Ural – Groznyj 1:4 (kon.) | Arsenal Tula – Ufa 0:2 (kon.) | Zenit – Tomsk 1:0 (kon.)
Machačkala – FK Krasnodar 0:0 (kon.)
konec
Anži Machačkala
0:0 (0:0)
FK Krasnodar
Neděle 30.10.2016, 17:30 • Anži Arena • Ruská Premier Liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:42:04)
    Oslabený Krasnodar ubránil v Machačkale bod

     
    Statistiky zápasu:

    Střely celkem: 8 – 4
    Střely na branku: 4 – 1
    Držení míče: 54% – 46%
    Rohové kopy: 6 – 3
    Ofsajdy: 3 – 0
    Fauly: 8 – 18.
     
    Je dobojováno! Machačkala pod vedením Pavla Vrby udržela už čtvrté čisté konto v řadě, nicméně zcela spokojena s dnešním bezbrankovým výsledkem být nemůže. Domácí hráli přes 75 minut v početní převaze, ve které si ale vypracovali jen minimální množství větších šancí a v tabulce Premier ligy tak zůstávají na osmé pozici. Krasnodar v lize posedmé v řadě neprohrál, jenomže na třetí místo se dnes nevyšvihl a zůstává těsně za CSKA a Těrekem na páté příčce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    A do třetice žlutá karta pro střídajícího hráče, tentokrát ji dostal Eboué. Po jeho faulu mohla Machačkala naposledy poslat míč do vápna, kde si však obránci v bílých dresech věděli rady.
     
    90+3
    Izmajlov se pochopitelně nechává ošetřovat přímo na hřišti. Bezbrankový výsledek se tak zdá být stále více pravděpodobný.
     
    90+2
    Se žlutou kartou bude zápas dohrávat také domácí Gabriel Obertan, bývalý talent Manchesteru United totiž fauloval Izmajlova a zmařil útočné snažení svého týmu.
     
    90+2
    Ricardo Laborde je po svém nástupu na hřiště hodně vidět, a to nejen kvůli svému blonďatému přelivu na hlavě. Na začátku druhé nastavené minuty teď zajel do Tigijeva, za což byl odměněn žlutou kartou.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Pomezní rozhodčí správně zaevidoval ofsajdové postavení Iva Iličeviće a zvedl praporek nad hlavu. Kricjuk s následnou rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    89
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Odil Achmedov, přichází Vladimir Bystrov.
     
    88
    Yannick Boli si na hranici šestnáctky hrudníkem parádně zpracoval vysokou přihrávku, po rychlé otočce už byl u malého vápna, ale tam ho stopeři Krasnodaru odzbrojili.
     
    87
    Ojedinělý útočný záchvěv Krasnodaru skončil právě u atakovaného Labordeho, který nedostal čas si zpracovat přihrávku z pravé pomezní čáry.
     
    86
    Laborde si chtěl obhodit Gasanova, kterého přitom nedovoleně poslal na zem. Následná rozehrávka Anži ale domácí fanoušky nepotěšila, míč se vrátil až k Bělenovovi.
     
    85
    Unavení hráči Krasnodaru už na ofenzivu naprosto rezignovali, v posledních minutách si bohatě vystačí s odkopy do hloubi své útočné poloviny.
     
    84
    Nestalo se, domácí se rychlou narážečkou zahnali mimo hřiště a na řadu přichází pouze dlouhý výkop krasnodarského gólmana.
     
    83
    Utkání se nám rychle chýlí ke konci. Machačkala je proti deseti stále výrazně aktivnější, jenže do šancí se ne a ne dostat. Něco na tom může změnit vhazování vedle rohového praporku.
     
    82
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Pilip Budkivskij, přichází Yannick Boli.
     
    81
    Stanislav Kricjuk dobře přečetl hru a vyběhnutím na hranici pokutového území pomohl zpacifikovat hrozící útok Machačkaly.
     
    80
    V obraně Krasnodaru se začínají množit nebezpečně velká okénka. Obertan si pěkně navedl míč na střed, jenže před clonícím Naldem vystřelil z osmnácti metrů mimo tři tyče.
    Pohled na hru ze slušně zaplněných tribun Anži Areny

     
    78
    Jędrzejczyk si pohledem zkontroloval přetažený nákop z domácí obrany a nechal projít míč do zámezí. Následuje odkop Kricjuka.
     
    77
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Tornike Okriašvili, přichází Kouassi Eboue.
     
    76
    Andreas Granqvist ale znovu prokázal své nesmírné kvality a centrovaný balón odehrál mimo pokutové území. Na druhé straně poté před šestnáctkou přišel o míč Laborde.
     
    75
    Čtvrt hodiny před koncem zápasu se vše chystá k rozehrání domácí standardní situace. Balón se nachází u levé pomezní čáry.
     
    74
    Svěřenci Pavla Vrby ve druhé půli kontrolují hru, na dostřel hostující branky se ale dostali jen jednou při šanci Musalova.
     
    73
    Laborde skončil po zákroku Xandãa v kotrmelcích, z půlky hřiště se bude kopat proti brance Machačkaly.
     
    72
    Prakticky totožná situace také na druhé straně, ani Alexandr Bělenov se tak do hry zapojovat nemusel.
     
    71
    Paršivljuk nacentroval z pravého konce hřiště pouze na hlavu připraveného Granqvista. Domácí se záhy vrátili až k půlce hrací plochy.
     
    70
    Územní převaha Machačkaly už je naprosto zřetelná. Uvidíme, zda hostům vydrží síly až do konce zápasu a odnesou si z tohoto duelu alespoň bod.
     
    69
    Hrotový útočník Anži Pilip Budkivskij se dnes do hry příliš nedostává, nyní hlavou přesměroval balón do míst, ve kterých měl být právě on, a tak si Kricjuk pro míč snadno došel.
     
    68
    Hned tři střely během necelých pěti vteřin teď vyprodukovali hráči Machačkaly! Po dvou zablokovaných pokusech to na sebe ještě vzal Ebecilio, proti jehož vysoké ráně ale Kricjuk zasahovat nemusel.
     
    66
    Hosté zaútočili do rozhozené obrany, nicméně z branky se ani teď radovat nemůžou. Poměrně volný Tornike Okriašvili totiž z hranice velkého vápna výrazně přestřelil.
     
    65
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Vjačeslav Podběrezkin, přichází Ricardo Laborde.
     
    64
    Nakonec z toho byly rohy hned dva, po tom druhém se v solidní šanci ocitl Lorenzo Ebecilio, který slabou střelou levačkou rozvlnil jen boční síť.
     
    63
    Gabriel Obertan jen tak tak dosáhl na míč po přenesení hry k levé autové čáře, chytrým nástřelem Jędrzejczyka ale zajistil rohový kop pro Anži.
     
    62
    Domácí jsou v těchto chvílích aktivnější, kvůli faulu na Izmajlova se však budou muset přesunout na vlastní polovinu.
     
    60
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Bernard Berisha, přichází Gabriel Obertan.
    59. Magomed Musalov (MCK)
     
    59
    Největší šance zápasu pro Machačkalu! Magomed Musalov dostal od spoluhráče únikovou přihrávku do šestáctky, ve které se po míči musel trochu natahovat, po zpracování přesto zakončil, leč dobře postaveného Kricjuka nepropálil.
     
    58
    Podběrezkin se vydal s balónem až k rohovému praporku, kde se o něj několik zadáků Machačkaly bez větších komplikací postaralo.
     
    57
    Hráči Krasnodaru uklidňují hru a vyměňují si balón poblíž půlící čáry. Proti zatažené hráčské přesile se ale budou prosazovat velmi těžko.
     
    56
    Zakončení Achmedova srazil Paršivljuk na rohový kop. Po něm se domácí okamžitě vrhli do protiútoku, jenže do střeleckého konce jej nedotáhli.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Xandão (Anži Machačkala).
     
    54
    Xandão před vlastním vápnem jednoznačně přidržel jediného útočníka Krasnodaru a daroval hostům zajímavý přímý kop.
     
    53
    Magomed Musalov se těžce oklepával po vzdušném střetu s Podběrezkinem. Po chvíli se ale sám zvedl a zřejmě bude moci pokračovat.
    52. Artur Jędrzejczyk (KRS)
     
    52
    Na opačném konci hřiště dostali hosté k dispozici rohový kop. Centr Achmedova propadl přes celé malé vápno až před Jędrzejczyka, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti Bělenov výtečně zneškodnil!
     
    51
    Georgij Tigijev se bez podpory spoluhráčů odvážně vrhl mezi trojici zadáků, kteří mu ukopli míč do zámezí. Krátce po Paršivljukově autu poté Anži zastavil ofsajd.
     
    50
    Dlouhý nákop z poloviny hřiště nezastihl ani jeden z domácích hráčů, balón se tak dostal až do náruče Stanislava Kricjuka.
     
    49
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Ivan Majewski, přichází Lorenzo Ebecilio.
     
    48
    Záložník Machačkaly je po došlápnutí na nárt mírně indisponován, ze hřiště odchází až za doprovodu členů realizačního týmu.
     
    47
    V poklidném úvodu druhé půle inkasoval Majewski nepříjemný šlapák od Marata Izmajlova, který zaslouženě uviděl žlutou kartu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Rozhodčí tohoto zápasu nenastavili v prvním poločase ani vteřinu navíc a poslali oba celky do kabin za bezbrankového stavu. Těžko říct, pro který z týmů je tento poločasový výsledek výhodnější, Krasnodar přijel do Machačkaly jako favorit, už v šestnácté minutě ale přišel o vyloučeného Kaborého, kvůli kterému hostující tým určitě musel přehodnotit své plány.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Hráči v zelených dresech vzápětí získali rohový kop. Po něm se odražený míč dostal před vápno k Tigijevovi, jehož dobrá přízemní střela prolétla jen pár desítek centimetrů vedle Kricjukovy levé tyče.
     
    43
    Jędrzejczyk byl o chloupek později v souboji s Iličevićem, který pro Machačkalu vybojoval další standardku z poměrně velké dálky.
     
    42
    Bernard Berisha se z levé strany vřítil do šestnáctky, kde si ale příliš předkopl míč a ten už ve hřišti nedostihl. Stínující Naldo se tak příliš nenadřel.
     
    41
    O pár sekund později hosté zahrozili opět, nicméně tak vážné už to nebylo. Marat Izmajlov z delší vzdálenosti přestřelil branku o velký kus.
    40. Pokus Petrova Bělenov vyrazil.
     
    40
    Krasnodar se nastěhoval k pokutovému území v dostatečném počtu hráčů. Ke střele zpoza vápna se nakonec dostal Petrov, ovšem Bělenov jeho kvalitní rotovaný pokus dokázal levou rukavicí vyrazit do bezpečí.
     
    39
    Ivo Iličević ani tentokrát nic nevymyslel, domácí hráči se naopak musejí rychle vracet před vlastní branku.
     
    38
    Georgij Tigijev byl při zpracovávání balónu okamžitě nedovoleně atakován. Anži dostává výhodu standardní situace, avšak na přímou střelu to rozhodně není.
     
    37
    Tempo hry v posledních minutách trošku upadlo, hraje se převážně uprostřed hřiště a Kricjuk s Bělenovem jsou víceméně bez práce.
     
    35
    Zdvojený Jurij Gazinskij na pravé straně nevybojoval pro svůj tým ani vhazování. Pozvolnou kombinací se tak do útoku vydává Machačkala.
     
    34
    Solidní centr před hostující branku žádnou šanci nepřinesl, jednoho z nehlídaných hráčů Machačkaly zradilo zpracování a balón se od něj odrazil na kopačky soupeřů.
     
    33
    Po nepřesném pasu do zámezí následuje odkop od branky Krasnodaru, na kterém zatím není příliš znát, že už několik minut hraje v deseti.
     
    32
    Iličevićův centr k hranici pokutového území si defenzíva Krasnodaru pohlídala, Kricjuk tentokrát zasahovat nemusel.
     
    31
    Rozehrávku Machačkaly teď komplikuje silný vítr, který neustále dostává balón do pohybu, což pravidla nepovolují.
    29. Majewski na Kricjuka nevyzrál
     
    29
    První náznak šance na domácí straně! Berisha se parádně prokličkoval do prostoru vedle šestnáctky. Po přihrávce do ohně ale střelu Majewského zastavil u tyče Kricjuk.
     
    28
    Špatná dlouhá přihrávka vpřed skončila v zámezí, k balónu se tak bez většího úsilí dostávají Krasnodarští.
     
    27
    Domácí v poklidu kombinují na vlastní polovině a snaží se trošku vytáhnout zatažené hráče Krasnodaru.
     
    26
    Býci ze své aktivity vytěžili kop od rohového praporku, přízemní centr Okriašviliho ale narazil na prvního hráče v dresu Machačkaly.
     
    25
    Po vyloučení Kaborého se obraz hry zatím moc nezměnil. Krasnodar častěji hraje s míčem a domácí spoléhají spíše na rychlé brejky.
     
    24
    Achmedov podle očekávání zvolil centr do vápna, ani jeden z jeho osmi spoluhráčů se v něm k balónu ale neprodral.
     
    23
    Berisha se poctivě vrátil s Jędrzejczykem, kterého ale trošku nešikovně zezadu podrazil. Domácí tak budou čelit standardní situaci z pravé strany.
     
    22
    Ani z této standardní situaci ale Anži nezahrozilo, hráči v bílém rychle dostali míč do střední části hřiště, odkud se snaží probít vpřed.
     
    21
    Teď už to roh ve prospěch Machačkaly bude, pokus o centr Georgije Tigijeva jeden z hostů srazil mimo hrací plochu.
     
    20
    K nespokojenosti domácích hráčů i fanoušků se další rohový kop zatím konat nebude, místo toho následuje odkop od branky Krasnodaru.
     
    19
    Gazinského přihrávka do pokutového území zůstala u všech jeho spoluhráčů nepochopena, Machačkala se tak opět může vydat vstříc Stanislavu Kricjukovi.
     
    18
    Domácí mohli okamžitě využít přesilovku z rohového kopu, Berisha po chytré zasekávačce ale trefil jen prostor, ve kterém byl připravený Kricjuk.
     
    17
    Tak tohle je obrovská komplikace pro Krasnodar! Charles Kaboré podruhé zbytečně fauloval ve středu hrací plochy a po zákroku na Paršivljuka uviděl druhou žlutou a následně červenou kartu!
     
    15
    Gasanov trošku zahnal Paršivljuka až k brankové čáře, muž v zeleném přesto ještě přihrál do vápna, kde Musalov trefil jen předním clonícího obránce.
     
    14
    Mírně aktivnější Krasnodar u vápna rovněž nic nevymyslel a kvůli faulu Jędrzejczyka na Iličeviće znovu rozehrávají domácí.
     
    13
    Pilip Budkivskij ještě dostihl nakopnutý míč ve hřišti a přihrál jej do druhé vlny Berishovi. Ten se ale dostal do obležení snad pěti soupeřů a k zakončení se nedostal.
     
    12
    Domácí pohrdli možností rychlého přechodu do útoku a ještě na vlastní polovině o balón přišli. Po faulu na Iličeviće se přesto bude kopat proti brance Krasnodaru.
     
    10
    Hosté se šikovně prokombinovali až do pokutového území, z jehož hranice ale hodně nepřesně zakončil Odil Achmedov a Bělenov zasahovat nemusel.
     
    9
    Jędrzejczyk po domácím vhazování odtlačil hráče s míčem až do zámezí a umožnil Kricjukovi vykopávat.
     
    8
    Menší zmatek před pokutovým územím u domácí branky nabídl hned několik nekontrolovatelných odrazů, které však Krasnodaru ke střele nenapomohly.
     
    7
    Možnost rozehrávky hráči Machačkaly ale nikterak nezužitkovali, na druhé straně byla k vidění nepřesná kolmice, pro kterou si došel domácí gólman Bělenov.
     
    6
    Poměrně brzkou žlutou kartu dostává hostující záložník Charles Kaboré, který neohrabaně fauloval rozběhnutého Majewského a od této chvíle si tak bude muset dát na další zákroky velký pozor.
     
    5
    Jeden z domácích fotbalistů nakopl balón na osamoceného Budkivského, jenž na dlouhou přihrávku ale neměl šanci dosáhnout a do hry se tak dostal Stanislav Kricjuk.
     
    4
    To se domácím nakonec povedlo, jednu z přihrávek pak ale vystihl Jędrzejczyk a ten sám pro sebe získal možnost vhazování.
     
    3
    Pětice hostujících hráčů napadá rozehrávku Machačkaly, která se jen velmi těžko přibližuje alespoň k půlící čáře.
     
    2
    Krasnodar na pravé straně urputně bojoval o možnost odcentrovat, tuto snahu ale definitivně uťal odpískaný útočný faul.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v zelených dresech, zatímco hráči Krasnodaru budou hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Anži Machačkala: Bělenov (C) – Paršivljuk, Xandão, Jonathan Mensah, Musalov – Majewski, Gasanov – Tigijev, Iličević, B. Berisha – Budkivskij.
    Náhradníci: D. Jurčenko, Šafinskij – Gadžibekov, Lazić, Ebecilio, Ščerbak, Georgijevskij, Mutari, Yambéré, Magomedov, Boli, Obertan.

    FK Krasnodar: Kricjuk – Izmajlov, Naldo, Granqvist (C), Jędrzejczyk – Achmedov, Kaboré, Gazinskij – Petrov, Podběrezkin, Okriašvili.
    Náhradníci: Safonov, Sinicyn – Martynovič, Wánderson, V. Kalešin, Bystrov, Laborde, Joãozinho, Pereyra, Eboue.

    Rozhodčí: Karasjov – Averjanov, Kalugin.
     
    Vzájemné zápasy

    01.05.2016 Krasnodar - Machačkala 3:0.
    29.10.2015 Krasnodar - Machačkala 3:1
    18.10.2015 Machačkala – Krasnodar 2:2
    11.05.2014 Krasnodar - Machačkala 1:0
    24.08.2013 Machačkala – Krasnodar 1:2.
     
    FK Krasnodar

    Už tradiční adept na pohárové pozice má po otevření nového stadionu opět velmi vysoké ambice. Ty v úvodu sezóny potvrzoval dobrými výsledky, poté ale ztratil body se Samarou, Spartakem, Lokomotivem a Ufou a propadl se až do středu tabulky, ze kterého se Krasnodar v posledních týdnech ale vyškrábal až na aktuální pátou příčku. Se zápasem k dobru přitom býci ztrácí na třetí CSKA jen dva body, a tak se v případě dnešního vítězství můžou posunout hned za první Spartak a druhý Zenit.
     
    Anži Machačkala

    Se staronovým účastníkem ruské nejvyšší soutěže se po nástupu českých trenérů rozhodně musí počítat. Machačkala v týdnu prokázala, že je schopná uhrát výborný výsledek s každým soupeřem, když v poháru zničila petrohradský Zenit 4:0. V lize je Anži po dobrém začátku na solidní osmé pozici. Na domácím hřišti přitom prohrálo jen jednou, a to už zde hostilo takové týmy jako CSKA nebo Zenit, které si z Machačkaly odvezly pouze bod.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvanáctého kola ruské Premier ligy. Od sedmnácti hodin a třiceti minut se zaměříme na utkání, ve kterém se proti sobě postaví týmy Machačkaly a Krasnodaru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   55. Xandão (MCK), 90+2. Obertan (MCK) – 6. Kaboré (KRS), 47. Izmajlov (KRS), 90+2. Laborde (KRS), 90+4. Eboue (KRS)   17. Kaboré (KRS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:18.
    Anži Machačkala: Bělenov (C) – Paršivljuk, Xandão, Jonathan Mensah, Musalov – Majewski (49. Ebecilio), Gasanov – Tigijev, Iličević, B. Berisha (60. Obertan) – Budkivskij (82. Boli).
    Náhradníci: D. Jurčenko, Šafinskij – Gadžibekov, Lazić, Ebecilio, Ščerbak, Georgijevskij, Mutari, Yambéré, Magomedov, Boli, Obertan.

    FK Krasnodar: Kricjuk – Izmajlov, Naldo, Granqvist (C), Jędrzejczyk – Achmedov (89. Bystrov), Kaboré, Gazinskij – Petrov, Podběrezkin (65. Laborde), Okriašvili (77. Eboue).
    Náhradníci: Safonov, Sinicyn – Martynovič, Wánderson, V. Kalešin, Bystrov, Laborde, Joãozinho, Pereyra, Eboue.

    Rozhodčí: Karasjov – Averjanov, Kalugin