Chomutov – Sparta 7:2 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 3:1 (kon.) | HC Plzeň – Liberec 3:0 (kon.)
K. Vary – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.) | Slavia – Pardubice 3:4 (1:2 po s.n.) | Jihlava – Vítkovice 4:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 20.01.2017, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:58
    Jen co hosté rozjíždí další útok, jde Matyáš Daňa opět ven z branky a nyní už Vítkovice hrají skutečně v šesti.
     
    58:40
    Vítkovičtí vyváží puk do útočného pásma a Matyáš Daňa již pospíchá na střídačku. Slezané to zkusí v šesti.
     
    58:19
    Střídačka Vítkovic si poměrně logicky vyžádala oddychový čas.
     
    55:25
    Zatímco Tomáš Mejzlík dostává dvě minuty za hrubost, na druhé straně je vyloučen na dvě plus dvě minuty Radim Štěpánek. Dukla tak bude hrát přesilovku, což je pro ní v této fázi zápasu dost výhodné.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    55:25
    Tak se šancemi se nám nyní roztrhl pytel a to zejména na straně Dukly. Lukáš Jindra mířil téměř sám na Daňu, ovšem nepřekonal ho. Na druhou stranu, gólman Vítkovic kotouč nezkrotil a ten tak poskakoval před brankou. Za čáru jej zkoušel dotlačit Tomáš Mejzlík, kterému se těsně nepovedlo, kus černé gumy skončil kousek před čárou. Poté si domácího útočníka vzal do klinče obránce Radim Štěpánek.
     
    54:37
    Jihlava opět výborně sehrála buly a domácí se již radovali z opětovného dvojnásobného náskoku, ovšem rozhodčí Jan Doležal po několika sekundách rozpažuje na znamení toho, že branka nemůže být uznána pro postavení jihlavského hráče v brankovišti. No, těžko říct...
     
    54:34
    Další šance domácích. Ti šli do situace dva na jednoho. Heinrich přihrával z levé strany před branku na Čermáka, proti kterému se roztáhl Daňa a ochránil svůj tým od inkasované branky.
     
    54:05
    U odraženého puku ve středním pásmu byl nejdříve Dominik Adam, jenž ukázal dravé mládí a rychlost, takže se natlačil přes dva hráče soupeře. Tváří v tvář ale gólmana nepřekonal, ten puk nadvakrát zkrotil.
     
    52:57
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vhazování mohou být někdy hodně nebezpečnou herní situací, tím spíše, když se vyhrají a navíc vzápětí hodně dobře sehrají. Přesně to nyní předvedli jihlavští hokejisté. Buly na pravé straně vyhrál Rezek, poslal kotouč na Mejzlíka, ten ideálně přihrál před branku na RICHARDA PESCHOUTA a jihlavský kapitán vystřelil prakticky do pravé šibenice nad padajícího Daňu. Asistence: Tomáš Mejzlík, Václav Rezek.
     
    48:09
    Rychlý protiútok Vítkovic vedl Ondřej Hartmann, který po pravé straně přejel modrou a nabruslil si až před branku, kde byl podražen Davidem Váňou. Jihlavský zadák již putuje na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    46:46
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovičtí během dvou minut třetí třetiny vyrovnávají stav a začíná se tak znovu. Malina si po přihrávce Žiaka sjel s pukem k levé tyči, přihrál před branku na JÁNA BLAŠKA a ten snadn doklepl kotouč kolem levého betonu Brože do sítě. Domácí nyní nechali svého gólmana hodně na holičkách. Asistence: Vlastimil Malina, Lukáš Žiak.
     
    44:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se opět dostávají na rozdíl jedné branky a jsou tak znovu v utkání. Hartmann přihrál puk před branku na VLASTIMILA MALINU, který jej zblízka uklidil za záda Brože, jenž s touto situací nemohl nic moc dělat. Asistence: Ondřej Hartmann.
     
    36:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní se již jihlavští junioři radují a berou si dvougólový náskok ze začátku první třetiny zpět. Heinrich nahodil kotouč z levé strany na branku, kde si jej našel PAVEL HENDRYCH a nadvakrát jej dostrkal za záda Dani, byť byl atakován hráči soupeře. Asistence: Aleš Heinrich.
     
    31:18
    Přesilovky zatím oběma týmům příliš nejdou. Co uvidíme nyní? Ven jde hostující útočník Jiří Weintritt za držení.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    29:39
    Ou, tohle byl nepříjemný moment. Chybu v kombinaci hostí mohl využít Tomáš Mejzlík, jenž se ve středovém kruhu dostal k puku. Udělal pár rychlých kroků a byť byl stínován zadákem, dokázal se uvolnit a tváří v tvář gólmanovi hostí vystřelit. Ten jeho pokus vyrazil a vzápětí jihlavský forvard spadl a celou vahou narazil do mantinelu.
     
    28:23
    V pěti se ale dlouho hrát nebude. Matěj Vála putuje na trestnou lavici, neboť se dopustil sekání.

    Na vyloučení: 2:2.
     
    25:46
    Potřetí v utkání se bude vylučovat a podruhé je to na vítkovické straně. Střelec doposud jediného gólu hostí Ondřej Hartmann jde ven za podražení.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    25:04
    Tohle byla pořádná šance domácích. Zpoza branky si k pravé tyči vybruslil Pavel Hendrych, který předložil kotouč podél brankoviště k druhé tyči na Václava Rezka, jenž ale nedokázal překonat levý beton vítkovického gólmana.
     
    20:41
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Do druhé třetiny naopak vstupuje lépe hostující tým. Gabrhelík totiž poslal napříč útočným pásmem puk na modrou, kde se nacházel ONDŘEJ HARTMANN. Ten si sjel téměř až mezi kruhy a střelou po ledě k levé tyči překonal Brože. Asistence: Ondřej Gabrhelík, Ondřej Hartmann.
     
    19:33
    A znovu David Čermák. Jihlavský šikula, který už má odehráno i pár zápasů za A-tým a měl by jich více, nebýt zranění, dvakrát dorážel kotouč zblízka na Daňu, který se ale překonat opět nenechal.
     
    17:20
    Možná to přijde nyní, kdy si i Jihlava zahraje první přesilovku zápasu. Dvě minuty za vražení na hrazení ve svém útočném pásmu si jde odsedět hostující kapitán Daniel Spratek.

    Na vyloučení: 1:1.
     
    12:14
    Tohle bylo pro Jana Brože hodně nepříjemné. Nahození Veřmiřovského od modré si totiž před jeho brankou našel Radim Toman, jenž puk tečoval kousek vedle pravé tyče domácího gólmana.
     
    10:33
    V mnohem nebezpečnější šanci byl David Čermák, který se zblízka snažil dorazit do branky Jindrův pokus, ovšem u levé tyče Daňi promáchl do ztracena.
     
    06:34
    První vyloučen zápasu je na jihlavské straně. Před vlastní brankou se provinil faulem loktem obránce Vladimír Srnský.

    Na vyloučení: 1:0.
     
    04:35
    Jihlava mohla vést už o tři branky, když se dostala do situace dva na jednoho. Z levé strany si sjel před Daňu útočník Heinrich a vzal odpovědnost na sebe, ovšem tentokrát mířil nad levý horní roh branky.
     
    02:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak tohle je vskutku snový začátek domácích hokejistů, kteří po dvou a půl minutách vedou o dvě branky. Z pravé strany poslal kotouč do ohně Čermák a před branou měl nejproduktivnější hráč Dukly ALEŠ HEINRICH dostatek prostoru, čímž samozřejmě nepohrdl. Bleskově dostal puk za bezmocného Daňu. Asistence: David Čermák.
     
    00:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Neutekla ani celá první minuta hry a jihlavští junioři se již dostávají do vedení. Mejzlíkovu střelu z levé strany totiž usměrnil z levého kruhu za Daňova záda DOMINIK ADAM. Věkem starší dorostenec tak zakončil povedenou souhru, na jejímž začátku byl kapitán týmu Richard Peschout. Asistence: Tomáš Mejzlík, Richard Peschout.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 1. Adam (Mejzlík, Peschout), 3. Heinrich (Čermák), 37. Hendrych (Heinrich), 53. Peschout (Mejzlík, Rezek) – 21. Hartmann (Gabrhelík, Malina), 45. Malina (Hartmann), 47. Blaško (Malina, Žiak)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Vála, Pražák, Srnský, Kadlec, Huňáček – Čermák, Heinrich, Jindra – Adam, Mejzlík, Peschout – Hendrych, Rezek, Geier – Berka. Trenér: Patrik Augusta
    HC Vítkovice Ridera: Daňa (Juránek) – Štěpánek, Malík, Veřmiřovský, Gabrhelík, Weintritt, Mrowiec – Hartmann, Malina, Raška – Kmošek, Spratek, Toman – Žiak, Baláž, Blaško – Kosina. Trenér: Roman Ryšánek

    Rozhodčí: Doležal – Zídek, Kotlík
    bahis siteleri