Skoky HS109, Seefeld Vítěz: J. Rydzek (GER) (kon.) | Běh 10 km, Seefeld Vítěz: J. Rydzek (GER) (kon.)
konec
SP - skoky HS109, Seefeld

Vítěz: J. Rydzek (GER)

Sobota 28.01.2017, 13:30 • Seefeld (Rakousko) • Severská kombinace
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.
     
    Již čtvrtý ročník krátkodobé soutěže sdruženářů s názvem "Nordic Combined Triple" v rakouském Seefeldu bude mít na programu v sobotu odpoledne svůj druhý závod ze tří. Tentokráte se po skokanské části bude konat nejklasičtější varianta běhu na deset kilometrů. Již včera se jel jakýsi "sprint" na poloviční trati a nejlépe si vedl Johannes Rydzek (GER).
     
    Samozřejmě že i nyní budou favority tohoto závodu Němci, a to především čtveřice Eric Frenzel (GER), Johannes Rydzek (GER), Fabian Riessle (GER) a Björn Kircheisen (GER), jejichž dominanci občas někdo prolomí, třeba včera to byl ve skvělé formě závodící Samuel Costa (ITA). Dlouhodobě jim však dokáže alespoň nějakým způsobem konkurovat prakticky jen Akito Watabe (JPN).
     
    Miroslav Dvořák (CZE) a Tomáš Portyk (CZE), to jsou v posledních týdnech stálice českých sdruženářů, kteří navíc začínají sbírat solidní výsledky. Nicméně včerejší závod se příliš nepovedl prvně jmenovanému, který bude chtít za každou cenu napravovat svou reputaci.
     
    Startovní listina:

    1. Leon Šarc (SLO)
    2. Mikke Leinonen (FIN)
    3. Jussi Salo (FIN)
    4. Armin Bauer (ITA)
    5. Tomaz Druml (AUT)
    6. Lukas Runggaldier (ITA)
    7. Miroslav Dvořák (CZE)
    8. Alessandro Pittin (ITA)
    9. Taihei Kato (JPN)
    10. Hugo Buffard (FRA)
    11. Taylor Fletcher (USA)
    12. Jakob Lange (GER)
    13. Haavard Klemetsen (NOR)
    14. Ben Berend (USA)
    15. Harald Lemmerer (AUT)
    16. Paul Gerstgraser (AUT)
    17. Takehiro Watanabe (JPN)
    18. Kristjan Ilves (EST)
    19. Erněst Jachin (RUS)
    20. Bryan Fletcher (USA)
    21. Eero Hirvonen (FIN)
    22. Wilhelm Denifl (AUT)
    23. Martin Fritz (AUT)
    24. Tim Hug (SUI)
    25. Aguri Šimizu (JPN)
    26. Leevi Mutru (FIN)
    27. Lukas Klapfer (AUT)
    28. Tomáš Portyk (CZE)
    29. Espen Andersen (NOR)
    30. Magnus Krog (NOR)
    31. Mikko Kokslien (NOR)
    32. Hideaki Nagai (JPN)
    33. Philipp Orter (AUT)
    34. Jošito Watabe (JPN)
    35. Terence Weber (GER)
    36. Mario Seidl (AUT)
    37. Maxime Laheurte (FRA)
    38. Björn Kircheisen (GER)
    39. Franz-Josef Rehrl (AUT)
    40. Francois Braud (FRA)
    41. Jan Schmid (NOR)
    42. Manuel Faisst (GER)
    43. Ilkka Herola (FIN)
    44. Fabian Riessle (GER)
    45. Bernhard Gruber (AUT)
    46. Akito Watabe (JPN)
    47. David Pommer (AUT)
    48. Samuel Costa (ITA)
    49. Eric Frenzel (GER)
    50. Johannes Rydzek (GER)
     
    Závod začal.
     
    1
    Leon Šarc (SLO) do závodu nakonec nenastoupil a svůj skok neabsolvoval.
     
    2
    Mikke Leinonen (FIN) skočil 90 metrů. Tohle určitě není výkon, jaký by si představoval. Uvidíme, nakolik se jeho ztráta vyšplhá v běžecké části.
     
    3
    Jussi Salo (FIN) skočil jen o metr dále než jeho reprezentační kolega před pár okamžiky. Zase to byl jen šedý podprůměr.
     
    4
    Armin Bauer (ITA) zatím doskočil nejméně, konkrétně jen 87,5 metrů. Zařadil se přesto na průběžné druhé místo.
     
    5
    Tomaz Druml (AUT) doplachtil zatím nejdále, a to na hranici 98 metrů. Zaslouženě se dostal do vedení. Určitě nemůže být nějakým způsobem zklamaný.
     
    6
    Lukas Runggaldier (ITA) skočil v kontextu s ostatními závodníky spíše průměrně. 95 metrů pro Itala. Je z toho celkově druhé místo.
     
    7
    Miroslav Dvořák (CZE) šel do čela! Doplachtil na značku 97 metrů. Pod můstkem zamával divákům do kamery. Nebyl to úplně špatný výkon od českého reprezentanta.
     
    8
    Alessandro Pittin (ITA) je nově ve vedení. Ovšem druhý Dvořák na něj v závodě bude ztrácet jen osm vteřin. O tolik povedenější výkon než Čech nepředvedl.
     
    9
    Taihei Kato (JPN) do závodu nenastoupil
     
    10
    Hugo Buffard (FRA) se zařadil na čtvrté místo.Celkově získal 68,5 bodů, na první místo bude v běhu ztrácet čtyřicet vteřin. Francouz chtěl asi více od této části závodu.
     
    11
    Chvilku si musel na svůj skok Taylor Fletcher (USA) počkat. Získal celkově 70,8 bodů. Čtvrtá příčka pro Američana, který je stoprocentně lepším běžcem.
     
    12
    Jakob Lange (GER) je novým vedoucím závodníkem. O kousek posunul za sebe Pittina a třetího Dvořáka. Jeho zisk činil 80 bodů.
     
    13
    Znovu se nám měnilo pořadí na čele! Haavard Klemetsen (NOR) ukázal, že je výtečným skokanem. 101 metrů pro Nora, vůbec poprvé někdo překonal stometrovou hranici. Pochopitelně je z toho průběžné vedení.
     
    14
    Armin Bauer (ITA) svůj skok hodně pokazil, získal jen 87,5 bodů a zařadil se na průběžné poslední místo.
     
    15
    Ben Berend (USA) se zařadil na druhé místo. Na Klemetsena neměl, ale celkově nemůže být nespokojený. Uvidíme až v běhu, jestli mu jeho výkon bude k něčemu platný.
     
    16
    Paul Gerstgraser (AUT) je aktuálně na druhém místě. Pomalu a jistě vidíme lepší skokanské výkony. Rakušan získal celkově 96,4 bodů.
     
    17
    Takehiro Watanabe (JPN) je na prvním místě! I když skočil o půl metru méně než Klemetsen, bodově na tom byl lépe než Nor. U Japonce zavládla spokojenost.
     
    18
    Kristjan Ilves (EST) je určitě spokojený. Zařadil se na druhou pozici s bodovým ziskem 100,7 bodů. Pořá se skáče poměrně daleko a to je pro diváka jenom dobře.
     
    19
    Erněst Jachin (RUS) znovu dokázal promíchat průběžné vedení. Celkově získal 104,4 bodů. I on musí být určitě spokojený.
     
    20
    Bryan Fletcher (USA) získal totožné body jako Ilves. Američan není obecně dobrým skokanem a teď musí být spokojený. Jen patnáct vteřin ztrácí na první místo.
     
    21
    Eero Hirvonen (FIN) skočil spíše jen průměrně. Ale úplně špatný výkon nezaznamenal, to zase ne. 98,9 bodů, to je šesté místo pro Fina.
     
    22
    Wilhelm Denifl (AUT) zaznamenal bodový zisk 100,8 bodů. Zařadil se na třetí příčku. Nezklamal, ani nepřekvapil. Každopádně se svým výkonem může v běžecké části pracovat.
     
    23
    Martin Fritz (AUT) je na tom bodově stejně jako čtvrtý B. Fletcher. 100,7 bodů pro Rakušana. Nemůýže být nespokojený, nebyl to špatný skok.
     
    24
    Tim Hug (SUI) se dostal do průběžného vedení. 104,4 bodů pro Švýcara! Tohle byl rozhodně povedený skok od tohoto závodníka. O první příčku se každopádně dělí s Jachinem.
     
    25
    Aguri Šimizu (JPN) skočil spíše jen průměrně. Možná čekal trošku více tenhle Japonec. Jeho bodový zisk činil 97,1 bodů. Bude z toho umístění pravděpodobně někde ve třetí desítce.
     
    26
    Leevi Mutru (FIN) o půl metru nedoplachtil na stometrovou hranici. Ale vadit mu to tolik nemusí. V běžecké části má určitě z čeho budovat.
     
    27
    Lukas Klapfer (AUT) se dostal do vedení! Poměrně často se nám mění pořadí na čelních pozicích. Rakušan má celkem 110,7 bodů, asi zaslouženě se usadil na trůnu.
     
    28
    Tomáš Portyk (CZE) zaskákal velmi slušně! 99,5 metrů pro Čecha, je z toho průběžná druhá pozice. Rozhodně bude mít zase na to umístit se do první třicítky. Možná by to mohlo být i lepší.
     
    29
    Espen Andersen (NOR) rovněž vyloženě nezklamal. Jeho bodový zisk činil 106,3 bodů.Je z toho průběžné třetí místo.
     
    30
    Magnus Krog (NOR) je novým vedoucím závodníkem. 111,0 bodů pro Nora! Ten je se svým výkonem určitě spokojený. Portyka v tuhle chvíli odsunul na třetí příčku.
     
    31
    Mikko Kokslien (NOR) získal celkově 103 bodů. Spíše takový lepší průměr. Každopádně Fin běžecky umí, takže nemusí ze svého skokanského výkonu dělat žádnou vědu.
     
    32
    Hideaki Nagai (JPN) se dostal do vedení. Získal celkově 112,0 bodů, každopádně na první pozici nedisponuje nějakým velkým náskokem.
     
    33
    Philipp Orter (AUT) se dostal na první příčku! Opět tu máme změnu ve vedení. 116,3 bodů pro Rakušana, rozhodně může být spokojený.
     
    34
    Jošito Watabe (JPN) se zařadil za prvním Orterem na druhou pozici. Jen o jednu jedinou desetinu nakonec prohrál tenhle souboj. Ztrácet na svého protivníka bude pouhou jednu vteřinu.
     
    35
    Terence Weber (GER) získal celkově 121,5 bodů a dostal se na první místo! Skáče se pořád dále a dále a to je pro oko diváka jedině dobře.
     
    36
    Mario Seidl (AUT) znovu dokázal překonat dosavadní hranice a ujal se průběžného vedení! 129,4 bodů pro Rakušana! Tentokráte to ale opravdu byl daleký skok. 105,5 metrů pro tohoto sdruženáře.
     
    37
    Maxime Laheurte (FRA) získal celkem 114,6 bodů a na vedoucího Seidla bude v běžecké části ztrácet 59 vteřin. Určitě vůbec ne špatný výkon pro Francouze.
     
    38
    Björn Kircheisen (GER), jeden z velkých favoritů tohoto závodu, neskočil asi úplně podle svých představ. 111,1 bodů pro Němce. takový lepší průměr pro Němce.
     
    39
    Franz-Josef Rehrl (AUT) se zařadil na třetí příčku. I tenhle Rakušan bude spokojený. V běžecké části bude mít na čem pracovat, na první místo ztrácí v tuhle chvíli 34 sekund.
     
    40
    Francois Braud (FRA) se dostal před Portyka, měl totiž stejný bodový zisk jako Klapfer. Francouz rozhodně nemůže smutnit za svůj zisk 110,7 bodů.
     
    41
    Jan Schmid (NOR) se zařadil na třetí příčku. I on byl na můstku poměrně úspěšný. 121,1 bodů pro Rakušana. Rozhodně si může brousit zuby na slušný celkový výsledek.
     
    42
    Manuel Faisst (GER) je aktuálně na pátém místě. Velmi dobrý skok od německého sdruženáře. Dohánět bude muset manko 1 minuty a 23 sekund.
     
    43
    Ilkka Herola (FIN) získal celkově 115,8 bodů, což je spíše jen takový průměr. Určitě umí skákat dále. Každopádně současné postavení není v žádném případě špatné.
     
    44
    Fabian Riessle (GER) skočil daleko, ale Seidla na první příčce nakonec neohrozil. každopádně mu to vadit nemusí, ztrátu sedmi vteřin dokáže hravě stáhnout.
     
    45
    Bernhard Gruber (AUT) doletěl daleko! 106,5 metrů pro domácího závodníka, který seefeldským příznivcům určitě udělal radost. Po delší době je tu znova změna v samotném vedení.
     
    46
    Akito Watabe (JPN) rozhodně nezklamal. A zase by měl bojovat o pódium. Je v první pětce, což je pro něj důležité. Získal celkem 12,2 bodů, ztrácí 40 vteřin.
     
    47
    David Pommer (AUT) se zařadil těsně za A. Watabeho. 123,2 bodů pro Rakušana. Nemůže být vyloženě nespokojený. V běžecké části má na čem stavět.
     
    48
    Samuel Costa (ITA) doletěl daleko! A získal celkově 133,3 bodů. Dělí se tak o první místo s Gruberem. Ital se po můstkem pochopitelně smál štěstím do kamery.
     
    49
    Eric Frenzel (GER) jen o kousek nestačil na vedoucí dvojici. To mu ale vlastně vůbec nemusí vadit. Slabé manko dokáže bez větších problému stáhnout na běžecké trati.
     
    50
    Poslední skok byl vůbec ten nejlepší. A zaznamenal ho Johannes Rydzek (GER). Získal 133,4 bodů, byl jen o jednu desetinu lepší než Griber a Costa. Každopádně všichni tři budou startovat do běhu ze stejného času.
     
    Závod skončil.
     
    Byl to poměrně hodně kvalitní závod, ve kterém jsme viděli mnoho dalekých skoků, z nichž si ten nejlepší na své konto připsal Johannes Rydzek (GER). Ovšem byl první jen o malinký kousek před Bernhardem Gruberem (AUT) a Samuelem Costou (ITA), se kterými bude vyrážet do závodu z naprosto stejné pozice.Čeká nás určitě hodně zajímavá běžecká část.
     
    Tomáš Portyk (CZE) určitě nezaznamenal vůbec špatný výkon a skončil po skokanské části na 22. pozici. Miroslav Dvořák (CZE) se umístil na 41. příčce, tedy skoro na chvostu průběžného pořadí.
     
    Konečné pořadí:

    1. Johannes Rydzek (GER) – 133,4 bodů (0:00)
    2. Bernhard Gruber (AUT) – 133,3 bodů (0:00)
    2. Samuel Costa (ITA) – 133,3 bodů (0:00)
    4. Eric Frenzel (GER) – 132,5 bodů (+0:04)
    5. Mario Seidl (AUT) – 129,4 bodů (+0:16)
    6. Fabian Riessle (GER) – 127,6 bodů (+0:23)
    7. Akito Watabe (JPN) – 123,2 bodů (+0:41)
    8. David Pommer (AUT) – 122,9 bodů (+0:42)
    9. Terence Weber (GER) – 121,5 bodů (+0:48)
    10. Jan Schmid (NOR) – 121,1 bodů (+0:49)
    11. Franz-Josef Rehrl (AUT) – 121,0 bodů (+0:50)
    12. Manuel Faisst (GER) – 116,6 bodů (+1:07)
    13. Philipp Orter (AUT) – 116,3 bodů (+1:08)
    14. Jošito Watabe (JPN) – 116,2 bodů (+1:09)
    15. Ilkka Herola (FIN) – 115,8 bodů (+1:10)
    ...
    22. Tomáš Portyk (CZE) – 107,8 bodů (+1:42)
    41. Miroslav Dvořák (CZE) – 76,5 bodů (+3:48)
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:32:01)

    Patrik Sandev

    Startovní listina:
    1. Leon Šarc (SLO)
    2. Mikke Leinonen (FIN)
    3. Jussi Salo (FIN)
    4. Armin Bauer (ITA)
    5. Tomaz Druml (AUT)
    6. Lukas Runggaldier (ITA)
    7. Miroslav Dvořák (CZE)
    8. Alessandro Pittin (ITA)
    9. Taihei Kato (JPN)
    10. Hugo Buffard (FRA)
    11. Taylor Fletcher (USA)
    12. Jakob Lange (GER)
    13. Haavard Klemetsen (NOR)
    14. Ben Berend (USA)
    15. Harald Lemmerer (AUT)
    16. Paul Gerstgraser (AUT)
    17. Takehiro Watanabe (JPN)
    18. Kristjan Ilves (EST)
    19. Erněst Jachin (RUS)
    20. Bryan Fletcher (USA)
    21. Eero Hirvonen (FIN)
    22. Wilhelm Denifl (AUT)
    23. Martin Fritz (AUT)
    24. Tim Hug (SUI)
    25. Aguri Šimizu (JPN)
    26. Leevi Mutru (FIN)
    27. Lukas Klapfer (AUT)
    28. Tomáš Portyk (CZE)
    29. Espen Andersen (NOR)
    30. Magnus Krog (NOR)
    31. Mikko Kokslien (NOR)
    32. Hideaki Nagai (JPN)
    33. Philipp Orter (AUT)
    34. Jošito Watabe (JPN)
    35. Terence Weber (GER)
    36. Mario Seidl (AUT)
    37. Maxime Laheurte (FRA)
    38. Björn Kircheisen (GER)
    39. Franz-Josef Rehrl (AUT)
    40. Francois Braud (FRA)
    41. Jan Schmid (NOR)
    42. Manuel Faisst (GER)
    43. Ilkka Herola (FIN)
    44. Fabian Riessle (GER)
    45. Bernhard Gruber (AUT)
    46. Akito Watabe (JPN)
    47. David Pommer (AUT)
    48. Samuel Costa (ITA)
    49. Eric Frenzel (GER)
    50. Johannes Rydzek (GER)
    bahis siteleri