Lok. Moskva – Groznyj 2:0 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
2:0 (1:0)
FK Achmat Groznyj
Neděle 04.12.2016, 14:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva. Kapacita: 30,075 diváků. • Ruská Premier Liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z ruské Premier Ligy. Společně se dnes podíváme na souboj mezi Lokomotivem Moskva a Těrekem Groznyj. Výkop je stanoven na 14 hodin.
     
    V dosavadní průběhu soutěže je na tom zatím lépe Těrek. Ten v šestnácti duelech nasbíral dvacet osm bodů a drží čtvrtou příčku zaručující účast v kvalifikaci o Evropskou ligu.V minulém kole na své půdě navíc porazil 2:1 silný Krasnodar.

    Naopak známější Lokomotiv se trápí. Celek z hlavního města nasbíral jen dvacet bodů a patří mu až jedenáctá pozice. Venku však Lokomotiv patří mezi nejsilnější celky v celé soutěži. V minulém kole zvítězil 6:1 na půdě Tomsku.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se už v letošní sezóně jednou potkali. V polovině srpna uhrál Lokomotiv na půdě Těreku remízu 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Pejčinović, Ćorluka, Michalik, Janbajev – Kolomejcev, Fernandes, Igor Denisov – Alexej Mirančuk, Maicón, Kasajev.
    Náhradníci: Lobancev, Abajev – Šiškin, Logašov, Lapšov, N'Dinga, Galadžan, Škuletić.

    FK Těrek Groznyj: Gorodov – Ucijev, Semjonov, Ángel, Mohammadi – Píriz, Adílson – Roshi, Kuzjajev, Mirzov – Balaj.
    Náhradníci: Gudijev, Godzjur – Bryzgalov, Rodolfo, Plijev, Lebeděnko, Ivanov, Grozav, Mbengue, Mitrišev..
     
    Aktéři dnešního utkání už nastupují na hrací plochu. Lokomotiv sehraje dnešní duel v bílých dresech, zatímco Těrek přijel v zelené sadě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Těrek se ihned vydal do útoku, ale pozorný obránce Renat Janbajev odhlavičkoval míč na polovinu soupeře.
     
    2
    Hosté vlétli do utkání hodně aktivně. Milad Mohammadi míchal hlavy domácím fotbalistům na polovině hrací plochy, jenže při zbytečné kličce ztratil balón.
     
    3
    Až nyní se Lokomotiv poprvé v utkání řítil do útoku. Přihrávku do pokutového území na rozběhnutého Maicón odhlavičkoval jeden ze stoperů do autu.
     
    4
    Milad Mohammadi si znovu řekl o přihrávku na levou stranu. Krajní obránce hostujícího celku si tentokrát netroufl na individuální průnik a raději obrátil hru na obránce.
     
    5
    Domácí brankář Marinato Guilherme vystartoval z brankové čáry na hranici pokutového území, kde schoval míč do rukavic před rozběhnutým Balajem.
     
    6
    Odise Roshi na pravé straně sice pěknou kličkou obešel jednoho ze záložníků Lokomotivu, ale pozorný Renat Janbajev byl blízko a odkopl míč do bezpečí.
     
    7
    Vedran Ćorluka se skvěle natlačil před rozběhnutého Balajem a zamezil albánskému fotbalistovi v cestě za přihrávkou do pokutového území.
     
    8
    Obrovská šance Lokomotivu! Do pokutového území přilétl nadýchaný centr, na který si naskočil Igor Denisov, ale jeho hlavičku dokázal Gorodov reflexivně vyrazit!
    8. První velká šance Lokomotivu
     
    9
    Těrek se opět usadil na polovině domácího celku, ale Manuel Fernandes vytlačil soupeře od míče a poté se nechal faulovat. Lokomotiv bude rozehrávat.
     
    10
    Další dobrá šance Lokomotivu! Igor Denisov si zpracoval parádní oblouček na hranici pokutového území, ale z úhlu rozvlnil jen boční síť!
     
    11
    Hosté zatím mají velké problémy s bráněním akcí Lokomotivu ve středu hrací plochy. Rizvan Ucijev se nyní stačil vrátit na půlící čáru, odkud poslal balón do autu.
     
    12
    Hra je přerušena! Na trávníku totiž zůstává ležet jeden z hostujícíh fotbalistů. Alexej Mirančuk jej totiž atakoval nedovoleným způsobem a může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    13
    Zranění také na druhé straně. Vedran Ćorluka potáhl míč k postranní čáře a napadající útočník hostujícího celku jej svalil na zem. Čorluka však bude moci pokračovat.
     
    14
    Igor Denisov chtěl překvapit hostujícího obranu rychlou rozehrávkou přímého kopu. Domácí záložník vyslal přihrávku do vápna, ale obrana na poslední chvíli zasáhla.
     
    15
    Lokomotiv se dožadoval odpískání pokutového kopu! Do vápna vlétl Manuel Fernandes, jež přepadl přes hostujícího brankáře, ale hlavní rozhodčí se rozhodl nepískat!
     
    16
    Po delší době se do útoku prodral Těrek. Milad Mohammadi na levé straně dohnal prudkou přihrávku, ale v pádu už nedokázal poslat přesný centr. Domácí budou rozehrávat.
     
    17
    Renat Janbajev spěchal na pravou stranu za přihrávkou k rohovému praporku. Domácí hráč se sice natlačil před obránce, jenže míč už na hrací ploše nezastihl.
     
    18
    Marinato Guilherme si poradil s nepříliš povedenou malou domů. Domácí brankář vyrazil ven z branky a před napadajícím Adílsonem odkopl míč do bezpečí.
     
    19
    Hosté zahrávali první rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde kraloval domácí obránce Vedran Ćorluka, který vyhlavičkoval balón ven ze šestnáctky.
     
    20
    Adílson sice v tísni udržel míč před napadajícím soupeřem, ale nepřesnou přihrávkou vyhnal svého spoluhráče do zámezí. Lokomotiv bude vhazovat.
     
    21
    Milad Mohammadi se na levé straně obořil na asistenta rozhodčí, jež přisoudil míč domácímu celku. Krajní obránce Těreku by se podobných excesů měl vyvarovat.
     
    22
    Renat Janbajev z první vracel míč před hostujícího celku, nicméně domácímu obránci centr vůbec nevyšel a míč doputoval vysoko na tribunu za brankou.
     
    23
    Brankář Jevgenij Gorodov musel odkopávat míč v tísni a před dotírajícím útočníkem Lokomotivu napálil míč do zámezí. Domácí celek bude vhazovat.
     
    24
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Lokomotiv se dostává do vedení! Domácí už další šanci nepromrhali. Marques Maicón vybojoval míč na pravé straně, odcentroval do vápna a ALEXEJ MIRANČUK hlavou nasměroval míč mimo dosah hostujícího brankáře!
    24. Alexej MIRANČUK - 1:0
     
    26
    Renat Janbajev se na pravé straně snažil ošálit Mohammadiho. Hostující obránce se však nenechal ošálit, zavřel mezeru mezi nohami a vybojoval míč.
     
    27
    Před branku hostujícího celku přilétl další zajímavý centr z levé strany. Igor Denisov se však za přihrávkou vůbec nerozběhl a Gorodov si došel pro míč.
     
    28
    Marques Maicón si na levé straně chtěl narazit míč s Denisovem, nicméně druhý jmenovaný poslal svému spoluhráči nepřesnou pobídku a Maicón už míč nedostihl.
     
    29
    Vedran Ćorluka znovu odvedl parádní práci na své polovině a nechal se faulovat. Sám domácí stoper poté rozehrál standardní situaci. Lokomotiv pokračuje v kombinaci.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a my zatím sledujeme aktivní hru domácího celku. Lokomotiv se v prvním poločase tlačí do útoku a nedává hostům prostor ke kombinaci.
     
    31
    Lokomotiv měl k dispozici přímý kop z dobré pozice. Marques Maicón vyslal centr na malé vápno, kde však zasáhli připravení obránci Těreku.
     
    32
    Bekim Balaj se hnal do rychlého protiútoku. Hostující útočník spěchal za přihrávkou mezi obránce domácího celku, ale stopeři Lokomotivu míč pohlídali.
     
    33
    Renat Janbajev zatím hraje opravdu dobrý zápas. Domácí obránce pokryl míč na pravé straně a nepustil k němu aktivního Mohammadiho.
     
    34
    Odise Roshi se na pravé straně uvolnil rychlou přešlapovačkou, posunul si míč na hranici pokutového území, ale jeho centr do vápna srazil jeden z obránců.
     
    35
    Zajímavá možnost Těreku! Na centr od rohového praporku si naskočil Daler Kuzjajev, avšak hostující středopolař poslal míč hlavou vedle branky!
     
    36
    Rizvan Ucijev se vydal podpořit ofenzívu hostujícího celku náběhem po pravé straně. Ucijev se dostal až do blízkosti velkého vápna, ale jeho pobídku srazila obrana na roh.
     
    37
    Centr od rohového praporku se snesl na vzdálenější tyč, kde číhal Bekim Balaj, avšak hostující útočník z otočky netrefil míč. Lokomotiv může uklidnit hru.
     
    38
    Milad Mohammadi se poněkolikáté v prvním poločase vydal podpořit hostující ofenzívu. Krajní obránce Těreku tentokrát nedosáhl na vysoký oblouček.
     
    39
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Renat Janbajev, přichází Delvin N'Dinga.
     
    40
    Vedran Ćorluka se nyní zlobil na hlavního rozhodčího. Arbitr totiž neodpískal nedovolený zákrok po sporném souboji u postranní čáry.
     
    41
    Daler Kuzjajev z hranice pokutového území odcentroval na malé vápno, kde na míč číhal Vedran Ćorluka, jež zatím hraje opravdu parádně a znovu odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    42
    Adílson se rychle otočil s míčem na polovině hrací plochy a roztáhl hru na pravou stranu. Naneštěstí pro hostující celek se skvěle vrátil Alexandr Kolomejcev.
     
    43
    První poločas se už spíše jen dohrává. Nemanja Pejčinović si nepřidělával zbytečné starosti a bez váhání napálil míč na polovinu hostujícího celku.
     
    44
    Lokomotiv měl k dispozici exekuci přímého kopu ze zajímavé pozice. Na přední tyč si sběhl Manuel Fernandes, jež zkoušel zakončovat patičkou, ale rána mu nesedla.
     
    45
    Igor Denisov v blízkosti půlící čáry nedovoleně atakoval Reziuana Mirzova. Těrek ještě v samotném závěru prvního poločasu rozehraje přímý kop.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka se lépe vydařila domácímu Lokomotivu. Celek z Moskvy se mohl ujmout vedení už v osmé minutě, ale Denisov nechal vyniknout soupeřova brankáře. Skóre se měnilo až ve 24. minutě. Na centr z pravé strany si naběhl Alexej Mirančuk a hlavičkou mimo dosah brankáře rozjásal domácí fanoušky! Poté si už fotbalisté Lokomotivu s přehledem poradili s akcemi Těreku a do šaten odcházejí s těsným vedením.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí zahájili výkopem druhý poločas dnešního utkání. Lokomotiv však ztratil míč těsně před hranicí pokutového území a musí se bránit.
     
    47
    Marques Maicón se na polovině hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku. Po přestávce se pokračuje ve stejném obrazu hry. Hosté budou rozehrávat.
     
    48
    Vedran Ćorluka chtěl přenést hru domácího celku na polovinu Těreku, nicméně stoper Lokomotivu napálil míč jen do zámezí. Těrek bude vhazovat.
     
    49
    Marques Maicón se vydal na individuální průnik středem hrací plochy. Domácí fotbalista však pokazil hned první kličku a přenechal balón soupeři.
     
    50
    Ve druhém poločasu se hraje před parádní kulisou! Domácí fanoušci hlasitě podporují Lokomotiv a starají se o perfektní atmosféru!
     
    51
    Hosté nyní vybojovali míč na polovině Lokomotivu. Milad Mohammadi spěchal s balónem vpřed podél postranní čáry, ale k centru se nedostal.
     
    52
    Bekim Balaj se na polovině domácího celku vztekal směrem ke svým spoluhráčům. Albánský útočník není spokojen s přihrávkami, které dostává.
     
    53
    Lokomotiv rozehrával rohový kop. Alexej Mirančuk vyslal centr na malé vápno, kam vyrazil Jevgenij Gorodov a bez problémů schoval míč do rukavic.
     
    54
    Alexandr Kolomejcev u postranní čáry přečetl úmysl svého protihráče a stačil srazit prudkou přihrávku do zámezí. Po přestávce se hraje v ospalém tempu.
     
    55
    Milad Mohammadi se s míčem tentokrát posunul na polovinu domácího celku, nicméně fotbalisté Lokomotivu jej dostali pod tlak a obrali jej o balón.
     
    56
    Manuel Fernandes se rychlou kličkou zbavil svého strážce, posunul si míč vpřed po levé straně, ale přes obětavý zákrok obránce Ucijeva neodcentroval.
     
    57
    Reziuan Mirzov se vydal na výlet po levé straně, obhodil si Ćorluku a vlétl do pokutového území. Hostující záložník mířil na zadní tyč, ale rána mu nesedla.
     
    58
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Milad Mohammadi to přehnal s agresivitou v pokutovém území a vidí žlutou kartu!
     
    59
    Manuel Fernandes si z jednoho ze soubojů odnesl bolístku na zádech. Domácí fotbalista se chvíli držel za bok, ale podle všeho bude pokračovat.
     
    60
    Je za námi hodina hry a my nadále čekáme na další šance. Po přestávce se ani jeden z týmů není schopen usadit před brankou soupeře a gólmani jsou zatím bez práce.
     
    61
    Igor Denisov spěchal za přihrávkou za záda hostující obrany. Domácí záložník se natahoval po skákavém míči, ale kulatý nesmysl už opustil hrací plochu.
     
    62
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Odise Roshi, přichází Gheorghe Grozav.
     
    63
    Střídající Grozav okamžitě vlétl do pokutového území, předložil míč na hranici šestnáctky, odkud pálil Daler Kuzjajev, ale jeho ránu srazila obrana na roh.
     
    64
    Z rohového kopu však Těrek Gulhermeho svatyni neohrozil. Vysoký centr se snesl na zadní tyč, kde nebyl nikdo v zeleném dresu a domácí se znovu s přehledem ubránili.
     
    65
    Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet Manuel Fernandes, jež si opět stěžuje na bolest zad. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    66
    Těrek se v posledních minutách tlačí na polovinu Lokomotivu, nicméně veškeré akce hostujícího celku končí dobrých deset metrů před šestnáctkou.
     
    67
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Reziuan Mirzov, přichází Magomed Mitrišev.
     
    68
    Wilker Ángel dlouho otálel s rozehrávkou na polovině hrací plochy. Hostující fotbalista poté vyslal prudkou pobídku do vápna, ale míč schoval připravený Marinato Guilherme.
     
    69
    Alexej Mirančuk to nyní přehnal s agresivitou na polovině hrací plochy. Domácí útočník napadal rozehrávku Těreku a poslal na trávník jednoho ze stoperů.
     
    70
    Na hranici pokutového území se parádně uvolnil Facundo Píriz. Hostující záložník si míč připravil na levačku, avšak jeho rána těsně nad zemí nemohla Guilhermeho vystrašit.
     
    71
    Andrej Semjonov skvěle pokryl domácího Maicóna a uspěl v hlavičkovém souboji. Domácí Lokomotiv se v posledních minutách takřka nedostává na polovinu Těreku.
     
    72
    Marinato Guilherme skvěle přečetl úmysl hostujícího celku, vyrazil z brankové čáry na malé vápno a stáhl ze vzduchu vysoký centr na Balaje.
     
    73
    Manuel Fernandes bojoval na hranici pokutového území o vysokou pobídku. Domácí fotbalista bojoval o míč opravdu srdnatě, ale na balón nedosáhl.
     
    74
    N´Dinga na polovině hrací plochy skluzem z boku sestřelil unikajícího soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    75
    Marques Maicón obstaral rozehrávku přímého kopu. Domácí exekutor však tentokrát poslal míč jen na obránce Lokomotivu.
     
    76
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Podle všeho máme rozhodnuto! Domácí totiž navyšují své vedení na 2:0! Hostující gólman dostal do úzkých jednoho ze spoluhráčů, k míči se dostal MANUEL FERNANDES a parádním obloučkem uklidil míč do sítě!
    76. Manuel FERNANDES - 2:0
     
    78
    Domácí po vstřelené brance pokračují v aktivní hře. Prostor si v pokutovém územím hledal Alexej Mirančuk, jenže jeden z obránců mu skluzem zamezil v zakončení.
     
    79
    Alexandr Kolomejcev se dostal k parádní kolmici do pokutového území, ale jeho akci zastavuje zdviženým praporkem asistent rozhodčího. Ofsajd!
     
    80
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Manuel Fernandes, přichází Roman Šiškin.
     
    81
    Domácí fanoušci si užívají závěrečnou desetiminutovku. Příznivci Lokomotivu nadále ženou svůj oblíbený celek za vstřelením dalších branek.
     
    82
    Na druhé straně se do otevřené obrany Lokomotivu řítil Milad Mohammadi. Hostující fotbalista vzal odpovědnost na sebe, ale špatnou kličkou přišel o míč.
     
    83
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Facundo Píriz, přichází Ablaye Mbengue.
     
    84
    Roman Šiškin si odnese šrám ze souboje na polovině hrací plochy. Domácí fotbalista inkasoval šlapák na levou nohu. Zákrok se obešel bez karetního trestu.
     
    85
    Ablaye Mbengue si na polovině Lokomotivu dobře pokryl míč tělem, ale agilní Alan Kasajev jej o něj dokázal připravil. Mbengue se poté dopustil faulu.
     
    86
    Aktivní Ablaye Mbengue nyní sprintoval do pokutového území za prudkou přihrávkou. Hostující fotbalista se pokoušel odcentrovat ve skluzu, ale obránce byl u míče včas.
     
    87
    Lokomotiv rozehrával přímý kop na polovině soupeře. Marques Maicón dostal přihrávku na levou stranu, kde se nepouštěl do složitých akcí a raději přenesl balón na obránce.
     
    88
    Tempo hry v posledních minutách hodně opadlo. Ani jeden z týmů se už nežene do útoku. Hraje se převážně v blízkosti půlící čáry.
     
    89
    Jevgenij Gorodov vyrazil z brankové čáry na hranici pokutového území, kde sebral nepřesnou pobídku pro rozběhnutého Mirančuka. Hosté zůstávají u míče.
     
    90
    Těrek se přeci jen ještě nastěhoval na polovinu domácího celku. Hosté se snaží najít skulinku v obraně moskevského celku, ale defenzíva Lokomotivu pracuje na jedničku.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Gheorghe Grozav vypálil z dobrých pětadvaceti metrů. Rána hostujícího fotbalisty sice Guilhermemu vypadla, ale domácí gólman stačil míč zkrotit.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Alexej Mirančuk, přichází Artem Galadžan.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí Lokomotiv nakonec poráží na svém trávníku Těrek Groznyj a získává důležité tři body. Moskevský celek vlétl do utkání aktivně, ale Igor Denisov v první šanci nechal vyniknout brankáře hostů. Skóre se měnilo ve 24. minutě, kdy se hlavou prosadil Alexej Mirančuk. Domácí si už do přestávky poradili s útoky hostujícího celku. Po přestávce se do útoku hnal hlavně Těrek, ale obrana Lokomotivu pracovala opravdu skvěle. Rozhodující moment přišel patnáct minut před koncem. Manuel Fernandes po chybě hostující obrany poslal míč do opuštěné branky a rozhodl o výhře Lokomotivu!
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (15:58:55)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 24. Alexej Mirančuk (Maicón), 76. Fernandes

    Karty:   74. N'Dinga (LMO) – 58. Mohammadi (GRZ)


    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Pejčinović, Ćorluka, Michalik, Janbajev (39. N'Dinga) – Kolomejcev, Fernandes (80. Šiškin), Igor Denisov – Alexej Mirančuk (90+2. Galadžan), Maicón, Kasajev.
    Náhradníci: Lobancev, Abajev – Šiškin, Logašov, Lapšov, N'Dinga, Galadžan, Škuletić.

    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev, Semjonov, Ángel, Mohammadi – Píriz (83. Mbengue), Adílson – Roshi (62. Grozav), Kuzjajev, Mirzov (67. Mitrišev) – Balaj.
    Náhradníci: Gudijev, Godzjur – Bryzgalov, Rodolfo, Plijev, Lebeděnko, Ivanov, Grozav, Mbengue, Mitrišev.
    bahis siteleri