Carolina – Buffalo 3:2 (1:0 po s.n.) | New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 2:5 (kon.)
St. Louis – Washington 2:4 (kon.) | Dallas – Colorado 0:1 (kon.) | Calgary – Arizona 2:1 (1:0 po s.n.)
San Jose – Anaheim 0:2 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
New York Islanders
Čtvrtek 06.10.2016, 01:00 • Prudential Center, Newark • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny hokejové nadšence u sledování přátelského zápasu NHL, ve kterém poměří síly hokejisté New Jersey Devils a New York Islanders. Kádry obou mančaftů už se pomalu začínají formovat, zřejmě tak v akci uvidíme několik hvězdných hráčů!
     
    New Jersey Devils
    Celkem šest zápasů před novým ročníkem již stihli sehrát Ďáblové z New Jersey. Na úvod při takzvaných split games, kdy se hrají dva zápasy jednoho týmu najednou, porazili Flyers 2:0 a Canadiens 3:2. Poté v odvetě Letcům z Philadelphie 0:2 podlehli.

    Následovaly dva zápasy s newyorskými Rangers, kde opět platilo pravidlo Můj dům můj hrad. V Madison Square Garden vyhráli Jezdci 3:1, v Prudential Center Ďáblové 5:4. A naposledy se utkali Devils právě s Islanders, k čemuž si více řekneme výše.
    Ďábly dnes čeká poslední domácí přátelák

     
    New York Islanders
    Také svěřenci kouče Capuana za sebou mají šestici zápasů v přípravě na nový ročník. Hned na úvod si poradili s Flyers, které porazili 3:0. Zajímavostí je, že v ten den hrála Philadelphia i právě s New Jersey Devils a prohrála 0:2.

    Ve druhém zápase se konalo newyorské derby, které ovládli Rangers v poměru 5:2. Poté Letci vrátili úvodní porážku domácím vítězstvím 4:0, následně Ostrované doma podlehli Washingtonu 1:2. Pak následoval vzájemný zápas s Ďábly (více výše) a naposledy Islanders vyhráli 3:2 v prodloužení nad Rangers.
    Vítězný gól Baileyho v prodloužení s Rangers

     
    Islanders 4:3 Devils
    V noci z 3. října na 4. října se odehrálo vzájemné přátelské utkání v Barclays Center. Před zraky téměř 6 tisíc diváků šli Isles do vedení v 10. minutě po brance Markisona, za hosty ale skóre ve druhé dvacetiminutovce otočili Boucher s Woodem. Krátce nato však Ladd srovnal na 2:2 a ve třetí třetině se prosadili Stephen Gionta s Mathewem Barzalem, díky nimž domácí vedli 4:2. Na závěrečných 3:4 z pohledu New Jersey snižoval Devante Smith-Pelly v 52. minutě.

    Ostrované vyhráli poměrně zaslouženě. V brankách se představili Němec Thomas Greiss a americký reprezentant Cory Schneider.
     
    Předpokládané sestavy:

    New Jersey Devils: Schneider (Wedgewood) – Greene, Lovejoy, Auvitu, Quincey, Helgeson, Severson – Hall, Henrique, Bennett – Cammalleri, Zajac, Palmieri – Wood, Blandisi, Speers – Boucher, Zacha, Lappin.

    New York Islanders: Greiss (Gibson) – Hickey, Boychuk, de Haan, Hamonic, Pelech, Pulock – Kuljomin, Cizikas, Clutterbuck – Ladd, Barzal, Parenteau – Dal Colle, Quine, Ho-Sang – Johnston, Beauvillier, Bernier.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Schneider (Wedgewood) – Greene, Lovejoy, Auvitu, Quincey, Helgeson, Severson – Hall, Henrique, Bennett – Cammalleri, Zajac, Palmieri – Boucher, Zacha, Lappin – Wood, Blandisi, Speers.

    New York Islanders: Greiss (Gibson) – Hickey, Boychuk, de Haan, Hamonic, Pelech, Pulock – Kuljomin, Cizikas, Clutterbuck – Ladd, Barzal, Parenteau – Dal Colle, Quine, Ho-Sang – Johnston, Beauvillier, Bernier.

    Rozhodčí: Pollock, MacDougall – Shewchyk, Barton.
     
    Z dnešního zápasu bohužel nebude k dispozici žádný přenos. Informace v přenosu tak nebudou podrobné jako obvykle, děkujeme za pochopení.
    Zápas za několik minut začne!

     
    Jak už bývá v NHL zvykem, utkání začne o několik minut později. Ještě jsou totiž na programu úvodní ceremonie, momentálně americká národní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly dnešního utkání vyhrál Mathew Barzal proti Adamu Henriqueovi, zápas tedy započal hru na hokejkách Islanders.
     
    00:41
    První střelu na branku obstaral hostující obránce Travis Hamonic, Cory Schneider ji ale bez problémů vytěsnil.
     
    01:14
    Za Ďábly se jako první mezi autory střel na branku zapsal francouzský zadák Yohann Auvitu, Greiss puk ale zachytil a raději přerušil hru.
     
    01:45
    Kyle Quincey nyní velice dobře zapracoval při bránění. Nejprve Anthony Beauvillier, po něm ještě Michael Dal Colle – oba se snažili vystřelit, ale domácí obránce jim pokusy zblokoval.
     
    02:37
    Domácí si zahrají první přesilovou hru! Pavel Zacha vybojoval početní výhodu, když ho zahákoval PA Parenteau (NYI).
     
    02:45
    Střela Nicka Lappina byla zblokována obránce Calvinem de Haanem, Ďáblové však nadále pokračují ve snaze využít přesilovou hru.
     
    03:26
    Kapitán Ďáblů Andy Greene pálil z voleje, bohužel pro domácí ale nepřesně.
     
    03:37
    Po dobré práci Cammalleriho tečoval v blízkosti Greissovy brány puk Beau Bennett, puk však zamířil těsně vedle brány.
     
    04:37
    Hosté v plném počtu.
     
    04:57
    Ostrované tak zamířili do akce, kterou zakončoval Adam Pelech. Do cesty této střely se však vložil zadák Ďáblů Ben Lovejoy.
     
    05:09
    Po krosčeku Andrewa Ladda (NYI) se mstít rozhodl domácí forvard Miles Wood (NJD). Strhla se menší strkanice a oba aktéři jsou vyloučeni za hrubost, Ladd navíc za krosček – druhá přesilovka Devils!
     
    06:29
    Tato početní výhoda se New Jersey nedaří tolik jako první. Ke střele se dostali až nyní, konkrétně to byl Palmieri, ale Greiss chytil puk a přerušil hru.
     
    06:40
    Ačkoliv Alan Quine porazil na buly Travise Zajaca, dostali se Devils k puku a i k zakončení. O to se postaral Pavel Zacha, mířidla si ale neseřídil.
     
    06:51
    Touš v ochranné síti poté, co Palmieriho pokus zblokoval Adam Pelech. Vhazovat se bude znovu v útočném pásmu hokejistů z Newarku.
     
    07:09
    Hosté v plném počtu.
     
    07:35
    Thomas Hickey to zkoušel bekhendem z mezikruží, Schneider byl ale připraven a přerušil hru. Následuje první komerční přestávka.
     
    07:43
    Beauvillier vyhrál vhazování proti Blandisimu. Kotouč se tak dostal na modrou čáru k Boychukovi, jenž na Schneidera nevyzrál.
     
    08:57
    Máme tu vzájemné vyloučení. Dvě minuty za podražení dostává Steve Bernier (NYI), současně je vyloučen také Nick Lappin (NJD) za nesportovní chování.
     
    09:48
    Adam Henrique zakončoval pěknou akci elitní lajny zblízka jen do Thomase Greisse. Německého brankáře posléze trefil také Travis Zajac. Ďáblové jsou o něco aktivnějším celkem.
     
    10:49
    Na druhé straně hned dva pokusy obstaral kanadský obránce Ryan Pulock. Patnáctka draftu 2013 se ale ani jednou neprosadila přes Coryho Schneidera.
     
    10:56
    Miles Wood se snažil založit protiútok, ale zastavil ho ofsajd. A po něm dostává prostor komerční pauza.
     
    11:43
    Adam Pelech znovu blokuje střely domácích hráčů! Nyní na to doplatil Ben Lovejoy, který přes obránce Islanders neohrozil branku Greisse.
     
    13:00
    Obrovská šance pro hostující celek! Josh Ho-Sang se dostal do samostatného úniku, ale jeho střelu vyškrábl Cory Schneider lapačkou na tyčku své branky.
     
    13:16
    Poprvé dnes čeká přesilová hra Ostrovany z New Yorku, když dvouminutový trest za hákování inkasuje Damon Severson (NJD).
     
    13:57
    Ostrované se drželi v útočném pásmu. Po neúspěšném pokusu Ryana Pulocka došlo k menšímu rozruchu u Schneiderovy brány, ale ta byla posunuta.
     
    15:10
    Ve vlastním oslabení střelecké štěstí zkusil Nick Lappin, Greiss si s tím ale bez větších problémů poradil.
     
    15:16
    Domácí v plném počtu.
     
    15:18
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté sice přesilovou hru nevyužili, vůbec jim to ale nevadí! Dvě vteřiny po konci Seversonova trestu totiž stav zápasu otevírá ALAN QUINE.
    Bez asistence.
     
    17:38
    Devils právě vstřelili branku!
    Znovu ale začínáme od začátku, je totiž vyrovnáno! Z pravé strany našel skulinku mezi brankou a Thomasem Greissem obránce BEN LOVEJOY!
    Asistence: Miles Wood a Nick Lappin.
     
    19:00
    Započala poslední minuta hry v první dvacetiminutovce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:02.
     
    První část utkání máme za sebou. Zatím v Prudential Center padly dvě branky – za hosty skóre krátce po přesilové hře otevíral Alan Quine, Ďábel Ben Lovejoy ale v 18. minutě dával na současných 1:1.

    Střely: 7:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Střelecký pokus hostujícího mužstva byl sražený do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude u Coryho Schneidera.
     
    20:43
    Travis Zajac ale vhazování vyhrál a jeho formace se pokusila založit útočnou akci – pískán je ofsajd.
     
    20:49
    A situace se znovu opakuje, další postavení mimo hru v podání New Jersey Devils.
     
    21:39
    Střela obránce Johnnyho Boychuka byla Corym Schneiderem vyražena do ochranné sítě nad bránou.
     
    22:11
    Český útočník Pavel Zacha se chtěl zapsat do listiny střelců, ale jeho pokus dokázal zblokovat obránce Adam Pelech.
     
    23:35
    Menší rozruch před Schneiderovou bránou! Nejprve se ke střele dostal PA Parenteau, poté své štěstí zkoušel aktivní Boychuk – ani jeden ale amerického gólmana neprostřelil.
     
    24:33
    Puk skončil v prostoru na střídačkách, což je jasným důvodem k přerušení hry. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    25:51
    Ross Johnston se snažil prostřelit Kylea Quinceyho, ale nepodařilo se mu to. Hra ve druhé třetině toho zatím moc nenabízí.
     
    26:33
    Pavel Zacha a Seth Helgeson. Tyto borce nyní spojily neúspěšné střely, hosté si s nimi dokázali poradit.
     
    26:48
    V dobré střelecké pozici zamířil útočník Islanders Andrew Ladd mimo tři tyče, Schneider byl nyní bez práce.
     
    28:25
    Devils právě vstřelili branku!
    Hokejisté New Jersey se poprvé v utkání dostávají do vedení! Své třetí branky v přípravě se dočkal ADAM HENRIQUE, který dobře proměnil svůj samostatný únik na Thomase Greisse.
    Asistence: Taylor Hall.
     
    28:53
    Nikolaj Kuljomin rovněž unikl do dobré šance, ale Schneider ho vychytal. Během toho se faulu dopustil Kyle Quincey (NJD), jenž tak inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    30:44
    Josh Ho-Sang byl při střeleckém pokusu zblízka podražený Damonem Seversonem (NJD), hosté si tak devět sekund zahrají dvojnásobnou přesilovku.
     
    30:53
    Domácí už jsou alespoň ve čtyřech.
     
    31:14
    PA Parenteau se dostal ke střele příklepem, Cory Schneider ji pro jistotu pokryl pod lapačkou a přerušil hru před dorážkou hostujícího útočníka.
     
    31:26
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované využívají přesilovou hru a srovnávají stav zápasu! Ke střele se dostal obránce Ryan Pulock. Schneider tento pokus ještě vyrazil, ale na dorážku ANDREWA LADDA byl již krátký – 2:2!
    Asistence: Ryan Pulock a PA Parenteau.
     
    31:58
    Blake Speers se dostal ke kotouči a pokusil se okamžitě rozehrát útočnou akci. Dlouhý pas spoluhráči nezachytili, zakázané uvolnění.
     
    32:19
    Beau Bennett (NJD) míří na trestnou lavici a Islanders si zahrají další přesilovou hru. Dvě minuty za nedovolené bránění pro útočníka Devils.
     
    32:32
    Miles Wood v oslabení zamířil do útočné akce, ale branku Greisse trefit nedokázal!
     
    33:45
    Přesilová hra se hostům moc nedařila a navíc je zkrácena, když se Johnny Boychuk (NYI) provinil nedovoleným bráněním.
     
    34:02
    Pokus Ryana Pulocka příklepem dokázal brankář Ďáblů Cory Schneider vyrazit do bezpečí.
     
    34:19
    Domácí v plném počtu.
     
    35:45
    Hosté v plném počtu.
     
    36:32
    Po střele Pavla Zachy podržel gólman hostí Thomas Greiss puk ve své výstroji, následuje komerční přestávka.
     
    36:59
    Cory Schneider přerušuje hru, když se ho pokusil prostřelit Thomas Hickey – bez úspěchu. Stav zápasu je tedy stále vyrovnaný.
     
    37:18
    Zakázané uvolnění hráčů domácího mužstva, hra se přesune před Schneidera, kde se na buly utkají Mathew Barzal a Travis Zajac.
     
    39:11
    Na počátku poslední minuty si zachytal i nepříliš zaměstnávaný Thomas Greiss, jeho pozornost prověřil Miles Wood.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:56.
     
    Druhá třetina je u konce. Viděli jsme v ní stejně branek jako v té první, stav zápasu je tedy momentálně 2:2. Domácí celek poslal do vedení Adam Henrique, za hosty dorážkou srovnával Andrew Ladd.

    Střely: 13:21 (6:11 v této třetině)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Původně se očekávalo, že ve třetí třetině se do branky Ďáblů postaví Scott Wedgewood. Nakonec došlo ale ke změně plánu a nadále v ní je Cory Schneider.
     
    40:21
    Hned po 21 vteřinách ve třetí třetině míří na trestnou lavici Ben Lovejoy (NJD) za hákování Mathewa Barzala. Sudí dnes rozdávají velký počet trestů.
     
    42:02
    Střely ze svých hokejek vyslala hned čtveřice hráčů Islanders. Postupně pálil Mathew Barzal, Anthony Beauvillier, Johnny Boychuk a Travis Hamonic. Ani jedno zakončení ale nebylo tak nebezpeční.
     
    42:21
    Domácí se ubránili naprosto bez problémů, Islanders si během dvouminutové početní výhody nic většího nevytvořili.
     
    44:54
    Šest z posledních sedmi trestů inkasovali domácí hokejisté. Ti se tak znovu budou muset bránit, jelikož Kyle Palmieri (NJD) podrazil Parenteaua ve středním pásmu.
     
    45:03
    Kotouč skončil v ochranné síti nad bránou Schneidera, vhazovat se bude v útočném pásmu NY Islanders.
     
    45:23
    Josh Ho-Sang naprosto krásným způsobem přihrál na hokejku Anthonyho Beauvilliera, který trefil tyčku domácí brány!
     
    46:25
    Tak tohle je komplikace pro New Jersey – další vyloučení! Joseph Blandisi (NJD) nešťastně vyhodil kotouč přes mantinel po statečném zblokování střely, Isles budou hrát 29 sekund proti třem.
     
    46:54
    Přesilovku pět na tři Ostrované nevyužili, domácí jsou ve čtyřech.
     
    47:45
    Dobře to zkoušel hostující útočník Alan Quine, autor první branky dnešního zápasu. Recept na Coryho Schneidera nenašel.
     
    48:25
    A další ubráněná přesilová hra! Hosté jich hráli již sedm, využili ale prozatím jen jednu. Ďáblové se v nich brání poměrně dobře, častá vyloučení už si ale nemůžou dovolovat.
     
    49:47
    Cal Clutterbuck vystřelil na Coryho Schneidera, který je dnes skutečně velkou oporou ďábelského týmu. Krátce poté neuspěl ani Calvin de Haan.
     
    Dnešní utkání sleduje 7714 diváků.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:20
    Touš v ochranné síti, následuje přerušení hry a během něj komerční přestávka.
     
    50:30
    Krátce po vhazování, které vyhrál Mathew Barzal, se ke střele odhodlal Michael Dal Colle. Cory Schneider si ovšem připsal osmadvacátý zásah.
     
    50:56
    Na druhé straně po zákroku Greisse proti pokusu Kylea Palmieriho střílel ještě Damon Severson, mimo.
     
    52:14
    Tak že by se konečně pekelníci začali probouzet? Další střelu domácích obstaral Kyle Quincey... Byla to však teprve čtvrtá v této třetině.
     
    52:14
    Komerční přestávka.
     
    52:18
    Hned po buly se ke střele dostal hvězdný Taylor Hall, překonat gólmana Thomase Greisse však nedokázal.
     
    53:40
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté z New Yorku jsou odměněni za svou aktivitu a dostávají se dnes podruhé do vedení! ANTHONY BEAUVILLIER proměnil z levého křídla přečíslení dva na jednoho tím nejlepším možným způsobem. 3:2 pro Islanders!
    Asistence: Josh Ho-Sang a Johnny Boychuk.
     
    54:54
    Devils musí zvýšit útočnou aktivitu. Pokusil se o to aktivní Yohann Auvitu, ale jeho střelu chytil Thomas Greiss. Následuje komerční přestávka.
     
    55:43
    Německý gólman v pozoru. Zaskočit ho chtěl štírek Joseph Blandisi, domácímu forvardovi to ale nevyšlo.
     
    58:41
    Cory Schneider 79 sekund před koncem třetí třetiny podržel puk pod svojí lapačkou a hosté si pro jistotu vyžádali oddechový čas.
     
    59:18
    Domácí gólman míří na střídačku, Devils zkusí vyrovnat v šesti!
     
    59:25
    35 sekund před koncem tu máme přerušení, domácí kouč John Hynes ho využívá k oddechovému času a poradě u střídačky.
     
    59:44
    Zakázané uvolnění Islanders, zřejmě poslední šance pro Devils skórovat přichází při vhazování v útočném pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    New Jersey Devils na domácím ledě před zraky 7714 diváků podlehli Ostrovanům z New Yorku 2:3!

    Diváci na první branku čekali do 16. minuty, bohužel pro ďábelskou většinu ji ale vsítil hostující Alan Quine. Po dvou minutách a 20 sekundách však dokázal vyrovnat obránce Ben Lovejoy.

    Druhá třetina začala z pohledu New Jersey lépe. Ve 29. minutě totiž poslal hokejisty z Newarku do vedení Adam Henrique, který po pasu od Halla proměnil samostatný únik. Krátce nato však srovnával na 2:2 Andrew Ladd dorážkou Pulockovy střely.

    Ostrované byli aktivnějším týmem a odměna za to přišla v čase 53:40, kdy po parádním pasu Ho-Sanga dal vítěznou branku Anthony Beauvillier. Islanders tak vyhráli v Prudential Center zaslouženě, domácí srazil vysoký počet vyloučení.

    Střely: 21:33 (7:10, 6:11, 8:12)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Anthony Beauvillier (NYI) 1+0
    2. Adam Henrique (NJD) 1+0
    3. Miles Wood (NJD) 0+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:33
     
    Děkuji Vám za pozornost, budu se na Vás těšit příště. Na počtenou! (03:38:02)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 18. Lovejoy (Wood, Lappin), 29. Henrique (Hall) – 16. Quine, 32. Ladd (Pulock, Parenteau), 54. Beauvillier (Ho-Sang, Boychuk)


    New Jersey Devils: Schneider (Wedgewood) – Greene, Lovejoy, Auvitu, Quincey, Helgeson, Severson – Hall, Henrique, Bennett – Cammalleri, Zajac, Palmieri – Boucher, Zacha, Lappin – Wood, Blandisi, Speers.
    New York Islanders: Greiss (Gibson) – Hickey, Boychuk, de Haan, Hamonic, Pelech, Pulock – Kuljomin, Cizikas, Clutterbuck – Ladd, Barzal, Parenteau – Dal Colle, Quine, Ho-Sang – Johnston, Beauvillier, Bernier.

    Rozhodčí: Pollock, MacDougall – Shewchyk, Barton.

    Diváci: 7714
    bahis siteleri