Washington – Toronto 6:5 (po pr.) | Carolina – New Jersey 1:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 3:1 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 1:4 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:6 (kon.) | Nashville – Montreal 1:2 (po pr.)
San Jose – Los Angeles 1:2 (po pr.)
po prodl.
Nashville Predators
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Montreal Canadiens
Středa 04.01.2017, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:30 Max PACIORETTY - 1:2
     
    64:30
    Montreal právě vstřelil branku!
    Samostatné nájezdy dnes neuvidíme, protože Montreal Canadiens vítězí ještě na konci nastavených pěti minut prodloužení. MAX PACIORETTY dnes pálil na branku jednu střelu za druhou, nakonec se opravdu dočkal sladké odměny. A to v ten nejlepší možný moment. Ve chvíli, kdy ubíhaly poslední vteřiny do konce, dokázal šikovný útočník Canadiens najít místečko mezi betony Pekky Rinneho. Nádhernou nahrávku mu připravil Alexander Radulov, toho je také třeba pochválit. Takže Montreal vítězí. Asistence: Alexander Radulov, Nathan Beaulieu.
     
    63:48
    Gallagher nevěřícně kroutí hlavou. Řítil se téměř sám na Rinneho, ale finský brankář také v tomto případě uspěl. Takže zápas pokračuje.
     
    61:45
    Výborná práce Rinneho, ten vyrazil puk na poslední chvíli, přestože na něj docela dobře viděl.
     
    56:02
    Před Rinnem je teď ale pořádná mela, jedna šance za druhou, puky létají kolem branky a finský brankář se má co ohánět. Montreal chce očividně rychle rozhodnout.
     
    49:45
    Přeci jen je tu ale ještě nebezpečí pro domácí. Jemelin nahazoval jednoduše puk od modré čáry, před brankou ho ale tečoval Tomáš Plekanec. Kdyby kotouč zasáhl o něco lépe, klidně mohl doskotačit až do sítě.
     
    47:13
    Přesilovou hru si nyní zahrají Montreal Canadiens. Vyloučen je na dvě minuty za držení Mattias Ekholm. Hosté tak mají možnost jít vůbec poprvé v tomto utkání do vedení.
    44:26 Shea WEBER - 1:1
     
    44:26
    Montreal právě vstřelil branku!
    Docela dlouho čekali hosté na první branku v zápase, pokud budeme počítat šance, které si za celou dobu vytvořili. Ale přeci jen se nakonec radují. Tuto příležitost už nedokázal pokrýt ani fantastický Pekka Rinne. Výborně vypracoval šanci pro hostující celek Alexander Radulov, jenž našel na pravém kruhu úplně volného SHEU WEBERA. Bývalý hráč Nashvillu tedy dává gól do sítě někdejšího zaměstnavatele a vyrovnává skóre na kostce. Povedená střela od obránce Webera. Asistence: Alexander Radulov, Torrey Mitchell.
     
    39:57
    Neuvěřitelné! V brankovišti Nashvillu se teď děly věci, chyběly jen centimetry a puk byl v síti, ale Rinne společně s obranou ještě dokázal zachránit situaci.
    39:07 Kevin FIALA - 1:0
     
    39:06
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se dočkáme úvodní branky zápasu ještě ve druhé třetině. Montreal Canadiens měli i v prostřední části více ze hry, vedení se však ujímají domácí barvy. KEVIN FIALA dnes od začátku ukazuje hlad po gólech, teď se mu tato chuť střílet branky vyplatila. Mladý útočník se protáhl s pukem až před Careyho Price a krásným bekhendovým zakončením poslal kotouč do sítě. Uvidíme, jak bude reagovat Montreal, toto je rozhodně smolný závěr dvacetiminutovky pro hosty. Naopak Nashivllu se povedlo vytěžit z minima maximum. Asistence: Ryan Ellis, Roman Josi.
     
    36:19
    Do vedení však mohl jít Nashville! Úplně sám se na branku řítil Arvidsson, jenže mu nevyšla klička do bekhendu, znovu skvělá práce Careyho Price.
     
    35:15
    Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Hostující Radulov dostává dvě minuty za podražení, domácí Järnkrok inkasuje trest za hákování.
     
    34:49
    Jen tak tak, ale Pekka Rinne znovu udržel kotouč před brankovou čarou. Otočku kolem klece provedl jeden z útočníků hostů, ale Fin nechal přilepený beton u tečky a zabránil problémům.
     
    34:05
    Brankáři jsou dnes opravdu ve formě. Když nelikviduje střelce Price, tak zase Rinne na druhé straně. Teď se domácí gólman skvěle stačil přesunout k pravé tyči.
     
    30:08
    Přesilovku si nyní naopak zahraje Montreal, hosté se tedy mohou pokusit v polovině základní hrací doby otevřít skóre. Za katr je na dvě minuty rozhodčím odeslán Petter Granberg, ten držel McCarrona.
     
    29:40
    Třetí formace Montrealu dnes na ledě opravdu doslova létá. Další šance pro českého útočníka Tomáš Plekance, který spolu se spoluhráči z lajny přehrával celou pětici ve žlutém. Rinne měl zase co dělat, nakonec domácí řeší problém vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    25:22
    Ani dvě dorážky na Price nestačily, ale Ribeiro a Wilson teď zvedli publikum ze sedaček, zatím největší šance domácího výběru v tomto zápase vůbec.
     
    23:28
    Máme tu vyloučení ze strany Montreal Canadiens, takže se nabízí přesilovka pro Predators. Dvě minuty za sekání dostává od hlavního rozhodčího Paul Byron. Takže teď zase bude muset dávat větší pozor Carey Price.
     
    19:25
    Ještě se bude ale vylučovat z řad Predators. Přesilovou hru si zahrají Canadiens, protože Colin Wilson hákoval soka a bude muset za tento prohřešek pykat. Takže možnost pro hostující partu otevřít skóre.
     
    19:03
    Hraje se poslední minuta první třetiny, na kotouči po delší době domácí, ale ne dlouho, hned se totiž sám na Rinneho řídil Pacioretyy.
     
    17:48
    Montreal přečíslil soupeře tři na jednoho a znovu u toho byla třetí hostující formace. Lehkonen zkoušel hledat Plekance, nicméně zakončení jim vůbec nevyšlo.
     
    13:02
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Přesilovou hru si zahraje Nashville, protože dvě minuty za vysokou hůl inkasuje hostující hokejista Jeff Petry. Tak uvidíme, co domácí mužstvo v početní výhodě vymyslí.
     
    11:24
    Výborný zákrok Rinneho poté, co hostující obránce napřáhl na modré čáře a vypálil. Pak byli ještě útočníci Canadiens připraveni na dorážku, ale Fin ve službách Nashvillu to zvládl.
     
    06:58
    Publikum nadšeně tleská svému bývalému obránci Weberovi, který měl nyní na kostce připravenou prezentaci. Parádní gesto od domácích fanoušků.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 40. Fiala (Ellis, Josi) – 45. S. Weber (Radulov, T. Mitchell), 65. Pacioretty (Radulov, Beaulieu)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Ekholm, Irwin, Y. Weber, Granberg – Forsberg, Johansen, Arvidsson – C. Wilson, Fisher, Neal – Fiala, Ribeiro, C. Smith – Sissons, Järnkrok, Watson.
    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Jemelin, S. Weber, Beaulieu, Petry, Barberio, Johnston – Pacioretty, Danault, Gallagher – Byron, T. Mitchell, Radulov – Lehkonen, Plekanec, Flynn – Farnham, McCarron, Carr.

    Rozhodčí: Morton, Rehman – Pancich, Miller

    Diváci: 17 113
    bahis siteleri