Hull City – Newcastle 1:1 (3:1 po pen.) | Liverpool – Leeds 2:0 (kon.)
po penal. (3:1)
Hull City AFC
1:1 (0:0)
Newcastle United
Úterý 29.11.2016, 20:45 • KCOM Stadium (kapacita 25 404 diváků), Kingston upon Hull • Anglický Ligový pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký úterní večer! Anglický Ligový pohár má v plánu už svoji čtvrtfinálovou fázi a my se v tomto přenosu společně zaměříme na souboj prvoligového nováčka Hullu s ještě loni prvoligovým Newcastlem.
     
    Hull City AFC

    Svěřenci kouče Micka Phelana to v současnosti na ligové scéně nemají snadné – v konkurenci ostatních klubů Premier League se jim zatím příliš nedaří a po 13 kolech jsou na sestupové 18. příčce. V posledním ligovém utkání „Tygři“ remizovali na domácí půdě 1:1 s West Bromwich Albion.

    Výrazně lépe si však zatím celek z přístavního města Kingston upon Hull vede v Ligovém poháru – nováček Premier League se postupně prokousal přes druhé kolo (výhra 3:1 nad Exeterem), přes třetí kolo (výhra 2:1 nad Stoke City) a osmifinále (výhra 2:1 nad Bristol City) až mezi osm nejlepších mužstev. V souboji s Newcastlem však Hull i přes výhodu domácího prostředí není výrazným favoritem, spíše naopak...
     
    Newcastle United

    Sestup Newcastlu z elitní soutěže způsobil pořádný poprask, vedení týmu však podrželo španělského kouče Rafu Beníteze a kádr absolvoval výraznou obměnu , odešli např. Moussa Sissoko, Georginio Wijnaldum nebo Andros Townsend, na druhou stranu tým posílili Matt Ritchie, Matz Sels či Dwight Dayle a i díky nim je tým momentálně první v druhé lize „The Championship“ se ziskem 40 bodů v 18 zápasech. Poslední ligové utkání „Straky“ odehrály doma, kde překvapivě podlehly Blackburnu 0:1.

    Stejně jako Hull začínali „Geordies“ svoji pouť Ligovým pohárem ve druhém kole. V tom zdolali 2:0 Cheltenham, ve třetím kole porazili rovněž 2:0 Wolverhampton a v osmifinále doma rozstříleli Preston vysoko 6:0. Díky nabitému kádru a solidním výsledkům v dosavadním průběhu ročníku jsou hráči Newcastlu považováni za mírného favorita i v tomto utkání, ale kdo ví, co se může stát...
     
    Úvodní sestavy:

    Hull City AFC: Jakupović – Elmohamady, Dawson (C), Maguire, Robertson – Huddlestone, Meyler, Livermore – Snodgrass, Mbokani, Diomande
    Náhradníci: Marshall – Davies, Weir, Henriksen, Tymon, Bowen, Olley

    Newcastle United: Sels – Anita, Lascelles (C), Clark, Lazaar – Shelvey, Hayden – Ritchie, Diamé, Gouffran – Gayle
    Náhradníci: Darlow – Dummet, Mbemba, Yedlin, Tioté, Atsu, Murphy

    Rozhodčí: Neil Swarbrick – Ledger, Eaton.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na hrací ploše, zápas za malou chvíli začne. Nejprve bude ale minutou ticha uctěna památka brazilského týmu Chapecoense...
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! S balonem zahájili zápas domácí Tygři hrající tradičně v černooranžovém, hostující Newcastle nastupuje v bílém.
     
    1
    Gayle vybojoval aut na pravé straně a po něm zavezl míč na střed pole Jonjo Shelvey, hosté ale o balon záhy přišli.
     
    2
    Elmohamady poslal míč za sebe na Dawsona, s míčem nyní hraje defenzivní linie Hullu. Přes vysoko napadající hráče Newcastlu se ale domácím nedaří dostat se vpřed.
     
    3
    Snodgrass si troufl na kličku kolem Shelveyho, nakonec ale musel zvolit cestu jistoty a poslal míč na Jakea Livermora.
     
    4
    Mbokani sklepl míč na Snograsse, jenž si ještě narazil s Tomem Huddlestonem. Do kombinace domácích se ale vložil Shelvey a balon mají pod kontrolou svěřenci španělského kouče Beníteze.
     
    5
    Shelvey perfektně přenesl hru na Vurnona Anitu, jenž byl úplně volný na pravé straně. Po jeho centru a následném vrácení do vápna z levé strany si ale pro balon v poklidu došel gólman Jakupović.
     
    6
    Diumerci Mbokani vyvinul tlak na Lascellese a nakonec z toho bude úvodní roh zápasu, rozehraje jej Robert Snodgrass.
     
    7
    Do Snodgrassova centru se ale vložil kapitán hostí Lascelles a po jeho hlavičce odehrál míč dopředu Matt Ritchie. Huddlestone se ještě pokusil vrátit míč do vápna, nepochodil ale a vpřed jdou Straky.
     
    8
    Výpad Gouffrana ale kýžené ohrožení domácí brány nepřinesl a na druhou stranu vyráží levý forvard Diomande.
     
    8
    Diomande se ale daleko nedostal a po rychlém kontru se míče za vápnem ujal Yoann Gouffran, jeho slabá a nepřesná rána ale končí vedle brány.
     
    9
    Irský středopolař Hullu Meyler odpadl na zem po vzdušném souboji s Lascellesem, podle všeho ale bude v pořádku.
     
    10
    Je to tak, Mbokani odevzdal míč na kopačky hostí a domácí záložník s číslem 7 se zpoza postranní lajny vrací do akce.
     
    11
    Elmohamady si pohlídal náběh Gouffrana a zahrál na jistotu na kapitána Dawsona, po jeho dlouhém nákopu bude v akci pokračovat znovu Elmohamady, který vhodí aut na pravé straně.
     
    12
    Diamé udržel míč ve hře, Straky se ale vpřed neprobily a na druhou stranu vyrazil Snodgrass.
     
    12
    Po jeho výpadu se však do rychlého brejku hnal po levé straně Dwight Gayle a skákavý balon po nahrávce Shelveyho nakonec trefil velmi dobře, Eldin Jakupović musel u své levé tyče krotit nebezpečí!
    12. Gayle dostal skvělou přihrávku od Shelveyho, Jakupović se ale proti jeho výpadu vyznamenal.
     
    13
    Vzápětí si středem pole protáhl balon i Mohamed Diamé, jeho rána zpoza šestnáctky však končí mimo.
     
    14
    Gayle neustává v ofenzivní práci a teď intenzivně napadá rozehrávku Hullu, obránci prvoligového týmu si s tímto neví rady a zmatkují!
     
    15
    Úvodní čtvrthodina je za námi a zatím nesledujeme nijak extrémně povedený zápas, lépe se ale zatím vede hostům. Uvidíme, zdali tento trend bude pokračovat...
     
    16
    Míč se do zámezí odrazil od Diamého a Jakupović si jej staví na hranici malého vápna, následuje odkop domácího gólmana.
     
    17
    Hayden svým dlouhým balonem ze středu hřiště našel napravo nabíhajícího Anitu, centr nizozemského defenzivního borce ale míří pouze na tribunu.
     
    18
    Lazaar seběhl dozadu a sebral volný míč, poté už v akci pokračuje mozek Newcastlu Jonjo Shelvey.
     
    19
    Po nepřesné rozehrávce Isaaca Haydena se k autovému vhazování dostali domácí, o to se postará Elmohamady.
     
    20
    Diomande zůstává ležet na trávníku po tvrdém souboji s Mattem Ritchiem, který na forvarda Hullu naskočil a málem jej nakopl do hlavy! Tady se určitě mělo pískat...
     
    21
    Matz Sels si v poklidu došel pro míč a posunul jej na irského stopera Ciarana Clarka. Po jeho dlouhé nahrávce byl faulován Diamé, provinil se Snodgrass. Následuje přímý kop Newcastlu ze středu pole.
     
    22
    Shelvey přenechal exekuci volného kopu na Mattu Ritchiem, jeho levačka ale míč odeslala jen do rukavic brankáře Jakupoviće,
     
    23
    Diomande zasekl míč a přenesl jej napravo na Elmohamadyho. Po něm pokračoval v akci Snodgrass. Na jeho kolmici sice k Diomande nedokázal navázat, balon se však odrazil zpět k Robertu Snodgrassovi a jeho rána zpoza vápna míří jen kousek vedle!
    23. Snodgrass zakončil povedenou akci nepřesnou střelou.
     
    24
    Shelvey parádním obloučkem ze středu pole našel nabíhajícího Anitu, jenž potáhl míč až takřka k brankové čáře přes tři bránící hráče a pěkně odcentroval. Před bránou se k hlavičce protlačil Mohamed Diamé a zakončil jen těsně nad!
    24. Po Anitově centru hlavičkoval bývalý hráč Hullu Diamé nad břevno.
     
    25
    Ritchie sice mizernou nahrávkou odevzdal míč domácím, Jonjo Shelvey ale příkladně zapracoval a balon brzy vybojoval zpět.
     
    26
    Následně Elmohamady nezkrotil balon na hrací ploše a uvidíme první rohový kop Newcastlu United.
     
    27
    Shelvey rozehrál rohový kop rychlou narážečkou s Diamém a poté nahrál na střed na Haydena. Ten ještě posunul míč k Ritchiemu, jehož povedená střela končí jen těsně vedle!
    27. Ritchieho pokus skončil těsně nad břevnem.
     
    28
    Dwight Gayle si tělem pokryl balon před Elmohamadym a po jemném kontaktu domácího beka padl k zemi. Jelikož to bylo ve vápně, pokusil se forvard Strak vyhádat penaltu, Swarbrick ale zůstává klidný.
     
    29
    Diemé sklepl míč na Shelveyho a po pravé straně může pokračovat v akci Anita.
     
    30
    Lazaar se na hraně sebeobětování natáhl po balonu a vypíchl jej před Snodgrassem, jenž jej srazil k zemi. Hosté ale zůstávají u balonu a postupují dopředu.
     
    30
    Harry Maguire u postranní lajny srazil k zemi Gayla a následuje přímý kop Newcastlu.
     
    31
    Shelveyho přímý kop ale hlavou odvrátil pozorný Meyler, domácí zakládají protiútok po levé straně hřiště.
     
    32
    Shelveyho dlouhý míč odvrátil Dawson hlavou jen k lajně, kam sbíhal Lazaar. Po jeho průniku se hosté chvíli usadili kolem vápna Tygrů, nakonec z toho ale nic velkého nebylo a hostující hráči vyklidili pole působnosti.
     
    33
    Ale ne na dlouho... Domácí se již dobře 40 sekund nedostali k míči, Benítezova družina je aktivnější a má převahu.
     
    34
    Pěkná akce Isaaca Haydena! Ten skluzem získal míč ve středu pole a po několika krocích vypálil, jeho přízemní projektil skončil jen těsně vedle!
    34. Hayden si sám vybojoval míč a pak vystřelil těsně vedle domácí branky!
     
    35
    Shelvey a Gayle si nerozuměli a k balonu se zadarmo dostal Ahmed Elmohamady, ani svěřenci kouče Phelana se ale z držení míče dlouho neradovali a nyní je balon v moci Selse.
     
    37
    Dwight Gayle zastavil celou akci a na levé straně vběhl do tří obránců, nakonec bude odkopávat domácí gólman Jakupović.
     
    38
    Yoan Gouffran se individuálně neprosadil a dalším odkopem vrací balon do hry brankář Hullu.
     
    40
    Huddlestone vysunul Diomandeho, který ještě přenesl hru na Elmohamadyho. U něj ale akce Hullu končí a následuje aut.
     
    41
    Diumerci Mbokani posunul míč na Toma Hiddlestona, ten byl ale dobře pokryt a k zakončení se přes obranný blok Newcastlu nedostal.
     
    42
    První poločas se pomaličku, polehoučku chýlí ke konci a na úvodní branku pořád čekáme. Nyní vyráží dopředu domácí, ani z tohoto výpadu ale skóre otevřeno nebude – centr zleva totiž v pohodě sebral Matz Sels.
     
    43
    Mbokani se trochu neohrabaně otáčel na středu a následnou nahrávku do uličky mezi obránce na Diomandeho nenačasoval dobře, čímž jen odevzdal balon hostům.
     
    44
    Po souboji u postranní čáry balon doskákal až do vápna Hullu, kde si pro něj došel Eldin Jakupović. Následně Diamé vystihl rozehrávku Tygrů, svou střelu ale opřel jen do zad Dwighta Gayleho.
     
    45
    Běží posledním minuta prvního dějství – o kolik asi sudí Neil Swarbrick prodlouží úvodní poločas?
     
    45+1
    Už to víme, nastavuje se jen jedna minutka.
     
    45+1
    Snodgrass byl odzbrojen důsledným skluzem a vůbec se mu to nelíbí, nic s tím však nenadělá a musí se vrátit, aby vypomohl obraně Hullu.
     
    45+1
    A Robert Snodgrass (HLL) je za protesty potrestán žlutou kartou.
     
    45+1
    Robertson se nalevo uvolnil a protáhl se až na hranici vápna, odtamtud ale pálil mimo...
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    Je za námi úvodní zápas tohoto čtvrtfinálového utkání Ligového poháru a zatím není moc co zmiňovat... Mírnou územní převahu a více šancí měl hostující tým, avšak k zákroku donutil domácího gólmana jen Dwight Gayle, což je docela slabá vizitka střelců Newcastlu. Ani Matz Sels se mezi tyčemi hostujícího mužstva moc nezapotil, doufejme, že ve druhé půli budou mít oba brankáři víc práce a zápas nabídne atraktivní momenty!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas je tady! Balon do něj uvedli hosté, zatím se pokračuje bez střídání.
     
    47
    První výpad domácího týmu ve druhém dějství zastavil ofsajd Ahmeda Elmohamadyho.
     
    48
    Ofsajd pískaný i na druhé straně, Shelvey z přímého kopu oslovil v postavení mimo hru stojícího Gayla.
     
    49
    Další přímý kop pro Newcastle! Po faulu Meylera na unikajícího Gayleho se bude kopat na pravé straně těsně za vápnem, tohle je zajímavá pozice.
     
    50
    Povedený centr Jonja Shelveyho ale kapitán Hullu Dawson odvrátil do bezpečí.
     
    52
    Matt Ritchie se uvolnil na pravé straně, jeho střelecký pokus ale míří mimo prostor tří tyčí a Jakupović odkopává.
     
    53
    Hayden ustál na středu souboj s Meylerem a přes Robertsona posunul míč na Ritchieho, jeho zpětnou nahrávku ale vystihl navrátivší se Livermore.
     
    54
    Yoan Gouffran si navedl balon z levé strany za vápno a opřel se do něj. Dal do toho opravdu všechnu svou sílu, míč totiž přeletěl bránu a málem i tribunu za ní...
     
    55
    Andrew Robertson nahrál míč po lajně Diomandemu, ten ale musel zařadit zpátečku a vrátil balon na polovinu Hullu.
     
    55
    Po souboji dvojice Huddlestone – Diamé je pískáno, faulem se provinil domácí středopolař.
     
    56
    Diomande v hezké žonglérské etudě hlavou posunul balon dopředu, cestu mu ale zastoupil pozorný Vurnon Anita.
     
    57
    Po faulu Haydena, jenž zezadu podkopl Diomandeho, budou domácí kopat přímý kop z velice zajímavé pozice za vápnem.
     
    58
    O exekuci přímého kopu se postaral Robert Snodgrass, jeho střela byl ale zdí sražena na roh.
     
    59
    Diamé se uvolnil napravo a odcentroval, jeho povedený balon ale hlavou sebral Livermore. Poté Lazaar atakoval Snodgrasse a skotský křídelník si to nenechal líbit, sudí Swarbrick ale všechny nepokoje záhy zklidnil.
     
    60
    Diomande sklepl hlavou míč pod sebe a pro balon si seběhl Andrew Robertson, centr mladého skotského beka ale ve vápně Newcastlu nenašel nikoho v dresu domácího týmu.
     
    61
    Diumerci Mbokani přistrčil míč za vápnem Meylerovi, jehož střela z hranice vápna byla tečována, bude z toho roh.
     
    62
    Snodgrassův centr od praporku nebyl úspěšný, odrazil se však zpět k autorovi a ten kooperuje s Robertsonem. Následný centr odklidil do autu Matz Sels, Hull získává převahu.
     
    63
    Maguire vyvezl balon dopředu, svoji nahrávku pak ale opřel o Diamého a měl velké štěstí, že záložník Newcastlu z toho nevytěžil nic významného.
     
    63
    Isaac Hayden (NEW) za vápnem Newcastlu poslal na zem pronikajícího fofrníka Robertsona a kromě žluté karty pro hříšníka následuje přímý kop Hullu z velmi dobré střelecké pozice.
     
    65
    Snodgrassův zajímavý pokus z přímého přeletěl zeď a mířil do vzdálenější šibenice, Sels ale celou situaci pohlídal a jen kontroloval, jak míč míjí branku.
     
    67
    Yoan Gouffran (NEW) u lajny došlápl na nohu Elmohamadyho a jelikož to bylo po odehrání míče, následuje logicky žlutá karta.
     
    68
    Dawson se vložil do kombinace hostí, ale svůj odkop poslal jen na kopačku Shelveyho. Bývalý záložník Liverpoolu či velšské Swansea napřáhl na hranici vápna, jeho střela ale opravdu neměla parametry na to, aby Jakupovićovi nadělala nějaké starosti.
     
    69
    Snodgrass poslal do vápna dobrý centr, hlavička Jakea Livermora ale končí přímo v Selsových rukavicích.
     
    70
    Diamé dobře udržel míč a ve skluzu jej posunul Shelveymu, jeho centr pak Gayle sklepl pro Gouffrana. Ten však ve vápně nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    71
    Snodgrass se uvolnil na pravé straně, svým pasem ale na druhé straně nabíhajícího Diomandeho neoslovil. Sels vrátí míč do hry.
    71. Nadějný útok domácích také gólem neskončil.
     
    72
    Huddlestone zastavil akci Magpies a vpřed se vydal Robertson. Ten proběhl středem a nahrál napravo na Snodgrasse. Křídelník Hullu se ještě pokusil vrátit do vápna svému krajanovi, tomu ale pod nohy přiletěl Matz Sels a balon sebral.
     
    73
    Snodgrass je ve druhé půli hodně aktivní, jeho akci ale nyní zastavil Lazaar, předsezónní posila Newcastlu z italského Palerma.
     
    74
    Huddlestone posunul na Diomandeho, jenž přenesl hru a zprava letěl centr na Diumerciho Mbokaniho, ten se na něj ale nedokázal dostat a míč uletěl až do autu.
     
    75
    Utkání vstupuje do své poslední čtvrthodiny a zatím to vypadá, že uvidíme plichtu a dočkáme se i prodloužení či dokonce penaltové loterie...
     
    76
    Anita zaváhal a laxním odkopem dal šanci Robertsonovi. Ten si ale balon příliš předkopl a Lascelles jej i za cenu bolesti odzbrojil – kapitán Newcastlu přepadl přes Robertsona a pak i přes reklamní panel.
     
    77
    Andrew Robertson (HLL) je za předchozí situaci potrestán žlutou kartou.
     
    78
    Snodgrass odcentroval před bránu, Diomande se ale přes mladého Lascellese do zakončení nedostal.
     
    79
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Livermore, přichází Henriksen.
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Elmohamady, přichází Weir.
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Robertson, přichází Tymon.
     
    81
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ritchie, přichází Atsu.
     
    82
    Anita zrychlil hru autovým vhazováním a po narážečce s Diamém hledal na lajně Atsua, po jeho centru ale Gayle nehlavičkoval přesně.
     
    83
    Na trávníku zůstává ležet hráč Newcastlu, je to záložník Isaac Hayden...
     
    84
    Hayden nakonec po svých opustil hrací plochu a asi bude schopný pokračovat v zápase.
     
    84
    Po Diomandeho pasu byl Mbokani v ofsajdu, takže pro míč si v klidu doběhl Matz Sels a vrátil jej do hry.
     
    85
    Shelvey napřáhl z uctivé vzdálenosti, jeho pokus ale míří úplně mimo prostor domácí brány.
     
    86
    Lascelles mírně tečoval centr z levé strany, Matz Sels si ale dokázal poradit a míč sebral.
     
    87
    Shelvey zapomněl míč za sebou a Snodgrass se hned jal hledat Diomandeho. Pěknou ulicí ho také našel, Diomandeho zpracování by ale určitě mělo být lepší – domácí forvard se úplně sám zahnal za brankovou čáru a nadějnou akci zastavil.
     
    88
    Atsu vnikl po pravé straně do vápna, ale jeho centr byl pro Gouffrana až příliš vysoký a francouzský záložník musel balon složitě zpracovávat, čímž je výpad Newcastlu zastaven.
     
    88
    Lascelles zezadu zajel do Mbokaniho, který ztratil nervy a kapitána Newcastlu udeřil hlavou! Následuje žlutá karta pro mladého stopera hostí Lascellese....
     
    88
    ... a hlavně červená karta pro Mbokaniho! Newcastle hraje v početní výhodě!
    88. Mbokani a jeho zkrat, po kterém vidí červenou kartu.
     
    90
    Nastaveny jsou tři minuty...
     
    90+2
    Diomande se po souboji s Diamém ocitl na trávníku KCOM Stadium, ale Swarbrick tentokrát nepíská a hosté pokračují v akci.
     
    90+3
    Konec druhého poločasu.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    V početní výhodě hrající Newcastle rozehrál první poločas prodloužení, čeká nás ještě minimálně 2x15 minut kopané!
     
    92
    Anita a Atsu kooperují na pravé straně, z jejich práce může těžit Isaac Hayden.
     
    93
    Tymon odpálil míč do autu, početní výhoda hostujících Strak je ale pomalu znát a domácí se brání jen s největším vypětím všech sil.
     
    94
    Snodgrass podržel míč na středu, po něm se balonu ujal Henriksen. Jeho nahrávka ale Meylera nenašla a vpřed vyráží Vurnon Anita.
     
    95
    Diamé nabíhal na Shleveyho pas středem, byl nicméně dobře zastaven a balon opouští hrací plochu.
     
    96
    Dobrá šance Strak! Ciaran Clark se ve vápně dostal k odraženému balonu a poslal jej okamžitě na bránu, výtečným zákrokem se ale blýskl pohotový Jakupović!
     
    97
    Atsuovu ránu z hranice vápna zastavil otáčející se a blokující Tom Huddlestone, u balonu ale zůstávají hosté.
     
    97
    Gouffran dostal míč do vápna, otočil se a nahrál na levou stranu na obránce Lazaara, jehož bomba rozezněla břevno! Následnou ránu Shelveyho už ale Jakupović lapil.
     
    98
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu se k centru za vápnem dostal Anita, jehož centr přizvedl Gayle a MOHAMED DIAMÉ z bezprostřední blízkosti překonal Jakupoviće!
    98. Mohamed DIAMÉ - 0:1
     
    99
    Hull City právě vstřelil branku!
    Blesková odpověď oslabených Tygrů! Markus Henriksen si navedl míč za vápnem a Sels tvrdou ránu norského záložníka vyrazil, odražený balon ale sebral ROBERT SNODGRASS a potvrdil svoji pozici nejlepšího týmového střelce v letošní sezóně, když prostřelil Selse a vzápětí po prvním gólu je zase vyrovnáno!
    99. Robert SNODGRASS - 1:1
     
    101
    Hayden, Anita a Lascelles se chvíli dohadovali s rozhodčím, už se ale pokračuje v akci.
     
    102
    Lazaarův centr odpravil do bezpečí Michael Dawson.
     
    103
    Shelvey si bere míč od Lascellese a vyváží jej středem na polovinu Hullu, napravo ofenzivu druholigového týmu podporuje Anita.
     
    104
    Hayden svým centrem ve vápně hledal Diamého, pozornou obrannou činností se ale prezentoval Huddlestone a balon poslal do bezpečí.
     
    104
    Haydenova rána je sražena na rohový kop.
     
    105
    Hayden se po rohovém kopu ujal nedůrazně odklizeného balonu a napálil jej do shluku hráčů před Jakupovićem, tam se však faulem provinil Clark a je po šanci...
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Murphy, přichází Hayden.
     
    106
    Meyler se hned vrhl vpřed, jeho nákop ale sebral Jamaal Lascelles.
     
    106
    Po levé lajně se uvolnil bývalý záložník Alkmaaru Markus Henriksen, svůj centr ale nasměroval jen do rukavic Selse.
     
    107
    Po Anitově dobré práci na pravé straně balon z vápna Hullu odvrátil Harry Maguire.
     
    108
    Skvělý Jakupović! Po výtečném centru zleva se do hlavičky před bránou opřel Dwight Gayle, ale brankář Hullu zakročil pohotově a balon vyrazil na roh!
    108. Skvělý Jakupović, který drží svůj tým ve hře.
     
    109
    Po rozehrání rohu se do odraženého míče opřel Gouffran a doslova sestřelil Dawsona. Následuje další roh, mezitím se navíc kapitán Hullu může probrat, než Newcastle vystřídá...
     
    109
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Anita, přichází Yedlin.
     
    110
    Z druhého rohového kopu už nevzešlo vůbec nic a Eldin Jakupović odkopává od vlastní brány.
     
    111
    Dwight Gayle se dostal ke střele ve vápně po dobré nahrávce Atsua zleva, nejlepší střelec Newcastlu v této sezoně ale selhal a balon poslal jen do ochozů...
     
    112
    Po faulu na Diomandeho rozehraje Robert Snodgrass přímý kop z levé strany.
     
    113
    Sels se k centrovanému míči nedostal, ale zakončení z toho napoprvé nebylo. Snodgrass se ale dostal k balonu znovu a zleva nahrál do vápna Henriksenovi, jeho pokus ale míří mimo...
     
    115
    Čas se pomaličku krátí a ani jeden z týmů se stále nemá ke vstřelení rozhodující branky... Atsu nyní vybojoval roh po zákroku Dawsona.
     
    116
    Ke střele z poměrně velké dálky se po rohovém kopu dostal levý bek Newcastlu Lazaar, jeho bomba ale Jakupovićovo zařízení minula.
     
    117
    DeAndre Yedlin zprava dobře odcentroval a Atsu hlavou sklepl balon pro Gayla, jeho střela z akrobatické pozice ale skončila úplně mimo bránu.
     
    118
    Gouffran ztratil balon ve vápně Hullu a na druhou stranu vyrazili Diomande a Snodgrass, přičemž druhý jmenovaný se pak řítil zprava do vápna Magpies, ve finále ale o balon přišel a Sels jej sebral.
     
    119
    Do konce utkání zbývá pár desítek sekund, už se asi pomalu pojďme připravit na dramatický penaltový rozstřel...
     
    120
    Gayle byl odzbrojen ve vápně, po pravé straně ještě útočí Yedlin a Gouffran.
     
    120
    Lascelles sklepl míč pro Gouffrana, ten byl ale tísněn a pálil výrazně mimo.
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Po prodloužení je to tedy 1:1, zasloužili se o to Mohamed Diamé a Robert Snodgrass slepenými brankami v 98. a 99. minutě. Na programu jsou tedy penalty, které rozhodnou o tom, který tým bude úspěšnější a půjde mezi nejlepší čtyři týmy turnaje.
     
    První budou kopat hosté, Jakupović bude stát v cestě Jonjo Shelveymu.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:0
    Jakupović chytá! Gólman Hullu vystihl stranu a střelu po zemi v podání špílmachra Newcastlu vyrazil!
    Jonjo Shelvey začal penaltovým rozstřel neúspěšným pokusem.
     
    1. série
    1:0
    Robert Snodgrass proměnil s velkým přehledem, napálil balon do pravého horního rohu a belgický gólman Sels neměl šanci!
    Naproti tomu Robert Snodgrass Selse překonal.
     
    2. série
    1:0
    Dwight Gayle trefuje břevno! Newcastlu se postup vzdaluje mílovými kroky...
    Naproti tomu Dwight Gayle trefil jenom břevno.
     
    2. série
    2:0
    Kapitán Tygrů Michael Dawson poslal míč k levé tyči a Sels se nanatáhl, Hull má významný náskok!
    Michael Dawson jako správný kapitán proměnil.
     
    3. série
    2:1
    Atsu si počínal s přehledem a střelou doprostřed brány snižuje.
    Christian Atsu jako první z hostí proměnil.
     
    3. série
    3:1
    Se štěstím, ale je tam! Tom Huddlestone propálil balon přes rukavice Matze Selse a to byla klika pro Phelanův tým!
    Tom Huddlestone se štěstím proměnil a Hull je blízko postupu do další fáze.
     
    4. série
    3:1
    Gouffranovu mizernou penaltu Jakupović chytá! Bosensko-švýcarský brankář je hrdinou dne pro Hull!
    Yoann Gouffran neproměnil a Hull City vítězí.
     
    120
    V penaltovém rozstřelu vítězí celek Hull City AFC, střelcem rozhodujícího pokutového kopu je TOM HUDDLESTONE!
    120. Tom HUDDLESTONE - 1:1
     
    Konec zápasu.
     
    A je hotovo! Newcastle nepotvrdil roli favorita a i přesto, že celé prodloužení odehrál v početní výhodě, do další fáze nepostupuje!

    Hosté se sice ujali vedení, když v 98. minutě vstřelil vedoucí branku Mohamed Diamé, prakticky okamžitě ale vyrovnal Robert Snodgrass a pak už se šlo na penalty. V nich hráči Newcastlu proměnili jen jeden ze čtyř pokusů a s tak tristní bilancí nebyl možný další postup! Díky skvělému Jakupovićovi a bojovnému výkonu si tak poprvé v historii Hull City zahraje semifinále Ligového poháru!
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:17. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:12.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, díky za pozornost. Přeji dobrou noc a těším se u dalších přenosů, na počtenou! (23:31:46)

    Michal Konvalina

    Branky: 99. Snodgrass, rozh. pen. Huddlestone – 98. Diamé

    Karty:   45+1. Snodgrass (HLL), 77. Robertson (HLL) – 63. Hayden (NEW), 67. Gouffran (NEW), 88. Lascelles (NEW)   88. Mbokani (HLL)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Shelvey (NEW)
    1:0   Snodgrass (HLL)
    2. série:
    1:0   Gayle (NEW)
    2:0   Dawson (HLL)
    3. série:
    2:1   Atsu (NEW)
    3:1   Huddlestone (HLL)
    4. série:
    3:1   Gouffran (NEW)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:17. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:12.
    Hull City AFC: Jakupović – Elmohamady (79. Weir), Dawson (C), Maguire, Robertson (79. Tymon) – Huddlestone, Meyler, Livermore (79. Henriksen) – Snodgrass, Mbokani, Diomande
    Náhradníci: Marshall – Davies, Weir, Henriksen, Tymon, Bowen, Olley

    Newcastle United: Sels – Anita (109. Yedlin), Lascelles (C), Clark, Lazaar – Shelvey, Hayden (106. Murphy) – Ritchie (81. Atsu), Diamé, Gouffran – Gayle
    Náhradníci: Darlow – Dummet, Mbemba, Yedlin, Tioté, Atsu, Murphy

    Rozhodčí: Neil Swarbrick – Ledger, Eaton
    bahis siteleri