Pardubice – Frýdek-Místek 0:0 (kon.) | Třinec – Sokolov 2:1 (kon.) | Prostějov – Ústí n. L. 0:1 (kon.)
Táborsko – Ostrava 2:2 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 1:2 (kon.)
konec
FK Třinec
2:1 (0:1)
FK Baník Sokolov
Sobota 08.10.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost, přeji dobrou chuť k obědu a příjemný zbytek sobotního dne. (12:17:58)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    V dalším kole se Třinec představí na hřišti okresního rivala ve Frýdku-Místku, a to v sobotu 15. října v 15:30. Sokolov ve stejný den přivítá od 10:15 Sigmu Olomouc.
     
    Utkání je u konce, Třinec podruhé v sezoně zvítězil a Sokolov podruhé prohrál. Domácím se ve druhém poločase podařilo otočit nepříznivý stav. Na Ižvoltův centr si nejdříve naběhl Reintam a hlavou poslal míč k pravé tyči. O jedenáct minut později rozehrával Ižvolt přímý kop z hranice šestnáctky a zakroutil míč na přední tyčku. Opařený Sokolov nedokázal v závěru zápasu s výsledkem už nic udělat. Třinečtí v poslední minutě rozehrávali nepřímý volný kop z bezprostřední blízkosti, ale třetí gól už nepřidali.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Belaň si neporadil s těžkou malou domů od Vondráčka a chytil balon do ruk. Třinečtí tak budou v samém závěru rozehrávat nepřímý kop z bezprostřední blízkosti branky!
     
    90+1
    Avdić byl faulován a zůstává ležet na trávníku. Rozhodčí Ulrich nastavil nad rámec druhého poločasu dvě minuty.
     
    90
    Dedič byl zachycen v postavení mimo hru. Sokolov marně dobývá třinecké pokutové území a příliš mnoho času už mu nezbývá.
     
    89
    Třinecký trenér Neček střídá naposledy v zápase. Minutu před koncem základního času stahuje ze hry Mateje Ižvolta a nahrazuje ho Martinem Motyčkou.
     
    88
    Machek na polovině fauloval Dediče a Třinečtí rozehrávali standardní situaci. Machek si po pasu od Ižvolta poradil s Dedičem tentokrát čistě.
     
    87
    Jouklův nízký centr odhlavičkoval Vondráček jen k Ižvoltovi, který na půlce o balon přišel. Nicméně akce Sokolova skončila pouze v zámezí.
     
    86
    Slezané drží hru co nejdále od Palečka na útočné polovině. Reintam s vhazováním vůbec nespěchá, do konce základní hrací doby chybí čtyři minuty.
     
    85
    Provodovi se nepodařilo prostrčit míč mezi nohama bránícího domácího hráče na Medvěděva. Třinec si později vynutil faul na polovině hřiště.
     
    84
    Hošek si naběhl na oblouček od Michala Stříže, ale neustál zpracování míče a upadl. Sokolov útočí po levém křídle.
     
    83
    Čelůstka zvládl hlavičkový souboj na polovině hřiště a Micha Stříž přidal dlouhý odkop. Slezané si teď za žádnou cenu nekomplikují situaci.
     
    82
    Třinečtí střídají podruhé v zápase. Jiří Janoščín odchází ze hřiště volným krokem, poslední minuty stráví na trávníku Petr Hošek.
     
    81
    Reintam zůstal po souboji s Kodrem ležet na trávníku a vyžádal si ošetření přímo na hřišti. V tuto chvíli je odváděn za postranní čáru.
     
    80
    Provod se protáhl po pravé straně a odcentroval na zadní tyč. Reintam si tam poradil s nabíhajícím Kodrem a pro míč si došel Paleček.
     
    79
    Reintam odkopl míč daleko na útočnou polovinu a Sokolov musí znovu zakládat útočnou akci. Přihrávku Medvěděva odkopl do zámezí Avdić.
     
    78
    Sokolov znovu prakticky odevzdal míč Třinci, který se vydal do brejku. Ižvolt přihrál do běhu Michalu Střížovi, jehož centr však odhlavičkoval Vondráček.
     
    77
    René Dedič (TRI) po faulu na polovině hřiště tak dlouho zdržoval sokolovskou rozehrávku, až si vykoledoval žlutou kartu.
     
    76
    Hloch u postranní čáry přejel Provoda a ještě přidal několik peprných slov od cesty. Baníkovcům se ale rozehrávka přímého kopu nepovedla.
     
    75
    Sokolov naposled v zápase střídá. Hřiště opouští Jan Mejdr a nahrazuje ho Marek Strada. Paleček je v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    74
    Paleček si poradil s centrem Ševčíka a vyboxoval míč ze šestnáctku. Navíc byl faulován Kodrem a vyžádal si ošetření.
     
    73
    Čelůstka se neprosadil v souboji se sokolovskými obránci a odhlavičkoval míč jen k brankáři Belaňovi. Ten si vzápětí drze poradil s napadajícím Jouklem.
     
    72
    Dnešní utkání Třince se Sokolovem sleduje 278 diváků. Ti teď přihlížejí útočné akci Baníku po levé straně, kde bojuje Glaser s Čelůstkou.
     
    71
    Přes Ižvolta a Čelůstku se dostal míč k Michalu Střížovi, jehož centr odhlavičkoval kapitán Vondráček. O něco později doskákal míč až k Belaňovi.
     
    70
    Sokolov má ještě dvacet minut na to, aby se zápasem něco udělal. Po Medvěděvově centru si domácí obrana poradila a odvrátila míč za šestnáctku.
     
    68
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí otáčejí průběh zápasu a rázem ve druhé půli vedou! K rozehrávce přímého kopu se postavil MATEJ IŽVOLT a zakroutil balon přesně na přední tyč! Belaň se natahoval marně, nádherná branka – 2:1!
     
    67
    Hodně přísnou žlutou kartu obdržel Zbyněk Vondráček (SOK), který na hranici šestnáctky zastavil domácího Dediče. Nebezpečná standardní situace pro Slezany.
     
    66
    Janoščín přihrál přímo na nohu Vrtělky, který posunul balon na Machka. Toho fauloval rukama Muamer Avdić (TRI) a po zásluze uviděl žlutou kartu.
     
    65
    Baník nedotáhl akci po pravé straně do zakončení a Paleček vykopával od branky. Hra pak byla přerušena na obranné polovině Baníku po dalším faulu.
     
    64
    Paleček si poradil s malou domů od Reintama a odkopl míč na polovinu hřiště. Tam ale útočnou akci Třince přerušil faul Joukla.
     
    63
    Dvojí střídání na straně Sokolova. Kouč Dreiseitl stahuje ze hřiště Lukáše Sadílka s Vojtěchem Přeučilem. Novými hráči jsou Vít Vrtělka a Jurij Medvěděv.
     
    62
    Malcharek odcentroval z pravé strany do vápna a Belaň jeho skákavý balon zkrotil. Na opačné straně byl Hloch fauloval Přeučilem.
     
    61
    Dedič se uvolnil na útočné polovině a prostrkával míč do šestnáctky na Joukla. Ten ovšem nepochopil spoluhráčův záměr a balon skončil u Belaně.
     
    60
    Paleček si poradil se sokolovským centrem a následně zamířil míč za jeho branku. Po výkopu třineckého gólmana se o balon bojuje ve středu hřiště.
     
    59
    Třinečtí se ve druhém poločase tlačí mnohem více dopředu, což dokládá také větší aktivita jeho obránců směrem do útoku. Reintam se dočkal první vstřelené branky v ligovém utkání.
     
    57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané vyrovnávají stav utkání! Avdić vybojoval míč za hranicí pokutového území a přihrál Ižvoltovi. Na jeho centr si před brankářem Belaněm naskočil MIKK REINTAM a usměrnil míč k pravé tyči – 1:1!
     
    57
    Janoščín nastřelil Ševčíka a Ižvolt rozehrál rohový kop Třince. Přihrál Michalu Střížovi, s jehož centrem si poradil Belaň a míč vyboxoval.
     
    56
    Dvořák II. se střetl u rohového praporku v osobním souboji s Reintamem a vybojoval autové vhazování. Provod hodil míč až do šestnáctky, odkud jej odkopl Hloch.
     
    55
    Kodr vyzval Dvořáka II. k akci po levé straně, ten ale míč znovu vrátil dozadu. Sokolov kombinuje na útočné polovině a drží balon.
     
    53
    Ižvolt poslal do vápna skákavý centr, se kterým měli obránci Baníku velké problémy. Čelůstka škobrtl po souboji s jedním z beků, ale penalta se nepíská.
     
    52
    Vojtěch Machek (SOK) si v souboji s Ižvoltem pomohl faulem a po přerušení ještě zakopl míč do autu. Nemohlo následovat nic jiného než žlutá karta.
     
    52
    Paleček si vyběhl pro míč až na hranici šestnáctky a vyboxoval jej před sebe. Mejdrovi se pokus o dorážku vůbec nepovedl.
     
    51
    Po faulu na polovině hřiště bude Sokolov rozehrávat standardní situaci. Míč zřejmě pošle do vápna Machek.
     
    50
    Třinečtí střídají po pěti minutách druhého poločasu. Trenér Neček stáhl ze hry chorvatského záložníka Daria Krišta, kterého nahradil Marek Čelůstka.
     
    50
    Třinečtí nedokázali dostat balon pryč ze své poloviny, ale naštěstí pro ně skončil míč po kombinaci Glasera s Přeučilem jen u brankáře Palečka.
     
    49
    Dvořák II. rozehrával standardní situaci centrem do vápna, Hloch odhlavičkoval balone na rohový kop. Také ten rozehraje Dvořák II.
     
    48
    Dedič se ve vápně uvolňoval po centru Malcharka, jenže mu byl odpískán ofsajd. Provod si na pravém křídle vynutil faul od Krišta.
     
    47
    Dedič prodloužil Avdićovu nabídku hlavou za sebe, kam si nabíhal Janoščín. Mejdr v pohodě stihl odkopnout do autu.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva beze změn v sestavách. Po přihrávce od Glasera odehrál míč před Dvořákem II. do zámezí Michal Stříž.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas zápasu mezi Třincem a Sokolovem. Domácí fotbalisté začali aktivněji a v sedmé minutě se do zakončení po sklepnutí od Dediče hnal Joukl. Jenže nestihl míč ve skluzu doklouzat. O tři minuty později hlavičkoval Joukl po centru Janoščína těsně vedle. Postupem času už se hra vyrovnala a Sokolov začal do hry dopředu stále více promlouvat.

    Po půlhodině hry přišla pro Slezany velmi smolná situace. Glaserův centr si srazil do vlastní branky hlavičkující obránce Hloch. Za tři minuty mohlo být pro Třinec ještě hůře, když znovu Hloch přizvedl Glaserův přímý kop hlavou a pořádně protáhl vlastního brankáře Palečka. Ve druhém poločase tak musí domácí dotahovat manko.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:16.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Někdo z domácích byl po centru slovenského záložníka zachycen v ofsajdu. Belaň ukončí první půli svým výkopem.
     
    44
    Malcharek byl nedovoleně zastaven na půlícím kruhu a Slezané budou na konci poločasu kopat ještě jeden přímý kop. Exekutorem je Ižvolt.
     
    43
    Třinec se tlačí před branku, ale po centru Ižvolta to s důrazem přehnal Krišto. Obětí jeho útočného faulu se stal Ševčík.
     
    42
    Slezané se po dobré obranné práci vydali do rychlého protiútoku. Ižvolt přihrával do běhu Dedičovi, ovšem blíže k balonu měl brankář Belaň.
     
    42
    Přeučil v dobré šanci ještě přihrával na Sadílka, kterého zablokoval Avdić. Třinečtí obránci zablokovali také další ránu Sokolova.
     
    41
    Ižvolt rozehrál standardní situaci Třince centrem do vápna. Obrana Západočechů měla starosti, ale dokázala si poradit. Totéž platilo i po dalším centru Ižvolta.
     
    40
    Sokolovští odvrátili balon na polovinu hřiště, kde se Janoščín octl pod tlakem dvou napadajících hráčů a musel odkopnout míč do zámezí.
     
    39
    Dedič ve vápně upadl v souboji s Vondráčkem, ale o faul se nejednalo. Ižvolt vybojoval o něco později nastřelením Sadílka rohový kop.
     
    38
    Provod se zbavil Ižvolta a prostrčil míč do pokutového území na Přeučila. Ten celou akci zakončil gólem, kterému ovšem předcházel Přeučilův ofsajd.
     
    37
    Krišto poslal ze středového kruhu vzdušný pas na Dediče, kterému dýchal na záda bránící Ševčík. Slovenský útočník si balon nezpracoval, odskočil mu do autu.
     
    36
    S rohovým kopem Sokolova už si Slezané poradili a po delší době mohli pomýšlet na útok. Tyto myšlenky zhatil útočný faul Dediče.
     
    35
    Glaser rozehrával přímý kop ze středu hřiště prudkou střelou a znovu to byl domácí Hloch, kdo přizvedl míč hlavou! Paleček se musel pořádně natáhnout, aby vyrazil balon na roh.
     
    34
    Větší aktivita byla doposud na straně Třince, který však srazila do kolen vlastní branka Hlocha. Nyní je iniciativa jednoznačně na kopačkách Baníku.
     
    32
    Sokolov právě vstřelil branku!
    Smolný inkasovaný gól pro domácí posílá Sokolov do vedení! Glaser poslal balon na zadní tyč, kde se po míči natahoval bránící PAVEL HLOCH a chtěl jej odhlavičkovat. Jenže místo toho balon pouze prodloužil za sebe a Paleček byl bez šance – 0:1!
     
    31
    Reintam u postranní čáry fauloval Provoda a Západočeši tak dostanou možnost zajímavé standardní situace. U míče je Glaser.
     
    30
    Provod vhodil míč od postranní čáry až do šestnáctky, kde si ale třinecká obrana s útočníky Baníku poradila. O míč se bojuje na dvaceti metrech od branky.
     
    29
    Reintam zaútočil po pravé straně, vyměnil si míč s Michalem Střížem a odcentroval. Dedič šel neohroženě do souboje s brankářem Belaněm, kterého však nakonec fauloval.
     
    28
    Machek na polovině hřiště tak dlouho dotíral na Dediče, až mu rozhodčí Ulrich odpískal nedovolený zákrok. Janoščín si později neporadil se zpracováním míče na levé straně.
     
    27
    Machek upadl na hranici šestnáctky po souboji s Avdićem, ale faul se nepískal. Bosenský obránce se rázem octl ve slibné příležitosti, jenže netrefil míč dobře.
     
    26
    Michal Stříž si na levém křídle došel pro nedovolený zákrok od Ševčíka a Třinec bude rozehrávat standardní situaci od postranní čáry.
     
    25
    Hloch si po nákopu od Ševčíka odstavil čistým způsobem Přeučila a pustil balon do zámezí. Paleček bude rozehrávat od vlastní branky.
     
    24
    Michal Stříž pronikl po pravé straně a navedl si míč na středovou osu. Střela levou nohou potom postrádala přesnost a balon zamířil až za síť za bránou Belaně.
     
    23
    Přeučil kroutil balon na zadní tyč, ale Paleček byl na místě včas a míč vyrazil. Jakékoliv vzrušení však ukončil zdvižený praporek pomezního.
     
    22
    Kodr zatáhl míč po levé straně, ale pak nepřihrál Dvořákovi II. přesně. Provod si o něco později poradil s Reintamem a faulu od Avdiće bude Baník rozehrávat nebezpečný přímý kop.
     
    21
    Dvořák II. unikal třinecké obraně po levé straně, ale Michal Stříž stihl odehrát míč na poslední chvíli na Palečka. Po jeho výkopu byl Malcharek faulován Machkem.
     
    20
    Glaser zablokoval Malcharkův centr a domácí mužstvo na útočné polovině vhazovalo. Joukl se zbavil Mejdra, jenomže potom přetáhl svůj centr až daleko za šestnáctku.
     
    19
    Slezané rozehráli roh nejdříve nakrátko, poté centroval do vápna Malcharek. Sokolovští si s ošemetnou situací před Belaněm v pohodě poradili.
     
    18
    Po akci Michala Stříže na pravé straně se do šestnáctky probil Dedič, odrazil míč o Ševčíka a vybojoval pro Třinec první rohový kop.
     
    17
    Krištův dlouhý balon odvrátil před nabíhajícím Jouklem do autu Vondráček. Sokolovská obrana si poradila také s dalším centrem a Dvořák II. zakládá útočnou akci.
     
    16
    Ševčík se dostal pod tlak napadajícího Joukla a byl donucen pouze k obrannému odkopu. Balon skončil až u brankáře Palečka.
     
    15
    Joukl patičkou přihrával Dedičovi, ale k míči se jako první protlačil Ševčík. Po aktivním nástupu Třince se hra postupem času vyrovnává.
     
    14
    Po Kodrově vhazování odkopl míč na polovinu hřiště Krišto. Třinečtí ale nedokázali dostat balon pod kontrolu a musí se bránit sokolovskému útoku po pravé straně.
     
    13
    Přeučil se postavil k rozehrávce přímého kopu a poslal na branku nepříjemnou skákavou střelu. Paleček dokázal neposedný balon nadvakrát zkrotit.
     
    12
    Paleček vykopl míč pouze na Glasera, který se díky této chybě dostal do výhodné pozice. Dario Krišto (TRI) ho zatahal za dres a obdržel žlutou kartu.
     
    11
    Malcharek vybídl k úniku po pravé straně Reintama, s jehož nepříliš přesným centrem si ovšem hosté poradili. Na opačné straně se blýskl pěknou individuální akcí Přeučil, jenže branku Palečka svou střelou ze střední vzdálenosti minul.
     
    10
    Janoščínův centr z levé strany dopadl přímo na hlavu Joukla, který vyplaval mezi o hlavu většími obránci, avšak hlavičkoval těsně vedle!
     
    9
    Dedič vybojoval balon a stáhl se s ním hluboko na obrannou polovinu. Následovala přihrávka na Avdiće, který rozehrává s brankářem Palečkem.
     
    8
    Reintam nakopl míč tak vysoko, že měl Kodr velké problémy s jeho zpracováním. Třinečtí začali aktivněji a budou vhazovat na útočné půlce.
     
    7
    Michal Stříž odcentroval levačkou na zadní tyč, odkud ještě Dedič sklepával balon na Joukla. Ten už ve skluzu nestihl zakončit, ale k první brance tady nescházelo mnoho!
     
    6
    Kodr si pohlídal náběh Michala Stříže, ale v nouzi stačil odehrát míč jen do zámezí. Třinecký útok pak trval do té doby, než Sokolovští odvrátili Krištův centr.
     
    5
    Michal Stříž se po přihrávce od Malcharka protlačil okolo Sadílky do zajímavé pozice na pravém křídle. Jenže centr mu vůbec nevyšel a míč skončil za brankou.
     
    4
    Na druhé straně se nedovoleným zákrokem proti Avdićovi provinil Přeučil. Třinečtí byli obětí faulu také o něco později na polovině hřiště.
     
    3
    Po Palečkové výkopu přihrával Malcharek na levé křídlo rozběhnutému Janoščínovi. Toho ovšem zastavil Mejdr a celá akce skončila útočným faulem domácích.
     
    2
    Baník si vypracoval možnost rozehrávky standardní situace z levé strany. Glaser centroval míč do šestnáctky, ale trefil jen třineckého Dediče.
     
    1
    Provod a Přeučil odstartovali utkání výkopem ve středu hřiště. První útočnou akcí se však prezentovali domácí. Dedič sklepl Janoščínův centr na Ižvolta, jehož ránu hosté zablokovali.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté již nastupují na trávník, utkání za pár okamžiků začne. Domácí nastupují v červeném, Sokolov navlékl žluté dresy a černé trenýrky.
     
    Do výkopu chybí ještě deset minut a hráči již zmizeli v šatně. Na tribunu se trousí skupinky fanoušků, kterých dnes ale nelze očekávat příliš mnoho. Do Třince přišla na začátku října krutá zima, navíc se domácím fotbalistům v této sezoně zatím nedaří.
     
    Také v sokolovské základní sestavě najdeme oproti poslednímu zápasu s Varnsdorfem dvě rošády. Trenér Dreiseitl stáhl mezi náhradníky Marka Stradu a Jana Kosaka, které od první minuty nahradí dvojice Marek Kodr a Vojtěch Přeučil. Na střídačce v Třinci bude scházet Daniel Boček, připraven naskočit do hry bude místo něj mládežnický reprezentant Jurij Medvěděv.
    Sestava Třince

     
    Třinecký trenér Neček udělal v základní sestavě v porovnání s minulým utkáním ve Znojmě jednu změnu. Tomáš Vengřinek dnes na soupisce úplně schází, místo něj je v základní jedenáctce Jiří Janoščín. Další změnu registrujeme na lavičce náhradníků, kam se po krátké absenci vrátil Martin Motyčka, jenž vytlačil ze soupisky Jakuba Teplého. Slezané stále nemohou počítat se zraněnými obránci Michalem Velnerem a Tomášem Benetkou.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček (C) – Michal Stříž, Reintam, Avdić, Hloch, Janoščín – Ižvolt, Krišto, Malcharek – Joukl, Dedič. Trenér: Jiří Neček.
    Náhradníci: Adamuška – Málek, Hošek, Janošík, Čelůstka, Bedecs, Motyčka.

    FK Baník Sokolov: Belaň – Machek, Ševčík, Vondráček (C), Kodr – Mejdr, Sadílek, Glaser, Dvořák II. – Přeučil, Provod. Trenér: Jiří Dreiseitl.
    Náhradníci: Dvořák I. – Průcha, Vrtělka, Kosak, Medvěděv, Strada, Čihák.

    Rozhodčí: Tomáš Ulrich – Jaroslav Kubr, Michal Myška.
     
    Delegátem fotbalové asociace pro dnešní utkání je pan Ivo Chytil, technickým delegátem pan Milan Ondo.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Sokolovem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtag #TRIvSOK a #FNLiga.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Od návratu Třince do druhé nejvyšší soutěže v roce 2013 odehrála obě mužstva celkem šest vzájemných duelů se třemi vítězstvími Sokolova a třemi remízami. Slezanům se na západočeského soupeře v posledních letech vůbec nedaří, naposled jej zdolali 10. září 2011 na domácí půdě 1:0. V loňské sezoně se v Třinci oba týmy rozešly po výsledku 0:0 smírně, v Sokolově se na jaře domácí Baník radoval z výhry 2:1.

    ABSENCE

    Třineckým fotbalistům před šesti dny ve Znojmě scházeli záložníci Dario Krišto a Martin Motyčka. Mimo soupisku zůstali také dlouhodobě zranění obránci Michal Velner a Tomáš Benetka. Nehrál ani další stabilní člen základní sestavy Jiří Janoščín. Zkrátka nový trenér Neček dal šanci jiným hráčům.

    Sokolov doma nastoupil v utkání proti Varnsdorfu se sestavou bez Jurije Medveděva, Davida Klusáka a Rostislava Vokáče. Do Třince odjede Baník podle slov trenéra Dreiseitla v kompletním složení.

    HLASY PŘED ZÁPASEM

    Petr Joukl (záložník Třince): „Všichni pevně věříme, že se odrazíme k vyšším příčkám. Bod ze Znojma je dobrý, ale je třeba to doma potvrdit vítězstvím. Doma už jsme ztratili hodně bodů, další ztráty bychom si neměli dovolit.“

    Jiří Dreiseitl (trenér Sokolova): „Nějaké informace o Třinci jsme měli a nyní čerpáme z jejich zápasu ve Znojmě, kde už nastoupili pod novým trenérem. Ten dal šanci jiným hráčům, jak už to v případě nového trenéra bývá. Nemyslím si, že bude záležet na tom, jestli se oba známe a víme, jakou ten druhý vyznává filosofii. Záležet bude hlavně na hráčích. Pokud do zápasu půjdou stejně hladoví jako v předchozích duelech, bude to jedině dobře."

    JIŘÍ NEČEK

    Třinecký trenér Jiří Neček se pod Javorový vrátil po šesti letech. Zkušený pětapadesátiletý trenér se tehdy po odchodu z Třince uchýlil právě do Sokolova, kde působil spolu s Radoslavem Látalem. S ním byl také v loňské sezoně přítomen senzačnímu 2. místu týmu Piast Gliwice v polské Ekstraklase. Jenže úvod letošního ročníku se Piastu nepodařil a dvojice trenérů byla odvolána. Neček tak bude stát na lavičce Třince proti mužstvu, které kdysi koučoval.
    Sokolovský trenér Jiří Dreiseitl před zápasem v Třinci

     


    FK BANÍK SOKOLOV
    5. místo, 16 bodů, skóre 13:12


    Sokolov patří v posledních letech ke špičce Fotbalové národní ligy, před rokem byl po podzimní části soutěže dokonce neporažen. V letošní sezoně vede mužstvo Baníku trenér Jiří Dreiseitl a vstup se jeho svěřencům po remíze s Vlašimí a porážce v Ústí nad Labem tak úplně nepovedl. Avšak od té doby Západočeši třikrát remizovali a čtyřikrát vyhráli, přičemž z posledních tří kol mají plný počet devíti bodů. Doma porazili Táborsko, vyhráli na hřišti Vítkovic a naposled před domácími fanoušky s Varnsdorfem. Není bez zajímavosti, že Sokolov ve všech čtyřech případech vyhrál rozdílem jediné branky. Podaří se mu to i proti nejhorší obraně soutěže v Třinci?

    Poslední soutěžní utkání:

    9. kolo, sobota 1. října, 10:05, Sokolov:
    FK Baník Sokolov – FK Varnsdorf 3:2 (0:0)
    Branky: 72. Provod, 83. Kodr, 85. Přeučil – 51. a 79. Jakubov. Diváci: 750 (15 % celkové kapacity).

    Sestava Sokolova: Belaň – Strada, Vondráček, Ševčík, Mejdr – Sadílek (58. Přeučil), Machek, Kosak (46. Boček) – Glaser – Dvořák II. (58. Kodr), Provod. Trenér: Dreiseitl.

    Nejlepší střelec: Petr Glaser (4 góly)
    Brankáři: Jaroslav Belaň (7 zápasů, 2 čistá konta)
    Jakub Dvořák I. (2 zápasy, 0 čistých kont)
     


    FK FOTBAL TŘINEC
    13. místo, 6 bodů, skóre 14:20


    V Třinci se před zahájením sezony netajili cíli hrát v horní polovině tabulky, v nejlepším případě o umístění do 5. příčky. Jenomže úvod soutěže tomuto smělému plánu zdaleka neodpovídá. Slezané poprvé bodovali až ve 3. kole, kdy doma remizovali se Žižkovem. O dvě kola později Třinečtí doma zdolali Vítkovice, což je zatím jejich jediné vítězství. V posledních čtyřech kolech Třinec dvakrát remizovali na hřišti soupeře, a to ve Varnsdorfu a ve Znojmě. Po domácí porážce s Ústím nad Labem nabídli svou rezignaci trenéři Martin Zbončák s Lubomírem Vaškem a novým koučem se stal Jiří Neček, který už mužstvo vedl ve Znojmě. Neček se na lavičku Třince vrátil po šesti letech.

    Poslední soutěžní utkání:

    9. kolo, neděle 2. října, 18:00, Znojmo:
    1. SC Znojmo FK – FK Fotbal Třinec 2:2 (1:2)
    Branky: 36. a 58. Bartolomeu – 30. Joukl, 33. Michal Stříž. Neproměněná penalta: 75. Njire (ZNO), brankář Paleček zneškodnil. Diváci: 912 (35 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Paleček – Vengřinek, Michal Stříž, Avdić, Hloch, Reintam – Joukl (61. Čelůstka), Ižvolt, Krišto – Malcharek (81. Hošek), Dedič (90+2. Bedecs). Trenér: Neček.

    Nejlepší střelec: Imrich Bedecs (3 góly)
    Brankář: Lukáš Paleček (9 zápasů, 0 čistých kont)
    Program 10. kola FNL, České Budějovice - Opava 2:1 (St 5. 10.)

     
    Hezké sobotní dopoledne z Třince přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Vítejte při sledování textového online přenosu z utkání 10. kola Fotbalové národní ligy. Předehrávku tohoto kola obstaraly již ve středu České Budějovice s Opavou, v sobotu se hraje pět zápasů a v neděli bude kolo dohráno dvěma duely. V tomto přenosu se zaměříme na utkání mezi týmy FK Fotbal Třinec a FK Baník Sokolov.

    Třinec se stále nemůže odpoutat od spodních příček a zásluhou jediné výhry a tří remíz má na kontě pouhých šest bodů. Špatný rozjezd v nové sezoně řešili ve Slezsku výměnou trenéra. Zato Sokolov se drží relativně na dostřel od nejvyšších pozic a v úvodních devíti kolech prohrál jen jednou. Třinečtí už doma ztratili příliš mnoho bodů a chtějí Baník porazit. Západočeši se zase budou chtít dotáhnout do závětří za čelo tabulky. Zajímavé utkání startuje na stadionu Rudolfa Labaje v 10:15. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek, hezkou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 57. Reintam, 68. Ižvolt – 32. Hloch (vla.)

    Karty:   12. Krišto (TRI), 66. Avdić (TRI), 77. Dedič (TRI) – 52. Machek (SOK), 67. Vondráček (SOK)


    FK Třinec: Paleček (C) – Michal Stříž, Reintam, Avdić, Hloch, Janoščín (82. Hošek) – Ižvolt (89. Motyčka), Krišto (50. Čelůstka), Malcharek – Joukl, Dedič.
    Trenér: Jiří Neček.

    Náhradníci: Adamuška – Málek, Hošek, Janošík, Čelůstka, Bedecs, Motyčka.

    FK Baník Sokolov: Belaň – Machek, Ševčík, Vondráček (C), Kodr – Mejdr (75. Strada), Sadílek (63. Vrtělka), Glaser, Dvořák II. – Přeučil (63. Medvěděv), Provod. Trenér: Jiří Dreiseitl.
    Náhradníci: Dvořák I. – Průcha, Vrtělka, Kosak, Medvěděv, Strada, Čihák.

    Rozhodčí: Tomáš Ulrich – Jaroslav Kubr, Michal Myška

    Diváci: 278 (14 % celkové kapacity)
    bahis siteleri