Bournemouth – Leicester 1:0 (kon.) | Everton – Arsenal 2:1 (kon.)
konec
Everton FC
2:1 (1:1)
Arsenal FC
Úterý 13.12.2016, 20:45 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešnímu parádnímu utkání v Goodisonu Parku přihlíželo 39 510 diváků, se loučím. Přeji Vám dobrou noc, někdy příště se zase budu těšit na počtenou! (22:58:25)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.
     
    Je dobojováno, domácí fotbalisté heroický závěr se štěstím přestáli a před vlastními fanoušky si tak připsali zatraceně cenné vítězství, když v dobré formě hrající Arsenal přetlačili poměrem 2:1! Sledovali jsme napínavý duel plný zajímavých momentů, oba celky předvedly velice dobré výkony, diváci se rozhodně nenudili. První poločas sice mnoho šanci nepřinesl, hrálo se ale ve vysokém tempu. Úvodní gólová situace se udála ve dvacáté minutě, kdy se z přímého kopu trefil Alexis Sánchze, brankáři Stekelenburgovi ale v zákroku zabránila především nešťastná teč spoluhráče Williamse. Krátce před odchodem do šaten ale bylo srovnáno, po výstavním centru od Bainese se hlavou prosadil Seámus Coleman, jenž dnes patřil mezi nejaktivnější muže na trávníku!

    Druhá půle byla ještě kvalitnější, než ta předchozí. V jejím úvodu The Toffees tahali za kratší konec provazu, navíc museli přečkat několik příležitostí ze strany soupeře. Zvládli to ale na jedničku, s blížícím se koncem duelu to naopak byli oni, kdo přebral iniciativu a kontroloval hru. Za svou aktivitu byla Koemanova družina odměněna, Čech nejprve famózně zlikvidoval Jagielkovu ránu, krátce nato už byl ale nucen míč lovit ze sítě, rozhodující branku zaznamenal Ashley Williams! V samotném závěru se domácí ještě strachovali o výsledek, na pohodě jim nepřidalo ani vyloučení kapitána Jagielky. Ve čtvrté minutě nastavení měl vyrovnání na kopačce Monreal, na brankové čáře ale Stekelenburga zastoupil Ramiro Funes Mori, a Everton tak po pětizápasové pauze znovu okusil chuť vítězství.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    To snad není možné, neuvěřitelný závěr! Po rozehrání přímého kopu se v pokutovém území Evertonu utvořil obrovský závar, později do šestnáctky přilétly ještě dva další centry, pro oba si však došel Stekelenburg. V druhém případě však míč vyboxoval pouze k Monrealovi, ten však místo prázdné branky trefil pouze před ní stojícího Funese Moriho!
     
    90+3
    No, ještě to bude drama! Obléhání v podání Arsenalu úplně nezvládl Phil Jagielka, který zcela zbytečně k zemi stáhl Lucase Péreze, načež se po druhé žluté a následně tedy červené kartě odporoučel do šaten!
     
    90+3
    Granit Xhaka na druhém konci hřiště předvedl neméně povedenou kličku, po jejímž provedení nacentroval směrem k Giroudovi, obránce Jagielka ale míč odhlavičkoval na roh. Dokáží domáčí těsný náskok uhájit?
     
    90+2
    Mohlo být rozhodnuto! Kevin Mirallas si všiml sbíhajícího Rosse Barkleyho, který znovu ukázal, že dnešní duel mu opravdu neuvěřitelně sedl! Rychlým a bravurně provedeným manévrem se totiž zbavil dvou hráčů, nachystal si balon na pravačku a vypálil, Petr Čech však udržel Kanonýry nad vodou!
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby dnešního klání se budou nastavovat čtyři minuty!
     
    90
    V závěru utkání jsme ještě svědky taktického střídání na straně Evertonu. Dnes velmi dobře hrajícího McCarthyho nahradí defenzivněji laděný Ramiro Funes Mori.
     
    89
    Hosté uzamkli svého oponenta kolem jeho vlastní šestnáctky. Jejich snažení nakonec vyústilo v další balon k Sánchezovi, jenž jej jakýmsi lehkým obloučkem poslal do míst, kam si sbíhal Olivier Giroud, brankář Stekelenburg ale předvedl dobrý odhad a čtení hry.
     
    88
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Lucas.
     
    87
    Domácí musí euforii poněkud krotit, Kanonýři se pochopitelně nechtějí vzdát bez boje. Alexis Sánchez táhl jejich další akci, kterou zakončil krásným obloučkem pro Özila, jenž v domnění, že se nachází v ofsajdu, nehrál, opakovaný záběr ale ukázal, že tak klidně mohl učinit.
    86. Ashley WILLIAMS - 2:1
     
    86
    Everton právě vstřelil branku!
    Ve velké euforii hrající Everton se nakonec přeci jen dočkal! Po rozehrání prvního rohového kopu se do zakončení dostal Jagielka, Arsenal ale fantastickým zásahem podržel Petr Čech. O pár okamžiků později už se ale domácí fotbalisté mohli radovat, na Barkleyho centr si naskočil nehlídaný ASHLEY WILLIAMS, s jehož přesnou hlavičkou už český gólman nemohl nic dělat!
     
    85
    Po faulu francouzského stopera zahrávali domácí přímý kop. Podle očekávání se jej ujal Leighton Baines, na jehož parádní centr si v šestnáctce naskakoval mladičký Calvert-Lewin, jeho hlavičku ale na roh ztečoval Gabriel.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Laurent Koscielny (Arsenal FC).
     
    83
    Irský obránce dnes hraje v opravdu výborné pohodě, vstřelená branka mu dodala hodně sebevědomí a energie. Nyní se Coleman kolem Iwobiho a Monreala dostala k dalšímu ze svých mnoha dnešních centrů, obrana Arsenalu je ale v šestnáctce téměř bezchybná.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 44. Coleman (Baines), 86. A. Williams (Barkley) – 20. Alexis Sánchez

    Karty:   18. Jagielka (EVE), 42. James McCarthy (EVE) – 84. Koscielny (ARS)   90+3. Jagielka (EVE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.
    Everton FC: Stekelenburg – Coleman, Jagielka (C), A. Williams, Baines – Gueye, James McCarthy (90. Ra. Funes Mori) – Lennon (68. Mirallas), Barkley, E. Valencia (79. Calvert-Lewin) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – Deulofeu, Mirallas, Cleverley, Ra. Funes Mori, Calvert-Lewin, Holgate.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Coquelin (88. Lucas), Xhaka – Walcott (71. Giroud), Özil, Oxlade-Chamberlain (71. Iwobi) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Holding, Elneny, Iwobi, Lucas, Giroud.

    Rozhodčí: Mark Clattenburg – Steve Bennett, Richard West

    Diváci: 39 510
    bahis siteleri