Bournemouth – Leicester 1:0 (kon.) | Everton – Arsenal 2:1 (kon.)
konec
Everton FC
2:1 (1:1)
Arsenal FC
Úterý 13.12.2016, 20:45 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    To snad není možné, neuvěřitelný závěr! Po rozehrání přímého kopu se v pokutovém území Evertonu utvořil obrovský závar, později do šestnáctky přilétly ještě dva další centry, pro oba si však došel Stekelenburg. V druhém případě však míč vyboxoval pouze k Monrealovi, ten však místo prázdné branky trefil pouze před ní stojícího Funese Moriho!
     
    90+3
    No, ještě to bude drama! Obléhání v podání Arsenalu úplně nezvládl Phil Jagielka, který zcela zbytečně k zemi stáhl Lucase Péreze, načež se po druhé žluté a následně tedy červené kartě odporoučel do šaten!
     
    90+2
    Mohlo být rozhodnuto! Kevin Mirallas si všiml sbíhajícího Rosse Barkleyho, který znovu ukázal, že dnešní duel mu opravdu neuvěřitelně sedl! Rychlým a bravurně provedeným manévrem se totiž zbavil dvou hráčů, nachystal si balon na pravačku a vypálil, Petr Čech však udržel Kanonýry nad vodou!
     
    90
    V závěru utkání jsme ještě svědky taktického střídání na straně Evertonu. Dnes velmi dobře hrajícího McCarthyho nahradí defenzivněji laděný Ramiro Funes Mori.
     
    88
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Lucas.
    86. Ashley WILLIAMS - 2:1
     
    86
    Everton právě vstřelil branku!
    Ve velké euforii hrající Everton se nakonec přeci jen dočkal! Po rozehrání prvního rohového kopu se do zakončení dostal Jagielka, Arsenal ale fantastickým zásahem podržel Petr Čech. O pár okamžiků později už se ale domácí fotbalisté mohli radovat, na Barkleyho centr si naskočil nehlídaný ASHLEY WILLIAMS, s jehož přesnou hlavičkou už český gólman nemohl nic dělat!
     
    84
    Žlutou kartu dostává Laurent Koscielny (Arsenal FC).
     
    79
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Enner Valencia, přichází Dominic Calvert-Lewin.
     
    77
    Po levé straně jsou dnes Wengerovi svěřenci velice nebezpeční! Monreal vymyslel další parádní pas na Alexise Sáncheze, jenž se v pokutovém území dobře zorientoval a nahrál na hranici malého vápna číhajícímu Iwobimu, jeho zakončení pod tlakem Williamse se však mezi tři tyče nevešlo!
     
    71
    Hostující lodivod Wenger si připravil hned dvě střídání. Hrací plochu opouštějí dva rychlíci, Oxlade-Chamberlain s Walcottem, místo nich je důvěra vložena v Alexe Iwobiho a Oliviera Girouda.
     
    68
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Aaron Lennon, přichází Kevin Mirallas.
     
    61
    Tady opravdu mnoho nescházelo! Maarten Stekelneburg míč dlouhým výkopem poslal na útočnou polovinu, kde jej vytáhlý Lukaku ze vzduchu sklepl pro Rosse Barkleyho. Anglický záložník si kulatý nesmysl potáhl na levačku a vyslal střelu ke vzdálenější tyči, o kousek ji ale minul!
     
    55
    Ztracené vedení si Kanonýři mohli vzít zpět! Nacho Monreal míč píchl směrem k rozběhnutému Sánchezovi, jenž se po vniknutí do šestnáctky rozhlédl a přesně nahrál úplně osamocenému Özilovi, jeho rána z první ale zamířila těsně nad břevno domácí branky!
    44. Séamus COLEMAN - 1:1
     
    44
    Everton právě vstřelil branku!
    Vyčkávací a laxní přistup se ale hostům nevyplatil, těsně před koncem první půle máme v Goodison Parku srovnáno! Fotbalisté Arsenalu poměrně zbytečně přišli o míč, jenž se po sérii přihrávek hráčů Evertonu nakonec dostal na levou stranu k volnému Bainesovi. Zkušený anglický zadák vyslal do šestnáctky parádní centr, na který si naskočil zapomenutý SEÁMUS COLEMAN a hlavou rozvlnil síť za zády Petra Čecha!
     
    42
    Domácí se dostali k dalšímu zhruba půl minuty trvajícímu náporu, znovu ale doplatili na vlastní nepřesnost. James McCarthy navíc naprosto zbytečně zajel do o přihrávku se snažícího Coquelina, jasná žlutá karta.
    20. Alexis SÁNCHEZ - 0:1
     
    20
    Arsenal právě vstřelil branku!
    První velká šance tohoto mače končí gólem, do vedení se dostávají fotbalisté Arsenalu! Dlouho nebylo jasné, kdo se rozehrávky přímého kopu zpoza šestnáctky ujme, volba nakonec padla na ALEXISE SÁNCHEZE, po jehož ráně míč doputoval až do sítě, hodně k tomu ale přispěla teč nešťastně postaveného Williamse! Pro chilského dříče se jedná už o dvanáctou branku této sezony!
     
    18
    Po Xhakově nákopu se míče ujal Monreal, po jehož nabídce se do zakončení dral Sánchez, znovu ale byl přetlačen Jagielkou. O chvíli později ale domácí kapitán na kraji šestnáctky fauloval Coquelina, načež od sudího viděl žlutou kartu.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 44. Coleman (Baines), 86. A. Williams (Barkley) – 20. Alexis Sánchez

    Karty:   18. Jagielka (EVE), 42. James McCarthy (EVE) – 84. Koscielny (ARS)   90+3. Jagielka (EVE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.
    Everton FC: Stekelenburg – Coleman, Jagielka (C), A. Williams, Baines – Gueye, James McCarthy (90. Ra. Funes Mori) – Lennon (68. Mirallas), Barkley, E. Valencia (79. Calvert-Lewin) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – Deulofeu, Mirallas, Cleverley, Ra. Funes Mori, Calvert-Lewin, Holgate.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Coquelin (88. Lucas), Xhaka – Walcott (71. Giroud), Özil, Oxlade-Chamberlain (71. Iwobi) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Holding, Elneny, Iwobi, Lucas, Giroud.

    Rozhodčí: Mark Clattenburg – Steve Bennett, Richard West

    Diváci: 39 510
    bahis siteleri