Barys – Kunlun 4:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 1:2 (0:2 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Vladivostok 0:1 (kon.)
Magnitogorsk – Jaroslavl 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Dynamo Moskva 1:2 (po pr.) | Ufa – Viťaz 1:2 (kon.)
po s.n. (0:2)
Avtomobilist Jekatěrinburg
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Amur Chabarovsk
Středa 23.11.2016, 15:00 • Uralec Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Oba celky bojují o účast v play-off v tabulce Východní konference a rády by získaly ze vzájemného střetnutí plný počet bodů. V současné chvíli jsou na tom lépe domácí, kteří jakožto pátý celek Charlamovovy divize ztrácejí dva body na osmou příčku. Hosté, kteří jsou v Černyševově divizi sedmí, však nejsou rovněž bez šance, na postupovou příčku ztrácejí stažitelných sedm bodů.
     
    Avtomobilist si nevede vyloženě dobře, z posledních osmi utkání prohrál hned pětkrát, na druhou stranu naposledy uspěl na půdě silného Petrohradu i v Čerepovci, a navíc jeho soupeř je na tom ještě hůře. Amur sice v minulém utkání skolil nejslabší Novokuzněck, předtím však prohrál hned osmkrát v řadě!
     
    V akci bychom mohli vidět až čtyři české krajánky. V dresu Jekatěrinburgu by se mohli představit útočníci Jan Buchtele a Petr Koukal, za Chabarovsk by mohli nastoupit obránce Jan Kolář a forvard Tomáš Zohorna.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij (Sochatskij) – Ščitov, Kivistö, Megalinskij, Alexej Vasilevskij, Žuravljov, Turbin, Timašov – Simakov, Gubin, Golyšev – Michnov, Koukal, A. Garejev – Monja, Torčeňuk, Česalin – Tičar, K. Volkov, Ivašov – Miťakin.

    Amur Chabarovsk: Metsola (Andrjuchov) – Kondratěv, J. Kolář, Aťušov, Zub, Kamalov, Kosmačjov, Podzinš – Kuusela, Ramstedt, T. Zohorna – Litovčenko, Byvalcev, Vl. Ušenin – Stasjuk, Romancev, Železnov – Dědunov, V. Popov, Nazarov.

    Rozhodčí: Birin, Ibatulin – Aljošin, Něstěrov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Zohorna se už po dvaceti sekunách hry dostal k zakončení. Každopádně branka Ustinského odolala. Vhazovat se bude za pár okamžiků před domácí svatyní.
     
    01:03
    Tenhle moment domácí fanoušky zcela jistě nepotěšil. Monja z pravé strany vypálil, Metsola kryl, pak si střelu dojel a zavěsil puk za brankovou čáru. Nicméně rozhodčí už předtím hru přerušili, takže tenhle gól nemohl být uznán.
     
    01:35
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Nikita Kamalov – 2 min., držení protihráče).
     
    02:18
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Tomáš Zohorna – 2 min., hákování).
     
    02:43
    Gubinova rána z levé strany jen těsně minula Metsolovu bránu! Hostující brankář se stačil nějakým způsobem přemístit, kdyby však střela letělě jen o kousek níže, skončila by zajisté nad jeho ramenem.
     
    03:05
    Celkově se hosté musejí bránit oslabení ve třech rovnou minutu a sedmnáct sekund. Teď před Metsolou nebezpečně dorážel urotslý bek Kivistö, ovšem chabrovský muž mezi třemi tyčemi zase odolal.
     
    03:20
    Monja mířil z pravé strany mezi betony Metsoly, s tímhle pokusem ho ale nemohl výrazněji překvapit. Za chvilku bude na ledě Kamalov, první vyloučený hráč Amuru.
     
    04:15
    Kivistö se snažil překvapit Metsolu svým ne úplně povedeným pokusem. Pochopitelně ně že uspět nemohl.
     
    04:18
    Hosté jsou na ledě už ve čtyřech hráčích. Tomuhle oslabení se brání zatím velmi dobře.
     
    04:40
    Na druhé straně se dostal Amur do protiútoku. Ramstedt z levé strany přihrál do středu, kam si najížděl Železnov, jenž prověřil připravenost brankáře Ustinského. Nakonec byla posunutá branka, vhazovat se bude v útočném pásmu hostujícího celku.
     
    04:43
    Hosté v plném počtu.
     
    06:10
    Utkání bude hodně vyrovnané, to je už odpočátku zcela jasné. Avtomobilist měl k dispozici více gólových příležitostí, ale především díky dvojnásobné přesilovce. Amur také ukázal, že umí kousat. Následovat bude komerční přestávka.
     
    06:22
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Kristian Kuusela – 2 min., držení protihráče).
     
    07:12
    Monja je dnes od úvodních minut hodně aktivní a znovu zaměstnal Metsolu mezi třemi tyčemi. Tentokráte pálil z levé strany do elegantně nastavené lapačky.
     
    07:56
    Kivistö měl před sebou poměrně dost prostoru, napřáhl golfem, zlomil však pouze soupeřovu hůl. A Amur se následně dokázal osvobodit. Ani tahle přesilovka není ze strany Avtomobilistu ideální.
     
    08:22
    Hosté v plném počtu.
     
    09:24
    Litovčenko zkusil vystřelit z prostoru odněkud z levého kruhu, jeho pokus byl ovšem zablokovaný. I když se hostující forvard dral k dorážce, k pořádnému druhému zakončení se již nedostal.
     
    10:00
    Oba celky se snaží najít cestu za úvodním gólem, tlačí se dopředu, je vidět, že prahnou po třech bodech, aby se vyhouply blíže postupu do play-off. Zatím však Ustinskij i Metsola odolávají.
     
    12:39
    Kolářova rána se neujala, nebo si s ní spíše Ustinskij poradil. Na led vjíždějí opraváři ledu, to značí druhou komerční přestávku této třetiny.
     
    13:15
    Marně se snažili domácí najít v útočném pásmu klid. Na druhé straně chtěl založit nějaký útok rozjetý Vl. Ušenin, ovšem za brankou o puk rovněž přišel.
     
    14:01
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Michail Železnov – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:30
    Pořádně nedisciplinovaný je Amur v této třetině. Je to už jeho čtvrté vyloučení. A to se rozhodčí nezdají být nijak přísní na jeho mužstvo. Měl by si dávat určitě větší pozor. Půlminutka z oslabení je jinak pryč a hosté vyhodili puk do bezpečí.
     
    15:34
    Tvrdý střelecký pokus Ščitova od modré čáry doputoval k Metsolovi, který vůbec nic neviděl. Opravdu se štěstím odolal. Ještěže se touš zastavil v jeho výstroji, před brankou číhalo hned několik dorážejících vlčáků.
     
    16:01
    Hosté v plném počtu.
     
    17:00
    Tři minuty do konce. Jekatěrinburg byl v prvním dějství aktivnějším celkem, především díky třemi přesilovkám, z toho v jednom případě měl k dispozici dvojnásobnou. Nicméně Chabarovsk rovněž párkrát vyrazil slušně dopředu. Branky jsme se však ještě nedočkali.
     
    17:50
    Monja tuhle dlouhou přihrávku nestihl, zakázané uvolnění z toho ovšem nebude. Domácí forvard ještě bojoval o puk u mantinelu, o pár chvil později ho ale dostal do svojí moci soupeř.
     
    19:00
    Zahlášena byla poslední minuta této třetiny.
     
    19:15
    Kapitán Michnov se dostal do obrovské šance! Na levém kruhu dostal parádní přihrávku, hezky mířil pod břevno, nicméně Metsola se stačil přemístit a šťastně vyrazit ramenem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 15:53.
     
    I když jsme viděli poměrně útočný hokej s několika šancemi, povětšinou na domácí straně, žádné branky jsme se nedočkali. Avtomobilist nedokázal potrestat hned čtyři soupeřova vyloučení, neboť v brance zatím stojí skvělý Metsola. Ustinskij měl na druhé straně daleko méně práce, neměl by však polevovat v koncentraci. I Amur si totiž vytvořil několik jakýchsi polopříležitostí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Kolář na úvod vyzkoušel pozornost Ustinského střelou od levého mantinelu. Nicméně s tímhle pokusem nemohl mít domácí gólman větší problémy. Pro jistotu schoval puk do své výstroje.
     
    21:59
    V úvodních dvou minutách vidíme spíše hodně nepřesností. Romancev se nyní slabým pokusem z otočky snažil překvapit Ustinského, ten si však zase dokázal poradit.
     
    23:04
    Moc pěkná akce domácího celku! Gubin se dostal poměrně pohodlně do mezikruží, odtud zadovkou přenechal puk Simakovovi, který z vyložené pozice namířil svůj pokus jen do Metsoly. Hned první zákrok byl pro hostujícího gólmana hodně složitý.
     
    24:25
    Narozdíl od první třetiny nyní není hra tolik přerušovaná. Zatím nám nenabízí tolik vzrušení jako dějství první.
     
    24:55
    Ustinskij si poradil s dalším pokuse, opět neměl sebemenší pozor. Podobně jako Metsola na druhé straně působí zatím velmi jistě.
     
    25:45
    Jako blesk z čistého nebe se na pravé straně objevil Zohorna. Neměl vůbec špatnou střeleckou pozici, ale v koncovce nakonec neuspěl.
     
    26:11
    A zase se dostal Zohorna ke střeleckému zakončení. Ramstedt mu předložil od pravého mantinelu puk do středu, český forvard, ač tísněn, si dokázal touš přehodit na bekhend a následně nechal vyniknout lapačku Ustinského. Na pořadu třetiny je komerční přestávka.
     
    27:18
    Monja jako by hrál prostě všude. Jednou je domácí útočník nalevo, podruhé napravo, teď se ocitl na modré čáře jako bek. A vypálil. Každopádně jeho pokus skončil pouze v ochranné síti.
     
    27:53
    Vl. Ušenin se snažil udržet pásmo, nedostal totiž ideální přihrávku. To se mu ovšem nepodařilo. Avtomobilist sice vyrazil následně směrem dopředu, ale bez většího náznaku na vstřelení první branky utkání.
     
    29:30
    Pomalu a jistě se nám blíží první polovina střetnutí. Oba celky se sice snaží najít cestu za úvodním gólem, v brance jsou však zatím pozorní Ustinskij s Metsolou. Pořád je o něco lepším týmem Avtomobilist, ovšem v žádném případě ne o parník. I Amur na led přináší svou kvalitu.
     
    31:14
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Konstantin Volkov – 2 min., sekání).
     
    31:40
    Snad Kolář nyní hodně chytře tečoval Ramstedtovu přihrávku od pravého mantinelu. A Ustinskij zasáhl jen reflexivně svým betonem. Pro domácí nakonec vše dopadlo dobře, i když puk následně nepříjemně poskakoval po brankovišti.
     
    32:50
    Nepříjemné nahození od modré čáry od Zuba. Ustinskij si ve spolupráci se svým spoluhráčem dokázal poradit. Nicméně Amur pokračuje v tlaku během své přesilovky...
     
    33:10
    ... další střela od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu nepříjemné zpátky do brankoviště. Naštěstí pro Jekatěrinburg stál dorážející Kuusela o kousek vedle. Takže se k touši nedostal.
     
    33:14
    Domácí v plném počtu.
     
    33:48
    Velká možnost Avtomobilistu! Gubin z pravé strany předložil přihrávku do středu na najíždějícího si Golyševa, jehož tečovaná rána možná i orazítkovala brankovou konstrukci. Teď měli hosté velké štěstí.
     
    35:30
    Vhazování před Metsolou se bude opakovat. I když Ramstedt protestuje u rozhodčích, ti shledali původní buly jako porušení hokejových pravidel.
     
    35:54
    Metsola i nadále skvěle odolává. Monja vystřelil od modré čáry, puk ovšem nakonec skončil v ochranné síti.
     
    37:02
    Litovčenko se rozjel z rohu kluziště a po pěkné zadovce svého spoluhráče se natlačil před branku. Jenže dobře bráněn nakonec nevystřelil. Upadl a touš ztratil.
     
    37:46
    Velký závar před domácí brankou! Železnov objel branku a předložil puk do ohně. Tam se hned tři hráči Amuru snažili trefit do puku. Avtomobilist přežil s velkým štěstím.
     
    38:57
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Nikita Kamalov – 2 min., hákování).
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:59
    Tahle přihrávka přišla na řadu už pozdě. Torčeňuk tak dlouho kličkoval za brankou, až jeho spoluhráč z pravého kruhu vystřelil až po siréně. Amur minutové oslabení přežil ve zdraví.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 16:42.
     
    I nadál hrajeme bez branek, ačkoli se oba týmy hodně tlačí do útoku. Ustinskij s Metsolou zkrátka chytly mezi třemi tyčemi slušnou formu. Ve třetím dějství budou zřejmě rozhodovat maličkosti. Vyrovnané utkání ještě slibuje určitě napínavou a dramatickou podívanou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:57
    Hosté v plném počtu.
     
    42:30
    Kosmačjov vypálil od modré čáry a snažil se překonat brankáře Ustinského. Ten ovšem jeho pokus bezpečně vykryl. Avtomobilist jinak nepotrestal ani páté vyloučení svého soupeře.
     
    43:45
    Turbin a Kivistö sse během počínání si v útočném pásmu ztratili svojí hůl. Vidíme zatím hodně nepřesností na obou stranách. Možná že opravdu rozhodne jedna jediná branka. Vyloučeno není ani prodloužení, to pochopitelně.
     
    44:23
    Koukalova střela, kterou Metsola dokázal nakonec zlikvidovat, vyvolala menší vášně před jeho brankou. Do šarvátky se dostali domácí Michnov a hostující Kamalov. Rozhodčí nakonec situaci dokázali zklidnit.
     
    46:26
    Aťušov si našel na modré čáře prostor a vypálil. Ustinskij se však mezi třemi tyčemi nenechal nachytat na švestkách a vyrazil. Oba gólmani jsou v brankách i nadále jistými muži na svém místě.
     
    47:35
    Romancev si vyzkoušel pozici obránce a z ní pak ohrožoval Ustinského mezi třemi tyčemi. Domácí gólman i v tomhle případě dokázal zasáhnout.
     
    48:28
    Amur je v posledních několika minutách o něco aktivnějším celkem, nebo alespoň je tedy Ustinskij pod větší palbou. Teď si na něj z levé strany dokázal vyšlápnout Kuusela.
     
    48:50
    Ustinskij teď bezprostředně po vhazování neměl úplně dobrý přehled, kam hostující střela přesně míří, ale byl nakonec schopný vyrážet. Amur i nadále pokračuje v menším tlaku.
     
    49:46
    Další slušný pokus na bránu vyslal Kamalov, tentokráte však Ustinskij zasahovat nemusel, neboť jeho protihráč kýžený prostor trefit nedokázal.
     
    51:08
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hosté byli v posledních minutách aktivnějším celkem, takže se asi dočkali zasloužené odměny. MAXIM KONDRATĚV to od modré čáry prostě zkusil a jeho pokus zapadl za nešťastníka Ustinského. Bude tohle nakonec rozhodující zásah? Ještě máme do konce devět minut. Asistence: Jan Kolář, Tomáš Zohorna.
    51:08 Maxim KONDRATĚV - 0:1
     
    51:55
    Stasjuk se nyní pokoušel z další možnosti rozhodnout, ale v koncovce se nesetkal s přesnou muškou. Avtomobilist je z posledního inkasovaného gólu trošku opařený, je to vidět.
     
    53:15
    Marná je zatím snaha Avtomobilistu, v útoku mu to dost skřípe. Teď se pokoušel zakončit domácí akci Megalinskij, nicméně skbělý Metsola si s jeho střelou poradit dokázal.
     
    54:52
    Teď měl Metsola opravdu velký kus práce. Překonat se ho snažili Turbin a Timašov, následně si na něj vyšlápl rovněž Kivistö, ale ani jeden z nich neměl potřebné štěstí, aby vyrovnal. Hosty nyní pochopitelně čeká krušný závěr tohoto dějství.
     
    55:23
    Teď by zakládaný útok Avtomobilistu hodně uspěchaný. Hra je přerušená, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    56:46
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácím se přece podařilo srovnat, ani Metsola už na všechno nemohl stačit. Prosadit se dokázal DMITRIJ MONJA, jeden z nejaktivnějších domácích borců, a zřejmě poslal svým gólem utkání do prodloužení. Před Metsolou dokázal z blízkosti využít přihrávky Torčeňuka zpoza branky. Asistence: Alexandr Torčeňuk, Nikita Ščitov.
    56:46 Dmitrij MONJA - 1:1
     
    57:32
    Michnov mířil do horního růžku brány a málem dokonce otočil vedení na stranu Avtomobilistu. Metsola měl tentokráte štěstí, že neinkasoval.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Asi zasloužená remíza. Avtomobilist ani Amur zkrátka neměli takovou převahu, aby si vyloženě měli připsat na své konto plný počet bodů. Za hosty se nejprve prosadil Kondratěv, za domácí následně srovnával Monja. O vítězi nám tedy bude muset rozhodnout prodloužení či samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    61:30
    Úvod prodloužení je hodně opatrný. Vypadá to, jako by oba celky už čekaly na penalty. Ani jednou zatím nemuseli zasahovat Ustinskij s Metsolou.
     
    62:34
    Kolář to na Ustinského zkusil z dálky, nicméně ten si mezi třemi tyčemi dokázal poradit. Na druhé straně naopak Tičar narazil na pozorného Metsolu.
     
    64:25
    Kolář se mohl prosadit v prodloužení, mířil ke vzdálenější tyčce, nicméně Ustinskij byl na tuhle situaci připravený. Za domácí nevyzrál na Metsolu ani Torčeňuk, takže budeme muset na samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Z dnešního programu KHL už nám zbývá rozluštit pouze otázku vítěze tohoto střetnutí. Avtomobilist i Amur měli sice pár možností v prodloužení, avšak Ustinskij a Metsola nekapitulovali. Bude určitě hodně zajímavé sledovat oba dva v penaltovém rozstřelu.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Alexej BYVALCEV proměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Dmitrij MONJA neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Vitalij POPOV neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Rok TIČAR neproměňuje.
     
    3. série
    0:2
    Tomáš ZOHORNA proměňuje.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Amur Chabarovsk.
    Autorem vítězné branky je TOMÁŠ ZOHORNA.
    65:00 Tomáš ZOHORNA - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Samostatné nájezdy vyšly jasně lépe Amuru, který proměnil dvě ze tří penalt, zatímco Avtomobilist nedokázal ze dvou pokusů ani jednou skórovat, O rozhodující trefu se postaral český útočník Tomáš Zohorna, který si zároveň připsal také jednu asistenci společně s Janem Kolářem. (17:33:12)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 57. Monja (Torčeňuk, Ščitov) – 52. Kondratěv (J. Kolář, T. Zohorna), rozh. náj. T. Zohorna

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Alexej Byvalcev (CHA)
    0:1   Dmitrij Monja (JEK)
    2. série:
    0:1   Vitalij Popov (CHA)
    0:1   Rok Tičar (JEK)
    3. série:
    0:2   Tomáš Zohorna (CHA)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij (Sochatskij) – Ščitov, Kivistö, Megalinskij, Alexej Vasilevskij, Žuravljov, Turbin, Timašov – Simakov, Gubin, Golyšev – Michnov, Koukal, A. Garejev – Monja, Torčeňuk, Česalin – Tičar, K. Volkov, Ivašov – Miťakin.
    Amur Chabarovsk: Metsola (Andrjuchov) – Kondratěv, J. Kolář, Aťušov, Zub, Kamalov, Kosmačjov, Podzinš – Kuusela, Ramstedt, T. Zohorna – Litovčenko, Byvalcev, Vl. Ušenin – Stasjuk, Romancev, Železnov – Dědunov, V. Popov, Nazarov.

    Rozhodčí: Birin, Ibatulin – Aljošin, Něstěrov
    bahis siteleri