Jindř. Hradec – Mor. Budějovice 1:13 (kon.) | Poruba 2011 – Nový Jičín 5:4 (kon.) | Technika Brno – Kopřivnice 5:1 (kon.)
Šumperk – Val. Meziříčí 6:1 (kon.) | Kolín – Žďár n/S 6:5 (po pr.) | Vsetín – Opava 3:0 (kon.)
Bílina – Kobra 6:4 (kon.) | Klatovy – Jablonec n/N 5:1 (kon.) | Sokolov – Klášterec nO 0:11 (kon.)
David Servis – Havlíčkův Brod 3:6 (kon.) | Tábor – Nymburk 4:1 (kon.) | Pelhřimov – Písek 4:3 (kon.)
Vrchlabí – Trutnov 2:3 (po pr.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
HK Opava
Sobota 12.11.2016, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • 2. liga skupina Východ • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne, ještě jednou zdravím ze vsetínského stadionu Na Lapači, kde se zápasem mezi VHK ROBE Vsetín a HK Opava uzavře druhá pětina bojů v základní části. Valaši na vlastním ledě ještě neprohráli, drží sérii jedenácti vítězství v řadě a i v tomto utkání budou jasnými favority. Opavští podlehli Vsetínu v předcházejích sedmi vzájemných zápasech a dnes si brousí zuby na odplatu. Podaří se jim překvapit velkého favorita celé soutěže? To se dozvíte již v sobotu od 17:30, textovým přenosem Vás provede Tomáš Kopecký.
     
    HK Opava
    Opavský klub prošel v poslední době výraznými změnami. Po záchraně a úspěšné ekonomické stabilizaci tradičního druholigového celku následovala změna klubových barev, nové dresy a logo.
    Slezanům momentálně patří šestá příčka ligové tabulky, která dává dobré vyhlídky na případný postup do play-off. Opava se může chlubit solidní bilancí na domácím ledě, z osmi utkání totiž dokázala zvítězit hned pětkrát, přičemž si připsala cenný skalp Hodonína či Kopřivnice.
    Chceme-li hledat slabiny Slezanů, pak mezi ně jednoznačně můžeme řadit výkony na kluzištích soupeřů. Série sedmi venkovních porážek v řadě mluví za vše. V posledním kole svedli Opavští divokou přestřelku se Šumperkem, o svůj jednobrankový náskok však přišli v posledních sekundách základní hrací doby a z utkání nakonec vytěžili jen jeden bod.
    Statistikám týmu bezkonkurečně vládne Jakub Vítek (10+8), o další přísun branek se stará Petr Chalupa (6+4) Tomáš Polok (6+4) a Zdeněk Pavelek (2+8). Stálicí v brance Opavy je Dušan Šafránek, který pravděpodobně nastoupí v pozici jedničky i do sobotního duelu.
     
    VHK ROBE Vsetín
    V táboře Valachů panuje v posledních týdnech maximální spokojenost. Vsetínští dali zapomenout na porážku na ledě ostravské Poruby a od té doby neohroženě vládnou druhé lize. Zelenožlutí vyhráli již jedenáct utkání v řadě, čímž překonali svůj rekord ze sezóny 2013/14. Vsetínští však chtějí ve vítězném tažení pokračovat i nadále. V následujícím týdnu je čeká náročný program, za sedm dní odehrají čtyři utkání a pokud budou úspěšní, mohou výrazně vykročit za osamostnatněním se na první příčce tabulky.
    V posledním zápase na ledě Kopřivnice rozhodli zelenožlutí o vítězství 4:1 až v závěrečné periodě, kdy se o rozdílový gól postaral René Kajaba.
    V kanadském bodování dominuje Jan Kolařík (9+16), který se rozehrál do excelentní formy a je v čele statistik celé soutěže. Těsně za ním se nachází Radim Kucharczyk (11+12) a Tomáš Vávra (6+14). V brankovišti se pravidelně střídá Petr Hromada s Michal Šurým, nechce se překvapit, kdo nastoupí v brance k sobotnímu duelu.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Chrastecký) – Janáček, Vrba, Kobylík, Ostrčil, Žák, Mojžíš, Hryciow – Kolařík, Vávra, Kucharczyk – Abdul, Pokorný, Hořanský – Šilhavý, Čuřík, Kajaba – Finsterle, Daněk, Zúbek

    HK Opava: Šafránek (Wanecki) – Galvas, Černý, Slavík, Šindelář, Mosler, Tuma, Vrábel – Wolf, Polok, Černý, Grygar, Chalupa, Vítek, Rousek, Pavelek, Štindl

    Rozhodčí: Koziol – Novák, Rožánek.
     
    Ještě jednou dobré odpoledne ze vsetínského zimního stadionu, který se už začíná výrazně zaplňovat. Hráči se momentálně připravují v útrobách stadionu na samotné zahájení duelu. Na soupisce Valachů dnes absentuje brankář Hromada, v pozici jedničky tedy nastoupí Michal Šurý, kterému kryje záda starší dorostenec Viktor Chrástecký.
     
    Oba týmy vyjely na ledovou plochu za doprovodu vsetínské hymny a hráči se seřadili na obranných modrých čarách, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    O úvodní vhazování se postaral domácí Vávra proti Polokovi, vsetínský útočník buly vyhrál a Valaši mohou založit první útočnou akci.
     
    00:31
    Hra je přerušena z důvodu offsidového postavení, ve kterém se nacházel Kolařík .
     
    01:00
    Hořanský hledal od pravého mantinelu před brankou Pokorného, ten se k zakončení propracoval, jenže Šafránek zasáhl levým betonem. O další ohrožení branky usilovat Hryciow, jehož dělovku od modré čáry zblokoval obránce do ochranné sítě.
     
    01:30
    Černý vystřelil nebezpečně od modré čáry a jeho nazození tečoval Wolf do bočního oblouku branky. Také hosté chtějí v úvodu utkání ukázat svou útočnou sílu.
     
    02:47
    Polok zakončoval z otočky v prostoru levého kruhu, jeho pokus míří daleko vedle Šurého svatyně. Zatím čekáme na nějakou zajímavější situaci, která by rozproudila domácí diváky. Ti jsou zatím až nezvykle potichu.
     
    04:00
    O změnu se mohl postarat Hořanský, který obdržel dlouhý pas za obranu a pokoušel se probíjet k zakončení, obrana Slezanů je zatím pozorná a nedává příležitosti k přečíslení.
     
    05:05
    Stuchlík využil otevřeného prostoru na modré čáře a vyslal dělovku na Šafránkovu bránu, opavský gólman měl štěstí, že tento pokus letěl přímo doprostřed a něml problém zasáhnout.
     
    05:35
    Zúbek chtěl využít nepodařené rozehrávky Dušana Šafránka a z voleje mířil na opuštěnou klec, nedokázal však zasáhnout letící kotouč.
     
    06:08
    Kobylík byl faulován za brankou Opavy a domácí budou hrát první přesilovou hru v dnešním utkání. Pavelek putuje na trestnou lavici za hákování.
     
    06:20
    Opava ihned po buly vyhodila, domácí se zatím nemohou dostat do útočného pásma a musí zakládat akci až od branky Michala Šurého.
     
    06:58
    Ostrčil nezpracoval kotouč na modré čáře a puk proklouzl zpět do středního pásma.
     
    07:04
    O první střelu v přesilové hře se postaral Radim Kucharczyk, který vypálil z levého kruhu a nechal vyniknout Dušana Šafárnka, který si připsal další zákrok.
     
    07:15
    Teď už to ovšem zavánělo brankou! Pokorný vystřelil od modré čáry a tvrdou ránu vyrazil Šafránek betonem pouze před sebe do prostoru, kde se vyskytoval Adam Hořanský a nechybělo mnoho, aby dotlačil kotouč za brankovou čáru.
     
    08:00
    Šilhavý nabízel kotouč Čuříkovi před brankou, Šafránek hokejkou změnil směr puku a zabránil nepříjemné situaci.
     
    08:08
    Opava hraje v plném počtu, Pavelek je zpět na ledě a míří do útoku.
     
    08:47
    První přesilovou hru si zahraje také opavský Slezan. Za hákování putuje na trestnou lavici Lukáš Vrba.
     
    09:08
    Hosté nezačali přesilovou hru vůbec špatně, Galvasova rána od modré pořádné prověřila pozornost Šurého. Domácí vyhazují kotouč ven z pásma.
     
    09:47
    Opět míří kotouč až k Šafránkovi, tentokrát se o to zapříčinil Radim Kucharczyk.
     
    10:09
    Nahození od pravého mantinelu bylo zblokováno do ochranné sítě, vhazovat se bude po levé ruce vsetínského gólmana.
     
    10:24
    Hořanský opět poslal puk přes všechny čáry, hosté se nyní nemohou dostat přes vsetínský obranný val.
     
    10:47
    Vsetín hraje v plném počtu, Lukáš Vrba doplnil čtveřici na ledové ploše.
     
    11:00
    Mosler byl zasažen u mantinelu a drží se za rameno, uvidíme, zda-li bude schopen pokračovat v dnešním utkání. Vylučovat se nebude, oba týmy pokračují v pěti.
     
    11:23
    Kajaba si všiml před brankou najetého Šilhavého a ihned mu adresoval přihrávku, tato spolupráce však tentokrát nevyústila v zakončení.
     
    12:12
    Hosté se zatím prezentují na Lapači velmi dobrým dojmem a dělají Šurému potíže, vsetínský gólman se zatím musí v brance činit.
     
    12:38
    Kobylík posunul na Finsterleho, který z otočky pálil přímo do levého betonu Šafránka.
     
    13:50
    Vsetínští rozebrali pohlednou kombinací obranu Opavy na konci celé akce stál Radim Ostrčil, který od modré čáry nahodil kotouč na Šafránka. Gólman se zkušenostmi z extraligového Zlína jeho nabídku bez problémů zachytil do lapačky. Zatím působí velmi jistým dojmem a Opavští se na něj mohou spolehnout.
     
    14:31
    Abdul nahrál do ideální střelecké pozice Pokornému, který z mezikruží orazítkoval pravou tyč opavské brány. Zřejmě největší šance dosavadního průběhu utkání!
     
    15:15
    Stuchlíkovo nahození zblokoval Slavík, domácí si nyní vypracovali tlak v útočném pásmu a snaží se o vstřelení první branky.
     
    16:03
    Rousek vypálil nebezpečně přes obránce a zakončení se od zadního mantinelu odráželo zpět do braknoviště vsetínského gólmana, ten byl však pozorný a nesrazil do kotouč do vlastní sítě.
     
    17:15
    Abdul nabral rychlost ve středním pásmu a obratně se vyhnul dvěma protihráčům. V ideálním okamžiku poslal kotouč na Hořanského do předbrankového prostoru, který nebezpečně zavařil Šafránkovi. Hostující gólman opět potvrdil, že je největší hvězdou svého týmu a zabránil gólu.
     
    17:48
    Na Lapači opět zvoní tyč! Kajaba vystřelil z mezikruží a orazítkoval horní tyč opavské branky. Šafránek měl podruhé v první třetině štěstí. Nutno pochválit vsetínského útočníka za výbornou individuální akci.
     
    18:32
    Opavský gólman vychýlil bránu ze svého postavení při snaze zachytit nahození a utkání je na malou chvíli přerušeno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině dnešního duelu branka nepadla, přestože k ní měli vsetínští ve dvou případech velmi blízko. Jedovatým pokusům Pokorného a Kajaby chybělo jen málo, oba zasáhly tyč opavské brány. Hosté se zatím prezentují solidním výkonem a také si vypracovali několik střeleckých příležitostí. Jinak zatím výborně brání a vsetínským hokejistům se nedaří překonat obranný val. Uvidíme, zda-li se bezbrankový stav změní ve druhé třetině, která začíná v 18:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Polok ohrozil svým vyhozením střídačku domácích, všichni hráči však byli v pozoru a stihli letoucímu kotouči uhnout. Vhazovat se bude před Šafránkem.
     
    20:45
    Domácí se snaží hrát od úvodu druhé třetiny aktivně, Abdul se otočil zpoza branky a bekhendem hledal mezeru mezi betony Šafránka, stav však zůstává zatím nezměněn. Vzápětí hostující gólman opět posunul branku ze svého postavení a hra je přerušena. .
     
    21:20
    Druhá formace přinesla svěží vítr do hry Valachů, Šafránek se musel v několika případech činit, nakonec zastavil hru po nakození Pokorného.
     
    21:53
    Opava se zatím ve druhé periodě jen brání, Valaši drží kotouč na svých holích a vymýšlí další útočnou akci.
    Kdo bude po dnešních zápasech 2. ligy mít možnost slavit vítězství?

     
    22:27
    Stuchlík vracel kotouč zpět před branku, bekhendový pas zachytává pozorný Šafánek, který přerušuje hru.
     
    23:03
    Kobylík byl sražen u mantinelu, rozhodčí však vylučuje za dřívější zákrok, kterým se provinil Tomáš Polok. Vsetínští fanoušci si přáli dvojnásobnou výhodu, leč rozhodčí byl jiného názoru.
     
    23:30
    Šafránek překvapil všechny přítomné, když po nahození a zachycení kotouč do lapačky ječště rozehrál a vyhodil přes všechny čáry. Riskantní kousek hostujícího gólman, který tentokrát prošel.
     
    24:11
    Valaši se dlouhou dobu drželi v útočném pásmu, po Kolaříkově nepřesném pasu však musí začínát od vlastní modré čáry.
     
    24:41
    Abdul opět prokázal dravost a proletěl do útočného pásma jako vítr, Šafránek je nyní v plné permanenci.
     
    25:00
    Hořanský tečoval nahození od modré čáry těsně mimo prostoru tří tyčí.
     
    25:03
    Polok je zpět na ledě a Opava hraje v pěti, vsetínští se však stále drží v útočném pásmu.
     
    25:38
    Z obranné pozice vysvobodil svůj tým Polok, který převzal kotouč ve středním pásmu a projel až před Šurého, jeho zakončení míří vedle branky.
     
    26:05
    Postavení mimo hru, jeden z útočníků nyní projel do útočného pásma příliš rychle.
     
    26:14
    Ani hosté však nerozehráli přesně a poslali kotouč na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Dušana Šafránka.
     
    26:23
    Finsterle střílel ihned po buly, puk mu sjel z hokejky a zakončení nemělo gólové parametry.
     
    26:38
    Nejlepší střelec hostů, Jakub Vítek, dostal puk do útočného pásma, příliš se nerozpakoval a zvolil střelu na Šurého, který si připsal další zákrok z kategorie jednodušších.
     
    27:19
    Radim Kucharczyk dostal trest za zdržování hry a Opavu čeká další přesilová hra.
     
    27:42
    Vsetínští ujeli v oslabení do přečíslení dva na jednoho, Ostrčil našel výbornou přihrávkou najetého Pokorného, a ten rovlnil boční síť opavské branky. Někteří diváci už zvedali ruce nad hlavu, gól z toho však není.
     
    28:20
    Domácí jsou zatím v oslabení velmi nebezpeční, Hořanský se prosmýkl mezi obránci a vystřelil na Šafránka, který jeho ránu ztlumil do výstroje.
     
    28:41
    Domácí hrají v plném počtu, Kucharczyk je zpět na ledě.
     
    29:25
    Na ledě i v hledišti to začalo docela jiskřit a hraje se v rychlejším tempu, uvidíme, jestli se některému z týmů podaří v nejbližší době skórovat.
     
    29:36
    Daňkův pokus od pravého mantinelu byl zblokován do ochranné sítě a hra se může na chvíli uklidnit.
     
    29:50
    Ostrčil nahozoval kotouč do klubka těl, o tečování kotouče do sítě se pokoušel Hořanský, leč jeho snaha byla neúspěšná.
     
    30:05
    Vávra využil vhodného momentu a našel před brankou volného Kucharczyka, který měl minimum času na zakončení a střela mu sjela z hole. Vzápětí Šafránek opět vysunul branku ze svého postavení a tentokrát je mu udělen trest za zdržování hry. Trest za něj odpyká Lukáš Vrábel.
     
    30:17
    Ostrčil střílel z nouze po Vávrově přihrávce a jeho pokus byl zblokován do ochranné sítě. Vhazování před Šafránkem se bude opakovat.
     
    30:30
    Valaši vyhráli vhazování a kombinují s pukem v útočném pásmu.
     
    30:37
    Ostrčil měl tentokrát více na prostoru na střelu a pokoušel se oslovit některého ze svých spoluháčů před brankou, Šafránek měl však dobrý výhled a našel si cestu ke kotouči.
     
    30:57
    Žák obětavě zabránil vyhození kotouče, když jej ve výskoku zachytil, o několik vteřin později se ale hosté znovu osvobozují.
     
    31:38
    Třetí formace Valachů pořádně zavařila hostující obraně, po přihrávce Stuchlíka zakončoval Šilhavý, ale netrefil bránu.
     
    31:58
    Čuřík převzal kotouč na útočné modré čáře a jeho přesně mířenou ránu likviduje Šafránek levým ramenem.
     
    32:05
    Vráběl je zpět na ledě, hosté hrají v plném počtu. Vsetínští nevyužili ani tuto přesilovou hru,tentokrát však měli více příležitostí ke skórování.
     
    32:32
    Pokorný opět operoval na brankovišti, byl však příliš blízko hostující svatyni a nedokázal zvednout kotouč nad ležícího Šafránka. Tlak domácích se pomalu stupňuje, uvidíme. zda-li bude korunován první brankou.
     
    33:00
    Zúbek hledal před bránou Daňka, který neměl daleko ke skórování a opět vyprášil Šafránkovy betony.
     
    33:18
    Na druhé straně nebezpečně vypálil Slavík a Šurý si musel dávat pozor na teč kotouče, nakonec však míří rána mimo.
     
    33:48
    Vávra vystřelil zapěstím, Valachům ale zatím chybí přesnější zakončení a Šafránek nemá se zákroky žádné větší potíže.
     
    34:38
    Vávra vyrobil velkou minelu při rozehrávce a nahrál kotouč přímo na hůl Wolfa, který měl dostatek času na zakončení, zvolil však střelu doprostřed, kterou zastavuje Šurý.
     
    35:31
    Také hosté se nechtějí nechat zabanbit a kromě poctivé obranné hry podnikají útočné výpady, nyní se jedním z nich prezentoval Polok, který pronikl do útočného pásma, Šurý v tomto případě nemusel zasahovat.
     
    36:37
    Branka za Dušanem Šafránkem je opět posunuta, strážce opavské svatyně si svou klec hlídá opravdu důkladně a sebemenší kontakt končí vysunutím z kolíků.
     
    37:08
    Finsterle měl před sebou dostatek prostoru a rozhodl se pro střelu, kterou zpacifikoval pozorný Šafárnek ve své lapačce.
     
    37:19
    Blíí se konec druhé třetiny a Na Lapači jsme stále neviděli branku. Oba gólmani zatím předvádějí spolehlivý výkon.
     
    37:50
    Mojžíš nastřelil kotouč do klubka těl před brankou, opavská ikona měla dobrý výhled a opět, jak je dnes již zvykem, přerušuje hru.
     
    38:26
    Šilhavý se vydal mezi dva obránce hostů, s následnou akcí přispěchal Čuřík, který byl zahákován a domácí budou hrát přesilovou hru.
     
    38:37
    V závěru druhé třetiny tedy čeká Valachy ještě jedna přesilová hra. Dočkáme se první branky dnešního duelu? Tomáš Polok je vyloučen za hákování.
     
    39:03
    Hosté se zatím výborně brání a dvakrát vyhodili kotouč až na druhou stranu kluziště.
     
    39:26
    Zúbek měl napřaženo ke střele na modré čáře, kotouč mu při pokusu o tvrdou dělovku příklepem sjel z hole.
     
    39:30
    Domácí mají obrovskou šanci na vsřelení první branky! Hosté hráli v pěti a nyní budou hrát 67 sekund ve dvojnásobném oslabení. Trest odsedí Jakub Vítek.
     
    39:46
    Domácí příliš neváhali se zakončením, ihned po buly střílel Mojžíš, jenže Šafránek měl opět odkrytý výhled a bez větších potíží zasahuje.
     
    39:58
    Ostrčil s Mojžíšem si předávali kotouč na modré čáře, druhý jmenovaný vyslal kotouč na bránu, byla to však spíše střela z nouze a Šafránek chytá. Do konce druhé třetiny zbývají dvě třetiny, hosté se již zřejmě v této periodě ubrání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhá třetina dnešního utkání tedy branku nepřinesla. Valaši jsou aktivnějším celkem, zatím se jim ale nedaří překonat jistě chytajícího Šafránka. Třetí třetinu zahájí zelenožlutí ve dvojnásobné početní výhodě, ze které zbývá odehrát ještě 36 sekund. Uvidíme, zda-li se jim podaří přetavit velkou příležitost ke skórování. Opavu musíme pochválit za soustředěný defenzivní výkon, který činí velkému favoritovi druhé ligy potíže. Vsetínští ve všech dosavadních domácích zápasech vstřelili minimálně čtyři branky, dnes je zatím situace odlišná a Valaši budou muset bojovat až do úplného závěru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Valaši zahájili třetí třetinu ve dvojnásobní početní výhodě a ihned obsadili útočné pásmo, Mojžíš vypálil z pravého kruhu a nechal vyniknout Šafránka.
     
    40:38
    Hosté již hrají ve čtyřech, Vávra však ještě v závěru dvojnásobné početní výhodu orazítkoval pravou tyč! Šafránkovo kouzlo funguje i nadále, zřejmě má dnes svou branku dobře postavenou!
     
    41:15
    Valaši opět kombinují v útočném pásmu, do konce přesilovky zbývá už jen dvacet vteřin.
     
    41:30
    Opavští znovu vyhodili a nyní hraji v pěti mužích na ledě, další přesilovka tak zůstala nevyužita.
     
    42:30
    Hosté stojí zformovaní ve středním pásmu a vykrývají všechny prostory na vsetínský útok.
     
    42:53
    Valaši byli v této situaci bezradní a Ostrčil vyhodil kotouč na zakázané uvolnění, rozehrávka přes střední třetinu je nyní velmi složitým úkolem.
     
    43:30
    Slavíkovo vyhození zachytil Kucharczyk a zelenožlutí nyní drží útočné pásmo, Mojžíšova střela letí daleko mimo prostor tří tyčí.
     
    44:30
    Tempo hry nyní trošuku uvadlo, hosté stále vycházejí ze zodpovědné obranné hry. Pokorný pronikl do útočného pásma, zacílil však nepřesně.
     
    45:30
    Hostům se nezdařila rozehrávka, puk letí přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Poslední minuty nepřinesly výraznější příležitosti, na gól tak stále čekáme marně.
     
    46:20
    Kucharczyk hledal stříleným pasem Pokorného, ten jeho nabídku nedokázal zpracovat, chybělo mu několik centimetrů. Hosté se v této fázi utkání výrazně stáhli, uvidíme, zda-li jim tato obrana vydrží až do konce utkání.
     
    46:48
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valachům se podařilo zlomit Šafránkovo kouzlo a poprvé v utkání jdou do vedení. Martin Janáček našel ideálním pasem zpoza brány JANA KOLAŘÍKA, který byl v předbrankovém prostoru úplně osamocen a prostřelil hostujícího gólmana pod lapačku. Asistence: Martin Janáček.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 2145 diváků.
     
    48:37
    Vsetínští po vstřelené brance hýří aktivitou, další nahození od modré čáry raději Šafránek přikryl do lapačky.
     
    49:04
    Hosté musí rázem otevřít obranu, čímž pouští Valachy do nebezpečných přečíslení. Kajaba se protáhl kolem mantinelu a byl nedovoleně atakován Chalupou, který míří za katr.
     
    49:43
    Valachy čeká druhá dvojnásobná početní výhoda v dnešním utkání, tentokrát mají na její využití 88 vteřin. Galvas sekl protihráče a oslabil svůj tým, pro který nyní přichází krizová situace. Druhý gól by znamenal výrazné oslabení šancí na dobrý výsledek v dnešním utkání. Valaši by se naopak mohli po druhé brance uklidnit.
     
    49:50
    Hosté ihned vyhazují přes všechny čáry.
     
    50:01
    Kucharczyk na nic nečekal a okamžitě po přechodu do útočného pásma vypálil, Šafránek zastavil jeho pokus ve své výstroji.
     
    50:34
    Čuříkovu ránu schytal Vrábel, který se nyní svíjel v bolestech, Valaši však stále pokračují v útočné akci. Pokorný z předbrankového prostoru přestřelil bránu.
     
    51:01
    Drtivý nápor Valachů pokračuje, Čuřík od modré čáry oprášil Šafránkovy betony.
     
    51:04
    Dvojnásobná početní výhoda je u konce, hosté hrají ve čtyřech.
     
    51:46
    Také Galvas je zpět na ledě a velký nápor se nepodařilo přetavit v uklidňující brtanku. Nyní mohou hosté zbrojit na závěrečný tlak, do konce třetiny zbývá osm minut.
     
    52:30
    Další přesilová hra pro domácí, vyloučeným je Daniel Slavík.
     
    53:38
    Vsetín právě vstřelil branku!
    JAN KOLAŘÍK se zřejmě stává hrdinou dnešního dne! Janáček nahodil kotouč na branku, kde číhal připravený Kolařík a na několikatý pokus dotlačil kotouč za beton ležícího Šafránka. Na hře vsetínského forvarda bylo nyní vidět velké odhodlání ke vstřelení druhé branky. Asistence: Martin Janáček, František Zúbek.
     
    54:41
    Za brankou Opavy byl nepříjemně zasažen Čuřík, který se svíjí v bolestech v blízkosti mantinelu. Za pomoci spoluhráčů se mu podařilo dojít na střídačku, v současné době to s ním však nevypadá vůbec dobře.
     
    54:41
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Žák – 2 min., držení protihráče).
     
    55:28
    Hosté se snaží v přesilové hře zdramatizovat závěr dnešního utání, zatím se jim daří držet kotouč na holích v útočném pásmu, kapitán Chalupa nechal vyniknout střelou na lapačku vsetínského gólmana.
     
    56:01
    Hosté kombinují v útočném pásmu, zatím tomu chybí zakončení.
     
    56:11
    Dlouho to netrvalo a se zakončením přispěchal Galvas, jehož dělovku zachytil do lapačky vynikající Šurý. Vsetínští se mohou na svého gólmana v dnešním utkání spolehnout.
     
    56:27
    Na konci kombinace hostů byl Šindelář, který vystřelil od modré čáry. Šurý se stihl přesunout od tyčky k tyčce a nedovolil úravu skóre.
     
    56:33
    Slezané střílejí při každé možné příležitosti, tentokrát vyzkoušel štěstí Černý, jenže Šurý lapí jeho pokus.
     
    56:41
    Domácí hrají v plném počtu, Žák doplnil unavenou čtveřici na ledové ploše.
     
    57:17
    Vávra projel útočným pásmem a připravil dobrou střeleckou pozici pro Kucharcyzka, kterému se ale zakončení vůbec nevyvedlo.
     
    57:24
    Na druhé straně vyráží Šurý kotouč do ochranné sítě. Hosté využívají postavení v útočném pásmu a vyžádali si oddechový čas. Nyní mohou spřádat plány na závěrečný tlak.
     
    57:36
    Hosté otevřeli obranu a vsází vše na útok, nyní nechali za zády volného Kucharczyka, ke kterému přihrávka nedoputovala.
     
    58:00
    Hosté hrají bez brankáře v šesti mužích na ledě.
     
    58:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Zelenožlutí definitivně rozhodují o dnešním vítězství! RADIM KUCHARCZYK se sice napoprvé před prázdnou brankou neprosadil, druhý pokus byl však o poznání úspěšnější a bývalý hráč Olomouce dopravil kotouč od modré čáry až do sítě. Asistence: Radim Ostrčil.
     
    59:05
    Vsetínští drží kotouč za vlastní bránou, zdá se, že mají zápas pod kontrolou a k dalšímu zdramatizování již nedojde.
     
    59:27
    Kajaba se ještě vydal na jeden úspěšný atak, protáhl se kolem prvního obránce, další zadák mu však vystavil stopku.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni Jan Kolařík a Dušan Šafránek.
     
    Vsetínským hokejisům se ve třetí třetině podařilo najít recept na výborně chytajícího Šafránka a zásluhou Jana Kolaříka se ve 47. minutě dostali do vedení. Po obrdžené brance museli Slezané poprvé v utkání otevřít hru, stále se však drželi na dostřel. Definitivní rozhodnutí přinesla druhá branka Jana Kolaříka, po které již měli Valaši zápas pod kontrolou. V samotném závěru korunoval vítězství Valachů trefou do prázdné branky Radim Kucharczyk. Valaši vyhráli dvanáctý zápas v řadě a upevnili své postavení na čele druholigové tabulky.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji pěkný zbytek víkendu. (19:49:45)

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 47. Kolařík (Janáček), 54. Kolařík (Janáček, Zúbek), 59. Kucharczyk (Ostrčil)


    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Chrastecký) – Janáček, Vrba, Kobylík, Ostrčil, Žák, Mojžíš, Hryciow – Kolařík, Vávra, Kucharczyk – Abdul, Pokorný, Hořanský – Šilhavý, Čuřík, Kajaba – Finsterle, Daněk, Zúbek
    HK Opava: Šafránek (Wanecki) – Galvas, Černý, Slavík, Šindelář, Mosler, Tuma, Vrábel – Wolf, Polok, Černý, Grygar, Chalupa, Vítek, Rousek, Pavelek, Štindl

    Rozhodčí: Koziol – Novák, Rožánek
    bahis siteleri