Charleroi – Genk 2:1 (kon.) | Sint-Truiden – Waregem 0:2 (kon.) | Club Bruggy – Westerlo 4:0 (kon.)
Anderlecht – Mechelen 2:0 (kon.) | Kortrijk – Eupen 1:1 (kon.)
konec
Club Bruggy KV
4:0 (2:0)
KVC Westerlo
Středa 26.10.2016, 20:30 • Jan Breydelstadion, Brugge • Belgická liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Club Brugge bojuje v úvodu letošní sezóny Jupiler Pro League o čelo tabulky a ve středu večer ho čeká jeden ze snadnějších soupeřů, když na svém Jan Breydelstadionu vyzve předposlední Westerlo. Pokud domácí dokáží roli favorita naplnit, o bod předskočí třetí KV Oostende, které odehrálo o zápas více.
     
    Club Brugge KV

    Club Brugge po třech výhrách v řadě prohrál nejtěsnějším brankovým rozdílem 1:0 na hřišti Charleroi, v posledním ligovém utkání se ovšem vrátil zpět na vítěznou dráhu, když doma v souboji dvou týmů bojujících o titul porazil 2:1 Anderlecht. Největší oporou Clubu Brugge je čtyřiadvacetiletý útočník Izquierdo Mena, který během 6 utkání vstřelil 3 góly.
     
    KVC Westerlo

    Westerlo sice stále bojuje o záchranu, ale během posledních čtyř ligových utkání se herně zvedlo, když nejprve dvakrát v řadě vyhrálo a následně remizovalo. Hosté se po remíze se Sint-Truidenem a Charleroi budou snažit vrátit zpět na vítěznou dráhu na hřišti Clubu Bruggy, nečeká je ovšem nic jednoduchého.
    Sestřih z nedělního utkání Clubu Brugge proti Anderlechtu.

     
    Úvodní sestavy:

    Club Brugge KV: Butelle – Van Rhijn, Poulain, Cools, Denswil – Claudemir, Pina, Vanaken – Vormer, Vossen, Limbombe. (4-3-3)
    Náhradníci: Teunckens – Simons, Abdoulay Diaby, Storm, Bolingoli Mbombo, Lemoine, Vlietinck. Trenér: Michel Preud'homme.

    KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Miletic, Christensen, Daems, Mustoe – Heylen, Hyland, Buyens – Ganvoula, Manias. (5-3-2)
    Náhradníci: Verbist – Henkens, Acolatse, Schuermans, Molenberghs, Rommens, Matthys. Trenér: Jacky Mathijssen.

    Rozhodčí: Jonathan Lardot. Asistenti: Frédéric Godelaine, Vito Divincenzo. Čtvrtý rozhodčí: Luc Wouters.
     
    Hráči už jsou připraveni na hrací ploše a utkání mezi Bruggami a Westerlem bude moci za okamžik začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jonathan Lardot dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hostující hráči Westerla.
     
    2
    Hans Vanaken se ocitl na levém křídle v blízkosti rohového praporku pod tlakem Mitche Apaua, který ho donutil dobrým napadáním ke zpětné přihrávce.
     
    3
    Domácí fotbalisté posílali do šestnáctky z pravého křídla pěkný diagonální pas, ani jeden z dvojice útočníků Brugg na něj ovšem nedosáhl.
     
    4
    Ruud Vormer se snažil ve středovém kruhu zpracovat vysoký míč, jenže po jeho odskoku od země zahrál rukou.
     
    5
    Club Bruggy je během úvodních pěti minut jasně aktivnější a hráči hostující Westerla mají co dělat, aby se vůbec dostali přes půlící čáru.
     
    6
    Bruggy po krásné kombinaci a přetaženém centru z levého křídla vybojovali rohový kop.
     
    7
    Michalis Manias odvedl v obraně skvělou práci a přetažený centr domácích hráčů po rozehrání rohového kopu nakrátko odvrátil na vzdálenější levé tyči hlavou do zámezí.
     
    8
    Ruud Vormer si rozehrávku rohového kopu zopakoval a opět ho na pravé straně hřiště rozehrál nakrátko.
     
    9
    Bruggy skvěle otočily hru doleva a po nádherném centru se ocitl uprostřed šestnáctky ve slibné brankové příležitosti Benoit Poulain, jeho následná hlavička ale byla sražena na roh!
     
    10
    Oba týmy během pár sekund mohly udeřit z rohového kopu, ani jeden se ale do zakončení po jeho rozehrání nedostal.
     
    11
    Ze zápasu uplynulo úvodních deset minut, během kterých domácí Bruggy měly na vrh, žádnou vyloženou šanci si ale nevytvořily.
     
    13
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Bruggy rozjely krásnou kombinační akci a Ruud Vormer už mohl v blízkosti pravé tyče zakončovat, jenže se rozhodl míč předložit ze druhé vlny nabíhajícímu DIONOVI COOLSOVI, který na vzdálenější levé tyči po jeho přihrávce skóroval z blízkosti do odkryté brány.
    13. Dion COOLS - 1:0
     
    14
    Club Brugge vstoupil do utkání skvěle a po necelých patnácti minutách se zcela zaslouženě ujímá vedení.
     
    15
    Hans Vanaken mohl navýšit vedení Brugg, když se před ním na levé straně šestnáctky otevřel prostor a napřáhl ke tvrdé střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji pozorný Koen Van Langendonck vyboxoval do bezpečí!
     
    16
    Domácí fotbalisté vzápětí zkusili vypálit zpoza šestnáctky, jejich střela ale tentokrát na bránu neprošla a byla zablokována.
     
    18
    Ricardo Van Rhijn zůstal ležet na hrací ploše v blízkosti šestnáctky na polovině soupeře a musel být ošetřován.
     
    19
    Domácí obránce už je zpět na nohou a vypadá to, že v zápase bude moci bez problému pokračovat.
     
    20
    Westerlo v rychlém sledu dvakrát zahrozilo centrem z pravého křídla, a zatímco ten první byl odvrácen, po tom druhém se dostal na přední tyči k hlavičce Silvere Ganvoula. Jeho pokus hlavou byl ovšem příliš slabý a Ludovic Butelle si připsal snadný zákrok.
     
    21
    Westerlo se po inkasovaném gólu dostalo více do hry, zatím si ovšem hosté žádnou dobrou šanci nevypracovali.
     
    22
    Hosté to mají velice těžké, protože Club Brugge se v hojném počtu hráčů vrací za míč a zatím bezchybně brání.
     
    23
    Benoit Poulain si na pravé straně obranné poloviny pomohl faulem, když v hlavičkovém souboji stáhl k zemi Michalise Maniase.
     
    24
    Hosté měli výhodu standardní situace, jenže následný centr z levého křídla v pohodě stáhl ze vzduchu připravený Ludovic Butelle.
     
    25
    Club Brugge vzápětí vyrazil do rychlého protiútoku a jeho akci taženou po pravém křídle zastavil ofsajd.
     
    26
    Westerlo to během prvního poločasu často zkouší po pravém křídle, jenže domácí fotbalisté jsou na to připraveni a skvěle tam vykrývají volný prostor.
     
    27
    Club Brugge má během posledních minut problémy s ofsajdovou linií. Domácí si ji během pár okamžiků potřetí v řadě nedokázali pohlídat a ocitli se v postavení mimo hru.
     
    28
    Brankář Ludovic Butelle po spolupráci s jedním ze spoluhráčů ukryl míč v rukavicích a poté rychlým výhozem založil protiútok, ten měl ovšem jepičí život a Westerlo ho hned v zárodku zastavilo.
     
    29
    Jelle Vossen byl zřejmě hráčem, který se na pravé straně hřiště pokusil vypálit zpoza šestnáctky, jeho následná přízemní střela pravačkou ale byla zablokována.
     
    30
    Jelle Vossen byl v blízkosti šestnáctky při zpracovávání míče zády k bráně zezadu nakopnut Filipem Daemsem do pravé nohy a Club Brugge bude rozehrávat volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    31
    Stefano Denswil se postavil k rozehrání volného přímého kopu a jeho nádherná technická střela levačkou zamířila těsně vedle pravého horního rohu brány!
    31. Stefano Denswil krásně vypálil z volného přímého kopu.
     
    32
    A vzápětí přišla další šance! Anthony Limbombe si naběhl na krásnou kolmou přihrávku a po pokrytí míče se na levé straně šestnáctky parádní zasekávačkou zbavil protihráče. Následovala přízemní střela z ostrého úhlu, kterou připravený brankář Koen Van Landendonck na přední tyči skvěle vyrazil.
    32. Anthony Limbombe a jeho střela po krásném uvolnění.
     
    33
    Anthony Limbombe to vzápětí zkusil zpoza šestnáctky, jeho přízemní střela ovšem zamířila opět pouze doprostřed brány.
     
    34
    Silvere Ganvoula šel v pokutovém území dobře za míčem, jenže při pokusu o zakončení zvedl nohu příliš vysoko a tvrdě srazil k zemi vybíhajícího brankáře Ludovice Butelleho. Útočník Westerla vzápětí dostal okamžitě červenou kartu a musel předčasně odejít pod sprchy.
    35. Silvere Ganvoula zasáhl do hlavy Ludovice Butelleho ve snaze zakončit a okamžitě byl po tvrdém faulu vyloučen.
     
    37
    Club Brugge na levém křídle založil další nebezpečný útok, Koen Van Landendonck ale skvěle vyběhl z brány a za hranicí šestnáctky míč odkopl před jedním z domácích hráčů do bezpečí!
     
    38
    Westerlo se po vyloučení Silvereho Ganvouly ocitá pod obrovským tlakem, zatím mu ale úspěšně odolává.
     
    40
    Domácí krásně odcentrovali z levého křídla a míč propadl až k Ricardovi Van Rhijnovi, který se na vzdálenější pravé tyči pokusil bez přípravy pohotově vypálit, jeho následná střela ale minula bližší pravý horní roh brány a zamířila nad.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých pět minut a Club Brugge se snaží ještě před přestávkou navýšit své jednobrankové vedení.
     
    42
    Bruggy tahají většinu akcí po levém křídle, jenže během posledních okamžiků se nemohou dostat k centru, natož nějaké nebezpečné střele.
     
    45
    Anthony Limbombe nádherně odcentroval od levé postranní čáry a uprostřed šestnáctky našel nikým nehlídaného Ruuda Vormera, který parádní hlavičkou ze značky pokutového kopu orazítkoval levou tyč!
    45. Ruud Vormer po centru z levé strany hlavičkoval do tyče!
     
    45+1
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Westerlo nedokázalo v pokutovém území odvrátit vysoký míč a vzápětí za to bylo potrestáno, když se k odraženému míči dostal RUUD VORMER a nádhernou přízemní střelou zpoza šestnáctky ho napálil bez přípravy k levé tyči.
    45+1. Ruud VORMER - 2:0
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Bruggy vstoupily do utkání skvěle a po necelé čtvrthodině hry dokázaly svou převahu využít, když se po krásné přihrávce Ruuda Vormera prosadil z blízkosti střelou do prázdné brány Dion Cools. Domácí měli utkání pevně ve svých rukou, obzvlášť poté, co deset minut před přestávkou Silvere Ganvoula v pokutovém území zasáhl vysokou nohou vybíhajícího brankáře Ludovice Butelleho a okamžitě viděl červenou kartu. Už to vypadalo, že Club Brugge bude odcházet do kabin s jednobrankovým vedením, v první minutě nastavení ho ale nádhernou pohotovou střelou zpoza šestnáctky navýšil skvěle hrající Ruud Vormer. Skóre po prvním poločase. Club Brugge 2 KVC Westerlo 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Club Brugge právě rozehrál druhý poločas, do kterého vstupuje po skvělém prvním poločase s dvoubrankovým vedením a navíc v početní převaze.
     
    47
    Anthony Limbombe dnes hraje s velkou chutí a krátce po přestávce mohl skórovat! Domácí útočník na hranici šestnáctky předvedl krásnou zasekávačku a bodlem míč napálil těsně nad břevno!
     
    48
    Nemanja Miletic si na brankové čáře dobře pokryl míč tělem a Jelle Vossen ho zezadu přidržel. Jasný faul.
     
    49
    Nemanja Miletic faulu hodně přidal a po teatrálním pádu na zem se chytil za nohu. Hostující hráč může být rád, že neviděl žlutou kartu za simulování, protože tohle bylo opravdu přehnané.
     
    50
    Hans Vanaken na levé straně šestnáctky krásnou kolmou přihrávkou přiťukl míč do lepší pozice Jellemu Vossenovi, jeho následná střela z otočky v blízkosti levé tyče ale byla zablokována.
     
    51
    Club Brugge předvádí nádherný ofenzivní fotbal a nedivím se, že v neděli na domácím hřišti porazil Anderlecht.
     
    52
    Westerlo se pouze brání a otázkou je, jak vysoký příděl si z Brugg dnes odveze.
     
    53
    Michael Heylen odvedl v obraně dobrou práci, když centr domácích fotbalistů z levého křídla odvrátil hlavou na rohový kop.
     
    54
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Ruud Vormer a stejně jako v předchozích případech ho rozehrál nakrátko. Následný přetažený centr jeho spoluhráče vzápětí zamířil do území nikoho.
     
    55
    Ricardo Van Rhijn se na pravém křídle dostal k míči a nádherným centrem našel uprostřed šestnáctky nabíhajícího Hanse Vanakena, jehož následná hlavička zamířila vedle pravého horního rohu brány.
     
    57
    Ruud Vormer na levé straně hřiště krásně prostrčil míč na nabíhajícího Hanse Vanakena, který přízemním centrem z levé strany šestnáctky našel na přední tyči Jelleho Vossena, ten se pokoušel zakončit patičkou, míč se ale od jeho nohy odrazil po nápaditém zakončení pouze do náruče Koena Van Langendoncka!
    57. Jelle Vossen předvedl nápadité zakončení patičkou.
     
    59
    Vzápětí předvedl ve středu hřiště krásnou zasekávačku Dion Cools a prudkou střelou pravačkou se pokusil zamířit do pravého horního rohu brány, jeho pokus ovšem nabral opačnou faleš a stočil se mimo!
     
    60
    Ze zápasu uplynula necelá hodina hry a Club Brugge v pohodě kontroluje své dvoubrankové vedení, které před pár okamžiky mohli navýšit krásnou patičkou Jelle Vossen a po něm střelou zpoza šestnáctky Dion Cools.
     
    61
    Fanoušci Clubu Brugge rozzářili hlediště mobilními telefony.
     
    63
    Anthony Limbombe se dostal na levé straně šestnáctky k přetaženému centru z pravého křídla, který k němu se štěstím propadl, jeho následná střela pravačkou ale byla zablokována.
     
    64
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Hans Vanaken, přichází Abdoulay Diaby.
     
    65
    Domácí vystřídali a uprostřed šestnáctky se po centru z rohového kopu dostal k hlavičce Benoit Poulain, jeho pokus ovšem zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Koen Van Langendonck.
     
    66
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Daniel Christensen, přichází Robin Henkens.
     
    66
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Yoni Buyens, přichází Jarno Molenberghs.
     
    68
    Jelle Vossen upadl v šestnáctce po souboji s Mitchem Apauem, penalta se ovšem nepískala.
     
    70
    Michael Heylen předvedl ostrý skluz, za který zcela po zásluze viděl žlutou kartou.
     
    70
    Ostrý skluz Michaela Heylena měl vzápětí dohru a po inkasování červené karty byl vyloučen Khaleem Hyland.
     
    71
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Nikola Storm.
     
    73
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Michalis Manias, přichází Herve Matthys.
     
    78
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Club Brugge založil útok nádherným dlouhým kolmým pasem za obranu a TOMAS PINA poslal míč po nádherném sklepnutí svého spoluhráče pravým ramenem pohotovým volejem po zemi ze středu šestnáctky ke vzdálenější pravé tyči.
    78. Tomas PINA - 3:0
     
    79
    Westerlo inkasovalo dvanáct minut před druhým třetí gól a není se čemu divit, když zbytek utkání dohrává pouze o devíti.
     
    80
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Ruud Vormer, přichází Thibault Vlietinck.
     
    81
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a domácí se snaží rozloženého soupeře deklasovat vysokým přídělem.
     
    83
    Střídající Nikola Storm se mohl zapsat mezi střelce dnešního utkání, když se v blízkosti levé tyče dostal k přetaženému centru z pravého křídla, Koen Van Langendonck ale dokázal jeho přízemní střelu z blízkosti vyrazit!
     
    84
    Brankář Koen Van Langendonck během dnešního utkání předvedl několik skvělých zákroků a jeho spoluhráči mu mohou děkovat za to, že skóre není třeba 6:0.
     
    86
    Domácím se podařilo po krásné akci po levém křídle zamířit hlavou do levého horního rohu brány, gól ale nebyl uznán kvůli ofsajdu.
     
    88
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Jelle Vossen v blízkosti pravé tyče skvěle prodloužil přízemní centr Thibaulta Vlietincka z pravého křídla za sebe a DION COOLS ho ve skluzu usměrnil po zemi ke vzdálenější levé tyči.
    88. Dion COOLS - 4:0
     
    90
    Ricardo Van Rhijn krásně vypálil zpoza šestnáctky a jeho střela letící těsně nad zemí mířila přesně k pravé tyči, Koen Van Langendonck ale vytáhl další fantastický zákrok a tygřím skokem míč vyrazil na rohový kop!
     
    90+1
    Domácí rozehráli na pravé straně hřiště rohový kop a v dnešním zápase se už nic nestane.
     
    90+1
    Konec zápasu.
    Hráči Brugg oslavují hladké vítězství nad oslabeným Westerlem.

     
    Westerlo předvedlo na hřišti favorizovaného Clubu Brugge velice nedisciplinovaný výkon a po vyloučení Silvereho Ganvouly s Khaleemem Hylandem mohlo o devíti na bodový zisk pomýšlet těžko. V domácím dresu odehrál skvělý zápas Dion Cools, který vstřelil dva góly, zatímco Ruud Vormer po přihrávce na úvodní branku zápasu jeden, stejně jako Tomas Pina. Domácí odehráli skvělý zápas a posunuli se na čtvrté místo o bod za Charleroi, které má na svém kontě 23 bodů. Konečný výsledek. Club Brugge 4 Westerlo 0. (22:23:49)
    V útrobách stadionu panovala po hladké výhře skvělá nálada.

    Tomáš Reiner

    Branky: 13. Cools, 45+1. Vormer, 78. Pina, 88. Cools

    Karty:   70. Heylen (WES)   34. Ganvoula (WES), 70. Hyland (WES)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 6:0. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 10:3. Fauly: 10:8.
    Club Bruggy KV: Butelle – Van Rhijn, Poulain, Cools, Denswil – Claudemir, Pina, Vanaken (64. Abdoulay Diaby) – Vormer (80. Vlietinck), Vossen, Limbombe (71. Storm). (4-3-3)
    Náhradníci: Teunckens – Simons, Bolingoli Mbombo, Lemoine. Trenér: Michel Preud'homme.

    KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Miletic, Christensen (66. Henkens), Daems, Mustoe – Heylen, Hyland, Buyens (66. Molenberghs) – Ganvoula, Manias (73. Matthys). (5-3-2)
    Náhradníci: Verbist – Acolatse, Schuermans, Rommens. Trenér: Jacky Mathijssen.

    Rozhodčí: Jonathan Lardot. Asistenti: Frédéric Godelaine, Vito Divincenzo. Čtvrtý rozhodčí: Luc Wouters
    bahis siteleri