Mladá Boleslav – Hr. Králové 4:2 (kon.) | Opava – Plzeň 4:2 (kon.) | Zlín – Sparta 3:1 (po pr.)
Brno – Jihlava 2:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Králův Dvůr 3:1 (kon.) | Slavia – Litoměřicko 7:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
4:2 (2:1)
FC Hradec Králové
Středa 26.10.2016, 15:30 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • MOL Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Klobása, přichází Chramosta.
     
    90
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Mladá Boleslav postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu! Podle očekávání se k exekuci pokutového kopu postavil kapitána LUKÁŠ MAGERA, za jehož nekompromisní bombou k tyči se brankář Lindr mohl jen ohlédnout!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Vobejda (FC Hradec Králové).
     
    90
    Uvidíme druhou penaltu v tomto zápase! Hosté už všechny karty vsadili do ofenzivy, do vzniklého okénka se vřítil Přikryl, kterého v pokutovém území fauloval Vobejda.
     
    89
    Po Lindrově výkopu došlo k hlavičkovému souboji mezi Da Silvou a Žondrou, domácí zadák si hodně viditelně pomohl rukama, sudí nakonec tasil žlutý kartónek.
     
    87
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Mareš poslal do šestnáctky ukázkový centr, na který si naběhl Přikryl, brankář Lindr ale vytasil fantastický zákrok. Díky nedorazech v hostující defenzivě byla ještě Klobásovi poskytnuta dorážka, tu ale zablokoval na brankové čáře stojící Nosek!
     
    84
    Tomáš Malinský zastavil rodící se brejk domácího celku jen za cenu jasného stažení Adama Jánoše k zemi, tady sudí neměl na vybranou, jasná žlutá karta.
     
    82
    Tohle byla paráda v podání Tomáše Přikryla! Domácí záložník si naběhl na dlouhý pas od Jánoše, poté si v souboji jeden na jednoho dokázal poradit s Chlebounem a krásně vystřelil na přední tyč, brankář Lindr se však vyznamenal a předvedl velice důležitý zákrok!
     
    78
    Poprvé v utkání se bude žlutit. Potrestaným hráčem je domácí Vukadinovič, který do hlavičkového souboje s Vobejdou přiběhl o chvíli později a svého soka nepříjemně složil.
     
    76
    Povedená akce ze strany domácího celku! Tomáš Přikryl na zádech udržel Chlebouna, navíc balon dokázal předložit pro z druhé vlny si nabíhajícího Vukadinoviče, jehož ráně z první k zasažení branky příliš nechybělo!
     
    75
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Krátký, přichází M. Černý.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází P. Černý, přichází Žondra.
     
    72
    Tomáš Přikryl se ihned zapojil do kombinace svého celku a málem to skončilo brankou! Právě příchozí mladík dostal ideální pas za obranu, poté zvedl hlavu a z hranice šestnáctky nacentroval na zadní tyč, kde Stanislav Klobása zakončoval v těžké pozici akrobaticky, branku ale netrefil!
     
    71
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Mebrahtu, přichází Přikryl.
     
    68
    Neuvěřitelné, takřka vzápětí mohlo být skóre opět nerozhodné! Domácí obrana si nepohlídala unikajícího Krátkého, který nacentroval na zadní tyč pro osamoceného Malinského, ten však v tutové šanci pouze orazítkoval tyč!
     
    66
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Boleslavští se potřetí v tomto zápase dostávají do vedení! Z nařízeného přímého kopu ještě nic nevzniklo, chvíli nato však Vukadinovič nacentroval ke Klobásovi. Ani on a ani Golgol Mebrahtu ještě branku vstřelit nedokázali, poté se však míč dostal k LUKÁŠI MAGEROVI, který nekompromisní bombou k tyči prostřelil vše, co mu stálo v cestě!
     
    65
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Kúdela, přichází Matějovský.
     
    62
    Sudí si ještě pozval oba aktéry předchozího souboje k sobě, poté už mohlo dojít k onomu přímému kopu. Marešova přízemní rána nenadělala hostující defenzivě problém, vzápětí však do šestnáctky přilétl další centr, hlavičkujícího Da Silvu ale skvěle vychytal Lindr!
     
    54
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradečtí byli v druhém poločase daleko aktivnějším týmem, nyní se zcela zaslouženě dočkali vyrovnání! Obrana Boleslavských špatně vystoupila, a nabídla tak moře prostoru pro Trubače, který připravil ideální palebnou pozici pro PETRA SCHWARZE a ten už se nemýlil!
     
    49
    Tohle mělo skončit gólem! Obrana domácích hodně zaspala, do šestnáctky se z pravé strany přiřítil Krátký a přízemním centrem našel z druhé vlny si sbíhajícího Schwarze, jeho pokus však na poslední chvíli nad branku stačil ztečovat obětavý Da Silva.
     
    38
    Teď si mohou domácí pořádně oddechnout! Zaspali totiž při autovém vhazování svého soupeře, Malinský posléze balon přenesl k volnému Trubačovi, jehož pumelici Šeda vyrazil pouze k Černému, ten však před poloprázdnou brankou selhal v zakončení, jeho chabý pokus stačil přemisťující se boleslavský gólman zastavit!
     
    31
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Gólové hody pokračují, Středočeši si berou ztracené vedení zpět! Po nepovedené rozehrávce standardní situace se Boleslavští i tak dokázali usadit v bezprostřední blízkosti soupeřovy svatyně. Do šestnáctky nakonec přilétl Jánošův centr, na který si naběhl domácí kapitán LUKÁŠ MAGERA a přesnou hlavičkou na zadní tyč překonal Lindra!
     
    24
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Vedení Mladé Boleslavi příliš dlouho nevydrželo, neuběhlo ani šest minut a ve městě automobilů je stav znovu nerozhodný! K exekuci pokutového kopu se postavil PETR SCHWARZ, brankář Šeda sice směr jeho pokusu vystihl, na míč si dokonce i sáhl, ovšem v cestě do sítě mu nestačil zabránit!
     
    24
    Ale pozor, hosté mají velkou šanci na vyrovnání! Adam Jánoš totiž v pokutovém území fauloval o kličku se snažícího Malinského, následovat tedy bude penalta!
     
    20
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nyní už to ale domácím vyšlo, Mladá Boleslav se v dnešním utkání zcela zaslouženě ujímá vedení! Po menším zaváhání v rozehrávce Východočechů se k míči dostal Klobása, jehož pokus z ostrého úhlu vyrazil Lindr pouze do míst, kde stál GOLGOL MEBRAHTU, který už se nemohl zmýlit!
     
    14
    Velká šance byla k vidění i na opačném konci hrací plochy! Magera zbytečně přišel o balon, Schwarz na to konto vyslal dlouhý nákop pro Malinského, který rozkmital své rychlé nohy, obešel Da Silvu, jeho zakončení však k dokonalosti scházely decimetry!
     
    13
    A narodila se z toho další slibně vypadající příležitost! Adam Jánoš se obtočil okolo svého strážce a všiml si volného Vukadinoviče, který se po převzetí kulatého nesmyslu prodral až do vápna, jeho přízemní pokus ale brankář Lindr nadvakrát lapil!
     
    9
    V krátkém časovém sledu jsme byli svědky dvou velkých šancí domácího mužstva! Mareš se nejprve parádně uvolnil a našel před brankou volného Mebrahta, ten ale nezacílil přesně. Téměř vzápětí však Východočeši balon chybně odklidili, a připravili tak možnost pro Jánoše, ten ale těsně minul!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 20. Mebrahtu, 31. Magera, 66. Magera, 90. Magera (pen.) – 24. Schwarz (pen.), 54. Schwarz

    Karty:   78. Vukadinovič (MBL), 89. Silva (MBL) – 84. Malinský (HKR), 90. Vobejda (HKR)


    FK Mladá Boleslav: Šeda – Jánoš, Hůlka, Da Silva, Keresteš – Mareš, Kúdela (65. Matějovský) – Vukadinovič, Magera (C), Klobása (90+1. Chramosta) – Mebrahtu (71. Přikryl)
    Náhradníci: Vejmola – Fleišman, Matějovský, Kalabiška, Přikryl, Chramosta, Vodháněl

    FC Hradec Králové: Lindr – Mudra, Chleboun, Nosek, Plašil – Vobejda, Schwarz – Krátký (75. M. Černý), Trubač, Malinský – P. Černý (C) (75. Žondra).
    Náhradníci: Ottmar – Holeš, Vlkanova, M. Černý, Janoušek, Žondra, Polom

    Rozhodčí: Jiří Houdek – Tomáš Mokrusch, Ondřej Černý
    bahis siteleri