Galavečer profesionálního boxu v Karlových Varech (kon.)
konec
Galavečer profesionálního boxu v Karlových Varech

Sobota 19.11.2016, 18:50 • Velký sál Grandhotelu Pupp, Karlovy Vary • Box
     
    S konstatováním, že Česká republika má po dnešku již dvě úřadující juniorské mistryně světa v boxu, a že Luboš Šuda ukončil svoji bojovou kariéru ziskem titulu mistra České republiky v křížové váze, se s vámi loučím a těším se za 4 hodiny u ostře sledovaného souboje o světové mistrovské tituly tří organizací v polotěžké váze mužů. (00:40:48)
     
    Verdikt rozhodčích je opravdu jednoznačný! 2x 99-91 a 1x 100-90, Fabiána Bytygi již podruhé úspěšně obhájila titul juniorské mistryně světa v minimuší váze organizace WBC a vylepšuje svoji bilanci na 9-0, 3 KO!
     
    Konec souboje Fabiána Bytygi – Halima Vunjabejová.
     
    10. k
    Fabiána za tím knock outem šla, snažila se o něj, ale Vunjabejová vše ustála a vydržela na nohou až do konce, navíc bez počítání. Přesto se jedná o velmi jednoznačnou obhajobu!
     
    9. k
    Hra kočky s myší. Tvrdé údery na hlavu i na spodek a můžeme jen smeknout před tím, co Halima vydrží. Fabiána má před sebou poslední kolo. Bude trvat dvě minuty?
     
    8. k
    Vunjabejová vadne v každém dalším kole stále rychleji a Fabiána toho využívá. Otázka nezní, zda vyhraje, ale jestli zvláde knock out. Boxerka z Tanzánie se z ringu stále více vytrácí.
     
    7. k
    Další vydařené kolo české boxerky. Hlavně v jeho závěru dala soupeřce co proto a o vítězce již opravdu není pochyb. Leda by se Halimě podařil nějaký náhodný knock out.
     
    6. k
    Odolnost a bojovnost Halimě rozhodně nechybí. Avšak na Fabiánu to dnes zatím nestačí. Češka kontroluje zápas, ačkoliv toto kolo pojala poněkud odpočinkově oproti těm předchozím.
     
    5. k
    Fabiána pokračuje v soustavném trefování své soupeřky, na které začíná být znát jistá únava. Na body jasně vede, ale je možné, že jí to stačit nebude. Uvidíme.
     
    4. k
    Češka jasně vládne i v tomto kole, posílá množství čistých úderů, ale soupeřka zatím drží a není na ní znát, že by to s její kondicí něco dělalo. Každopádně zápas je zatím opravdu jednoznačný.
     
    3. k
    Fabiána Bytygi ucítila šanci a opravdu tvrdě se opřela do soupeřky! Zasypala Halimu množstvím úderů, celé dvě minuty je nesmírně aktivní. Pokud udrží tempo, mohli bychom se dočkat knock outu.
     
    2. k
    Fabiána zatím zápas zvládá dobře a dokáže pěkně zasahovat. Soupeřka je nepříjemná, ale pokud bude Češka boxovat i nadále jako v tomto kole, půjde o jednoznačnou záležitost.
     
    1. k
    Halima chodí hlavou dopředu a snaží se útočit. Ukázala, že bude velmi nepříjemnou soupeřkou.
     
    Začátrek souboje Fabiána Bytygi – Halima Vunjabejová.
     
    Halima bude boxovat v bílém tílku a černobílých trenýrkách, Fabiána v reflexně zeleném tílku a černých trenýrkách. Zápas je na 10 kol.
     
    Ringovým rozhodčím bude Němec Jürgen Lamgos.
     
    Titulový zápas znamená, že před zápasem zazní hymny obou zemí, Tanzánie a České republiky.
     
    Fabiána Bytygi si uřívá nástup v modrém triku (stejném, jako před ní měla Lucie Sedláčková) a tmavých kalhotách. Trenér Lukáš Konečný za ní nese pás juniorské mistryně světa, který Fabiána obhajuje.
     
    A Halima Vunjabejová již dorazila do ringu oděna do basketbalového dresu Michaela Jordana.
     
    Před námi je poslední zápas karlovarského galavečera. Fabiána Bytygi (8-0, 3 KO) bude obhajovat titul juniorské mistryně světa organizace WBC v minimuší váze proti soupeřce z Tanzánie, Halimě Vunjabejové (3-2-1, 2 KO), která poprvé v kariéře boxuje mimo svoji zemi.
     
    Luboš Šuda vítězí jasně na body (97-93, 96-94 a 98-92 u rozhodčích) a odchází do boxerského důchodu jako mistr České republiky v křížové váze! Jeho konečná bilance v profiringu tak činí 35 vítězství, 11 porážek a 1 remíza, přičemž 25 vítězství bylo KO.
     
    Konec souboje Luboš Šuda – Daniel Vencl.
     
    10. k
    V posledním kole se Luboš Šuda probudil a předvedl také něco pro diváky. Několikrát zaútočil a trochu rozpumpoval publikum. V tomto kole prokázal, že má rozhodně tvrdší údery než Vencl a potvrdil své vítězství. Se závěrečným gongem byl dokonce Vencl počítán.
     
    9. k
    Šuda si splnil svůj cíl a jeho poslední zápas bude trvat celých 10 kol. Venclovi se nedá upřít snaha, ale soupeř si to stále kontroluje.
     
    8. k
    Vencl se do toho konečně obul a ukázal několik podařených sekvencí. Šuda stále vypadá v naprostém klidu, jako by se jednalo o sparing, ne o zápas.
     
    7. k
    Šuda si v přestávce před tímto kolem vyslechl od trenéra, že má tuhé nohy, a zapracoval na tom. Drží Vencla tak, jak potřebuje, a nenechává nikoho na pochybách, že by snad tento zápas mohl prohrát. Vencl sice ukázal několik solidních úderů, ale nedokáže se zbavit respektu k soupeři.
     
    6. k
    Vencl se konečně odhodlal více útočit, takže byl k vidění zajímavější bo než v předchozích kolech. Nic to ale nemění na tom, že Šuda bezpečně míří za mistrovským pásem.
     
    5. k
    Vencl by to rád rozpohyboval, ale Šuda opravdu zápas kontroluje a vede ho tak, jak potřebuje. Přitom to vypadá, že se na to ani nenadře. Když si natáhne soupeře k sobě, dokáže tvrdě zasáhnout, což se Venclovi nedaří.
     
    4. k
    Vencl se pokoušel o větší aktivitu, ale často narážel na Šudovy kontry po přiblížení se. Navíc se mu tvoří podlitina pod pravým okem. Šuda vypadá, že zápas kontroluje tak, jak chce.
     
    3. k
    Šuda i nadále čeká, Vencl se nemůže moc odhodlat k útočení a vyčkávací box přenáší svoji atmosféru i na diváky, kteří zatím z průběhu zápasu nijak nejásají.
     
    2. k
    Šuda má podporu publika, ale to se ani ve druhém kole nedočkalo nějaké větší aktivity. Když už někdo zaútočí,je to obvykle Šuda a prochází mu to.
     
    1. k
    Opatrné první kolo nepřineslo mnoho úderů. Ale je známo, že Šuda se rozjíždí pomaleji.
     
    Začátek souboje Luboš Šuda – Daniel Vencl.
     
    Ringový rozhodčí Jan Teleki si zve oba boxery k sobě, udílí poslední pokyny a jde se na věc.
     
    Jelikož se jedná o titulový zápas, zazní hymna České republiky.
     
    Luboš Šuda (34-11-1, 25 KO) si svůj poslední nástup v životě užívá a zdraví se s diváky. Přichází v bíločerném triku a černých trenýrkách s mnoha reklamami.
     
    Do ringu však nejprve přichází Daniel Vencl (4-1, 2 KO). Ve tváři soustředěný výraz, na sobě bílé triko a černé trenýrky. Je mu již 38 let, ale profesionálem je teprve chvilku.
     
    Následuje desetikolový zápas v křížové váze o volný titul mistra České republiky mezi Lubošem Šudou a Danielem Venclem. Pro Luboše Šudu jde zároveň o rozlučku s profesionální kariérou, kterou po tomto duelu ukončí. A rád by skončil jako držitel mistrovského pásu.
     
    Josef Zahradník si tak vylepšuje bilanci na 6-0, 3 KO. Oszkar Fiko je po tomto duelu 22-19, 12 KO.
     
    Konec souboje Josef Zahradník – Oszkar Fiko.
     
    5. k
    Toto kolo se proměnio spíše v pouliční bitku než v klasický box. Zahradník několikrát netrefil, ale Fiko i nadále boxoval natolik nečistě, že byl diskvalifikován a zápas končí předčasně!
     
    4. k
    Josef Zahradník jasně ovládá zápas a otázkou je pouze to, zda to ukončí před limitem, nebo to bude na body, nebo bude Fiko diskvalifikován.
     
    3. k
    Ringový rozhodčí musí často domlouvat Maďarovi a nakonec ho trestá dalším bodovým odečtem za porušování pravidel v klinčích. V případě třetího trestu by byl Fiko diskvalifikován, takže si musí dávat velký pozor. Zahradník jinak boxuje dobře, čeká na tvrdé kontry a zasahuje.
     
    2. k
    Fiko i nadále chce útočit, ale často prvními údery promáchne a schytá pak kontry z rukou českého boxera. Navíc byl v průběhu tohoto kola bodově trestán. Zahradník má zápas pod kontrolou a pokud se nic nestane, tak i přes bodově prohrané první kolo by měl zvítězit.
     
    1. k
    V prvním kole byl aktivnější Maďar, ale doufejme, že Zahradník si soupeře hlavně četl.
     
    Začátek souboje Josef Zahradník – Oszkar Fiko.
     
    Zahradník v černých trenýrkách, Fiko v bílých.
     
    Jedná se o náhradní zápas za obhajobu evropského pásu Štěpána Horvátha, který se musel podrobit operaci.
     
    Následuje mužský souboj na 6 kol v lehké velterové váze mezi Josefem Zahradníkem (5-0, 3 KO) a Maďarem Oszkarem Fikem (22-18, 12 KO). Poslední zápas večera, ve kterém nejde o žádný titul.
     
    Lucie Sedláčková (8-0-1, 4 KO) je novou juniorskou mistryní světa organizace WBC v pérové váze! Pasu Malagićovou (11-4, 3 KO) z Bosny a Hercegoviny porazila v otevřeném a tvrdém boji na body (95-93, 97-91, 95-93 u rozhodčích) především díky výborné první polovině zápasu!
     
    Konec souboje Lucie Sedláčková – Pasa Malagićová.
     
    10. k
    Lucie Sedláčková si poslední kolo dobře pohlídala, zasadila několik solidních úderů a dá se očekávat, že bude za okamžik vyhlášena novou juniorskou mistryní světa!
     
    9. k
    Je vidět, že se Sedláčkové již moc nechce do přestřelek, ale v tomto kole již aspoň dokázala několikrát tvrdě zasáhnout. Vzhledem k tomu, že se k soupeřce často v klinčích otáčí bokem, dostává rány do zátylku, ale může si za to sama. Přesto zatím utkání kontroluje.
     
    8. k
    Lucie si zadělává na problémy. V posledních kolech je to ona, která má potíže dostat se do tempa. Prohrávající soupeřka do toho buší a má navrch, ale vzhledem k bodům u rozhodčích by musela Češku knockoutovat, aby vyhrála.
     
    7. k
    Sedláčková toto kolo určitě u rozhodčích ztratí. Malagićová se vzchopila a výrazně přidala. Sice dokázala v jednu chvíli dostat Češku do úzkých, ale více z toho nezískala.
     
    6. k
    Tak i Malagićová se dočkala bodového trestu za údery do skloněné soupeřky. Na tresty tak vyrovnáno. Což je štěstí pro Lucii, protože v tomto kole zdaleka nebyla tak dominantní, jako v kole předchozím. V přestávce po tomto kole však dostala uklidnění od trenéra Konečného, že u bodových rozhodčích má náskok, tak ať moc neblbne.
     
    5. k
    Do pátého kola vlétla Lucie jako velká voda a zasypala soupeřku mnoha tvrdými údery. Viditelně otřesené Malagićové se nedařilo dostat se zpět do tempa a toto kolo půjde zcela určitě za českou boxerkou.
     
    4. k
    Lucie Sedláčková byla bohužel v tomto kole napomínána a dostane trestný bod. Ačkoliv pak předvedla několik velmi tvrdých zásahů, toto kolo pravděpodobně vzhledem k trestu prohraje.
     
    3. k
    Přijde mi, že souboje častěji začíná Malagićová. Jinak se zatím jedná o naprosto vyrovnaný boj, který nejspíš skončí minimálním bodovým rozdílem.
     
    2. k
    Také druhé kolo se boxovalo velmi otevřeně. Jakmile šly do přestřelky, v podstatě se nekryly a zasadily si navzájem několik tvrdých úderů. Jednou se v klinči střetly hlavami, ale nebylo to nic vážného.
     
    1. k
    První kolo bylo aktivní z obou stran a bylo se na co dívat. Sekvence úderů se střídaly a žádná z boxerek si nevytvořila převahu. Pasa byla jednou napomínána za úder do zátylku.
     
    Začátek souboje Lucie Sedláčková – Pasa Malagićová.
     
    Byli představeni bodoví rozhodčí, stejně tak ringový. Holky jsou připraveny, za okamžik se začne. Zápas je vypsán na 10 kol.
     
    Jelikož se jedná o titulový zápas, zazní hymny obou zemí, ze kterých soupeřky pochází.
     
    Lucie Sedláčková přichází do modrého rohu v modrém triku a reflexně zelené sukýnce.
     
    Ve velkém sále Grandhotelu Pupp je již vše uchystáno k avizovanému souboji Lucie Sedláčkové a Pasy Malagićové. Probíhá slavnostní zahájení duelu. Jako první přichází do ringu boxerka z Bosny a Hercegoviny. Míří do červeného rohu v černém triku a fialové sukýnce.
     
    Nyní následuje přestávka do cca 21:50 hod, kdy začne hlavní část programu. Tu odstartuje souboj Lucie Sedláčkové a Pasy Malagićové z Bosny a Hercegoviny a uvolněný titul juniorské mistryně světa organizace WBC v pérové váze.
     
    Poslední souboj před hlavním programem galavečera byl v boxerském prostředí ostře sledovaný. Tomáš Bezvoda totiž před 3 lety knockoutoval staršího z bratří Hunanyanů a mladší Anatoli se na to díval jako člen bratrova rohu z největší blízkosti. Pomstu rodinného klanu ale nezvládl, v zápase superstřední váhy opět vyhrál Tomáš Bezvoda (4-1, 1 KO), tentokrát na body. Anatoli Hunanyan (7-2, 4 KO) si připisuje druhou porážku v kariéře mezi profesionály.
     
    Šestý duel byl první na šest kol, do té doby se boxovalo jen na čtyři. V lehké váze se utkali Sebastian Bytygi (8-0-1, 7 KO) a Francis Miyeyusho z Tanzánie (41-16-4, 24 KO). Ačkoliv měl český boxer zpočátku výrazně navrch a vyhrál úvodní 3 kola, soupeř se dokázal vzchopit a nakonec to byl Sebastian, který měl problém doboxovat zápas do konce. Bodoví rozhodčí tak určili remízu.
     
    Pátý souboj, dnešní první v křížové váze, ovládl na body David Hošek (3-0, 1 KO). Soupeřem byl Jindřich Velecký (19-44, 18 KO).
     
    Čtvrtý zápas byl ve velterové váze a Michal Durovič (5-30-1) v něm ve 36. souboji profi kariéry dosáhl teprve 5. vítězství. Lukáše Radič (3-9-1, 3 KO) porazil na body.
     
    Třetí duel byl v superstřední váze a boj českých boxerů vyhrál brněnský Vít Král (2-2, 1 KO). Na body porazil Bronislava Kubína (19-22-2, 12 KO).
     
    Také druhý souboj večera byl v polotěžké váze a opět v něm zvítězil cizinec. Chorvat Marco Čalić (2-0, 1 KO) porazil Vojtěcha Končitíka (2-2, 1 KO) ve 2. kole T.K.O.
     
    V prvním utkání večera zvítězil v polotěžké váze Litevec Andre Sviridov (2-0) nad Tomášem Kuglerem (15-37-2, 9 KO) na body.
     
    Galavečer BOX LIVE začal.
     
    Koná se celkem 11 zápasů, přičemž podrobněji se budeme věnovat posledním čtyřem, mezi kterými jsou oba zápasy českých žen o pásy juniorských mistryň světa.
     
    Vítejte u třetího dílu nové série českých večerů profesionálního boxu BOX LIVE. Tentokrát se vše uskuteční ve velkém sále Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Informace k jednotlivým duelům a fotografie z vážení naleznete jako vždy na Profiboxing.cz.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.

    Libor Štěpán

    1 000