Olomouc – Žižkov 2:0 (kon.) | Ústí n. L. – Táborsko 0:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:0 (1:0)
FK Viktoria Žižkov
Pátek 30.09.2016, 16:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Olomouc právě vstřelila branku!
    MARTIN SLADKÝ využil odraženého míče a dostává míč po sólu přes celé hřiště do prázdné brány, kterou už nehlídal golman Soukup.
     
    90
    David Houska dostal žlutou kartu za zákrok v obranné fázi hry.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty nad standartní hrací čas.
     
    90
    Sigma si kompletně rozebrala žižkovskou defenzívu, ale Soukup na kličku Yunise dokázal zareagovat perfektním vyběhnutím, kdy zabránil skoro jisté brance.
     
    89
    Poslední střídání dnešního zápasu obstará Tomáš Chorý, kterého nahradil Jakub Yunis.
     
    82
    Urbanec se při protiútoku dostal ke střele, ale Buchta na přizemní ránu dokázal zareagovat efektním zákrokem, kterým drží olomoucké vedení.
     
    81
    Místo Jakuba Petra se v dnešním druhém střídání dostává do zápasu i Jakub Habusta, který naskočí na posledních deset minutek.
     
    80
    Jakub Petr se při breaku a následném pokusu o střelu trefil místo do míče jen do bránícího Šandery, který schytal asi pořádnou ránu.
     
    76
    Střela Plška asi provětrala Lukáše Soukupa, ten však na ránu asi z dvaceti metr dokázal zareagovat a míč bez problémů chytá.
     
    72
    A teď znovu Sixta zaměstnal Buchtu! Při rohu, na který se vrátil do hřiště značně otřesen, dokázal přesně hlavičkovat k tyči. Jenomže Buchta se blýskl perfektním zákrokem.
     
    71
    Dočekal zajímavě necentroval na bránu až se zabořil do reklamních panelů za lajnou, Buchta musel při zvláštní rotaci míče na poslední chvíli zasahovat.
     
    67
    Tomáš Chorý si při hlavičkovém souboji pomohl rukama při předstihnutí Opluštila a dostává za své chování žlutou kartu.
     
    66
    Na olomoucký trávník se dostane i nejlepší střelec hostů Vojtěch Engelmann, který nahrazuje Jakuba Trýznu.
     
    65
    Rána Housky mířila k levé tyči Soukupovy brány, žižkovský brankář byl však ve střehu a olomoucký pokus vyrazil do rohu hřiště.
     
    59
    A Sigma znovu hrozí! Chorý však posledního bránícího hráče před Soukupovou bránou svou kličkou nepřehrál. Žižkov tak znovu odvrací velké nebezpečí v podobě branky.
     
    58
    Falta dostal přesnou zpětnou přihrávku ve vápně, do střely na poloodkrytou bránu mu však do střely skočili domácí beci a zabránili tak možná další brance.
     
    52
    Olomoucký tým také poprvé střídá, Michala Vepřeka nahradil Václav Jemelka.
     
    49
    Dalekonosná rána Sladkého se nesla vzduchem a jen těsně netrefila bránu Soukupa, který nakonec na příliš vysoký pokus nemusel reagovat.
     
    46
    Trenérský tandem Žižkova si po nepovedeném poločase připravil dvojici střídání. Místo Jiřího Krystana přišel na hřiště David Sixta a na pozici Vojtěcha Klána přišel Tomáš Dočekal.
     
    45
    Dvě nebezpečné střely po sobě pořádně zaměstnaly žižkovskou defenzívu. Střela Housky ještě letěla do clonícího Trýznu, Sladkého pokusu zpoza šestnáctky po propadnutí několika hráčů pak chyběla pouze přesnost. Míč totiž letěla pár centimetrů nad bránu.
     
    37
    Houskova rána po sklepnutí Falty mířila pouze do banneru vedle žižkovské brankové konstrukce, Soukup by měl v této situaci asi velké problémy, pokud by musel zasahovat.
     
    32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po rychlé akci Falty po levém křídle se k míči dostal TOMÁŠ CHORÝ a střelou z puntíku se prosadil přesně do míst, kam už Soukup nedosáhl. Olomouc se tak po velkém tlaku poprvé prosazuje.
     
    28
    Jiří Pimpara obdržel žlutou kartu za zákrok na unikajícího Petra. Sigma bude kopat standartní situaci ze zajímavé vzdálenosti.
     
    21
    Plšek se málem dostal ke střele po zpětném pasu od Chorého, jenže míč ve vápně těsně netrefil.
     
    10
    Další standartní situace z podobného místa jen o trochu dále o vápna musel znovu likvidovat s vypětím sil až Soukup, kdy se míč nebezpečně svezl k břevnu. Žižkovský brankař tečuje míč na roh.
     
    9
    Soukup musel být ve střehu při pokusu Zahradníčka, míč ovšem letěl z přímého kopu doprostřed brány a následný vyražený míč si už hráči hostí pohlídali.
     
    5
    A další nápor Sigmy! Tentokrát odkopl míč na roh Pimpara. Sigma má v posledních chvílích obrovský tlak.
     
    4
    Chorý se hezky vyhnul bránícím hráčům v šestnáctce, finální přihrávka mu však nesedla. Žižkov odvrací míč na roh.

    Johan Čáp

    Branky: 32. Chorý, 90+3. Sladký

    Karty:   67. Chorý (OLO), 80. Petr (OLO), 90. Houska (OLO) – 28. Pimpara (ZIZ)


    SK Sigma Olomouc: M. Buchta (C) – Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek (52. Jemelka) – Zahradníček, Houska, Plšek, Petr (81. Habusta), Falta – Chorý (89. Yunis).
    Náhradníci: Reichl – Jemelka, Habusta, Štěpán, Buchvaldek, Yunis, Hýbl.

    FK Viktoria Žižkov: Soukup – Trýzna (66. Engelmann), Opluštil, Pimpara, Šandera – Podrazký (C), Pavlata, Krystan (46. Sixta) – Urbanec, V. Klán (46. Dočekal), Volek.
    Náhradníci: Řemínek – Egert, Sixta, Dočekal, Engelmann, Hašek, J. Eliáš.

    Rozhodčí: Mrázek – Flimmel, Vodrážka

    Diváci: 2269
    bahis siteleri