Chabarovsk – Novosibirsk 3:4 (0:2 po s.n.) | Vladivostok – Novokuzněck 3:2 (po pr.) | Kunlun – Omsk 3:4 (kon.)
Čerepovec – Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Jekatěrinburg 2:0 (kon.) | Petrohrad – Barys 9:0 (kon.)
Viťaz – Dynamo Moskva 3:4 (0:1 po s.n.) | Soči – Magnitogorsk 0:5 (kon.) | Spartak Moskva – Čeljabinsk 1:2 (1:2 po s.n.)
Záhřeb – Minsk 4:1 (kon.) | HC Slovan – Jokerit 2:1 (kon.)
po prodl.
Admiral Vladivostok
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Metallurg Novokuzněck
Úterý 15.11.2016, 10:30 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely: 63 až 41; Střely na bránu: 34-23; Vhazování: 35-40; Zablokované střely: 10-12; Hity: 13-10; Fauly: 4-4; Trestné minuty: 12-16. (13:17:04)
    Rozhodující gól dnešního utkání z pohledu fanouška v hledišti.

     
    Dramatické utkání, během něhož se hodně vylučovalo, muselo rozhodnout po 60 minutách prodloužení poté, co na úvodní gól Admiralu v podání Vladimira Tkačjova nejprve odpověděl Kirill Semjonov a na druhou trefu obránce Arťoma Zemčjonka necelé dvě minuty před koncem Alexandr Komaristyj. Domácí sice nevyužili dvě přesilové hry 5 na 3, v první minutě prodloužení ale strhl vítězství na jeho stranu James Wisniewski. Konečný výsledek. Admiral Vladivostok 3 Metallurg Novokuzněck 2 po prodl. .
     
    Konec zápasu.
    60:42 James WISNIEWSKI - 3:2
     
    60:42
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    JAMES WISNIEWSKI sice po přihrávce Jamese Wrighta z levého křídla a ostrého úhlu nejprve trefil z blízkosti pouze levý beton Andreje Karejeva, jeho následná dorážka už ale skončila v síti a bod navíc získal Admiral. Asistence: James Wright a Vadim Krasnoslobodcev.
     
    60:01
    Ve Fetisov Areně začalo prodloužení, ve kterém hrají oba týmy ve hře 4 na 4.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Vladivostok vstupoval do závěrečné části utkání zásluhou Arťoma Zemčjonka s jednobrankovým vedením, které mohl několikrát navýšit, jenže své šance neproměnil a gól Arťoma Zemčjonoka nebyl uznán a v samotném závěru normální hrací doby poté přišel trest, když se necelé dvě minuty před koncem zápasu prosadil Alexandr Komaristyj a poslal utkání do prodloužení. Skóre po třetí třetině. Admiral Vladivostok 2 Metallurg Novokuzněck 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Do konce normální hrací doby zbývá odehrát 1 minuta.
    58:08 Alexandr KOMARISTYJ - 2:2
     
    58:08
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Nikita Ljamkin na pravém křídle krásně potáhl puk a zpoza brány ho předložil ALEXANDROVI KOMARISTYMU, který z blízkosti po ledě zamířil do odkryté brány a vyrovnal stav utkání na 2:2! Asistence: Nikita Ljamkin a Ignat Zemčenko.
     
    57:18
    Andrej Taratuchin vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování pouze do náruče Maxima Treťjaka, který puk podržel.
     
    56:06
    Admiral vyrazil ze středního pásma do rychlého přečíslení 3 na 1 a po přihrávce Roberta Saboliče mohl mezi kruhy pro vhazování skórovat z blízkosti Andrej Sigarjov, jeho bekhendový pokus ale skončil na horní tyči, od které se puk odrazil zpět do hry!
    55:34 Obránce Arťom Zemčjonok a jeho neuznaný gól.
     
    55:34
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku, která nebyla po přezkoumání videa uznána!
    Arťom Zemčjonok na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střela byla zablokována. Domácí obránce se ovšem vzápětí dostal k odraženému puku a lehkým nahozením ho diagonálně poslal ke vzdálenější levé tyči. Gól ale nebyl uznán kvůli nedovolenému bránění brankáři nebo postavení útočícího hráče v brankovišti. Hlavní ovšem je, že neplatí.
     
    54:40
    Admiral se ve třetí třetině dostal k několika střelám, jenže drtivá většina z nich byla zablokována nebo skončila mimo.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Tkačjov (Sabolič), 31. Zemčjonok (Wright, Krasnoslobodcev), 61. Wisniewski (Wright, Krasnoslobodcev) – 18. K. Semjonov, 59. Komaristyj (Ljamkin, Zemčenko)


    Admiral Vladivostok: Treťjak – Wisniewski, Bartulis, Grigorjev, Kurašov, Zemčjonok, Mnacjan, Gavrilenko – Fisenko, Tkačjov, Sigarjov – Barbašev, Sabolič, Sajustov – Kazakov, Wright, Krasnoslobodcev – Makarenko, Mamin, Lugin – J. Jakovlev, Alexandrov (C).
    Metallurg Novokuzněck: Karejev – Ljamkin, Viksna, Kuklev, Arbuzov, Titov, Skutar, Michajlov, Vasilčenko – Lebeděv, Komaristyj, Zemčenko – Taratuchin, Solovjov, K. Semjonov – A. Michejev, Jazkov, Razumov – Anisin, Poliščuk (C), Vicharev.

    Rozhodčí: Michail Buturlin, Pavel Komarov. Čároví: Alexej Majtak, Jevgenij, Pronskich

    Diváci: 5 313
    thejrc.org