Novokuzněck – Toljatti 3:2 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 2:6 (kon.) | Omsk – Kazaň 2:3 (po pr.)
Jekatěrinburg – Kunlun 4:3 (kon.) | N.Novgorod – Minsk 1:4 (kon.) | Soči – Záhřeb 0:1 (kon.)
Spartak Moskva – HC Slovan 4:2 (kon.) | Riga – Jokerit 1:2 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
2:6 (1:1, 0:2, 1:3)
Neftěchimik Nižněkamsk
Sobota 26.11.2016, 11:30 • Sibir Arena, Novosibirsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Adam Polášek (SIB) 0+1, 4 střely, čas na ledě 19:36 (14:40:22)
     
    Statistiky: Střely: 69-57; Střely na bránu: 33-34; Vhazování: 32-35; Zablokované střely: 11-14; Hity: 13-10; Fauly: 4-5; Trestné minuty: 14-55.
    Sibir přímý souboj o osmé místo východní konference nezvládl.

     
    Domácí Novosibirsk i přes nevyužitou přesilovou hru z úvodu utkání, která trvala pět minut, vstoupil do zápasu dobře. Necelých pět minut před první sirénou se prosadil Maxim Šalunov, jenže hosté dokázali ještě před přestávkou vyrovnat zásluhou Sergeje Koňkova, který odstartoval velký obrat. V prostřední části se gólově uvedli Pavel Kulikov s Gilbertem Brulém, po jejichž trefách měl Nižněkamsk utkání pevně ve svých rukou. Obzvlášť, když se hned z kraje závěrečné třetí třetiny prosadil Igor Polygalov. Hráči Novosibirsku sice dokázali snížit, poslední slovo ale patřilo Neftěchimiku, v jehož dresu odpověděl na branku Stěpana Sannikova kapitán Gennadij Stoljarov. Nižněkamsk ve vyprodané Sibir Areně zvítězil s přehledem popáté v řadě. Konečný výsledek. Sibir Novosibirsk 2 Neftěchimik Nižněkamsk 6.
     
    Konec zápasu.
    59:25 Gennadij STOLJAROV - 2:6
     
    59:25
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    GENNADIJ STOLJAROV si srovnal puk na hůl a z pravého kruhu pro vhazování po přihrávce Alexandra Brynceva zamířil prudkou střelou zápěstím nad lapačkou Dannyho Taylora do bližšího pravého horního rohu brány – 2:6. Asistence: Alexandr Bryncev.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:40
    Dan Sexton středem ledové plochy zavážel puk do útočného pásma a těsně před modrou čárou byl zezadu podražen Stěpanem Sannikovem.
     
    57:48
    Alexej Krasikov si během pár okamžiků připsal několik zákroků a hosté mají stále pohodlný náskok.
     
    56:36
    Dnešní utkání sleduje 7420 diváků. Vyprodáno!
     
    55:12
    Jevgenij Rjasenskij si za bránou nepříjemně poranil ruku a musel zamířit na ošetřovnu. Nižněkamsk si vzápětí vzal oddechový čas, aby zastavil nápor Novosibirsku.
    54:20 Stěpan SANNIKOV - 2:5
     
    54:20
    Sibir právě vstřelil branku!
    STĚPAN SANNIKOV se dostal před bránou k volnému puku a bez přípravy ho poslal nad přesouvajícím se Villem Kolppanenem do sítě. Sibir využil přesilovou hru a snížil z jeho pohledu na 2:5. Asistence: Maxim Šalunov a Adam Polášek.
     
    53:34
    Ivan Lekomcev na pravé straně obranného pásma u mantinelu vysekl hůl Vladimirovi Butuzovi a dostal dvě minuty za sekání.
     
    53:33
    Nižněkamsku se nepodařilo rozehrát podél mantinelu, kde se nachází box časoměřičů, a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    52:00
    Nižněkamsk vstřelil ve druhé i třetí třetině dva góly a na ledě Novosibirsku vede vysoko 5:1. Vše mohlo být jinak, to by ale domácí hokejisté museli v první třetině využít dlouhou přesilovou hru, která trvala pět minut.
     
    50:21
    Střídání v týmu HK Sibir Novosibirsk: ze hřiště odchází Alexej Krasikov, přichází Danny Taylor.
    50:21 Kirill LJAMIN - 1:5
     
    50:21
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Gilbert Brulé zvedl za bránou hlavu a zpětnou přihrávkou našel KIRILLA LJAMINA, který z levého kruhu pro vhazování střelou s příklepem zamířil nad lapačkou Alexeje Krasikova přitisknutou k levému betonu ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Gilbert Brulé a Dan Sexton.
     
    49:01
    Gilbert Brulé na pravém křídle dobře vypálil zápěstím a jeho střela těsně nad ledem zamířila vedle vzdálenější levé tyči. Alexej Krasikov se za jeho pokusem pouze ohlédl.
     
    48:09
    Ville Kolppanen při zákroku ztratil masku a vzápětí se před ním strhla mela, k bitce ale nakonec nedošlo a ani se nevylučovalo.
     
    47:23
    Arťom Arťomov se v blízkosti levé tyče ocitl ve velké brankové příležitosti, jeho následná střela ale zamířila vedle vzdálenější pravé tyče a Ville Kolppanen zasahovat nemusel!
     
    Vladimir Butuzov a Stěpan Sannikov dlouho bojovali v levém rohu útočného pásma u mantinelu o puk, nakonec se jim ho ale vydolovat nepodařilo a Nižněkamsk se ubránil.
     
    45:23
    Konstantin Okulov nabral ve středním pásmu velkou rychlost a po levé straně ledové plochy chtěl puk zavést do zóny Nižněkamsku, ve své snaze ale neuspěl.
     
    44:12
    Adam Polášek po rychlém objetí brány zkoušel puk dorazit u pravé tyče do brány, Ville Kolppanen už ho měl ale v té době pod kontrolou.
    41:08 Igor POLYGALOV - 1:4
     
    41:08
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Gennadij Stoljarov na levém křídle z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou nahodil puk po ledě před bránu, kde do něj skvěle vložil IGOR POLYGALOV a mezi tělem a lapačkou Alexeje Krasikova kotouč usměrnil k pravé tyči. Nižněkamsk využil první přesilovou v dnešním utkání a vede na ledě Sibiru 4:1! Asistence: Gennadij Stoljarov a Andrej Sergejev.
     
    40:33
    Maxim Šalunov byl vyloučen v úvodu závěrečné části utkání za nedovolené bránění a Nižněkamsk má ideální možnost ujmout se tříbrankového vedení.
     
    40:02
    Nižněkamsk vyhrál úvodní vhazování třetí třetiny, do které vstupuje s dvoubrankovým vedením.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely: 45-34; Střely na bránu: 21-19; Vhazování: 23-21; Zablokované střely: 9-6; Hity: 8-8; Fauly: 3-3; Trestné min.: 10-53.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:25.
     
    Novosibirsk byl i ve druhé třetině vyprodaného utkání v Sibir Areně střelecky aktivnější, jenže mu to není zatím nic platné. Zatímco domácí hokejisté Sibiru se snažili prosadit marně, na opačné straně udeřili Pavel Kulikov a Gilbert Brulé. Nižněkamsk vede o dvě branky a je na dobré cestě za pátým vítězstvím v řadě. Sibir Novosibirsk 1 Neftěchimik Nižněkamsk 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    Joonas Kemppainen si z pravého kruhu pro vhazování krásně sjel před bránu a na vzdálenější levé tyči svou akci zakončil střelou těsně mimo!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:38
    Fjodor Beljakov na pravém křídle krásně vypálil po zpětné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány od mantinelu a jeho rána s příklepem mířila přesně do bližšího pravého horního rohu brány, Ville Kolppanen ale předvedl spektakulární zákrok, po kterém puk ukryl ve své lapačce!
     
    37:29
    Všichni hráči, včetně naposledy vyloučeného Nikolaje Gluchova, se vrátili zpět na led a oba týmy hrají v plném počtu.
     
    35:28
    Nikolaj Gluchov přidržel zezadu jednoho z hráčů Nizněkamsku, který si z pravého křídla skvěle sjížděl před bránu, a hosté si zahrají přesilovou hru 4 na 3.
     
    35:17
    Maxim Šalunov v pravém rohu útočného pásma chtěl dohrát souboj s protihráčem, jenže ve výskoku ho zasáhl vysokou holí do obličeje.
     
    34:59
    Domácí hokejisté vytvořili před bránou Nižněkamsku během přesilové hry velký závar, žádnému z nich se ale nepodařilo puk dorazit do brány.
     
    34:23
    Sergej Šumakov byl v pravém rohu útočného pásma nepříjemně atakován Nikitou Kvartalnovem, který dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
    33:44 Gilbert BRULÉ - 1:3
     
    33:44
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Kirill Ljamin se skvěle zorientoval v blízkosti levé tyče a pěknou zpětnou přihrávkou z otočky našel před bránou GILBERTA BRULÉHO, který střelou zápěstím vymetl z blízkosti přesně pravý horní roh. Asistence: Kirill Ljamin a Richard Gynge.
     
    32:16
    A další zákrok Alexeje Krasikova, který tentokrát střelu Nižněkamsku od modré čáry ukryl v lapačce.
     
    31:44
    Nikita Kvartalnov využil volného prostoru na levém křídle k prudké střele, která těsně nad ledem mířila mezi betony Alexeje Krasikova, domácí brankář je ale včas sklapl k sobě a poté ještě stačil rychle rozehrát.
     
    30:56
    Nižněkamsk si během přesilové hry vytvořil několik střeleckých pozic, zamířit mezi tři tyče se mu ale nepodařilo a vyloučený Georgij Mišarin se vrátil zpět na led.
     
    28:55
    Georgij Mišarin přidržel hůl jednomu z hráčů Nižněkamsku a šel si sednout na trestnou lavici.
     
    28:03
    Sergej Šumakov byl zřejmě nepříjemně zasažen střelou svého spoluhráče a měl co dělat, aby vůbec dojel na střídačku.
     
    27:42
    Dan Sexton se v blízkosti levé tyče ocitl v obrovské šanci, z blízkosti ale po zamíchání s pukem zamířil nad a kotouč po jeho střele skončil v ochranné síti!
     
    26:55
    Na opačné straně nabral obrovskou rychlost Kirill Ljamin a jeho střela z vrcholu levého kruhu pro vhazování zamířila do hrudi připraveného brankáře Alexeje Krasikova.
     
    26:42
    Maxim Šalunov na pravém křídle krásně vypálil z kruhu pro vhazování a jeho střela mířila do bližšího horního rohu brány, Ville Kolppanen ale vytáhl úžasný semafor, po kterém puk ukryl ve své lapačce!
     
    25:16
    Nahození Nižněkamsku ze středního pásmu skončila v ochranné síti a hra byla přerušena.
    23:58 Pavel KULIKOV - 1:2
     
    23:58
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    PAVEL KULIKOV na levém křídle nabral rychlost a o levou brusli jednoho z hráčů Novosibirsku, který se mu vpádu pokusil zabránit přihrát, se puk odrazil mezi betony bezmocného Alexeje Krasikova. Hosté otáčí zápas a vedou 2:1!
     
    21:40
    V Sibir Areně před pár okamžiky začala prostřední část utkání, do které oba týmy vstupují za stavu 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely: 23-18; Střely na bránu: 12-10; Vhazování: 12-13; Zablokované střely: 4-3; Hity: 3-7; Fauly: 0-2; Trestné minuty: 4-51.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 12:34.
     
    Eduard Gimatov byl za úder vysokou holí do obličeje protihráče vyloučen do konce utkání a Novosibirsk měl k dispozici dlouhou přesilovou hru, která trvala pět minut, přestože ji ale využít nedokázal, necelých pět minut před koncem první třetiny se prosadil Maxim Šalunov. Hosty ovšem inkasovaný gól nepoložil. Naopak, zásluhou skvělé teče Sergeje Koňkova 80 sekund před přestávkou vyrovnali. Skóre po první třetině. Sibir Novosibirsk 1 Neftěchimik Nižněkamsk 1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
    18:40 Sergej KOŇKOV - 1:1
     
    18:40
    Nižněkamsk právě vstřelil branku, kterou muselo potvrdit video!
    SERGEJ KOŇKOV skvěle tečoval mezi kruhy pro vhazování nahození Alexandra Brynceva od modré čáry a puk vedle levého betonu Alexeje Krasikova zapadl ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Alexandr Bryncev.
     
    17:16
    Sergej Šumakov napřáhl z levého kruhu pro vhazování k nádherné střele, která se od horní tyče brány Nižněkamsku odrazila do ochranné sítě!
     
    16:29
    Alexej Krasikov si snadno poradil se střelou hráčů Nizněkamsku od modré čáry a po spolehlivém zákroku přerušil hru.
     
    15:28
    Zajímavá situace! Hlavní trenér Neftěchimiku Nižněkamsku byl vykázán z lavičky a při odchodu do útrob stadionu ukázal všem několikrát palec nahoru, samozřejmě ironicky.
     
    15:28
    Nikita Kvartalnov zbytečně po vhazován napadl domácího Joonase Kemppainena, což se nelíbilo Jevgenijovi Arťuchinovi a okamžitě se do něj pustil. Oba dva hráči vzápětí dostali dvojitý menší trest za hrubost.
    15:16 Maxim ŠALUNOV - 1:0
     
    15:16
    Sibir právě vstřelil branku!
    Sergej Šumakov na levém křídle krásně zamíchal s pukem a poté nádhernou diagonální přihrávkou našel na vzdálenější pravé tyči MAXIMA ŠALUNOVA, který z úhlu zamířil nad přesouvajícím se Villem Kolppanenem do vzdálenějšího levého horního rohu brány. Asistence: Sergej Šumakov.
     
    14:31
    Richard Gynge šermoval holí v blízkosti pravé tyče jako rytíř a snažil se puk dopravit za záda Alexeje Krasikova, který napoprvé nedokázal kotouč přikrýt na ledě lapačkou, napodruhé už ano!
     
    13:16
    Pětiminutový trest Eduarda Gimatova, který byl vyloučen do konce utkání, je minulostí a Neftěchimik Nižněkamsk úspěšně přečkal dlouhou přesilovou hru Sibiru Novosibirsk!
     
    12:39
    Adam Polášek na pravém křídle tvrdě vypálil s příklepem a skvěle mířil ke vzdálenější levé tyči, Ville Kolppanen ale předvedl skvělý zákrok, když jeho pokus vyrazil pravém betonem!
     
    12:14
    Jevgenij Arťuchin nabral na pravém křídle rychlost a na přední tyči krásnou přihrávkou našel Joonase Kemppainena, který do ní vložil hůl, od níž se puk odrazil těsně vedle pravé tyče!
     
    11:44
    Alexej Gluchov si skvěle vybruslil zpoza brány před hostující svatyni a bekhendem se snažil puk zasunout mezi betony Villa Kolppanena, brankář Nižněkamsku se ale překonat nenechal!
     
    10:30
    Adam Polášek dobře vypálil zápěstím od modré čáry, jeho střela letící těsně nad ledem ale zamířila vedle pravé tyče.
     
    10:05
    Novosibirsk má k dispozici pětiminutovou přesilovou hru, jenže zatím se mu v ní vůbec nedaří a další akci opět musí rozjíždět až od vlastní brány.
     
    09:42
    Sergej Koňkov odvedl v obranném pásmu skvělou práci, když vystihl rozehrávku Novosibirsku na pravém křídle a vyhodil puk až k bráně domácího Alexeje Krasikova.
     
    08:15
    Eduard Gimatov vysokou holí udeřil protihráče do obličeje a dostal 5 minut plus osobní trest do konce utkání!
     
    08:00
    Před bránou Nižněkamsku vznikl velký závar, žádnému z domácích hráčů Novosibirsku se ale nepodařilo dostat puk za záda brankáře Villa Kolppanena.
     
    05:46
    Vyloučený Dmitrij Ogurcov je zpět na ledové ploše a Nižněkamsk úspěšně přečkal první oslabení.
     
    04:53
    Domácí hokejisté Novosibirsku nebezpečně vypálili na pravém křídle od mantinelu a následná střela zamířila vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány.
     
    03:45
    Dmitrij Ogurcov zezadu zahákoval Alexeje Gluchova a za hákování usedl na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    03:42
    Alexej Gluchov se ocitl před bránou po krásné zadovce spoluhráče v obrovské šanci, jenže byl zezadu zahákován a jeho následná bekhendová střela zamířila těsně vedle pravé tyče!
     
    03:09
    Alexej Krasikov podržel puk po nahození Nižněkamsku od modré čáry v náručí a přerušil hru.
     
    02:04
    Vladimir Butuzov se v levém kruhu pro vhazování ocital ve slibné střelecké pozici, jenže i tento útok Novosibirsku zastavilo postavení mimo.
     
    01:29
    Nikita Kvartalnov na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu a Ville Kolppanen jeho střelu na bližší tyči levým betonem vyrazil za bránu.
     
    01:17
    Arťom Arťomov byl v útočném pásmu na pravém křídle příliš rychle a snahu domácího Sibiru Novosibirsk zastavilo postavení mimo hru.
     
    00:17
    Richard Gynge se vrhl po pravém křídle do prvního útoku Něftěchimiku, jenže se vzápětí ocitl v obležení dvojice protihráčů a proti přesile neuspěl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté Novosibirsku za obrovského potlesku fanoušků vychází na ledovou plochu a po zaznění hymny ruské federace bude vše připraveno k zahájení utkání, v němž domácí Sibir hostí Nižněkamsk.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Krasikov (Taylor) – Polášek, Meňšikov, Několenko, N. Gluchov, Vereščagin, Naumov, Mišarin, Beljakov – Šumakov, Sannikov, Šalunov – Arťomov, Pervušin, A. Gluchov – Kemppainen, Arťuchin, V. Butuzov – Okulov, Zyrjanov, Vorošilo.

    Neftěchimik Nižněkamsk: Kolppanen (Lisutin) – Rjasenskij, Ljamin, Ogurcov, Lekomcev, Bryncev, Berezin, An. Sergejev – Brulé, Gynge, Sexton – Stoljarov, K. Makarov, Polygalov – Porjadin, P. Kulikov, N. Kvartalnov – Gimatov, Jakimov, Koňkov.

    Rozhodčí: Nikolaj Akuzovsky, Artur Kuljov. Čároví: Alexej Majtak, Jevgenij Pronskich.
    Adam Polášek z Novosibirsku je čtvrtým nejproduktivnějším bekem soutěže, Jakub Jeřábek z Viťazu je pátý.

    Gólová radost Kuby Jeřábka!???? #ccmhockey #madeofhockey (Repost @narodnitym)

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Česká stopa v utkání

    Adam Polášek (SIB) 2+19, +/- +1
     
    Vzájemné zápasy

    06.01.16 Novosibirsk – Nižněkamsk 2:1
    16.09.15 Nižněkamsk – Novosibirsk 1:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Hráči Nižněkamsku vyhráli čtyři zápasy v řadě a do zápasu proti Novosibirsku budou vstupovat ve skvělé formě. Největší hrozbou pro hostující celek je český obránce Adam Polášek, který je čtvrtým nejproduktivnějším bekem celé KHL. Neftěchimik po vysoké prohře 6:0 na ledě Traktoru Čeljabinsku postupně porazil dvakrát za sebou Ladu Togliatti a venku poté Novokuzněck s Omskem, přičemž v prvních třech vítězných zápasech vstřelil vždy 5 gólů.
     
    Sibir Novosibirsk

    Novosibirks po třech výhrách v řadě podlehl Kunlunu a Kazani, přičemž v obou zápasech vstřelil jediný gól. V posledním zápase se ale Sibir představil podruhé v domácím prostředí a po vítězství 3:1 nad Ladou Togliatti se vrátil zpět na vítěznou dráhu. Domácí hokejisté usilují o účast v playoff, od které je v současné chvíli dělí pouhé skóre. Osmý Barys Astana má ve východní konferenci stejně jako Sibir 45 bodů.
     
    Nižněkamsk vyhrál čtyři zápasy v řadě a skvělou formu se v sobotu kolem poledne bude snažit prodloužit na ledě Novosibirsku, který se po dvou porážkách v řadě v posledním zápase vrátil zpět na vítěznou dráhu. Novosibirsku se na domácím ledě představí potřetí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. Šalunov (Šumakov), 55. Sannikov (Šalunov, Polášek) – 19. Koňkov (Bryncev), 24. P. Kulikov, 34. Brulé (Ljamin, Gynge), 42. Polygalov (Stoljarov, An. Sergejev), 51. Ljamin (Brulé, Sexton), 60. Stoljarov (Bryncev)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (51. Taylor) – Polášek, Meňšikov, Několenko, N. Gluchov, Vereščagin, Naumov, Mišarin, Beljakov – Šumakov, Sannikov, Šalunov – Arťomov, Pervušin, A. Gluchov – Kemppainen, Arťuchin, V. Butuzov – Okulov, Zyrjanov, Vorošilo.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Kolppanen (Lisutin) – Rjasenskij, Ljamin, Ogurcov, Lekomcev, Bryncev, Berezin, An. Sergejev – Brulé, Gynge, Sexton – Stoljarov, K. Makarov, Polygalov – Porjadin, P. Kulikov, N. Kvartalnov – Gimatov, Jakimov, Koňkov.

    Rozhodčí: Nikolaj Akuzovsky, Artur Kuljov. Čároví: Alexej Majtak, Jevgenij Pronskich

    Diváci: 7420
    bahis siteleri