Philadelphia – Nashville 1:2 (0:1 po s.n.) | Toronto – Anaheim 2:3 (kon.) | St. Louis – Edmonton 2:3 (po pr.)
Arizona – Calgary 2:4 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Calgary Flames
Úterý 20.12.2016, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    CALGARY FLAMES

    Všechno je otevřené, podobně jako Edmonton Oilers, i další kanadský klub z Pacifické divize se letos má šanci podívat do play-off. Tedy Calgary Flames. Aktuálně mají Plameny na kontě třiačtyřicet bodů, na první San Jose Sharks ztrácejí pět bodíků a na druhý Anaheim dokonce pouze tři. Mají však o jedno odehrané utkání navíc. Zatím výkony mančaftu z Alberty stačí na pátou příčku pacifického pořadníku, také Calgary čeká zanedlouho vánoční přestávka, a tak ještě před ní ze sebe jistě budou chtít vydat co nejvíce. V posledních třech utkáních nicméně Flames zvítězili jedinkrát, a to proti Winnipeg Jets 6:2. Následně nestačili jak na Tampu Bay (3:6), tak na rozjeté Columbus Blue Jackets. Plamenů může pomoci, že nyní měly tři dny pauzu na oddych, takže mohly nabrat nové síly. Jestli se tak opravdu stalo, teprve zjistíme.

    Kanadské bodování mančaftu vede Johnny Gaudreau (7 + 14), hned za ním postává v tabulce produktivity Sean Monahan (10 + 9), který je i nejlepším střelcem výběru. Malinko se od začátku sezóny propadl dlouho suverénní český útočník Michael Frolík (6 + 9), už není v popředí statistik Flames.
     
    ARIZONA COYOTES

    V Glendale si představovali letošní sezónu určitě jinak. Mladý generální manažer Chayka přes léto dal týmu novou tvář a přivedl do něj několik zajímavých jmen, spousta odborníků i fanoušků National Hockey League očekávala vzestup Kojotů pořadníkem Pacifické divize. Jenže to se nestalo, Coyotes zatím patří úplné dno žebříčku, na předposlední Vancouver Canucks ztrácejí dva body, leč mají jedno utkání k dobru. Poslední tři výsledky ukazují, že by se možná Arizona mohla vzchopit. Minule sice Pouštní psi nestačili na Minnesota Wild (1:4), ale ještě předtím udolali v samostatných nájezdech Toronto Maple Leafs a našli recept i na Detroit, ten porazili 4:1. A co je důležité zmínit, Coyotes čeká následujících pět duelů na domácím ledě, takže mají velikou šanci s postavením v tabulce něco udělat.

    Statistikám týmu vévodí český forvard Radim Vrbata (8 + 12), daří se také hráči jménem Max Domi (5 + 11) a obránci Oliveru Ekmanu-Larssonovi (6 + 9). Podaří se Kojotům v tabulce dotáhnout na kanadský Vancouver?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy hrají v Pacifické divizi, takže na sebe narážejí poměrně často. Naposledy se spolu utkaly 9. prosince, když tým Calgary Flames vyrazil do Arizony a zvítězil tam těsně 2:1 po prodloužení.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (ARI) (8 + 12)
    Martin Hanzal (ARI) (6 + 4)
    Michael Frolík (CGY) (6 + 9)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou celků z Pacifické divize, pro které může být toto předvánoční utkání hodně důležité, co se týče následujícího vývoje v tabulce. Arizona Coyotes vyzvou Calgary Flames.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Ekman-Larsson, C. Murphy, Goligoski, Stone, Chychrun, Schenn – Crouse, Hanzal, Vrbata – J. McGinn, Holland, Duclair – Rieder, Martinook, Doan – Jooris, Dvorak, White.

    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Jokipakka, Engelland – Tkachuk, Backlund, Frolík – J. Gaudreau, S. Bennett, Chiasson – Versteeg, Monahan, Brouwer – Ferland, Stajan, Bouma..
     
    Ještě jednou vítejte. Jak je u NHL zvykem, začneme o pár minutek později.
     
    Vše je připraveno k začátku a k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Už se hraje a jako první kotouč na své hokejky získali domácí hokejisté. Ti si však dlouho nevěděli rady s tím, jak dostat kotouč do útočného pásma.
     
    00:53
    S kotoučem si zahrál brankář Mike Smith, který tak ušetřil práci spoluhráčům s kombinací kupředu.
     
    01:18
    Na druhou stranu už to ale zkoušel také Backlund, jenže vůbec nemířil přesně a netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    01:19
    Kapitán Coyotes Shane Doan si vytvořil solidní možnost, už to vypadalo, že pošle puk do sítě, ale Elliott je na poslední chvíli zastavil betonem.
     
    02:13
    Murphy hledal místečko pro cesta dopředu. Nakonec jej našel, ale přeci jen byl zastaven na modré čáře soupeřem.
     
    02:41
    Hodně aktivní začátek z obou stran, ale je jasné, že oba celky se teprve zdraví a na větší možnosti si musíme počkat.
     
    03:10
    Calgary chybovalo u svého gólmana a málem toho využili domácí hokejisté, Elliott má novou práci, musel přidržet kotouč pod rukavicí.
     
    03:35
    Další vítězné buly pro Arizonu, ale tentokrát nedokázali domácí borci držet puk v útočné třetině dlouho na holích, Stone o něj přišel.
     
    04:06
    Rieder a jeho dobrá práce za klecí Calgary u mantinelu, bude ale potřebovat někoho, kdo s ním půjde do kombinace.
     
    04:28
    Dougie Hamilton měl dobrou střelu z prostoru mezi kruhy, kde zůstal nikým nehlídaný. Nezamířil ale tak přesně, takže Mike Smith nakonec ani nemusel zasahovat.
     
    04:43
    Stále se hraje ze strany na stranu, nyní zase útok domácích, leč bez střelecké tečky na branku.
     
    05:12
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácím hokejistům se aktivní přístup hned od začátku první třetiny vyplácí, unikají totiž ještě během úvodních deseti minut do vedení. A má v tom prsty hostující brankář Elliott, který se teď rozhodně nepochválí. Za svou klecí totiž chtěl pomoci spoluhráčům rozehrát kotouč, jenže místo toho chyboval, přišel o kotouč a puk do branky následně dokázal zasunout CHRISTIAN DVORAK, jenž na nic nečekal a poslal Coyotes do vedení. Docela zbytečná chyba může Flames přijít draho, uvidíme, jak se s touto ztrátou Plameny vyrovnají. Dobrý začátek pro mančaft z Glendale. Asistence: Josh Jooris.
    05:12 Christian DVORAK - 1:0
     
    06:05
    Následuje první komerční přestávka, hned po jejím konci budeme pokračovat.
     
    06:18
    Už se znovu pokračuje a Coyotes jsou nadále o něco aktivnějším kádrem na ledě. Gólman hostujícího týmu opět v akci, raději podržel puk a přerušil hru.
     
    06:30
    Vhazovat se bude po levé ruce Briana Elliotta.
     
    06:40
    Goligoski si nadvakrát vyměnili kotouč s Doanem, ale střela z toho nevzešla.
     
    06:46
    Poprvé v zápase se vylučuje, na trestnou lavici odjíždí jeden z hostujících hráčů. Konkrétně se jedná o českého útočníka Michaela Frolíka, který se provinil podražením a bude doufat, že jeho tým nedostane další gól.
     
    07:21
    Arizona nezačala početní výhodu vůbec špatně, Goligoski asi ovšem prováhal nejlepší moment na střelu od modré čáry.
     
    07:45
    Ještě stále domácí v útočné třetině a Elliott má co dělat, aby se stíhal přesouvat od jedné tyče ke druhé.
     
    08:08
    Duclair málem překvapil gólmana Flames, jen o pár centimetrů nyní minu prostor pod horní tyčkou a neoslavil druhý gól Coyotes.
     
    08:32
    Teď už má Brian Elliott neposedný kotouč pod kontrolou, do návratu Frolíka na ledovou plochu už zbývají jen vteřinky.
     
    08:55
    Frolík zpět na ledě, Flames úvodní oslabení utkání zvládli, i když měli hodně nahnuto.
     
    09:25
    Po delší časové odmlce kanadský celek v útočném pásmu. Jenže jeho hra tam zatím nevypadá vůbec přesvědčivě, Mike Smith ještě nemusel ani jednou zasahovat!
     
    10:04
    Stále se ještě hraje bez přerušení a Arizona s klidem hledá cestu do útočného pásma. Nesmí však zapomínat ani na zadní vrátka.
     
    10:30
    Když už to vypadalo, že Calgary konečně vypálí, byla pecka z dálky zblokována. Zatím se Flames rozhodně nemohou za výkon z první periody plácat po zádech.
     
    10:48
    Opět na pár okamžiků hosté v útočné třetině, ale Martinook odpověděl rychlým protiútokem, se kterým měl Elliott znovu trable.
     
    11:04
    Uvidíme krátkou reklamní přestávku, poté proběhne buly před svatyní Calgary Flames.
     
    11:08
    Calgary ovládlo buly na své polovině kluziště, a tak se nemuselo strachovat, že soupeř přijde s nějakou další nebezpečnou možností.
     
    11:35
    Martinook už ale činí v rohu u mantinelu vše pro to, aby se Kojoti brzy dostali zpátky na kotouč a zasypávali klec střelami.
     
    12:03
    Nakonec už si Flames připsali první střelu na branku, ale nejednalo se rozhodně o žádnou vyloženou možnost, Smith v pohodě vyrazil kotouč před sebe.
     
    12:34
    Brankář domácího celku si poprvé pořádně osahá kotouč. Nemusel přerušovat, ale v tento okamžik je to pro něj možná je dobře.
     
    12:48
    Na další šanci si ale hokejisté v bílých dresech zase budou muset počkat. Ekman-Larsson vyhodil puk tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    13:18
    Možnost pro hostujícího Brouwera, ten na chvíli zůstal nehlídaný mezi kruhy. Jenže také on minul zařízení, Flames se střelecky v první třetině nedaří.
     
    13:42
    Teď si navíc kanadský kádr nerozuměl v rozehrávce, vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    13:47
    Hned po dalším buly pálil Goligoski bez přípravy, Elliott připraven.
     
    14:08
    Versteeg nevymýšlel žádné složitosti a s klidem nahodil kotouč do útočného pásma o mantinel.
     
    14:23
    Je tu možnost pro Plameny vyrovnat výsledek na kostce ještě před uplynutím úvodní dvacetiminutovky. Na trestnou lavici je hlavním rozhodčím odeslán obránce Coyotes Alex Goligoski, jenž musí pykat za krosček. První oslabení Arizony v zápase.
     
    14:23
    Poslední komerční pauza v této části, pak hned pokračujeme.
     
    14:33
    Domácí začínají početní nevýhodu v pohodě, vyhazují až za branku Briana Elliotta.
     
    14:50
    Flames už jsou ale zpátky v útočné třetině. Tam činí vše možné pro to, aby se dostali co nejdříve do výhodné střelecké pozice. Ale zatím bez výsledku.
     
    15:20
    Až teď vypálil Versteeg a byl to docela slušný pokus. Mike Smith ale byl připraven včas vytáhnout pravý beton a vyrazit kotouč před sebe.
     
    15:47
    Muprhymu se nepodařilo vyhodit puk, na modré čáře jej stihl na poslední chvíli zastavit jeden z beků v bílém trikotu.
     
    16:06
    Osmnáct vteřin před návratem Goligoskiho do hry má Mike Smith kotouč pod kontrolou, sklízí potlesk publika.
     
    16:26
    Coyotes jsou kompletní a také oni tedy první oslabení zápasu zvládli docela v pohodě. Teď se ještě do úvodní sirény mohou pokusit o nějakou útočnou akci.
     
    16:58
    Dobře to myslel Martin Hanzal, český forvard jen o pár centimetrů přestřelil pravou tyčku.
     
    17:05
    Zakázané uvolnění domácího týmu, Arizona tedy musí zpátky do obranné třetiny.
     
    17:12
    Znovu připravený Smith se svou lapačkou. Nešlo o těžkou střelu, ale letěla na něj hned po vhazování, takže mohla být určitým způsobem nepříjemná.
     
    17:33
    Arizona teď není tolik střelecky aktivní jako na začátku zápasu. Snažil se to napravit bek Ekman-Larsson, o malá kousek minul zakončením z dálky branky Elliotta.
     
    18:08
    Trošku to vypadá, jako by se zbytek první části dohrával. Nesledujeme moc velké šance a hraje se hodně ve středním pásmu.
     
    18:23
    Lapačku musel vytahovat Elliott, ale zase pouze proti zakončení z dálky.
     
    18:35
    Puk skončil někde mimo hrací plochu, vhazování pravděpodobně proběhne někde ve středníma pásmu.
     
    18:48
    Už moc času do přestávky nezbývá, ale Ferland se přeci jen ještě pokusil něco udělat do té doby s výsledkem. Střelou zápěstím přestřelil horní tyčku.
     
    18:55
    Branka Arizona Coyotes mimo své správné postavení, rozhodčí tedy přerušuje hru a nařizuje nové buly.
     
    19:04
    Běží poslední minuta první třetiny, puk mají na hokejkách hráči Flames. A Arizona musí být hodně důsledná směrem dozadu, aby zbytečně nechybovala.
     
    19:18
    Další veliká šance v první třetině pro domácího kapitána Doana. Ten dostával puk na střelu z první na pravou stranu. A také že zakončoval, jenže trefil přesně náruč Briana Elliotta.
     
    19:39
    Už jen poslední vteřinky, ještě jednou je hra přerušena, někdo puk vytečoval mimo hrací plochu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Jsme na konci první třetiny utkání. Zatím mají o gól navíc k dobru domácí Arizona Coyotes, kteří vstoupili dobře do zápasu a po chybě brankáře Calgary poslal Pouštní psy do vedení Christian Dvorak. Od té doby týmy střelecky mlčí. Flames poslali první střelu na branku až ve druhé polovině úvodní části. Pokud chtějí dnes v Glendale bodově uspět, budou muset přidat na hře dopředu.
     
    Střely na branku v první třetině

    Arizona Coyotes: 15

    Calgary Flames: 7
     
    Blíží se začátek prostředního dějství. Uvidíme v něm více než jednu branku?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Jako první se kotouče ve druhé třetině zmocnili Coyotes, zavezli jej ale pouze za vlastní branku.
     
    20:28
    Mike Smith má ale okamžitě práci. Vydal se proti němu Backlund, gólman domácího celku jen tak tak stačil reagovat na střelu hostujícího forvarda z první.
     
    20:37
    Monahan hned po vyhraném buly ve středním pásmu pálil puk na branku, o pár centimetrů ji ale přestřelil.
     
    21:06
    Je tu první vyloučení ve druhé třetině a přesilovou hru si zahrají Calgary Flames. Na trestné lavici už sedí Jakob Chychrun, který hákoval soupeře, takže si bude muset odpočinout za katrem.
     
    21:30
    Brodie rozestavil přesilovku od modré čáry. Našel jako první Versteega, jenže ten ještě neměl ideální pozici pro zakončení.
     
    21:56
    Murphy už vyhazuje kotouč přes všechny čáry, první polovinu oslabení Arizona zvládla bez větších problémů.
     
    22:28
    Znovu puk až za zařízením Briana Elliotta. Hosté nyní mají problémy se usadit trvaleji v útočné třetině a vytvořit tam nějakou šanci.
     
    22:58
    Poslední okamžiky před návratem Jakoba Chychruna do hry, Plamenům tato přesilovka vůbec nevychází.
     
    23:05
    Ještě vteřinu zůstane Chychrun za katrem, Mike Smith totiž přerušuje hru. Pak se u jeho klece strhla menší rozmíška. Ale vylučovat se nebude.
     
    23:15
    Coyotes jsou kompletní a ubránili se s přehledem, teď zase může domácí útok myslet na nějakou akci směrem dopředu.
     
    23:39
    Už se tak děje. Christian Dvorak vyvezl kotouč až do útočného pásma. Problém byl, že kolem sebe neměl nikoho ve stejném dresu, takže nemohl moc pomýšlet na kombinaci.
     
    24:19
    Rieder taktéž na okamžik získal útočnou třetinu, avšak ani on neměl komu nahrávat. Hraje se teď hodně ze strany na stranu a bez šancí.
     
    24:53
    Flames sice drželi puk v útočné třetině na hokejkách, jenže nikdo nestačil zavčas vypálit.
     
    25:16
    Backlund je ve druhé třetině pro Coyotes hodně nebezpečný. Na poslední chvíli jej nyní beci domácího celku dokázali zbavit kotouče.
     
    25:19
    Buly před Mikem Smithem ovládli domácí borci, takže Calgary nedostalo další šanci. Ale také Coyotes mají problémy se zakončením na startu druhé části.
     
    25:56
    Frolík prověřil pozornost Smithe, ten si se střelou českého útočníka v pohodě poradil, vyrazil kotouč pryč.
     
    26:35
    Dva proti třem to zkoušeli Flames. Neměli sice moc šanci na vstřelení branky, aspoň ale získali vhazování v útočném pásmu.
     
    26:41
    Následuje krátká komerční přestávka, za malý okamžik se bude pokračovat ve hře.
     
    26:44
    Už se znovu hraje a puk na své hokejky získali Coyotes. Duclair zavezl puk do útočné třetiny a pokoušel se vystřelit, jenže marně.
     
    27:15
    Duclair pro sebe ale kotouč vybojoval znovu a nevypadalo to s jeho možností vůbec špatně.
     
    27:23
    Podruhé v této třetině se bude vylučovat z řad Arizona Coyotes. Versteeg zůstal ležet na ledě poté, co jej zasáhl domácí hokejista McGinn, vypadalo to velice nepříjemně. Rozhodčí tento faul trestá jako faul loktem.
     
    27:32
    Flames začínají přesilovku vyhraným buly, vypadá to ale, že budou mít i v tomto případě problém udržet kotouč za modrou útočnou čarou.
     
    28:10
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se Flames dočkali branky v přesilovce a ještě před polovinou základní hrací doby vyrovnávají skóre na 1:1. Jednalo se o poměrně nenápadnou akci, kterou asi ani brankář Mike Smith nečekal, protože reagoval docela pozdě. Zpoza branky Coyotes dostal krásnou nahrávku na hokejku od spoluhráče MIKAEL BACKLUND, který pověsil kotouč nad rameno brankáře domácího výběru. Nutno dodat, že Backlund si o branku ve druhé části zápasu svou aktivitou hodně říkal, teď se zaslouženě dočkal. A jeho příspěvek z početní výhody se hostům samozřejmě náramně hodí. Máme tedy vyrovnáno. Asistence: Dougie Hamilton, Matthew Tkachuk.
    28:10 Mikael BACKLUND - 1:1
     
    29:09
    Vhazoval se po pravé ruce Smithe, ale jeho spoluhráči zvládli situaci na buly, takže mohl zůstat v klidu.
     
    29:32
    Puk je sražený někam mimo hrací plochu, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    30:00
    Cestu do útočného pásma hledal Martin Hanzal. Našel ji sice docela rychle, ale pak měl problémy s obránci soupeře, na které už nestačil.
     
    30:36
    Už jsme ve druhé polovině základní hrací doby, ve stejné chvíli po střele Vrbaty je puk někde mimo mantinely. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.
     
    30:43
    Máme tu první bitku zápasu, a to tedy pořádně ostrou. Do sebe se pustili domácí McGinn a hostující Engelland. Dá se očekávat, že toto je od hokejisty Flames odplata za faul loktem na Versteega. Jeví se to velmi pravděpodobně. Oba kohouti samozřejmě dostávají pětiminutové tresty.
     
    31:18
    Hra se ale na ledě docela uklidnila a nesledujeme další náznaky emocí. Naopak Duclair se dostával do šance a na poslední chvíli přišel o puk.
     
    31:41
    Zakázané uvolnění domácího celku, Coyotes si nerozuměli v rozehrávce.
     
    31:58
    Jeden z útočníků v bílém dresu nyní v nebezpečné možnosti před Smithem. Z otočky se snažil bez přípravy zakončit, ale domácí měli štěstí, že netrefil puk přesně.
     
    32:35
    Arizona se po delší době snaží trvaleji usadit v pásmu soupeře. Zatím se to ale Pouštním psů příliš nedaří.
     
    32:45
    Mike Smith nemusel přerušovat hru, ale raději tak učinil, protože tušil, že může přijít nějaké nebezpečí z dorážky. Asi se rozhodl správně.
     
    33:08
    Ani jedna strana od vyrovnávací branky nemá velké šance a spíše to vypadá, že nikdo nechce chybovat. O změnu se pokoušel Hanzal, ale zatím marně.
     
    33:36
    Hra přerušena ve středním pásmu, nejspíše pro ofsajd.
     
    33:48
    Brodie pálil okamžitě po vyhraném vhazování, avšak nemířil přesně, o několik centimetrů minul branku Smithe.
     
    34:11
    Ještě před koncem druhého dějství si zahrají početní výhodu Calgary Flames. Connor Murphy si nedal pozor a vyhodil puk bez doteku mantinelu mezi diváky. Takže je potrestán za zdržování hry a dává soupeři možnost dostat se zpátky do vedení.
     
    34:29
    Domácí začínají oslabení s klidem. Vyhazují puk pryč od branky a navíc je vzápětí přerušená hra.
     
    34:55
    Goligoski se postaral o další vyhození kotouče přes všechny čáry, takže Flames se musejí rychle vracet zpátky do třetiny Arizony.
     
    35:36
    Ještě stále Calgary v této početní výhodě nevypálilo na branku. Nebude trvat dlouho a vyloučený Murphy se vrátí na ledovou plochu.
     
    36:14
    Domácí jsou kompletní, obránce Schenn ještě jednou vyhodil puk pryč a Coyotes už zase mohou myslet na hru dopředu.
     
    36:37
    Prosadit se zkusil Radim Vrbata. Moc mu nechybělo, Brian Elliott měl s jeho pokusem problémy. Ale nakonec hostující brankář situaci zvládl.
     
    37:09
    Hosté se usadili v pásmu soupeře, ale zatím nemají moc prostoru na lepší střelu.
     
    37:39
    Oproti první třetině se situace obrátila. Nyní jsou daleko střelecky aktivnější Flames a naopak Arizona má problémy s tím, aby se vůbec dostala do útočného pásma.
     
    38:06
    Coyotes to zkusili ve třech přes střední pásmo, jenže ani v tomto případě neuspěli, v rozhodujícím momentě jim puk odskočil od hokejek.
     
    38:49
    Elliott má po delší časové odmlce práci. Nemusel teď přerušovat hru. Ale raději tak učinil, aby mohl uklidnit situaci kolem svého zařízení.
     
    39:06
    Běží poslední minuta první třetiny, Doan ještě bojoval v rohu o puk s Backlundem, ale úspěšnější byl hokejista Flames.
     
    39:23
    Mike Smith zásahem přerušuje hru, pak se ale za jeho brankou strhla strkanice a rozhodčí dělají co mohou, aby klidnili emoce. Uvidíme, jestli už tentokráte budou padat tresty.
     
    39:23
    Nakonec rozhodčí posílají za katr domácího kapitána Doana za vysokou hokejku, další trest dostane stejný hráč za hrubost. Hokejista Flames Michael Frolík potom inkasuje dvě minuty, také za hrubost. Bude z toho tedy přesilovka hostů.
     
    39:45
    Už jen poslední vteřiny této části, ale moc se toho nejspíš nestane.
     
    39:57
    Mike Smith ještě jednou v této části přerušuje hru, takže následuje buly po jeho levé ruce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Více už se toho v prostřední části nestane. Stejně jako v první třetině, i v té druhé padla jedna branka, pouze na opačné straně barikády. Máme tedy zatím vyrovnáno 1:1 a uvidíme, jestli se rozhodne ještě ve třetí třetině. Už se na ledě také přiostřilo a padaly pěsti, takže duel rozhodně má náboj.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Arizona Coyotes: 17

    Calgary Flames: 19
     
    Zajímavost

    Zatímco v první třetině Arizona útočně dominovala a vypálila hned patnáctkrát, ve druhé části poslala na Elliotta pouhé dvě střely! Naopak Flames se činili a byli mnohem aktivnější.
     
    Blíží začátek třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hodně povedený začátek třetiny pro Calgary Flames. Hosté ještě dohrávali zbytek přesilové hry, která začala v prostřední části. I jejich druhá trefa tedy padá ve chvíli, kdy měly Plameny o jednoho hráče na ledě více. Do šance se dostal z rychlé protiakce TROY BROUWER, jenž převzal slušnou přihrávku od Gaudreaua a propálil vše, včetně brankáře Mikea Smithe. Johnny Gaudreau potom byl ještě sražen a oslavy branky svého spoluhráče si neužil, protože dostal nepříjemný zásah někam do oblasti hlavy. Načež odjel do kabin. Flames nicméně otáčejí skóre a Arizonu čeká těžká práce. Asistence: Johnny Gaudreau, Kris Versteeg.
    40:20 Troy BROUWER - 1:2
     
    40:50
    Puk sražený mimo hrací plochu, vhazovat se bude před domácím zařízením.
     
    41:15
    Vrbata si hledal cestu do útočného pásma. Pak ale ztratil puk a domácí brankář musel pomoci spoluhráčům s rozehrávkou od klece.
     
    41:48
    Sam Bennett a jeho nebezpečná střela z pozice za levým kruhem. Mike Smith na ni ovšem moc dobře viděl, vyrazil ji před sebe.
     
    42:12
    Po opravdu hodně dlouhé době si Coyotes připisují střelu na branku, teprve první ve třetí třetině a čtvrtou za dvaadvacet minut hry. Je jasné, že Arizona musí hodně přidat, pokud chce body ze zápasu.
     
    42:44
    Coyotes se několik okamžiků drželi kolem zařízení Elliotta, ale nedokázali z toho střelecky profitovat.
     
    42:53
    Na druhé straně už ukázkový zákrok Smithe lapačkou. Gólman Airzony drží svůj celek nad vodou. Teď je na útoku domácích, aby mu tuto práci vrátili.
     
    43:15
    Jooris se snažil zaskočit Briana Elliotta střelou bez přípravy od modré čáry. Ale puk pouze prosvištěl kolem levé tyčky a vlastně vůbec neohrozil zařízení.
     
    43:37
    Zakázané uvolnění Calgary Flames.
     
    43:55
    Hamilton pouze vyhodil puk do středního pásma, a potom také za branku soupeře. Takže je z toho znovu icing a hosté musejí ke své brance.
     
    44:07
    Bude se vylučovat za podražení, kterého se dopustil Dougie Hamilton. Je tu tedy šance pro Arizonu, jak vyrovnat a znovu udělat ze zápasu drama. Může se jednat klidně o klíčový moment utkání.
     
    44:37
    Zatím ale toto oslabení Flames zvládají úplně v pohodě. Puk totiž vyhodili, navíc je vzápětí přerušená hra a následuje nové vhazování.
     
    44:48
    Oliver Ekman-Larsson měl na hokejce vyrovnávací branku, jenže v pozici na brankovišti už nedokázal dotečovat puk do sítě. Málem bylo zaděláno na radost domácího publika.
     
    45:24
    Už běží druhá minuta domácí přesilovky a Flames kromě jedné šance Coyotes nic nedovolují, situaci zvládají docela s přehledem.
     
    45:58
    Už jen poslední vteřiny z trestu Hamiltona a Kojoti mají problém se dostat přes útočnou modro čáru. Flames už tuto početní nevýhodu zvládnou.
     
    46:27
    Hra přerušena ve středním pásmu, následuje komerční přestávka. Ještě předtím zase strkanice u mantinelu, ale vylučovat se nejspíš nebude.
     
    46:28
    Tak nakonec přeci jen jeden trest přichází. Sean Monahan dostává dvě minuty za krosček a jeho celek čeká druhé oslabení za sebou. Takže další příležitost pro domácí barvy.
     
    46:36
    Radim Vrbata vyhodil puk na zadní mantinel a doufal, že se k němu dostane někdo z jeho spoluhráčů. To se stalo, ale zatím nepřichází střela.
     
    46:55
    Až nyní Radim Vrbata zakončuje z první z levé strany na kruhu. Avšak Brian Elliott připraven jeho střelu zastavit, následně zalehl puk a přerušil hru.
     
    47:06
    A ještě jednou český útočník. Je teď hlavním mužem na domácí přesilovce, dodává tak fanoškům Arizony naděje na vyrovnání výsledku.
     
    47:20
    Třetí střela v krátké době už se Vrbatovi tolik nepovedla. Obrana Calgary vyhazuje puk docela daleko od branky a má čas na to, aby na led poslala čerstvé síly.
     
    48:06
    Mikael Backlund se navíc dostal sám málem do šance ve vlastním oslabením. Na poslední chvíli mu ujel puk z hokejky a nedokázal zakončit, což bylo štěstí pro Arizonu.
     
    48:36
    Flames jsou v plném počtu a nadále se domácí v přesilovkách trápí.
     
    49:07
    Arizona právě vstřelila branku!
    Při Arizoně nyní stáli všichni svatí a domácí museli do branky dotlačit puk snad očima. Ale hala jásá a kotouč je opravdu v síti, Elliott nyní musí být hodně zklamaný. Nebyl si totiž úplně jistý svým zákrokem poté, co z dálky od pravého mantinelu poslal kotouč na branku RYAN WHITE. Nešlo o nějak parádní zakončení, avšak puk propadl brankáři Calgary Flames někde mezi betony. Trenéři Flames si ještě vyžádali video, zda se nejednalo o postavení mimo hru. Ale podle videa vše v pořádku a gól platí, pokračujeme tedy za vyrovnaného stavu 2:2. Asistence: Christian Dvorak.
    49:07 Ryan WHITE - 2:2
     
    49:38
    Arizona je najednou o dost aktivnější a je jasné, že následující chyba pravděpodobně rozhodne zápas. Oba týmy jsou si toho vědomy.
     
    50:08
    Brodie na druhé straně dělal hodně nepříjemností Smithovi, ale ten skvěle zachránil situaci a přerušil hru. Výkony domácí brankáře nyní budou pro jeho tým důležité.
     
    50:15
    Následuje krátká komerční pauza, za okamžik pokračujeme.
     
    50:24
    Už se znovu hraje a Brian Elliott pro jistotu přerušuje hru, aby zbytečně nechyboval a nelovil brzy další puk ze sítě.
     
    50:27
    Rozhodčí nebyl spokojen s průběhem vhazování, a tak nařizuje jeho opakování.
     
    50:32
    Puk znovu mimo hrací plochy, vhazovat by se mělo opět před klecí Calgary Flames.
     
    50:44
    Frolík si hledal po levém mantinelu cestu do útočného pásma, ale pak ztratil puk a musel se rychle vracet zpátky, aby vypomohl obráncům.
     
    51:06
    Duclair mohl klidně poslat Arizonu do vedení. Našel si na levém kruhu místo pro zakončení, Elliott si toho na poslední chvíli všiml a stačil zasáhnout.
     
    51:20
    Postavení mimo hru Arizony.
     
    51:32
    Další technický přestupek v podání domácího mužstva, v tomto případě se jedná o zakázané uvolnění a Calgary tedy má k dispozici útočné pásmo.
     
    51:48
    Počet střel na branku už se nám zase téměř vyrovnal, takže smírné není jen skóre, ale také pokusy na klece. Bude zajímavé sledovat, kdo tento mač ovládne.
     
    52:15
    Přichází trest pro někoho z řad Coyotes. A vypadá to, že se jedná opět o Shanea Doana. Ten je dnes na trestné lavici velmi často, teď dostává trest za faul loktem a velmi se podivuje. Rozhodčí je ale nekompromisní. Přesilovka pro Plameny.
     
    52:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Shane Doan se hodně zlobil za své vyloučení a teď bude jeho rozhořčení asi ještě větší, protože to trvalo jen deset vteřin a Calgary využívá další přesilovou hru. Právě díky početním výhodám jsou dnes hosté úspěšní. Tentokrát na sebe vzal zodpovědnost KRIS VERSTEEG, který druhým bodem v utkání vrací kanadskému celku vedení na hokejky. Mike Smith toho pravděpodobně moc dělat nemohl, šlo o krásnou kombinaci až do prázdné kelce, Smith ani nestihl na zakončení soupeře reagovat. Takže opět složitá situace pro Arizonu. Asistence: Sean Monahan, Troy Brouwer.
    52:25 Kris VERSTEEG - 2:3
     
    52:45
    Pro změnu se vylučuje na druhé straně. Rozhodčí tresty rozhodně nešetří. Sam Bennett dostává dvě minuty za krosček.
     
    53:00
    Arizona si zahraje dokonce přesilovku pět na tři! Bennetta za katrem totiž doplňuje Deryk Engelland, jenž dostává dvě minuty za vražení na hrazení, kterého se dopustil proti Hanzalovi.
     
    53:25
    Zatím sice domácí mají puk na hokejkách, ale čekají dlouho se střelou, což by je mohl mrzet.
     
    53:49
    A také už je to mrzí. Flames poprvé v tomto oslabení vyhazují puk pryč přes všechny čáry a mají prostor na to, aby vystřídali hráče.
     
    54:48
    Už více jak čtyřicet sekund hrají domácí v pěti proti třem, ale nedokázali zatím vypálit na branku. Pokusil se to změnit Radim Vrbata.
     
    54:50
    Flames jsou už ve čtyřech a za chvíli budou úplně kompletní.
     
    55:06
    Ještě měl šanci Rieder, ale Elliott vše zvládl a zkrotil puk na brankovišti. Calgary je kompletní, ubránilo se a znovu se potvrdilo, že Coyotes mají s přesilovkami veliký problém.
     
    55:18
    Po komerční přestávce se znovu hraje. Arizoně teď bude hodně rychle utíkat čas, už moc času domácí na vyrovnání nezbývá.
     
    55:35
    Mike Smith zasahuje a přerušuje hru. Je jasné, že teď už si gólman Kojotů nemůže dovolit udělat další chybu.
     
    55:58
    Flames samozřejmě nikam nespěchají. Jsou to oni, kdo čekají na to, co předvede jejich soupeř v závěru základní hrací doby.
     
    56:25
    Alex Goligoski nahodil puk o zadní mantinel, nakonec kotouč dojel jeden z jeho spoluhráčů. Ale už nebyl v pozici, ze které by mohl střílet.
     
    57:04
    Další nahození domácího týmu do útočné třetinu. Projít do útočného pásma s pukem na hokejce má ale Arizona problém, Calgary nyní velmi dobře brání.
     
    57:27
    Další zákrok pro Mikea Smithe, celkově sedmadvacátý v tomto zápase. Ale podobně hodně jich měl na druhé straně i Brian Elliott.
     
    57:39
    Hanzal s Vrbatou se pokoušeli získat možnost pro svůj tým. Jenže proti byla trojice bránících hokejistů v bílých dresech. Ti vystavěli zeď na modré čáře.
     
    58:05
    Calgary se osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění, hra se přesunuje před Briana Elliotta a Mike Smith už pokukuje po střídačce.
     
    58:18
    Zatím ještě domácí gólman zůstává mezi třemi tyčemi, ale je pouze otázkou času, kdy se vydá na střídačku a opustí brankoviště.
     
    58:35
    Mike Smith už odjíždí z branky a Arizona to zkouší se šesti muži v poli.
     
    59:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto o tom, kdo si z tohoto zápasu odnese body. Budou to hráči Calgary Flames. Coyotes totiž nevyšel risk při hře s prázdnou brankou, odkryté zařízení z docela solidní vzdálenosti dokázal trefit T. J. BRODIE. Toto už budou domácí hokejisté jen velmi těžko dohánět, času už jim zbývá opravdu málo. Asistence: Matthew Tkachuk.
    59:00 TJ BRODIE - 2:4
     
    59:39
    Hra přerušena, puk mimo mantinely. Mike Smith ještě zamířil na střídačku, Arizona zkouší co může, aby něco s výsledkem udělala.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, dva body za výhru v základní hrací době berou hokejisté Calgary Flames. Tento duel v Arizoně jednoznačně rozhodly přesilové hry. Zatímco kanadský mančaft se v početní výhodě prosadil dohromady třikrát, Coyotes měli problém se svými přesilovkami a trápili se během nich. A to nakonec určilo výsledek. Domácí si duel pokazili asi i ve druhé třetině, v rámci které vypálili pouze dvakrát na zařízení Briana Elliotta. I když se jim podařilo ve třetí periodě vyrovnat ztrátu, následně znovu inkasovali a nakonec padli výsledkem 2:4. Calgary se tedy může radovat, Coyotes smutní. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Střely na branku v zápase

    Arizona Coyotes: 26

    Calgary Flames: 28
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (ARI) (0 + 0, 7 střel na branku, čas na ledě 18:34)
    Martin Hanzal (ARI) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 21:19)
    Michael Frolík (CGY) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 15:09)
     
    Tři hvězdy utkání

    Brian Elliott (CGY) (24 zásahů)
    Christian Dvorak (ARI) (1 + 1)
    Mikael Backlund (CGY) (1 + 0) (06:04:54)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 6. Dvorak (Jooris), 50. White (Dvorak) – 29. Backlund (D. Hamilton, Tkachuk), 41. Brouwer (J. Gaudreau, Versteeg), 53. Versteeg (Monahan, Brouwer), 59. Brodie (Tkachuk)


    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Ekman-Larsson, C. Murphy, Goligoski, Stone, Chychrun, Schenn – Crouse, Hanzal, Vrbata – J. McGinn, Holland, Duclair – Rieder, Martinook, Doan – Jooris, Dvorak, White.
    Calgary Flames: Elliott (Ch. Johnson) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Jokipakka, Engelland – Tkachuk, Backlund, Frolík – J. Gaudreau, S. Bennett, Chiasson – Versteeg, Monahan, Brouwer – Ferland, Stajan, Bouma.

    Rozhodčí: L'Eouyer, Furlatt – Murray, Wheler
    bahis siteleri