Chabarovsk – Vladivostok 0:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 4:2 (kon.)
Čeljabinsk – Kunlun 1:3 (kon.) | Čerepovec – Záhřeb 0:3 (kon.) | Nižněkamsk – HC Slovan 2:3 (kon.)
N.Novgorod – Jaroslavl 1:3 (kon.) | Minsk – Riga 1:3 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 3:5 (kon.)
Soči – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Čtvrtek 19.01.2017, 17:00 • Neftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hostující celek tak po opravdu lítém boji své vedení nakonec uhájil a po defenzivně vedené třetí třetině bere všechny body. Slovan se poslední dvacetiminutovkou opravdu probránil a domácí Neftěchimik měl šancí na srovnání více než dost, ovšem jedinou využil Polygalov po pěkném průniku a dokázal tak jen snížit. I závěrečným tlakem bratislavský celek prošel bez úhony a tak může slavit zisk dalších tří bodů.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (19:22:09)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Hosté stále drží své vedení a Nižněkamsk se nemůže dostat do většího tlaku, stále bojuje vůbec o to, aby udržel pásmo a Brust tak nemá větší práci.
     
    59:01
    Z vlastního pásma to po zisku puku zkusil na už prázdnou branku Plastino, jeho pokus ale minul opuštěnou klec asi o půlmetr a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    58:28
    A už jsou to opět domácí, kdo se tlačí dopředu, hodně nebezpečný puk teď propadl až na Brusta a následně Slovan pouze vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    57:38
    Slovan sice držel pásmo, ale opět vůbec nic nevymyslel – Švarný a Plastino si jenom nahrávali na modré čáře, ke střele nedošlo a početní výhoda co nevidět skončí.
     
    56:43
    Slovan se v této přesilové hře snaží spíše o udržení výsledku, než o cokoliv jiného, a tak vůbec nesledujeme nějakou útočnou snahu, spíše držení puku a co největší natahování času.
     
    55:50
    Je to tak, Kamil Fazylzjanov v tom nájezdu do Brusta celkem bezohledně vjel a i po protestech gólmana Slovanu je domácí útočník za tento čin vyloučen!
     
    55:43
    Do velké šance se před Brusta natlačil Fazylzjanov, který byl sice obtěžován, ale dokázal ještě zakončit – kanadský gólman ale skvěle zasáhl. Vypadá to ale, že se bude vylučovat proti domácím!
     
    54:37
    Teď se ale Slovanu podařilo hru trochu zklidnit a na nějaké čas se dostal i do útočného pásma, kde Cheechoo pár vteřin podržel puk a navíc donutil Karejeva k tomu, aby hru svým zákrokem přerušil.
     
    53:41
    Puk teď ve vlastním pásmu zalehl padající Bryncev a hosté se hodně rozčilují, sudí ale ukazují, že se protestům navzdory bude hrát bez vyloučení dál.
     
    52:46
    I nadále daleko více s pukem hraje domácí Nižněkamsk, který se snaží za každou cenu docpat do branky vyrovnávací trefu a hosté jsou pod velkým tlakem.
     
    51:39
    No, opět z branky poměrně odvážně vyjel Brust, kterému to asi nestačilo a jeho obránci museli opět blokovat, tentokrát puk odpálil včas pryč Švarný.
    50:00 Igor POLYGALOV - 2:3
     
    50:00
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak toto je komplikace pro hosty, kteří už mají náskok jen jedné branky. Ve středním pásmu se k puku dostal IGOR POLYGALOV, jenž se až moc lehce dostal přes několik protihráčů do útočného pásma, tam se s ničím nemazal a propálil jednoduchou střelou Brusta – ten toho přes své spoluhráče, kteří Polygalova blokovali, nemohl moc vidět. Asistence: Ivan Lekomcev a Andrej Karejev.
     
    49:36
    A teď Brust raději sebral nahození od modré čáry v podání Lekomceva – tím přerušil hru a do konce oslabení jeho týmu zbývá už jen několik vteřin.
     
    48:51
    Zatím se ale domácím opět tato přesilová hra moc nedaří, protože se nemohou dostat do útočné třetiny – Slovan je nutné pochválit za vzornou obranu modré čáry.
     
    48:02
    A domácím teď pomohl sám Slovan – ten si totiž zahraje další oslabení, protože ve středním pásmu svého soupeře hákoval střelec třetího gólu hostů Pavol Skalický.
     
    47:09
    Do rychlého kontru se před Karejeva snažil hnát Taffe, ovšem jeho střela nebyla ve výsledku díky malému důrazu vůbec nebezpečná.
     
    45:48
    Slovanu se ale daří hru trochu uklidnit a díky tomu i otupit tlak celku z Nižněkamsku, který už opravdu začíná trochu uvadat.
     
    44:52
    I nadále platí, že se hostující bratislavský celek vůbec nedostává do pořádných akcí a jeho útočné výlety jsou krátké, ani teď neměl Karejev žádnou práci a hra se rychle obrací.
     
    43:49
    Domácí celek je zatím výrazně lepší a Slovan se dostal tak moc do úzkých, že Skalický musel puk odpálit až na zakázané uvolnění a unavená pětka hostů tak musí zůstat na ledě.
    42:29 Brustovi se odvážnost málem vymstila.
     
    42:29
    Tak teď může Brust děkovat nebesům, protože domácí nepotrestali jeho minelu! Kanadský gólman, jak je jeho zvykem, vyjel daleko z branky za pukem, ten ale za svojí klecí minul a ta tak zůstala prázdná! Na poslední chvíli ale střelu zablokoval Statosta a svého gólmana zachránil!
     
    41:48
    Zatím se sice Neftěchimik drží u puku, ale k brance to nevede – nebezpečně sice pálil z druhé vlny si najíždějící Kinrade, branku ale minul!
     
    40:42
    Do třetí třetiny zatím vstoupili o něco lépe domácí, kteří se usadili v útočném pásmu a snaží se ohrozit Brusta, ten ale zatím zasahovat nemusel a Slovan tak zatím odolává.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou i druhou dvacetiminutovku a po té to vypadá daleko lépe pro hostujíc Slovan – stav i celý zápas byl dlouho velice vyrovnaný, chvílemi měl navrch dokonce domácí Neftěchimik, ovšem vše se zlomilo na samém konci třetiny. To Slovan během necelé minuty a půl zasadil dva údery – nejprve tvrdou střelou poslal slovenský celek do vedení Plastino, aby následně po individuální akci dostal puk do branky i Skalický a stanovil tak průběžný stav 1:3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Třetina už se dohrává v obranném pásmu domácího celku, který je jako opařený a vůbec neví, jak na tuto situaci reagovat – na koni jsou teď hráči slovenského týmu.
    38:17 Pavol SKALICKÝ - 1:3
     
    38:17
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak toto je dost možná klíčová pasáž pro běh celého zápasu! Je s podivem, jak jednoduše PAVOL SKALICKÝ projel celým pásmem, ale povedlo se mu to – na konci celé individuální akce se natlačil před Karejeva, dal mu jednoduchou kličku a zasunul puk k zadní tyčce! Asistence: Patrik Lušňák.
    36:59 Nick PLASTINO - 1:2
     
    36:59
    Slovan právě vstřelil branku!
    A nakonec jde z ničeho nic Bratislava do důležitého vedení! Na Taffeho pas sice velice těsně nedosáhl Cheechoo, který ho tím ale neúmyslně tečoval přesně proti holi NICKA PLASTINA, jenž tvrdou ranou dokázal procedit puk skrz doposud velice jistého Karejeva! Asistence: Jonathan Cheechoo a Jeff Taffe.
     
    36:24
    Slovan se po delší době probil dopředu a hned z toho bylo nebezpečí pro Karejeva, ovšem tentokrát mu pomohl Bryncev a tvrdou střelu Jegliče zablokoval vedle.
     
    35:11
    A početní výhoda Neftěchimiku se chýlí nenávratně ke konci, i nadále ovšem sledujeme velice utrápený výkon domácího celku.
     
    34:18
    Zatím se ale domácímu celku tato přesilovka vůbec nedaří a Slovan se zvládá v pohodě bránit, už poněkolikáté se mu teď díky Švarnému podařilo vyhodit.
     
    33:21
    Teď se ale bude vylučovat, protože ve skrumáži před brankou Barryho Brusta fauloval svého soupeře hákováním Nick Plastino a dostává dvouminutový trest.
     
    32:09
    A puky, které nahazuje do pásma Slovanu, už nejsou moc nebezpečné, protože si pro ně chodí ve velice malém počtu hráčů a Brust tak už několik minut nemusel na led.
     
    31:17
    Tempo hry, které bylo až doteď hodně vysoké, mírně upadlo a sledujeme trochu ustrašený výkon, který začíná předvádět domácí tým – ten se spolehl už jenom na obranu.
     
    30:23
    Hra se hodně vyrovnala a šancí ubylo, sledujeme spíše fyzický hokej s mírnou převahou Slovanu, který se ale nemůže vůbec dostat ve větším počtu před Karejeva.
     
    29:39
    Už se ale hraje dál a u puku je teď pro změnu více hostující Slovan – ten se dostal i k několika střelám na Karejeva, všechny ale byly od modré a tak ho moc nevystrašily.
     
    29:08
    Hodně kuriózní situace teď nastala v Neftěchim Areně, něco se totiž stalo jednomu z pomezních sudí s krkem a ten si ho tak nechává ošetřit domácími zdravotníky.
     
    28:04
    Po skončení početní výhody Neftěchimiku se dostal do dobré pozice na střelu Andrej Šťastný, který ovšem zamířil přesně mezi betony Karejeva, jenž se zaskočit nenechal a sklapl je včas.
     
    27:26
    Teď už domácí celek hraje přesilovku a do velké šance se před Brustem dostal Stoljarov, jeho pokus ale dokázal kanadský gólman s vypětím všech sil vyrazit za branku!
     
    26:42
    Zatím se tak hraje 4 na 4 a domácí celek sice o něco více drží puk, ovšem do šancí se nedostává a tak i nadále platí vyrovnaný stav.
     
    25:57
    A početní výhoda Slovanu velice rychle končí, protože vyloučení postihne i jeho hráče – na trestnou lavici míří Jeff Taffe, který v útočném pásmu hákoval svého soupeře.
     
    25:49
    Zatím je tato přesilovka hodně přerušována častými zákroky Karejeva, teď byla hra znovu přerušena, protože domácí gólman signalizoval, že se mu uvolnila část výstroje.
     
    25:10
    A ihned je tu vyloučení proti domácímu celku – Slovan hrál poměrně dlouho ve výhodě, tu ale nevyužil a tak na trestnou lavici míří Igor Polygalov, který se tentokrát provinil hákováním.
     
    24:09
    Ani druhá část této početní výhody zatím asi není podle představ fandů Neftěchimiku – jejich favorité se nemůžou pro změnu vůbec dostat do pásma a Slovan za chvíli půjde do plného počtu.
     
    23:17
    Zatím sice Nižněkamsk drží puk ve své moci, vůbec se ale nemůže dostat k ohrožení Brustovy branky – ten si připsal zatím jen zákrok proti nedůraznému nahození Brynceva.
     
    22:29
    Je tu další vyloučení a tentokrát půjde do oslabení slovan – ten hrál se šesti hráči na ledě a za to je potrestán, na trestnou lavici pak míří Petráš.
     
    21:38
    Slovan se teď dostal do mírného tlaku a od modré čáry to zakončil povedenou střelou Sersen, pokus hostujícího kapitána ale prosvištěl těsně vedle Karejevovy branky!
     
    20:46
    I začátek druhé periody zastihl ve větší pohodě domácí, kteří se dostávají daleko více k puku a teď jim akci pokazil až ofsajd, do kterého se dostal Žukov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a domácí tým svoje rychle nabyté vedení neudržel, takže do šaten se jde za vyrovnaného stavu 1:1. Už po 12 vteřinách poslal domácí Neftěchimik do vedení Gynge, následně ale dokázal chytrou tečí srovnat za Slovan Hlinka a stanovil tak přestávkový stav. Uvidíme, jaký tým v tomto klíčovém zápase o play-off udeří jako další.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Konec třetiny se nese spíše v duchu převahy domácího celku, který vyráží do živelných kontrů, se kterými si Slovan neví rady a hodně práce tak má zatím spolehlivý Brust.
     
    18:38
    Na poslední chvíli teď akci domácích přerušil včasným obranným zákrokem Kundrátek – kdyby se tak nestalo Porjadin mohl být sám před Brustem.
     
    17:35
    No, přesilovka je rázem u konce a nutno říci, že se bratislavskému týmu vůbec nepovedla, protože skončila skoro dříve, než začala – za ty dvě minuty se hosté nedostali k žádné pořádné střele.
     
    16:29
    Zatím se ale hostujícímu celku přesilová hra vůbec nedaří a sledujeme velké trápení při pokusech o přechod do pásma – to je zatím hlavním kamenem úrazu pro barvy Slovanu.
     
    15:35
    Je tu první vyloučení zápasu, tedy abych byl přesný, jsou hned dvě – za domácí si jde na trestnou lavici odpočinout po cíleně vyvolané potyčce Igor Polygalov na čtyři minuty, za hosty to je pak Kyle Chipchura, který také nezůstal úplně stranou a dostane minuty dvě – oba za hrubost.
     
    14:37
    Hra se přesunula do středního pásma a oba celky se snaží za každou cenu omezit obranné chyby, to se zatím daří, ale pouze za cenu přibývajících nepřesností v útočné fázi.
     
    13:45
    Brust má také práci, teď musel hodně nepříjemný pokus Galiardiho zpoza branky vykopávat betonem, svoji úlohu ale nakonec zvládl.
     
    12:39
    A ke střele se dostal i kapitán Sersen, který znovu asi spíše hledal někoho na teč před brankou, tentokrát ale měl Karejev čistý výhled a puk zastavil.
     
    11:47
    Ani teď to hostům nevyšlo, když nepřešli přes modrou čáru a dopředu tak mířil jejich soupeř, střela Švarného ale pouze zaduněla o zadní mantinel.
     
    10:38
    A po hodně důrazné práci Kvartalnova před branou Slovanu byla Brustovi sražena helma, hra je tedy přerušena, ale podle všeho se to obejde bez vyloučení.
     
    09:56
    Tak toto byla velká šance domácího celku, protože po nejistém zákroku Brusta se dostal k puku před poloprázdnou klecí Jakimov, ovšem do jeho gólové střely vložil hůl Lušňák a svůj tým zachránil!
    09:04 Michal HLINKA - 1:1
     
    09:04
    Slovan právě vstřelil branku!
    A je srovnáno, hosté srovnávají běh zápasu! Ke střele od modré čáry se po velkém tlaku dostal kapitán Sersen, jeho tvrdou střelu těsně před Karejevem šikovně tečoval MICHAL HLINKA a dostal tak puk za bezmocného domácího brankáře! Asistence: Michal Sersen a Jeff Taffe.
     
    08:56
    Kundrátek naslepo nahodil do pásma a za pukem se hnal Cheechoo a i kvůli tomu tak musel na led znovu Karejev a hru přerušil.
     
    08:08
    Švarný se snažil za každou cenu puk ještě udržet v pásmu, to se mu ale nakonec ani na dlouhou hůl nepovedlo a Slovan je tak vyhnán do středního pásma.
     
    07:24
    Další dobrá akce hostů – po Lušňákově průniku do pásma se dostal ke střele Andrej Šťastný, jeho pokus ale jeden z domácích beků obětavě zablokoval nad branku.
     
    06:09
    Domácí celek ale zatím zvládá tento zápas velice chytře a když se dostane k puku, snaží se hlavně nechybovat, takže sledujeme velkou spoustu nahození na jednu či druhou stranu.
     
    05:02
    Po dalším přesném zásahu jistého Karejeva se Slovan může na delší dobu usadit v útočném pásmu, protože se bude vhazovat po levé ruce domácího gólmana.
     
    04:12
    Neftěchimik se snaží hrát ze zajištěné obrany a pro hosty je tak velice těžké se dostat do nějaké šance – teď Slovan hraje za brankou soupeře a pokouší se tam vydolovat puk.
     
    03:38
    Tak a mohlo být srovnáno, protože Chipchura si před střelou počkal na pohyb Karejeva a poslal puk na druhou stranu branky, ovšem domácí gólman hbitě máchl lapačkou a dokázal puk zastavit!
     
    03:19
    Ke střele se po rychlé akci dostal Cheechoo, který volil individuální zakončení celé akce, ovšem branku o kousek minul.
     
    02:34
    Teď se ale slovenský celek už konečně dostal do mírného tlaku, od modré čáry to zkusil kapitán Sersen, ovšem Karejev byl na ledě včas a puk schoval.
     
    01:38
    Slovan je pochopitelně ve velkém šoku a nemůže se dostat do hry, domácí celek má ze hry daleko více a i nadále se tlačí před branku Barryho Brusta.
    00:12 Richard GYNGE - 1:0
     
    00:12
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak toto je hodně nepříjemné – hosté se ani nestačili rozkoukat a už prohrávají! Puk zavezl do pásma hodně rychle Žukov, poslal ho napříč prostorem před brankou na zcela volného RICHARDA GYNGEHO – ten pak po pouhých 12 vteřinách uklidil puk do poloprázdné klece a poslal Neftěchimik do vedení. Asistence: Michajl Žukov a Kirill Ljamin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Několik klíčových statistik před dnešním duelem.

     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: Karejev (Kolppanen) – Ljamin, Kinrade, Bryncev, Pervyšin, Lekomcev (A), Berezin, Fazylzjanov – Žukov, Brulé, Gynge – Bortnikov, Polygalov (A), Stoljarov (C) – Galiardi, Jakimov, Porjadin – Zdunov, Koňkov, Šiksatdarov – N. Kvartalnov.

    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Bačík, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), M. Hlinka – Musatov, Jeglič, Chipchura – Lušňák, Šťastný, Skalický – Sukel', Šiška, Petráš – Pätoprstý.

    Rozhodčí: Azukovskij, Fatejev – Kučava, Novikov.
    Marek Ďaloga se dostal do podvědomí českých fanoušků díky angažmá v Pardubicích a Spartě, nyní hájí barvy Slovanu!

    Marek Ďaloga z @hcslovan ???????????? #MadeOfHockey #CCM #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví Neftěchimik Nižněkamsk a Slovan Bratislava!

    Domácí Neftěchimik Nižněkamsk tvrdě bojuje o šanci na play-off, protože ve Východní konferenci je v tomto ohledu vše otevřené – dnes domácí výběr se nachází na prvním nepostupovém, tedy devátém, místě a za 51 získal 66 bodů. To v kombinaci se skóre 118:135 vede k tomu, že Nižněkamsk ztrácí tři body na osmý postupový Vladivostok. Momentální forma pak ale není moc dobrá – za posledních pět zápasů stačila pouze na stejný počet bodů. Nejprve doma Neftěchimik přehrál Ufu hubeně 1:0 po nájezdech, poté padl taktéž doma 0:1 s Magnitogorskem, následně vyhrál 1:0 s Čeljabinskem, na což navázal dvěma prohrami – 4:0 na ledě Dinama Moskva a 3:1 v Jaroslavli.

    I Slovan Bratislava je na tom, co týče šancí na play-off, velice podobně – v Západní konferenci se díky veliké stíhací jízdě nachází na desátém místě, ze kterého ztrácí tři body na osmý Jokerit. Svěřenci Miloše Říhy zatím získali za 51 zápasů 72 bodů a pyšní se jen mírně záporným skóre 121:140. Co je ale k chlubení, to je hlavně momentální forma – za posledních pět zápasů Slovan získal neskutečných 14 bodů a v tomto ohledu se řadí mezi nejlepší celky celé ligy! Nutno ale podotknout, že všechny tyto zápasy, až na ten poslední, sehrál doma – postupně si tak poradil 3:2 s Vladivostokem, 3:2 po prodloužení s Jekatěrinburgem, 4:1 s Astanou, 3:2 s Jugrou a posledně i na ledě Spartaku Moskva 0:3.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 1. Gynge (Žukov, Ljamin), 50. Polygalov (Lekomcev, Karejev) – 10. M. Hlinka (Sersen, Taffe), 37. Plastino (Cheechoo, Taffe), 39. Skalický (Lušňák)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Karejev (Kolppanen) – Ljamin, Kinrade, Bryncev, Pervyšin, Lekomcev (A), Berezin, Fazylzjanov – Žukov, Brulé, Gynge – Bortnikov, Polygalov (A), Stoljarov (C) – Galiardi, Jakimov, Porjadin – Zdunov, Koňkov, Šiksatdarov – N. Kvartalnov.
    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Bačík, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), M. Hlinka – Musatov, Jeglič, Chipchura – Lušňák, Šťastný, Skalický – Sukel', Šiška, Petráš – Pätoprstý.

    Rozhodčí: Azukovskij, Fatejev – Kučava, Novikov
    bahis siteleri