Kunlun – Chabarovsk 0:1 (1:3 po s.n.) | N.Novgorod – Jaroslavl 1:3 (kon.) | Soči – Dynamo Moskva 5:3 (kon.)
Spartak Moskva – Viťaz 2:5 (kon.)
konec
Spartak Moskva
2:5 (0:3, 1:1, 1:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Sobota 24.12.2016, 15:00 • Lužniki Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:31:19)
     
    Důležitý souboj o play-off zvládl lépe Viťaz, který na Štědrý den dokázal v malém moskevském derby udolat venku Spartak. Ten hodně pokazil především první třetinu, která zřejmě nakonec rozhodla o osudu celého střetnutí. Zatímco domácí útočník Lukáš Radil nezaznamenal jediný kanadský bod a celkově nepředvedl vyloženě dobrý výkon, hostující forvard Roman Horák vstřelil dvě z pěti branek, na jednu z nich mu také nahrával bek Jakub Jeřábek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Ryan Stoa – 2 min. + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    58:07
    Šestou branku hostujícího celku mohl přidat Stěpanov! Ten se trošku záhadným způsobem natlačil až před Bespalova a zakončil, nicméně domácí gólman si s touhle situací dokázal poradit.
    57:42 Roman HORÁK - 2:5
     
    57:42
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí logicky zkusili power-play, nakonec však o pár chvil později inkasovali zřejmě rozhodující zásah tohoto utkání. Černov přihrál doleva na najíždějícího si ROMANA HORÁKA, který snadnou střelou do prázdné branky zaznamenal již svůj druhý gól tohoto utkání. Asistence: Arťom Černov.
     
    56:42
    K nevoli domácích fanoušků je přerušená hra pro spartacký ofsajd. Domácí v posledních třech minutách vyvinuli na bránícího protivníka slušný tlak, jenže nevytěžili z něho vůbec nic.
     
    55:35
    Radil se na pravém kruhu ocitl ve vyložené střelecké pozici na pravém kruhu! Tohle mohla být pořádná naděje pro Spartak. To by však musel domácí útočník přesně zacílit.
     
    53:49
    Sergijenko vypálil nebezpečně od modré čáry! A Säteri znovu nedokázal udržet puk ve své výstroji. K dorážce se u tyčky tlačil Gilroy , měl ovšem k puku dále, než by bylo potřeba.
     
    53:17
    Aaltonen se snažil dobruslit nahození od Kopejkina, tenhle moment ale nemohl zvládnout. Je z toho logické vhazování před brankářem Säterim po zakázaném uvolnění.
     
    51:41
    Hra je nyní přerušená, přes osm minut do konce. Spartak se samozřejmě snaží nějakým způsobem korigovat, nicméně Viťaz zatím drží těsný náskok. Především pak zásluhou jistého výkonu gólmana Säteriho.
     
    50:47
    Leščenko přihrál na pravou stranu do dobré pozice Bondarevovi, ten však trestuhodně nezakončoval, a přišel o vhodný moment. Nakonec musel v jízdě pouze objet Säteriho bránu.
     
    49:35
    Najednou není náskok Viťazu tak vysoký, jak se mohlo před pár okamžiky zdát. Spartak je navíc v posledních minutách aktivní. Hosty čeká ještě hodně krušná práce, to je zcela jasné.
    47:53 Sergej ŠMELJOV - 2:4
     
    47:53
    Spartak právě vstřelil branku!
    Že by se nám utkání ještě zdramatizovalo? Rozhodně od toho není daleko. Domácí podnikli nečekaný výpad dopředu a potrestali nedůraz soupeře ve středu pásma. Střelu Leščenka dokázal Säteri vyrazil pouze do strany, kam si najížděl SERGEJ ŠMELJOV, jenž uklízel puk do prázdné brány. Asistence: Vjačeslav Leščenko.
     
    47:25
    Jeřábek je nyní u puku v obranném pásmu. V pohodě se bude snažit rozehrát další akci. Spartaku už opravdu nezbývá mnoho času na tom, aby s tímhle výsledkem ještě něco udělal.
     
    46:10
    Viťaz i nadále drží v tomto jakémsi malém moskevském derby pohodlné vedení. Spartak sice několikrát ohrozil brankáře Säteriho, ten si však dokázal se všemi šancemi poradit ve třetím dějství.
     
    44:34
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Arťom Voronin – 5 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Stanislav Romanov – 5 min., hrubost).

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 31. Dyblenko (V. Berdnikov, Stapleton), 48. Šmeljov (Leščenko) – 10. Kopejkin (M. Aaltonen, Kempe), 16. Horák (M. Aaltonen, Jeřábek), 20. Pankov (Švec-Rogovoj), 36. Vyglazov (A. Černov), 58. Horák (A. Černov)


    Spartak Moskva: Svensson (21. Bespalov) – Gilroy, Provolněv, Dyblenko, Kalinin, Bondarev, Kirillov, Sergijenko – Radil, Stoa, Glazačev – Mirnov, V. Berdnikov, Stapleton – Leščenko, A. Voronin, Šmeljov – M. Potapov, Bobrov, Tolpeko.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Säteri (Saprykin) – A. Semjonov, Golovkov, Jeřábek, Katičev, Gimajev, S. Romanov, P. Lukin – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Kempe, M. Aaltonen, Kopejkin – A. Černov, Horák, Vyglazov – Al. Stěpanov, Švec-Rogovoj, Pankov – Abdullin.

    Rozhodčí: Bělov, Gofman – Kuprijanov, Pronskich
    bahis siteleri