Novokuzněck – Soči 1:0 (2:0 po s.n.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 0:2 (kon.) | Omsk – N.Novgorod 2:1 (kon.)
Jekatěrinburg – HC Slovan 1:4 (kon.) | Magnitogorsk – Nižněkamsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:3 (0:1 po s.n.)
Ufa – Toljatti 4:2 (kon.) | Minsk – Vladivostok 0:3 (kon.) | Jokerit – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.)
Riga – Kunlun 2:5 (kon.)
po s.n. (2:1)
Jokerit Helsinky
3:2 (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)
Amur Chabarovsk
Úterý 08.11.2016, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z Kontinentální hokejové ligy. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Jokeritem Helsinky a Amurem Chabarovsk. Duel startuje v 17:30.
     
    Amur Chabarovsk

    Chabarovsku se v letošní sezóně vůbec nedaří. Amur v sedmadvaceti zápasech nasbíral jen třicet bodů a patří mu až čtrnáctá příčka Východní konference. Na kluzištích soupeřů navíc Amur nasbíral pouhých pět bodů. Chabarovsk už navíc tři zápasy v řadě nevyhrál. Naposledy se radoval 19.října proti Čeljabinsku.

    Poslední tři zápasy

    Kunlun – Chabarovsk 1:0
    Vladivostok – Chabarovsk 2:1
    Chabarovsk – Magnitogorsk 1:5
     
    Jokerit Helsinky

    Domácímu Jokeritu se nepovedl vstup do nové sezóny, ale finský klub se v posledních utkáních zlepšil a nyní už drží devátou pozici Západní konference. Jediný finský zástupce má přesto mnohem vyšší ambice! V šestadvaceti zápasech získal Jokerit třicet sedm bodů. Problémem finského celku je špatná defenzíva. Jokerit už inkasoval třiasedmdesátkrát.

    Poslední tři zápasy

    Jaroslavl – Jokerit 4:1
    Dynamo Moskva – Jokerit 3:0
    Viťaz – Jokerit 1:2
     
    Vzájemné duely v minulé sezóně

    Jokerit – Chabarovsk 3:2 po samostatných nájezdech
    Chabarovsk – Jokerit 2:3
     
    Československá stopa

    V dresu Amuru bychom dnes měli sledovat Jana Koláře a Tomáše Zohornu.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Helenius (Zapolski) – A. Kulda, Ch. Genoway, Jaakola, Lauridsen, Rissanen, Jalvanti – O'Neill, Regin, Joensuu – Pihlström, Niemi, Huhtala – Jormakka, Hishon, Marjamäki – Anttila, Keränen, Talaja – Mäkinen.

    Amur Chabarovsk: Metsola (Andryukhov) – Kondratěv, Jelesin, J. Kolář, Zub, Kosmačjov, Podzinš, Malevič – Litovčenko, Byvalcev, Kapustin – Kuusela, Ramstedt, T. Zohorna – O. Li, Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Nazarov, Romancev, V. Popov.

    Rozhodčí: Oskirko, Komarov – Šalagin, Šišlo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní arénou ruská a finská hymna!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Do utkání vlétli lépe domácí hokejisté. Jokerit uspěl na úvodním vhazování, ale první útok finského celku zastavila obrana Amuru.
     
    00:33
    Pekka Jormakka poslal puk po mantinelu za branku hostujícího celku. Hokejisté v modrých dresech se usadili v útočném pásmu, ale nikdo zatím nevystřelil.
     
    01:05
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur se rychle dostává do vedení! Domácí úplně zpackali rozehrávku v obranném pásmu. Kristian Kuusela nahodil puk za branku a TOMÁŠ ZOHORNA nadvakrát dopravil kotouč do branky! Asistence: Kristian Kuusela.
    01:05 Tomáš ZOHORNA - 0:1
     
    02:20
    Jokerit se ihned po inkasované brance tlačil do útočného pásma, ale přihrávku na modrou čáru zastavil výborným zákrokem obránce Zub.
     
    02:33
    Domácí rozjeli kolotoč rychlých přihrávek v útočném pásmu. Na jednu z nich si sjel Pekka Jormakka, nicméně jeho pokus netrefil zařízení.
     
    03:40
    Domácí jsou častěji na kotouči. Arturs Kulda tahal kotouč podél mantinelu do útočného pásma, jenže na jeho nahození nedosáhl nikdo v modrém dresu.
     
    04:05
    Až nyní se hokejistům Amuru podařilo uklidnit hru. Teemu Ramstedt dokonce zavezl puk do útočného pásma, kde jej však zase odevzdal Jokeritu.
     
    04:33
    Rasmus Rissanen podržel kotouč za domácí brankou a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly posílá na led také hostující lodivod.
     
    05:20
    Peter Regin táhl kotouč středem kluziště do útočného pásma, ale hostující obrana znovu zastavila rodící se akci Jokeritu už na modré čáře.
     
    05:55
    Arťom Zub přečetl nepřesnou rozehrávku domácí obrany. Hostující zadák však tentokrát zavezl puk pouze do rohu a nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    06:24
    Domácí brankář vyrazil za svou klec, kde zkrotil prudké nahození po mantinelu, rychle se s pukem otočil a adresoval přesnou přihrávku do strany.
     
    07:05
    Charles Genoway nahodil puk o mantinel za hostující branku. Sám se poté zapojil do akce Jokeritu, jenže nepřesnou přihrávkou odevzdal puk soupeři.
     
    07:42
    Charles Genoway si prodloužil pobyt na ledě. Domácí obránce tentokrát projel s pukem na hokejce za modrou čáru, jenže ke střele se nedostal.
     
    08:12
    Jan Kolář uklidnil hru Amuru za brankou hostujícího celku. Kolář počkal na vystřídání svých spoluhráčů a rozjel akci Chabarovsku po pravé straně.
     
    08:36
    Nyní se však hostům nepovedla rozehrávka. Rozjetý Li nedosáhl na prudkou pobídku do jízdy a kotouč prolétl na zakázané uvolnění. Vhazuje se před brankou Amuru.
     
    09:02
    Tomáš Zohorna nahodil kotouč od modré čáry do útočného pásma. Český útočník se za vlastním nahozením dral, ale obrana Jokeritu byla tentokrát pozorná.
     
    09:38
    Domácí museli vyklidit útočné pásmo. Regin se sice řítil za dobrou přihrávkou, ale domácí útočník byl za modrou čárou o něco rychleji než puk.
     
    10:02
    Juha Metsola vyrazil za branku, kde zkrotil prudké nahození ze středního pásma. Hostující brankář okamžitě rozehrál na své spoluhráče.
     
    10:38
    Zatím se hraje hodně opatrně. Nepřesné nahození do obranného pásma finského celku dojel za brankou Charles Genoway, jež čeká na vystřídání svých spoluhráčů.
     
    11:07
    Arťom Zub nahodil puk na modrou čáru. Za prudkou přihrávkou spěchal Vjačeslav Ušenin, jenže ani hostující útočník si přihrávku nedokázal zpracovat.
     
    11:55
    Až nyní se po delší době přerušuje hra! Juha Metsola raději přikryl odražený kotouč po střele od modré čáry, kterou měl na svědomí Oliver Lauridsen.
     
    12:21
    Jurij Nazarov si na modré čáře převzal pomalou přihrávku, prosmýkl se kolem obránce do útočného pásma, ale špatnou přihrávkou odevzdal puk soupeři.
     
    12:26
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit vyrovnává na 1:1! Domácí vystihli rozehrávku soupeře ve středním pásmu. Po pravé straně vlétl s pukem do pásma O´Neill, jež našel PETERA REGINA a domácí střelec s jistotou překonal hostujícího brankáře! Asistence: Brian O´Neill, Jesse Joensuu.
    12:26 Peter REGIN - 1:1
     
    14:05
    Jokerit se i nadále tlačí do střelecký pozic. Finský celek uzamkl soupeře před jeho brankou. K ráně se dostal Arturs Kulda, nicméně Juha Metsola byl tentokrát na místě.
     
    14:17
    Kristian Kuusela spěchal za vyhozením hostujících obránců do středního pásma. Hostující útočník na přihrávku sice dosáhl, ale proti přesile neměl šanci.
     
    15:02
    Alexandr Jelesin sebral nahozený puk za brankou Amuru, vyvezl jej do středního pásma a hledal spoluhráče na modré čáře. Jeho pobídku však nezachytil nikdo v bílém.
     
    15:30
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit se dostává do vedení! Znovu u toho byla elitní formace! Arturs Kulda sebral pomalé vyhození soupeře na modré čáře, nahodil puk na branku a BRIAN O´NEILL tečoval kotouč do sítě! Asistence: Arturs Kulda, Jesse Joensuu.
    15:30 Brian O'NEILL - 2:1
     
    16:17
    Jokerit hraje nadále aktivně. Domácí hokejisté drží kotouč na svých hokejkách a hledají prostor, kudy by projeli před branku Amuru.
     
    16:50
    Joey Hishon bojoval o kotouč v rohu útočného pásma. Domácí hokejista sice přetlačil obránce Amuru, jenže nepřesnou přihrávkou nenašel nikoho v modrém.
     
    17:02
    Amuru je najednou naprosto zamražený. Hostům se nyní nepovedl pokus o překvapení domácí obrany. Dlouhá přihrávka zpoza branky prolétla na zakázané uvolnění.
     
    17:24
    Po delší době musel zasahovat domácí brankář. Ryan Zapolski si udělal prostor v brankovišti a schoval střelu od modré čáry do lapačky.
     
    18:10
    Vladislav Ušenin dojel nahozený kotouč do útočného pásma, sjel si na odražený puk, ale jeho plácnutí do kotouče z ostrého úhlu minulo branku.
     
    18:40
    Domácí už chtějí dohrát úvodní třetinu bez větších problémů. Masi Marjamäki podržel kotouč za Zapolskiho brankou a počkal na nabídku svých kolegů.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:32
    Joonas Jalvanti ještě udržel kotouč v útočném pásmu. Domácí hokejista se s pukem obratně otočil, ale nahozením do rohu jej odevzdal soupeři.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté Jokeritu Helsinky. Po velké chybě domácí obrany sice Tomáš Zohorna otevřel skóre, ale Jokerit poté zařadil vyšší rychlostní stupeň a byl lepším týmem! Peter Regin ve 13. minutě potrestal chybu Amuru a o dvě minuty později poslal Jokerit do vedení O´Neill!
     
    Střely na branku: 10 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na úvodním vhazování uspěl Peter Regin. Domácí celek se okamžitě vydal do útoku, ale nahození ze středního pásma prolétlo na zakázané uvolnění.
     
    20:21
    Jokerit uspěl na vhazování ve svém obranném pásmu. Jesse Joensuu zatáhl kotouč za Zapolskiho branku a počkal na nabídku svých spoluhráčů.
     
    21:05
    Michael Keränen vlétl do útočného pásma, projel za brankou soupeře a poslal kotouč zadovkou na druhou stranu pásma. Jokerit zůstává u puku.
     
    21:19
    Domácí přenesli kotouč na levou stranu útočného pásma, odkud střílel Mika Niemi, jehož pohotovou střelu srazila obrana Amuru do ochranné sítě.
     
    22:05
    Pekka Jormakka si klepl holí o přihrávku na modrou čáru, kterou také ihned dostal, jenže jeden z domácích hráčů byl netrpělivý a projel do ofsajdu.
     
    22:15
    Jokerit se nepřesnou přihrávkou dostal pod tlak, ale domácí se ke kotouči rychle dostali nazpátek a vyhodili jej do středního pásma.
     
    23:52
    Alexej Byvalcev se z levé strany řítil na domácí branku! Hostující útočník si srovnal kotouč na střelu, ale jeho pokus minul vzdálenější tyč!
     
    24:30
    Ryan Zapolski musel znovu dávat dobrý pozor. Domácí brankář však nyní nemusel zasahovat. Střela od modré čáry byla totiž hodně nepřesná.
     
    25:06
    Topi Jaakola nezpracoval přihrávku za domácí brankou. Domácí zadák svou chybu rychle napravil a vybojoval puk zpět před Jokerit.
     
    25:40
    Regin projel s pukem za branku Amuru, kde se rychle otočil, ale hostující zadáci jej přilepili k mantinelu a vybojovali kotouč pro sebe.
     
    26:12
    Hraje se ve velkém tempu. Hosté znovu vybojovali kotouč pro sebe, ale Jokerit skvěle brání už od červené čáry. Amur má problémy s přechodem.
     
    26:32
    Danil Romancev se skvěle vrátil do obranného pásma a parádním pádem pod nohy domácího útočníka vypíchl kotouč mimo střelecký úhel.
     
    27:05
    Joey Hishon vypálil od pravého mantinelu. Jeho pokus z nouze skončil daleko od branky hostujícího celku. Jokerit přesto vybojoval vhazování před brankou Amuru.
     
    27:25
    Hostům se nyní nepovedla rozehrávka na Kurilla Kapustina. Hostující útočník marně naháněl prudkou přihrávku. Puk prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    27:29
    Amur si zahraje první přesilovou hru dnešního utkání! Dvě minuty za vysokou hůl dostává Niemi!
     
    28:02
    Jeden z domácích obránců se natáhl po kotouči a Marko Anttila poté puk rybičkou odpálil ven z obranného pásma Jokeritu.
     
    28:40
    Arťom Zub dostal nabito na modrou čáru. Ruský zadák si puk zpracoval a vyslal prudkou střelu. Jeho pokus však těsně minul zadní tyčku.
     
    29:10
    Domácím se znovu povedlo vyhodit puk ven z obranného pásma. Antti Pihlström navíc nasbíral cenné vteřinky v rohu útočného pásma.
     
    29:29
    Domácí v plném počtu.
     
    30:10
    Vjačeslav Litovčenko udržel puk ve středním pásmu, ale netroufl si na individuální průnik. Hostující hráč raději udělal velký oblouk a uklidnil hru.
     
    30:25
    Bude se znovu vylučovat! Amur si zahraje další přesilovou hru! Jokerit dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě!
     
    31:06
    Alexandr Jelesin se bez přípravy opřel do kotouče od modré čáry! Jeho pokus vyrazil Ryan Zapolski jen před sebe, ale domácí obránci svému brankáři pomohli.
     
    31:40
    Další zmatek před brankou finského celku. Ryan Zapolski však skvěle udržel beton na ledě a nedovolil Kosmačjovovi zakončit k tyči.
     
    32:10
    Domácí znovu vyhodili kotouč přes celé kluziště. Amuru se v přesilové hře znovu moc nedařilo a Jokerit se brání bez větších problémů.
     
    32:25
    Domácí v plném počtu.
     
    33:03
    Alexej Byvalcev se dral do útočného pásma. Jeho postup po pravé straně zbrzdil jeden z obránců a Oliver Lauridsen sebral volný kotouč.
     
    33:35
    Kirill Kapustin spěchal do rohu útočného pásma za nahozeným kotoučem. Hostující útočník byl ale ve třetině sám proti třem hráčům Jokeritu.
     
    34:00
    Po delší době musel zasahovat rovněž Juha Metsola. Hostující brankář si našel střelu z ostrého úhlu a schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    34:23
    Jeden z hostujících hráčů zasáhl na modré čáře kotouč vysokou holí. Rozhodčí stěhují hru do útočného pásma Jokeritu. Vhazuje se po Metsolově pravici.
     
    34:51
    Další přesilovka pro hostující celek! Antti Pihlström držel za domácí brankou Tomáše Zohornu a dostává dvě minuty!
     
    35:15
    Kristian Kuusela neprocpal kotouč kolem obránců Jokeritu. Domácí zadáci tak vybojovali kotouč a okamžitě jej vyhodili přes celé kluziště.
     
    35:51
    Ryan Zapolski si pohlídal mezírku u levé tyče. Domácí brankář přilepil k tyčce svůj beton a zamezil kotouč v cestě za brankovou čáru.
     
    36:35
    Hosté se stále drží v útočném pásmu. Domácí obranná čtveřice už je hodně unavená, ale Amur nedovoluje hráčům Jokeritu odjet na střídačku.
     
    36:51
    Domácí v plném počtu.
     
    37:16
    Po delší době se hráči Jokeritu dostali do útočného pásma. Nahození za branku dojel Marko Anttila, který ale proti přesile obránců neuspěl.
     
    38:02
    Jesse Joensuu vymyslel dobrou přihrávku z rohu útočného pásma. Na jeho pobídku před branku ale nedosáhl nikdo v modrém dresu.
     
    38:35
    Zadáci Amuru nyní vybojovali puk v rohu obranného pásma, nicméně Arťom Zub vyslal hodně nepřesnou pobídku. Kotouč propadl na zakázané uvolnění.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:22
    Před branku Amuru směřovala další prudká přihrávka z rohu kluziště. Na pobídku si sjížděl Regin, ale aktivní hráč Jokeritu netrefil puk ve vzduchu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí! Ve druhé dvacetiminutovce už se hrálo o poznání opatrněji! Domácí Jokerit hodně zvolnil a Amur se rázem dostal k útočení. Hosté hráli tři přesilové hry, ale všechny střely dokázal pokrýt výborně chytající Ryan Zapolski! V největší šanci hostů selhal Alexej Byvalcev, jež postupoval sám na brankáře Jokeritu, ale jeho rána nakonec minula branku! Po čtyřiceti minutách je stav 2:1!
     
    Střely na branku: 16 – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Na úvodním vhazování třetí třetiny uspěli hokejisté Amuru. Hosté se okamžitě hnali do útoku, ale obránci Jokeritu jejich akci zastavili za brankou.
     
    40:45
    Arťom Zub dostal nabito na modrou čáru, zpracoval si kotouč a vystřelil zápěstím. Jeho projektil prolétl kolem vzdálenější tyče domácí branky.
     
    41:23
    Za dlouhým nahozením spěchal Antti Pihlström. Domácí hokejista atakoval soupeřovy obránce, ale Amur přesto udržel kotouč.
     
    41:47
    Nyní se však hostům vůbec nepovedla rozehrávka. Jan Kolář poslal puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se po levici Metsoly.
     
    42:10
    Dmitrij Kosmačjov udržel puk v útočném pásmu, nicméně nepřesnou přihrávkou trefil jen stojícího Jaakolu. Domácí zadák vyvezl puk do středního pásma.
     
    42:18
    Bude se vylučovat! První přesilovku si zahraje také Jokerit! Dvě minuty za sekává dostává Teemu Ramstedt!
     
    43:02
    Juha Metsola musel zasahovat proti prudké střele zápěstím z pravé strany. Hostující brankář vyrazil puk do rohu kluziště, Jokerit přesto zůstává u puku.
     
    43:23
    Dobré zakončení domácích hráčů! Na přihrávku mezi kruhy si počkal Antti Pihlström, jenže jeho prudkou ránu příklepem ukryl připravený Juha Metsola!
     
    44:18
    Hosté v plném počtu.
     
    44:32
    Jokerit se i po skončení přesilové hry držel v útočném pásmu. Tlak domácího celku ukončil až Alexandr Jelesin, jež o mantinel vyhodil puk do středního pásma.
     
    45:10
    Rasmus Rissanen dojel odražený puk v obranném pásmu Jokeritu. Domácí obránce kotouč okamžitě o mantinel poslal do klidného území.
     
    45:37
    Jan Kolář spěchal do rohu útočného pásma. Český hokejista se musel popasovat s přesilou obránců a zadáci finského celku jej připravili o puk.
     
    46:15
    Vjačeslav Ušenin s velkou porcí štěstí vyhodil puk po mantinelu ven z obranného pásma Amuru. Hosté se ne a ne dostat do útočného pásma.
     
    46:45
    Domácí hrají hodně jednoduše. Marko Anttila vybojoval kotouč v obranném pásmu, vyvezl jej za červenou čáru a Jesse Joensuu puk poslal za branku Amuru.
     
    47:20
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. V závěrečné třetině se hraje hodně bojovně a kotouč létá z jedné strany ledové plochy na druhou.
     
    48:00
    Kristian Kuusela byl jako první u nahozeného kotouče za brankou Jokeritu. Hostující hokejista však s pukem nic nevymyslel a Jokerit se znovu ubránil.
     
    48:30
    Domácí se hnali do rychlého protiútoku, ale Peter Regin neudržel brusli na modré čáře a projel do ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    49:00
    Obrovská šance Jokeritu! Topi Jaakola si sjel na zpětnou přihrávku, nicméně jeho bombu příklepem od modré čáry dokázal Juha Metsola udržet před brankovou čárou!
     
    49:34
    Antti Pihlström uklidnil hru domácího celku obloukem v obranném pásmu. Jokerit kontroluje své vedení a v posledních minutách takřka nepouští soupeře ke kotouči.
     
    50:00
    Nyní se po dlouhé době přerušuje hra! Domácí brankář raději přikryl puk lapačkou před napadajícími útočníky Amuru. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    50:31
    Jesse Joensuu projel s pukem po levé straně do útočného pásma. Domácí hokejista chtěl ještě vylepšit pozici pro kolegu přihrávkou mezi kruhy, ale jeho pobídka skončila na bruslích hráče Amuru.
     
    51:22
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    A pozor! Z ničeho nic máme vyrovnáno! Chabarovsk se dostává zpět do hry! Na přihrávku z obranného pásma si na modré čáře počkal VLADISLAV UŠENIN, dostal se do úniku a propálil brankáře střelou na zadní tyč! Asistence: Vjačeslav Ušenin, Vladimir Malevič.
    51:22 Vladislav UŠENIN - 2:2
     
    52:15
    Domácí hokejisté se nyní vůbec nemohou dostat do tempa. Nahozený kotouč do rohu útočného pásma dojel jen hostující Vjačeslav Litovčenko.
     
    52:48
    Arturs Kulda projel s pukem do útočného pásma, nicméně příliš dlouho otálel s přihrávkou a obránci Chabarovsku jej nakonec vytlačili do rohu.
     
    53:25
    Joonas Jalvanti si málem zkomplikoval situaci zbytečnou kličkou na modré čáře. Domácí hokejista tak tak udržel puk před napadajícím Kosmačjovem.
     
    54:00
    Oleg Li prostrčil puk za modrou čáru do útočného pásma, jenže před rozjetým Zohornou vypíchl puk zpátky do středního pásma jeden ze zadáků Jokeritu.
     
    54:31
    Kirill Kapustin nahazoval puk z ostrého úhlu. Pokus hostujícího útočníka skončil na bruslích vracejícího se obránce.
     
    55:09
    Další valící se útok Amuru zazdil Teemu Ramstedt. Hostující hráč byl příliš netrpělivý a přejel přes modrou čáru do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    55:31
    Jan Kolář podržel kotouč ve středním pásmu, poté se s pukem stáhl do obranné třetiny a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Ani jeden z týmů se nikam nežene.
     
    56:10
    Vladislav Ušenin chtěl přidat další branku, nicméně jeho další pokus od modré čáry neprošel kolem nohou vracejícího se Jaakoly.
     
    56:45
    Po šermované v obranném pásmu Amuru se k puku sice dostal Peter Regin, ale střelec Jokeritu neměl proti přesile soupeřů v rohu hřiště šanci.
     
    57:20
    Oliver Lauridsen si dělal prostor v rohu útočného pásma. Domácí útočník se pustil do souboje u mantinelu, ale ani on nezískal puk pro Jokerit.
     
    57:34
    Kristian Kuusela dostal přihrávku k mantinelu, ale hostující hráč neudržel stabilitu, upadl a odevzdal puk domácím hokejistům.
     
    57:49
    Jokerit dostává šanci rozhodnout! Domácí budou hrát přesilovku! Vladimir Malevič totiž dostává dvě minuty za krosček.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:31
    Jenže vylučovat se bude i na domácí straně! Dvě minuty za vysokou hůl dostává Jesse Joensuu!
     
    59:06
    Tommi Huhtala se prohnal okolo bránícího hráče Amuru do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu se mu nepodařilo zakončit.
     
    59:49
    Hosté v plném počtu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina končí! Ani šedesát minut nepřineslo rozuzlení dnešního souboje! Jokerit se ve třetí třetině spoléhal hlavně na bránění těsného náskoku, což se domácím nevyplatilo! V 52. minutě totiž ujal obraně Vladislav Ušenin a střelou na zadní tyč vyrovnal na 2:2! O vítězi dnešního souboje tedy rozhodne prodloužení nebo následné samostatné nájezdy!
     
    Střely na branku: 23 – 15
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Domácí zahajují prodloužení v oslabení. Hosté se hnali vpřed, nicméně Rasmus Rissanen poslal puk za branku soupeře.
     
    60:31
    Domácí v plném počtu.
     
    61:14
    Juha Metsola vytáhl ramenem pokus z ostrého úhlu. Jokerit se nyní tlačí do útoku.
     
    62:10
    Stále se hraje bez přerušení. Domácí poslali vpřed prudkou přihrávku po mantinelu, ale kotouč dojel jen jeden z obránců.
     
    62:25
    Od modré čáry zkusil štěstí Oliver Lauridsen. Prudká rána domácího hokejisty prolétla kolem branky a zaduněla o zadní mantinel.
     
    63:15
    Ani jeden z týmů se v prodloužení nikam nežene. Hosté drží puk ve své třetině, ale nikdo z hokejistů v modrém jejich rozehrávku neatakuje.
     
    64:10
    Vladislav Ušenin obdržel přihrávku do útočného pásma, rychle se otočil a nahodil puk za branku. Tam si kotouč převzali jen zadáci Jokeritu.
     
    64:30
    Největší šanci prodloužení měl před sebou Rasmus Rissanen, ale domácí hokejista z mezikruží poslal kotouč nad horní tyč!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Vítěze dnešního souboje neznáme ani po pětiminutovém prodloužení! Rozuzlení zápasu tedy nabídnou samostatné nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Pekka Jormakka se rozjel jako první! Domácí hokejista předvedl sebevědomou kličku do bekhendu a posílá Jokerit do vedení!
     
    1. série
    1:1
    Na druhé straně se rozjel Vjačeslav Ušenin, před branku zabrzdil, počkal si na pohyb brankáře a rovněž skóroval!
     
    2. série
    2:1
    O ´Neill nic nevymýšlel, rychle se rozjel a střelou pod lapačku rozvlnil síť!
     
    2. série
    2:1
    Tomáš Zohorna si sice rozkýval domácího brankáře, ale Ryan Zapolski nakonec schoval puk v lapačce.
     
    3. série
    2:1
    Na straně domácích zkusil bekhendový blafák Joenssu, ale Juha Metsola měl připravenou lapačku.
     
    3. série
    2:1
    Ani Vladislav Ušenin však střelou pod břevno nenašel recept na domácího brankáře a Jokerit vítězí!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Jokerit Helsinky.
    Autorem vítězné branky je BRIAN O´NEILL!
    65:00 Brian O'NEILL - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí Jokerit nakonec poráží Amur Chabarovsk 3:2 po samostatných nájezdech! Hosté přitom vlétli do utkání dobře a Tomáš Zohorna už po minutě hry otevřel skóre! Jokerit ale zařadil vyšší rychlostní stupeň a ještě do přestávky obrátil vývoj utkání! Nejprve vyrovnal Peter Regin a o tři minuty později poslal Jokerit do vedení Brian O´Neill! Poté se hrálo dlouho bojovně. Ve třetí třetině se Jokerit spoléhal na obranu, ale zadáci neuhlídali Vladislava Ušenina, který poslal zápas do prodloužení! V něm se hrálo hodně opatrně a o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy! V první sérii se prosadili oba hokejisté. Ve druhé sérii se rozjel Brian O´Neill a prudkou střelou zajistil Jokeritu výhru!
     
    Střely na branku: 24 – 15
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Kolář (CHA) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 22:40
    Tomáš Zohorna (CHA) – 1+0, 4 střely, čas na ledě 20:37
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (20:01:06)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 13. Regin (O'Neill, Joensuu), 16. O'Neill (A. Kulda, Joensuu), rozh. náj. O'Neill – 2. T. Zohorna (Kuusela), 52. Vl. Ušenin (Vj. Ušenin, Malevič)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Pekka Jormakka (JOK)
    1:1   Vjačeslav Ušenin (CHA)
    2. série:
    2:1   Brian O'Neill (JOK)
    2:1   Tomáš Zohorna (CHA)
    3. série:
    2:1   Jesse Joensuu (JOK)
    2:1   Vladislav Ušenin (CHA)


    Jokerit Helsinky: Helenius – A. Kulda, Ch. Genoway, Jaakola, Lauridsen, Rissanen, Jalvanti – O'Neill, Regin, Joensuu – Pihlström, Niemi, Huhtala – Jormakka, Hishon, Marjamäki – Anttila, Keränen, Talaja – Mäkinen.
    Amur Chabarovsk: Metsola – Kondratěv, Jelesin, J. Kolář, Zub, Kosmačjov, Podzinš, Malevič – Litovčenko, Byvalcev, Kapustin – Kuusela, Ramstedt, T. Zohorna – O. Li, Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Nazarov, Romancev, V. Popov.

    Rozhodčí: Oskirko, Komarov – Šalagin, Šišlo
    bahis siteleri