Jablonec – Slovan Bratislava 6:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
6:0 (3:0)
ŠK Slovan Bratislava
Čtvrtek 10.11.2016, 14:00 • Sportovní centrum, Nymburk • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Jablonec si v přípravném duelu na neutrální půdě v Nymburce před reprezentační přestávkou s chutí zastřílel do sítě Slovanu Bratislava, v jehož dresu nastoupili hráči, kteří pravidelně šanci nedostávají. Na vysoké výhře Jablonce se dvěma góly podílel střídající Stanislav Tecl a jednu trefu zaznamenal také hráč juniorky Dominik Tichý. Do druhého poločasu zasáhli i jeho vrstevníci Jan Soukup a Jiří Žemba. Konečný výsledek. FK Jablonec 6 ŠK Slovan Bratislava 0. (15:42:02)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Jablonečtí rozehráli volný přímý kop skvěle a jejich následná technická střela zamířila těsně nad levý vzdálenější roh brány!
     
    88
    Jablonec se v závěru utkání vrhl ještě do jednoho nebezpečného útoku a po faulu Slovanu v blízkosti šestnáctky bude následovat volný přímý kop.
     
    85
    Do konce utkání zbývá odehrát pět minut a žádné nastavení netřeba. Jablonec si dnes s chutí zastřílel.
    83. Dominik TICHÝ - 6:0
     
    83
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Hráč juniorského týmu DOMINIK TICHÝ si naběhl do šestnáctky na centr z pravého křídla, kde měl na značce pokutového kopu dostatek času na to, aby si míč zpracoval a poté ho pravačkou utaženou technickou střelou poslal k pravé tyči.
    82. Stanislav TECL - 5:0
     
    82
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Střídající útočník STANISLAV TECL dnes vstřelil svůj druhý gól a Jablonec vede po střele zevnitř pokutového území, jak jinak, 5:0!
     
    80
    Slovan Braitslava snad poprvé v zápase rozjel pohlednou kombinační a přímočarou akci, jenže na jejím konci byl ofsajd.
     
    78
    Jablonec sáhl ke dvojitému střídání a do hry se dostali dva junioři, jmenovitě Jan Soukup a Jiří Žemba.
     
    76
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Mehanović, přichází Žemba.
     
    76
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Hanousek, přichází Soukup.
     
    75
    Hráči Slovanu Bratislava posílali do šestnáctky po rozehrání standardní situace pěkný centr, jenže před bránou nebyl nikdo, kdo by ho usměrnil mimo náruč brankáře Valeše.
     
    74
    Ligeon se snažil pláchnout hráčům Jablonce podél pravé postranní čáry, kde byl faulován a Slovan se mohl pokusit ohrozit bránu Jablonce po rozehrání standardní situace.
     
    73
    Nerad bych se mýlil, ale pokud se nepletu, tak brankář Valeš během dosavadních odehraných 72 minut nemusel ještě ani jednou zasahovat.
     
    72
    Hra byla na chvíli přerušena, nyní už je ovšem opět v plném proudu a Slovan se může pokusit zmírnit vysokou porážku.
     
    71
    Následný rohový kop Jablonce, který se stáčel směrem do brány, dokázal Slovan odvrátit, jeden z hráčů slovenského týmu se ale při obranném zákroku poranil a zůstal ležet na hřišti.
    70. Krnáč famózním zákrokem sebral gól Mehanovičovi.
     
    70
    Mirzad Mehanovič se ocitl uprostřed šestnáctky po centru z pravého křídla v obrovské šanci a hlavou míč dobře tlačil ke vzdálenější tyči a navíc do protipohybu Krnáče, brankář Slovanu ovšem dokázal skvěle zareagovat a úžasným reflexivním zákrokem míč vytáhl na rohový kop!
     
    69
    Mehanovič si nabíhal na pravé straně šestnáctky na dlouhý kolmý pas, k míči měl ovšem dále než vybíhající brankář Krnáč.
     
    68
    Matěj Hanousek si nekomplikoval situaci a na levé straně hřiště se po zasekávačce rozhodl raději pro zpětnou přihrávku.
     
    67
    Jablonec napřáhl zpoza šestnáctky k přízemní střele, která byla tečována a zamířila vedle vzdálenější levé tyče. Následoval rohový kop, jenž Slovan uprostřed šestnáctky bez potíží odvrátil.
     
    66
    Střídající Schet se pokusil vypálit zpoza šestnáctky, jeho pokus byl ale nepřesný a zamířil vedle vzdálenějšího levého horní rohu brány.
     
    65
    Jablonec rozvíjel po pravé straně nebezpečný protiútok, který ve finální fázi zhatila příliš prudká kolmá přihrávka.
     
    63
    Oba týmy se spolu v historii střetly pouze jednou, když 27. června 2015 zvítězil Jablonec na hřišti Slovanu v přátelském zápase těsně 3:2. Dnes to vypadá na jednoznačný výsledek.
     
    61
    Jablonečtí dobře a nebezpečně odcentrovali z levé strany před bránu, na přední tyči byl ovšem připraven brankář Krnáč, který míč ukryl ve svém náručí.
     
    60
    Jablonec skvěle vykrývá prostory v blízkosti šestnáctky nebo těsně za její hranicí a Slovan je prakticky bez šance poslat míč do ohně.
     
    59
    Hráči slovenského týmu mohli na levé straně hřiště vzápětí vhazovat a na delší dobu se usadili na polovině Jablonce, z mírného tlaku ovšem nedokázali nic vytěžit.
     
    58
    Slovan Bratislava centroval z levé strany hřiště na přední tyč, kde vyrostli hráči Jablonce a míč odhlavičkovali do bezpečí.
     
    56
    Stanislav Tecl byl zřejmě hráčem, který se po pravé straně hřiště řítil do samostatného úniku a uvnitř šestnáctky poté pálil po zemi ke vzdálenější levé tyči, Krnáč mu ale dobře snížil střelecký úhel a pokus jabloneckého útočníka zamířil mimo.
     
    55
    Obrana Slovanu pořádá den otevřených dveří a Jablonečtí této příležitosti dokonale využívají.
    52. Stanislav TECL - 4:0
     
    52
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jablonec po propadlém centru z pravého křídla na vzdálenější levé straně šestnáctky orazítkoval tyč, na odražený míč si ale vzápětí naběhl střídající STANISLAV TECL a z blízkosti pohodlně zvýšil na 4:0.
     
    50
    Slovan se v úvodu druhého poločasu marně snaží dostat do hry a Jablonec je výrazně lepší, zatím se ovšem do zakončení nedostal.
     
    46
    Sestava Jablonce pro druhý poločas: Valeš – Nový, Kubista, Kouřil, Hanousek – Tichý, Pospíšil – Bazal, Mehanović, Štěpánek – Tecl.
     
    46
    V Nymburce právě začal druhý poločas, do něhož hráči Jablonce vstupují po pětiminutové přestávce s tříbrankovým vedením. Jablonečtí se ho pokusili hned navýšit, následná střela zpoza šestnáctky ale zamířila přibližně metr nad bránu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:53.
    Důvod, proč se dnes nehraje na domácím stadionu Jablonce.

     
    Jablonec spoléhal v úvodu utkání na rychlé protiútoky a taktika mu zatím vychází skvěle, když se postupně prosadili Martin Doležal, Josef Bazal a Martin Pospíšil. Slovan držel častěji míč na svých kopačkách, nedokázal z toho ovšem nic vytěžit. Oba dva týmy se dohodly na pětiminutové přestávce. Skóre po prvním poločase. FK Jablonec 3 ŠK Slovan Bratislava 0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Dvojice protihráčů se nepříjemně střetla ve středovém kruhu a oba zůstali ležet na hrací ploše. Hůře je na tom jablonecký hráč, který to těžko rozdýchává. Jmenovitě Petr Jiráček.
     
    44
    Slovan už se na pravé straně šestnáctky chystal po pěkném průniku vypálit, jenže jeho následnou akci zastavil skvělým obranným zákrokem Matěj Hanousek.
     
    43
    Martin Kouřil se nerozpakoval a zpoza šestnáctky napřáhl ke krásné technické střele, která mířila přesně ke vzdálenější levé tyči, jenže postrádala razanci a Krnáč si s ní poradil.
     
    42
    Finální fáze na straně Slovanu Bratislava zatím skřípe jako panty u starých dveří, které by potřebovaly namazat.
     
    41
    De Sa měl na levém křídle spoustu času, aby si míč připravil a dobře odcentroval, jeho následný přízemní pas do šestnáctky ale trefil pouze jednoho z obránců Jablonce.
     
    40
    Realizační tým Jablonce se dožadoval udělení žluté karty, k tomu ale nedošlo a Burnet se svému protihráči sportovně omluvil.
     
    39
    Martin Nový se snažil uniknout po pravém křídle a nedaleko půlící čáry byl tvrdě sestřelen vracejícím se Burnetem.
     
    38
    Takhle písnička se opakuje dokola a dokola a Jablonec vede 3:0, což je pro jeho fanoušky určitě skvělá zpráva.
     
    37
    Slovan Bratislava hraje v přechodové fázi poměrně dobře a daří se mu kombinovat hru či ji otáčet, jenže tomu schází zakončení.
     
    35
    Slovan do dnešního utkání poslal několik mladých hráčů, kteří normálně nenastupují a zatím tento fakt vývoj utkání hodně ovlivňuje.
     
    34
    Ani jeden z týmů to nezkouší zpoza šestnáctky. Jablonec to zkusil jednou, abychom mu nekřivdili, ale jeho pokus zamířil mimo.
    32. Martin POSPÍŠIL - 3:0
     
    32
    Jablonec právě vstřelil branku!
    MARTIN POSPÍŠIL si krásně naběhl do šestnáctky na centr z pravé strany a pohotovou střelou, která zamířila k levé tyči, nedal brankářovi Krnáčovi žádnou šanci. Všechny tři góly Jablonce mají jedno společné, padly z blízkosti uvnitř pokutového území.
     
    31
    Mirzad Mehanovič chtěl pěkným obloučkem uvolnil na pravé straně šestnáctky Lukáše Masopusta, záložník Jablonce byl ale dobře pokryt a vzápětí vytlačen k rohovému praporku.
     
    30
    Zápas je hodně neurovnaný, Jablonečtí sice rozvíjeli na levém křídle nadějný útok, jenže na levé straně šestnáctky poté přišla nepřesná zpětná přihrávka, která akci zhatila.
     
    29
    Chinedu číhá na hrotu, jenže jeho spoluhráči ho nejsou schopni najít, a když už k němu přihrávka míří, hned je pod tlakem hráče z obranné řady Jablonce.
     
    28
    Hra se během posledních okamžiků přelévá ze strany na stranu, ani jeden z týmů se ale nemůže dostat k ohrožení brány soupeře.
     
    27
    Jiráček se postaral o pořádný rozruch, když svou zpětnou přihrávkou málem založil rychlý protiútok Slovanu, nakonec k němu ale nedošlo. Jeden z hráčů Jablonce v posledním okamžiku před rozběhnutým De Sou odkopl míč za postranní čáru.
     
    26
    Slovan určitě drží míč mnohem častěji na svých kopačkách, ačkoliv nemáme žádné oficiální statistiky, ale není mu to nic platné.
     
    25
    Jablonec už mohl vést o tři góly, jenže brankář Krnáč předvedl v bráně Slovanu Bratislava před pár okamžiky fantastický dvojitý zákrok.
    24. Obrovská šance domácich
     
    24
    Martin Nový si ze druhé vlny krásně naběhl na odražený míč a ještě lepší přízemní přihrávkou mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, Krnáč ale vytáhl fantastický zákrok a vzápětí si poradil i s dorážkou Matěje Hanouska!
     
    23
    Burnet vybojoval na levé straně hřiště standardní situaci, kterou rozehrál De Sa, jeho následný centr ale zamířil pouze do náruče připraveného brankáře Valeše, který s ním neměl žádnou práci.
     
    22
    Josef Bazal byl zřejmě tím hráčem, který se na levé straně šestnáctky pokoušel přehodit vybíhajícího brankáře Krnáče, jeho následný nízký lob ale skončil na boční síti!
     
    21
    Slovan se nemůže prosadit středem hřiště a tak se snaží dobře přenášet hru do stran. Z pravého křídla vzápětí přišel centr, který na přední tyči odvrátil pozorný obránce Jablonce.
     
    20
    Jablonec zalezl na svou polovinu a snaží se především pozorně bránit, což se mu skvěle daří.
     
    19
    Slovan opět dlouho obléhal šestnáctku brankáře Valeše, dokonce tak dlouho, až o míč jeho hráči přišli, což se stává v úvodu zápasu tradicí. Pro nezaujatého diváka určitě škoda.
     
    17
    Martin Nový má na pravé straně obrany velké starosti, jenže zatím zvládá svou úlohu na hřišti dokonale. De Sa a Burnet se přes něj v drtivé většině soubojů marně snaží prosadit.
     
    16
    Slovan se opět vrací ke své kombinační hře, která zatím až na jednu výjimku nepřinesla žádnou nebezpečnou příležitost.
     
    15
    Lukáš Masopust byl zřejmě tím hráčem, který si z pravé strany navedl míč do středu hřiště na levačku a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která zamířila vedle pravé tyče.
     
    14
    Slovan se mohl postarat o rychlé snížení, jenže střela jednoho z hráčů slovenského týmu nabrala opačnou faleš a zpoza šestnáctky zamířila daleko vedle vzdálenější pravé tyče.
    13. Josef BAZAL - 2:0
     
    13
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Dvojice útočníků Jablonce Mehanovič – Doležal vytvořili v šestnáctce Slovanu zpětnými centry před bránu velký zmatek, kterého dokonale využil JOSEF BAZAL a z blízkosti míč poslal do prázdné brány. Snadnějších gólů během své kariéry určitě příliš mnoho nedal.
     
    11
    Burnet byl tentokrát zahraniční akvizicí Slovanu, která z levé strany posílala do šestnáctky pěkný přetažený centr, na vzdálenější pravé tyči ho ale odvrátil jeden z hráčů Jablonce.
     
    10
    De Sa je na levém křídle hodně aktivní a nyní si to odvážně mezi trojicí jabloneckých hráčů namířil do šestnáctky, proti trojnásobné přesile ovšem neměl příliš šancí na úspěch.
     
    9
    Jablonec mohl vyrazit po levém křídle do rychlého protiútoku a také tak učinil, jenže následná kolmá přihrávka byla příliš prudká a hráči Slovanu míč na pravé straně šestnáctky odkopli.
    8. Skvělá šance hostů
     
    8
    De Sa krásně odcentroval z levého křídla a na přední tyči našel přesným centrem Chinedua, který se snažil pěkným lobem překonat brankáře Valeše, jeho pokus ale skončil na horní síti!
     
    7
    Jablonec se po vstřelení úvodní branky pouze brání a čeká na další nebezpečný protiútok, ze kterého by mohl udeřit.
     
    6
    De Sa zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jenže odražený míč nedokázal ideálně trefit a k hrožení jablonecké brány nedošlo.
     
    5
    Slovan dobře kombinuje, jenže tomu schází přímočarost a nějaká nebezpečná průniková přihrávka.
     
    4
    Jablonec se na rozdíl od svého soupeře prezentuje přímočařejším fotbalem a jakmile může, vyráží do rychlých protiútoků.
    3. Martin DOLEŽAL - 1:0
     
    3
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Lukáš Masopust se ocitl na pravé straně šestnáctky v ostrém úhlu a poslal míč po sebe, na přední tyči si poté na jeho přízemní centr naběhl MARTIN DOLEŽAL a z blízkosti se nemýlil.
     
    2
    Hráči Slovanu vstoupili do utkání lépe a od úvodních sekund mají územní převahu. To je ale zatím všechno.
     
    1
    Přátelské mezi Jabloncem a Slovanem Bratislava bylo právě zahájeno. Výkop utkání obstarali hráči týmu ze Slovenska.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Na hřišti se zatím rozcvičují pouze fotbalisté Slovanu Bratislava, a jelikož v Nymburce panuje velice chladné počasí s mlhou, ani se jim nedivím. Stejně jako hráčům Jablonce, kterým se zřejmě na hřiště v dané situaci moc nechce. Samozřejmě řečeno s nadsázkou.
    Rozestavení sestavy Jablonce proti Slovanu Bratislava.

     
    V sestavě Jablonce nechybí zkušený obránce a český reprezentant Tomáš Hübschman, zatímco v útoku se čtyřmi góly nejlepší střelec týmu Martin Doležal, který se postaral o poslední gól na hřišti Plzně, kde Jablonečtí prohráli 3:1. Na střídačce jsou připraveni tři hráči juniorky Tichý, Soukup a Žemba. Slovan Bratislava v dnešním přátelském zápase dá příležitost hráčům, kteří normálně příliš prostoru nedostávají.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Valeš – Hanousek, Hübschman, Kouřil, Nový – Bazal, Jiráček, Pospíšil, Masopust – Doležal, Mehanovič. (4-4-2)
    Náhradníci: Hrubý – Štěpánek, Tecl, Tichý, Žemba, Soukup, Kubista. Zdeněk Klucký.

    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Ligeon, Laczkó, Vernon, Burnet – de Kamps, Antálek – Šefčík, Ďuriš, de Sa – Chinedu. (4-2-3-1)
    Náhradníci: Mucha – Kotula, Kubík, Malý, Oršula, Schet. Trenér: Ivan Vukomanovič.
     
    Fanoušci českého klubového fotbalu nepřijdou zkrátka ani během reprezentační přestávky, Jablonec na neutrální půdě ve Sportovním centru v Nymburce vyzve Slovan Bratislava. Utkání se původně mělo hrát v Jablonci, kvůli nevhodnému terénu a objektivnosti se ke spokojenosti všech ovšem odehraje v Nymburce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 3. Doležal, 13. Bazal, 32. Pospíšil, 52. Tecl, 82. Tecl, 83. Tichý


    FK Jablonec: Valeš – Hanousek, Hübschman, Kouřil, Nový – Bazal, Jiráček, Pospíšil, Masopust – Doležal, Mehanovič. (4-4-2)

    Druhý poločas: Valeš – Nový, Kubista, Kouřil, Hanousek (76. Soukup) – Tichý, Pospíšil – Bazal, Mehanović (76. Žemba), Štěpánek – Tecl.

    Náhradníci: Hrubý. Zdeněk Klucký.

    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Ligeon, Laczkó, Vernon, Burnet – de Kamps, Antálek – Šefčík, Ďuriš, de Sa – Chinedu. (4-2-3-1)
    Náhradníci: Mucha – Kotula, Kubík, Malý, Oršula, Schet. Trenér: Ivan Vukomanovič.
    bahis siteleri