Německo – Česko 1:5 (kon.)
konec
Německo
1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Česko
Sobota 17.09.2016, 13:10 • NETZSCH-Arena Selb • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě všechno, ale ze Selbu se ještě zdaleka neloučím. Ve 20 hodin nás čeká souboj Německo versus Česko tentokrát v kategorii do 18 let, zítra od 8:30 pak přijde na řadu odveta patnáctky a tečku obstará v 11:45 bitva osmnáctky s Rakouskem. Tak zůstaňte s námi! (15:16:50)
     
    No, to by šlo! České hokejistky do 15 let za sebou mají první zápas sezóny a vůbec v něm nezklamaly. První třetina ještě byla rozháraná a s velkým množstvím chyb, ale to se dá na začátku ročníku očekávat. Od druhé části jsme už dostali hru zcela pod kontrolu a nakonec je z toho bezproblémové vítězství 5:1.

    Hattrickem se prosadila kapitánka Kristýna Kaltounková, brankářka Kateřina Dvořáková odchytala výborné utkání, v první části přitom čelila dokonce dvěma trestným střílením. Svůj premiérový gól v prvním reprezentačním zápase vstřelila obránkyně Renata Mudráková.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Německo útočnice Pauline Gruchotová a za Česko brankářka Kateřina Dvořáková.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Čárová sudí odvolala německé zakázané uvolnění, možná jako jediná viděla teč Terezy Mazancové. To nám nemusí vadit, už jsme kompletní.
     
    58:49
    Reprezentantky se brání zatím bez sebemenších problémů, snad žádné nepřijdou ani do závěrečné sirény.
     
    57:32
    A tak přece jenom přichází české oslabení, důvodem je vražení na hrazení v podání Patricie Škorpíkové (CZE).
     
    57:10
    Tentokrát se naše kapitánka zjevila v téměř brankové akci, před modrým půlkruhem jí však soupeřky i s Dislovou nakonec zastavily.
     
    55:43
    Kristýna Kaltounková u hrazení přibrousila, je na to zvyklá od kluků. Ruku na srdce, mohlo z toho být vyloučení, nicméně sudí nechala zákrok být. Německá gólmanka však zmateně vyjela až k vrátkám střídačky, kde jí teprve spoluhráčky řekly, že nemají ponechanou výhodu! Prázdné klece se nám ale nepodařilo využít.
     
    55:09
    Moc pěkně to myslela Beata Svatošová, která zpoza brány hledala Nikol Nepokojovou. Přihrávku ale nadzvedla německá hokejka a puk odskákal pryč.
     
    54:27
    Luisa Welckeová si počkala mezi českými obránkyněmi, naštěstí pro nás jí kotouč ujel. Ale doběhla ho a Dvořáková musela ještě vykopnout pravý beton.
     
    53:54
    Skutečně registrujeme zvýšený pohyb našich soupeřek. Ale brzy jsme se osvobodili.
     
    53:28
    Česká reprezentace ve třetí třetině zcela v klidu kontroluje náskok, Německo si teď vybírá oddechový čas a ještě zkusí s brankovým stavem něco udělat.
     
    52:53
    Sophie Dislová chtěla shrábnout nahození Petřekové lapačkou, ovšem vypadlo jí. Náš první útok se přes minutový tlak neprosadil.
     
    52:16
    Akci podražené Kaltounkové dokončily spoluhráčky, kotouč se před brankovištěm odrazil na německé hole.
     
    51:44
    Naše reprezentace je nyní trochu pasivnější, chvíli se jí nepodařilo rozehrát.
     
    51:06
    Po hodně dlouhé době se Němky dostaly ke kotouči v našem pásmu. Jedna z nich chtěla Dvořákovou překvapit z ostrého úhlu, ovšem puk poslala jen rovnoběžně s čarou pryč.
     
    50:25
    Luisa Welckeová zvládla bruslařský souboj s Terezou Mazancovou, měla k dobru nějaký ten metr a naši průbojnou útočnici nepustila do sóla.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Christofová (Welckeová) – 3. Kaltounková (Čajanová), 11. Škorpíková (Mazancová), 25. Mudráková (Mazancová), 35. Kaltounková (Čajanová, Petřeková), 44. Kaltounková (Čajanová, Pejšová)


    Německo: Dislová (Wirthová) – Badurová, Kohbergová, Heinzová, Cyruliesová, Mayerová, Fuchsová, Harková, Raschkeová "C" – Liangová, Levringhausová "A", Millerová, Voigtová, Christofová, Gruchotová "A", Luisa Welckeová, Sterziková, Zellnerová, Bartellová, Kaiserová. Trenér: Florian Neumayer.
    Česko: Dvořáková (Hřívová) – Pejšová "A", Krsová, Mudráková, Chladová, Habartová, Hanzlíková, Kučerová, Czerweková – Čajanová "A", Kaltounková "C", Petřeková – Černá, Škorpíková, Mazancová – Chwastková, Sýkorová, Bartáková – Nepokojová, Horáková, Svatošová. Trenér: Roman Kosina.

    Rozhodčí: Weissová – Männleinová, Sauerová (všechny GER).
    bahis siteleri