Chelsea – Leicester 3:0 (kon.) | Bournemouth – Hull City 6:1 (kon.) | Arsenal – Swansea 3:2 (kon.)
Manchester City – Everton 1:1 (kon.) | Stoke – Sunderland 2:0 (kon.) | West Brom – Tottenham 1:1 (kon.)
Crystal Palace – West Ham 0:1 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
1:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 15.10.2016, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Po několikadenní pauze způsobené reprezentační přestávkou se opět roztáčí kolotoč evropských soutěží v kopané a ani ta nejkvalitnější z nich, anglická Premier League, tomu není výjimkou! V tomto online přenosu se společně zaměříme na zajímavý souboj, v němž West Bromwich Albion přivítá ambiciózní Tottenham Hotspur! Úvodní výkop je naplánován na 16:00!
     
    West Bromwich Albion

    V posledních letech hrají fotbalisté WBA v anglické nejvyšší soutěži pouze a jen druhé housle, potvrzení přineslo i loňské čtrnácté místo. Přes léto se klubové vedení ovšem k žádným výraznějším nákupům neodhodlalo, kádr doznal jen drobných změn, a fotbalová veřejnost tak od The Baggies opět očekává průměrné výkony, které vyústí v umístění ve spodní polovině tabulky. Vstup do nového ročníku ale svěřence kouče Pulise zastihl v poměrně dobré formě, po sedmi odehraných kolech má West Brom na kontě devět bodů, což mu aktuálně zajišťuje devátou pozici. V dosavadním průběhu Premier League Drozdi zatím nenarazili na žádný z předních velkoklubů, zápasy s těmi nejlepšími týmy je ještě čekají.

    V posledních dvou kolech se modro-bílí postupně střetli se Stoke City a Sunderlandem, tedy dvěma celky, kterým úvod sezony ale vůbec nevyšel. V utkání proti prvnímu zmiňovanému soupeři měli fotbalisté WBA opravdu namále, alespoň bod jim až v samotném závěru zajistili Samuel Rondón, proti Černým kočkám sice parta okolo kapitána Fletchera vedla, nakonec se však také musela spokojit pouze s remízovým výsledkem. Dnes se The Baggies budou snažit tato dvě drobní zaškobrtnutí napravit, pomoci by jim k tomu měl i Nacer Chadli, střelec tří branek, pro kterého bude souboj s Tottenhamem, v němž až do léta tohoto roku působil, velice pikantní záležitostí.
    Klubové vedení WBA ve středu podepsalo novou, dvouletou smlouvu s devětadvacetiletým záložníkem Craigem Gardnerem.

     
    Tottenham Hotspur

    Minulá sezona vyšla Kohoutům fantasticky, třetí místo v anglické nejvyšší soutěži a zajištění účasti v Lize mistrů budiž jasnými důkazy. Pochettinovi hoši ale válí i v tomto ročníku, a pouze tak potvrzují, že loňský úspěch nebyl jen ojedinělou záležitostí. Po sedmi kolech se Tottenham drží na skvělé druhé příčce, jako jediný z účastníků zatím zůstává neporažen, dále se může pyšnit velmi kompaktně pracující defenzivou, která inkasovala jen třikrát. Los pro úvodní kola k nim sice nebyl úplně dvakrát přívětivý, dvou jediných ztrát se ale Londýňané dopustili pouze v duelech s liverpoolskými celky, s oběma shodně remizovali 1:1.

    V posledním kole před reprezentační přestávkou se Spurs povedl ukázkový majstrštyk, před vlastními fanoušky totiž jasně přehráli do té doby neporažené Citizens z Manchesteru a díky vítězství poměrem 2:0 jim na Guardiolovu družinu v tabulce ztrácí už jen jediný bodík. V rámci základní skupiny Ligy mistrů má parta okolo kapitána Llorise za sebou dvě utkání, po úvodním zaváhání s Monacem se v Moskvě podařilo složit reparát, příští úterý je čeká Bayer Leverkusen. Je pravděpodobné, že do dnešního mače Mauricio Pochettino pošle hodně pozměněnou sestavu, chybět stále bude Harry Kane, dle slov lodivoda Spurs si i pár hráčů přivezlo drobné šrámy z národních týmů, šanci by tedy mělo dostat hned několik náhradníků.
    Nejlepším hráčem za uplynulý měsíc byl v Premier League vyhlášen Son Heung-min, který v letošní sezoně zaznamenal už čtyři branky a dvě asistence! Čtyřiadvacetiletý Korejec se navíc stal prvním asijským držitelem tohoto ocenění.

     
    Věděli jste, že...?

    West Bromwichi se v zápasech proti svému dnešnímu soupeři dlouhodobě nedaří. Z posledních třinácti vzájemných duelů se The Baggies z výhry radovali jen jednou, pětkrát odcházeli poraženi a hned sedmkrát byli diváci svědky remízového výsledku.

    Do letošního ročníku vstoupili fotbalisté Tottenhamu opravdu výborně, po sedmi kolech jsou stále neporaženi. V bohaté klubové historii se jedná o nejlepší start od sezony 1960/61, tehdy Spurs první prohru zaznamenali až v sedmnáctém kole, nakonec si dokráčeli pro ligový titul, od té doby na prvenství v Premier League čekají.

    V úvodu této sezony se Drozdi mohou spolehnout na výkony Nacera Chadliho, který měl prsty v pěti z posledních šesti branek svého nového týmu. Ve čtyřech zápasech za WBA se sedmadvacetiletý belgický reprezentant trefil už třikrát, v Tottenhamu, kde v předchozích třech letech působil, na tento gólový počin potřeboval zápasů třicet.
     
    Vzájemné zápasy v minulé sezoně

    5.12. 2015 – West Bromwich Albion:Tottenham Hotspur 1:1

    Branky: 39. McClean (D. Fletcher) – 15. Alli (Alderweireld)

    West Bromwich Albion: Myhill – Dawson, J. Olsson, J. Evans, McAuley, Brunt – Sessègnon (44. C. Gardner), J. Morrison, D. Fletcher (C), McClean – Rondón.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Dembélé – Lamela (65. Son Heung-min), Alli (80. N'Jie), Eriksen – Kane.

    -------------------------------------------------------------------------

    25.4. 2016 – Tottenham Hotspur:West Bromwich Albion 1:1

    Branky: 33. Dawson (vla.) – 73. Dawson (C. Gardner)

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier (75. R. Mason), Dembélé – Lamela (85. Son Heung-min), Alli (90. Chadli), Eriksen – Kane.

    West Bromwich Albion: Myhill – Dawson, McAuley, J. Olsson, J. Evans – Yacob, D. Fletcher (C) – Sessègnon (90. Sandro), C. Gardner, McClean – Rondón.
    Kromě Son Heung-mina získalo v dresu Kohoutů ocenění pro nejlepšího hráče měsíce ještě jedenáct fotbalistů, korejský reprezentant se díky svým výkonům zařadil do společnosti Jürgena Klinsmanna, Robbieho Keanea nebo Garetha Balea.

     
    Ještě jednou Vás všechny co nejsrdečněji vítám u sledování našeho online přenosu! Domácí lodivod Tony Pulis oproti předchozímu kolu neudělal ani jednu změnu, na lavičce WBA dnes po osmiměsíční pauze způsobené zraněním kolene opět registrujeme Chrise Brunta. Ani Spurs nesáhli k žádným výraznějším změnám, na které dříve v tomto týdnu upozorňoval jejich trenér Pochettino. Pouze mezi náhradníky dnes začne Son Heung-min, místo něj nastupuje Vincent Janssen, na levém kraji obrany pak prostor dostává Ben Davies.
    Na The Hawthorns před pár okamžiky začalo předzápasové rozcvičení obou mužstev!

     
    Úvodní sestavy:

    West Bromwich Albion: Foster – Nyom, C. Dawson, McAuley, J. Evans – D. Fletcher (C), Yacob – Phillips, Chadli, McClean – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, J. Morrison, C. Gardner, Leko, Brunt, Robson-Kanu.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Wanyama – Moussa Sissoko, Alli, Eriksen, Lamela – V. Janssen.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Dier, Dembélé, Onomah, N'Koudou, Son Heung-min.

    Rozhodčí: Kevin Friend – Jake Collin, Darren Cann.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Do úvodního výkopu zbývá už jen necelá čtvrthodinka!

     
    Kevin Friend, zkušený sudí, který bude mít dnešní utkání na povel, už si shromáždil hráče v tunelu a za malou chvíli je přivede na travnatou plochu před solidně zaplněný stadion The Hawthorns!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Vše je připraveno k úvodnímu výkopu, utkání mezi WBA a Tottenhamem může začít! Rozehrávka byla přisouzena hostujícím fotbalistům, kteří nastupují v dresech zlaté barvy, naopak družina Tonyho Pulise bude hrát v tradiční bílo-modré kombinaci.
     
    2
    Jako první se kupředu vydali fotbalisté Tottenhamu. Walkerův pas přes celou šíři hrací plochy si na levé straně zpracoval Lamela, který se mezi obránci snažil přistrčit pro sbíhajícího si Alliho, ten ale jeho záměru neporozuměl.
     
    3
    Zatím se u balonu drží výhradně hostující tým. Walker se tentokráte pokusil o individuální akci, daleko se ale nedostal, proto se rozhodl nahrát Daviesovi, jehož ulička byla sice chytře myšlená, s pochopením spoluhráčů se ale nesetkala.
     
    4
    Poprvé o sobě směrem do útoku dali vědět i Drozdi. Allan Nyom vyslal kupředu Phillipse, ten se ale u postranní lajny ocitl hned proti dvěma poctivě bránícím protihráčů, a právě od něj se míč po pár vteřinách boje odrazil do zámezí.
     
    5
    Tohle už bylo od Tottenhamu o poznání lepší! Parádní slalom podnikl Érik Lamela, který na konci své akce přešel přes Nyoma, na hranici šestnáctky si narazil s Eriksenem a zkusil vypálit, proti ale byl dobře blokující Gareth McAuley.
     
    6
    Domácím se zatím nedrží delší dobu udržet u míče, Phillips o něj přišel už podruhé v krátkém časovém sledu. Poté se však hráči WBA vydali aktivně napadat rozehrávku soupeře, McClean donutil k chybě Walkera, tak se nechme překvapit, co vymyslí.
     
    7
    James McClean si vyměnil kulatý nesmysl s Yacobem, poté odcentroval přesně do míst, kam si seběhl Rondón, jeho hlavička ale nebyla úspěšná. Hosté ale míč nezvládli odklidit, za malou chvíli do šestnáctky přilétl Fletcherův centr, tentokráte už byli Spurs pozornější.
     
    8
    Toby Alderweireld navíc dostal od soupeřova týmu až příliš mnoho prostoru, což využil k několikametrovému sprintu a následnému dlouhému pasu pro Sissoka, který dělal vše, co bylo v jeho silách, ze sprinterského souboje s Evansem ale nevyšel vítězně.
     
    9
    Davies přenesl hru na Sissoka, který ihned z první sklepl na Christiana Eriksena. Dánský kouzelník ale na uvolnění se neměl byť jen pár vteřinek, ihned se k němu stáhli dva bránící hráči a čistě jej o balon obrali.
     
    10
    Hosté se postupnou kombinací dostali až na dostřel branky soupeře, Janssen ale nepřesně přihrál. Šanci na reparát nabídl Tottenhamu špatně odvracející McAuley, Érik Lamela ale hráz těl před Fosterem nepropálil.
     
    11
    Nyní už se to ale argentinskému šikulovi povedlo! Na hranici malého vápna dostal ideální nahrávku Vincent Janssen, který si počkal právě na sbíhajícího Lamelu, poté mu míč předložil, rána hostujícího záložníka si ale cestu mezi tři tyče těsně nenašla!
     
    12
    Ben Davies teď zcela zbytečně zazmatkoval, jeho zpětný pas zadělal brankáři Llorisovi na pořádné problémy, zkušený francouzský gólman si ale nakonec věděl rady. Po dalším zaváhání Bena Daviese však hráči WBA zůstávají na útočné polovině.
     
    13
    Jenže Matt Phillips ve snaze přejít přes Daviese ukličkoval sám sebe, velšský zadák posléze vyslal na útočnou polovinu dlouhatánský pas, jehož adresátem měl být zřejmě Janssen, balon ale doskákal až k Fosterovi.
     
    14
    Kevin Friend upřel hostům volný přímý kop z velice nadějné pozice. Sissoko se snažil prodrat okolo McCleana, který jej naprosto očividně držel a nakonec po zápasnickém chvatu stáhl k zemi, britský sudí ale nechal hru plynout.
     
    15
    Další akci Spurs výrazně pomohla Walkerova rychlá přihrávka na Alliho, který poté roztáhl hru na Sissoka. Francouzský tank měl k dispozici hned dva pokusy o centr, ten první ale odvrátil Evans, poté Sissoko poslal míč do zámezí.
     
    16
    Fletcher přihrál Yacobovi na paty, Kohouti se tak mohli odhodlat k dalšímu náporu. Po několika přihrávkách se balonu zmocnil Sissoko a poslal jej přesně k Christianu Eriksenovi, jehož rána z pětadvaceti metrů nebyla vůbec marná, Foster ji lapil až nadvakrát!
     
    17
    A hosté jsou i nadále hladoví! Vincent Janssen si pro balon nezvykle seběhl až do prostoru pravého křídla, poté si troufl na drzý průnik na hranici pokutového území, tam jej ale parádně odzbrojil ve skluzu hrající Craig Dawson.
     
    18
    A byl to právě domácí stoper, kdo odstartoval následnou protiakci WBA. Dawson zvedl hlavu a dlouhatánským nákopem vyslal na zteč Rondóna, jenž přetlačil Vertonghena, dokázal i sklepnout na Phillipse, jeho centr si ale pohlídal Hugo Lloris.
     
    19
    Dawson se pokusil o další dlouhý nákop na útočnou polovinu, James McClean na balon ale neměl absolutní šanci dosáhnout. Tentýž problém byl posléze k vidění při kombinaci Tottenhamu, Alliho pas byl pro Lamelu nezpracovatelný.
     
    20
    Dawson se vydal mezi dvojici napadajících protihráčů a o balon podle očekávání přišel. Érik Lamela se nejprve zkusil probít až na dostřel Fosterovy pokladnice, když ale zjistil, že je to bezvýznamné, tak hru přenesl směrem vzad.
     
    21
    Pochettinovi svěřenci to poté zkusili po druhé straně, Christian Eriksen byl ve snaze o rychlou kličku stažen k zemi Nyomem. Následovat bude přímý kop Kohoutů, tak se nechme překvapit, jak s ním hosté naloží.
     
    22
    Co se týče samotné exekuce v podání Eriksena, tak ta nic světoborného nepřinesla. Domácí ale balon odhlavičkovali pouze k Benu Daviesovi, který se do rány nádherně položil, Foster nemusel zasahovat jen zásluhou McAuleyho teči, po níž míč zamířil těsně nad!
     
    23
    Následující roh si Pulisova družina pohlídala bez vážnějších problémů, poté se kupředu s odpovědí vydal Nacer Chadli, byl ale včas dostoupen, a akce WBA tak musela být zpomalena. McClean nakonec pro domácí vybojoval aut.
     
    24
    Po jeho vhození se směrem ke středu vydal Evans, nakonec nahrával pro dobře postaveného Rondóna, jenž hned z prvního doteku zamýšlel obejít Vertonghena, ten byl ale na tuto variantu perfektně připraven a zasáhl.
     
    25
    Alli dnes už poněkolikáté poměrně zbytečně ztratil míč, protiakci West Bromwiche táhl Matt Phillips. Domácí šikula proti sobě měl hned dva protihráče, z poněkud beznadějné situace nakonec vytěžil to nejvíce, co asi mohl, tedy autové vhazování.
     
    26
    Vincent Janssen vystihl Yacobovu rozehrávku, volného prostoru, který se před ním krásně otevíral, ale nedokázal využít. Jeho pas na Sissoka byl prachmizerný a navíc velice snadno čitelný pro Nyoma, který zakládá protiakci.
     
    27
    A byl to právě kamerunský zadák v dresu WBA, kdo se nakonec po sérii solidních manévru propracoval až k centru. Na letící balon si v pokutovém území naskočil Matt Phillips, jeho hlavička ale neměla gólové parametry.
     
    28
    Dele Alli našel Janssena, který sice měl na zádech přilepeného Dawsona, i tak ale zvládl balon udržet a posléze jej předložit Eriksenovi, jehož štiplavou ránu z první na další rohový kop pro londýnský celek zblokoval Gareth McAuley.
     
    29
    Z něj ale hosté nevytěžili zhola nic, díky Fletcherově pochybení ovšem ještě chvíli zůstali zabydleni v bezprostřední blízkosti soupeřovy šestnáctky. Jejich tlak vyústil pouze v nepovedený centr od Lamely, Dawson neměl s odklizením balonu problémy.
     
    30
    Tottenham ještě pár okamžiků kombinoval na útočné polovině, vzhledem ke zkonsolidované defenzivě WBA ale bylo jasné, že jejich série přihrávek nikam nepovede. Toby Alderweireld se proto rozhodl pro pumelici z uctivé vzdálenosti, zamířil ale hodně mimo.
     
    31
    Další akce Spurs se narodila na levém kraji hrací plochy, odkud nejprve centroval Davies a poté i Lamela, ani jeden z nich ale nebyl úspěšný. Domácím se však stále nedaří alespoň na chvíli vymanit z náporu svého soupeře.
     
    32
    Balon se nakonec dostal napravo, zpět do šestnáctky jej poslal Kyle Walker. Na centr anglického reprezentačního beka si naskočil Dele Alli, jenž dokázal i vypálit, s včasným blokem ale přispěchal Dawson.
     
    33
    Lamela byl posléze faulován, pár okamžiků nato se sám ujal rozehrávky volného přímého kopu. Po zmatcích v pokutovém území WBA balon vyplaval u Alliho, který předvedl povedené nůžky, balon ale do sítě neposlal!
     
    34
    Opakovaný záběr ukázal jasný ofsajd anglického mladíka, tady čárový sudí pochybil. Dele Alli je navíc po zásahu jednoho z domácích stoperů pořádně otřesen, v pokutovém území West Bromu je podroben drobnému ošetření týmových zdravotníků.
     
    35
    Parádní akce Bena Daviese! Velšský obránce naznačil přihrávku na Sissoka, poté ale všechny překvapil rychlou kličkou do středu, po níž si kulatý nesmysl navedl na silnější levačku a vypálil, jeho velice nepříjemný projektil vyškrábl Foster pouze konečky prstů!
     
    36
    Phillips nechal balon za sebou, a nabídl tak okamžitý brejk pro Sissoka. Jonny Evans ale zaváhání svého kolegy napravil, včas se vrátil a dokázal míč odehrát alespoň na rohový kop pro Tottenham.
     
    37
    Ani z další standardní situace tohoto typu však Pochettiniho hoši nic nevymysleli, posléze se jim ještě pár okamžiků dařilo domácí obranu mačkat, vše ale zastavil Sissoko, který Eriksenův pas přebíral v drobném ofsajdu.
     
    38
    Po několikaminutové odmlce se na útočnou polovinu podívali i domácí, příliš dlouho tam ale nepobyli, Phillips si totiž v souboji s Daviesem balon příliš předkopl, a celé snažení WBA tak téměř okamžitě zhatil.
     
    39
    Drozdi se navíc nestihli včas vrátit zpět do obrany, Janssen obdržel přihrávku a poté vyslal do samostatného úniku Alliho, Ben Foster ale velice dobře vyběhl, zmenšil tak anglickému reprezentantovi střelecký úhel a parádně zasáhl!
     
    40
    Davies pod tlakem ze strany napadajícího Phillipse zvolil zpětný pas pro Llorise, který s rozehrávkou tak dlouho otálel, až se před ním najednou zjevil Salomón Rondón. Brankář Tottenhamu na poslední chvíli zareagoval a odkopl balon do hlediště.
     
    41
    Wanyama se ukázkově zbavil napadajícího Fletchera, poté roztáhl hru na Moussu Sissoka. Ten se ale rozhodl další akci Spurs zbytečně neuspěchat, obrana WBA se tak musí opět zformovat a snažit se přečkat další souvislejší tlak svého soupeře.
     
    42
    Fantastický Foster! Dele Alli krkolomným způsobem přešel přes Dawsona, poté se ideálně zorientoval a našel na hranici šestnáctky číhajícího Eriksena, jehož přízemní ránu k tyči ale anglický brankář v dresu WBA stačil vytěsnit, a dnes už poněkolikáté tak své spoluhráče ohromným způsobem podržel!
    42.
     
    43
    Následný rohový kop rozehráli hosté opravdu velice svižně, fotbalisté West Bromu ještě nebyli pořádně zformovaní, ale Eriksenovi centr, naštěstí pro domácí celek, vůbec nesedl a balon pouze zaplul k Fosterovi.
     
    44
    Ou, to byl nepříjemný zákrok. James McClean přiběhl do souboje s Daviesem o chvilku později a svého soka nemilosrdně sestřelil. Sice ublížil i sám sobě, ani to ale sudímu Friendovi nezabránilo při udělení žluté karty.
     
    45
    Domácí si v posledních minutách počínají velice nezodpovědně a doslova si koledují o nepopulární gól do šatny. Fletcherovi nyní absolutně nevyšel zpětný pas, ke střele se na to konto dostal Janssen, branku ale přestřelil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se sudí rozhodli nastavit dvě minuty!
     
    45+2
    No vida, nechybělo mnoho k tomu, aby se domácí hned ze své první vážnější akce prosadili! James McClean se ukázkově zbavil Daviese, po jeho následném stříleném centru balon Llorisovi vypadl a zamířil k Rondónovi, ten se ale zdál býti dokonale zaskočen a nakonec vůbec nezakončil!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi, branku jsme zatím neviděli, oba celky do šaten odcházejí za stavu 0:0. Nesledujeme vůbec špatné utkání, musím ale podotknout, že jeden tým na hřišti naprosto dominuje. Tottenham si v průběhu prvního poločasu vypracoval hned několik tutových příležitostí, fantasticky chytající Ben Foster ale zneškodnil jak dvě Eriksenovy rány, tak i Alliho únik a Daviesovu přízemní pumelici. Naopak domácí o sobě směrem do útoku dali vědět až v samotném závěru, Rondón ale Llorisovo drobné zaváhání potrestat nedokázal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Na úvod druhého poločasu se ve středu hřiště utvořila trma – vrma velkých rozměrů, balon z ní nakonec dokázal vymotat až Alli, který se okamžitě vydal dopředu. Poté našel sbíhajícího si Lamelu, jeho centr se ale do šestnáctky nedostal.
     
    48
    Vincent Janssen si naběhl za obranu WBA pro pas od Daviese, úplně ideálně mu ale nevyšlo zpracování, čehož se jal využít Dawson, avšak byl tvrdě atakován dobíhajícím Sissokem. Tady se klidně mohlo žlutit, sudí ovšem volí pouze slovní varování.
     
    49
    Domácí se snad poprvé v utkání na delší dobu usadili na obranné polovině svého soupeře. Nacer Chadli si balon přes Walkera šikovně zasekl, narazil si jej s Rondónem a poté odcentroval, o hlavičku se snažícího McCleana ale rozesmutnil Lloris.
     
    50
    Érik Lamela se vydal hodně vysoko napadat rozehrávku West Bromu, nakonec si ale pomohl jasným faulem. Následná protiakce domácích se odehrála na levém křídle, centr Jamese McCleana byl ztečován na roh.
     
    51
    Tohle může domácí mrzet! Parádní centr z kopačky Phillipse totiž přelétl všechny ve vzduchu bojující dvojice a přistál u kopačky Garetha McAuleyho, tomu ale v klíčový moment absolutně nevyšlo zpracování, Vertonghen poté míč regulérně odkopl.
     
    52
    Následoval další kop od rohového praporku v podání WBA. Tentokráte byla obrana Tottenhamu o poznání úspěšnější, po několika hlavičkách se ale balon ocitl u Nyoma, který jej vrátil zpět do šestnáctky, jeho centr se ale pro Huga Llorise stal snadnou kořistí.
     
    53
    V druhém poločase jsou zatím aktivnějším mužstvem domácí. Nacer Chadli vystihl rozehrávku od Wanyamy a ihned se vydal vpřed, počínal si ale možná trochu sobecky, místo přihrávky na volného Rondóna se pokusil prosadit individuálně, ale narazil.
     
    54
    Jan Vertonghen se snažil zasáhnout skákající míč, místo toho ale kopl Nacera Chadliho velice nepříjemně někam pod koleno. Zřejmě se nejednalo o chtěný zákrok, sudí Friend ale žlutou kartu tasí zcela oprávněně.
     
    55
    S belgickým reprezentantem to nevypadá úplně růžově. Nacer Chadli je sice zpátky na nohou, jeho pohyb po hřišti ale rozhodně není takový, jaký by měl být. Nechme se překvapit, zda bude Tony Pulis muset sáhnout k vynucenému střídání.
     
    56
    Dawson se vydal na pravé křídlo, kde si kulatý nesmysl několikrát vyměnil s Phillipsem. Právě druhý jmenovaný fotbalista si poté balon navedl mezi Vertonghena a Walkera, ukousl si ale až příliš velké sousto.
     
    57
    Téměř vzápětí se po levé straně řítil Jonny Evans, na jehož ukázkový centr si naskočil Rondón, hlavička mu ale nevyšla podle představ. Balon se ale odrazil přesně k z druhé vlny sbíhajícímu Phillipsovi, ten jej ale při pokusu o volej nezasáhl čistě.
     
    58
    Že by nepříjemnost pro Spurs? Po předchozí situaci zůstal na travnaté ploše ve vlastní šestnáctce ležet stoper Alderweireld, který si zřejmě sám ublížil při dopadu po hlavičkovém souboji s Rondónem.
     
    59
    Už už to vypadalo, že belgický obránce bude moci v dnešním utkání pokračovat, nyní je ale naprosto jasné, že tomu tak nebude. Na hřiště jsou přivolána nosítka, Toby Alderweireld už po trávníku dnes pobíhat nebude.
     
    60
    Za potlesku celého stadionu je Alderweireld na nosítkách odnesen mimo hrací plochu, na zbývajících třicet minut jej nahradí neméně kvalitní Eric Dier.
    60. Toby Alderweireld (TOT)
     
    61
    Lloris je dnes při rozehrávce opravdu velice nejistý. Francouzský brankář opět s odkopnutím balonu váhal až příliš dlouho, naštěstí pro něj a celý Tottenham nakonec trefil pouze špičku kopačky atakujícího Rondóna, od níž se kulatý nesmysl odrazil do zámezí.
     
    62
    Po několikaminutové odmlce se kupředu vydali i hosté a hned to zavánělo gólem! Alli se opět probil přes několik protihráčů, nahrál Janssenovi, na jehož pas si seběhl Moussa Sissoko, jehož rána sice nebyla úplně zdařilá, díky Dawsonově nešťastné teči ale míči k cestě do sítě mnoho nechybělo!
    62.
     
    63
    S rozehrávkou rohového kopu hosté opět příliš dlouho neváhali, Eriksen všechny překvapil rychlým pasem na Lamelu, který si sice pohrál s Evansem, hlouběji do šestnáctky jej však po skvělém obranném zákroku nepustil McAuley.

     
    64
    Dele Alli si narazil s Janssenem, jenž si odstavil McAuleyho a už už se chystal řítit sám na Fostera, zastavil jej ale hvizd hlavního sudího, který předchozí zákrok nizozemského mladíka zcela správně posoudil jako nedovolený.
     
    65
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Moussa Sissoko, přichází Moussa Dembélé.
     
    66
    Dele Alli byl sice lehce zatažen Chadlim, ale neupadl, a hostům tak byla poskytnuta výhoda. Na chytře myšlenou uličku od anglického talentovaného fotbalisty si sbíhal Eriksen, na poslední chvíli jej ale díky parádnímu skluzu odzbrojil Nyom.
     
    67
    McAuleymu nevyšel pokus o odkop, Janssen posléze přes Wanyamu přenesl hru až k Lamelovi, tomu se ale balon zamotal mezi nohama. Domácí se ženou do přečíslení pěti proti čtyřem, jak s ním naloží?
     
    68
    Prachmizerně, opravdu prachmizerně. Salomón Rondón sice podnikl několikametrový sprint, poté se pokusil o roztažení hry na zleva si sbíhajícího Chadliho, jeho přihrávka ale postrádala jakoukoliv razanci, a stala se tak snadným soustem pro vracejícího se Walkera.
     
    69
    K prvnímu střídání se odhodlali i domácí. Ze hřiště je stažen Phillips, místo něj dostává šanci Chris Brunt, který se dnes do sestavy WBA vrátil po osmiměsíční pauze způsobené zraněním kolene.
     
    70
    Eriksen svou přihrávkou zadělal Dierovi na nemalé starosti, hostující zadák si ale z napadajícího Rondóna udělal dobrý den, jeho zasekávačka byla naprosto ukázková a učebnicová!
     
    71
    Zničehonic se na kraji šestnáctky Drozdů zjevil Érik Lamela, na jehož přetažený centr se marně pokoušel dosáhnout Janssen, balon ale doplachtil k Allimu, jeho ránu ale k Fosterovi nepustil blokující Dawson.
     
    72
    Očekávané střídání je tu! Mauricio Pochettino ze hřiště stahuje Lamelu, místo něj bude obranu WBA zaměstnávat nejlepší hráč Premier League za uplynulý měsíc, Korejec Son Heung-min.
     
    73
    No a Son o sobě dal vědět hned po svém příchodu na travnatou plochu, když obdržel pas od Janssena, poté se díky rychlému manévru zbavil Nyoma a odcentroval, sbíhajícímu Allimu k dosažení na letící míč chyběl jen kousek.
     
    74
    Dele Alli si šikovně narazil s Eriksenem, poté vyslal do šestnáctky nepříjemný centr, který ale díky lehké teči v podání Evanse zamířil přesně do Fosterovy náruče. Hosté se ještě dožadovali rohového kopu, brankář WBA ale balon stihl zastavit ještě před brankovou čarou.
     
    75
    Chadli byl zcela jasně faulován Dembélém, poté se sám ujal rozehrávky volného přímého kopu z nějakých pětatřiceti metrů. Na jeho přetažený centr si naběhl Evans, který sklepával do centra dění v šestnáctce, nikdo z kolegů ale jeho nabídku nevyslyšel.
     
    76
    Do konce utkání zbývá už jen patnáct minut, ve druhém poločase tempo hry poměrně opadlo. Dočkáme se nějaké branky, nebo si dnes oba celky do tabulky připíšou bod za remízu 0:0?
     
    77
    Davies si na levé straně několikrát narazil se Sonem, poté přes Dembélého přenesl hru ke středu. Belgický záložník balon přenechal Eriksenovi, jenž se dostal do pozice pro střelu, zásluhou obětavého Fletchera však Foster zasahovat nemusel.
     
    78
    Rohový kop se Spurs tentokráte pokusili rozehrát pomocí nacvičeného signálu, na Sonův pas si k přední tyči naběhl Christian Eriksen, Evans ale vycítil hrozící nebezpečí a nedal dánskému šikulovi ani milimetr prostoru.
     
    79
    Karty se nám teď na chvilku obrátily. Po Bruntově autovém vhazování poslal do šestnáctky přízemní centr Rondón, balon nakonec doskákal až k Yacobovi, jeho štiplavý projektil ale trefil blokujícího Vertonghena.

     
    80
    Na pořadu dne tedy byl roh v podání fotbalistů WBA, Chadliho centr na přední tyči za sebe prodloužil Fletcher, Jan Vertonghen ale stačil zasáhnout a po rezolutním odkopu si tak hostující fotbalisté mohou vydechnout.
     
    81
    Alli podskočil Fosterův výkop, kupředu se tak mohl vydat McClean, který ještě nahrával Bruntovi. Navrátilec do sestavy WBA utancoval Walkera, jeho přízemní centr směřoval k Rondónovi, se zásahem za pět minut dvanáct ale přispěchal Dier.
     
    82
    West Brom právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, zhruba deset minut před koncem se fotbalisté West Bromu ujímají vedení! Nepříjemný rohový kop v podání Brunta byl protečován až k McCleanovi, jehož parádní ránu z první sice Lloris ještě stačil zastavit těsně před brankovou čárou, na nekompromisní dorážku NACERA CHADLIHO už ale neměl nárok dosáhnout!
    82. Nacer Chadli (WBA) - 1:0
     
    84
    Hostům se téměř vzápětí málem podařilo srovnat. Po šikovné narážečce s Allim se před Fosterem zničehonic zjevil Vincent Janssen, tomu ale v zakončení na poslední chvíli zabránil ve skluzu hrající Gareth McAuley.
     
    85
    Teď musel všem domácím příznivcům spadnout obrovský balvan ze srdce! Po dalekonosné pumelici v podání Vincenta Janssena se totiž balon ve vzduchu nepříjemně zatočil a poté vypadl Fosterovi z náruče, brankář WBA se ale stačil rychle zorientovat a své zaváhání napravil.
     
    86
    Moussa Dembélé se po parádním slalomu dostal až na hranici šestnáctky, kde si chtěl vymodlit faul od hráčů soupeře, udělal to ale až příliš okatě a za jeho teatrální pád mu sudí Friend udělil žlutý kartónek.
     
    87
    The Hawthorns je na nohou, ze hřiště totiž odchází hrdina předchozích okamžiků Nacer Chadli, který s výkonem proti svému bývalému zaměstnavateli může být spokojen! V rámci posílení defenzivy jej nahrazuje Craig Gardner.
     
    89
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tak pozor, Tottenhamu se závěrečný tlak podařilo přetavit v gól, a na The Hawthorns tak máme srovnáno! Son se nedokázal prosadit přes důrazného Nyoma, alespoň však nahrál Eriksenovi. Dánský šikula nadvakrát zvládl balon propasírovat k DELE ALLIMU, který v tutové šanci zachoval chladnou hlavu a zacílil přesně k tyči!
    89. Dele Alli (TOT) - 1:1
     
    90
    Toto je pro domácí, kteří byli po vedoucí brance tohoto mače v naprosté euforii, veliká rána. Závěr slibuje strhující podívanou, tak se nechme překvapit, co si pro nás jeho aktéři přichystají!
     
    90+1
    Sudí Friend se rozhodl dnešní utkání protáhnout ještě o pět minut!
     
    90+2
    Son Heung-min má parádní formu, je to vidět na každém jeho kontaktu s balonem. Korejský šikula si nyní navedl kulatý nesmysl směrem ke středu a pokusil se vypálit, obrana WBA ale znovu vystavěla nepropustnou hráz.
     
    90+3
    Tohle bylo možná trochu uspěchané. Další akci Spurs znovu táhl Son, který přesnou kolmicí oslovil Janssena, poté si žádal zpětnou přihrávku. Ta ale nepřišla, bývalý útočník alkmaarského AZ se obtočil okolo Dawsona, jeho rána ale byla mimořádně nepřesná.
     
    90+4
    Vypadá to, že poslední šanci tohoto mače budou mít hosté. Alli využil volného prostoru a vyslal vpřed Sona, který byl kousek od šestnáctky faulován Evansem, ten navíc dostává žlutou kartu.
     
    90+5
    Hrdinou dnešního klání je bezpochyby Ben Foster! Exekuce přímého kopu se podle očekávání ujal Christian Eriksen, po jehož parádní pumelici se balon kroutil pod břevno, domácí gólman, který dnes své spoluhráče hned několikrát podržel, ale předvedl tygří skok a s největší pravděpodobností West Bromu zachránil remízu!
    90+5.
     
    90+6
    Konec zápasu.

     
    Je dobojováno, sledovali jsme velice kvalitní utkání, po jehož skončení budou asi mírně spokojenějším týmem domácí, kteří přestáli hned několik šancí svého soupeře, a nakonec berou cenný bod za remízu 1:1! V prvním poločase Tottenham zcela dominoval, hlavním hrdinou ale bez diskuzí byl Ben Foster, který lapil hned několik tutových šancí Kohoutů, když dvakrát vychytal Eriksena, jednou obránce Daviese a po fantastickém zásahu i Alliho samostatný únik!

    Ve druhé půli už Pochettinova družina tak dominantní nebyla, naopak fotbalisté WBA začali vystrkovat růžky, žádnou tutovou příležitost si ale nevypracovali. Nakonec to ale byli právě oni, kdo mohl brát tři body, ve dvaaosmdesáté minutě je totiž do vedení poslal bývalý hráč Kohoutů Nacer Chadli, jenž se v dresu svého nového zaměstnavatele trefil už počtvrté v pěti zápasech. Radost domácím fanouškům ale příliš dlouho nevydržela, těsně před začátkem nastaveného času totiž po zmatcích před Fosterem skóroval Dele Alli, díky němuž Londýňané ani z osmého kola tohoto ročníku Premier League nevyšli bodově naprázdno.
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:10.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, s konstatováním toho, že na The Hawthorns dnešní utkání sledovalo 24 263 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a někdy příště zase na počtenou! (18:11:57)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 82. Chadli – 89. Alli (Eriksen)

    Karty:   44. McClean (WBA), 90+4. J. Evans (WBA) – 54. Vertonghen (TOT), 86. Dembélé (TOT)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:10.
    West Bromwich Albion: Foster – Nyom, C. Dawson, McAuley, J. Evans – D. Fletcher (C), Yacob – Phillips (69. Brunt), Chadli (87. C. Gardner), McClean – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, J. Morrison, C. Gardner, Leko, Brunt, Robson-Kanu.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld (60. Dier), Vertonghen, Davies – Wanyama – Moussa Sissoko (65. Dembélé), Alli, Eriksen, Lamela (72. Son Heung-min) – V. Janssen.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Dier, Dembélé, Onomah, N'Koudou, Son Heung-min.

    Rozhodčí: Kevin Friend – Jake Collin, Darren Cann
    bahis siteleri