Německo – Česko 1:5 (kon.)
konec
Německo
1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Česko
Sobota 17.09.2016, 13:10 • NETZSCH-Arena Selb • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Příjemnou sobotu z Německa. Uprostřed září patří zimní stadion v německém Selbu tradičně hokejistkám do 15 a 18 let, včera odehrála první zápas naše osmnáctka a Ruskám podlehla 0:1. Teď už je na řadě první díl dvojutkání patnáctky s domácím Německem.

    Naše reprezentace do něj vstupuje jako favorit, nicméně do boje vyrazí prakticky s novým týmem – plných 14 hráček totiž čeká premiéra v národním dresu! Těžko tak věštit scénář zápasů. Děvčata v trénincích nezklamala, ale jakmile padne na led úvodní buly, psychika může hrát své.

    Věřme, že české naděje navážou na předchozí generaci a nenechají nikoho na pochybách, kde rostou lepší hokejistky!
     
    Nominace českého týmu:

    Brankářky:
    Kateřina Dvořáková (Benešov), Alexandra Hřívová (Nový Jičín).

    Obránkyně:
    Vanda Krsová (Klatovy), Daniela Pejšová (Chomutov), Adéla Hanzlíková (Rokycany), Lucie Kučerová (Vítkovice), Denisa Habartová (Sedlčany), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Renata Mudráková (Brumov-Bylnice), Tereza Czerweková (Sušice).

    Útočnice:
    Beata Svatošová (Choceň), Kristýna Kaltounková (Jihlava), Kateřina Petřeková (Olomouc), Patricie Škorpíková (Karviná), Sára Čajanová (Zlín), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav), Karolína Sýkorová (Liberec), Nikol Nepokojová (Chotěboř), Tereza Chwastková, Barbora Bartáková (obě Sedlčany), Tereza Horáková (Třebechovice), Zuzana Černá (Benešov).
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Dislová (Wirthová) – Badurová, Kohbergová, Heinzová, Cyruliesová, Mayerová, Fuchsová, Harková, Raschkeová "C" – Liangová, Levringhausová "A", Millerová, Voigtová, Christofová, Gruchotová "A", Luisa Welckeová, Sterziková, Zellnerová, Bartellová, Kaiserová. Trenér: Florian Neumayer.

    Česko: Dvořáková (Hřívová) – Pejšová "A", Krsová, Mudráková, Chladová, Habartová, Hanzlíková, Kučerová, Czerweková – Čajanová "A", Kaltounková "C", Petřeková – Černá, Škorpíková, Mazancová – Chwastková, Sýkorová, Bartáková – Nepokojová, Horáková, Svatošová. Trenér: Roman Kosina.

    Rozhodčí: Weissová – Männleinová, Sauerová (všechny GER).
     
    Start zápasu se přibližně o 5 až 10 minut opozdí.
     
    Stadionem v Selbu dozněly obě státní hymny a teď už můžeme jít na věc! Český tým vede jako kapitánka Kristýna Kaltounková, která má s touhle rolí zkušenosti už z únorového turnaje ve Dvoře Králové nad Labem. Do branky se dnes poprvé v životě postaví drobná Kateřina Dvořáková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    A právě Kaltounková hned v úvodním střídání vybojovala německý faul! Ronja Harková (GER) je vyloučena za podražení, musela zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    00:43
    Střelu Renaty Mudrákové dorážela Patricie Škorpíková, bohužel ze skvělé pozice těsně míjí.
     
    01:21
    Češky se vzápětí znovu usadily v útočném pásmu, ale Němky se osvobozují.
     
    01:47
    Denisa Habartová hledala z pravé strany spoluhráčku před brankou, ale soupeřky na poslední chvíli zasáhly a opět vyhazují.
     
    02:14
    V závěru přesilovky zůstala před brankou volná Tereza Mazancová, narazila však na levý beton gólmanky.
     
    02:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka jako taková ještě ke změně skóre nestačila, ale sedm sekund po jejím skončení už zcela zaslouženě otevíráme skóre! Zpoza branky narýsovala rychlý oblouk KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ a bekhendem zasunula ke druhé tyčce – 0:1! Asistence: Sára Čajanová.
     
    03:23
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jenže ani ne za minutu je český náskok minulostí. Němky nás na chvíli sevřely a střelu Welckeové ještě Dvořáková zachytila, jenže puk se jí vykutálel vedle tyčky. Tam čekala NINA CHRISTOFOVÁ, která ho rychle zasunula do odkryté české klece – 1:1. Asistence: Luisa Welckeová.
     
    04:48
    Elitní česká formace chce rychle odpovědět. Kaltounková tečovala pokus Čajanové, ale brankářka Dislová puk vyrazila.
     
    05:29
    Náš tým nyní usilovně forčekoval v útočném pásmu. Jednou se Němky osvobodily na hranici icingu, pak už dokázaly vyvézt kotouč do útoku.
     
    06:16
    Levá obránkyně české setavy Viktorie Chladová rychle vystoupila a přečetla německou rozehrávku ještě před červenou čarou.
     
    06:37
    Sára Čajanová vzala puk o Kaltounkové a poslala ho před branku Kateřině Petřekové. Škoda, že přihrávka šla tak o deset centimetrů dál, než by potřebovala.
     
    07:05
    Češky si brousily zuby na gól, ale pak chybovaly a pustily do brejku Bartellovou. Ta nám dokázala, že lapačka Dvořákové rozhodně není její slabinou – krásně máchla proti puku a náš tým zachránila!
     
    07:38
    Úvod zápasu je oboustranně otevřený. Na druhé straně ujela do sóla Tereza Mazancová, vytáhla bekhendovou kličku, která určitě nebyla špatným řešením. Jenže Dislová její úmysl přečetla, to byl parádní zákrok.
     
    08:24
    Nyní už se hra trochu uklidnila. Mazancová po vhazování ještě dvakrát pálila, jakmile se na led dostal třetí útok, nepropasíroval kotouč do brankoviště.
     
    08:51
    Německo se vzápětí dopustilo prvního ofsajdu.
     
    09:17
    Škoda! Kaltounková se už už protahovala kolem obránkyně do sóla, ale na kotouč těsně nedosáhla.
     
    09:53
    Česká kapitánka poté střílela od levého hrazení. Kotouč byl podle všeho tečovaný, nicméně rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    10:09
    Mazancová skvěle vybojovala puk pro Zuzanu Černou. Ta v přečíslení znovu narazila na levý beton Dislové.
     
    10:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po další rychlé akci našeho druhého útoku si bereme zpátky ztracené vedení! Tereza Mazancová předvedla vynikající oči, když z pravé strany prostrčila puk před branku PATRICII ŠKORPÍKOVÉ. Ta rychle zasunula za záda gólmanky – 1:2! Asistence: Tereza Mazancová.
     
    11:31
    Česká sestava však znovu musí dávat po vstřeleném gólu pozor. Teď bylo velké štěstí, že volná hráčka před brankou nestihla přesně zakončit.
     
    12:21
    Na přihrávku z druhé vlny si počkala naše obránkyně Daniela Pejšová, zkoušela to přízemní střelou. Dislová byla na ledě hodně rychle.
     
    12:59
    Panečku, tohle je sebevědomí! Pejšová vzápětí dostala puk asi mezi třemi soupeřkami, ovšem i z takového sevření se dokázala proháčkovat. Až v poslední chvíli jí puk ujel.
     
    13:58
    Také Kateřina Dvořáková musí zůstat ve střehu, špičkou levého betonu vykopla pokus Luisy Welckeové.
     
    14:08
    Tereza Mazancová (CZE) vzápětí dojížděla hráčku s kotoučem, ale dopustila se přitom držení. Poprvé si vyzkoušíme oslabení.
     
    14:54
    Naše čtveřice se z první ožehavé situace rychle osvobodila a Daniela Pejšová pak uspořila řadu cenných vteřinek.
     
    15:22
    Velký bruslařský souboj svedla Vanda Krsová s Ninou Christofovou, která se poroučela k ledu. Rozhodčí nejdřív nic neukázala, ale nakonec nařizuje trestné střílení pro Německo!
     
    15:22
    Skvěle, Kateřina Dvořáková nás udržela ve vedení! Christofové puk ujel, ale ještě ho vzala a z levé strany udělala zcela očekávanou bekhendovou kličku. Na ledě se jí zjevil beton naší gólmanky, tak kotouč zvedla, ale Dvořáková ho vyrážečkou vyškrábla nad branku!
     
    16:22
    Český výběr už byl kompletní, ale dlouho si to neužil. Čárová rozhodčí totiž vzápětí viděla naši hru v šesti. I když naše střídačka hodně protestuje, tak bohužel menší trest nedokáže odvrátit. Odpyká ho Barbora Bartáková (CZE).
     
    17:05
    V oslabení jsme mohli Němám vrátit předchozí situaci i s úroky. Daniela Pejšová ale nakonec nedokázala přebruslit německé obránkyně, které zpomalily její střelu.
     
    17:41
    Jestli jsme před chvílí střídali trochu pomaleji, pak nevím, jak nazvat, co teď předvedly před střídačkou Němky. Jenže hra pokračuje.
     
    18:32
    Děvčata jsou kompletní a tentokrát sehrála famózní oslabení. Před jeho koncem dorážela v brankovišti Škorpíková, ale puk za čáru nedostala!
     
    18:44
    Německo vzápětí po českém faulu pojede druhé trestné střílení.
     
    18:44
    Christofové po první trefě už není přáno, právě ona se k nájezdu znovu rozjela a po něm musela jen zlostně seknout do ledu! Další bekhendovou kličku možná Dvořáková vytáhla špičkou betonu, možná Christofová minula sama.
     
    19:21
    Jak je zvykem Daniely Pejšové, opět se aktivně zapojila do útoku. Dislová dnes souboj s českou obránkyní zatím vyhrává.
     
    19:55
    Ještě jednu šanci měla Tereza Mazancová, která šla po rozehrávající Němce jako vosa po medu. Ale z těžké pozice pak bekhendem netrefila branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na začátek sezóny tedy pěkná divočina! Česká patnáctka vede po první třetině nad Německem 2:1, ale gólových šancí jsme viděli daleko víc. Víc jich měl určitě náš tým, ale Němky zase jely dvě trestná střílení, Kateřina Dvořáková v obou případech Ninu Christofovou vychytala. Oba nájezdy byly sporné, hlavní rozhodčí nám zatím moc "nedopřává".

    Druhá třetina začne přibližně v 13:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Daniele Pejšové proklouzl kotouč a Welckeová byla před Dvořákovou sama. V poslední chvíli jí však Pejšová klepla do hokejky a ve spolupráci s gólmankou chybu napravila.
     
    21:52
    Na druhé straně čekala před brankovištěm Tereza Mazancová, ale poslední německá hokejka přihrávku zblokovala.
     
    22:17
    Třetí český útok se perfektně navezl do brankoviště. Karolína Sýkorová se při pokusu o dorážku poroučela k ledu a jakmile už ležely v modrém půlkruhu tři hráčky, rozhodčí přerušuje.
     
    23:23
    Kaltounková posunula ve středním pásmu Petřekové. Ta udělala po přejezdu modré čáry kličku do středu, její střelu Dislová vyrazila do rohu.
     
    24:02
    A znovu naše kapitánka nabila Kateřině Petřekové, ale velký nápor na brankoviště gólem nekončí!
     
    24:31
    Dalším kotoučem hledala Kaltounková zpoza brány Pejšovou, ta na něj nedosáhla a Němky se osvobozují.
     
    24:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda, vedeme o dvě branky! Český tým vydržel v náporu a namísto kombinačních akcí se ujala střela z dálky. Tu přesně vyslala RENATA MUDRÁKOVÁ a protože Dislová měla trochu zakrytý výhled, puk zaplul za její záda! Po gólové radosti si pro něj Mudráková zajela za rozhodčí, protože ve svém prvním zápase střílí premiérový gól – 1:3. Asistence: Tereza Mazancová.
     
    26:30
    Domácí reprezentace se vzápětí znovu oklepala a zahraje si přesilovku. Daniela Pejšová (CZE) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    27:32
    Především neústupná dvojice Mazancová – Škorpíková šetří čas, ale teď ji napodobuje i další obranná čtveřice.
     
    28:11
    První střelu v přesilovce vyslala až nyní Jennifer Millerová, bylo to z velkého úhlu a Dvořáková neměla problém.
     
    28:35
    Skvěle odpracované oslabení je minulostí, hrajeme v plném počtu.
     
    28:59
    Ale Němky nám předešlé dvě minuty slušně oplácejí, bleskově totiž přistupují k rozehrávajícím českým hokejistkám.
     
    29:21
    Přesto jsme dokázali založit kombinaci a Kaltounková v přečíslení vybídla Sáru Čajanovou. Její bekhend Dislová vyrazila před sebe, dojíždějící Petřekové moc nechybělo.
     
    29:44
    Patricie Škorpíková se krásně uvolnila kolem soupeřky, která jí pak zezadu zahákovala hokejku a útočnice Karviné musela zakončovat z velkého úhlu. Píšťalka mlčí.
     
    30:23
    Elitní formace chybovala v obranném pásmu, což mohla potrestat Pauline Gruchotová. Střela se jí ale tolik nepovedla a Dvořáková ji schovala ve výstroji.
     
    30:58
    Za německou brankou neúnavně bojovala Tereza Mazancová, akcí za ní dokonaly spoluhráčky. Dislová má puk ve své moci.
     
    31:42
    Jestli se nepletu, právě teď je poprvé ve hře naše čtvrtá formace – jak ji tedy trenéři mají ve zvyku nazývat, "druhá třetí" formace. Nahradí tu "první třetí", ale je možné, že dojde k drobným změnám.
     
    32:41
    To je obrovská škoda! Gólových šancí tolik není, tím spíš je musíme využívat. Kaltounková jen napálila vyjetou gólmanku, která pak ještě famózně sebrala dorážku z hokejky Pejšové.
     
    33:20
    Luisa Welckeová cílila nad beton Kateřiny Dvořákové. Ta ale měla na svém místě připravenou lapačku.
     
    33:53
    Němky se v krátkém rozmezí dostaly dvakrát do brankoviště. Levringhausová hledala místo u bližší tyčky, ale Dvořáková se tam výtečně přesunula!
     
    34:33
    V rychlém německém protiútoku nám pomohlo, že jedna z mladičkých hráček v bílém nezpracovala přihrávku.
     
    34:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Já myslím, že takových akcí uvidíme v sezóně víc. Zrovna ve chvíli, kdy byl český tým v útlumu, se KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ po vyhraném vhazování rozjela po pravém mantinelu. Přebruslila německou obránkyni, vykroužila na střed hřiště a i když jí puk o kousek ujel, i zleva pak dokázala najít místečko u bližší tyče a individuální krasojízdu zakončila čtvrtým gólem – 1:4! Asistence: Kateřina Petřeková, Sára Čajanová.
     
    36:29
    Po psychické stránce by tahle branka měla našim děvčatům zase pomoci. Nyní se ovšem hra trochu uklidnila, ale už se usazujeme ve třetině.
     
    37:18
    Solidní česká rotace skončila střelou Patricie Škorpíkové. Ta se snášela k ledu a ještě ji chtěla tečovat Mazancová, ovšem Dislová zasáhla.
     
    38:30
    Kapitánka Kaltounková mohla završit hattrick, když Němky špatně střídaly a pustily ji do sóla. Jenže napálila tyčku!
     
    38:45
    Kaltounková napříč brankovištěm přistrčila Sáře Čajanové, která dala pátý český gól. Všichni jsme ho naprosto jasně viděli, tady není vůbec co řešit. Ale puk se odrazil ven od zadní konstrukce celkem rychle a zmatená rozhodčí k překvapení celého stadionu rozpažuje! Neuvěřitelné!
     
    39:32
    I němečtí kolegové tady na stupínku pokyvují. No, za stavu 4:1 by to náš tým nemuselo tolik poznamenat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Krádež za bílého dne, asi tak bych nazval poslední okamžik. Ale nevadí. Český tým už ve druhé třetině tolik nechyboval a počkal si na svoje šance, které přetavil v zasloužené vedení 4:1. Naše hra si pomalu sedá. To se zřejmě moc nelíbí paní rozhodčí Ramoně Weissové, která nás řeže a nyní neuznala Sáře Čajanové naprosto evidentní pátý gól.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:41.
     
    Ještě si chvilku počkáme, než uschnou louže na ledě. Pak zkusíme dát radši nějaký ošklivý gól, hezké se prý dneska neuznávají...
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Když našim hokejistkám vypíchla puk Raschkeová, nevšimla si, že jí v pásmu leží spoluhráčka Welckeová. Takže se píská ofsajd.
     
    40:53
    Kaltounková při přejezdu do útoku zapomněla kotouč na modré čáře, a tak naše akce zase rychle skončila.
     
    41:27
    Nyní se Češkám nevedlo už ve středním pásmu, takže to pro změnu zkusí Němky.
     
    42:16
    Mudráková s Horákovou se snažily vydolovat puk u hrazení v naší třetině, české hráčky nakonec souboj vyhrály.
     
    42:45
    Na druhé straně se pak náš čtvrtý útok dostal ke střele z levého kruhu. Škoda, že ji zblokovala německá obránkyně.
     
    43:22
    Kaltounková zase zkusila Němky překvapit výjezdem zpoza klece, ale potom byla v tísni a puk jí ujel.
     
    43:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tuhle branku už nám nikdo nevezme a musím říct, že ani ona nezklamala oko náročného diváka! Střela Daniely Pejšové z levé strany byla zblokována, ale Sára Čajanová potom rychle našla KRISTÝNU KALTOUNKOVOU, která puk bleskově dopravila do branky a slaví hattrick! Asistence: Sára Čajanová, Daniela Pejšová.
     
    45:09
    Další střídání si pro sebe vyhradila Patricie Škorpíková, dnes rozhodně ne poprvé obkroužila soupeřku. Na Dislovou pak ale tváří v tvář nevyzrála.
     
    46:33
    Kristýna Kaltounková využila špatného německého střídání a v samostatném nájezdu přemýšlela, jak skórovat počtvrté. Zakončila parádně s hokejkou mezi nohama, ale Kyselovu kličku jí Dislová zastavila!
     
    47:59
    Německo je za (téměř) rozhodnutého stavu dost odevzdané. Škoda, že se to nepodařilo využít Daniele Pejšové, která místo nahrávky na úplně volnou Petřekovou volila střelu z úhlu.
     
    48:48
    Ani čtvrtá lajna to nechtěla nechat jen tak a v útočném pásmu si vynutila faul. Amelle Cyruliesová (GER) si odpočine na dvě minuty za držení.
     
    49:38
    Zuzana Černá v přečíslení tří proti jedné trefuje německou tyčku!
     
    49:54
    Německo se osvobozuje a náš druhý útok musí začít ze svého pásma.
     
    50:25
    Luisa Welckeová zvládla bruslařský souboj s Terezou Mazancovou, měla k dobru nějaký ten metr a naši průbojnou útočnici nepustila do sóla.
     
    51:06
    Po hodně dlouhé době se Němky dostaly ke kotouči v našem pásmu. Jedna z nich chtěla Dvořákovou překvapit z ostrého úhlu, ovšem puk poslala jen rovnoběžně s čarou pryč.
     
    51:44
    Naše reprezentace je nyní trochu pasivnější, chvíli se jí nepodařilo rozehrát.
     
    52:16
    Akci podražené Kaltounkové dokončily spoluhráčky, kotouč se před brankovištěm odrazil na německé hole.
     
    52:53
    Sophie Dislová chtěla shrábnout nahození Petřekové lapačkou, ovšem vypadlo jí. Náš první útok se přes minutový tlak neprosadil.
     
    53:28
    Česká reprezentace ve třetí třetině zcela v klidu kontroluje náskok, Německo si teď vybírá oddechový čas a ještě zkusí s brankovým stavem něco udělat.
     
    53:54
    Skutečně registrujeme zvýšený pohyb našich soupeřek. Ale brzy jsme se osvobodili.
     
    54:27
    Luisa Welckeová si počkala mezi českými obránkyněmi, naštěstí pro nás jí kotouč ujel. Ale doběhla ho a Dvořáková musela ještě vykopnout pravý beton.
     
    55:09
    Moc pěkně to myslela Beata Svatošová, která zpoza brány hledala Nikol Nepokojovou. Přihrávku ale nadzvedla německá hokejka a puk odskákal pryč.
     
    55:43
    Kristýna Kaltounková u hrazení přibrousila, je na to zvyklá od kluků. Ruku na srdce, mohlo z toho být vyloučení, nicméně sudí nechala zákrok být. Německá gólmanka však zmateně vyjela až k vrátkám střídačky, kde jí teprve spoluhráčky řekly, že nemají ponechanou výhodu! Prázdné klece se nám ale nepodařilo využít.
     
    57:10
    Tentokrát se naše kapitánka zjevila v téměř brankové akci, před modrým půlkruhem jí však soupeřky i s Dislovou nakonec zastavily.
     
    57:32
    A tak přece jenom přichází české oslabení, důvodem je vražení na hrazení v podání Patricie Škorpíkové (CZE).
     
    58:49
    Reprezentantky se brání zatím bez sebemenších problémů, snad žádné nepřijdou ani do závěrečné sirény.
     
    59:34
    Čárová sudí odvolala německé zakázané uvolnění, možná jako jediná viděla teč Terezy Mazancové. To nám nemusí vadit, už jsme kompletní.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Německo útočnice Pauline Gruchotová a za Česko brankářka Kateřina Dvořáková.
     
    No, to by šlo! České hokejistky do 15 let za sebou mají první zápas sezóny a vůbec v něm nezklamaly. První třetina ještě byla rozháraná a s velkým množstvím chyb, ale to se dá na začátku ročníku očekávat. Od druhé části jsme už dostali hru zcela pod kontrolu a nakonec je z toho bezproblémové vítězství 5:1.

    Hattrickem se prosadila kapitánka Kristýna Kaltounková, brankářka Kateřina Dvořáková odchytala výborné utkání, v první části přitom čelila dokonce dvěma trestným střílením. Svůj premiérový gól v prvním reprezentačním zápase vstřelila obránkyně Renata Mudráková.
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě všechno, ale ze Selbu se ještě zdaleka neloučím. Ve 20 hodin nás čeká souboj Německo versus Česko tentokrát v kategorii do 18 let, zítra od 8:30 pak přijde na řadu odveta patnáctky a tečku obstará v 11:45 bitva osmnáctky s Rakouskem. Tak zůstaňte s námi! (15:16:50)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Christofová (Welckeová) – 3. Kaltounková (Čajanová), 11. Škorpíková (Mazancová), 25. Mudráková (Mazancová), 35. Kaltounková (Čajanová, Petřeková), 44. Kaltounková (Čajanová, Pejšová)


    Německo: Dislová (Wirthová) – Badurová, Kohbergová, Heinzová, Cyruliesová, Mayerová, Fuchsová, Harková, Raschkeová "C" – Liangová, Levringhausová "A", Millerová, Voigtová, Christofová, Gruchotová "A", Luisa Welckeová, Sterziková, Zellnerová, Bartellová, Kaiserová. Trenér: Florian Neumayer.
    Česko: Dvořáková (Hřívová) – Pejšová "A", Krsová, Mudráková, Chladová, Habartová, Hanzlíková, Kučerová, Czerweková – Čajanová "A", Kaltounková "C", Petřeková – Černá, Škorpíková, Mazancová – Chwastková, Sýkorová, Bartáková – Nepokojová, Horáková, Svatošová. Trenér: Roman Kosina.

    Rozhodčí: Weissová – Männleinová, Sauerová (všechny GER).
    bahis siteleri