Burnley – Sunderland 4:1 (kon.) | Chelsea – Stoke 4:2 (kon.) | Leicester – West Ham 1:0 (kon.)
Manchester Utd. – Middlesbrough 2:1 (kon.) | Southampton – West Brom 1:2 (kon.) | Swansea – Bournemouth 0:3 (kon.)
Liverpool – Manchester City 1:0 (kon.)
konec
Swansea City
0:3 (0:2)
AFC Bournemouth
Sobota 31.12.2016, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, někdy příště na počtenou! (18:00:23)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
     
    Je dobojováno, na poslední utkání roku 2016 budou v lepším vzpomínat fotbalisté Bournemouhtu, kteří si dnes z Liberty Stadium odvážejí plný bodový zisk za jasné vítězství 3:0! Sledovali jsme poměrně zajímavé utkání, jehož úvod se sice nesl ve vyrovnaném duchu, po první vstřelené brance, o kterou se v pětadvacáté minutě postaral Benik Afobe, ale The Cherries naprosto dominovali. Podruhé se hosté prosadili ještě před koncem prvního poločasu, v první minutě nastavení povedenou kombinační akci střelou do prázdné branky zakončil Ryan Fraser! I druhý poločas patřil Bournemouthu, který si vypracoval poměrně slušné množství šancí, ani jednu ale nedokázal proměnit. V závěru Howeova družina přestála drobný tlak ze strany soupeře, definitivní pojistku nad jejím dnešním vítězstvím v osmaosmdesáté minutě přidal střídající Joshua King.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Dnešní utkání už se opravdu pouze dohrává. The Cherries v naprostém poklidu kombinují na útočné polovině, Adam Smith pro ně ještě zvládl vybojovat rohový kop, žádný centr do šestnáctky se ale neočekává.
     
    90+3
    The Swans se snaží alespoň o zaznamenání čestného úspěchu, jejich přechod do útoku ale znovu postrádal přesnost a potřebný klid. Mladičký McBurnie klidně mohl sám vypálit, místo přímého ohrožení branky se ale rozhodl ještě přihrávat Sigurdssonovi, nepočínal si ale přesně.
     
    90+2
    Naughton to znovu vzal sám na sebe, na závěr své sóloakce ale byl dobře pokryt, proto se rozhodl sklepnout pro za sebou číhajícího Corka, jenž nacentroval na McBurnieho, toho ale k hlavičce nepustil pozorný Cook.
     
    90+1
    Hostující fotbalisté si už závěr utkání užívají, jejich příznivci jsou v tom s nimi. Naopak fanoušci Swansea už pomaloučku opouštějí svá místa, Liberty Stadium se tak před koncem zápasu začíná vyprazdňovat.
     
    90
    Dnešní utkání je rozhodnuto, není jej proto třeba nějak protahovat, hlavní sudí ale i tak nastavuje hned pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Andrew Surman, přichází Dan Gosling.
    88. Joshua King (BTH) - 0:3
     
    88
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Nyní můžeme definitivně prohlásit, že o vítězi dnešního utkání je rozhodnuto – Bournemouth totiž přidává třetí branku! Domácí všechny zbylé síly vrhli do útoku a v defenzivě nechali dokořán otevřené okno, načež Daniels do samostatného úniku vyslal JOSHUU KINGA, jenž se nemýlil a povedeným obstřelem překonal vybíhajícího Fabiańského!
     
    87
    Kyle Naughton je v posledních minutách asi nejaktivnějším mužem na hrací ploše. Tentokráte mu nenabíhal nikdo z kolegů, pravý bek Swansea se tedy rozhodl pro přímé ohrožení branky a vstříc Borucovi vyslal jedovatou pumelici, hostující gólman ale stačil balon vyboxovat.
     
    86
    Ne, domácím to tam dnes zřejmě nespadne. Nemohoucnost v ofenzivě je z jejich strany opravdu obrovská, Kyle Naughton měl teď dostatek času na centr do šestnáctky, ten mu ale absolutně nevešel, míč všechny přítomné o pořádný kus přelétl.
     
    85
    Sigurdsson se zbavil napadajícího Surmana a poté na zteč hodlal vyslat Barrowa, ten však zareagoval příliš pozdě a sprinterský souboj s Nathanem Akém už nedokázal zvrátit ve svůj prospěch.
     
    84
    Modou Barrow zabojoval a získal pro The Swans téměř ztracený balon, který posléze přenechal lépe postavenému Naughtonovi. Centr anglického obránce se snesl přesně do míst, kde si naskakoval McBurnie, domácí mladík jej ale netrefil čistě, Boruc byl bez práce.
     
    83
    Domácím fanouškům teď poněkud zatrnulo, Jack Cork se totiž nezorientoval ale vůbec ideálně a zpětnou hlavičkou do samostatného úniku málem vyslal Kinga, naštěstí pro domácí na poslední chvíli stačil zasáhnout Mawson.
     
    82
    Do konce utkání zbývá už jen deset minut, plus možná nějaké drobné nastavení, stále platí skóre 2:0 ve prospěch hostujícího celku. Dokáží se fotbalisté Swansea ještě vzchopit a závěr zápasu alespoň zdramatizovat?
     
    81
    Nathan Dyer si troufl na individuální průnik, po oklamání nestíhajícího Francise se dostal až do pokutového území, tam ale nešťastně podklouzl a místo k některému ze svých kolegů tak balon poslal do zámezí.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 25. Afobe, 45+1. Fraser (Stanislas), 88. J. King (Daniels)

    Karty:   2. Ki Song-jung (SWN), 34. Amat (SWN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, Mawson, Amat, Taylor – Britton (C) (67. Cork), Fer (38. Barrow), Ki Song-jung – Dyer, F. Llorente (58. McBurnie), G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Nordfeldt – F. Fernández, Rangel, Cork, Barrow, McBurnie, Bastón.

    AFC Bournemouth: Boruc – Francis (C), S. Cook, Aké, Daniels – Arter, Surman (89. Gosling) – Fraser (73. A. Smith), Wilshere, Stanislas (73. J. King) – Afobe.
    Náhradníci: Federici – Mings, A. Smith, Ibe, Gosling, J. King, C. Wilson.

    Rozhodčí: Kevin Friend – Simon Long, Derek Eaton

    Diváci: 20 316
    bahis siteleri