Česko – Rusko 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Rusko
Sobota 15.10.2016, 17:30 • Zimní stadion Příbram • Reprezentace do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hokejisté české reprezentace do 18 let vyzvou o víkendu na Zimním stadionu v Příbrami po nadmíru úspěšném Memoriálu Ivana Hlinky 2016, na kterém po dramatickém finále porazili USA a poprvé v historii vybojovali zlato, dvakrát Rusko. První zápas se koná v sobotu a druhý v neděli. Úvodním utkáním Vás přímo z centra dění provede s potěšením Tomáš Reiner.
     
    Nominace české juniorky pro utkání s Ruskem

    Brankáři: Jakub Škarek (Jihlava), Jiří Patera (Č. Budějovice).

    Obránci: Radim Šalda, Michael Gaspar (oba Mountfield HK), Jakub Galvas (Olomouc), Dalimil Mikyska, Filip Král (oba Kometa Brno), Jan Bednář (Liberec), David Kvasnička (Plzeň), Ondřej Buchtela (Chomutov).

    Útočníci: Martin Kaut, Filip Zadina (oba Pardubice), Filip Chytil (Zlín), Jaroslav Dvořák (Mountfield HK), Ostap Safin (Sparta Praha), Kryštof Hrabík (Liberec), Jan Kern (Slavia Praha), Marek Škvrně, Matěj Novák (oba Kometa Brno), Jan Hladoník, Jan Kalus (oba Třinec), Jakub Pour (Plzeň).

    Náhradníci: Martin Štohanzl, Jakub Muška (oba Mountfield HK), Petr Eret (Plzeň), Dan Przybyla (Třinec), Jan Václavek (Zlín), Jan Svoboda, Dominik Pavlát (oba Chomutov), Radim Toman (Vítkovice), Tomáš Vochozka (Č. Budějovice), Adam Kalaj (Kladno), Vratislav Kunst (Liberec), David Jirásek, Matouš Horský (oba Ml. Boleslav).
    Rozhovor s Václavem Varaďou a útočníkem Janem Kernem.
     
    Česko U18

    Hlavní trenér Václav Varaďa bude chtít proti Rusku podle vlastních slov oprášit herní systém, který české juniorce přinesl zlatý úspěch na Memoriálu Ivana Hlinky. Češi sice v základní skupině A podlehli USA, ze druhého místa ale postoupili do semifinále a po výhře nad Švédskem, které udolali po prodloužení 2:1, v souboji o zlato následně Američanům porážku oplatili.

    Skvělý turnaj prožil Filip Zadina, který se stal se sedmi kanadskými body za pět gólů a dvě asistence třetím nejproduktivnějším hráčem Memoriálu Ivana Hlinky a určitě zaujal minimálně jednoho z pětice manažerů týmů z NHL, kteří do Česka ze zámoří přicestovali.

    Proti Rusku se v sestavě české reprezentace objeví několik nových tváří, která z nich zazáří, se dozvíme v sobotu a neděli. Fanoušci se mohou těšit na útočníky a opory českého týmu Filipa Zadinu s Janem Kernem a také Jakuba Galvase, nejlepšího obránce Memorialu Ivana Hlinky, který během pěti zápasů zaznamenal pět kanadských bodů za tři góly a dvě asistence.
     
    Rusko U18

    Rusko se v Příbrami střetlo s výběrem české reprezentace dvakrát loni, přičemž první zápas prohrálo těsně 4:3, v odvetě si ale spravilo chuť a po suverénním výkonu zvítězilo hladce 4:0. Na druhém utkání jsem byl osobně přítomen a nutno říci, že Rusové skvěle bruslí. Hokejisté sborné jsou velice rychlí a jakmile jim dáte volný prostor, bez milosti toho využijí. Ruská reprezentace do 18 let odehrála proti Česku celkem 22 utkání, z nichž 13 dokázalo vyhrát v normální hrací době a jedno po prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škarek (Patera) – Bednář, Kvasnička (A), Buchtela, Gaspar, Horský, Král, Šalda, Mikyska – Kern (C), Hladoník, Škvrně, Dvořák, Kaut, Kalus, Zadina (A), Václavek, Novák, Safin, Pour, Hrabík. Hlavní trenér: Václav Varaďa.

    Rusko: Šmakov (Raiko) – Kozlov (A), Kalabuškin, Ljachov, Jegorov, Barinov, Kovyrin, Pereljajev – Šafigullin, Lobanov (A), Muranov (C), Timirov, Kovalenko, Šarifjanov, Zaseda, Šaškov, Nikolenko, Marušev, Kuzmenko, Anochovskij, Popov. Hlavní trenér: Sergej Golubovič.
    Radost českých hokejistů po triumfu na memoriálu Ivana Hlinky. Naváží na něj proti silnému Rusku?

     
    Hokejisté obou týmů se na Zimním stadionu v Příbrami pečlivě rozcvičují. V sestavě Česka podle předpokladů nechybí největší hvězdy Filip Zadina a Jan Kern. V obranné řadě ovšem nenastoupí Jakub Galvas z Olomouce, který se zřejmě představí až zítra.
     
    Rozbruslení je za námi a oba týmy se odebraly do kabin, aby si vyslechly poslední taktické pokyny a za přibližně čtvrthodiny oficiálně nastoupili na ledovou plochu, kterou právě upravuje tamní rolbař.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Po doznění národních hymen dopadl puk na ledovou plochu a utkání mezi Českem a Ruskem bylo zahájeno.
     
    00:54
    Češi vyrazili po pravém křídle do útoku a po sražené střele vybojovali útočné pásmo.
     
    01:40
    Leonid Nikolenko se v blízkosti pravé tyče snažil prodrat do zakončení, proti dvojici českých hráčů ale neuspěl.
     
    02:32
    Češi nahodili puk do útočného pásma a oba týmy odjely střídat. Zatím čekáme na úvodní šanci.
     
    03:12
    Alexander Ljachov neumožnil v blízkosti pravé tyče přesně zakončit Filipovi Zadinovi a dostal dvě minuty za hákování.
     
    04:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Filip Kvasnička nabil puk na střelu FILIPOVI ZADINOVI, který z vrcholu pravého kruhu pro vhazování zamířil bez přípravy ranou s příklepem přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Česko využívá přesilovou hru a ujímá se vedení 1:0! Asistence: Filip Kvasnička a Martin Kaut.
    04:29 Filip ZADINA - 1:0
     
    05:41
    Vyloučení vyšlo Rusy hodně draho a hokejisté české reprezentace prožívají fantastický vstup do utkání.
     
    05:53
    Česko práv ě vstřelilo branku!
    JAN HLADONÍK si najel na krásnou diagonální přihrávku Martina Kauta z levého křídla a z blízkosti mezi vyrážečkou a pravým betonem Samila Šmakova zamířil k levé tyči. Česko vstřelilo dva slepené góly a vede 2:0! Asistence: Martin Kaut a David Kvasnička.
    05:53 Jan HLADONÍK - 2:0
     
    07:19
    Jaroslav Dvořák se snažil v pravém kruhu pro vhazování probít přes dvojici ruských strážců, ve své snaze ale neuspěl.
     
    08:01
    Matvej Zaseda se dostal v mezikruží ke střele, ta ovšem byla zablokována a brankář Jakub Škarek zasahovat nemusel.
     
    08:36
    Nikita Anochovskij se hnal na levém křídle za prudkým kotoučem, v rohu kluziště ho ale před ním sebral Ondřej Buchtela.
     
    09:09
    Leonid Nikolenko dostává menší trest za podražení a Česko má k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    09:09
    Na časomíře je sice čas 10:46, ale k vyloučení došlo o pět sekund dříve a rozhodčí přijel k boxu časoměřičů, aby pět sekund nechal časomíru stát a čas se tak srovnal.
     
    09:56
    Ondřej Buchtela dostal dvouminutový trest za držení protihráče a hra pokračuje ve hře 4 na 4.
     
    10:50
    Matvej Zaseda se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže nedokázal puk zvednout nad fantastického Jakuba Škarka, který si v Příbrami vysloužil po zásahu lapačkou obrovský aplaus!
    10:50 Škarek předvedl vynikající zákrok!
     
    12:55
    Rusko si vytvořilo po návratu obou vyloučených hráčů na ledovou plochu obrovský zámek, kromě nepřesné střele Matveje Zasedy, která skončila vedle levé tyče, se ale k ničemu nedostalo.
     
    13:08
    Timur Šarifjanov využil volného prostoru na pravém křídle ke střele, jeho pokus z kruhu pro vhazování ale skončil nad.
     
    14:14
    Jan Kern se snažil potvrdit pověst obávaného střelce v blízkosti pravé tyče bekhendovou střelou, pod tlakem dvou Rusů ale nedokázal přesně zakončit.
     
    14:48
    Rusko se pokusilo rychle odpovědět, jeho hráči ale byli na levém křídle v útočném pásmu příliš rychle. Postavení mimo hru.
     
    15:28
    Radim Šalda se snažil po levém křídle zavést puk do útočného pásma, našemu obránci tam ale skvěle zastoupil cestu Bulat Šafigullin.
     
    16:17
    Radim Šalda se vzápětí znovu zapojil do hry a na levém křídle zkoušel vypálit od modré čáry, jeho střela ale byla sražena.
     
    17:07
    Hodně aktivní Matvej Zaseda se ocitl v pravém kruhu pro vhazování v obrovské šanci, mezi betony ale výtečného Jakuba Škarka nepropálil!
     
    18:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    FILIP ZADINA se dostal po krásné kolmé přihrávce do jízdy od Martina Kauta do samostatného úniku, který zakončil povedeným bekhendovým blafákem a zvedl puk pod horní tyč. To je lahoda! Asistence: Martin Kaut.
    18:03 Filip ZADINA - 3:0
     
    19:00
    Do konce z pohledu české reprezentace velice vydařené první třetiny zbývá odehrát jedna minuta.
     
    19:55
    Michael Gaspar od střídaček nahodil puk do útočného pásma a v první třetině už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Svěřenci Václava Varadi se s ruskou reprezentací od úvodních sekund nemazlili a pořádně na ni vlétli, když se v úvodu utkání během necelých dvou minut prosadili Filip Zadina a Jan Hladoník. Fantastickou první část zakončil krátce před přestávkou Filip Zadina, který zakončil samostatný únik krásným bekhendovým blafákem a vstřelil svůj druhý gól v utkání. V dresu Ruska byl hodně vidět Matvej Zaseda, fantastického Jakuba Škarka ale překonat nedokázal. Skóre po první třetině. Česko 3 Rusko 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    V Příbrami právě začala druhá třetina, do které český výběr vstupuje s tříbrankovým vedením.
     
    20:55
    Filip Zadina se ocitl za ruskou bránou na ledě poté, co ho jeden z protihráčů zřejmě sekl do ruky. Rozhodčí ovšem nevylučovali.
     
    21:40
    Nikolay Kovalenko a Jegor Kuzmenko clonili v blízkosti pravé tyče dobře Jakubovi Škarkovi ve výhledu, český brankář ale zasahovat nemusel. Následná střela byla sražena mimo.
     
    23:08
    Martin Kaut byl zřejmě tím hráčem, který pálil z levého kruhu pro vhazování na přední tyč, jeho střela po ledě ale zamířila mimo.
     
    24:11
    David Kvasnička nabral puk jako na vidle a vyhodil ho mimo ledovou plochu, za což následují správně dvě minuty.
     
    25:14
    Semjon Pereljajev vypálil po ledě od modré čáry, jeho střela ale před bránou trefila pouze jeho clonícího protihráče.
     
    26:31
    Ostaf Safin se po návratu Davida Kvasničky ocital v blízkosti levé tyče v dobré šanci, jeho střela ale byla zablokována.
     
    27:29
    Vyloučení v týmu Rusko (Alexander Kovyrin – 2 min., podražení).
     
    28:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    DAVID KVASNIČKA nádhernou střelou od modré čáry pod horní tyč využívá druhou přesilovou hru a Česko vede nad ruskou sbornou již 4:0! Asistence: Filip Zadina.
    28:06 David KVASNIČKA - 4:0
     
    28:06
    Rusko stáhlo ke střídání brankářů, místo Samila Šmakova nastoupil do brány Dimitrij Rajko.
     
    29:56
    Matvej Zaseda si z levého křídla sjel mezi kruhy pro vhazování, odkud se snažil zamířit těsně nad ledem mezi betony Jakuba Škarka, ten ovšem rychle zaklekl a puk podržel ve své výstroji!
     
    30:07
    Střídající brankář Dimitrij Rajko si pohlídal odraz puku od mantinelu za bránou a v blízkosti pravé tyče kotouč přikryl na ledě lapačkou.
     
    30:58
    Bulat Šafigullin spěchal na levém křídle za vyhozeným kotoučem, jenže cestu mu skvěle zastoupil v souboji dvou desítek Matouš Horský. Dobrá práce české defenzivy.
     
    31:38
    Kryštof Hrabík se snažil z pravého kruhu pro vhazování střelou zápěstím zamířit do bližšího horního rohu brány, pozorný brankář Dimitrij Rajko ale jeho pokus lapačkou vyrazil!
     
    32:49
    Marek Škvrně fauloval v pravém rohu obranného pásma, když jednoho z Rusů u mantinelu příliš okatě držel.
     
    33:16
    Rusové se pokusili využít přesilovou hru střelou z pravého kruhu pro vhazování, ta ale byla přizvednuta a skončila v ochranné síti.
     
    33:49
    Filip Zadina odvedl před bránou skvělou práci, když nepustil do zakončení Daniila Jegorova a vyhodil puk z obranného pásma.
     
    34:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    MAXIM MARUŠEV šel v těsné blízkosti levé tyče důrazně za dorážkou a pod ležícím Jakubem Škarkem puk propasíroval do brány. Rusko využívá přesilovou hru a snižuje na 4:1!
    34:09 Maxim MARUŠEV - 4:1
     
    34:49
    Matouš Horský na levém křídle vypálil od modré čáry a jeho střela s příklepem zamířila vedle vzdálenější pravé tyče. Dimitrij Rajko se za pukem pouze bezmocně ohlížel, a kdyby mířil na bránu, měl by velké problémy.
     
    36:38
    Filip Zadina zavezl puk po pravém křídle do útočného pásma, vzápětí se ale nedokázal prosadit v souboji s Bulatem Šafigullinem.
     
    36:47
    Filip Zadina se snažil v útočném pásmu vybojovat ztracený puk, jenže se provinil proti pravidlům a dostal dvě minuty za podražení.
     
    38:02
    Radim Šalda byl přímo před boxem časoměřičů tvrdě naražen na mantinel Nikolajem Kovalenkem, který po několikáté v dnešním zápase ukázal, že umí hrát tvrdě, a dostal dvě minuty za napadení. Hra pokračuje ve hře 4 na 4.
     
    39:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát jedna minuta a česká reprezentace hraje opět v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jak první třetina skončila, tak ta druhá začala. Češi využili v polovině utkání druhou přesilovou hru a David Kvasnička střelou od modré čáry pod horní tyč vyhnal z brány Samila Šmakova, kterého nahradil Dimitrij Rajko. Naši se s přibývajícím časem začali dopouštět faulů, z nichž jeden potrestal Maxim Marušev, který byl v brankovišti velice důrazný a připravil Jakuba Škarka o čisté konto. Skvělé utkání hrají Filip Zadina, který si připsal tři kanadské za dva góly a jednu asistenci, a Martin Kaut, jenž zaznamenal asistence dvě. Skóre po druhé třetině: Česko 4 Rusko 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Rusové vstoupili do závěrečné části velkým náporem. Alexander Kovyrin od modré čáry na pravém křídle před bránu, kde puk tečoval skvěle Nikolaj Kovalenko! Kotouč se od jeho hole odrazil těsně vedle pravého horního rohu a v hledišti to jen zahučelo.
     
    41:27
    Matěj Novák z levého křídla mířil ke vzdálenější pravé tyči, Dimitrii Rajko ale předvedl skvělý zákrok a puk letící těsně nad ledem ukryl ve své lapačce!
    41:27 Rajko si poradil se střelou Nováka!
     
    42:48
    Daniil Lobanov nabral na levém křídle velkou rychlost, jeho následná střela ale zamířila pouze do hrudi klečícího Jakuba Škarka, který puk podržel a přerušil hru.
     
    43:31
    Češi před pár okamžiky nebezpečně vypálili z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Dimitrij Rajko ale předvedl dobrý zákrok a vyrážečkou puk vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    44:32
    Matvej Zaseda zachytil na modré čáře v blízkosti střídaček vyhození Ondřeje Buchtely a před bránou číhal Nikolaj Kovalenko, do zakončení se ale po následném nahození z levého křídla nedostal.
     
    44:38
    Češi se ocitli pod tlakem a vyhodili puk na zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo po levici brankáře Jakuba Škarka.
     
    45:50
    Naši si v útočném pásmu vytvořili obrovský tlak a Jan Hladoník se v blízkosti pravé tyče ocitl ve velké šanci, jenže puk ze vzduchu usměrnil nad horní tyč, a následnou střelu Martina Kauta od modré čáře skvělý Dimitrij Rajko vyrážečkou vyrazil mimo! Puk mířil přesně do levého horního rohu bránu, střídající brankář Ruska ale stále zůstává nepřekonán.
     
    47:30
    Ne, že by to vadilo. Češi drží tříbrankový náskok a vedou nad Ruskem stále 4:1.
     
    48:01
    Jakub Pour se v blízkosti pravé tyče ocitl v obrovské šanci a dobře mířil pod horní tyč, jenže Dimitrij Rajko se vytasil s fantastickým semaforem a puk lapačkou v pádu vyrazil!
    48:01 Další vynikající zákrok Rajka!
     
    49:02
    Rusové zavezli puk do útočného pásma a po poskytnuté výhodě usedl na trestnou lavici Radim Šalda, který dostal dvouminutový trest za napadení.
     
    49:31
    Semjon Pereljajev zahrál na vrcholu mezikruží vysokou holí a hra bude k prospěchu českého týmu vykázána do středního pásma.
     
    49:45
    Nikita Anochovskij předvedl nádhernou individuální akci a samostatný únik se snažil zakončit forhendovým blafákem, Jakub Škarek se ale vytasil se skvělým zákrokem a poté si vleže poradil i s následnými dorážkami, když puk na brankové čáře na poslední chvíli zasedl a zabránil Rusku ve druhé gólové radosti!
    49:45 Výborná individuální akce Anochovského!
     
    51:08
    Radim Šalda naskočil na led, Rusové ale pokračovali v tlaku a Matvej Zaseda z levého křídla pálil ke vzdálenější pravé tyči, Jakub Škarek ale skvěle zasáhl levým betonem a puk vyrazil!
     
    52:34
    Ruská reprezentace si během utkání vytvořila několik skvělých brankových příležitostí, jenže naše hráče drží nad vodou výtečný Jakub Škarek, který pustil za svá záda pouze jednu střelu.
     
    53:22
    Martin Kaut se pokusil ke dvěma asistencím přidat gól, jeho střela zápěstím z levého kruhu pro vhazování ale byla zablokována.
     
    53:44
    Nikita Anochovskij nejprve v obranném pásmu uspěl na vhazování a po bleskově sehraném protiútoku Ruska si sjížděl před bránu na přihrávku z pravého křídla, na vzdálenější levé tyči se ale do zakončení nedostal. Puk mu přeskočil hůl.
     
    54:14
    Marek Škvrně ukázal, že je velice šikovným hokejistů, když z mezikruží pálil po ledě přesně k pravé tyči! Dimitrij Rajko ale předvedl další skvělý zákrok a levým betonem puk vyrazil.
    54:14 Škvrně vystřelil, Rajko vyrazil!
     
    56:15
    Vyloučení v týmu Rusko (Daniil Jegorov – 2 min., podražení).
     
    56:56
    Maxim Marušev se v oslabení dostal do samostatného úniku, jenže po forhendovém blafáku nedokázal v blízkosti pravé tyče puk zvednout nad levý beton Jakuba Škarka! Další výtečný zákrok českého brankáře, který si vysloužil obrovský potlesk.
    56:56 Únik Maruševa nekončí gólem!
     
    57:03
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Hladoník – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Kaut – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Alochovskij – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rusko (Danijl Barinov – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    57:03
    V závěru utkání se strhla před bránou Dimitrije Rajka obrovská mela, po které na obou stranách usedli na trestnou lavici dva hráči. Všichni dostali 2+2 minuty za hrubost.
     
    58:00
    Do konce prvního utkání mezi Českem a Ruskem zbývají odehrát dvě minuty a naši míří stejně jako loni za vítězstvím.
     
    59:15
    Kirill Popov z levého křídla krásně přihrál do jízdy Maximu Maruševovi, který se dostal do samostatného úniku a pokusil se ho zakončit bekhendovým blafákem, jeho následná střela ale zamířila těsně mimo!
     
    59:22
    Ruský trenér Sergej Golubovič si v závěru utkání ještě vyžádal oddechový čas, po kterém Dimitrij Rajko zůstal na střídačce!
     
    59:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    RADIM ŠALDA v závěru utkání zamířil do prázdné brány a upravuje konečný výsledek na 5:1! Asistence: Jan Kalus a Jakub Pour.
    59:38 Radim ŠALDA - 5:1
     
    Konec zápasu.
     
    Česká reprezentace do 18 let si na Zimním stadionu v Příbrami v prvním zápase poradila s Ruskem, které na první pohled hravě přehrála. Jenže nebýt výtečného brankáře Jakuba Škarka, výsledek by tak jednoznačný nebyl. Skvělý zápas odehrál Filip Zadina, který vstřelil dva góly. Za Rusy skóroval jako jediný Maxim Marušev. Konečný výsledek. Česko 5 Rusko 1.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Jakub Škarek (CZE)
    Ivan Muranov (RUS)
     
    Z Příbrami je to pro dnešek vše, nezapomeňte ale, že již zítra se hraje odveta, kterou Vás provede kolega Adam Kolář. Za pozornost Vám děkuje Tomáš Reiner. Příjemný zbytek sobotního večera! Na shledanou. (19:31:11)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Zadina (Kvasnička, Kaut), 6. Hladoník (Kaut, Kvasnička), 19. Zadina (Kaut), 29. Kvasnička (Zadina), 60. Šalda (Kalus, Pour) – 35. Marušev


    Česko: Škarek (Patera) – Kvasnička (A), Mikyska, Šalda, Buchtela, Bednář, Král, Horský, Gaspar – Kaut, Hladoník, Zadina (A) – Pour, Kern (C), Safin – Novák, Hrabík, Václavek – Kalus, Škvrně, Dvořák. Hlavní trenér: Václav Varaďa.
    Rusko: Šmakov (29. Rajko) – Ljachov, Barinov, Kozlov (A), Jegorov, Kovyrin, Kalabuškin, Lobanov (A), Pereljayev – Marušev, Anochovskij, Muranov (C) – Zaseda, Kuzmenko, Kovalenko – Šaškov, Nikolenko, Popov – Timirov, Šarifjanov, Šafigullin. Hlavní trenér: Sergej Golubovič.
    bahis siteleri