ME v Curlingu žen: Česko - Finsko 4:8 (kon.) | ME v Curlingu žen: Česko - Itálie 10:3 (kon.)
konec
ME v Curlingu žen: Česko - Finsko

4:8

(0:1, 0:1, 1:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0, 0:1, 1:0, 0:4)

Neděle 20.11.2016, 09:00Curling
     
    10
    Je po zápase. Český tým se musel snažit o riskantní hru s cílem bodovat. Nevyšlo to. Finský tým zahrál čtyřku a vítězí 8:4.
     
    9
    Strašná škoda, český tým neuhrál dvojku, ale Anna Kubešková zahrála pouze jedničku a Finky teď jsou blízko vítězství.
     
    9
    A český tým je opravdu blízko dvojce! Anna Kubešková musí vyrazit nejlepší finský kámen a dostane svůj tým poprvé v utkání do vedení.
     
    7
    Velká škoda! Český tým sahal po dvojce, ale nakonec i tak srovnává stav, o kousek lepší byl kámen Malmiové než druhý nejlepší český! I tak při výhodě Finek srovnává český tým stav a Anna Kubešková navázala konečně na včerejší zápas a v tomto endu byla bezchybná!
     
    5
    Aspoň tak! Kubešková odmítla finskou trojku v pátém endu a naopak dává českému týmu jedničku a stále drží šanci na zvrat v druhé polovině zápasu. Dobře zahraný takeout poslal ze středu kruhů nejlepší finský kámen, o který se český zastavil a převzal jeho pozici.
     
    5
    Tak Malmiová dokonce útočí na zisk trojky! Teď tři finské kameny nejblíže středu a hodně, opravdu hodně těžká pozice pro Kubeškovou, která dnes zatím nemá štěstí. Tohle může být zlomový kámen celého utkání!
     
    5
    Česká skipka bohužel nezahrála vůbec dobrý kámen, trefuje finský guard a Finky útočí na další bodový zisk. Teď bude nejspíš Malmiová stavět kámen před kruhy, aby ochránila ty dva finské v kruzích, které jsou středu nejblíže.
     
    5
    Velmi dobrý kámen teď zahrála Alžběta Baudyšová, která trochu "pročísla" tu finskou hegemonii v kruzích! Hodně teď bude záležet na tom, jak se oběma skipkám podaří správně umístit kameny skrze guardy před kruhy a kameny v přední části kruhů.
     
    4
    Malmiová nakonec těžkou pozici zvládla a zahrává jedničku pro Finsko. V pátém endu převezmou výhodu posledního kamene české hráčky a věřme, že na tento end navážou a pokusí se urvat klidně i dvojku a srovnat stav zápasu.
     
    3
    Kámen Kubeškové vyráží finský, ale roluje jen na kraj kruhů, což si myslím, že asi záměr nebyl. Český tým tak získává jeden bod, ovšem výhoda posledního kamene teď připadne Finkám.
     
    2
    Snaha tam nejspíš byla, bohužel to nevyšlo! Finky tedy získávají ve druhém endu jedničku a zvyšují svůj náskok. Určitě nepříliš příjemná zpráva, na druhou stranu rozhodně žádná tragédie, zápas zůstává otevřený.
     
    2
    Anna Kubešková poslal kámen směrem do středu kruhů, ten se teď dost možná dotýká nejlepšího finského kamene. Bohužel právě ten finský je nejspíš o chloupek blíže středu! A Malmiová okamžitě reaguje guardem, Finky razantně útočí na zisk jedničky a zvýšení vedení!
     
    2
    Tiina Suuripaaová zahrává další dva kameny do kruhů, ten druhý pak staví na vrchol kruhů a snaží se tak teď chránit dva finské kameny, které mají šanci na body! Pro český tým těžká situace.
     
    Tým Anny Kubeškové naházel ještě více, tedy 176,9. Tudíž stejně jako včera proti Němkám i dnes to nebude český tým, kdo si do prvního endu vezme výhodu posledního kamene. Tu tedy mají Finky.

    Jaroslav Svoboda

    Sestavy týmů
    ČESKO
    Skip: Anna Kubešková
    Viceskip: Alžběta Baudyšová
    2: Tereza Plíšková
    1: Klára Svatoňová
    Náhradnice: Ežen Kolčevská

    FINSKO
    Skip: Anne Malmiová
    Viceskip: Tiina Suuripaaová
    2: Tuire Autiová
    1: Lotta Immonenová
    Náhradnice: Eszter Juhaszová