Novokuzněck – Dynamo Moskva 0:3 (kon.) | Novosibirsk – Viťaz 3:2 (kon.) | Omsk – Jaroslavl 3:2 (kon.)
Toljatti – Ufa 4:2 (kon.) | Minsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Jokerit – Čerepovec 1:4 (kon.)
Kazaň – Magnitogorsk 0:2 (kon.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 1:0 (kon.) | Riga – Petrohrad 1:6 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:6 (0:0, 0:4, 1:2)
SKA Petrohrad
Sobota 07.01.2017, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě v rámci dnešního programu představí celky Dinama Riga a SKA Petrohrad.

    Domácí Dinamo Riga na tom letos vážně není dobře a promítá se to i do tabulky Západní konference – v ní se lotyšský celek krčí na posledním místě se ziskem 42 bodů za 46 zápasů ztrácí na předposlední Čerepovec 11 bodů! Ani skóre 88:122 pak není moc lichotivé, když má Riga nejhorší ofenzivu v celé konferenci. Momentální forma je ale naproti tomu poměrně dobrá – Dinamo získalo z posledních pěti duelů osm bodů, což je vizitka spíše týmu ze středu tabulky. Nejprve Riga deklasovala venku Novokuzněck 0:6, poté prohrála na ledě Jokeritu 3:0, následně na ledě toho samého týmu vyhrála 2:3 po prodloužení, doma porazila Čerepovec 5:2 a tuto sérii zakončila prohrou na domácím ledě s CSKA Moskva 0:2.

    Hostující SKA Petrohrad dlouho platil za suveréna Západní konference, ale v posledních týdnech šla jeho forma hodně rapidně dolů a tak momentálně drží druhé místo za moskevským CSKA. Přesto je zisk 104 bodů za 45 zápasů výtečným počinem a skóre 185:78 značí, že SKA má stále nejlepší ofenzivu i defenzivu napříč konferencí. Jak ale bylo zmíněno, momentální forma je vyloženě tragická – za posledních pět zápasu to stačilo pouze na čtyři body a poslední čtyři duely navíc SKA všechny prohrálo. Nejprve sice Petrohrad vyhrál v Nižněkamsku vysoko 0:4, poté ale padl na ledě Kazaně 4:3 po nájezdech a tím se z týmu vytratila pohoda. Výsledkem byly prohry 1:2 doma s Jaroslavlí, 5:4 v Minsku a 3:2 na ledě Jokeritu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – Balinškis, Galvinš, Leščovs, K. Redlihs (A), Jerofejevs, J. Redlihs – Indrašis, Bičevskis, Darzinš – Meija (C), Tim Sestito (A), Skvorcovs – M. Redlihs, Lipsbergs, Pavlovs – E. Kulda, Golovkovs, Toluzakov – Jelisejevs, Saulietis.

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Chafizullin, A. Bělov, Čudinov, J. Jakovlev, Hersley, Zubarev – Barabanov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – S. Plotnikov, Koskiranta, Širokov – Prochorkin, Tichonov, Ketov.

    Rozhodčí: Sojn, Ščeňov – Sazonov, Michel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Aktivněji začali hosté, kteří se díky Kovalčukovi dostali poměrně rychle dopředu, celá akce ale skončila za Sedláčkovou brankou, kde přesila domácích puk vybojovala.
     
    01:51
    Zatím sledujeme poměrně opatrný hokej, domácí už od samého začátku hlavně brání a tak pro ně bylo nahození Redlihse, které musel schovat do lapačky Šesťorkin, vysvobozením.
     
    02:43
    Ani Petrohrad na straně druhé ale nebyl o mnoho úspěšnější, protože se k zakončení sice dostal Dacjuk, ovšem kapitán SKA trefil pouze blokujícího Jerofejevse do brusle.
     
    03:21
    A proti křídleníkovi čtvrté formace Ketovovi, který se rozhodl objet bránu, se musel mít na pozoru Sedláček, ovšem počkal si u tyčky a tam puk betonem udržel.
     
    04:29
    Po chybné rozehrávce Chafizulina se dostal k puku Meija, kapitán Dinama ovšem pouze nahazoval puk před branku, s čímž si obrana hostů poradila.
     
    05:06
    A v poměrně rychlém sledu musel znovu na led na straně druhé Jakub Sedláček, ten ale byl na zemi proti nahození Čudinova včas a jistým zákrokem nepustil do dorážky Dadonova.
     
    05:17
    Je tu první vyloučení v dnešním zápase, Vitalijs Pavlovs se provinil před vlastní brankou nedovoleným bráněním a poslal domácí výběr do čtyřech.
     
    06:06
    Tlak Petrohradu vrcholil a Dacjuk posílal puk před branku na Barabanova, tomu ale sudí zrovna v ten moment odpískal postavení v brankovišti a vykázal hosty do středního pásma.
     
    07:02
    Zatím to ale domácí celek zvládá parádně, protože SKA nepustil do jediné pořádné šance, takže to vypadá, že první přesilovku ustojí bez újmy.
     
    07:49
    Tak toto byla vyložená šance Rigy, když se dostal i s pukem před branku Mikelis Redlihs, ovšem jeho tvrdou ránu z výtečné pozice dokázal zastavit Šesťorkin!
     
    08:01
    Další vyloučeným mužem je Edgars Kulda, který musel hasit dobrou šanci Petrohradu těsně před brankou a jde si sednout za hákování.
     
    09:28
    Zatím se ale SKA v tomto zápase přesilovky vůbec nedaří a sledujeme tak poměrně klidný průběh i této početní výhody, Riga se velice dobře brání.
     
    10:19
    A domácí Dinamo už opět hraje v plném počtu hráčů, což znamená, že ani tato přesilovka nebyla využita – a Riga už se prostřednictvím Pavlovse snaží tlačit dopředu.
     
    11:21
    Hodně aktivní teď v útočné třetině byl Plotnikov, ovšem hostující útočník se ke střele vinou dobrého zákroku Leščovse nedostal.
     
    12:15
    Výtečný zákrok teď zapsal Jakub Sedláček, který proti důrazné ráně Šipačov máchl bleskově lapačkou a dokázal ji tak schovat, čímž hru přerušil!
     
    13:19
    Zatím se stále hosté nemohou dostat do vyložené převahy a Riga předvádí velice sympatický výkon, díky kterému se sama dostává k více střelám, než by se bylo čekalo.
     
    14:32
    SKA se momentálně snaží hru spíše uklidnit a konečně dostat pod kontrolu – Riga ale poctivě brání a vykrývá volné prostory, takže přechod přes střední pásmo se stává skoro nemožným.
     
    15:39
    Hra trochu upadla a ztratila tempo, oba celky si sice vyměňují puky a střídavě míří dopředu, ale akce postrádají přesnost a brankáři už delší dobu nemuseli předvádět těžší zákrok.
     
    16:34
    Dinamo se už vyloženě zatáhlo a pouze vyhazuje puky do středního pásma, vypadá to, že závěr třetiny se ponese ve znamení tlaku SKA.
     
    17:31
    Riga už rezignovala na útočení a před Šesťorkina se už hodně dlouho nepodívala, ovšem šance nepřicházejí ani na druhé straně kluziště.
     
    18:45
    SKA je v útoku podivně bezzubé, má to ale asi těžké, protože Riga brání v pěti lidech a nedává hostům žádný prostor.
     
    19:22
    A v poslední minutě je tu třetí vyloučení proti domácím, na trestnou lavici musí Miks Indrašis, který se provinil podražením ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Na samém konci třetiny ještě dobrou šanci po chybě Kovalčuka měl Darzinš, ovšem puk mu sjel po holi a trefil pouze Šesťorkina – načež zazněla siréna a nastává tak první pauza.

    V první třetině jsme sledovali překvapivě poměrně vyrovnanou podívanou, domácí hrají důstojný zápas a SKA nic nedarují zadarmo. Riga měla několik dobrých šancí, ale většinou je nedotáhla do konce – to samé se ale dá říci i o petrohradském favoritovi a tak jsme na gól zatím čekali marně.
    Pavel Dacjuk - kapitán SKA Petrohrad

    Pavel Dacjuk @hcska ???????????? #madeofhockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    SKA ještě dohrává přesilovou hru z předešlé periody a dostalo se k dobré šanci, ovšem Šipačovovu bombu k tyči na poslední chvíli betonem vykopl báječný Sedláček!
     
    21:26
    Už v plném počtu se Riga bránila dalšímu náporu Petrohradu, ke střele od modré se dostal Bělov, jeho pokus ale zastavil pozornou lapačkou Sedláček.
     
    22:03
    A znovu v akci český legionář – ten šel hodně rychle na zem proti pokusu Dadonova a dokázal do schovat mezi betony.
     
    23:18
    Do akce se v této třetině vlastně poprvé pořádně dostal i lotyšský celek, ten se pokusil o ohrožení branky Šesťorkina, ovšem střela Toluzakova pouze zaduněla o zadní mantinel.
     
    24:25
    A už se opět hraje na druhé straně, tam se k zakončení celé akce dostal Barabanov, ovšem jeho pokus byl zablokován pozorným Leščovsem.
     
    25:19
    První branku zápasu se snažil vstřelit Pavel Dackuj, bývalý forvard Detroitu si ale opět vylámal zuby na Sedláčkovi, který puk zastavil.
     
    25:19
    Ale po tomto přerušení se bude znovu vylučovat – na trestnou míří Tim Sestito, který se dopustil držení hole.
     
    26:18
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak nakonec je tu první branka zápasu a branka Sedláčka je odčarována! Po pohledné kombinaci v útočné třetině se dostal na modré čáře k puku obránce VJAČESLAV VOJNOV, který nic složitého nevymýšlel a tvrdým projektilem na branku Rigy dokázal i díky clonícímu Barabanovi propálit domácí gólmana dnes poprvé! Asistence: Sergej Širokov a Ilja Kovalčuk.
    26:18 Vjačeslav VOJNOV - 0:1
     
    27:45
    Je tu také první vyloučení proti SKA, na trestnou lavici míči Andrej Zubarev, který se provinil celkem jasně viditelným podražením-
     
    28:34
    Riga se ihned dostala do velké tlaku, ke střele z úhlu se protlačil Meija, ovšem jeho pokus byl zblokován jedním z obráncům za branku.
     
    29:27
    Druhá část přesilovky už tak dobrá není, Dinamo se nemůže vůbec dostat do pásma a sledujeme spíše zoufalou snahu o nějaký přechod středního pásma.
     
    30:15
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak po skončení přesilovky Rigy je tu další gól do její branky a šlo o hodně smolnou záležitost! Ke střele od modré čáry se dostal Tichonov, jeho rána sice mířila vedle, ale od zadního mantinelu se puk odrazil přesně na hůl najíždějícího JEVGENIJE KETOVA, jenž využil mírně dezorientovaného Sedláčka a jednoduchou dorážkou ho poslal za jeho záda! Asistence: Viktor Tichonov a Patrik Hersley.
    30:15 Jevgenij KETOV - 0:2
     
    31:31
    Riga se vůbec nemůže od první inkasované branky dostat do zápasu a Šesťorkin tak nemá v podstatě žádnou práci, protože se hraje převážně ve třetině Dinama.
     
    32:39
    I nadále s pukem hrají hlavně hosté, ke střele se dostal od modré čáry Chafizulin, jeho ránu ale v samém zárodku zablokovala obrana.
     
    33:45
    Šesťorkin musel po delší době zasahovat, ale pouze proti nedůraznému nahození z hole Galvinše, které dokázal vyrazit za branku ke svým spoluhráčům.
     
    35:19
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Vypadá to tak, že je asi hotovo, protože třetím gólem v této třetině si Petrohrad vybojoval už hodně solidní náskok. MAXIM ČUDINOV se až moc jednoduše dokázal dostat skrz obranu Rigy, která nebyl dost důrazná a dovolila tak obránci Petrohradu přesné zakončení mimo dosah Sedláčka! Asistence: Vadim Šipačov.
    35:19 Maxim ČUDINOV - 0:3
     
    36:34
    Riga je úplně bezmocná proti tomuto vývoji zápasu cokoliv udělat a sledujeme tak poměrně jasnou záležitost, kde už se ani hosté tolik neženou dopředu.
     
    37:39
    K hodně odvážné akci se dostal Tichonov, který se proháčkoval až skoro k brance, ovšem na poslední chvíli mu odpálil kotouč vracející se Meija.
     
    38:28
    Teď se SKA provinilo ofsajdem a hra je tak po delší době přerušena – Riga se už pěkně dlouhou dobu nedostala k vůbec žádnému zakončení.
     
    38:49
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Toto už opravdu zavání pořádným debaklem, se kterým budou domácí už jen těžko něco dělat! Školáckou chybu udělal ve vlastním pásmu Galvinš, kterému se puk odrazil od výstroje přímo na hůl Dadonova, jenž ho posunul volnému VADIMU ŠIPAČOVOVI a ten neměl sebemenší problém s tím puk uklidit do branky za Sedláčkova záda. Asistence: Jevgenij Dadonov a Nikita Gusev.
    38:49 Vadim ŠIPAČOV - 0:4
     
    39:48
    Třetině už se pouze dohrává a domácí celek v ní už asi nemá šanci ani na nějaké čestný úspěch.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhou třetinu máme za sebou a jestliže jsem po první psal, že k vidění byl vyrovnaný hokej, tady to už neplatilo – SKA se výrazně zvedlo a Riga naopak úplně odpadla, výsledkem čehož byly čtyři branky v síti domácích. Nejprve skóre otevřel tvrdou ránou od modré Vojnov, poté přidal druhou branku dorážkou zblízka Ketov, následovala gólová sólo-akce Čudinova a dosavadní účet uzavřel v závěru třetiny pohotovou střelou Šipačov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Riga zatím drží v této třetině puk více, ovšem děje se tak převážně ve vlastní obranné třetině, takže žádné nebezpečí nehrozí.
     
    41:42
    Zatím sledujeme velice pomalý hokej bez tempa, oba celky už vlastně o nic nehrají a je tak pochopitelné, že motivace se hledá poměrně složitě – první zásah třetiny pak zapsal Sedláček, který sebral střelu Hersleyho.
     
    43:24
    V tomto utkání už se vlastně mnoho neděje, oba celky si úspěšně vyměňují puk a pohybují se převážně ve středním pásmu, na nějakou pořádnou střelu tak v této načaté dvacetiminutovce stále čekáme.
     
    44:28
    No tak teď si Sedláček doslova smlsl na Dacjukovi! Ten dostal puk skoro před prázdnou branku, ovšem český gólman se roztáhl na čáře a puk dokázal koncem betonu vytěsnit mimo!
     
    45:15
    Je tu další vyloučení proti domácím – tentokrát postihlo Jekabse Redlihse, který bude pykat za nedovolené bránění.
     
    46:11
    Zatím sledujeme spíše takový tlak platonického rázu, SKA sice drží puk v útočné třetině, zatím si ho ale jenom nahrává a střely tak vůbec nepřichází.
     
    47:08
    Sedláček je asi mužem zápasu pro domácí, což je u brankáře trochu zvláštní, když dostal čtyři branky – teď znovu zasáhl, do lapačky schoval ránu od modré v podání Chafizulina.
     
    47:54
    Krásná práce Jakuba Sedláčka, který si vysloužil zasloužené ovace! Po ťukesu v útočné třetině se dostal ke střele Dadonov, Sedláček se ale velice rychle přesunul a dokázal jeho střelu zastavil lapačkou!
     
    48:10
    Uvidíme další přesilovku, tentokrát se domácí budou pokoušet korigovat stav – Viktor Tichonov se provinil hákováním v obranném pásmu svého SKA.
     
    49:15
    Zatím se ale domácím ta přesilovka moc nedaří, teď sice musel na led Šesťorkin, ovšem moc těžké to neměl, protože na střelu Redlihse měl zcela volný výhled.
     
    50:12
    A SKA už je bez úhony v plném počtu, tato přesilovka se domácím vůbec nepovedla a nedostali se během ní do žádné pořádné šance na snížení.
     
    50:35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak je to definitivní, domácím SKA udělilo potupnou pětku – do třetiny zavezl puk Prochorkin, který se s ním dostal až za branku, odkud ho přesně poslal před branku na hůl JEVGENIJE KETOVA, jenž ho dokázal uklidit k bližší tyčce! Prochorkina pak za bránou ale surově dojel Sestito a bude se ještě udělovat nějaký trest. Asistence: Nikolaj Prochorkin a Jegor Jakovlev.
    50:35 Jevgenij KETOV - 0:5
     
    50:35
    Jak už jsem zmiňoval, za zákeřný zákrok se bude i vylučovat – Sestito si jde sednout k mému podivu pouze na dvě minuty za hrubost, stejný trest dostal i Tichonov, který svého spoluhráče bránil.
     
    51:49
    No a domácí jdou do třech, protože za brankou zcela zbytečně podrazil svého protihráče Indrašis a také si odsedí dvě minuty.
     
    52:55
    Zatím se Petrohrad v této početní výhodě nikam nežene a spíše drží puk daleko od své branky – sledujeme tak poměrně nevýraznou poslední třetinu.
     
    54:13
    Do tutové šance se dostal Prochorkin, který si najel před branku Jakuba Sedláčka, jeho pokus ale dokázal český gólman na poslední chvíli vytěsnit vyrážečkou!
     
    54:32
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak a je tu alespoň čestný úspěch pro domácí celek! Po souboji za brankou se puk po ose Kulda-Golovkovs dostal až na hůl NIKOLAJSE JELISEJEVSE, jenž si najel z druhé vlny mezi kruhy a tvrdou ránou přesně vymetl šibenici Šesťorkinovy branky! Asistence: Georgs Golovkovs a Edgars Kulda.
    54:32 Nikolajs JELISEJEVS - 1:5
     
    55:34
    Na druhé straně už opět měl plné ruce práce Sedláček, který střelu Koskiranty ale kryl. Zápas se po hlušší pasáži opět dostal do solidního tempa.
     
    56:28
    Na zem znovu musel český gólman, který je i za tak jasného stavu v permanenci, i teď si ale poměrně jistě věděl rady, když zastavil střelu Barabanova a hru přerušil.
     
    57:15
    Duel už se pomalu ale jistě chýlí ke konci a domácí celek už nemá ani teoretickou šanci na úspěch, nebýt ale tragické prostřední třetiny, možná tomu mohlo být jinak.
     
    58:25
    Zápas už se pouze dohrává, puk drží za brankou soupeře hráči Petrohradu, ovšem do žádné šance se nesnaží dostat, pouze šetří čas.
     
    59:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak ani minutu před koncem je tu ještě asi poslední zásah do sítě zoufalého Sedláčka. Celou akci VIKTOR TICHONOV začal, po zakončení Prochorkina, jenž zastavil Sedláček, se také dostal k dorážce a jelikož byl v bezprostřední blízkosti, puk pohodlně dostal do sítě. Asistence: Nikolaj Prochorkin a Jevgenij Ketov.
    59:09 Viktor TICHONOV - 1:6
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy za námi a domácí v něm podle očekávání poměrně jasně prohráli – poslední třetina pak byla už pouze formalitou, protože SKA do ní vstupovalo s již čtyřbrankovým náskokem. Ten ještě dokázal navýšit Ketov, který se prosadil na bližší tyčce, poté sice čestný zásah zaznamenal Jelisejevs, ovšem poslední slovo měl stejně Petrohrad – Tichonov se zorientoval před brankou nejrychleji a překonal Sedláčka pošesté. Riga tak neměla sebemenší šanci na nějaký závěrečný tlak, který by už stejně tak jako tak asi ničemu nepomohl.

    Ode mě je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý zbytek mrazivého víkendu. (18:18:10)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 55. Jelisejevs (Golovkovs, E. Kulda) – 27. Vojnov (Širokov, Kovalčuk), 31. Ketov (Tichonov, Hersley), 36. Čudinov (Šipačov), 39. Šipačov (Dadonov, N. Gusev), 51. Ketov (Prochorkin, J. Jakovlev), 60. Tichonov (Prochorkin, Ketov)


    Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – Balinškis, Galvinš, Leščovs, K. Redlihs (A), Jerofejevs, J. Redlihs – Indrašis, Bičevskis, Darzinš – Meija (C), Tim Sestito (A), Skvorcovs – M. Redlihs, Lipsbergs, Pavlovs – E. Kulda, Golovkovs, Toluzakov – Jelisejevs, Saulietis.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Chafizullin, A. Bělov, Čudinov, J. Jakovlev, Hersley, Zubarev – Barabanov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – S. Plotnikov, Koskiranta, Širokov – Prochorkin, Tichonov, Ketov.

    Rozhodčí: Sojn, Ščeňov – Sazonov, Michel
    bahis siteleri