Třinec – Mladá Boleslav 4:3 (4:3 po s.n.) | Pardubice – Plzeň 4:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (po pr.)
Chomutov – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | Zlín – Mountfield HK 3:2 (po pr.) | Olomouc – Vítkovice 2:4 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
4:3 (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 14.10.2016, 17:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám vás u dvanáctého kola Tipsport extraligy, v němž se představí Piráti Chomutov a Kometa Brno. V dnešním utkání nás čeká duel týmů z horních pater tabulky, a tak můžeme očekávat nadprůměrné utkání.
     
    HC Kometa Brno

    Po jedenácti kolech patří Brnu první pozice, když získalo osmadvacet bodů. Kometa je v úvodu extraligy nejproduktivnějším týmem a bodově ji táhl první útok ve složení Martin Erat – Martin Nečas – Marek Kvapil. Moravský tým v posledních pěti zápasech čtyřikrát zvítězil a porazil jej Třinec, jenž vyhrál v prodloužení. Kometa v jedenácti kolech ještě nikdy neodešla z utkání bez bodu.

    Poslední zápasy Komety

    Kometa – Liberec 5:1
    Třinec – Kometa 4:3 po prodl.
    Kometa – Sparta 6:2

    Nejproduktivnější hráči týmu

    Martin Erat 14 bodů (6+8)
    Marek Kvapil 14 bodů (5+9)
    Vojtěch Němec 11 bodů (7+4)
     
    Piráti Chomutov

    Chomutovští před sezónou avizovali, že jejich cílem pro letošní sezónu je předkolo play-off. Ovšem začátek Tipsport extraligy zachytil Severočechy v dobré formě a můžeme je vidět na čtvrtém místě. Piráti nasbírali dvacet bodů, ale jejich hlavním problém defenzivní hra. Chomutovští v jedenácti zápasech inkasovali sedmatřicet branek, což je třetí nejvyšší počet v nejvyšší české soutěži. V posledních pěti zápasech utrpěli Piráti hned čtyři porážky a potřebují se z nelichotivé formy dostat.

    Poslední zápasy Chomutova

    Ml. Boleslav – Chomutov 4:2
    Chomutov – Zlín 6:3
    Chomutov – Olomouc 1:4

    Nejproduktivnější hráči týmu

    Vladimír Růžička 13 bodů (5+8)
    Michal Poletín 11 bodů (6+5)
    Michal Vondrka 11 bodů (4+7)

     
    Ve dvanáctém kole Tipsport extraligy nás čeká napínavé utkání, v němž bude chtít Chomutov ukončit před vlastními fanoušky nepříznivou sérii. Naopak Kometa má Pirátům co vracet, jelikož ti ji vyřadili v loňském předkole play-off. Úvodní vhazování je naplánované na tradičních 17 hodin 30 minut. Pokud se nedostanete přímo do SD ARÉNY, sledujte náš textový přenos.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu, nyní už z chomutovské SD ARÉNY. Za malou chvíli bude na ledové ploše probíhat tradiční rozbruslení. Již jsou známy sestavy obou soupeřů, které si představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: J. Laco (Strmeň) – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek – Račuk, Huml, Vondrka – Kaše, V. Růžička, Tomica – Skokan, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Šťovíček, Koblasa.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, Zábranský – M. Erat, Nečas, M. Kvapil – Haščák, V. Němec, Zaťovič – Vincour, Čermák, J. Káňa – Dostálek, Hruška, Dočekal – Kratochvíl.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Miroslav Petružálek – Jiří Rozlílek, Ondřej Kokrment.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na ledovou pluchu jako první přišli hostující hráči a SD ARÉNA již čeká na nástup Pirátů. Ještě před samostatným vhozením úvodního buly bude následovat ceremoniál.
     
    K červené čáře přijíždí chomutovský obránce Jan Rutta, jenž za Chomutov odehrál již pět set zápasů. Hráč s číslem devadesát je odměněn dresem a následně i hlasivkami diváků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál talentovaný Martin Nečas, a tak má Kometa právo prvního útoku. Martin Erat objel celou obranou třetinu Chomutova, ale jeho zakončení vyrazil domácí gólman.
     
    00:41
    Brno uklidňuje hru za svou svatyní a do hry přicházejí čerstvé síly. Následně se Jihomoravané celkem snadno usazují před brankou Chomutova.
     
    01:16
    Brněnští zakončit nedokázali, a tak se do protiútoku dostali Piráti. Marek Tomica přenechal na levé straně kotouč Vladimíru Růžičkovi, jehož pokus letěl pouze nad branku.
     
    01:26
    Marcel Haščák objel branku, ale jeho zakončení schoval do výzbroje Ján Laco. Bude se vhazovat po levé ruce domácího brankáře.
     
    02:23
    Do útočného pásma po pravé straně vjel Jan Rutta, jenž mířil na zadní tyč. Ovšem jeho pokus skončil pouze v lapačce Karla Vejmelky.
     
    02:55
    Chomutovští odevzdali černou gumu Kometě, která na jejich vystřídání nečekala. Jihomoravané se dostali do útočného pásma, ale tentokrát střela k vidění nebyla.
     
    03:36
    Do útočného pásma najel Vojtěch Němec, jehož pokus mířil k tyči. Ovšem Ján Laco byl připravený a vyrážečkou si připisuje další zákrok dnešního večera.
     
    04:17
    První přesilovou hru si vyzkoušejí domácí hráči! Do útočného pásma se dostal Vladimír Růžička, jehož podrazil Michal Gulaši.
     
    04:32
    Brno vyhrálo vhazování a kotouč vel mi rychle letěl za branku Chomutova. Ovšem Piráti zakládají další útok a kombinují před brankou hostů.
     
    05:02
    David Kaše měl kotouč na hokejce a snažil se dvakrát přihrát na hranici brankoviště. Ovšem ani jedna jeho přihrávka neprošla, a tak Brno opět vyhazuje.
     
    05:48
    Nepochopitelné, co nyní vymýšlel Ivan Huml! Zkušený hráč Chomutova byl sám mezi kruhy, ale místo střely volil razantní přihrávku, která spoluhráči přeskočila hůl.
     
    06:15
    K Martinu Eratovi se dostala černá guma, ale zkušený útočník byl velmi dobře bráněn u levé tyče, a tak zakončit nedokázal. Hra se dostala zpátky do středního pásma, kde jeden z rozhodčích hru přerušuje.
     
    06:42
    Chomutovští vyhráli vhazování, ale kotouč jen odevzdali soupeři. Ke střele se dostal Tomáš Vincour, ovšem jehož pokus dokázal srazit jeden z domácích beků.
     
    07:25
    Střelou od pravého mantinelu se prezentoval Michal Vondrka. Domácí kapitán se snažil pokus schovat pod nohami jednoho z beků, ale kotouč ke Karlu Vejmelkovi nedoputoval.
     
    07:52
    Další zakončení Chomutova vyslal kanadský obránce Brett Skinner, jehož pokus srazil do ochranné sítě jeden z jeho spoluhráčů. Hra se tedy vrátí zpátky do středního pásma.
     
    08:40
    Juraj Valach byl v souboji u mantinelu důrazný, což vykolejilo Marcela Haščáka. Ten nedokázal přihrát na modrou čáru, a tak se černá guma znovu dostala do střední třetiny.
     
    09:22
    Domácí hráči velmi dobře napadali rozehrávku soupeře a nutno říct, že celkem úspěšně. Ovšem následná přihrávka mezi kruhy už neprošla.
     
    10:22
    Martin Nečas celkem bez potíží vjel do útočného pásma, kde přenechal kotouč Martinu Eratovi. Zkušený útočník nahodil kotouč do rohu, odkud Chomutov vhazuje na zakázané uvolnění.
     
    10:50
    Brno je v úvodu zápasu častěji u kotouče, ale zatím se do vážnější šance nedostalo. Další pokus z pravého kruhu dokázal vyrazit chomutovský maskovaný muž.
     
    11:26
    Marcel Haščák nahodil kotouč proti brance Jána Laca, ovšem kotouč srazil jeden z obránců do ochranné sítě. Bude se vhazovat po pravici domácího brankáře.
     
    12:29
    Jan Rutta nahodil černou gumu na Karla Vejmelku. Brněnský brankář jeho pokus velmi dobře viděl, a tak bez potíží vyráží.
     
    12:47
    Další útok hostujícího celku zakončil Jan Káňa, jehož pokus zamířil do hrudi chomutovského gólmana. Chomutovskou SD ARÉNOU to jen zahučelo.
     
    13:32
    To jsou velké chvíle domácího brankáře! Před brankou Chomutova se ocitl osamocený Jan Hruška, jenž se snažil zakončit nad beton Jána Laca. Ten ovšem skvěle zareagoval a kotouč dokázal vyrazit.
     
    13:56
    Piráti právě vstřelili branku!
    Výborný důraz v útočném pásmu předvedl MICHAL VONDRKA, jenž u mantinelu přetlačil jednoho z obránců! Ke kotouči se následně dostal Ivan Huml, jenž si počkal až mu chomutovský kapitán znovu najede. MICHAL VONDRKA se po pěkné kombinaci dostal ke střele z kruhu pro vhazování a nedal brankáři nejmenší šanci. Asistence: Ivan Huml.
    13:56 Michal VONDRKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je tu v krátkém sledu druhá branka domácího celku! Chomutovští předvedli výborný důraz do branky a v brankovišti se nejlépe zorientoval DÁVID SKOKAN, jenž dává Pirátům dvoubrankové vedení. Celou situaci ještě společně řešili všichni rozhodčí, kteří se domluvili, že branka platí. Asistence: David Kämpf.
    14:09 Dávid SKOKAN - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:09
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min.).
     
    14:56
    Hraje se v plném počtu, jelikož sudí rozdělili tresty rovnoměrně. Po pravé straně vjel do pásma Ondřej Němec, který zakončuje pouze do chomutovského brankáře. Ten si s přehledem pohlídal prostor u bližší tyče.
     
    15:36
    Chomutovští jsou na koni! Přihrávku mezi kruhy dostal Ivan Huml, jehož pokus minul branku Brna jen o centimetry. Následně hostující svatyni objížděl Michal Vondrka, ale Karel Vejmelka byl rychle na svém místě.
     
    16:24
    Domácí opět předvedli obrovský důraz do branky. Do brankoviště se dostal Michal Poletín, jenž byl sražený Jan Káňa. Hlavní sudí vykazuje hru do středního pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    16:58
    Výbornou individuální akcí se prezentoval Martin Erat, jenž se přes střední pásmo dostal až ke střele. Tu dokázal vyrazit chomutovský brankář, i když se při zákroku musel hodně zapotit.
     
    18:02
    Další útok dokázal u mantinelu přerušit Jan Rutta, ale Brno se velmi rychle vrátilo do útočného pásma. Před branku se dral Tomáš Vincour, jehož zakončení mířilo do betonu Jána Laca.
     
    18:14
    Tomáš Vincour naletěl do jednoho z domácích obránců, který srazil i Jána Laca. Celý moment pěstně jel vyřešit Michal Poletín, jenž si s Vincourem rozdal hned několik ran pěstí.
     
    18:14
    Sledujeme velmi napjatou první periodu, kterou završila bitka. Hlavní sudí posílají na trestnou lavici Michala Poletina, jenž inkasuje dvě plus dvě plus deset minut za hrubost. Stejný trest dostává také hostující Tomáš Vincour.
     
    18:52
    V úvodní dvacetiminutovce se bude vylučovat ještě jednou. Menší trest za hru vysokou holí dostává chomutovský Ondřej Dlapa. Brno tedy dostává šanci ke snížení stavu utkání.
     
    19:47
    Na modrou čáru si sjel Marek Kvapil, jehož pokus zaduněl pouze o zadní mantinel. Následně se Chomutovu podařilo posunout kotouč do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V první periodě jsme sledovali velmi zajímavý hokej! Hostující hráči měli více kotouč na hokejkách, ale z branek se radovali pouze Chomutovští. Ti z dobré obrany čekali na protiútoky, které dokázali proměnit. V závěru úvodní dvacetiminutovky byla k vidění také bitka, v níž si to rozdali Michal Poletín a Tomáš Vincour. Doufejme, že duel bude mít stejný náboj také v další části zápasu.
     
    Střely na branku: 7:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé dvacetiminutovky vyhrál opět hostující centr. Kometa bude hrát ještě minutu v početní výhodě a také se rychle usadila před brankou Chomutova.
     
    20:27
    Po krásné kombinaci střílel z mezikruží Martin Nečas, jehož pokus zamířil jen těsně vedle chomutovské branky. Ján Laco se za tímto pokusem jen ohlédl.
     
    20:42
    Kotouč na modrou čáru dostal Tomáš Malec, jehož rána zamířila jen do připraveného chomutovského gólmana. Ten zatím drží Piráty ve vedení.
     
    21:01
    Jen, co se Chomutov ocitl v plném počtu, tak bude zase hrát ve čtyřech. Před brankou zasáhl holí soupeře do obličeje Marek Tomica, jenž dostává menší trest.
     
    21:22
    Chomutovští vyhráli vhazování a hned vyhazují. Následný založení útoku zneškodnil Michal Vondrka, jenž Kometu zdržel před její brankou.
     
    21:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    V přesilové hře se podařilo Brnu snížit! K zakončení z levého kruhu pro vhazování se prosadil MAREK KVAPIL, jenž nedal chomutovskému brankáři šanci. Asistence: Martin Erat.
    21:59 Marek KVAPIL - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:52
    Výbornou práci předvedl Ivan Huml, jenž obkroužil branku, ale jeho přihrávku srazil zpátky za bránu Karel Vejmelka. Chomutovský hráč přihrál na modrou čáru, odkud vypálil do gólmana Tomáš Kudělka.
     
    23:28
    Chomutovští po inkasované brance hrají hodně aktivně a přebírají otěže zápasu. Ovšem další pokus na branku si zatím nepřipsali.
     
    23:57
    Do útočného pásma vletěl Dávid Skokan, jehož pokus přes obránce dokázal hostující brankář vyrazit. Obránci Komety hru opět posouvají do středního pásma.
     
    24:34
    Výbornou individuální akci se prezentoval David Kämpf, jenž se natlačil před obránce, ale jeho pokus zamířil jen vedle brněnské svatyně.
     
    25:09
    Na druhé straně přihrával mezi kruhy Vojtěch Němec, ale jeho nabídku nedokázal tečovat na branku jeden z jeho spoluhráčů. Ján Laco zasahovat nemusel a celou situaci jen sledoval.
     
    25:47
    Další obrovská šance domácích Pirátů! David Kaše v přečíslení našel na zadní tyči Michala Vondrku. Chomutovskému kapitánovi přeskočil puk v rozhodující chvíli přes hokejku, a tak se další radost domácích nekonala!
     
    26:14
    Od modré čáry nahazoval puk na branku Ondřej Dlapa, ale jeho zakončení si pohlídal Karel Vejmelka. Bude se vhazovat po pravici hostujícího gólmana.
     
    26:34
    Domácímu týmu se po mantinelu nepodařilo vyhodit puk do středního pásma, a tak se k zakončení dostal Michal Gulaši. Jeho pokus našel v lapačce slovenský gólman ve službách Chomutova.
     
    26:57
    Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách! Hlavní sudí ve stejném čase vylučuje za sekání Ivana Humla a také Jana Káňu.
     
    27:17
    Zpoza branky dostal přihrávku Martin Dočekal, jenž si najel před branku, ale jeho zakončení mířilo jen těsně nad chomutovskou branku.
     
    27:32
    Jan Štencl se z obranného pásma dostal až za útočnou modrou čáru. Pokus hostujícího obránce ale mířil pouze do připraveného betonu Jána Laca.
     
    28:14
    Více prostoru na ledové ploše vyhovuje Kometě, která se usadila před brankou soupeře. Po jedné nepřesné přihrávce mohli jít Piráti do přečíslení, ale jeden z domácích upadl. Trestat se nebude, jelikož oba sudí zůstávají klidnými.
     
    28:44
    Chomutovští zkoušeli dlouhý pas, který se nevyvedl, a tak se píská zakázané uvolnění. Hra se vrátí před branku Jána Laca, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    29:02
    Oba týmy jsou v plném počtu! Za obranu si z trestné lavice naskočil Ivan Huml, ale přihrávku na něj zastavil Ondřej Němec. Pokud by se tak nestalo, šel by domácí útočník sám na Karla Vejmelku.
     
    29:54
    Na levé straně zůstal osamocený Ondřej Němec, který ale nedokázal zpracovat přihrávku od spoluhráče. Hra plynula dál a ke střele od modré čáry se dostal Leoš Čermák, ale Ján Laco zasáhl.
     
    30:36
    Za obranou Chomutova se zjevil Petr Kratochvíl, jenž se dostal do samostatného úniku. Mladičký útočník volil střelou golfákem, kterou namířil do slovenského gólmana.
     
    31:39
    Utkání má naprosto vše, co si fanoušek hokeje může přát. Z levé strany střílel přes obránce David Kämpf, ale jeho pokus letěl jen nad branku Komety.
     
    32:32
    Brnu se nevydařila přihrávka na útočnou modrou čáru, a tak se opět píská zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Karla Vejmelku, kde se bude vhazovat po pravici gólmana.
     
    32:41
    V krátkém sledu vyhazuje Kometa na další zakázané uvolnění, hra se opět vrací do obranného pásma Brna.
     
    Dnešní utkání sleduje 5077 diváků.
     
    33:00
    Marek Tomica získal černou gumu ve středním pásmu a dostal se s ní až za útočnou modrou čáru. Rána zkušeného hráče přes obránce trefila pouze beton hostujícího gólmana.
     
    33:18
    Jan Káně krosčekem atakoval Davida Kašeho, následně se v rohu hrací plochy strhla další mela. Po komerční přestávce uvidíme, jak hlavní sudí rozdělí tresty.
     
    33:18
    Hostujících hráčů bylo v jednom momentu příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Dvouminutový trest hráčské lavice Komety odpyká Petr Kratochvíl.
     
    34:00
    Domácí hráči velmi dobře kombinovali před brankou soupeře. Michal Vondrka si dobře položil bránícího hráče, ale místo střely mu kotouč utekl k hráči Komety. Ten rychle vyhazuje přes všechny čáry.
     
    34:20
    Vladimír Růžička se po průniku dostal k zakončení, ale jeho pokus chytá Karel Vejmelka. Hostující brankář zatím drží Brno ve hře o body.
     
    34:27
    Po střele od modré čáry se kotouč odrazil před odkrytou branku, kde byl osamocený Vladimír Růžička. Chomutovský útočník ve vyložené šanci netrefuje branku!
     
    35:11
    Chomutovští mají obrovskou smůlu! Zpoza branky na kruh pro vhazování dostal přihrávku Brett Flemming, jehož rána zamířila do horní tyče brněnské branky.
     
    36:15
    Po individuální akci se mezi kruhy dostal Marcel Haščák, jehož pokus zamířil jen do výstroje chomutovského brankáře. Ten následně přerušuje hru a pustí do ní čerstvé síly.
     
    36:29
    Po pravé straně projel do útočného pásma Libor Zábranský, ale jeho následný pokus byl sražený do ochranné sítě. Následuje další vhazování před Jánem Lacem.
     
    37:04
    Od modré čáry vystřelil Ondřej Dlapa, jehož pokus ze mezi kruhy odrazil před branku, kde se nejlépe zorientoval bek. Ten ale nedokázal vyhodit, a tak pokračuje v útoku soupeř.
     
    37:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    Po třetí v zápase propukla radost v chomutovské SD ARÉNĚ! Brett Flemming zachytil na modré čáry vyhození jednoho z hostujícíh hráčů a vypálil na branku Komety. Zakončení ještě tečoval Marek Račuk a Karel Vejmelka vyrazil kotouč jen před sebe. V tomto prostoru se nejlépe zorientoval MICHAL POLETÍN, jenž zakončuje do prázdné brány. Asistence: Marek Račuk a Brett Flemming.
    37:24 Michal POLETÍN - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:35
    Je tu další menší trest pro hostujícího hráče, ve středním pásmu trefil Vladimíra Růžičku Marek Kvapil. Hlavní sudí vylučuje hostujícího útočníka za hrubost.
     
    39:36
    V závěru druhé dvacetiminutovky dostal černou gumu na modrou čáru Brett Flemming, jehož pokus betony vyrazil Karel Vejmelka. Následně kanadský obránce neudržel útočné pásmo a píská se ofsajd Chomutova.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také ve druhé periodě pokračovaly oba celky v hokeji, který musel fanoušky bavit. V SD ARÉNĚ sledujeme důrazný hokej plný šancí. Kometa v přesilové hře dokázala snížit na rozdíl jediné branky, ale v samotném závěru se prosadili také Piráti. Stav zápasu je tedy 3:1 a uvidíme, který z celků se bude radovat po šedesáti minutách.
     
    Střely na branku: 18:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí dvacetiminutovky vyhrál opět hostující centr. Kometa začíná tuto část hry v oslabení, a tak přišlo hned vyhození přes všechny čáry.
     
    40:21
    Michal Vondrka se podél levého mantinelu dostal až do útočné třetiny, kde vystřelil z velkého úhlu pouze nad branku Karla Vejmelky.
     
    40:38
    Marek Račuk se natlačil před branku, kde následně atakoval hostujícího brankáře, což velmi dobře viděl hlavní sudí. Kometa si zahraje další přesilovou hru a může snížit stav zápasu.
     
    40:59
    Mezi kruhy dostal přihrávku Martin Nečas, jenž posunul černou gumu na Marka Kvapila. Tomu kotouč v nevhodném momentu přeskočil hůl, a tak Ján Laco zasahovat nemusel.
     
    41:17
    V oslabení se do obrovské šance dostal Vladimír Růžička, jehož pokus už putoval do branky. Ovšem jeden z obránců jej zachytil na brankové čáře. Je možné, že se v přerušené hře bude ještě volat videorozhodčí.
     
    42:51
    Chomutovští už jsou v plném počtu, ale za krátkou dobu budou zase vyloučeni.
     
    42:57
    Marek Račuk se vrátil do hryz trestné lavic a znovu zamíří na lavic hanby. Člen první formace dostává menší trest za hru vysokou holí.
     
    43:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá druhou přesilovou hru v dnešním zápase! Ondřej Němec se dostal mezi kruhy, odkud přihrál na MARTINA ZAŤOVIČE. Zkušený útočník vystřelil přesně k zadní tyči a nedal tak šanci slovenskému gólmanovi Chomutova. Asistence: Ondřej Němec a Karel Vejmelka.
    43:19 Martin ZAŤOVIČ - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:26
    Chomutovští si chtějí vzít dvoubrankové vedení rychle zpět, ale pokus od modré čáry dokázal Karel Vejmelka vyrazit do rohu hrací plochy.
     
    45:13
    Jan Hruška se hnal do dalšího útoku, ale kotouč mu přes Tomáše Kudělku utekl až k chomutovskému maskovanému muži. Ten raději hru přerušuje, jelikož k němu hostující hráč velmi rychle přijížděl.
     
    45:39
    V obrovské šanci Brna selhal Marcel Haščák! Hostující útočník dostal přihrávku na levý kruh pro vhazování, ale jeho pokus zamířil jen do betonu Jána Laca.
     
    46:24
    Kometa je po vstřelené brance aktivnějším týmem a v těchto momentech je vyrovnání na spadnutí. Chomutovským hráčům se nedaří dostat z obranného pásma, a tak přichází vyhození přes všechny čáry.
     
    46:55
    Domácímu celku se opět nepodařilo dostat černou gumu do středního pásma. Přišla další kombinace Brna v rohu hrací plochy, ale tentokrát se hostující tým ke střele nedostal.
     
    47:47
    Za odraženým kotoučem se rozjel Dávid Skokan, jenž se snažil obkroužit branku a přihrát před ním. Ovšem Karel Vejmelka se překvapit nenechal. Hra pokračovala dále a u puku byl Chomutov. Ivan Huml z pravé strany trefil jen brankovou konstrukci!
     
    48:38
    Do hry zasáhla střídačka hostujícího celku, a tak je hra opět přerušená. Po reklamní přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu blíže k brance Komety.
     
    48:57
    David Kaše se hnal do útočného pásma a rukou mu přihrával Vladimír Růžička. Hra putuje opět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže k brance Chomutova.
     
    49:22
    Nádherně to nyní udělal David Kämpf, jenž si protáhli kotouč pod sebou, ale následným pokusem trefil pouze Michala Gulašiho.
     
    50:17
    Ve středním pásmu propadl Brett Skinner, jehož celkem jednoduše obešel Leoš Čermák. Zakončení hostujícího hráče vyrazil Ján Laco. Následně se Chomutov osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    50:30
    Vladimír Růžička si po tlaku Brna vyžádal oddechový čas, aby dal svým svěřencům prostor k menšímu odpočinku. Tlak Komety je v posledních minutách obrovský.
     
    50:59
    U hrazení získal kotouč Marek Kvapil, jenž se po otočení dostal ke střele. Ta mezi tři tyče domácí branky nezamířila, a tak Chomutov posílá černou gumu do středního pásma.
     
    51:43
    Puk na modrou čáru dostal Tomáš Kudělka, jehož pokus tečoval další domácí hráč. Ovšem teč zamířila pouze do nohy jednoho z hostujících obránců.
     
    52:15
    Dlouhý pas Pirátů opět končí na zakázaném uvolnění, hra se vrací zpátky před Jána Laca.
     
    52:26
    Puk z hokejky domácího obránce mířil na další zakázané uvolnění, ale Michal Poletín využil zaváhání obránců, a tak byl u černé gumy jako první.
     
    52:52
    Tlak Komety je u konce! Do velké šance se dostával David Kämpf, jehož v posledním možném momentu zahákoval Tomáš Malec. Hostující obránce dává Chomutovu šanci na uklidnění.
     
    52:58
    Chomutovští vyhráli vhazování na modrou čáru, kde operoval Jan Rutta. Střela reprezentačního obránce byla sražená do ochranné sítě Martinem Zaťovičem.
     
    53:20
    Do dobré pozice dostal černou gumu Brett Skinner, ovšem jeho zakončení mířilo jen mimo prostor tří tyčí. Následně se Kometě podařilo vyhodit a vystřídat.
     
    54:00
    Od modré čáry vypálil Brett Flemming, jehož pokus se ještě snažil tečovat David Kaše. Jenže Karle Vejmelka předvedl další pěkný zákrok a hra se opět přerušuje.
     
    54:59
    Tomáš Malec se naskočil z trestné lavice a mohl se dostat po levé straně do další šance. Ovšem hostující obránce kotouč nezpracoval, a ten mu utekl k zadnímu mantinelu.
     
    55:45
    Piráti se snažili dostat do dalšího útoku, ale v tomto okamžiku je zastavuje hvizd sudího. Hra se pro ofsajd vrátí do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže k brněnské svatyni.
     
    56:08
    Zpoza branky až na hranici brankoviště se dostal Jan Štencl, jehož bekhendový pokus po ledě dokázal zneškodnit Ján Laco.
     
    56:50
    Odražený puk se dostal před branku Chomutova, ale Marcel Haščák trefuje beton chomutovského brankáře. Následně se domácí dostali do přečíslení dva na brankáře, ale celou situaci překombinovali. Zakončení na sebe vzal Dávid Skokan, ale jeho pokus vyrazil Karel Vejmelka betonem.
     
    58:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    V samotném závěru přišlo vyrovnání, a tak mohl brněnský sektor vybouchnout radostí! MAREK KVAPIL se natlačil před branku, jenž přehodil chomutovského brankáře. Pro domácí tým se jedná o další nešťastnou branku. Asistence: Martin Erat a Ondřej Němec.
    58:08 Marek KVAPIL - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:27
    Po pravé straně ujel Jan Rutta, jehož tvrdý pokus ke vzdálenější tyči zachytil betonem hostující maskovaný muž. Dnes sledujeme opravdu parádní utkání, kterému nic neschází.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Ani ve dvanáctém kole neodejde Kometa bez bodů! V závěru zápasu se druhou brankou v utkání prezentoval Marek Kvapil, jenž šťastně přehodil Jána Laca. Toto utkání dvanáctého kola nabídlo velmi zajímavou podívanou a musím uznat, že bod je asi pro oba celky zasloužený. Uvidíme, který ze soupeřů si připíše do tabulky bonusový bod navíc.
     
    Střely na branku: 26:30.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Hráči Komety vyhráli vhazování a v prodloužení mají právo prvního útoku. Jihomoravané se dostali do útočného pásma, kde kombinují.
     
    60:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hostující tým se neodhodlal k zakončení, a tak černou gumu získali Piráti! V přečíslení našel Ivan Huml přihrávkou přes ležícího Ondřeje Němce MICHALA VONDRKU, jenž střelou pod horní tyč připisuje bod navíc Chomutovu. Asistence: Ivan Huml.
    60:42 Michal VONDRKA - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Hned v první minutě prodloužení rozhodl o výhře svého týmu Michal Vondrka, jenž jako správný kapitán připisuje Chomutovu bod navíc. Celé utkání nabídlo nadprůměrnou podívanou a sledovali jsme zápas, jenž byl ozdobou celé Tipsport extraligy.
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těšit u dalšího zápasu z chomutovské SD ARÉNY. Pro dnešek je to ode mě vše a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:05:04)
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 14. Vondrka (Huml), 15. Skokan (Kämpf), 38. Poletín (Račuk, Flemming), 61. Vondrka (Huml) – 22. M. Kvapil (M. Erat), 44. Zaťovič (O. Němec, Vejmelka), 59. M. Kvapil (M. Erat, O. Němec)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Strmeň) – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek – Račuk, Huml, Vondrka – Kaše, V. Růžička, Tomica – Skokan, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Šťovíček, Koblasa.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, Zábranský – M. Erat, Nečas, M. Kvapil – Haščák, V. Němec, Zaťovič – Vincour, Čermák, J. Káňa – Dostálek, Hruška, Dočekal – Kratochvíl.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Miroslav Petružálek – Jiří Rozlílek, Ondřej Kokrment

    Diváci: 5077
    bahis siteleri