Čeljabinsk – Ufa 4:2 (kon.) | Jokerit – Omsk 3:4 (0:2 po s.n.) | Riga – Novosibirsk 3:4 (kon.)
Minsk – Novokuzněck 4:2 (kon.) | Viťaz – Soči 4:3 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
HC Slovan – Záhřeb 3:2 (3:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
Jokerit Helsinky
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Avangard Omsk
Sobota 17.09.2016, 15:00 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Maxim PESTUŠKO - 3:4
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Avangard Omsk.
    Autorem vítězné branky je MAXIM PESTUŠKO.
     
    62:49
    Poněkud nevýrazné prodloužení teď rozvířil Sakari Salminen, který těžil z práce Petera Regina. Rána finského forvarda šla zblízka jen do Furcha!
    59:59 Tommi HUHTALA - 3:3
     
    59:59
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Naprosto neuvěřitelné! Poslední akce Jokeritu končí vyrovnáním! Kulda zpoza brány předal puk Reginovi, který sice trefil tyč, ale důrazný TOMMI HUHTALA vteřinu před koncem dotlačil puk za brankovou čáru! Asistence: Peter Regin
     
    59:03
    Až teď se domácí vrátili do útočného pásma a vytvořili obrovský tlak do brankoviště! Furch situaci ustál.
     
    57:34
    Jokerit odvolává brankáře. Přesilová hra 6 na 4!
     
    57:19
    Teď ale finský elek dostane šanci na vyrovnání. Denis Paršin (OMS) u mantinelu přidržel puk na ledě a je potrestán dvěma minutami na lavici hanby.
    55:50 Valentin PJANOV - 2:3
     
    55:50
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v závěru třetiny znovu do vedení! Trochu se štěstím se nyní puk dostal od mantinelu mezi kruhy, kde byl připraven VALENTIN PJANOV a ten parádní střelou trefil horní část brány! Asistence: Derek Roy
     
    55:42
    Huhtala skvěle přihrával před Furcha a Medveděv si málem srazil kotouč do vlastní brány. Nakonec se rozvlnila jen boční síť a po rychlé akci hostů musel zasahovat Helenius.
     
    52:52
    Obrovský zámek domácích! Dvakrát sice hostí dobře znemožnili střelu, ale puk nakonec doputoval k Salminenovi. Ten zblízka z levé strany zakončil jen do Furchovy lapačky.
     
    51:26
    Jevgenij Medveděv (OMS) při bránění Jormakky fauloval a odsedí si dvě trestné minuty za hákování.
     
    51:26
    Hosté zaváhali u vlastní brány a Jormakka měl na hokejce vedení! Přihrávku však dostal za paty a bekhendem přesunujícího se Furcha nepřekonal!
     
    50:23
    Jedovaté nahození jednoho z domácích se zastavilo zřejmě o konstrukci Furchovy brány. Poté byl útočník Jokeritu atakován na brankovišti, ale ani teď se nebude vylučovat.
     
    44:30
    Hosté si zahrají v početní převaze. Nejdříve to sice vypadalo a faul hostujícího hráče, ale poté se Mika Niemi (JOK) ohnal po sokovi a dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    39:03
    Při Heleniusovi stálo velké štěstí. Pestuško se totiž fantasticky dokázal uvolnit a zakončoval z levého kruhu. Na poslední chvíli jeho ránu trochu srazil Kulda a puk letěl vedle brány.
    36:34 Mika NIEMI - 2:2
     
    36:34
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Máme znovu vyrovnáno! Za Furchovou svatyní se s kotoučem objevil Jormakka, který přihrával na Keränena, avšak ten puk pouze tečí usměrnil před MIKKA NIEMIHO. Finský forvard pak skóroval do odkryté části brány. Asistence: Michael Keränen, Pekka Jormakka
     
    33:59
    A také se to povedlo! Rychlý ťukec na jeden dotek zastavil až fantasticky zasahující Helenius, jenž se natáhl a levým betonem vykopl kotouč z brankoviště.
     
    33:09
    To byla šance na vyrovnání! Niemi za Furchem odebral kotouč soupeři a našel dojíždějícího Marjamäkiho. Jeho ránu z první však Furch zneškodnil!
     
    32:02
    Navíc se bude vylučovat! Na dobrý pohyb soupeře nedokázal zareagovat Rasmus Rissanen (JOK) a jsou z toho dvě trestné minuty za podražení.
    24:36 Dmitrij MALCEV - 1:2
     
    24:36
    Avangard právě vstřelil branku!
    Zničehonic však přichází druhá branka Omsku, který jde opět do vedení. Fajzullin na sebe natáhl beka a poté z levé strany přihrál mezi kruhy na hůl DMITRIJE MALCEVA. Hostující útočník puk netrefil ideálně, ale na překonání finského brankáře to stačilo. Asistence: Danil Fajzullin, Alexandr Kučerjavenko
     
    17:11
    Charles Genoway se zjevil ve stoprocentní tutovce! Jakožto obránce se zjevil až před Furchem, ale jeho nebezpečné zakončení skončilo sraženo v ochranné síti.
     
    16:16
    Pro hosty může být hůře. Ilja Děrvuk (OMS) se za bránou snažil získat kotouč, ale místo toho se mu hokejka vzpříčila mezi nohami domácího hráče a jsou z toho dvě trestné minuty za podražení.
    15:07 Joey HISHON - 1:1
     
    15:07
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Je tady bleskové vyrovnání! Huhtala posunul puk po mantinelu za bránu, kde se objevil Arturs Kulda a ten neatakován přihrál před bránu. Obrana Omsku zcela zapomněla na rozjetého JOEYE HISHONA, jenž okamžitým zakončením překonal zmateného brankáře hostů. Asistence: Arturs Kulda, Tommi Huhtala
    13:30 Alexandr KUČERJAVENKO - 0:1
     
    13:30
    Avangard právě vstřelil branku!
    Jeden z domácích si dobře sjížděl před Furcha, ale nakonec celá akce znamenala brejk soupeře a ten končí brankou. Valentin Pjanov šikovně rozjel přečíslení tří na dva, přihrál na volného ALEXANDRA KUČERJAVENKA a jeho rána skončila po břevnem Heleniusovy svatyně. Asistence: Valentin Pjanov
     
    10:08
    Naprosto zbytečný zákrok od Jonase Ahnelöva (OMS), který přijel do souboje jako třetí, ramenem trefil hlavu soupeře a inkasuje trest na 2+10 minut.
     
    06:57
    Obrovská šance Omsku! Rozjetý Fiščenko dostal při přečíslení dvou na jednoho kotouč, avšak Helenius se fantasticky roztáhl a zastavil jeho zakončení!
     
    04:42
    A přesilovou hru si pro změnu zahrají domácí. Hned čtyři trestné minuty za vysokou hůl totiž dostává Valentina Pjanov (OMS).
     
    02:36
    K vidění bude první přesilová hra. Tommi Huhtala (JOK) při napadání strčil hokejku mezi nohy soupeře a dostává dvě trestné minuty za podražení.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 16. Hishon (A. Kulda, Huhtala), 37. Niemi (Keränen, Jormakka), 60. Huhtala (Regin) – 14. Kučerjavenko (Pjanov), 25. Malcev (Fajzullin, Kučerjavenko), 56. Pjanov (Roy), rozh. náj. Pestuško

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Joey Hishon (JOK)
    0:1   Ilja Zubov (OMS)
    2. série:
    0:1   Michael Keränen (JOK)
    0:2   Maxim Pestuško (OMS)


    Jokerit Helsinky: Helenius (Zapolski) – Rissanen, Ch. Genoway, Jaakola, A. Kulda, Lauridsen, Jensen, Rautanen – Salminen, Huhtala, Regin – Talaja, O'Neill, Hishon – Niemi, Jormakka, Keränen – Anttila, Wirtanen, Marjamäki.
    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Děrvuk, J. Medveděv, Ahnelöv, Kulik, Kutějkin, Lisov, Minejev – Pestuško, Roy, Pěrežogin – Zubov, Paršin, I. Michejev – Pjanov, Kučerjavenko, Fajzullin – A. Gluchov, Lauta, Fiščenko – Malcev.

    Rozhodčí: Olenin, Sergejev – Šeljanin, Sivov
    bahis siteleri