Chabarovsk – Barys 1:2 (kon.) | Vladivostok – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Kunlun – Chanty-Mansijsk 3:2 (1:0 po s.n.)
Novokuzněck – Minsk 0:2 (kon.) | Novosibirsk – Riga 2:1 (kon.) | Omsk – Jokerit 2:1 (po pr.)
Záhřeb – Čeljabinsk 2:3 (kon.)
konec
Medveščak Záhřeb
2:3 (1:0, 0:0, 1:3)
Traktor Čeljabinsk
Pondělí 19.12.2016, 19:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
    Dokáže se Francis Paré gólově prosadit v dnešním utkání?

    ???????? #MadeOfHockey

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL – proti sobě se postaví celky Medveščaku Záhřeb a Traktoru Čeljabinsk.

    Domácí Záhřeb na tom letos není zcela ideálně – po 41 odehraných zápasech se nachází na 11. příčce své Západní konference a má na svém kontě 48 bodů, přičemž drží skóre 81:121. Z posledních pěti zápasů pak vyhrál pouze jeden a získal čtyři body – nejprve padl doma 2:3 s Novokuzněckem a 1:4 s Omskem, následně i na ledě Jokeritu 4:3 po prodloužení, poté 0:4 vyhrál v Rize a posledně padl vysoko 6:2 na ledě Minsku.

    Hostující Traktor Čeljabinsk je na tom daleko lépe a ve své Východní konferenci se nachází na pátém místě – za 40 zápasů získal 69 bodů a pyšní se skóre 93:74. Má navíc výtečnou formu – za posledních pět duelů získal 13 bodů! Porazil venku Minsk 0:2, poté padl na ledě Jokeritu 2:1 po prodloužení a následovaly samé výhry – 2:4 v Rize, 3:1 doma s Chabarovskem a 4:1 s Vladivostokem.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Krejčík (ZAG)
    Tomáš Mertl (ZAG)
    Jiří Smejkal (ZAG)

    Pavel Francouz (CLJ)
    Michal Birner (CLJ)
    Jiří Novotný (CLJ)
    Michal Řepík (CLJ)
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Medveščak Záhřeb: MacIntyre (Garnett) – Katic, Parlett, J. Krejčík, Bezina (A), D. Smith, T. Larkin – Galiardi, Paré, Butler – Glumac (C), Mertl, Hedberg – A. Giroux, Co. Genoway, Lessio – Mahbod (A), Perkovich, Zanoški.

    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Borodkin, N. Bělov, Kolcov, Děnisov (A), Klimontov, Šinin (C), A. Petrov – Kručinin, Szczechura, Jakuceňa – Šarov, Pestunov (A), Roy – Černikov, Novotný, Zinovjev – Senťurin, Peňkovskij, Afonasjevskij.

    Rozhodčí: Bělov, Gusev – Medveděv, Nikolajev.
     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše a nyní si vyslechneme hymnu ruské federace.
     
    A nyní přichází na řadu domácí hymna, tedy ta chorvatská.
     
    Oficiality zápasu máme za sebou a zápas tak za malou chvilku bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hned po vhazování ve středovém kruhu se do první šance zápasu dostali domácí hokejisté. Mertl našel volného Hedberga, který pálil z pravého kruhu, ale Děmčenko jeho ránu chytá.
     
    00:42
    A znovu jsou hráči Medveščaku u kotouče. I když se sami vykázali z pásma po vhazování, dokázali se bleskově vrátit zpět. Rána od modré čáry z hole Krejčíka ovšem skončila pouze na brankáři hostů
     
    01:25
    Vhazovalo se ve středním pásmu a kotouč si převzali hosté, kteří míří do útočného pásma, kde se pokusí ohrozit branku MacIntyreho.
     
    01:55
    Po střele Butlera z levého kruhu zaduněly betony Děmčenka. Ten následně kotouč rozehrál mezi své spoluhráče a posílá je do útočného pásma.
     
    02:32
    Před hostující brankou bylo opět rušno, nadvakrát se snažil procedit kotouč mezi betony Děmčenka Perkovich, ale úspěšný nebyl. Nicméně domácí v pásmu hostů zůstanou, vhazovat se bude po levici Děmčenka.
     
    03:01
    Zakázaného uvolnění se dopustili hráči Čeljabinsku a hra se tak stěhuje po krátké době znovu před brankáře Děmčenka.
     
    03:54
    Maxim Jakuceňa převzal přihrávku od Paula Szczechury a prvně jmenovaný pak z pravého kruhu vyslal dělovku na MacIntyreho, který následně kotouč chytá do své náruče.
     
    04:34
    Do další akce se mohli dostat domácí hokejisté, ale v poslední chvíli je zastavilo postavení mimo hru, ve kterém se ocitl Edwin Hedberg. Záhřebští tak musí pásmo hostů opustit.
     
    05:50
    K odraženému kotouči v prostoru mezi kruhy se dostal Lucas Lessio, jenž střelou zápěstím poslal puk na branku hostů. Tam byl ovšem znovu připravený Děmčenko, který svůj tým podržel.
     
    06:54
    Na druhé straně založili hosté pohlednou akci, Senťurin poslal puk na Peňkovského, který ale svou střelu poslal mimo tři tyče.
     
    08:03
    Hosté zvyšují obrátky a nyní byli znovu u domácí branky, kde střílel z pravého kruhu Alexandr Šarov, MacIntyre byl ale na svém místě. Skóre se tak znovu nemění.
     
    08:42
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté otevírají účet tohoto utkání. Mark Katic střílel od levého kruhu a těsně před brankou jeho střelu šikovně tečoval český útočník TOMÁŠ MERTL, jenž poslal kotouč za záda Děmčenka – 1:0. Asistence: Mark Katic.
    08:42 Tomáš MERTL - 1:0
     
    08:50
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Tomislav Zanoški – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Semjon Afonasjevskij – 2 min., hrubost).
     
    09:45
    Domácí při hře čtyři na čtyři byli znovu hodně vidět, před hostující svatyní střílel po zemi Thomas Larkin, ale Děmčenko byl tentokráte na svém místě.
     
    10:45
    Po levé straně ujel Francis Paré a na Děmčenka vyslal další přízemní střelu. Hostující brankář ale příložníkem jeho šanci zmařil.
     
    10:50
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    11:41
    Tomáš Mertl se dostával do další slibné šance, kdy mohl jít sám na hostující branku, ale také on se ocitl v ofsajdové pasti a rázem tak skončila akce Medveščaku.
     
    12:05
    Hosté se snažili ze své akce srovnat s domácími krok, ale v cestě Bělovovi stál pozorný MacIntyre, který ukryl kotouč ve své připravené lapačce.
     
    12:59
    Maxim Jakuceňa z pravé strany vyslal jedovatou střelu na MacIntyreho, který vyráží kotouč před sebe. Následně si ho převzala domácí obrana a posílá ho do středního pásma.
     
    13:40
    Mike Glumac poslal kotouč volnému Edwinu Hedbergovi, toho ale zablokovala hostující obrana a nedovolila, aby se dostal domácí hráč ke střele.
     
    14:16
    Samson Mahbod z mezikruží vypálil přímo na hostující branku a Děmčenko pohotovým zákrokem likviduje další šanci Medveščaku.
    14:16 Střela Mahboda skončila na pozorném Děmčenkovi.
     
    14:54
    Lucas Lessio dostává dvě minuty za hákování a hosté si tak zahrají jako první přesilovou hru.
     
    15:40
    Až nyní se dostali hosté do pásma domácího celku, ale před MacIntyrem nic nevymysleli. Domácí se tak osvobozují a vyhazují puk až před Děmčenka.
     
    16:13
    Ve vlastním oslabení zatáhl kotouč do útočného pásma Alexandre Giroux, a i když se nedostal ke střele, pošetřil alespoň cenné vteřiny domácího oslabení.
     
    16:54
    Lessio skáče na ledovou plochu a Medveščak je kompletní.
     
    17:37
    Šinin inkasuje dvě minuty za sekání a také Medveščak si vyzkouší hru v početní výhodě.
     
    17:59
    Bobby Butler vyslal z levé strany na Děmčenka přízemní střelu, kterou brankář hostů likviduje svým pravým betonem.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:07
    Od modré čáry pálil Jakub Krejčík, jenž provětral lapačku Děmčenka. Ten následně pak přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    19:37
    Šinin opouští trestnou lavici a Čeljabinsk je v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Domácí měli od úvodu herní převahu a to potvrdili v deváté minutě, když skóre otevřel lehkou tečí před hostující brankou Tomáš Mertl. Hosté ale mohli několikrát vyrovnat, MacIntyre však ve svém brankovišti čaroval a dosud za svá záda nepustil ani jednu střelu. Uvidíme, co nám přinese další část hry. Druhá třetina začne přibližně v 19:55.
    Český útočník ve službách Medveščaku otevřel skóre dnešního utkání, když tečoval střelu Katice.

     
    Střely na branku: 17 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    T.J. Galiardi se snažil projít s kotoučem do útočného pásma, ale stopku mu vystavil ofsajd. Hra se tak stěhuje zpět do středu kluziště.
     
    20:51
    Nyní se to už povedlo Mertlovi, který pak sám střílel na branku Čeljabinsku, ale tu dokázala zablokovat pozorná obrana hostů.
     
    21:38
    Medveščak udržel útočné pásmo a z pravé strany střílel Thomas Larkin. Znovu zaúřadoval Děmčenko, jenž včas sklapl své betony a neinkasoval.
     
    22:17
    Sergej Senťurin dotíral na obránce domácího celku, dokázal je obejít, ale do přesnějšího zakončení se nakonec vůbec nedostal.
     
    22:55
    Domácí hokejisté zahráli puk na zakázané uvolnění a hra se stěhuje před jejich branku. Vhazovat se bude po MacIntyreho pravici.
     
    23:40
    Kirill Kolcov z prostoru mezi kruhy zahrozil před domácí brankou, jenže MacIntyre nastavil včas svůj pravý beton a jeho střelu tak dokázal pokrýt.
     
    24:42
    Derek Roy si nabruslil na levou stranu před domácí brankou a takovou nenápadnou střelou z úhlu nakonec zaměstnal brankáře Medveščaku, který vyráží kotouč do bezpečí.
     
    25:04
    Na druhé straně zase prověřil lapačku Děmčenka Samson Mahbod, ale opět se tento domácí útočník neprosadil. Dnes je ale hodně vidět.
     
    25:31
    Bezina sekl protihráče a hosté si zahrají další přesilovou hru.
     
    26:02
    Hosté se hned dostali do útočného pásma, kde se zblízka snažil prosadit Derek Roy, ale brankář Medveščaku mu nedovolil srovnat. Následně pak se Záhřeb osvobozuje.
     
    26:25
    Znovu domácí vyhazují kotouč až před Děmčenka a ukrajují další vteřiny ze svého oslabení.
     
    27:00
    Colby Genoway se vydal ve vlastním oslabení až před hostující branku, kde u pravé tyčky Děmčenka vyslal přízemní střelu, která skončila na jeho betonu.
     
    27:31
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    27:48
    Zinovjev si odpyká trest za podražení a nabízí tak Medveščaku přesilovou hru.
     
    28:07
    Hosté se ale dokázali bleskurychle osvobodit a kotouč tak zamířil před branku MacIntyreho. Medveščak tak bude muset zakládat další útočnou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    29:06
    Další akce se domácím nepovedla a je z toho další vyhození kotouče až před domácí branku.
     
    29:48
    Zinovjev je na ledě a Čeljabinsk je tedy v plném počtu.
     
    30:15
    Tomáš Mertl zpoza branky našel svou přihrávkou Hedberga, tomu ale přihrávka nesedla a nakonec se tedy druhý jmenovaný ke střele nedostal.
     
    31:13
    Za vlastní brankou si sjel pro kotouč Děmčenko a hned ho poslal svým spoluhráčům, kteří opouštějí obranné pásmo a míří do toho útočného.
     
    31:56
    Tomislav Zanoški se dostal v těsné blízkosti Děmčenka ke střele z bekhendu, ale kotouč poslal pouze vysoko nad jeho branku.
     
    32:54
    Vladimir Děnisov se napřáhl k mohutné střele z levého kruhu a úřadovat musel opět MacIntyre, který jeho ránu kryje na své hrudi. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    33:36
    Po několika přihrávkách v útočném pásmu střílel na branku Čeljabinsku Mike Glumac, ael jeho střelu Děmčenko dokázal vyrazit do bezpečí.
     
    34:25
    Další slibně se rozvíjející akci Medveščaku Záhřeb zmařilo postavení mimo hru a ta se tak musí přestěhovat zpět do středního pásma.
     
    35:27
    Na druhé straně z levého kruhu střílel Kirill Kolcov, jenže jeho rána skončila na holenním chrániči jednoho z obránců domácích. Stále tak na ukazateli skóre svítí hubené vedení Medveščaku.
     
    36:01
    MacIntyre si připsal další veledůležitý zákrok, když doslova lapil vzdušnou střelu Alexandra Černikova. Hosté tak zatím jen marně dobývají domácí svatyni.
     
    36:53
    Alexej Petrov tečoval před brankou Medveščaku přízemní střelu Dereka Roye, ale znovu byl MacIntyre připraven na svém místě.
     
    37:53
    Po delší době byla k vidění zase akce domácích, Edwin Hedberg zblízka střílel na Děmčenka, ten svou lapačku vytasil v pravý čas a podržel ve hře svůj tým.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:07
    Bobby Butler z úhlu střílel na Děmčenka, přesto ho donutil k zákroku. Ten raději kotouč přidržel ve své lapačce a přerušil hru. Poté se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    39:18
    Na druhé straně musel také hasit nebezpečí před svojí brankou MacIntyre a drží tak stále těsné vedení svého týmu a také nulu na svém kontě.
     
    39:37
    Za hrubost je vyloučen domácí Thomas Larkin a hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je za námi. V něm se skóre neměnilo, k vidění byla spíše urputná bitva než kvalitní hokejová podívaná. Hosté mohli několikrát srovnat, ale domácí jim to zatím nedovolili. Stejně tak mohli hráči Medveščaku jít do vyššího náskoku, ale také Děmčenko mezi třemi tyčemi dominoval. Čeká nás jistě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 20:45.
     
    Střely na branku: 25 – 22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hosté pokračuje ve své přesilové hře a nyní jsou už nastěhováni v útočném pásmu. Na MacIntyreho mířila střela z hole Šarova, ale brankář domácích byl pozorný.
     
    40:55
    Domácí se po zisku kotouče znovu dokázali osvobodit a ten míří až před Děmčenka.
     
    41:47
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí už sice byli v plném počtu, ale hosté dokázali udržet útočné pásma a z prostoru mezi kruhy střílel Jiří Novotný, jeho střelu vyrazil MacIntyre před sebe a DEREK ROY pak dokázal puk zavěsit do jeho branky. Je tedy vyrovnáno a začíná se znovu od začátku – 1:1. Asistence: Jiří Novotný, Maxim Jakuceňa.
    41:47 Derek ROY - 1:1
     
    42:32
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    A bleskově přidávají hosté další branku, když se přesně mezi tři tyče dokázal trefit ALEXEJ PETROV, jenž strhává poprvé vedení na stranu Čeljabinsku – 1:2. Asistence: Maxim Jakuceňa, Alexej Kručinin.
    42:32 Alexej PETROV - 1:2
     
    43:01
    Děmčenko nyní musel zasahovat proti střele Girouxe a raději pak přerušil hru. Domácí tak měli šanci bleskově srovnat, ale to se jim nepodařilo.
     
    45:22
    Další střela mířila na Děmčenka. Mertl našel přihrávkou Hedberga, jenže ten poslal kotouč přímo do připravené lapačky brankáře hostů.
     
    45:57
    Domácí hráči po inkasované brance ještě více ožili a další sprškou střel zaměstnali Děmčenka, který musí nyní ve svém brankovišti hodně čarovat.
     
    46:00
    Dnešní utkání sleduje 3 567 diváků.
     
    46:45
    Hosté sebrali kotouč domácím hokejistům, kteří operovali před jejich brankou a rychle se přemístili na opačnou stranu. V pozoru se bude muset mít MacIntyre.
     
    47:41
    Alexej Kručinin vyslal z pravé strany vzdušnou střelu na MacIntyreho, ale ta skončila pouze těsně vedle jeho branky.
     
    48:40
    Francis Paré nadvakrát střílel na Děmčenka, ten opět pohotovým zákrokem jeho střelu zlikvidoval. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    49:03
    Za hákování je na dvě minuty vyloučen Bělov a domácí si zahrají přesilovou hru.
     
    49:38
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Jenže ve vlastním oslabení ujeli hosté a ALEXANDR ŠAROV z pravé strany vyslal tvrdou střelu na branku domácích a MacIntyre byl bez jakékoli šance – 1:3. Asistence: Derek Roy.
    49:38 Alexandr ŠAROV - 1:3
     
    51:03
    Bělov je na ledě a jeho tým je kompletní. Paradoxně jeho vyloučení pomohlo hostům ke třetímu gólu.
     
    52:05
    Domácí si mohou svou předchozí neúspěšnou přesilovku vynahradit, na dvě minuty putuje na trestnou lavici Děnisov za vražení na hrazení.
     
    52:46
    Medveščak právě vstřelil branku!
    A tu bleskově Medveščak využívá. FRANCIS PARÉ vystřelil z úhlu a kotouč nakonec skončil v hostující síti a dostává tak svůj tým hostům na dostřel jediné branky – 2:3. Asistence: Bobby Butler.
    52:46 Francis Paré (ZAG) - 2:3
     
    54:07
    Domácí znovu ožili a hned z další akce střílel na Děmčenka Bobby Butler, ale brankář Čeljabinsku byl znovu pozorný. Raději ovšem přerušil hru.
     
    54:47
    Lucas Lessio si klepl o přihrávku u levého kruhu, tu nakonec dostal a poté hned vystřelil. Znovu nechal vyniknout Děmčenka, který mu ukázal efektní semafor.
     
    55:34
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vladimir Děnisov – 2 min., podražení).
     
    56:44
    Hosté se zatím velmi dobře brání v oslabení a domácí hokejisty tak zatím nepustili do zakončení. Nyní se dokázali osvobodit a vyhazují kotouč až před domácí branku.
     
    57:34
    Děnisov skáče na led a jeho tým je v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Medveščak to zkouší se šesti bruslaři v poli, MacIntyre je na střídačce.
     
    58:57
    Hosté vyhazují kotouč z vlastního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a okamžitě míří střídat.
     
    59:06
    Záhřeb si bere oddechový čas.
     
    59:15
    Medveščak se dostal do útočného pásma a znovu je tak MacIntyre na střídačce a pokračovat tak bude powerplay.
     
    59:45
    Hosté ale dobře brání a nepouštějí domácí znovu do zakončení. Kotouč nyní znovu letí do středního pásma a vypadá to, že Čeljabinsk své těsné vedení uhájí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec otočili vývoj utkání na svou stranu a své těsné vedení uhájili až do konce. Medveščak tak dnes sahal po třech bodech, nakonec nezískal ani jediný.
     
    Střely na branku: 38 – 30
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Mertl (ZAG) – 1+0, 2 střely, čas na ledě 18:07
    Jakub Krejčík (ZAG) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:49

    Jiří Novotný (CLJ) – 0+1, 4 střely, čas na ledě 16:05
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (21:31:01)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Mertl (Katic), 53. Paré (Butler) – 42. Roy (Novotný, Jakuceňa), 43. A. Petrov (Jakuceňa, Kručinin), 50. Šarov (Roy)


    Medveščak Záhřeb: MacIntyre (Garnett) – Katic, Parlett, J. Krejčík, Bezina (A), D. Smith, T. Larkin – Galiardi, Paré, Butler – Glumac (C), Mertl, Hedberg – A. Giroux, Co. Genoway, Lessio – Mahbod (A), Perkovich, Zanoški.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Borodkin, N. Bělov, Kolcov, Děnisov (A), Klimontov, Šinin (C), A. Petrov – Kručinin, Szczechura, Jakuceňa – Šarov, Pestunov (A), Roy – Černikov, Novotný, Zinovjev – Senťurin, Peňkovskij, Afonasjevskij.

    Rozhodčí: Bělov, Gusev – Medveděv, Nikolajev

    Diváci: 3567
    bahis siteleri