuty zápasu snaží aspoň o čestný úspěch.
     
    59:25
    Rychlejší protiútok Týmu Evropy rozjel Tatar, nicméně jeho postup byl příliš pomalý a je z toho postavení mimo hru.
     
    59:57
    Přeci jenom mohl Derek Stepan snížit! Kotouč se zastavil mezi kruhy, ale nízká rána proletěla těsně vedle Halákovy tyče.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a zrodilo se obrovské překvapení. Papírově největší outsider, tedy Tým Evropy, si totiž vyšlápl na velmi favorizované Spojené státy americké a po brankách Gáboríka, Draisaitla a Bellemarea si připisuje vítězství 3:0! Dá se říct, že to je zcela zasloužená výhra, neboť Američané již od prvních minut nepůsobili dobrým dojmem a ani závěrečný tlak nebyl nikterak uchvacující. Svěřenci Johna Torotelly se tedy dostávají do pozice, ve které si téměř nemohou dovolit zaváhání v dalším průběhu základní skupiny.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Jaroslav Halák (EUR) 35 zák., 0 gólů, 100%
    2. Marián Gáborík (EUR) 1+0
    3. Anže Kopitar (EUR) čas na ledě: 23:47
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale dovolím si vás pozvat na on-line přenos z utkání našich reprezentantů proti Kanadě, které od 2:00 odkomentuje můj kolega Michal Belšán. Dobrou noc! (00:18:49)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 5. Gáborík (Nielsen, Zuccarello), 25. Draisaitl (Niederreiter, Rieder), 39. Bellemare (Hansen, Ehrhoff)


    Tým Evropy: Halák (Grubauer) – Josi, Seidenberg, Chára, Sekera, Ehrhoff, Streit – Tatar, Kopitar (C), Hossa – Gáborík, Nielsen, Zuccarello – Rieder, Draisaitl, Niederreiter – Vanek, Bellemare, Hansen.
    USA: Quick (Bishop) – Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, J. Johnson, E. Johnson – Pavelski (C), Parise, Wheeler – van Riemsdyk, Stepan, Kane – Pacioretty, Kesler, Oshie – Abdelkader, Dubinsky, Backes.

    Rozhodčí: Sutherland, Dwyer – Heyer, Amell (vš. CAN)
    bahis siteleri